Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

...Филмите са художествена измислица, какво ще се запознаваш от тях ?

Пише, че са документални.

• Отговори 991
  • Прегледи 178,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

Тадаръкова забърка чутовен скандал в Москва заради Ванга

Публикувано изображение

Чудовищен скандал забърка в студиото на руската обществена телевизия ОРТ журналистката Светослава Тадаръкова, научи БЛИЦ от свои източници в медията.

Подписващата се с моминската си фамилия Рудолф след шумния си развод с бизнесмена Димитър Тадаръков изследователка на паранормалното и вампиризма по света и у нас, цъфна изненадващо в студиото на Първи канал, където се записва предаването “Сегодня вечером” на Андрей Малахов. Гости на Малахов, който е водещ и на друго култово токшоу по ОРТ – “Пусть говорят” (”Нека говорят”), от руска страна били режисьорът на 12-серийния филм за Ванга Сергей Барчуков, сценаристите Владимир и Татяна Сотникови, главният герой на лентата Сергей Медведев, помощник на покойния президент Борис Елцин, неговата асистентка Алиса, актьори от сагата, видни руски журналисти, публицисти и общественици, след които се откроявал легендарният тв-водещ на предаването “Моментът на истината” и на 4-серийния филм “Неизвестният Путин” Андрей Караулов. Всички те били настроени супер позитивно не само към филма “Вангелия”, но и към неговата основна героиня – топ ясновидката от Рупите. Мненията на руските участници в шоуто на Малахов за уникалната дарба на Ванга да предсказва бъдещето и да “чете” миналото варирали от горещото одобрение до превъзходната степен. С една дума – “братушките” демонстрирали, че я тачат почти като светица.

От българска страна в студиото на “Сегодня вечером” се представили племенницата на петричката Касандра – журналистката-египтоложка Красимира Стоянова, и един от любимците на покойната Ванга – бизнесменът Дмитрий Гачев, син на именития философ, литературовед и културолог от българо-руски произход Георгий Гачев. Двамата споделили съкровени лични спомени за сляпата, но “всевиждаща” пророчица и нейните удивителни предсказания, които били приети много топло от водещия, гостите и публиката.

В един момент обаче идилията се обърнала в своята пълна противоположност. Виновница за “ъпргрейдването” била Светослава Тадаръкова-Рудолф, която незнайно как се озовала в студиото. Според запознати бившата кадърка на БНТ била “командирована” в Москва от фондацията “Ванга”, която вече няколко години води епични битки с преките роднини и кръвни наследници на легендарната ясновидка и особено с Красимира Стоянова. Кой обаче е осигурил присъствието й в шоуто на Андрей Малахов, остава загадка.
Вместо да рекламира мисията на “българската светиня” в лицето на Ванга Тадаръкова се развихрила като вакханка, за да докаже колко измислен и фалшив е култът към петричката Пития. С пяна на уста, но без реални доказателства в ръце, експоловинката на Димитър Тадаръков започнала да клейми баба Ванга, обвинявайки я в самозванство и липса на оракулска дарба. Основен “коз” на журналистката от Би Би Ти било някакво предсказание на сляпата пророчица от далечната 1921 г., което според Светослава не се е сбъднало и досега.

За капак фенката на граф Дракула и неговите модерни адепти се изрепчила, че Ванга била агент на Държавна сигурност и че бившите тайни служби й помагали да “сканира” хора и събития и на тази база да втрещява българи и чужденци, редови посетители и ВИП-персони със своите прогнози. Това изказване на БГ журналистката било посрещнато с всеобщо изумление, тъй като малко преди това тя признала, че цялата документация за Ванга в ДС... била унищожена!

“Когато се говорят такива неща, е добре да се докажат. Представете документи и ще ви повярваме!”, посъветвали родната тв-водеща възмутени руски участници.

След приключването на записа страстите не се уталожили. “Братушките” коментирали оживено, че вместо да защитим националната си героиня, я обругаваме, и това “иконоборчество” едва ли говори добре за българския национален характер. Нито един от руските гости на Малахов не се солидаризирал с херостратовската позиция на Светослава, нито дал и най-малкия признак, че се е разколебал в мнението си за феномена от Рупите, довериха само пред БЛИЦ от екипа на “Сегодня вечером”.

Добринка КОРЧЕВА, БЛИЦ

Мен ако питаш, никоя църква, параклис или манастир, метох и т.н., не са Божи храм, Валка.

