Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва Биткойн и за какво служи?

Featured Replies

• Администратор
преди 8 минути, Yvan Sergeev написа:

и да речем че всички валути отпаднат  и остане биткойна само

населението на планетата е 10 милиарда  от 21 милиона биткойна по колко се пада на човек и колко му е еквивалента в долари  по днешна цена

биткой- долар   ?

Малоумен ли си или нищо не знаеш за биткойн. Биткойн се дели на 8 знака след десетината запетая. Не се правят разплащания по 1,2,3,4,5 биткойна а 0,00021255; 0,23021255, 0,63021755 и т.н. след 10 години примерно заплатата ти ще е 0,93021755 отиваш в баничарницата и с 0,00000015 си купуваш една баничка. Ама моля ти се прочети малко преди да се излагаш все по-нелепо. С всеки пост доказваш, че спориш за неща от които нямаш никаква представа.

• Отговори 285
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

За мен тази валута наистина има прекрасни положителни характеистики, но ако се използва за чисти цели. Всички тези нейни свойства, които  я правят лесна, удобна и не нуждаеща се от регулаций и надзор, я превръщат в прекрасно средство за тъмния свят. Децентрализираните системи са нещо прекрасно, но когато няма кой да ги регулира, винаги се се превръщат в нещо уродливо. Говорим за пазар и капитализъм. Нима те нямат системи за регулаций. Нека само си помислим какво би станали в дива пазарна икономика без регулаций.

Редактирано от profan4o (преглед на промените)

преди 12 минути, Калин Карабойчев написа:

Малоумен ли си или нищо не знаеш за биткойн. Биткойн се дели на 8 знака след десетината запетая. Не се правят разплащания по 1,2,3,4,5 биткойна а 0,00021255; 0,23021255, 0,63021755 и т.н. след 10 години примерно заплатата ти ще е 0,93021755 отиваш в баничарницата и с 0,00000015 си купуваш една баничка. Ама моля ти се прочети малко преди да се излагаш все по-нелепо. С всеки пост доказваш, че спориш за неща от които нямаш никаква представа.

аха и Хашимото където си е заделил  5 % от биткойните още в началото

колкото повече време се минава ще яде все повече милиарди баници ....

няма такъв човек който може да произведе милиарди баници ...  да ги продаде или изяде ....

за 100 години по  25 баници  да яде  на ден  и да произвежда

са  1 милион

къде са   1 милион къде са .. милиарди 

не виждаш ли сгрешената философия на валутата --- първите печелят....

• Администратор
преди 9 минути, Yvan Sergeev написа:

аха и Хашимото където си е заделил  5 % от биткойните още в началото

колкото повече време се минава ще яде все повече милиарди баници ....

няма такъв човек който може да произведе милиарди баници ...  да ги продаде или изяде ....

за 100 години по  25 баници  да яде  на ден  и да произвежда

са  1 милион

къде са   1 милион къде са .. милиарди 

не виждаш ли сгрешената философия на валутата --- първите печелят....

А защо не? Ти ако беше нямаше ли да заделиш нещо за теб от това което си създал, кое му е грешното. Да е жив и здрав даже 20% да си беше оставил аз се радвам, че е милиардер вече, само в България се ядосват и завиждат, че някой е станал богат. Не честно не ми се занимава повече да ти обяснявам каквото и да е. Успех в живота ти пожелавам и бъди щастлив. 

Калине .....

най- сигурния начин да забогатееш е като си направиш религия

и си  намериш последователи ....

нямаше да си заделя

първо щях да направя така че дали ще копаеш пръв или последен цената да е перманентна

първия изкопал 1 биткой да си купи 1 баничка и последния изкопал 1 биткойн да си купи баничка

биткойна ми напомня като старите  монети едно време преди 2000 години   с 1 лев се е купувало  1 хляб  ама се минало време хората ги забравили тези пари и сега  като ги намери някои  поради историческа сантиментална стойнос ги размени за замъци ....

ако искаш и ще се хванеме на бас че биткойна ще расте докато не се спука 

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 40 минути, Калин Карабойчев написа:

Докато гледате на Биткойн като инвестиция а не като на глобална разплащателна система ще продължавате да пишете разведряващите си коментари от квартирката си в Студентски град и да копаете по цял ден не биткойни, а на строежа на новия апартамент на Пешко. 

