Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

9-ти Май! Ден на победата!

Featured Replies

Честит!

• Отговори 360
  • Прегледи 30,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не бърка нищо.Сквернословието, долнопробието не могат да са "по темата".Всеки, който не е поне малко благодарен за подвига или по точно подвизите на Червената армия, не може да се нарича човек, а е от

• Agentpat™
    Agentpat™

Слава на героите! Слава на Русия! П.П. kalansuv, престани да сереш в темата, изчадие адово! Не виждаш ли, че никой не те подкрепя и си САМ! Как може да си такъв болен мозък? Ти не си раб Божий! Т

• Джугашвили
    Джугашвили

Къш!!!

Публикувани изображения

преди 3 часа, Anne написа:

А аз можех да имам съвсем различен живот................

Само в това си права. Така е. Ако Хитлер и съветите не бяха съюзници, АКО после не се скараха и избиха милиони заради техните болни амбиции , щяхме да имаме съвсем друг живот.

на 10.05.2019 г. в 21:45, Колев60 написа:

Тук ти научиха всички РЕПЕРТОАРА. Я сега за следващите 10-тина години посети техническите раздели да видим дали имаш гънки в кратуната си проста! Джуки да разлепя като теб - всеки го умее. Покажи нещо от инженерството си! Ама не смееш, щото си гола вода!

👍

преди 4 часа, Anne написа:

За съжаление не мисля, че има какво да празнуваме. Онези усилия не са били достатъчни, нацизмът не е окончателно унищожен.

За жалост днес ционизма е по-големия проблем. И то не от днес, а от много десетилетия насам. Нацизмът отдавна го няма. Малките му проявления са незначителни и  дори не заслужават вниманието ни. Но проявленията на ционизма са огромни и точно срещу тях трябва да се борят всички!!! Бих сравнил нацизма с коронавируса - минимална заплаха, но вечно ще ни е натяквана. 

преди 1 час, miro20 написа:

Само в това си права. Така е. Ако Хитлер и съветите не бяха съюзници, АКО после не се скараха и избиха милиони заради техните болни амбиции , щяхме да имаме съвсем друг живот.

Те никога не са били истински съюзници. Нали не мислиш Сталин за малоумен, тъп и прост, само защото е руснак?

Виж, за болните амбиции на Хитлер си прав!

преди 48 минути, Anne написа:

Те никога не са били истински съюзници. Нали не мислиш Сталин за малоумен, тъп и прост, само защото е руснак?

Сталин не е руснак, а грузин. Хитлер доколкото знам има еврейска нишка. Както и Ленин, както и много други баш герои на столетието ни. Германците ги съжалявам. Съжалявам ги, щото тръгнаха по един път, а им го нахендриха по друг със сегашните м@ малцинства и нови емигранти. Нещо не нацелиха нещата. Руснаците кво да кажа. И те като китайци и хамериканци не осъзнаха, че държавите им ще се разцепят на поне 20 парченца, ако няма диктатура. Когато някой ден тая диктатура умре, ще ни чакат не 100, а 300 държави в света. А ако няма 300 държави, ще има максимум две. Това не се разбира от днешните саможивци в света. Това е бъдещето ни - две или 300 държави! Ако са 300, лошо. Ако са 2, пак лошо!

Вижте какво намерих в нета.................. нищо чудно, че украинците си избраха бандеровците да ги управляват. Тоест, избраха си нацизма!

Помните ли подпалените еврейски синагоги и руските православни храмове? Забрана за българския език сред българското малцинство там?

Кракът ми в тази страна няма да стъпи никога.

Миро е от тях, нищо чудно, че ги защитава.

28247e3f7ffb6369d82d9c57f1673e48.jpg

И още................... Първи приятелчета:

6497aca502bd01119ec1216ab0e4eed5.jpg

И лицемерието на нацизма. Уж хомосексуализмът е бил забранен в Третия райх и за такова нещо се е изпращало в концентрационен лагер. Оказва се, че високоморалните германци нацисти не са чак толкова много високоморални - женската хомосексуалност е била позволена, но без да се афишира. Толкова за моралът на Третия райх.

94316ba9cb1c35beb3397475c4d64c1f.jpg

преди 5 часа, Anne написа:

Струва ми се много неща не знаеш .Виж по предния ми пост със речта на Молотов , известна като "Защита на фашизма".