Нямаме ли Го в сърцето, няма да го намерим и в сградата, в украсата и, или в липсата на украса.

Да, знам какво пише в Библията, предполагам и защо са го написали древните. Само предположение, разбира се.

Но аз определям отношението си към хората по доста по-гъвкави критерии от тези на древните. И да, вероизповеданието ми е православното християнство, но съм особено критична към буквализирането на идеалите.

Пиши ме еретик и няма да сгрешиш.

За Ванга впечатленията ми не са директни, но тя помогна на мой много близък човек и това, което е предсказала, стана с такава точност, че няма как да се съмнявам във феномена на тази жена. Помогнала е на много хора, убедена съм.

А има ли нещо по-човеколюбиво от това да дадеш надежда, вяра и упование?

Не мисля, че има.

Това е то - веруюто на християнството.

ти,заяви ,че си православна християнка и вярваш в библията.

Дали ще канонизират Ванга за светица, не е моя работа. За мен тя е феноменална българка.

Впрочем гледах първите две серии на "Вангелия" и шапка им свалям на руснаците. За вниманието към детайлите от най-обикновения живот на една необикновена жена, за ужаса и когато разбира, че вижда нещо отвъд, за терзанията и. 

вяра и упование,може да се намери само в бог...за това е писано"да няма посредници между теб и мен".да викаш на помощ мъртви  е за мен истински грях...да молиш мъртви да представят молбата ти пред бог..при положение,че е ясно становището по този въпрос е невежество и шарлатания.не знам какво е толкова изключителното на ванга..но молитвите на всички започват с "отче наш", а не " света или божествена вангелия "..суеверието е застъпено най вече в християнството..резултат от компилацията му с езическите обичаи и практики.но всеки с мнението си,драга натали.

Ето, ти го каза - компилацията му с митраизма(например). ;)

За мен Библията не закон, Валка, много повече от закон е-извор на знание и мъдрост, на себепознание и от там светоглед. За мен светците в християнството(както и Иисус) са най-обикновени хора, Божи синове - като теб, мен и Вангелия, хора с различни дарби и таланти, дадени ни от Бог. В това не виждам нищо лошо.

Не говоря с мъртвите, но ако можех в името на това да помогна на живите, бих го направила. Без значение дали е грях.

Ванга не е посредник, а проводник. Различчно е. Поне за мен е много различно.

Информацията не пада от небето, те сами си я събират от този който е дошъл при тях.

Другите дето разправят че отгоре им идва информацията, или лъжат или мозъкът им е повреден.

Още няма такъв дето да е изследван и да може да докаже какво може да прави. Изследването не работи, защото се търси нещо което не се назовава с точното му име и като се върви по грешна следа, не се доказва нищо.

Също толкова колкото е възможно да изследваш съществуването на божества, толкова можеш да изследваш и ясновидската дарба. 

Някъде назад из страниците на тази тема, трябва да съм писал че изследванията правени от БАН върху Ванга от преди 1989г. са дали отрицателни резултати. Нищо не е могла да познае при подлагане на изследване по научен метод на провеждане. И да налучка нещо, после няма повтаряемост, така че нищо не може да се докаже.

..хич Не заблуждавай людете тук,че няма такива изследвани!Дори на такова ниво,дет със сигурност ще Ни е бедно фантазето!!..Хората с такива възможности,нал знаеш във вероятност къде ги вербуват и Що са толкова ценни?!

И ако си толкоз ербап в това си твърдение,що не се разровиш и да видиш - Какво онлайн японците са заснели за Вера Кочовска в Япония?!

...както и да обясниш медицински,неее в "божествени" транслации  и още казано -аве,как човек роден с кафяви очи на 12г. -ха!..след я има 60 дни,я,няма - е вече със сини!?...иии не говорим за цветни лещи!...?Медицински да обясниш още,как става таз работица с изменение на конфигурацията на един човешки гръбначен стълб,дето и той не е вече като при обикновените хорица?!...ама разбира се,че не и иде реч за технологични намеси,та на някои си му е сложен титанов гръбначен стълб и ала-бала от сорта " Аз-роботът"! :)

скъпа нел,

ти,заяви ,че си православна християнка и вярваш в библията.нека ти представя виждането на библията за мъртвите хора :

1 мъртвите не знаят нищо:

еклесиаст-5

5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен; Публикувано изображение 6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето.

