Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самоубийство

самоубийство 10 гласували потребители

1. 1. Бихте ли могли да ми помогнете?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 14 минути, Мойра написа:

Доказано е, че в основата на хранителните разстройства стоят неприемането и нехаресването на това, което си, т.е. мислиш, че си.

За справянето с анорексията е нужна специализирана помощ и подкрепа от близкити.

Сега трябва да натисна "Харесва ми" ли? Да те утвърдя като специалист?

Форумите не са място за решаване на подобни проблеми, особено когато става въпрос за деца.

Face to face!!!

Лек ден!

• Отговори 140
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 18 минути, pa_pa написа:

Сега трябва да натисна "Харесва ми" ли? Да те утвърдя като специалист?

Форумите не са място за решаване на подобни проблеми, особено когато става въпрос за деца.

Face to face!!!

Лек ден!

Това, че съм чела разни неща не ме прави специалист.

И да, форумите не са място за решаване на проблеми, освен ако не са от техническо естество, вече съм го казала в темата.

И ти благодаря, че не лайкна поста ми!

П.П. Спомних си историята на Василия Стоилова, светла и памет :(

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 50 минути, Xtreme_design написа:

Дай цитата да видим в какъв контекст е казан, пък след това ще поразмислим и над думите ти за Бога в мен. :D

"...човек е в състояние да си даде сметка за собствената си слабост, да разбере, че всяка потребност от смисъл, сила/надмощие или контрол/власт представлява компенсация на някакъв вид тревожност. "

В този ред на мисли, не смяташ ли, че евтаназията заради невъзможността за контрол/власт над своя, цитирам - 

преди 2 часа, Xtreme_design написа:

безпомощен организъм в тежест на другите. 

е  слабост. Простима, съвсем обикновена слабост, основана на животински страх. 

Впрочем, някои хора сякаш предпочитат да се самоубият, отколкото да ги сметнат за обикновени. В обикновеността няма нищо обикновено обаче. Даже може да се каже, че няма по-обикновено нещо от желанието да си НЕОБИКНОВЕН. 

преди 11 минути, witness написа:

"...човек е в състояние да си даде сметка за собствената си слабост, да разбере, че всяка потребност от смисъл, сила/надмощие или контрол/власт представлява компенсация на някакъв вид тревожност. "

В този ред на мисли, не смяташ ли, че евтаназията заради невъзможността за контрол/власт над своя, цитирам - 

е  слабост. Простима, съвсем обикновена слабост, основана на животински страх. 

Уит, ти ме питаш от позицията на човек, който си е дал сметка за собствената слабост или като човек, който за нищо на света не би я видял, за да не му се налага да си прости, че е несъвършен?

Защото така зададен въпроса ти сякаш обуславя невъзможност човек да почерпи сила от слабостта си. А аз имам предвид точно това - че човек вижда истинската си сила, след като се е предал, ама не суетно, преструвайки се, играейки роли, а тотално. 

преди 21 минути, Xtreme_design написа:

Защото така зададен въпроса ти сякаш обуславя невъзможност човек да почерпи сила от слабостта си. А аз имам предвид точно това - че човек вижда истинската си сила, след като се е предал, ама не суетно, преструвайки се, играейки роли, а тотално. 

Абе, нещо не ми се връзва логиката ти в контекста на разговора в темата. Ставаше въпрос за самоубийство. Значи, според теб, трябва да се предадеш тотално на самоубийството и да се наслаждаваш на силата си в отвъдното, вероятно? Ми къде другаде ;)

преди 10 минути, witness написа:

Абе, нещо не ми се връзва логиката ти в контекста на разговора в темата. Ставаше въпрос за самоубийство. Значи, според теб, трябва да се предадеш тотално на самоубийството и да се наслаждаваш на силата си в отвъдното, вероятно? Ми къде другаде ;)

Ами, щом това е логиката ти…окей.

преди 27 минути, Xtreme_design написа:

Ами, щом това е логиката ти…окей.

Логиката е такава - че слабостта и силата ти се изключват взаимно. Да намериш силата "си", предавайки се на слабостта си, предполага единствено, че нещо не си се предал съвсем и нещо тотално си се объркал. Освен това остава въпросът къде и какво е въпросното "ти" или "аз", но не че не сме тъпкали по тоя път преди в други раздели, явно безрезултатно.

преди 7 часа, Xtreme_design написа:

Причините за самоубийство никога не са резултат от "ах, колко съм дебел, не мога да го понеса". Единственият, на който му се чука, та му се реве, дали пък не си ти, хардкор гай, щом от всички възможни варианти избра баш този като проекция?