Как злите империалисти от Франция и Англия искат да пречат на дуржбата на съветите  с миролюбивия германски народ.

И това по време на вече вървяща няколко месеца, война.

преди 4 часа, Anne написа:

Вижте какво намерих в нета.................. нищо чудно, че украинците си избраха бандеровците да ги управляват. Тоест, избраха си нацизма!

Помните ли подпалените еврейски синагоги и руските православни храмове? Забрана за българския език сред българското малцинство там?

Кракът ми в тази страна няма да стъпи никога.

Миро е от тях, нищо чудно, че ги защитава.

Напомпала си се със стари фейкове и само тях си запомнила.Нито са избирали нацизъм, нито ги управляват бандеровци, дето и в парламента им дори не влязоха.

Забраната за български език също е фейк.

Не, не съм нито бандеровец нито нищо. Украинския народ е дал във ВСВ едни от най многото милиони жертви.

Такива снимки и плакати има далеч повече с руснаци. За власовците чувала ли си ? И че стотици хиляди руснаци са участвали на страната на Хитлер  ?

Виж от тази тема си харесай колкото искаш такива :

Цели две години ласкателства и приятелство, съвместни паради с немците включително и в Москва са идвали , а суровини и материали са вървяли от СССР за Рейха досами нощта на нападението '41-ва

Затова казвам че това са цели две години които руснаците неистово искат да отрежат от срамната си  история на ВСВ с немците  и "великата история" да зпочне като велика ОТЕЧЕСТВЕНА война , след '41ва

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Глупости, руснаците просто са се правели на  приятели на германците. Русия чак до дребна Германия не е опряла. Русия си има и суровини и всичко.

хехе .. да бе.. дребна.. Познай първите заводи в "матушката" какви са ?
Кой е разработвал промишленост и всичко ? ?

Дори в България в някои градове помнят на машиностроителните заводи старите имена. Познай какви са ? :)

И да, суровини си имат. Затов казах - цели две години през хода на войната / а и много преди това/ суровини вървяха от СССР за Германия за нацисткия режим.

Влакове са вървяли през границата  досами нощта на нападението над СССР.

да уточня - влакове са вървели от сССР към нацистите един час до вторжението в СССР.

Цитат

Сталин требовал неуклонного обеспечения бесперебойности советских поставок Германии. Советская сторона неуклонно выполняла все ранее взятые на себя обязательства по товарным поставкам, несмотря на откровенный саботаж ответных поставок немецкими фирмами.

В апреле было заключено дополнительное соглашение между СССР и Германией о расширении поставок из СССР нефтепродуктов, цветных металлов, зерна, хлопка. Был значительно облегчён транзит через территорию СССР каучука и других стратегических материалов, закупавшихся Германией в странах Дальнего Востока. Последний советский эшелон с нефтью, марганцем, зерном пересёк германскую границу за час до вторжения немецких войск в СССР.

Много работи не знаеш, Ани, много....

преди 1 минута, miro20 написа:

хехе .. да бе.. дребна.. Познай първите заводи в "матушката" какви са ?
Кой е разработвал промишленост и всичко ? ?

Дори в България в някои градове помнят на машиностроителните заводи старите имена. Познай какви са ? :)

И да, суровини си имат. Затов казах - цели две години през хода на войната / а и много преди това/ суровини вървяха от СССР за Германия за нацисткия режим.

Влакове са вървяли през границата  досами нощта на нападението над СССР.

Много работи не знаеш, Ани, много....

Въобразявай си.

Разглеждам снимки в Pinterest на момичета от BDM, и се чудя кое им е прехваленото на тези "арийки". Всичките те имат груби лица и тела, приличат на роботи, не на хора.

Докато славянките са дост по - фини и по - красиви от тях. И по - умни и по - образовани.

Лай си срещу социализма, но той поне е е карал 16 - годишни момичета да правят секс и да забременяват в името на държавен ръководител.

Тия нацисти са толкова нагли, че и 1 май са си присвоили. И то, като национален празник.

преди 17 часа, miro20 написа:

Мирча Кришан и Сорина Дан - Краставицата_(480p).mp3

преди 10 часа, Anne написа:

Въобразявай си.

Нищо не си въобразявам. А говоря чисти факти.

чети повече история , драга Ани. Не пропаганда и лъжи. Да, виждам че за теб е мн трудно да ги различаваш, но ... чети повечко.

Или не се намесвай там , където само се излагаш.

