Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва Биткойн и за какво служи?

Featured Replies

преди 25 минути, Yvan Sergeev написа:

първия закон на капитализма е парите да се въртят купуваш и продаваш
произвеждаш и продаваш
купуваш   нов тв печка пералня  иначе ще си караш в застой с печкатата на баба ти  с прогорените ламарини

Много са ти объркани и мъгляви понятията!

Ти работиш - продаваш труда и времето си. Насреща получаваш накакво плащане - „пари“. После с тези пори си набавяш необходимите ти предмети.
Тоест- парите са материазирен труд - физически, умствен ... всякакъв.

Инфлацията се получава, от това, че на работекия за същия труд му се плаща повече. Това оскъпява произеденото и цената му се повишава. И така - въртележка.
Инфлацията (но контролираната инфлация) е полезна, щото стимулира производството. За разлика от дефлацията, стагнацията и другите.

• Отговори 285
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

,,Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката" го пишеше на парите през бай Тошово време.Друг е въпроса дали беше така наистина.Но иначе и аз очаквам ,,големиот взрив" на балона биткойн.Като се спука таа дъвка на кой по суратя ще му залепне.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

Що скочил биткойна - заради бат Бойко и някакви си конфискувани 213 519 биткойна.

http://www.infostock.bg/infostock/control/worldmarkets/news/85881-pravitelstvo-e-konfiskuvalo-213-519-bitkojna-za-nad-56-mlrd-leva

преди 2 часа, jhoro написа:

Инфлацията се получава, от това, че на работекия за същия труд му се плаща повече

инфлацията се получава от това че някои келеши си крият кинтите под дюшека и тези пари излизат от обръщение или пък си палят цигарите с кинти пък други келеши  си ги изпускат в  реката или океана и без да искат 

и държавата си казва ок тези пари не можем да ги взем дай тогава да ги обезценим  ще напечатаме още и ще принудим човека  да работи иначе ще трябва цял живот да си лежи и да не работи с искараните пари скатани под леглото.

да се раздвижи човек  да вдигне здравния статус иначе се затлъстява като се залежи човек 

държавата с инфлаицията се грижи за здравето на хората 

едно от най сигурните инвестиции са - земя - енергия-вода-здраве-оръжие-ресурси от първа необходимост.

пп мисля че днес биткойнът  претърпя малко спукване на 18к долара  и сега е на вчерашно ниво от 15к и продължава да пада...

за 9 часа 70 милиарда загуба ...... честито на печелившите и загубилите.

нещо  съизмеримо с нюкване  на държава с размерите на бг......

преди 50 минути, Yvan Sergeev написа:

...

Който играй - пИчели, който не играЙ - не пИчели!!!

преди 15 минути, whitepixel написа:

Не съм съгласен и аз пък с теб...

То само това оставаше - всички да са 

През юли евреите пуснаха своя платформа  Coin Dash за обмяна на ethereum , но какво се случи? На третата минута тя беше хакната и кошчето им за валута беше отишло на адреса на хакерите , които за само пет минути прибраха 43000 ethereum , чиято равностойност е около примерно 8,5-9 милиона долара. Всеки знае ,кои са повелителите на парите? Частният Федерален резерв на САЩ зад който, всеки се досеща стоят най-богатите еврейски фамилии.Светът е обречен на криптовалутата след такова огромно разрастване на виртуалния свят ,мислите ли че евреите ще изпуснат КОКАЛА?И какво се случи с Coin Dash, която търгува с ethereum? След два месеца ,когато се разбра, че с кражбата ще се занимава МОСАД,а всеки знае ,какво  прави най-добре МОСАД ?!- ДА УБИВА , част от валутата 10 000 eth. бяха върнати , а Coin Dash правейки се на 3/5 казва , че много са учудени!;) Повечето анализатори смятат ,че ETHEREUM e криптовалута на евреите и след предизвестения крах  биткойна , все пак колкото и да е алчен човека такъв сюрреалистичен биткойн ПЛАШИ, валутата която ще заеме неговото място ще е ЕВРЕЙСКАТА криптовалута,Така  , че ако някой търгува с  криптовалута да изчака срива на биткойна , получения вакум и отлив от такъв род валути ще доведе добри времена за купуването на ниския Ethereum  после добри печалби!:shock11:Това е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ и няма нищо общо с АНАЛИЗИТЕ на специалистите!

за биткойна съм 100% сигурен че ще се спука и ще падне до 0 веднага щом се намери нещо по добро 

а това няма да е трудно защото има  много недостатъци.

за съжаление съм запознат само с философията на биткойна но не и на останалите крипто валути .

дори е възможно да има и в момента по добра но  трябва да инвестирам време  в разучаване.

ако има някой биткойнажия  да ми обясни как след 2140 година като приключи добива как ще се поддържат транзакциите евала....