Близо си, но не улучи ;) Просто и аз съм минавал по този път преди мно-о-ого години. И вени съм си рязал няколко пъти, и в токсикологията на Пирогов са ме спасявали след няколко скатули фенобарбитал в комбинация с алкохол... Целият този цирк ми е до болка познат. Така че пред мен авторката на темата не ФърФи. На стар краставичар краставици не може да продава :D След около 30-40 години, когато Not My Fault стане на моята възраст, и тя ще реагира по същия начин на подобни писания...

преди 7 часа, Xtreme_design написа:

Най-разпространените самоубийства не са полети от високи блокове и мостове, щото не са съвсем лицеприятни, а могат да бъдат опасни и за други хора. Има по-удачни начини. Пък и не на всеки самоубиец му се нрави идеята близките му да трябва да преживяват локви кървища, на всичкото отгоре.

Уверявам те, че ако действително искаш да се самоубиеш, а не просто да си търсиш внимание, другите хора са последното нещо, което те интересува. Причината скоковете от високо да не са най-разпространена форма на самоубийствата е съвсем друга. А именно - защото ако си в такова състояние, че няма надежда някога да се оправиш и да заживееш нормален живот, чисто физиологично ще ти е трудно да се добереш до място, от което да се метнеш. А твоята логика е много забавна :) Значи - самоубиецът може да накара родителите си да го погребат, но иска да им спести гледката от локва кръв? Това ми напомня правилата при екзекуция в Щатите - иглата, с която се поставя смъртоносната инжекция на осъдения на смърт, задължително трябва да е стерилна :D 

@Not My Fault
Маце (ако изобщо си от женски пол), вместо да си седиш на д-то пред компа и да ми се тръшкаш тука колко си самотна, нещастна и неразбрана от никого, иди да поработиш като санитарка в неврохирургията. Всеки ден, докато миеш пода на стаите, си говори с хората, които чакат първа или втора операция от рак на мозъка. И са пределно наясно, че в най-добрия случай, ако операцията бъде успешна, когато се събудят, ще са лишени от част от спомените и способностите си. Затова си записват в тетрадки най-важните неща в живота си - като например имената на децата и родителите си - за да ги прочетат после. А ако (и тази) операция се окаже неуспешна, очаква ги бавна и мъчителна агония до самия край. По време на операциите събирай и изхвърляй напоените с кръв марли и тампони, когато операцията приключи - вади оперираните с количката и погледни в очите на близките, които ги чакат пред стаите им... Ще разбереш какво щастие е да си жив и здрав и ще ти стане неудобно, като се сетиш как си се правила на многострадалната Геновева, щото няма кой да те почеше дето те сърби...

• Автор
преди 3 часа, Белгиеца написа:

Я виж ти този чичко от Белгия каква врачка е бил бе, сам позна за анорексията и видео даже пусна.

Такааа, ти досега си търсила помощ от по-нисши същества от теб. Пояснявам, ти си специална спрямо другите деца и възрастни. Ти си с коефициент на интелигентност надвишаващ много средностатистическия. По отношение на децата не очаквай да те разбират, понеже ти си надраснала възраста си с поне едно 5 години. На някои деца като теб им викат че са свръх надарени. Но проблемът е че някои от тях имат точно твоите огромни проблеми за социлно общуване, поради простичкия факт че си заобиколена с хора които не могат да те разберат, не им стига акъла да го направят.
Във Франция си направили едни такиви като тебе един клуб ( за възрастни над 20 години) и се събират там да си говорят между тях. Гледах ги по една френска телевизия. Оказва се че си имали почти всичките подобни проблеми с интеграцията сред останалите им връстници. Еми съдба, кво да правиш.

Като искаш помощ, тичай към някои психиатър, няма много значение по кой път ще минеш за да стигнеш до него.

А аз иначе от сега ти предсказвам, че нищо няма още да си решила и след няколко месеца.
Вярвам ти че не ти се живее, ама знам и че нямаш избор, прекалено умна си за да се прекараш да се повредиш окончателно с опит за  неуспешно "летене".
Според мен, през следващите месеци може да случи да умреш само по независещи от теб причини. Например някой пиян шофьор да те сгази с комиона на тротоара, без да си го подозирала. Самата ти няма да се самоубиеш успешно, избий си го отглавата този вариант, няма да проработи. 
Това което не знаеш още, е че не търсиш смъртта , ами продължителното страдание, понеже ти се е повредила психиката. Проблемът може да се оправи при психиатър, ако не ти харесва един, отиваш при друг, до като намериш този с които може да се разберете. Ако има жени психиатърки още по-добре. 