Не се излагам, излагаш се ти. Че е имало предатели сред руснаците - ами предатели винаги е имало. Все едно дали сред руснаци, украинци, белоруси или българи. Но  една голяма част от Русия е била със Сталин, защото много обикновени руснаци са видяли истинското лице на нацизма - опожарените села и бомбардираните градове, жестоко избитото местно население, не само руските евреи, но и изобщо руснаците като цяло, нацистите са мразели и славяните. Много хора не знаят, че, една от причините нацистите толкова да разширят "Аушвиц"  и да построят по - големи газови камери е, че са се готвели след евреите, за мащабно избиване на славяните, което така и не става, защото нито стигат до Москва, нито успяват да подчинят Ленинград, нито Сталинград, нито печелят битката при Курск.

Излагаш се ти, като се опитваш да омаловажиш случващото се в Украйна сега, като видоизменящ историята. Не искаш да признаеш, че Крим е бил руски и че Хрушчов решава да го направи украински като сватбен подарък за жена си. Както и че бандеровците са нацисти. Даже не бях и чувала за Степан Бандера. Бях отвратена от нтова, че изгориха живи руснаци в Одеса, от опожаряването на еврейските синагоги и руските православни църкви, истински се вбесих срещу дискриминацията на българското общество там и забраната да говорят на български език, както и на руски.

Великата ти Германия, която така защитаваш,  изобщо не си е взела поука от войната. Уж нямало никога повече да воюват, а подкрепиха НАТО при бомбардировките над Сърбия, а интересно чий го дири германската армия в Афганистан и Ирак? Да не говорим колко шокирана бях, когато научих истината за марките "Адидас" "Пума" и някои други. Имах розова спортна чантичка на "Адидас", която носех през рамо (в нея си носех таблета). Захвърлих я, отхаресах страницата на "Адидас" във фейсбук и се зарекох повече да не купувам никакви германски стоки и да не подпомагам по никакъв начин германската икономика. Е, вярно, пия тахно кафе- "Якобс Монарх Класик" защото друго качествено и хубаво кафе на пазара няма ( "Нова Бразилия" не струва, италианските марки са отврат, пих веднъж италианско кафе и втори път няма да повторя, отврат са, "Нескафе" пък не знам дали не са ГМО, а и съм отвратена, как и те опитват да прикрият дружбата си със нацистите)...............

Но най ме отвращава фактът, че нацистките възгледи за хората с увреждания още си стоят. Всички реват, че за нас се дават твърде много пари, че тежим на икономиката, а нищо не правим, не се гледа на нас като на хора със чувства, мечти и желания, а като на уроди. И удобно повтаряте измислени истории за това, как и оциализмът е избивал хората с увреждания. Да ме извиняваш, но в България няма такива места като "Хадамар". Казал някой някаква лъжа, и вие веднага я подемате в хор. Къде са ви доказателствата? Физическите, реалните доказателства? Фактът че училищата "Дечо Денев" и "Луи Брайл" са  над 100 - годишни и никога не са спирали да работят и приемат деца с увреден слух и нарушено зрение какво е? А многото помощни училища, с които беше осеяна цяла България, всеки един град? В моето училище съм виждала учебници за деца с увреден слух, от времето на социализма,  отпечатани от издателство "Просвета". Съюзът на глухите в България е една от малкото организации, запазени от царско време. Да, толкова е стара. А фактът, че властите позволяват издаването на вестник "Тишина" в годините на социализма? Или че предаването за хора с увреден слух, което сега прекръстиха на "Светът на жестовете" е от последните години на социализма?

Не ми приравнявай фалшивият нацистки социализъм с истинския такъв!

преди 29 минути, Anne написа:

Но  една голяма част от Русия е била със Сталин, защото много обикновени руснаци са видяли истинското лице на нацизма - опожарените села и бомбардираните градове, жестоко избитото местно население, не само руските евреи, но и изобщо руснаците като цяло, нацистите са мразели и славяните.

Ама ти верно нищо не четеш и не гледаш дори.

За трети път ти повтарям как цели две години след началото на войната, Сталин е подкрепял възторжено Хитлер, на съветите/руснаците/  въобще не им е правело впечатление жестокостите от войната, а в медиите и изказванията като това по назад на Молотов  /външния министър/ се говори за " злите Англия и Фреанция които искат да внесат смут в приятелсктие отношения с миролюбивия  германски народ  " .