йов-10

21 Преди да отида отдето няма да се върна, В тъмната земя и в смъртната сянка, - Публикувано изображение 22 Земя мрачна като самата тъмнина, Земя на мрачна сянка и без никакъв ред, Гдето виделото е като тъмнина.

2 мъртвите не съществуват.те не не знаят,не чувстват нищо и не участват в живота на живите.бог ,не се занимава с тях-псалом 88-5,на тях не се служи-псалм 106,служенети и викането им е гнусен грях пред бога-1 коринтяни-10-19,20

така, хубаво пише в стария завет

ако това е вярно обаче, как аз съм в САЩ, пра баба ми умира и аз я сънувам в същия ден?

2003 година пак сънувам че баба ми и дядо ми, казват - вече сме заедно.

Майка ми и леля ми сънуват дядо ми 6 месеца след като почина, в една и съща нощ, недоволен че не продължават традицията да се събираме Май месец. На едната казва едно, на другата друго. Облечен пред двете идентично и казва на едната да отиде при другата и да каже еди какво си.

Имах една учителка беше имала видение на неин близък през ноща, дошъл да се сбогува понеже бил починал. Беше дошла на работа в 4 сутринта седяла, 2 часа пред училището докато отворят. Точно преди да дойде в час й се бяха обадили да й кажат че е починал еди кой си, а тя вече знаеше, та целия час тогава говорихме за това и съученици споделяха подобни историй с техни близки.

И т.н.

Как става това след като мъртвите не знаели нищо?

Кво се оказва? Че някакви тъмни сили са ни забъркали заблуждение за забавление което съвпада с реалноста? :)

А и без да съм вещ по матриала, до колкото знам заповедите в Стария Завет се отнасят за Евреите и наказанията се произнасят от Еврейски съд

От Уикито "According to the Torah (or Mosaic Law), these are the offenses which may merit the death penalty in a Jewish major court of 23 judges"

......

що се отнася до ванга,на мен ми е интересно едно..православата църква я отхвърля категорично като пророк на антихриста,пък православните миряни я боготворят.......

защото малко от православните християни у нас знаят какво всъщност е религията ни.

резултат от почти вече 75 години войнстващ атеизъм и липса на вероучение.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

тогава..какво е според теб ванга.....пророк на антихриста или светица???

нито едното, нито другото

тя е просто предавател, била де

Ванга е била врачка, която както всички успешни врачки по Света си е служила с местната религия, с цел да баламосва по-лесно клиентките си. Ако е била в Азия е щяла да си служи с тамошните местни традиции и ирационални вярвания.

Клиентките на поповете и врачките са едни и същи. Те клиентките не искат да избират между попа и врачката, ами искат да могат да си ходят и при двамата. Врачките са по-търговски ориентирани и не плюят по църквата и поповете. А поповете са повече с диктаторски мераци и съответно забраняват да се ходи при каквато и да е конкуренция на тяхната смешна религия.

Представителите на различните религии си имат голям проблем с толерантността им към друговерците.

А пък то е толкова просто, няма христос и съответно няма и антихрист, няма божества и съответно няма светици.

Има хора с талант и някои от тях стават врачки, другите дето си го нямат този талант, съответно ходят по врачки.

Има талантливи врачки, които не се унижават да падат толкова ниско до нивото на набожните си клиентки и не си служат с религията в работата им. Един вид, врачки атеистки на които не им трябва да вървят по лесния и утъпкан път на местните религиозни вярвания. Те тези врачки не си окачват по стените икони на богородица, не ползват миришещи смоли за да гонели някакви си въображаеми рогати и опашати дяволи. Тези ненабожни врачки знаят че клиентките им са набожни и по чисто търговски съображения не се изказват против местната религия.

Има и набожни врачки, които едновременно си мислят че вярват в някакво божество, ама "забравят" да му спазват божите заповеди на това богче. Те си решават да си вярват така както на тях си им е удобно и готово. Като дойде клиентката при набожната врачка  и вижда там икони и свещи и разни други ала-бала дрънкулки. Понеже по природа клиентката си е със склонност към ирационални вярвания, на нея не й пречи че врачката не спазва точно 10-те божи заповеди, то и тя клиентката не ги спазва баш както би трябво да е. И съответно си намират общ език двечките набожни да си лафят с кеф по женски. 

Нито едното, нито другото.