Биткойн не е просто инвестиция той е глобална разплащателна система, която има само положителни страни пред сега съществуващите. Ще се опитам да изброя някой от тях:

1. ...

Калине (извинявай, че на "ти", но така се обръщам във форумите), само за протокола :) , предполагам, че виждаш от къде пиша и определено не съм в Студентски град... Имам апартамент който също ползвам в кв. Витоша (да, близко е до Ст.град, и от там съм влизал във форума), но в момента ти пиша от кв. Изгрев, където си живея. И... единственото време за моите 44 години през които съм работил за заплата, е в един труден за мен период 2004-2008 година, и то, работих при мъжа на сестра ми... Тъй че, едва ли ще ме видиш да копая на строежа на който и да било :) , живот и здраве, но всичко е възможно. Може би си прав по всички тези точки, може би... "Може би", защото не мисля, че за някои неща си прав, но нямам намерение да влизам в този спор. Не съм запознат с блокчейн технологията, признавам си. Имам повърхностни познания, но нямам и намерение да губя време и да се запознавам задълбочено в нещо, което съм убеден, че в този си вид, няма бъдеще. С една уговорка - предполагам, че крипто парите рано или късно ще се ползват навсякъде, но това няма да е биткоин, нито лайткоин, нито етериум и т.н.

Отдавна казвам, че ако хората в България осъзнаят колко са зле, трябва да почнат масово да се хвърлят от високите етажи... Обаче биткоин няма да оправи нещата, нито в България, нито в Замбия или някъде другаде, за където прочетох, че биткоин бил се търгувал за над $13000 заради срива на местната валута. Мен ако питаш, не ми е ясно съществуването на ДДС и колкото и хора да съм питал, уж интелигентни, никой не можа да ми даде смислен отговор. Според мен, още един начин да се крадат пари. Тук е 20% и няма храна, няма лекарства, няма книги, всичко е с един процент ДДС. И не знам на какво се дължи, но маслото което купувам, стигна 7! лева за пакетче, а в Париж е €2 и малко... Да не говорим за здравеопазването и т.н. Не виждам обаче, как точно пък биткоин ще оправи нещата. Добре, ще си крием доходите, няма да плащаме данъци, ама тази държава все пак от къде ще взима пари да плаща на депутатите :) ?... И как биткоин ще промени факта, че хранителните добавки които ползвам напоследък са 3 до 4-5 пъти! по-евтини в американски онлайн магазин, отколкото примерно в Ремедиум?... Че аз си взех дори сода за хляб от там, защото тук всичко е отрова, но това е друг въпрос. И какво е общото на биткоин с цялата тази работа? Наистина не разбирам, но това с въжето, извинявай, си го пази за себе си или някой друг, аз все още нямам намерение. И никога не съм мислил, че банките ме обичат, нито че държавата ме обича. Може би ... някакъв вид децентрализирана криптовалута, виждам смисъла от това, но не и в биткоин, които си е един балон, надут, както по-горе казах, от доверието на хората в светлото му бъдеще. Да, парите се печатат, виртуалните са 10 или 100 пъти повече (дори не ги и печатат), но все пак, дали зад американския долар или руската рубла, стоят армия, заводи, полезни изкопаеми, земеделие, пътища и т.н., а зад биткоина стои само една вяра и спекула. Това, че нещо е удобно за ползване, не го прави ценно.

• Администратор
преди 55 минути, djagi написа:

Калине (извинявай, че на "ти", но така се обръщам във форумите), само за протокола :) , предполагам, че виждаш от къде пиша и определено не съм в Студентски град... Имам апартамент който също ползвам в кв. Витоша (да, близко е до Ст.град, и от там съм влизал във форума), но в момента ти пиша от кв. Изгрев, където си живея. И... единственото време за моите 44 години през които съм работил за заплата, е в един труден за мен период 2004-2008 година, и то, работих при мъжа на сестра ми... Тъй че, едва ли ще ме видиш да копая на строежа на който и да било :) , живот и здраве, но всичко е възможно. Може би си прав по всички тези точки, може би... "Може би", защото не мисля, че за някои неща си прав, но нямам намерение да влизам в този спор. Не съм запознат с блокчейн технологията, признавам си. Имам повърхностни познания, но нямам и намерение да губя време и да се запознавам задълбочено в нещо, което съм убеден, че в този си вид, няма бъдеще. С една уговорка - предполагам, че крипто парите рано или късно ще се ползват навсякъде, но това няма да е биткоин, нито лайткоин, нито етериум и т.н.