преди 18 минути, Yvan Sergeev написа:

за биткойна съм 100% сигурен че ще се спука и ще падне до 0 веднага щом се намери нещо по добро 

Докато направят конкуренция на биткойна ще минат години най-късно до 2030 сигурно ще има нова крипто валута . А може и същите хакери , които са създали биткойна съвсем скоро до 2020 2021 да създадат нова валута . Но биткойна ще продължи да пада и без конкуренция ;)

Кучетата лаят, керванът си върви...
Запознати били с философията. Ако сте запознати щяхте да пишете от някой остров, ваша собственост, не от пробито мазе. :D

ПС: Завистта е голямо нещо, или по-скоро ядът, че някой не се е включил навреме в нещо.

17angi_600.jpg

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

шашма мижи да те лажем

ако знаех че световното население е толкова тъпо да взема да изкопам 100 биткойна на времето и  да го продам на днешните балъчета.

преди 10 минути, Yvan Sergeev написа:

шашма мижи да те лажем

ако знаех че световното население е толкова тъпо да взема да изкопам 100 биткойна на времето и  да го продам на днешните балъчета.

балъчета е скромно казано Ванка-БАЛАМУРНИЦИ.последния ще е най-ИЗКЛАТУРКАН.

преди 30 минути, Yvan Sergeev написа:

шашма мижи да те лажем

Ако знаеше, 'ма не знаеше. ;) Да си знаел, да си направил. Това е светът.

Сигурен съм, че си знаел и едно време, че българският език ще ти е нужен като пораснеш, но така и не си го научил, пък разправяш кой бил прост, кои били балъчета. ;)

ПС: АКО беше направил и 'глупостта' наречена Fidget Spinner - щеше пак да продаваш, АКО продаваше въздух от Родопите в eB, пак щеше да си по-успял от форумен трол. АКО беше направил още хиляда неща за които се сещаш, пак щеше да си преуспял, а сега се дразниш, че някой се възползва от Buy Low Sell High. Аз, за разлика от теб, дори и да не съм се занимавал в самото началото, се кефя на хора, които са успели да profit-нат от всякакво крипто, а примери за такива има много. Ти им завиждаш по (не)знайно какви причини.

ПС2: Тезите ни се разминават по това, че гледаш на койна като перспектива, а някои като средство за припечелване. В този си вид, едва ли ще се интегрира, но технологията е още твърде млада, за да се дават заключения. От друга страна е факт, че по-предприемчивите забогатяха, както при всяка вълна. :)

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

а това няма да е трудно защото има  много недостатъци.

за съжаление съм запознат само с философията на биткойна но не и на останалите крипто валути .

дори е възможно да има и в момента по добра но  трябва да инвестирам време  в разучаване.

ако има някой биткойнажия  да ми обясни как след 2140 година като приключи добива как ще се поддържат транзакциите евала....

И не само ти, ами и много по-добре запознати предвиждат такава възможност. Това си е рисково начинание...

А през 2500-та година, дори и златото няма да ти върши работа. :D Вероятно ще намерят как да го синтезират евтино и няма начин да знаеш какви технологии ще имат тогава. Преди всичко трябва да си куха лейка да си пазиш парите там. Това е по-скоро портфейл за нещо което ще правиш скоро и няма логика да държиш съществени пари там. Освен ако А си бил един от първите или Б си много закъсал в твоята държава и на нормалната валута не може да се разчита.

преди 4 часа, adersa написа:

Докато направят конкуренция на биткойна ще минат години най-късно до 2030 сигурно ще има нова крипто валута . А може и същите хакери , които са създали биткойна съвсем скоро до 2020 2021 да създадат нова валута . Но биткойна ще продължи да пада и без конкуренция ;)

За щастие не са били хакери. То за журналята, всеки който отвори конзола е хакер. :D

Възможно е, но първо ще се вдигне. Мисля много история натрупа, та едва ли ще изчезне от утре на нула, както го вижда Sergeev.

преди 5 часа, XYconstant написа:

С: АКО беше направил и 'глупостта' наречена Fidget Spinner - щеше пак да продаваш, АКО продаваше въздух от Родопите в eB, пак щеше да си по-успял от форумен трол.

днеска пуснах че продавам пари от монополи с 1000 долара по евтино от биткойна като се има впредвид че и те са с ограничен брой.

чакам обратна връзка....

при интерес и сериозна оферта от 10к нагоре  мога да предложа и жетон за игрите с ръчките 

и жетон за уличните телефони на бтк

на 12/8/2017 в 17:32, Melmak ® написа:

Да. Наистина е най-добре да притежаваш злато. Обаче и това нито е лесно, нито най-прекрасният избор. Първо много трудно ще се сдобиеш с него, ще те проверят кой и какъв си, ще те пишат в документи. Под формата на бижута е по-възможно. При всички положения трябва някъде да го държиш и това също е проблем. А ако се захванем с моралната гледна точка, откъде и как е добито, колко е платено за него, нещата стават направо зловещи.