Ванга просто е имала ясновидска дарба и е била много религиозна.

Помагала е на хора в беда, които хора сега не се срамуват да разказват за това.

Светица при всички положения не е. Ванга си е една жена като всички други, надарена с дарба.Дали тази дарба е от Бога или не - не съм аз човекът който ще я съди и ще я нарече "пророк на антихриста" 

… даже аз не съдя сам себе си.

4 Защото при все, че съвестта ми в нищо не ме изобличава, пак с това не съм оправдан; защото Господ е който ще ме съди.

5 За това недейте съди нищо преждевременно, докле не дойде Господ, който ще извади на видело скритото в тъмнината, и ще изяви намеренията на сърцата;

св.ап.Павел до Коритяните 4 глава 3 

защото малко от православните християни у нас знаят какво всъщност е религията ни.

резултат от почти вече 75 години войнстващ атеизъм и липса на вероучение.

Прекалено лесно оправдание, което не издържа на сериозна проверка от страна на по-запознати люде с врачките и приемането им в обществата.

Така, да приемем за вярно, че твоите християни в твоята България не били знаели какво е твоята религия, която им се води и за тяхна ( ако са я приели).

Е да де, ама сега твоята България е част от 28 държави които се обединяват по икономически съображения. Твоята България вече не може да е някакъв изолилан остров в някой океан и там поповете да си манипулират съзнанието на населението както им е кеф. 

Ето сега, цяла България ще може да прочете че в Зарадна Европа не са си имали комунизъм и атеизма не е налаган насила, но въпреки това и католици и протестанти си ходят по врачки и по телезизиите си ги гледат.

Пък тук в Белгия даже си има вероучение в училищата. В началото на учебната година родителите трябва да се подписваме дали детето ни да посещава уроци по ненабожен морал или да посещава уроци по някаква религия ( католическа, протестантска, православна, мюсюлманска ). Значи има си вероучение направо от първи клас , ако родителите са набожни и го пратят да му промиват мозъцето на хлапето с някоя религия. Еми въпреки вероучението и въпреки че на 12 години ги карат да ходят при попа да обещаят че щяли да вярват в разпнатаия, като пораснат пак си ходят по врачки. Защото това си е човещинка да ти е кеф да се хванеш за някоя ирационална патерица. Не можеш да ги обвиняваш набожните че не си били познавали религията им, която им забранява да ходят по врачки. При мен всикчи набожни знаят за светата инквизиция, че са горели набедени жени че били вещици. Всички набожни знаят че попа не дава да се ходи по врачки, ама знаят също и че попа не е врачка и няма как да разбере че те ходят по врачки, та не им пука за неговото мнение. Всички набожни знаят че всичките поредни старци дето са ги избрали за папа не дават да се ползват презервативи, ама кой го е грижа за ония старци там във квартал Ватикана от Рим. Купуват си хората презервативи и си ги ползват, ако някои са забравили да го сложат, после и аборти си правят без да се съобразяват с мнението на поповете по този въпрос. 

Та така, религията е само една от възможните ирационални патерици. И както всяка жаба трябва да си знае гьола, всяка местна религия трябва да си знае къде й е мястото в хорското съзнание. Сега при условията на демократичните общества, хората не искат повече някакви си старци да им диктуват как точно да си живеят живота. Част от хората са съгласни да си служат с местната религия като ирационална патерица, да си кръщават децата, да се венчават при попа и да го викнат после да опее умрелите, но през останалото време си четат хороскопи, ходят си по врачки и баячки и лечители разни и даже обичат да гледат филми за извънземни. Една малка част от набожните даже захвърлят първата наложена им от родителите им ирационална патерица и си избират някаква друга, например от азиатските. И въпреки че си сменят ирационалната патерица, пак си ходят по врачки.

И сега тука нещо много важно и съществено.

И атеистите си ходят по врачки. Щото това си е общочовешка потребност като е объркан някой, да ходи да иска съвет от някой друг човек. И атеистите не си го спазват или не си го познават техния атеизъм. Нали уж на попа не вярват, ама при врачката ходят. Пък то и при попа и при врачката си е едно и също. И попа будалка и врачката будалка, все уж за доброто на избудалкания.

На атеистите им е много по-лесно да се оправдават що ходят при врачката. За тях няма писани закони които да им забраняват посещението при врячка. Едно време комунистите пречеха на врачките да работят, но не наказваха клиентките на врачките.