Провеждали са си съвместни паради , немски офицери са били вжни гости в Москва, черпели са опит, а  специалнте служби СС и НКВД са си сътрудничали доста тясно.

/като например връщането от СТалин на избягали от нацисткия режим в СССР обратно в Германия/

Като спомена концлагери, пак да ти напомня че немските концлагери са по модел на ВЕЧЕ създадените и опитни лагерни "конструктори" на ГУЛАГ.

Плюс ФАКТА че Сталин е следил суровинните доставки от СССР към нацисткия режим да са винаги редовни и постоянни. Които ешалони вървят към Рейха досами нападението върху СССР ! Един час до това !

Нападнаха Филнандия и Полша, като  я разделиха и проведоха СЪВМЕСТЕН парад. Нацистите и руснаците.

Затова пак казвам... сегашната пропаганда упорито иска да "изреже" тези две срамни / от днешна гледна точка/ години от ВСВ и говорят САМО за ВОВ. Но борбата с нацизма не е само ВОВ.  не е...

Не те разбирам наистина колко трябва да си сляпа за тези неща .

След този твой абзац наистина не ми се коментират останалите ти тотални фейкове , спекулации и измишльотини .

Не съм сляпа, но ти май не схващаш, че всичко е било измама от страна на руснаците. Германците са били яко наивни, че да вярват, че руснаците ще са приятели с такива. Истината е, че чрез тези "приятелства", "трупане на опит" и "съвместни паради", зад тях стои приказката "Дръж приятелите си близо, а враговете си - още по - близо".  Хитрият в случая не са германците. Руснаците са ги държали под око, събирали са информация,  а приказките по радиото са били просто една измама, целяща да успокои Хитлер и нацистите, че руснаците не са им врагове. Сталин е знаел, че Русия не е готова за война и само това му е останало - да играе театър пред тях. Е, когато германците нарушават пакта "Рибентроп - Молотов", Сталин няма избор и му се налага да воюва. Ще не ще, сключва договор със САЩ и Великобритания.

Руснаците никакъв опит не са попивали, в ГУЛАГ няма газови камери и крематориуми, нито "Циклон Б", там не изпращат деца, нито арестуват и тормозят евреи, нито избиват хора с увреждания.

Разбирам, че ти е трудно да преглътнеш, че "простите и бедни руснаци", всъщност са хитри и интелигентни, така става, когато позволиш на съзнанието ти да бъде расово замъглено. Е, историята доказа чудесно, че руснаците нито са прости, нито са некултурни, а бедността не е порок.

И не ми говори какви са ги вършили руските войски в Берлин, защото всичко е следствие от поведението на германските войски в Русия. Кога германците истински съжалиха, че са изнасилвали източноевропейски жени? Че са палели източноевропейски села? Че са разстрелвали източноевропейски деца?Никога.

Великата ти Германия до последно е лъгала народа си, че чудодейните оръжия ще обърнат хода на войната даже в Берлин! А децата от "Хитлерюгенд" са се чудели къде са чудодейните оръжия и защо не идват!

Тъкмо изгледах третата част на "Берлин 1945" по "Viasat historry". Само едно мога да кажа за такива германки като Бригите Айке - цинизъм! Изважда късмет да преживее битката за Берлин, следвоенното положение, в дневника и има само "аз, аз, аз". Наглата 15 - годишна по навик след края на войната поздравила с "Хайл Хитлер". Мислите и са заети само с нейния Курт, кино, колко много трябвало да работи, кофи да мъкне, дърва да реже и да носи, посреща началото и края на тази година с новогодишни купони, ядене, пиене и флиртове, вместо изобщо да се засрами от егоизма и готиния си живот, вместо да помогне на освободените от близкия лагер евреи. Да я сравняват с Ане Франк си е цинизъм и подигравка отвсякъде. Защото, ако някои бяха оцелели, нямаше да мислят за купони, забавления и флиртове, а щяха да си търсят приятелите и да опитат да им помагат, киното и нормалния живот щяха да почакат.

Германците са изключително нагли! Днес сами не искат да прекопават градинки и да чистят тоалетни и карат нас, източноевропейците да им вършим мръсната работа!:angry22:

Аха... руснаците "надхитрили" немците.  :) 

Това да снабдяваш нацистите досами нощта на нападението със зърно , материали, стомана, суровини и какво ли не, е... ег'ти надхитрянето :) 

Глупости на търкалета. Има толкова примери за неадекватни решения на Сталин. По скоро бяха измамени от Хитлер.

