Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

9-ти Май! Ден на победата!


Препоръчан отговор

Честит празник, другари!!! Днес е един от най-светлите дни в съвременната ни история!!! Денят на Победата е празник по случай победата на СССР над Нацистка Германия във Великата Отечествена война!!! Установен е с указ на президиума на Върховния Съвет на СССР от 8 май 1945 г!!! Денят на Победата (на руски: День Победы) е вторият по значимост празник в СССР след деня на Октомврийската революция!!! Всяка година на Червения площад в Москва се провежда военен парад, с участието на най-модерна за времето си военна техника!!! След разпадането на СССР военните паради се прекратяват, до юбилейната 50-та годишнина от Победата!!! През 1995 г. в Москва се провеждат два парада – на Червения площад, където маршируват пехотни части, а московското предградие „Поклонническа планина“ (на руски: Поклонная гора) е организиран парад с бойни машини!!! От 1995 до 2007 на Червения площад ежегодно се провеждат военни паради, без техника. От 2008 в парадите отново започват да участват бойни машини!!!

В Деня на победата през 2012 в Томск за пръв път се провежда обществената акция „Безсмъртен полк“ (на руски: Бессмертный полк)!!! Участниците в нея преминават по улиците на града с портрети на своите предци, които са участвали във Великата Отечествена война!!! През 2015 „Безсмъртният полк“ марширува в 15 държави!!!

1024px-%D0%A8%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5_%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%B9_%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9_%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B9_%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8_%C2%AB%D0%91%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA%C2%BB_-_1.jpg

РезÑлÑÐ°Ñ Ñ Ð¸Ð·Ð¾Ð±Ñажение за 9-Ñи май ден на победаÑа

РезÑлÑÐ°Ñ Ñ Ð¸Ð·Ð¾Ð±Ñажение за 9-Ñи май ден на победаÑа

Ето линк за любознателните люде, които искат да гледат парадът на победата на живо!!!

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 290
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Брутална подигравка с България

На утрешния 9 май ще се проведе шествие по руски образец до монумента на съветската армия окупатор в София. За да славят поробването на България от Сталин ще се съберат знайни и незнайни групи и организации, сред които: комунистите от "че гевара"; хибридни нпо-та и съюзи, споносирани от Москва; лъжепатриотични организации под шапката на министерство на отбраната; националните предатели от партиите Атака, БСП.
За всеки нормален българин е ясно, че няма как такъв ден да бъде "празник". Да, страната ни почита паметта на милионите убити в месомелачката на втората световна война, но да празнуваш победата над родината си и налагането на античовешко съветско робство е нищо повече от шизофрения и нагло национално предателство! 9 май като "ден на победата" е и дата, на която днешният авторитарен режим в Кремъл се зъби на Запада, дрънкайки военна техника в Москва. Кой, ако не предатели биха славили Русия, която окупира Крим и нападна православна Украйна, а през 2008 г. направи същото с Грузия? Русия, която не крие, че ЕС и НАТО са нейни врагове и срещу които е насочила ракетите си. Само явен родоотстъпник би отбелязвал този "празник" у нас.

Тук Не е Москва

No hay texto alternativo automático disponible.

31841642_205088750296458_7772143144912551936_n.jpg

Ето кой организира подигравката на 9 май:

"Безсмъртният полк – България“ се подготвя и организира от Национален комитет, който бе учреден на 9 март т.г. В него взизат представители на Съюза на ветераните от войните на България, Координационният съвет на руските съотечественици в България, Координационният съвет „България-Русия“, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, Сдружение на сините каски „4 май”, Общонароден съюз „Бойна дружба”, Софийско сдружение „Александър Невски”, Българския антифашистки съюз, НД „Русофили”, Фондация „Безсмъртен полк“, Форум „България- Русия”, Национално сдружение „Заедно с Русия“, Федерация за приятелството с народите на Русия и страните от ОНД, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Сдружение „Руски клуб – София”, Международна славянска организация „Перун“, Руския културно-информационен център, БСП,Атака и други."

Втората световна война започва през септември 1939-а, когато Сталин и Хитлер нападат Полша от две страни. Това е историческата истина. След "победата" Полша никога не се възстановява в историческите си граници до войната. А Брестката крепост е защитавана не от "храбрите съветски воини", а от 400 полски офицери: защото Брест е бил на територията на Полша. Те са се сражавали срещу шестхилядна немска част и са успели да се изтеглят почти без никакви загуби... докато немците губят почти половината жива сила. Следват Катин, Осташкув, Козелск, Старобелск, Лвув...голготите и братските могили на цвета на полската нация.

