Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва Биткойн и за какво служи?

Featured Replies

New_Bitmap_Image_7.png

• Отговори 285
  • Прегледи 25,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 часа, Yvan Sergeev написа:
Spoiler

New_Bitmap_Image_7.png

Интересна картинка си сложил - някой неща са в нея. Само ще добавя още няколко.

По дефиниция всичките „BitcoinS“ са 21 милиона! При днешния курс - около 10'000 долара за един Bitcoin - това са 210 милиарда долара. Доста голяма сума - ако е собственост само на един човек, но не-много голям ресурс - сравнен с БВП на някоя развита държава. За 2015-16 година е имало 43-46 държави с по-голям БВП. В зависимост от източника. Само една Германия е имала БВП от 3'363, 447 милиарда долара за 2015 и 3'494,9 милиарда - за 2016 година.

От друга страна - не разбирам защо превъзнасяте самите пари - нзависимо евро, долари или BitcoinS???
Ако приемем, че всичките 21 милиона са собственост на 21 милиона души (по една бройка на човек). Тоест - най-масовия вариант,, а ситуацията в момента не е такава. Много хора са собственици на по-големи пакети.
Та - какво им гарантира (на тези притежатели), че останалите 7 милиарда и 280 милиона (по данни от 2015 г) ще приемат и в бъдеще въпросната валута???? При положение, че зад нея няма никакви активи?
„Според Китайската народна биткойн „принципно не е валута, а инвестиционно средство“.
Тоест - това е по-скоро нещо като акции, ценни книжа и всичко друго, само не и „пари“!

:grimace:  Have a nice day!!!  :grimace:

единствения начин биткойна да не е пирамида и балон е човечеството да се разбере да се закрият всички валути

и да се разплаща само в биткойн  и да има обща банка с примерно 1000 трилиона вече изкопани

и банката като работи някои човек нещо да му се дава определена сума да има и малки кредити застраховани с имущество и материални работи

също и човек да има примерно лимит на богатство другото да се връща  в общата банка 

също и да има данък 

безданък вариго печи го не става няма койда ти направи частна полиция  това си е държавна работа ...

а в момента с увеличаване  на копачите  трудността се увеличава  което е налудничаво .....

за да се изкопае един биткойн може да е необходимо  1 ват енергия може и 1 мегават /.....  в случая печелят  хората  с ниска цена на ел енергията защото на друго място няма да е финансово изгодно 

Пак казвам - човек, който не прави разлика между и/й и препинателните знаци са му табу тема, да се изживява като последна инстанция, е нелепо.

От философска гледна точка, ВСИЧКО е предопределено и то се корени в двете форми на развитието-еволюция и революция. Ако бегло разгледаме развитието на парите ще се убедим в това. В началото били бартерите-разменяш това, което имаш в повече за това,което нямаш. Повишаването на това ,което имаш, довело до поява на разменно средсто -злато,сол ,подправки и т.н. Но и това се оказало неудобно и ИЗМИСЛИЛИ ПАРИТЕ/революция/. Започнало  ново усложнение /еволюция/ - ченчаджии, лихвари ,банки , национални валути и т.н.  Появата на виртуалният свят и прекаленото усложнение  на  парите , довело до необходимостта на криптовалута,на ход е усложнението! ВЪПРОСЪТ Е: Къде ще е криптовалутния КЛОНДАЙК, кои ще са криптовалутните"ЕВРЕИ" и  биткойнът колко ще ГО БЪДЕ? Няма ли да има друга по- всеобхватна криптовалута?Бъдещето ще покаже!

и твоят въпрос тогава няма да има смисъл

Те постовете му никога не са имали смисъл, но ги пише, за да дразни. Във всички раздели е спец и на всяка манджа мерудия.

преди 1 час, XYconstant написа:

Те постовете му никога не са имали смисъл, но ги пише, за да дразни. Във всички раздели е спец и на всяка манджа мерудия.