Да си купи злато може всеки и това е най-лесното нещо, стига да имаш лична карта. Никакви други документи не ти трябват. И да се продаде е също толкова лесно. Говоря за инвестиционно злато, не за бижута. Освен банките с доста измислените си курсове, в България от няколко години е Тавекс (има ги във всеки МОЛ). Едно време съм купувал от Райфайзен, но при тях златото ти се съхранява в трезор в Австрия и ако си го искаш да е физически при теб, не се ангажират с обратното изкупуване (на други цени). Златото е много добра и сигурна инвестиция, но е дългосрочна, не е като някакви измислени псевдовалути, които можеш да ги обърнеш н брой пъти и да печелиш от разликата в курса. Златото е дългосрочна инвестиция, тоест, не е предназначена за спекуланти...

п.п. До колкото си спомням, златото е освободено от всякакви държавни такси (мито, ДДС и т.н.) и така е в цял свят. Среброто е много интересна инвестиция, но за него има примерно ДДС, тоест, е малко неизгодно за частни лица.

Биткоина е подготовка за една световна валута, която ще се появи следващите 20-30 години. Ще ни чипират и ще стане като в най-лошите ни кошмари в момента. Разбира се, отдавна няма да има никакъв биткоин. Биткоина е просто една подготовка за това, което ни гласят рептилите - световно правителство, единна валута, чипиране...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

преди 12 часа, djagi написа:

Да си купи злато може всеки и това е най-лесното нещо, стига да имаш лична карта. Никакви други документи не ти трябват. И да се продаде е също толкова лесно. Говоря за инвестиционно злато, не за бижута. Освен банките с доста измислените си курсове, в България от няколко години е Тавекс (има ги във всеки МОЛ). Едно време съм купувал от Райфайзен, но при тях златото ти се съхранява в трезор в Австрия и ако си го искаш да е физически при теб, не се ангажират с обратното изкупуване (на други цени). Златото е много добра и сигурна инвестиция, но е дългосрочна, не е като някакви измислени псевдовалути, които можеш да ги обърнеш н брой пъти и да печелиш от разликата в курса. Златото е дългосрочна инвестиция, тоест, не е предназначена за спекуланти...

п.п. До колкото си спомням, златото е освободено от всякакви държавни такси (мито, ДДС и т.н.) и така е в цял свят. Среброто е много интересна инвестиция, но за него има примерно ДДС, тоест, е малко неизгодно за частни лица.

Биткоина е подготовка за една световна валута, която ще се появи следващите 20-30 години. Ще ни чипират и ще стане като в най-лошите ни кошмари в момента. Разбира се, отдавна няма да има никакъв биткоин. Биткоина е просто една подготовка за това, което ни гласят рептилите - световно правителство, единна валута, чипиране...

1. Не случайно е било забранено да притежаваш злато в Щатите до не много отдавна. Значи отново може да стане.

Твърде вероятно някъде се поддържат списъци. И ако се наложи ще ги изземат със съответните методи. Едва при твоите наследници е вероятно да му позагубят следите.

Така че  не ме убеждавай в най-лесното нещо. Но, ако нямаш доверие в държавата и това е вариант.

2. Ако успеят да ни чипират системата за плащане ще е най-дребния ни проблем. В този случай те няма да имат проблем да наложат такава дреболия и никаква подготовка не им е необходима.

И така, ако трябва да сравняваме нещата, след 10-20 години на долара няма да може да се разчита и ако по-натам го има, вероятно ще струва 1/5, отколкото сега. В еврото кой вярва? Никой, единствената идея на този влак е да отричаш долара. И на банките никой не вярва безусловно. Все временни решения. Въпроса е че биткойна е много динамична валута, а златото и имотите - твърде умряла. Еврото и долара е някъде по средата, като използваемост и риск.

Много смешно ми става, като чета анализи и обяснения за нечии успех - независимо дали в науката, в бизнеса или другаде. Гледа се единия, успели, а се забравят стотиците - направили същото, но не-успели.
Златото - не е нищо повече, от мъниста, давани на аборигените по островите. Освен, че е в сравнително ограничено количество, а много хора искат да притежават. За разлика от мен - в момента нямам нито грам.
Златото (както и всички останали инвестиционни инструменти) дава гаранция за отложено плащане. Но, ако/когато се появи extra количество - независимо, дали произведено тук (синтезирано) или от Космоса - кодировки ще паднат.