Съветското робство лиши българина от частна собственост! Дори по турско това не се случи!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато вината се приема с мезета.
 

13876677_914281558699702_3042677383227749783_n.jpg

 

 
La imagen puede contener: una persona, sentada y texto
 
 
 
 
 
 
 
 
 

СпецНаз "Полная программа"

31948169_323839878143366_3926594307573678080_n.jpg

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, kalansuv написа:

......Кремъл се зъби на Запада, дрънкайки военна техника в Москва.....

Ейиии ! Вярно бе ! Как не се сетих ?! :)

Белият Дом се зъби на целия свят , дрънкайки военна техника във Вашингтон ! .....Да де , ама не във Вашингтон , ами по целия свят ! :lol6:

Примери , поне по 10 могат да се дават за несъстоятелност в мисленето .....по делата ще ги познаете ! :angry:

Русия  оперира болните  мозъци на света от раково образувание  ......!

Някои от болните мозъци , като видяха дебелия край на тоягата , да не би да изтърват кокъла , дето се казва "от кумова срама" на умряло куче нож извадиха  .....И се получиха разсейки.....:)

Както вървят нещата , Русия за пореден път пак хируг ще трябва да става......

За това е парадът ! Да напомня безусловно на "(само)забравилите се" и за почит на отдалите живота си за другите.....

Празник е ! Празник е и за освободители , и за освободени !......Кой , кой е ?

Въпросът е :                                     Къде сме ние ?

http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/prof-semov-za-pochti-11-godini-chlenstvo-v-es-njama-nito-edna-znachima-polozhitelna-tendencija-v-razvitieto-na-balgarija.html

...........................................

П.П. Болен мозък ! Не ти е тук мястото . Отивай да се лекуваш......!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Белчо Дончев:
В чест на празника!!!

***
На крак, о, партии презрени!
На крак, о, роби на Москва!
Продажници добре платени!
Да доунищожим света!

В лъжи, измами, подлост, кръв
виреете от памтивека.
И вечен враг, мишена, стръв
остава си за вас Човека!

Дерзай ти, армия кретени
на зинала бездънна паст,
до шия в кървавочервени
съдби, пари, имот и власт…

На крак! Убийте го Човека!
Врагът на вашия регрес!
Да няма вчера. Нито утре!
Да бъде вечно само днес…

Да бъдат само роб до роба,
червен продажник до кретен,
простак в потури чиста проба…
Да бъдат… но без мен!

***

Белчо Дончев: Това червено нещо

Едно червено нещо
ме лепкаво обгръща изотвред.
Аз мразя го горещо
и чакам натопорчен изотпред.

Но то, по партизански
и по съветски някакъв поряд,
антиамерикански,
ме сгащва отстрани и изотзад.

Отдавна да съм свикнал
със неговия прогресивен вкус,
дори да съм обикнал
и него, и родината му – Рус…

но чувам как баща ми
ми казва като мъж на мъж – веднъж:
“Мъжът, дете, се мами
веднъж и после спира да е мъж!”

И мисля си фатално
във смисъла на горния контекст –
дали ще е нормално
пред вас да словотворя този текст:

Не искам да наричам
освободител, ни приятел, нито брат
това червено нещо,
що дебне ме в страни и изотзад!

***
16.08.2004

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

No hay texto alternativo automático disponible.
 
 
La imagen puede contener: una persona, sonriendo
 
La imagen puede contener: una o varias personas
 
No hay texto alternativo automático disponible.
 
No hay texto alternativo automático disponible.
 
 

Всички путинофили - в Руската Педерация!!!