и аз като видя някой по -умен от мен и аз се дразня като теб,  но рядко се случва за щастие 1-2 пъти в годината

преди 8 часа, bigiadri написа:

Къде ще е криптовалутния КЛОНДАЙК, кои ще са криптовалутните"ЕВРЕИ" и  биткойнът колко ще ГО БЪДЕ? Няма ли да има друга по- всеобхватна криптовалута?Бъдещето ще покаже!

" еврейте вече "са го  изтъргашили и  произвели

биткойн може да се произвежда само от богатите

в момента цената е такава заради търсенето и предлагането  и за да се покрие и сметката за тока

колкото повече поскъпва толкова повече балъци се връзват  на веригата да произвеждат ама с това увеличаване се увеличават и ватовете а производителността e една .

а що се отнася до крипто валутите са над път и под път може да има 100 милиарда вида крипто валути всеки да си измисли по 10 вида собствени въпроса е стадото към коя ще се подлъже.

докато се обменя биткойн -долар всичко е балон и спекула  как примерно за 1 нощ биткойна се  вдигна 10%  какво толкова  произведоха и изкопаха  а за една година 1000 % и повече  населението ли стана 1000% по заможно ...

не това е само за първите копачи те си увеличиха богатството със 1000%  на гърба на балъците които ще купят биткойн на 10К долара.

• Администратор

Ама вие за какво му обръщате внимание, аз още преди няколко дни го блокирах да не му четата глупостите и несвързаните мисли. Добре че го цитирате да ми се показва чат пат нещо.

Виждате с какви темпове се увеличават материалните блага , какви астрономически размери  има при брутния вътрешен продукт на големите икономики , за какви трилиони става въпрос . Непрекъснатото гиганско увеличение на реципрочната на БВП стойност на парите и увеличаване на дела на продуктите от виртуалния свят НАЛАГА криптовалутата.Тя просто няма алтернатива , всичко обаче търпи корекции и напасвания, ще има много "балони", много "греди" и задънени улици, но такова е било развитието и на сегашните пари.Развитието не е права устремена нагоре  линия,вижте какви са кривите на форекспазарите, такива ще бъдат и тези на криптовалутата.

колкото повече балонът се надува при пукането толкова повече боли .

чиста спекула мижи да те лажем биткойн миткойн.

че го преживеем некакси  блокирането

глупост е изкуствено да се увеличава трудността  за да се намали добива  и да се разпредели между  далите  най-голяма мощност - ватажиите  им казвам аз .  интересно  в каква валута си плащат сметките за кюмур  и ел енергия ....  докато африканското население пие вода от гьолове не е виждало и eл крушка пък било  обръщало в биткойни  кой квото има крава теле .

но човекът не се учи от близката история

по време на виденовата зима и 1 долар като стана 3000 лв

дедо ми  си продаде кравата да ми купят учебници и  обуща

ако бях по голям на днешния ми акъл щях да  го хвана за яката и да му ударя два шамара ...

преди 1 час, Калин Карабойчев написа:

Ама вие за какво му обръщате внимание,

имаше едни не 1 и 2 човека 

и викат мани го тоя лудия

а аз  им викам не го правете това  така ше направите некой сакътлък да се  инвалидизирате

но не бях прав наистина 

умряха .....

Ама вие за какво му обръщате внимание, аз още преди няколко дни го блокирах да не му четата глупостите и несвързаните мисли. Добре че го цитирате да ми се показва чат пат нещо.

Е, понякога трябва да видиш колко суров може да бъде животът. Неграмотността, прибавена към надуто и фалшиво самочувствие образува само присмех и съжаление в околните, ама колкото по-рано го разбере, толкова по-хубаво... за него.
Аз до сега си chill-вах с коментарите му, ама вече деградират доста и май ще прибегна и аз към блока.

хубаво аре чупката бегай не ми се мотайпред краката >

• 2 седмици по-късно...