Та атеистът се оправдава, че тя врачката била имала някаква дарба. И понеже не вярва в божества и не може да каже че някой богчо й е дал дарбата на врачката, атеистът казва че дарбата си е природна даденост, така както някой си има дарба да свири на цигулка например или да рисува. А пък то истината е, че ходейки по врачки и той атеистът вярва на ирационални измишльотини, само дето не си го признава. 

Ми да и атеисти и набожни гласуват на избори за политици, въпреки че тези последните ги лъжат яко предизборно, а после само лапат на държавната софра. Явно хората си обичат да бъдат лъгани.

Ванга просто е имала ясновидска дарба и е била много религиозна.

Помагала е на хора в беда, които хора сега не се срамуват да разказват за това.

Ми то и аз имам ясновидска дарба и помагам на хора, я да си сменя ника.

Редактирано от Ясновидеца (преглед на промените)

Ми то и аз имам ясновидска дарба и помагам на хора, я да си сменя ника.

Реклама ще си правиш тук, а?! :D :D :D

нека видим ,какво пише нейната племенница в книгата си "истината за ванга"-стр.14:

на въпрос на журналист,дали е виждала христос,вангелия отговаря така:

"да,виждала съм го,но той съвсем не е такъв ,какъвто го изобразяват иконите.христос е огромно огнено кълбо,в което не можеш да погледнеш,толкова ярко свети."

1 съвсем видно от думите и ,предадени от нейната племенница е,че вангелия , оспорва или по точно отхвърля новия завет и по точно писанията на евангелистите,които вкупом се кълнат ,че христос е дошъл на земята като плът и кръв.

цитирам евангелист йоан-1 йоаново 1,7

7 Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исуса Христа в плът. Такъв човек е измамник и антихрист.

2 ако христос ,не се е явявал в плът и кръв,тогава това означава ,че той не е страдал и умрял на кръста..цялото християнство,като религия  ,лежи  точно на това-възкресението христово.

3 щом исус ,не се е явявал в плът и кръв,щом не е разпъван,значи той не е изкупил греховете човешки...другата,втора  догма по важност в християнството.

4 щом всичките тези неща,по горе не са се случвали,тогава ..няма път и истина ,няма слово..има огнено кълбо и нищо друго..поне ванга не дава друго описание на исус.

изводите се налагат сами.аз нищо не казвам..просто разсъждавам на глас,коментирайки книга за вангелия,написана от човек който  е бил неотлъчно до нея.

попитах в предишния си пост..чий глас е чувала ванга  и чий проводник е била ?

Валка, аз не съм религиозна и може би това е причината да определям като религиозен всеки човек, който спазва стриктно всички религиозни ритуали по вътрешно убеждение.

Ванга го е правела.

Ванга, каквото и да говорят и да пишат за нея, за мен си остава една от най-известните български ясновидки, чиито дело и памет уважавам.

ок. никой не оспорва мнението ти.аз казвам моето като вярващ човек и като човек който доста добре познава и стария и новия завет.и както виждаш,подкрепям мнението си с библията.в новия завет исус е много по интересен в проявленията си ,отколкото го представя вангелия..което твърде много ме съмнява тя,да е видяла точно исус.всъщност кого  е видяла ,с кого си е говорила и чии думи е предавала е написано на стр 213,214 от книгата :

"те,казват,че долитат от планетата вамфим-третата от земята,или поне така чувам аз.понякога един от тях ме хваща за ръка и ме отвежда на неговата планета.аз вървя след него.........тези които ме водят,се придвижват много бързо на подскоци.отиват и се връщат...те ни контролират,те не ми разрешват да казвам какво виждам и какво чувам при тях."..интересен е начина по който тя ги описва,както и иерархията която има при тях...но никъде не виждам да е писано,че ванга "говори" или предава думите на бог или на исус ...никъде.

Първо - честито! :)

Навярно Ванга или не е знаела с кого точно контактува или пък е имала забрана да казва, не знам.

Но не мисля, че това е повод да я обявяват за вещица, петнейки паметта и.

Човек, който помага на хората да преодолеят критични моменти в живота си, да се излекуват от тежки болести, да добият надежда и вяра (мнозина от посетителите на Ванга са повярвали в бог, след посещението си при нея и са станали ревностни християни) не бива да бъде съден за земните му дела и петнен, особено след смъртта му.