Наскоро чух следния разговор (говореха за Застраховка Живот):
- Надявам св, че няма да ползвам тези пари! (че няма да стане нужда)
И отговора:
- Не се притеснявайте - Вие, тези пари... така и няма да ги видите!

и аз да си кажа мнението...

между копаенето на злато и копаенето на биткойни има много общи неща, но има и 1 голяма разлика.

копаенето и на двете е трудно... и трудността постоянно се вдига... обаче златото се ползва (за красота, като материал в електрониката, че и в медицината като благороден метал) а биткойна е неизползваем по този начин... а това, че  копаенето на биткойни става все по-трудно. и има лимит (за сега) на количеството  нищо не значи... хубаво е, че не може да се фалшифицира (за сега), обаче може да се размие от всичките видове електронни *койни - на всеки който му е кеф, може да си измисли алгоритъм за копаене, стойност и лимит. за мен това е като парите в играта monopoly - имаш нещо с някаква условна стойност, но тя е само на хартия... това че копаенето е трудно и за това е скъпо е ясно, но и аз мога да стана таксиметров шофьор и мога да карам клиентите на вдигната ръчна - ще им искам повече повече пари за услугата (щото е трудно... като вземе да се скапва двигателя ще дойде и лимита...) и колко балами ще се качат на моето такси (пък може да имам конкуренция - друго такси с по-мощен двигател - демек ще "копа" повече за същото време) или да  речем, че измисля начин да защитя пари от фалшифициране и почна да печатам собствени... Едно време в Англия е имало 19 доставчика (по памет от the world channel) на ел. енергия (и всеки от тях е произвеждал ел. енергия с различно напрежение и на прав или променлив ток, и ел. консуматорите (имало е покривки с вплетени кабели(без никаква изолация) и ел. крушки, ютии, дрелки) по него време са работели само с определен доставчик, но и начините за включване към мрежата са били най различни (от свързване с усукване, до идиотски измислени ключове и щепсели. затова е направен закон всичко да се унифицира... при биткойните става точно обратното - бил е само 1 вид, сега има сума ти *койни... това си е чист балон, като тоя с кризата от 2007/2008 година дето тръгна от щатите (с кредитите за имоти...) себестойността на биткойна е равна на цената на тока изхабен за изчисленията... за мен обаче това са си безсмислени изчисления... точно като вирусите дето товарят компютъра без да правят нещо съществено... едно време имаше софтуер който си го инсталираш и когато процесора е свободен да помага в математически изчисления за откриване на лекарства, планети или математически уравнения за решаване на важна задача - е това са смислени изчисления с реална полза...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

аз ще си правя собствена валута

след като видях че световното население е мега просто

ще закопая биткойна в земята.

Силно препоръчвам да прочетете интервюто на Светлин Наков - https://technews.bg/article-103600.html

Както и на Джордан Белфорд, „Вълк от Уолстрийт”. Забелязвам, че в някои сайтове не се дава гласност на подобни изказвания и новините за биткойн са само положителни и оптимистични, с някакъв елементарен опит за манипулация. Всеки, който ви убеждава, че бъдещето е в биткойн (не говоря за блокчейн технологията като цяло), или се опитва да ви манипулира, или е наивен и заблуден до глупост. Много вече се помислиха за инвеститори и борсови играчи покрай биткойна, а това е нищо повече от хазарт. "Цифрово злато" - това са внушенията и манипулациите за наивниците.

и опираме до въпроса кой има 19000 долара да си го купи и колко излиза производството на 1 биткойн.  като цифра долари да се плати на енергото .

в реалния живот нали така се процедира  ядът ти се картофи но нямаш пари и ходиш да си насадиш сам.

това ми прилича на средство за пране на пари

има и то доста хора които купуват биткойни,, като крипто.бг имаше проблем с банката доста хора в форума им имаше които питаха и даваха номера на поръчки да ги проверят

а и ако чете някой който е маниак на биткойна и чете ще каже че в тази тема говори завистта ви, българска чарта да говорим лошо за чуждото щастие, а междувременно биткойна расте

Редактирано от Без умствен капацитет (преглед на промените)

расте но не се   знае до кога

важна е перспективата и философията на биткойна а тя не е добра в дългосрочeн план.

също е идеално средство за манипулация  за хората с голямо количество 99% от биткойните са в 1000 човека

което не пречи да си правят сделки помежду си и цената да се качва и когато някой страничен човек купи и започват масово да продават

и цената пада и купувача се плаши и той започва да продава със загуба и като ги порададе  цената пак  започва да се качва , тези които са ги продали си ги купуват обратно и са на печалба познай в какво ?  в долари.

ако проследиш историята на биткойна  в края на 2013 се качва от 200 до 1000 долара пак същата история явно тогава  се изтренирал балона и 2015 пак спада до 200 долара ....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.