Отдавна казвам, че ако хората в България осъзнаят колко са зле, трябва да почнат масово да се хвърлят от високите етажи... Обаче биткоин няма да оправи нещата, нито в България, нито в Замбия или някъде другаде, за където прочетох, че биткоин бил се търгувал за над $13000 заради срива на местната валута. Мен ако питаш, не ми е ясно съществуването на ДДС и колкото и хора да съм питал, уж интелигентни, никой не можа да ми даде смислен отговор. Според мен, още един начин да се крадат пари. Тук е 20% и няма храна, няма лекарства, няма книги, всичко е с един процент ДДС. И не знам на какво се дължи, но маслото което купувам, стигна 7! лева за пакетче, а в Париж е €2 и малко... Да не говорим за здравеопазването и т.н. Не виждам обаче, как точно пък биткоин ще оправи нещата. Добре, ще си крием доходите, няма да плащаме данъци, ама тази държава все пак от къде ще взима пари да плаща на депутатите :) ?... И как биткоин ще промени факта, че хранителните добавки които ползвам напоследък са 3 до 4-5 пъти! по-евтини в американски онлайн магазин, отколкото примерно в Ремедиум?... Че аз си взех дори сода за хляб от там, защото тук всичко е отрова, но това е друг въпрос. И какво е общото на биткоин с цялата тази работа? Наистина не разбирам, но това с въжето, извинявай, си го пази за себе си или някой друг, аз все още нямам намерение. И никога не съм мислил, че банките ме обичат, нито че държавата ме обича. Може би ... някакъв вид децентрализирана криптовалута, виждам смисъла от това, но не и в биткоин, които си е един балон, надут, както по-горе казах, от доверието на хората в светлото му бъдеще. Да, парите се печатат, виртуалните са 10 или 100 пъти повече (дори не ги и печатат), но все пак, дали зад американския долар или руската рубла, стоят армия, заводи, полезни изкопаеми, земеделие, пътища и т.н., а зад биткоина стои само една вяра и спекула. Това, че нещо е удобно за ползване, не го прави ценно.

Аз за квартирите не съм визирал теб, а повечето като цяло. Съжалявам, ако си ме разбрал погрешно. 

Признаваш, че не си запознат с блокчейн защо изобщо спориш тогава. Същото питам и другия основен участник и спорещ на който се видя до къде му се простират знанията. Как за какво служи ДДС всеки може да ти отговори за обиране на бедните хора. Аз съм го казвал много пъти, колкото по-богат си толкова по евтин ти е животът. Пример за това е и ДДС-то ако си богат имаш фирма и си прибираш ДДС-то обратно от почти всяка покупка, ако си беден нямаш фирма и си плащаш ДДС-то, което държавата прибира барабар с всички други данъци, таксички, глобички и т.н. и после гледаме обществени поръчки на наши хора платени с тези пари или платени гарантирани влогове на пак откраднати пари от някоя бака и народеца се радва толкова му е душичката. Ама не мисли, че тия пари са взети от него с кръв и пот. Та те за това е ДДС-то не знам как така никой от познатите ти не е успял да ти го обясни.

И не, както и зад всяка друга валута така и зад биткойн стои само и единствено доверието в него и бъдещето му, както и ползите в сравнение със сегашните разплащателни методи. Зад долара и рублата също стои само и единствено доверието в него не армии не нищо. Ако беше армия то след долара по ценност щяха да се наредят Русия, Китай, Турция и т.н. да ама не. А швейцарският фрак сигурно щеше да е на последно място щото аз за швейцарска армия почти нищо не съм чувал.

Биткойн вече свърши своята работа и преобърна света и представите на хората за това кое е ценно щом и цената му за 1 единица в момента се равнява на 5-6 унции злато. Има ли друга парична единица с която за един брой можеш да си купиш толкова унции злато? Та блокчейн промени света и ще продължава да го променя. В момента на същата технология се разработват системи за гласуване анкети и какво ли не. 