ИИСУС ,Джошуа,Яхве,JHWH ,Елохим оттам идва и Аллах или Илах.Сега да задълбавяме толкова ,ето Ви още 99 имена на Иисус,Джошуа,Яхве ,Илах ,Аллах и там както се казва в действителност. 99-те_имена_на_Аллах всичките означават Бог.Може би затова евреите  наказват човек ,който се появил в техните ширини,наричаш себе си Бог.
Доколкото римляните,на тях въобще не им пукало.Както добре знаят,тези които са чели стария Завет,името Яхве измъква евреите от робството в Египет  и им заповядва да нямат други Богове.Тези ,които не знаят да прочетат Шемот.

В действителност религията била само мотив ,за разпадането на племената .

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

и на кого е била предавател......

посредник, между този и онзи свят

Миналия месец на два пъти се сблъсках с трима евреи в Рила. Казаха ми, че по принцип са на екскурзия, защото са безбожници и ако са си в къщи трябвало да не ядат два дена, и след това седем да спят на открито под звездите, защото им било религиозен празник. Пък те решили да го пропуснат. Т.е. безбожието не зависи от социалната система. Така че, комунистите е възможно да са следствие а не причина.

Православието се е посрамило от ролексите и бентлитата на висшия клир. За разлика от тях Ванга живея скромно и дари имуществото си на държавата. Което измекярите никога няма да направят.

:lol6:

Искрено се засмях в частта за ненасилените в религията евреи. Знaех си, че именно там ще ми реагираш. Изобщо, еврейското общество е едно такова толерантно, пие немска бира и яде американски пържени картофки.

Поне Ванга е свободна да си вярва в каквото си иска. А може би не вярва а е очевидец на истината.

що се отнася до благотворителност ...то всички един ден ще си отидем без да отнесем нищо от тоя свят.това са го разбрали и стиви уондър и андрея бочели,които също са религиозни и също са дарители.

за спилбърг да не говорим ...той дарява милиони...но е евреин и неговото не се брои..най вероятно има някаква конспирация зад цялата тая работа..... :lol6:

На България ли ги дариха?

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

У-у-у, че ти ходи това синьото-о-о :*

Валка, докато има живи, които я помнят и онези, на които им е разказвано от първа ръка за нея, тя ще е оставила нещо. Не на България. На хората. А те не са само българи.

Наистина е феномен и няма закон, който да я побере тази жена.

Разбирам загрижеността ти, но точно в нейния случай "буквоядието" ни(като вярващи в Бога) е напълно излишно.

А и видях, че само Док ти е отговорил от името на християнството. Добър повод да си припомня, че освен любовта към Бог, Христос ни завеща и любовта към ближния. Знам, че знаеш и все пак да кажа, че любовта към ближния може и през бой да мине :P

За мен спомена за Ванга ще е неопетнен каквото и да видя или да прочета. толкова съм смаяна от феноменалните и способности!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

.аз любовта я оценявам където и да я срещна. :lol6:  зарадвай ме с  ново стихоплетство..

Преди 10 дена присъствах на снимането на клип за нова песен на Илия Луков в Рупите. Но гледам, още не е качен в интернет. Та именно, разбрала си едно от най-ценните неща- да бъдеш източник на вдъхновение, докосвайки хората е различно от това да четеш пленясали книжки.

http://www.vbox7.com/play:14389de2a0

попаднах на ванга,като персонаж не много отдавна.имам интерес към един български писател,който е бил дипломат от кариерата , и който малцина българи ,съм сигурна ,че едва ли познават-богомил герасимов.той е автор на няколко чудесни книги,между които и "дипломация в зоната на кактуса" герасимов е пряк свидетел и участник във всяко едно от събитията,които описва в тази си книга.може да се научат много интересни неща за людмила живкова,която той лично е познавал, и с която са били  и близки приятели.

считам,че такива хора като него ,са изключително полезни предвид страната на свидетел  която са  имали в събитията и това,че могат от първа ръка да разкажат за личности и хора....и ситуации свързани с тях.

та,покрай прочетеното за людмила ,попаднах и на ванга и тогава прочетох за нея и друга странична  литература.