La imagen puede contener: 2 personas
 
 
La imagen puede contener: texto
 
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 

Това ще е много интересно четиво на  тези фенове на батальони и войната, защо 20г. не е имало Паради на Победата в СССР. :

https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/20-godini-v-sssr-ne-praznuvat-denyat-na-pobedata-zaradi-strah-ot-veteranite
 

Цитат

 

"Денят на победата" в Съветския съюз се чества 20 години по-късно заради страха на съветската власт за истинските ветерани. Когато през 1965 г. балансът сред ветераните е нарушен и сред тях започва да надделяват онези от ветеранските сили, подкрепящи наказателните единици, известни като „деветомайци“, умело използвани за комунистическо-фашистка пропаганда, а след това употребявани като оръдия на властта, отдавайки се на грандиозни пиянски оргии на победобесията на самоотвержените потомци на  съветските фашисти - бюрократи от НКВД, Комунистическата партия и Комсомола, по време на които истинските ветерани са използвани като  живи музейни експонати от въпросните пропагандатори.

Това, с което най-често ни лъжеха за тези 20 години, е че това било време, в което трябвало да работим за въздигането на страната ни, която е превърната в руини. Ето защо тържества не е имало ... Но всъщност това е пълна глупост. Защото и  23-ти февруари, и 7-ми ноември, и 1-ви май, и други празници СССР празнува дори по време на войната.

Отговорът е прост. Победата на болшевишката власт и овладяване на континента, не са се случили. Такъв е бил планът на ВКП (б) в СССР, който Адолф Хитлер е осуетил, защото с лекота е победил.

Но основната причина  след края на войната са

истинските ветерани, фронтовите вълци,

които са опитвали от всички "прелести" на войната. Те са минали през огъня, и да счупят духа им не е било никак лесно, за което са презирани от партийно- номенклатурните ветерани. През 1945 година те са били на 30, 40 и дори повече години. Само при споменаването на думата "война", дори самото припомняне за нея, е било повод да бъдеш убит.  Да бъдеш разстрелян на място. Сред тези хора е имало такива, които са били умопомрачени и сериозно осакатени. Хора, които много добре са запомнили грижовното отношение  на бащата на всички народи - Сталин и тяхната Партия докато си били на полосата "Вотан" и при преминаването на Днепър, помнят Волхов и Ржев и много други. Сега, само 20 години по-късно, същите

тези ветерани вече са умрели

 Останали са само интендантите, плъховете от тила, ветераните на НКВД- МГБ и активистите от специален отдел на СМЕРШ, заедно с 18- годишните още зелени момчета, които само са помирисали войната през 1944-45 година. Ето защо беше решено да се празнуват 9-ти май 20 години след краха на хитлеристка Германия… "

Източник: politolog.net

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ncl написа:

Хубаво е модераторите да си влязат в ролята и да изтрият мненията, които не са по темата.

Не е политкоректно!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наръчник за наивни носталгици.

Вменявам им носталгия по Москвича и панелката в Надежда, а се возя в Мерцедес.

Вменявам им, че всичко трябва да е държавно, а си купувам „Техноимпекс“.

Вменявам им колко е добро образованието и живота в Русия, а синът ми учи и работи в САЩ.

Вменявам им как соца даде на всеки панелка от 45 квадрата, а сега аз си живея в палат.

Вменявам им как Русия все ни е давала, а не казвам колко ни е взела.

Докато има наивници, ще има и тарикати от БСП.

 
No hay texto alternativo automático disponible.

 

 

La imagen puede contener: texto
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, miro20 написа:

Бъркате "мнения не по темата" с "мнения по темата които не ни изнася на едностранната комунистическа пропаганда " :) 

 

Не бърка нищо.Сквернословието, долнопробието не могат да са "по темата".Всеки, който не е поне малко благодарен за подвига или по точно подвизите на Червената армия, не може да се нарича човек, а е отпадъчна биомаса.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, badr написа:

Не бърка нищо.Сквернословието, долнопробието не могат да са "по темата".Всеки, който не е поне малко благодарен за подвига или по точно подвизите на Червената армия, не може да се нарича човек, а е отпадъчна биомаса.   

No hay texto alternativo automático disponible.
Алексей Туранга ha actualizado su foto de portada.
La imagen puede contener: texto
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Една Империя каквато и да е тя причинява само злини! Съветска Германска Османска и т.н. Това са завоеватели против демократичните принципи!

Какво значи Народна Република? Левски беше за република обаче?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, .Alex&Vanko. написа:

Една Империя каквато и да е тя причинява само злини! Съветска Германска Османска и т.н. Това са завоеватели против демократичните принципи!