И да никой не знае какво ще стане с биткойн, който ви казва, че той ще е вечен е откровен идиот. Но неговия край няма да дойде чрез забрани и регулации, те и наркотиците са забранени в цял сват и алкохола е бил забранен и надявам се политиците са осъзнали, че това има само обратен ефект още по-висока цена и по-голямо търсене. Същото ще се случи, ако тръгнат на война срещу биткойн. 

Според мен залезът на биткойн ще дойде когато правителствата осъзнаят ползата от тая система за разплащания и вместо да се борят с нея започнат да създават свои криптовалути (защото искрено вярвам, че това е бъдещия метод на разплащания). Ти как си представяш животът след 20 години, синът ти ще ти каже: -татко дай пари да отида на почивка. И ти ще бръкнеш в джоба и ще извадиш някакви миризливи хартийки с брадати старци на тях и ще му дадеш. Не, той ще си подаде неговия телефон ти твоя и след 1 мин. средствата ще бъдат в неговия портфейл. В момента с тази прогнила банкова система това е невъзможно защото ще трябва да зачака 24 часа докато му дойде превода, все едно го пращаш до Марс. Другия вариант е да направиш бърз превод на четворна цена и да увеличиш богатството на някой банкер. 

Та биткойн ще започне да залязва едва когато всяка държава създаде своя крипто валута поради простата причина, че тя ще е по лесна за използване ще можеш да я похарчиш навсякъде в локалната ферма в която живееш и тази достъпност ще я направи по-предпочитана. Но на глобално ниво биткойн ще остане международната финансова единица за обмен, тъй като за да може да има контрол над вашите средства и да могат да ви следят и да ви ги взимат всяка една държава ще си направи собствена валута няма да ползва глобална за да може да дои лесно и бързо своите крави. И след като има само локални валути ще има една, която ще е глобална и колкото и да им се иска на отделните държави да я спрат няма да могат то няма и начин освен с декрети и забрани за търговия, но както казах по-горе всичко забранено е по-скъпо и по-сладко.

За ДДС-то, точно това е и моето мнение, добре го обясни :) 

преди 16 минути, Калин Карабойчев написа:

...

Според мен края на биткойн ще дойде когато правителствата осъзнаят ползата от тая система за разплащания и вместо да се борят с нея започнат да създават свои криптовалути (защото искрено вярвам, че това е бъдещия метод на разплащания). Ти как си представяш животът след 20 години, синът ти ще ти каже: -татко дай пари да отида на почивка. И ти ще бръкнеш в джоба и ще извадиш някакви миризливи хартийки с брадати старци на тях и ще му дадеш. Не, той ще си подаде неговия телефон ти твоя и след 1 мин. средствата ще бъдат в неговия портфейл. В момента с тази прогнила банкова система това е невъзможно защото ще трябва да зачака 24 часа докато му дойде превода, все едно го пращаш до Марс. Другия вариант е да направиш бърз превод на четворна цена и да увеличиш богатството на някой банкер. 

Да, в това има логика и аз също мисля, че ще има криптовалути, но ще се контролират от държавата и на практика ще са друго измерение на хартиените пари. Ще вземат удобството и сигурността на криптовалутите. Кога и как ще го направят, не знам, но няма да изчезнат банките, защото няма кой да дава кредити. Ще се приспособят, ще намерят начин пак да взимат комисионни, както мобилните оператори се приспособиха и сега продават достъп до Интернет, ТВ и т.н. Тъй че промяна ще има, това е сигурно, но дали ще е в полза на хората, съмнявам се. И м/би защото наистина не съм запознат с криптовалутите, но цялата тази работа ми изглежда прекалено режисирана и подготвяна с години... Не вярвам в мита за Сатоши Накамото, защото ако това беше един реален човек, отдавна щеше да е продал поне част от неговите коини. Колкото и да си богат, няколко стотици милиони или няколко милиарда никому не биха били в повече :)  - не е задължително да си държи продадените коини в някаква валута, има много други начини да ги вложи. Колкото и да вярва (ако има наистина такъв човек) в биткоина който той е създал, никой не би могъл да предвиди цената му в момента преди година или пет... За себе си си мислех, ако още преди години бях купил биткоини, колко ли щях да имам в биткоини сега - николко... Отдавна щях да съм ги продал, м/би в първия момент, когато ми потрябват пари.