С Богомил Герасимов съм гледала множество интервюта, свързани с живота и загадъчната смърт на Людмила Живкова, но... тук говорим за Ванга, а е факт, че Людмила много преди да познава изобщо Ванга е била запленена от окултното и!!! комунисти да критикуват сега, в този момент Людмила, че била загърбила християнството... ами това си е направо кощунство, Валка! Нали те забраняваха религията и имаше наказания за хората, дръзнали да влезнат в църква и т.н(аз съм кръщавана тайно, само за информация), та... точно думите на комунист(от онова време) и бесепар от настоящето, за мен не могат да бъдат чиста монета. Демагози, узурпатори на най-елемантарни човешки свободи... ами ясно е - оплюят наляво и надясно всичко, различно от изкривения им морал. Не са спирали да мятат слюнките си върху народа и всеки любимец на народа, а тя-Ванга-беше нещо повече от любимец... Както и да е... Права си, че влагам емоция и ще влагам. Ако нещо наистина ненавиждам е печеленото на слава на чужд гръб.

А срещата ми с Ванга е индиректна, но няма начин да обява тази жена за шарлатанка.

Нека набързо да разкажа за "срещата" ни.

Имам много близко същество(първа братовчедка), което на 5 годинки получи първия епилептичен припадък. После припадъците зачестиха. Не я искаха нито в детска градина, нито като ученичка, страхуваха се хората(който не е присъствал на епилептичен припадък, той не знае за какъв ужас иде реч...) Леля и вуйчо се видяха в чудо-едно дете, дълго чакано, трудно износено и още по-трудно родено и с такава диагноза... къде ли не я водиха, дори и в Москва(по онова време ние-простолюдието гледахме запада през крив макарон) при някакво медицинско светило(забравих името на професора), но полза никаква. Мариана по няколко пъти в месеца правеше прстъпи, не искаше да се храни... растяхме заедно и помня ужаса. Още го помня.

Тогава някой каза на леля за баба Ванга и тя отиде. Ванга я извикала по име и я приела без ред. Назовала името на детето, на болестта, къде се ходили досега... после се усмихнала и казала на леля да престанат да мъкнат момиченцето при доктори, да отидат при един билкар(казала му името) в Острец и да се успокоят, защото като навърши единадесет години пристъпите ще спрат. Тогава Мариана беше на 8. Вярно е, че билките помогнаха и поразредиха припадъците. Вярно е и, че след 11-годишна възраст повече никога не се появиха. Сега тя е красива жена с прекрасно семейство и двама левенти синове. Но... как се преобрази леля още тогава... това не мога да го опиша. Надеждата ли, вярата ли... не знам какво беше, но тя живна. Секнаха кавгите с вуйчо, семейството спря да се клатушка и до ден днешен са едни симпатични старчета, младолики и жизнени за възрастта си...

Аз нямам нито какво да губя, нито пък печеля нещо от отношението си към тази невероятна жена. Което може и да не безпристрастност, но е все пак някакво по-близко познаване на Ванга.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

мехи,

песенното творчество,не е гаранция за достоверност...да споменем един крали марко и шишман е достатъчно.патетиката е лош слуга...и ненадежден свидетел.

зададох съвсем конкретен въпрос......какво е дарила ванга на българия/според твоите думи,от един пост/..дай ми факти някакви.

песнички ако искам,и сама ще ги намеря из нета.

На 14.10. в Рупите се чества празника на преподобна Параскева или Петка Българска на чието име е кръстен и храма. Можеш да ходиш да се поинтересуваш.

http://vanga.eu/category/%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5/

На снимка 39 от 43 е написано :"цялото движимо и недвижимо имущество".

мехи,

цялото движимо и недвижимо имущество на ванга е било къщата и в рупите,една лека кола която е  ползвала със шофьор /мисля неин роднина/ ..та всичко това/вече само къщата/ е собственост на фондация "ванга",която до сега ,няма нито един благотворителен жест извършен в името на болни,страдащи и несретници. построен е храм със нейните средства,/събирани като входна такса за нейните услуги/ който до сега мисля не е канонизиран от бпц/ и правилно ,според мен/  и приходите от който /дарения/,отиват пак за тази фондация,която се разтърсва от скандали между нейните наследници ...племенници,осиновен син ,братовчеди и пр......които преживяват до ден днешен от нейното име.

съжалявам,но това е истината.

хайде успокой се...няма ся,призрака на ванга да застане между нас :lol6:

поздрави и релакс

E, няма начин някой , който е живеял скромно да дари царски палати. По-скоро някой надпис в музея:"богатството е нищо".

Долу ръцете от Ванга !

Намерете си друго сборище из темичките в раздела.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.