като руска рулетка в края

а патрона един

останали са само двама играчи в края

купувач и продавач

пп

пъpви пpoблeм нa битĸoйнa e чe нямa зaщитa oт  зaгyбвaнe и yнищoжaвaнe
пpимepнo имaм 1 милиoн битĸoйнa и aĸo yмpa и ниĸoй нe мoжe дa ги пoлзвa  нa ocтaнaлитe щe им ce вдигнe цeнaтa ĸoeтo щe e иĸoнoмичecĸи нeизгoднo
и cлeд 100 гoдини ĸaтo пoлoвинaтa ca изгyбeни peaлнaтa цeнa нa ocтaнaлитe щe e двa пъти пo-гoлямa .  щe e дoбpa oпциятa aĸo нe ce пoлзвa 10 гoдини дa ce вpъщa aвтoмaтичнo в бaceйнa зa ĸoпaeнe

Можеш. Ако нямаш купувач, който да ти го вземе наведнъж, то можеш да го пуснеш в някоя борса и да го продадеш за нула време на много хора, според това, което те търсят. Примерно може един да вземе сатошита за 100$, друг за 10'000, но в крайна сметка това теб не те интересува, защото гледаш да го продадеш.

Reminder: Следете цената на Iota (MIOTA) и взимайте, докато е време. Голямо предимство има тая валута, защото не взима такса при трансфер от портфейл на портфейл. Майкрософт я подкрепят, онзи ден и Лионел Меси пусна пост, където беше тагната. Тепърва през декември и януари ще се появява в доста по-известните борси, което според мен означава движение в цената и то само нагоре.

преди 1 час, ostavime написа:

Добре де, аз сега ако имам 1 Биткойн, мога ли да го обменя за реални 15 000$ ?

скоро всички банки няма да съдействат и ще трябва някой да тегли кинти  кеш от банката и да се срещате тайно да правите размяната

за това може и да се стигне до дефицит на кеша понеже електронните пари  са повече и те първа  трябва да се пуснат печатниците.

aко имаше читави банкери и не корумпирани политици

щяха да се сетят да  премахнат кеша и всичко де се разплаща електронно и да видим тогава от банките като спрат размяната как хората ще си купят биткойн

тогава биткойна наистина ще е честна валута

който произведе ще има биткойн или който направи услуга и му се плати в биткойн

а не търгаши да го обменят и от нищото да прават покупвателна способност.

изкараха че биткойна струва колкото 3 българии  как ли пък не.

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

на 27.11.2017 г. в 11:31, jhoro написа:

Тоест - това е по-скоро нещо като акции, ценни книжа и всичко друго, само не и „пари“!

аве и аз им казах, че на Пешо комшията от магазина му, кибапчита не могат да се купят, ама не ми верват :(

едно време индианците са си продавали земите за маниста поне нещо след това им е  блестяло по дрехите.

И със златото не може да си купите нищо в магазина, но го кътате, нали? ;)

кой ти каза че не може

даваш го на цена 30 лв по-евтино и продавача си вади кинти от неговия джоб и ти плаща сметката и после отива при златаря и е 30 лв горница.....

преди 9 минути, XYconstant написа:

И със златото не може да си купите нищо в магазина, но го кътате, нали? ;)

аве, ония книжки с финикийски знаци са на базата на златото
ако приемеш златото за константа, можеш да си направиш сметка колко са се обезценили финикийските знаци

на 4.11.2017 г. в 20:50, simtech написа:

И нов и стар прочит, ако нямаш изгода - все едно. В БГ дори има чуждестранни фирми, които са си организирали гигантски копачки.
Аз не мога да се меря с 1 комп и 2 видео карти. Все пак изработването на всеки блок е състезание. Колкото повече хардуер имаш, по-голям шанс има да припечелиш. А колкото хардуер повече купиш, повече пари ще дадеш.
Нито печеля нещо, нито е стабилно. По-добре да си купя злато, ако искам да си инвестирам парите с цел стабилност. Цената на златото да си видял да пада 4 пъти? А пък за в обръщение ми стигат и книжните пари.

Да. Наистина е най-добре да притежаваш злато. Обаче и това нито е лесно, нито най-прекрасният избор. Първо много трудно ще се сдобиеш с него, ще те проверят кой и какъв си, ще те пишат в документи. Под формата на бижута е по-възможно. При всички положения трябва някъде да го държиш и това също е проблем. А ако се захванем с моралната гледна точка, откъде и как е добито, колко е платено за него, нещата стават направо зловещи.