• Администратор
преди 20 минути, djagi написа:

За ДДС-то, точно това е и моето мнение, добре го обясни :) 

Да, в това има логика и аз също мисля, че ще има криптовалути, но ще се контролират от държавата и на практика ще са друго измерение на хартиените пари. Ще вземат удобството и сигурността на криптовалутите. Кога и как ще го направят, не знам, но няма да изчезнат банките, защото няма кой да дава кредити. Ще се приспособят, ще намерят начин пак да взимат комисионни, както мобилните оператори се приспособиха и сега продават достъп до Интернет, ТВ и т.н. Тъй че промяна ще има, това е сигурно, но дали ще е в полза на хората, съмнявам се. И м/би защото наистина не съм запознат с криптовалутите, но цялата тази работа ми изглежда прекалено режисирана и подготвяна с години... Не вярвам в мита за Сатоши Накамото, защото ако това беше един реален човек, отдавна щеше да е продал поне част от неговите коини. Колкото и да си богат, няколко стотици милиони или няколко милиарда никому не биха били в повече :)  - не е задължително да си държи продадените коини в някаква валута, има много други начини да ги вложи. Колкото и да вярва (ако има наистина такъв човек) в биткоина който той е създал, никой не би могъл да предвиди цената му в момента преди година или пет... За себе си си мислех, ако още преди години бях купил биткоини, колко ли щях да имам в биткоини сега - николко... Отдавна щях да съм ги продал, м/би в първия момент, когато ми потрябват пари.

Биткойн ще направи това с банките, което направи имейлът с пощите. Ще агонизират. Те и за това в момента са му най-яростния противник. Не държавите, не друг, а банките в момента дирижират всички спънки. Някой започнаха вече и се обединиха в създаването на техен си блокчейн и ако другите не погледнат съвсем скоро в тази посока ще бъдат аут от пазара много скоро, много. Относно Сатоши, ами представи си, че освен най-лошата ситуация може да има много други причини да не го прави. Ако наистина се окаже японец съдейки по псевдонима, който си е избрал. Представи си колко принципни са те. Може и никога да не поиска своя дял от тортата. За разлика от България в много други страни да си най-богатия човек на земята не е нещото, което ги кара да се събуждат сутрин. 

аве, не знам дали банките, ще фалират, ама от съседния магазин, нема да ми дадат кибапчита срещу криптовалута

преди 2 часа, Калин Карабойчев написа:

Зад долара и рублата също стои само и единствено доверието в него не армии не нищо. Ако беше армия то след долара по ценност щяха да се наредят Русия, Китай, Турция и т.н. да ама не. А швейцарският фрак сигурно щеше да е на последно място щото аз за швейцарска армия почти нищо не съм чувал.

Биткойн вече свърши своята работа и преобърна света и представите на хората за това кое е ценно щом и цената му за 1 единица в момента се равнява на 5-6 унции злато. Има ли друга парична единица с която за един брой можеш да си купиш толкова унции злато?

от ислямска държава искаха да правят собствена валута от златен материал за разплащане

обаче от  цру се пляснаха по челото и се сетиха че ако  вярно го направят оригиналната им доларова валута ще замине в небитието  и кой ще е будалата да следвата хартията като може да си взима кинтите в  злато

друг е въпросът колко злато полезно

замислял ли си се защо в  България може трудно да се сдобиеш с гайгеров брояч всички сме чували за него но малко сме го виждали

златото е тежък елемент   когато се добива заедно с него попадат и други тежки елементи - а повечето тежки неща  са радиоактивни

за това и когато пиеш от чашата е хубаво до не пиеш до дъно

тежките неща нека си останат в дъното . дори и златни 

защо светът има вярата в златото- защото не гние ....

преди 2 часа, Калин Карабойчев написа:

Не, той ще си подаде неговия телефон ти твоя и след 1 мин. средствата ще бъдат в неговия портфейл.

