Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя компа по-бърз?

Featured Replies

• Автор
преди 3 часа, BG-Team-DRIFT написа:

щайгата му

Защо ползвате тази дума за новата ми придобивка? На нея в момента работя с тежки професионални програми. По-нагоре посочихте, че става за тежки игри. Щайга, кокошарник и саксия са други работи...

преди 3 часа, Yvan Sergeеv написа:

тогава защо видеото му е по бързо 3 пъти  от процесора /

Вече писах що. Щото поне една програма има за минимум тази видеокарта, която съм взел.

Сергеев, влязох с идеята, че ще получа компетентно мнение, а сега разбирам, че не е било редно да ти се доверявам само защото си писал в темата. Отново те питам откъде си взел сравнението на видеокартите, защото това, което откривам е съвсем различно - моята е далеч по-мощна. И не на последно място, това не е случайна конфигурация, а си има предназначение. Ти още се чудиш защо съм взел хубава видеокарта, а останалото не хвърчи.

преди 3 часа, Raze написа:

И като гледам как са го прекарали от фирмата, от която го е купил, най-вече с RAM паметта, че я рекламират за ECC, а не е такава, направо си плачат за КЗП и глоба.

За това наистина ще се свържа с тях. Вече им писах, но след уикенда ще им звъня. Въпросът е принципен.

преди 3 часа, Raze написа:

...за тези пари ще си купи много по-добра машина.

Не съм и очаквал друг отговор в този раздел. Начел съм се. В случая ми го предложи близък и нямам нищо напротив да не съм взел идеалното. Не знам защо не попитах в този форум. Но като чета постовете и се сещам.

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

Щом имаш 16gb рам ти препоръчвам да пробваш с това как е и да не купуваш нищо.

Направи 2 или 3gb рамдиск и инсталирай си браузера на него (ама целия браузер, не само кеша да преместиш). Подобно на това е: https://www.softperfect.com/articles/how-to-boost-computer-performance-with-ramdisk/

Ако са предложили вече, окей.

За първи път чета за това. За интернет браузърите мисля, че просто ми е излишно, те работят моментално. Как се опазва SSD диска недочетох в статията, но сега нямам време. Временни файлове евентуално има някакъв резон при растерната и видео обработка, но там се създават до 20, дори 50GB файлове, докато в примера са 2GB. Доколко ще се ускори записа не знам, че да преценя заслужава ли си.

• Отговори 83
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

аm-аm, кажи на кои програми точно работиш това е важно, защото CAD/CAM програми има много. При едни са важни броя ядра, а при други бързодействието на 1 ядро. Това важи и за видеокартата дали е необходима много мощна или посредствена.

Колегите ти дадоха основание за рекламация и евентуално връщане на база паметта която са ти сложили. Според мен не всички те питат за цената с цел подигравка. Идеята е ако можеш да си вземеш парите да ти предложат по-добър вариант за нуждите на конкретния софтуер, който ще използваш или най-малкото да ти заменят машината с друга тяхна, ако има такава която ще ти върши по-добра работа.

Никой не те съди за това, че си решил да спестиш пари с купуването на втора ръка машина. Често се препоръчват такива във форума, когато бюджета е ограничен и собственика не държи обезателно да е ново.

преди 14 часа, Yvan Sergeеv написа:

защо не ползваш един 46 

Защото първо беше 22 инчовия, а след години се появи и 24 инчовия. Като се замисля, май с два монитора е по-добре. Когато единия не ми трябва просто го изключвам, мога да го завъртя  на където си поискам и да пусня някое видео на децата докато аз си работя на другия монитор, като реша да направя прозореца на някоя пгорама да ми изпълва целия екран това се случва само на единия монитор, а другия си показва каквото съм му задал и т.н. В крайна сметка важното е да ни е удобно, пък кой как ще си го направи удобно е лична работа.

преди 11 часа, аm-аm написа:

Отново те питам откъде си взел сравнението на видеокартите, защото това, което откривам е съвсем различно - моята е далеч по-мощна.

на процесорите е сравнение 

и няма да ти кажа

и аз ще имам тайни щом не казваш за колко си го купил .

преди 12 часа, аm-аm написа:

Защо ползвате тази дума за новата ми придобивка? На нея в момента работя с тежки професионални програми. По-нагоре посочихте, че става за тежки игри. Щайга, кокошарник и саксия са други работи...

:) Това е нещо като "гепи брато!".

на 17.11.2018 г. в 12:38, аm-аm написа:

Прикачвам параметрите.

Има черен петък, да знаеш. Ако си решил да купуваш нещо, наглеждай.

• Автор

Специално до Сергеев и други хора, които не ми се търси да посочвам: вие сте тотални невежи и сте изписали един билюк глупости. Сергеев, толкова много неща си написал в темата, които се оказа, че не отговарят на истината, че всъщност не съм сигурен дали имаш и едно нещо заявено, което да е истина. Трябва да се срамуваш от себе си. Съжалявам, че ти повярвах в началото и се подведох, че са ме измамили, че нещо не било такова, каквото всъщност е, че сравняваш компоненти, каквито не се отнасят до моя случай, че посочваш точно обратните показатели в сравнение и т.н.

99%  от написаното   ми е истина 

1 % може да имам някъде правописни грешки .

ако е  купен под  300 лв не чак такава прецаквация 

• Автор
преди 21 часа, Yvan Sergeеv написа:

99%  от написаното   ми е истина 

1 % може да имам някъде правописни грешки .

ако е  купен под  300 лв не чак такава прецаквация

Извинявай, наистина почти всичко написано от теб е погрешно. Не знам заблуден ли си, просто си въобразяваш, че знаеш ли, но аз самия се подведох по твоята увереност и сгреших. Ти нямаш покритие на претенциите си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.