на 19.11.2017 г. в 14:37, bobivg написа:

Аз съм съгласен, че цифровата валута има уникални способности и предимства, математически може и да е гениално направена, но защо  трябва да се прахосват такива количества енергия без да има физически продукт?

Целта на парите е да се правят трудно. Иначе не биха имали стойност.

на 25.11.2017 г. в 6:57, whitepixel написа:

ами след 2 години , за кота 100 000, ще разберем дали е било опит за прогноза или не. Но ако котата бъде постигната, то шансът написаното през 2013 да е прогноза тип лъки страйк е нулев .

Междувремено, дали е фейк проучване с цел манипулация или не, анонсът е:

https://news.bitcoin.com/survey-says-bitcoin-holders-wont-sell-until-well-over-100k/

Това вече е интересно. Самата прогноза че долара няма да го има толкова скоро би трябвало да е достатъчна. Не забравяй съществуват много подобни предсказания и то не само за парите. Например историята на Al Bielek, пасажи от библията и прочие. Също да се свържеш или да се върнеш от бъдещето, само за да направиш един пост, който очевидно нищо няма да промени, ами че това е върховна глупост!

на 17.11.2017 г. в 12:36, whitepixel написа:

Има някаква логика и бегла прилика с това, че все още живеем в затворена система на ограничен откъм ресурси свят - Земята. Или казано иначе - населението нараства, ресурсите са крайна константа и разпределението на калпак намалява.

Но пък лично за мен  валута, която се базира на някаква измишльотина на изчисление, и още по-важното - която няма никакво физично покритие под формата на някакъв ресурс - било то материален, енергиен, времеви или комбинация от тях - е пълна глупост и балон с неизбежно спукване. Ще си взема думите назад, когато и извънземните се съгласят да търгуват с нас чрез тези прословути биткойни.

Не забравяй, че това вече е пробвано. Ние го знаем как работи.

Във всеки случай предстоят интересни времена.

на 17.11.2017 г. в 12:36, whitepixel написа:

Но пък лично за мен  валута, която се базира на някаква измишльотина на изчисление, и още по-важното - която няма никакво физично покритие под формата на някакъв ресурс - било то материален, енергиен, времеви или комбинация от тях - е пълна глупост и балон с неизбежно спукване. Ще си взема думите назад, когато и извънземните се съгласят да търгуват с нас чрез тези прословути биткойни.

Тук сам си противоречиш. Ми те... всички видове „пари“ са така, без значение дали стокови, хартиени, фиатни или под формата на нещо, с определена парична котировка (равностойност).

Принципа е един и същ! Някой е казал - това ще бъде „разплащателно средство“ (без значение дали нечие правителство или ... човек с псевдоним Сатоши Накамото), а останалите са се съгласили да го използват.
Така или иначе, на Дрън няма яде черупки, златни монети, банкноти, чекове, дебитни/кредитни карти или биткойни (илидруга криптовалута). Той иска за яде кИбапчета!!!

А, че ще ги купи - тоест, ще ги „обмени“ за някое от изброените - е отделен въпрос.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

като изключим че зад книжните пари стои държавата с милиция/...

и от тези пари се взима данък а който не плаща данък се гони от закона уж

отмена на имущество в полза на държавата което за съжеление в българия много малко се практикува

не съм още чул частна полиция и да им се плаща с биткойни 

освен тея с чалмите алахакбаристите

ако биткойна  стане явен а не анонимен може и да стане нещо

а другото предимство че биткойна нямал инфлация играе срущу него

щото инфлацията в малки размери играе положителна роля

аз ако загубя някъде 1 милион лева или ги хвърля в печката стойността на останалите пари се увеличава 

с течение на времето като се обезцени всичко от инфлация  все едно нищо не е било новите пари диктуват правилата

изгубен е само физическия носител от хартия

ако имаме 3 % инфлация годишно това значи че за 34 години парите са се обезценили 100%  затова дългосрочните инвестиции  са губещи

първия закон на капитализма е парите да се въртят купуваш и продаваш

произвеждаш и продаваш

купуваш   нов тв печка пералня  иначе ще си караш в застой с печкатата на баба ти  с прогорените ламарини

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.