и един брадат чичка ще ти подаде и  печени кебабчета ....през телефона 

преди 1 час, Калин Карабойчев написа:

Не държавите, не друг, а банките в момента дирижират всички спънки

какъв е проблемът  банките да си напечатат 10 милиарда и да искупят всички биткойни и след това да дадът една обща инфлация 0.0001 %

банките не са будали знаят че  зад биткойна не се крие нито злато нито някакъв ресурс

• Администратор
преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

замислял ли си се защо в  България може трудно да се сдобиеш с гайгеров брояч всички сме чували за него но малко сме го виждали

златото е тежък елемент   когато се добива заедно с него попадат и други тежки елементи - а повечето тежки неща  са радиоактивни

за това и когато пиеш от чашата е хубаво до не пиеш до дъно

тежките неща нека си останат в дъното . дори и златни 

защо светът има вярата в златото- защото не гние ....

Аз не знам защо още се напъваш да се излагаш все си мислех, че в един момент ще се усетиш колко нелепи неща пишеш, но явно умора няма. Нямам нито времето, нито потребността да обяснявам нещата от живота на хората, но явно търсиш някакъв вид внимание и комуникация с мен, макар и по доста нелеп и унизителен начин. Не знам каква е връзката с биткойн, но само за протокола ще отбележа, че ясно освен много други неща за които си чувал и не си виждал Гайгеров брояч може да си купиш по всяко време с едно просто търсене в Гугъл. Но понеже предполагам вярваш в световната конспирация и че целия свят е виновен за провалите те ти в живота си мислиш, че никой няма да ти продаде точно на теб защото ще разкриеш с него всички злини в света. Ето първите два резултата от Гугъл, не претендирам за изчерпателност вероятно има и по-евтини модели от тези за по 20 лв. 

https://www.pentod.com/category/181/gayger-myulerovi-broyachi.html

https://www.robotev.com/product_info.php?products_id=578 

И все пак не направих връзка с радиацията и биткойн, но се радвам, че ти успя да откриеш и това. Безмълвен съм.

и един брадат чичка ще ти подаде и  печени кебабчета ....през телефона 

Това пак не мога да го разбера, но предполагам искаш да кажеш, че с биткойн не можеш да си купиш кебаПчета  (btw пише се с П а не с две Б-та) Та в България всичко накрая опира до кебапчета, избори, биткойн всичко. И ако трябва да отговоря сериозно да в момента вероятно не може да си купиш кебаПчета , но за това не е виновна технологията а приматите, които ги продават и интелектуалното им ниво, което вероятно е равно пропорционално на тези, които прогнозират краха на биткойн поради фактът, че не могат да си купят кибаПчета с него. А то е много просто този който ги продава инсталира портфейл на телефона си, ако не ползва такъв с фенерче и започва да получава плащания в биткойн за кебаПче. Лесно бързо просто. Ти за колко време си откриваш банкова сметка обзалагам се че поне 1 час подписваш документи в банката ти.  

какъв е проблемът  банките да си напечатат 10 милиарда и да искупят всички биткойни и след това да дадът една обща инфлация 0.0001 %

банките не са будали знаят че  зад биткойна не се крие нито злато нито някакъв ресурс

Проблемът е че за пореден път говориш глупости и неща които ама грам не разбираш. Те това е проблемът. Проблемът е че пазарната капитализация на биткойн надхвърли 100 милиарда и че трябва да напечатат 100 а не 10. Проблемът е че банките не печат пари а държавите. Проблемът е че с всеки купен биткойн цената му се увеличава и преди да са купили и една хилядна от общия им брой тези 100 милиарда, които са напечатали вече ще са свършили. Проблемът е че трябва да седнеш и да почетеш малко, да се образоваш. То това е проблем и на цялата ни държава всеки говори без да е прочел нищо и да не знае изобщо защо се обажда ама ей така да е готин. Мисля, че Рокфелер беше казал (извини ме ако бъркам автора) "- Колко е тъжно, че в този свят всеки който разбира от политика и футбол всъщност кара такси." Та и ти така с биткойн... 

Гайгеров брояч може да си купиш по всяко време с едно просто търсене в Гугъл

Цитат

Произведени  между 1970-1984 в СССР

не аз те питам защо  не се произвеждат след радиацията в чернобил в българия

и са по 20 лв  а не са примерно от магазин по левче щото цялото население ще се зареди с по един и ще видиш как ше падат  глави на тарикати

радиацията в хасково във водата нямаше да се крие 1 година ....  а още  на първия час  виновниците щяха да бъдат стиснати за гушите .

Ти за колко време си откриваш банкова сметка обзалагам се че поне 1 час подписваш документи в банката ти.  