Само че пуста гордост, няма как да си признаят за това. ПАрдон, грешка.. ТИ да си признаеш това.

Защото дори руските историци не говорят тези твои наивни глупости за "умните руснаци" дето излъгали немците.

:)

Отделно че  руснаците може да са много умни, но ги управлява един сатрап. Затова и много способни и велики учени са гнили в руските концлагери.

Знаеш ли кой е Сергей Корольов ? Главния конструктор на космическите програми и т.н. ?

А каква му е съдбата знаеш ли ? Как е лежал в ГУЛАГ ?  https://is2006.livejournal.com/91698.html

Имаше още едни примери как двама колеги , единия  емигрира в сАЩ и става основоположник на много от самолетите в авиацията там, а другия остава в СССР и си загнива без грам уважение.

За съдбата на други литературни и др по известни хора като Солженицин дори няма да споменавам.

Да добавя и още една скоба... Знам че някои много не харесват Викотр Суворов заради критиките и интересните анализи, но никй не може да о трече тогавашната "доктрина" на съветските войски.

И че тя е била странно , но именно нападателна, а не отбранителна. Има и една камара стари видеохроники как войските се тренират за нападение, за  десанти, как скачат с парашути, и т.н. а танковете са били предвидени не за калните съветски пътища а за... по здравите, европейски.  И почти никакви за подготовка за окопна, дълга защитна война и стратегия.

Безпрепятственото и дълбоко нахлуване на немците в първите дни на ВОВ също  е ярък пример че за никаква отбрана не са били подготвени съветсктие войски.

Така че... Сталин никого не е надхитрил, а просто се провали и то с цената на мнооого мноооого жертви.

Това също е интересно число да се види и прецени - как някои историци смятат коефицента на загубите при немските и съветсктие войски.

Цифрите са драстични , и само да ти кажа че човешкия живот нищо не е значел за Сталин и маршалите му .

пп

Знам че не ги четеш и гледаш тези неща, щото както всеки руски патриот тук, бъкел руски не разбирате, но гугъл преводач може да ти помогне :

@miro20 не се хаби да й обясняваш тя не иска да знае, вече няколко пъти я питам след като Сталин е бил толкова добър към генералите си, къде е командия състав на РККА в началото на войната?  Досега съм получил само оглушителна тишина а и май днешна Русия почва да изкоренява култът към Сталин

Избити. https://www.vedomosti.ru/opinion/articles/2017/06/09/693722-rasstrel-krasnoi-armii

https://lenta.ru/articles/2016/03/19/redarmy/

То това е ясно.

А по време на войната Сталин е разстрелвал някой от ръководния състав не за понесените загуби колкото и големи да са те, а за това ако попадналите в плен са много  !

А ето и намерих за съотношението на загубите. С условност че има спор при историците за точното количество милиони жертви, последно говорят за 40-42 млн  но... принципно насоките са ясни

https://www.svoboda.org/a/30595643.html

От там бях чел и това за растреляните  пълководци за пленени, а не за загуби.

Сергей Корольов не само знам кой е, но и знам, че му е направил мръсно негов колега, който много му е завиждал. После работят заедно по космическата програма, но никога не се сдобряват. Онзи не е можел да понася факта, че Сергей е бил толкова умен и блестящ учен. Типична професионална злоба и завист. Да лъжеш и натопиш колега, за да му вземеш мястото се нарича подлост!

Враг се надхитря, като му се правиш на първи приятел и му правиш подаръци. Да не забравяме Русия какви ресурси има и какви - Германия. Германците бързо са щели да ги свършат.Вижда се, че не могат да водят дълга война.А и подарените ресурси нямат значение, защото след края на войната Русия си взима репарациите под формата на разкостени германски фабрики, чиито двигатели, машини и останали суровини заминават на изток.:D

Пак твоите теории за "надхитрили" :)  Има един лаф... леко груб... "бият , ама ги  бият с дупето по топките"...  :) 

Така и твоята "версия" която разбира се, никой историк дори не му идва в главата да изкаже  :) 

Нали все питаш как се отнасят с инвалидите.

Ето спрямо темата как е било след войната :

https://www.mk.ru/social/2011/09/01/619844-samovaryi-tovarischa-stalina.html

Накратко ... цинично наречените "самовари" /инвалиди без крака и ръце/ са били събрани /стотици хиляди/ за да не "развалят" гледката на обществото по градовете и в Москва.