Ако поне единият от родителите ти беше като мен, ти просто нямаше да искаш да страдаш, нито пък да се самоубиваш.
Щеше да си имаш някой който те разбира и така.

Моля се да имах родител като теб. Не съм специална с нищо сред всичките тези 7 милиарда човека, които странстват по замята. Но наистина ти благодаря... За жалост ми е трудно да намеря помощ именно в лицето на възрастните. Бях при директорката си веднъж и се видях с препоръчания ми от нея психиатър. И той, меко казано, ми се изсмя, защото съм била само малко момиче и че може и в лудница да ме вкара. Виждала съм се с психолози, не един и не двама. Но никой не ме разбра и не се отнесе сериозно. Преди няколко дни успях да заведа в болница една приятелка преди да почине от прекомерна загуба на кръв. Петима човека, мои близки приятели, взеха това непростимо решение... Никога не съм се плашила от смърта, дори и когато се срещах с нея по болниците. Наричат ме изрод заради тази моя черта. Но какво да се прави.. Иначе сред всички хора тук и отвън, единствено вие, господине, успяхте искрено да ми покажете някои неща. Има ое много за какво да мисля. Но все пак съм благодарна.

преди 30 минути, Not My Fault написа:

И той, меко казано, ми се изсмя, защото съм била само малко момиче и че може и в лудница да ме вкара.

Ами точно, накарай го да те вкара в специализирано отделение занимаващо се с непълнолетни, нищо че общата сграда вероятно е известна като лудницата.
В пропадналата ни родина България, това е може би единствения начин да си осигуриш безплатно лекарствата от които имаш нужда. Иначе дете няма от къде да намери пари да ги плаща. А лекарствата вършат чудеса. Има същински шизофреници които живеят сред другите хора пиейки си просто редовно лекарствата и бас държа че трудно може някой да ги разпознае, ако не си признаят сами че имат нужда от лекарства. Ти не си шизофреничка, на 100% съм сигурен, само ти давам пример с истински страдащи човеци, не по тяхна вина.  
Сега пиша от един компютър с Линукс на него, ще сменя твърдия диск с един друг с Уиндоус, там мисля че имам някъде по папките нещо да ти покажа. Дано да го намеря де ...

То ако ставаше със съвети... Дано намериш нещо, за което си заслужава да продължиш. Все пак ще е жалко, ако ни напуснеш, а в същото време всякакви, наистина изроди, продължават да си живеят живота...

Eто това имам да показвам на авторката на темата:

https://www.book.store.bg/p42698/spravochnik-za-diagnostichnite-kriterii-na-dsn-iv-tr.html

това е едно четиво което разкрива дефектите на човешката психика. Писали са го американци и е сериозно, само че е краткият вариант това от страницата, трябва пълната му версия, като на линковете по-долу на френски и на английски.
Нямам линк за сваляне на български безплатно, някой ако го има от някоя замунда да помогне и го сподели. Може да е полезно на много хара.
Аз мога да дам линк за безплатно сваляне към френския му вариант:
https://psychiatrieweb.files.wordpress.com/2011/12/manuel-diagnostique-troubles-mentaux.pdf
И към англиския но не е версията TR 
https://justines2010blog.files.wordpress.com/2011/03/dsm-iv.pdf
А и с TR има но е копиран от страниците на книга на хартия, тука можете да видите снимката на книгата
http://www.practiceofmadness.com/free-dsm-iv-tr/
има линк долу за сваляне, ето този
https://drive.google.com/uc?id=0BwD-YtZFWfxMNzY0YmFjZjEtOGVkZS00YTllLWI0MDUtOGI3MjQ0NDk5ZDY0&export=download

Понеже тя се оплаква че възрастните не я разбират, остава да го намери четивото и да го прочете и да знае как да им обясни на некадърните психиатри и психолози какво ѝ е точно.

Има и това зеленото от снимката, то пък е учебник за студентите по медицина и е лесно разбираем, но е доста по-кратък от америанската "библия".
https://s33.postimg.org/51hnpgndr/psycho.jpg

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

преди 9 часа, Not My Fault написа:

Имам още няколко седмици да реша окончателно. И ще го направя. Ще мисля и опитвам. Но не гарантирам.

Няма да го направиш, знам - просто викаш за помощ.

Намери я сред хората, които познаваш. Не я търси тук.

Едно добро четиво по темата, което би помогнало не само на автора, но и на следящите темата, да разберат за какво точно става въпрос.

Автоагресия, самонараняване

Тъпоча, че ми се самоизтриха 10 реда, заради тъп цитат.Както и да е.