не ползвам подобни  организации 

работя само в кеш в брой и на ръка 

Колко е тъжно, че в този свят всеки който разбира от политика и футбол всъщност кара такси.

нормално е да разбира   таксиджията от  футбол и политика

като си пусне радиото и по цял ден политика и футбол

човек разбира от това с което няй- много се занимава

но понякога му обягват някои тънкости в детайлите .

като например че биткойна е пирамида служещ да  направи старите копачи богати .

Проблемът е че с всеки купен биткойн цената му се увеличава и преди да са купили и една хилядна от общия им брой тези 100 милиарда,

хубаво държавата печата парите и купува и цената се повишава

от което следва че биткойна е по- голям  балон отколкото си мислех

значи  всички  държави са яко тъпи да не  напечатат пари и да купят биткойни и след това веднага да продадът 

само ти си умен ходи в министерството на финансите да им отвориш очите  за инвестиция в биткойн .

• Администратор
преди 11 минути, Yvan Sergeev написа:

не аз те питам защо  не се произвеждат след радиацията в чернобил в българия

и са по 20 лв  а не са примерно от магазин по левче щото цялото население ще се зареди с по един и ще видиш как ше падат  глави на тарикати

радиацията в хасково във водата нямаше да се крие 1 година ....  а още  на първия час  виновниците щяха да бъдат стиснати за гушите .

не ползвам подобни  организации 

работя само в кеш в брой и на ръка 

нормално е да разбира   таксиджията от  футбол и политика

като си пусне радиото и по цял ден политика и футбол

човек разбира от това с което няй- много се занимава

но понякога му обягват някои тънкости в детайлите .

като например че биткойна е пирамида служещ да  направи старите копачи богати .

хубаво държавата печата парите и купува и цената се повишава

от което следва че биткойна е по- голям  балон отколкото си мислех

значи  всички  държави са яко тъпи да не  напечатат пари и да купят биткойни и след това веднага да продадът 

само ти си умен ходи в министерството на финансите да им отвориш очите  за инвестиция в биткойн .

Боже, колко мъка има по тоя свят, боже...

преди 29 минути, Калин Карабойчев написа:

Боже, колко мъка има по тоя свят, боже...

не е зле да четеш какво пишат хората 

https://www.kaldata.com/it-новини/началото-на-края-биткойнът-продължав-265461.html

Цитат

Eĸcпepтитe нa Сіtіgrоuр cчитaт, чe cъвceм cĸopo peнтaбилнocттa нa битĸoйнa щe cлeзe дo нyлaтa. 
Πo-тoчнo, нeйният дoбив щe бъдe иĸoнoмичecĸи изгoдeн, aĸo ĸypcът нa битĸoйнa дocтигнe $300 000,което едва ли е възможно.

това нямаше да е така ако беше както аз казах по рано

и беше заложено по всяко време да се произвежда  валута с еднаква стойност а не да се мести деситичната запетая 0.000000000012434

• Администратор

Цената на валутата постоянно се вдига и качва според търсенето и предлагането новината малко закъснява и цената още на обяд си се върна на нива около 6200$ :D А сега си направи труда да прочетеш кои са Сіtіgrоuр и защо "експертите" им дават черни прогнози защото точно след няколко години ще бъдат безработни. Тази вечер в 9 часа българско време започва търговията с Биткойн Голд, Напомни ми утре да ти кажа каква е цената на Биткойн след като всички получили безплатните Биткойн Голд започнат да го обръщат в Биткойн и търсенето му нарасне още повече :) Не ми се занимава да ти отварям повече очите човек, ще поживеем ще видим... не агитирам никой нищо да купува, изразявам личната си позиция на база на опитът, който имам. Не ме занимавай повече с глупостите ти наистина нямам време да те образовам и лекувам чрез беседи във форумите има си специалисти за тази работа аз съм икономист. Далеч съм от помощта от която се нуждаеш.

и какво като си икономист ...

значи какво няма биткойн  за цялото население  и местиш десетичната точка   за да има за всички

понеже валутата има ограничение е  сори

ама тва си чист балон  и измекярщина .

• Администратор
преди 17 минути, Yvan Sergeev написа:

и какво като си икономист ...

значи какво няма биткойн  за цялото население  и местиш десетичната точка   за да има за всички

понеже валутата има ограничение е  сори

ама тва си чист балон  и измекярщина .