Без въпроси, без обяснения, без оповестяване на близки и роднини...

Събират ги на тайни и забутани места, запустели манастири и подобни , по далеч от хорските очи.  Отношението е меко казано ... зле. Още в началото измират много ... другите.. когато тогава.. забравени и отхвърлени от обществото.

Имало е и такива които са ги търсели роднините, даже е имало случаи да ги намерят, но са единици...

Това е започнало при Сталин, а Хрюшчов е продължил тази "практика" . В статията се цитират и документи за което.

Разбира се, има и статии оборващи  разни "митове" на  тази тема, но дори и те, оспорвайки примерно преувеличените 10 млн инвалиди, стъпват на най малко 2.5 млн инвалиди.

Това е огромна цифра и трагедия, с която Съветите се отнесоха доста цинично . 

Дали знаеш защо след ВСВ дълго време е нямало паради ? - именно заради истинските ветерани които толкова са намразили войната заради целия този ужас, и Сталин се е страхувал да не се вдигнат и да го отнесе...

Та... предполагам и сама можеш да се досетиш че живи участници от ВСВ са много малко.  Дори да има , те са над 90-100 годишни.

А на парадите и по празниците изкарват някакви  безмозъчни безсрамни плагиати които се кичат с никога незаслужени ордени и медали от глава до пети.

Ама.. те отдавна превърнаха тези неща в "патриотично" шоу . 

И хайде за домашно да ти дам нещо  - Защо Сталин не приема парада в края на  войната, а Жуков ?

И защо Жуков позорно е понижен в звание и наритан в Одеска област ? :) 

Защото Сталин е паднал и си е счупил крака, предвид годините му и здравословното му положение, е нормално. Все пак е преживял няколко инсулта. При проблемен втори брак, проблемни деца и неочаквана продължителна и тежка война, няма как човек да е в добро здраве, особено на тази възраст. И как е продължил с пушенето,  въпреки, че е преживял инсулти.

Това не е за подигравка, а за съжаление. Гледах сериала за сина му Василий, и ми се изправиха косите. С такъв буен и безотговорен син и дъщеря, която предпочита компанията на мъже пред ученето, няма как да е бил добре човека. Губи един син във войната, втория не го слуша главата, а дъщеря му си прави каквото си знае.

Да, официално уж паднал от кон. Само че после Сталин е бил доста сърдит че "заслугите" се приписват на Жуков, а не на Компартията и на него като генералисимус, и се почват едни "чистки" в командването, заради което и самия Жуков е понижен и унизен. И не само за това де. Дадох ти домашно , ама не четеш... И за мародерсво.

https://vsluh.ru/news/society/354571

Всъщност това е било реално погледнато "пирова победа". И Сталин мн добре е знаел това. Затова и дълго време са забранени и няма никакви паради . Голям страх го е тресяло от бунт на хората заради мизерията и глада, освен от вътрешновоенен преврат.То последното си му е парноя.

Като каза за сина дето губи във войната, предполагам знаеш как го е оставил и се е отказал да го обменя

https://inosmi.ru/russia/20141114/224248146.html

Ама пък виж каква хубава традиция е въвел оттогава, спазвана и до днес - децата и роднините на елита все бяга някъде извън "матушката" да  "страдат" в загниващия алчен капиталистически свят :)  :)  

мъка мъка...

Ето ти и още документирано как са се отнасяли с истинските герои, но превърнали се в неудобни инвалиди  :

пп

И още някои неудобни въпроси за войната :

https://maxim-nm.livejournal.com/504289.html

Някои от нещата вече съм ги споменавал, останалото ако искаш ще ти преразкажа :) 

А ти, предполагам, знаеш, че и любимият ти фюрер губи племенник на фронта? По - малкият полубрат на Уилям Патрик Хитлер е пленен на фронта край Сталинград. И за разлика от Яков, е бил допре третиран, но явно вече е бил болен, защото не след дълго умира в болницата на затвора в Москва.

Колкото до Светлана - типична неблагодарница, избягала на запад, зарязвайки втори съпруг и две деца сами, за да си осребри произхода! Нищо чудно, че Василий е станал зависим от алкохола. Баща му умира без време, сестра му зарязва семейство и родина, предизвиквайки скандал, за да си уреди живота.:tease2:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.