 
 
 
La imagen puede contener: una o varias personas
Lyudmil Ivanov

„Свободата е правото да задаваш въпроси и да променяш установения начин на правене на нещо. Тя е разбирането, която ни позволява да осъзнаем недостатъците и да потърсим решение за тях. Тя е възможността да представяш идея, над която са се надсмивали експерти, и да гледаш как тя получава подкрепа сред хората. Тя е правото да постоянстваш, да мечтаеш, да следваш мечтата си или да останеш верен на себе си, дори да си единствения, който се съмнява. Свободата е разбирането, че никой отделен човек, никоя отделна власт, няма монопол над истината, а всеки индивидуален живот е безкрайно ценен.“ Роналд Рейгън

 

La imagen puede contener: una persona, texto
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Слава на героите! Слава на Русия!

П.П. kalansuv, престани да сереш в темата, изчадие адово! Не виждаш ли, че никой не те подкрепя и си САМ! Как може да си такъв болен мозък? Ти не си раб Божий! Ти си сатанински роб!

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, badr написа:

Не бърка нищо.Сквернословието, долнопробието не могат да са "по темата".Всеки, който не е поне малко благодарен за подвига или по точно подвизите на Червената армия, не може да се нарича човек, а е отпадъчна биомаса.   

Прочете ли защо 20 г. няма паради в СССР ?

На този ден съм споменавал и една друга сентенция - докато РФ експлоатира тази световна трагедия , носталгиите по СССР и т.н.  в своите геополитически цели с мотото е "можем да повторим" ,  Европа казва - "никога да не се повтаря".

Второто е именно смирение спрямо този катаклизъм, именно е уважение към ветераните и милионите жертви на тази война.

Вашето /помпозни песнички, деца облечени във военни униформи, автомобили-танкчета и подобни простотии /  е именно подигравка,  сквернословие, и е пълен ... "маразъм" както обичат да  казват руснаците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

No hay texto alternativo automático disponible.
 
La imagen puede contener: una persona, coche, texto y exterior
 
safe_image.php?d=AQAOcgIn8fazvjmr&w=476&
За деня на "победобесието": СССР никога нямаше да спечели войната без САЩ и Великобритания Русия е отровена от лъжи в продължение на…
faktor.bg

За деня на "победобесието": СССР никога нямаше да спечели войната без САЩ и Великобритания

Русия е отровена от лъжи в продължение на десетилетия, изпитва срам и се чувства гузна заради своите предци

https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/za-denya-na-pobedobesieto-sssr-nikoga-nyamashe-da-specheli-voynata-bez-sasht-i-velikobritaniya

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, .Alex&Vanko. написа:

При имперски амбиции винаги има жертви.

Снимката не е колаж !

La imagen puede contener: 2 personas, personas sonriendo, exterior
 
 
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, .Alex&Vanko. написа:

Една Империя каквато и да е тя причинява само злини! Съветска Германска Османска и т.н. Това са завоеватели против демократичните принципи!

Какво значи Народна Република? Левски беше за република обаче?

Къде отиде и ти??? Каква империя, какви завоеватели те гонят, така и не ми става ясно!!! Че и Левски успя да намесиш в тема за деня на победата на Червената армия!!! Как пък един не успя да напише нещо смислено и то да е по темата!!!

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

No hay texto alternativo automático disponible.
 
 
преди 1 минута, Джугашвили написа:

Къде отиде и ти??? Каква империя, какви завоеватели те гонят, така и не ми става ясно!!! Че и Левски успя да намесиш в тема за деня на победата на Червената армия!!! Как пък един не успя да напише нещо смислено и то да е по темата!!!

 

 
 
No hay texto alternativo automático disponible.

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, miro20 написа:

Прочете ли защо 20 г. няма паради в СССР ?

На този ден съм споменавал и една друга сентенция - докато РФ експлоатира тази световна трагедия , носталгиите по СССР и т.н.  в своите геополитически цели с мотото е "можем да повторим" ,  Европа казва - "никога да не се повтаря".

Второто е именно смирение спрямо този катаклизъм, именно е уважение към ветераните и милионите жертви на тази война.

Вашето /помпозни песнички, деца облечени във военни униформи, автомобили-танкчета и подобни простотии /  е именно подигравка,  сквернословие, и е пълен ... "маразъм" както обичат да  казват руснаците.

Ако има някой, който експлоатира тази световна трагедия, това са чифутите, а не братята славяни!!! Също така и изпедерастените европейци!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
 • Добави ново...