Върни се в търсенето на радиация и гайгерови броячи, не се занимавай с биткойн, сложно е... многооо сложно за главичката ти да го проумееш. С радиацията е по-лесно, там има интрига: Чернобил, след това България скрива и спира производството на всякакви гайгерови броячи, но пък се намират мародери, които да ги продават по 20 лв. место в магазини по 1 левче за да скрият истината от българските граждани. Виждаш ли каква драма само, достойна дори за роман, а защо не и за филм. Виж какви проблеми има човечеството ние се занимаваме с биткойни, ай ще ти е*а и биткойните. Ами илюминатите ами тях да не ги подхващам само. 

също няма и месо за цялото човечество и  куклуводите пуснаха слуха за веганството за да може по безхарактерните да отпаднат от хранителната верига на месото  и да има за всички както преместиха десетичната запетая на биткойна за да има за всички и населението да е доволно.

едно време в концлагерите не са давали  месо

днес искат да накарат хората по собствено желание да не ядът месо 

• Администратор
преди 10 минути, Yvan Sergeev написа:

също няма и месо за цялото човечество и  куклуводите пуснаха слуха за веганството за да може по безхарактерните да отпаднат от хранителната верига на месото  и да има за всички както преместиха десетичната запетая на биткойна за да има за всички и населението да е доволно.

И съсипаха Мелодия на годината, да не се създават български песни и да се роди чалгата и да обеднява културно българина... В Русия съм, в Русия съм... 

и мелодия на годината беше с връзки

на леля чичово вуйчиното .

на 12.11.2017 г. в 11:23, Калин Карабойчев написа:

Спри да се излагаш моля те. :D Какво ти дава държавата дава ти пак твоите пари които ти е взела преди това или ще ти вземе след това отново. Както в случая с КТБ държавата изплати гарантираните влогове чрез външен дълг. Кой ще го плати този дълг парламента ли банките ли не приятелю ТИ ще го платиш твоите деца, твоите роднини. Вместо да се направи нов път до твоето село ще се връща дълг а ти ще караш по пътища чиито ремонт за последно е бил преди 40 години и ще си казваш колко ни обича държавата върна ни паричките :D Няма толкова прост народ като българина.

Леле как ги разбираш нещата:giggle1:

Кат биткойните:giggle1:

преди 23 часа, Калин Карабойчев написа:

Малоумен ли си или нищо не знаеш за биткойн.

Нещо обиждаш а.

Другарю.

преди 20 минути, Pims написа:

Няма толкова прост народ като българина.

Леле ма целия народ сме прости, я да видиш ти.

Слагай си примката и довиждане.

Редактирано от Pims (преглед на промените)

на 11/12/2017 в 19:22, Калин Карабойчев написа:

И съсипаха

сайта ...

този сайт ползва ли се  за копаене или си е сървърен проблем щото 

като го заредя и пс-то ми бъгясва

или си е интернет проблем

заради времето ....?

ако имаше неограничен ресурс никой нямаше да му пука за него

въздухът е почти такъв

ако не беше  щеше да има смъртно наказание за пушене на цигари и тнт 

златото ако беше също неограничен щяха сметищата да са пълни със злато

камион вторични със злато да су чуди човек има ли сметка да се извозва >.... и дали няма да е по насметка даспести бензина и да го остави там където е .

Имам два тъпи въпроса и се надявам на прости отговори за да ги разбера.

1- Защо едни цифрови валути са по скъпи от други? Зад това какво стои? Искрено се надям да не само популярност защото преди години общувах с ICQ а сега няма с кой.

2- При националните  валути стоят държави (почти крайно число), но те могат да си печат пари от колко имат нужда - проблем .

Зад цифровите валути стоят компютри и парите са заложени като крайно число, но броя цифровите валути който може да съществуват не е ограничен - проблем.

Та въпроса ми е това не е ли огледален образ на същото нещо и кой има полза от това (изключвам основателите)?

п.п А това което най-много не разбирам е защо на една нова технология, която трябва да бъде полезна (на хората) е заложено генетично с течение на времето да изразходва все повече изчерпаем енергиен ресурс за единица продукция, което е точно обратно на всичко създадено от човек до сега.

Редактирано от bobivg (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.