Иначе, недей си прави илюзията, че си нещо повече от другите.Ако видя на улицата създание по твоето описание, ще го подмина като пътен знак.Такива не заслужават и капка внимание.Първо, обличаш се в черно за пред другите.Искаш техните погледи и съжаление да попадат върху тебе.Да знаят, че точно ти си тая с проблемите.Второ!Режеш се не по твое желание.Режеш се, щото някой друг правел така.Хубаво, че слушаш музика.Само, че отново - едва ли знаеш какво точно слушаш.Не влагаш и капка смисъл в това, какво вършиш на тая земя.Просто го правиш, за да попаднеш в някаква графа.Ти не можеш да бъдеш самостоятелно и отделно същество.Щото ти е непонятно какво означава това.Ти просто страдаш от липса на внимание.

А за самоубийството - не се притеснявай.Нямаш топките за да го направиш.Така или иначе тия състояния не се проявяват за дълъг период от време.

преди 15 часа, Win_user написа:

Уверявам те, че ако действително искаш да се самоубиеш, а не просто да си търсиш внимание, другите хора са последното нещо, което те интересува. Причината скоковете от високо да не са най-разпространена форма на самоубийствата е съвсем друга. А именно - защото ако си в такова състояние, че няма надежда някога да се оправиш и да заживееш нормален живот, чисто физиологично ще ти е трудно да се добереш до място, от което да се метнеш. А твоята логика е много забавна :) Значи - самоубиецът може да накара родителите си да го погребат, но иска да им спести гледката от локва кръв? Това ми напомня правилата при екзекуция в Щатите - иглата, с която се поставя смъртоносната инжекция на осъдения на смърт, задължително трябва да е стерилна :D 

А аз ти вярвам, че в твоя случай е било така. Но има и други варианти. Обаче никак не ми допада идеята да "мерим" опитите за самоубийство. 

на ‎1‎.‎12‎.‎2017‎ г. в 18:48, Not My Fault написа:

...обичам видео игри, обожавам да рисувам и пиша... Живота е пред мен, но аз не искам да го изживея. Надявам се да поискам, но нямам възможност да платя на психолог или да говоря с някого.

Съсредоточи се върху това, което обичаш и да, живота е пред теб и няма да е пълен само с лоши неща, ще има и много хубави, затова си струва да го живееш. Не ти трябват психолози, нито хапчета, само ще те закопаят. Ето виж, говориш си с нас тук във форума :)

преди 3 часа, gif4e написа:

Не ти трябват психолози, нито хапчета, само ще те закопаят. 

Без хапчета няма да ѝ се размине, ако не може да отиде да живее на различно от родителите ѝ място за постоянно. Там където живее сега има за нея постояннен дразнител припомнящ ѝ поне едно травматизирало я психически събитие от ранното ѝ детство.
Оключването на желанието ѝ да се излекува ( щото тя в момента е болна ) може да дойде ако някой успее да открие първоначалния проблем който е предизвикал объркването на психиката ѝ, и предложи работещ вариант за справяне с точно този проблем. Има различни видове поведенчески терапии , при психоложките за тази цел. Ама ако не е настанена в специализирано заведение, не знам кой ще й плаща на психоложка да я върши тази работа. Те тези лелки като надушат че проблемът е сериозен и ако им е безплатен труда за детето, например щото работят за някакво училище ( за който труд им дават едно мизерно възнаграждение ), те майсторски ще се опитат да ориентират родителите му да отидат да си плащат при някоя тяхна позната колежка. 
Та най-ефтино е с настаняване при ЛУДИТЕ , там поне е безлатно.
Че баща ѝ май ще предпочете да я бие всеки ден, вместо да плаща.
Я се замислете ако е осиновено дете, как ще го третира баща му, като знае че не е негово и жена му му го е натресла щото ѝ е трябвало кукла бебе да си играе на майка. Ще има бой и пак бой докато не изчезне да му се маха от главата като се е повредило психически като малко . То не се е повредило по своя вина, някой му е предизвикал психическата травма, ама на баща му кво му пука, той си млати с камшика и така.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

След като разминаванията между девойката - автор на темата и родителите й са толкова непреодолими, е редно да се обърне към най-близкия Отдел за закрила на детето или да поиска съвет от учител как да го направи. Те съответно ще я насочат /след разговор и преценка/ дали да се обърне към психиатър, психолог или психотерапевт. Има разлика в практиката на трите вида специалисти и е нередно да се изпраща едно, все още дете, директно на психиатър за медикаментозно лечение, отново с единствената мотивация, че лекарствата в психиатрията са безплатни.

Некоректните съвети в подобни теми могат да причинят повече вреди, отколкото едно обикновено мълчание, щом не сте специалисти. Форумите могат да бъдат полезни дотолкова, доколкото човек /след като е диагностициран/ да се ориентира как други хора със същата диагноза, са преминали през заболяването като постоянно се има едно на ум, че всичко е само ориентировъчно, защото при всеки човек нещата протичат различно - дори и при близнаците.

Големи капацитети, голямо чудо... от улицата в психиатрията, ей тъй, защото хапчетата са безплатни. Уникална работа!

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Без хапчета няма да ѝ се размине, ако не може да отиде да живее на различно от родителите ѝ място за постоянно.

Ха така! Дай да почнат да я тъпчат психиатрите с антидепресанти и невролептици, докато престане да разбира на кой свят живее. И като откачи наистина от тях, да я оставят пожизнено на "поддържаща терапия", за да си прибират бонусите от фармацевтичните фирми. Или да я отнемат социалните от родителите и и да я настанят в приемно семейство мангали, които да прибират по 500 лева на месец от държавата  и да я изкарват на магистралата, за да заработва по още толкова на вечер. Като и се изредят новият мургав "тате" с петимата си братя и петнайсетте си брат'чеда, като я пребият няколко пъти и я оставят три дни без храна, щото не искала да гълта на клиентите, много бързо ще и мине и депресията, и анорексията ;) И ще осъзнае реалната стойност на всичко, което сега получава от родителите си, но приема за даденост и не е в състояние да оцени.

преди 5 часа, Merryl написа:

...дали да се обърне към психиатър, психолог или психотерапевт. Има разлика в практиката на трите вида специалисти

Я кажи третият какво е завършил ?
При мен професията психотерапевт не е защитена да се изисква диплома по психология. Което ще рече, че утре ако искам ставам психотерапевт, един такъв шарлатанин с високи духовни търсения.

преди 5 часа, Merryl написа:

След като разминаванията между девойката - автор на темата и родителите й са толкова непреодолими, е редно да се обърне към най-близкия Отдел за закрила на детето или да поиска съвет от учител как да го направи.

Ми те разминаванията може и да са предизвикани от действията на детето.Я си представи 14 годишно лапе да ходи нарязано, в черно и да мисли как да се самоубие.Дори факта, че има достъп до интернет и устройство от което да пише във форума, трябва да те досеща, че родителите не са оставили детето на произвола на съдбата и не се отнасят с него като с куче.Освен това, аз лично в увода на темата никъде не видях, разминавания между момичето и родителите му.Май всичко опира до това как изглежда и какво върши.Еми то и твоето дете ако ходи нараязано с бръснарски ножчета и ръцете му приличат на дъска за рязане, едва ли ще ти е все едно какво се случва с него.Това, че не и харесва да бъде оплювана от останалите, е нещо с което така или иначе трябва да се примири, след като е решила да изглежда като настърган патладжан.Нямам абсолютно нищо против метъла и всичко свързано с него, но когато видя някой де се прави на "емо" и се е направил на швейцарско сирене с разните му там пиърсинги, резания и подобни педерастии, просто ми се повдига.

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Без хапчета няма да ѝ се размине

Ти си за хапчета.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Я кажи третият какво е завършил ?
При мен професията психотерапевт не е защитена да се изисква диплома по психология. Което ще рече, че утре ако искам ставам психотерапевт, един такъв шарлатанин с високи духовни търсения.

При теб и трите професии, за да бъдат практикувани, се изисква диплома.

на 10/12/2017 в 17:26, Win_user написа:

Просто и аз съм минавал по този път преди мно-о-ого години. И вени съм си рязал няколко пъти, и в токсикологията на Пирогов са ме спасявали след няколко скатули фенобарбитал в комбинация с алкохол... Целият този цирк ми е до болка познат.

Преди тези много години въобще не са лекували в родинат както сега в белите държави се случват нещата.
Ако на детето му приложат по западен образец лечение в специализирано заведение, то ще се избави от кошмара в който се намира сега.

преди 3 минути, Silvering написа:

При теб и трите професии, за да бъдат практикувани, се изисква диплома.

каква точно диплома ма госпожо ?

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Преди тези много години въобще не са лекували в родинат както сега в белите държави се случват нещата.
Ако на детето му приложат по западен образец лечение в специализирано заведение, то ще се избави от кошмара в който се намира сега.

Абе ти тъп ли си или на тъп се правиш?Ти знаеш ли какви простотии пишеш в момента?Лечение в специализирано заведение.Тебе трябва да те вкарат там.Това, че детето подражава на някакви измислени гейски култури, изобщо не означава, че е откачено и се нуждае от лечение с лекарства, и настаняване в заведения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.