Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На тази дата

Featured Replies

преди 33 минути, miro20 написа:
Че каква загадка е ....

за всеки правоверен руZлямист е задължително да бъде загадка!!!

• Отговори 739
  • Прегледи 107,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• БаалБек
    БаалБек

Днес се навършват 201 години от рождението на Съби Стойков Попович - ГЕОРГИ РАКОВСКИ!!! Най-големия ТИТАН заедно с Васил Левски в Българската освободителна история!  Раковски е основоположни

• БаалБек
    БаалБек

Да си спомним!!! Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък, от група крайнолеви дейци на Во

• Та в същия дух ... с 200 ви го навря този.

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Че каква загадка е това че Русия е била категорично ПРОТИВ Съединението и никога не е искала силна българска държава на Балканите 

Лоботомирко, аз боравя с ФАКТИ. А те са:

Карта на България след "руският" Санстефански мирен договор

и

Карта на България след "западният" Берлински конгрес

Това, че ти и се стремиш да ТЪЛКУВАШ фактите така както ти изнася, мен не ме касае :hit:

преди 2 часа, ivottoshev написа:

браво - и какво пише на картата? ВИЛАЕТ, знаеш ли какво означава вилает? Продажника Тошев!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 1 минута, insec написа:

браво - и какво пише на картата? ВИЛАЕТ, знаеш ли какво означава вилает? Продажника Тошев!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пак опираме до тълкувание на фактите. Фактът сам по себе си не се вписва в опорките и за това се стремиш да го изопачиш. Ми не става, фактът си е факт. Ти само можеш да станеш още по-смешен с комичните си опити да защитиш незащитимото. 

ПП: Всъщност можеш ли наистина? Я пробвай :cool:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Пак опираме до тълкувание на фактите.

Няма тълкувание - вилает има драги ми смехурчо, а не държава, както опитваш да си го тълкуваш. Тъй, че колкото и да защитаваш руZлямистката пропаганда, то края й вече е дошъл, аз само се радвам на гледката от гърчещи се комунета. 😉

преди 6 минути, insec написа:

Няма тълкувание - вилает има драги ми смехурчо, а не държава, както опитваш да си го тълкуваш.

Има разлика между това какви ти се иска да бъдат фактите и какви са те в действителност. 

ПП: Аз се надявах да станеш малко по-смешен, а ти само папагалстваш на едно и също нещо. Явно интелектуалното ти ниво е леееееко нисичко и дори за клоун не ставаш :getout:

преди 55 минути, ivottoshev написа:

Има разлика между това какви ти се иска да бъдат фактите и какви са те в действителност.

има лъжитошев има - вилает, запиши си го този факт. 😉

преди 10 часа, insec написа:

Няма тълкувание - вилает има драги ми смехурчо, а не държава, както опитваш да си го тълкуваш. Тъй, че колкото и да защитаваш руZлямистката пропаганда, то края й вече е дошъл, аз само се радвам на гледката от гърчещи се комунета. 😉

Не можеш да го убедиш!!! Той е от хората предпочитащи простата пропаганда пред минималното усилие да пресее и облече в елементарна логика изсипващия се върху тях поток информация, не само по отношение на руснаците - прост отговор, годен като за „русофил“ няма, но съставните му части са очевидни. Първата и основна част, по отношение на грешните представи за ролята на Русия в нашата история и ежедневието ни се крие в средното образование: дали поради криворазбираната необходимост от изграждане на родолюбие или като следствие от много рубли и копейки, но няма преподаване целящо разбирането за комплексноста на битието, че доброто не е очевидно - днес е добро, но води към лошо бъдеще и ако не разглеждаш настоящето, като изграждане на бъдещето следва стария виц „който не знае къде отива стига другаде“. А другата страна на същото се създава в личността под влиянието на средата, не само семейна, но и социална. И дори с висше образование е пълно с хора отхвърлящи и минимален риск и търсещи просто и сигурно съществуване до края на дните си, а цената и пропуснатите възмоности разглеждат дори не като абстракции, а като безпочвени фантазии, чието обсъждане категорично отхвърлят и при най-малка възможност да го направят. Основната маса от населението на България, които получават образование и ако индивидуално не положат усилия да се класират за специалисти, които да работят са обречени да доживеят края на дните си под покрив и нахранени, но не разполагат с възможност за осмисляне на съществуването си. Ключето се крие в участието в политиката - или се издигаш до нивото и способноста да я водиш или битието ти се свежда до животинското. А „социализмът“ в практическите му и исторически примери извежда хуманизма до създаването на „хуманни ферми за хора“.

някой пишман историк (астрално протеже) сложил един текст "вилает" на някоя си карта и голяма работа, ето ви линк (на руски) за Сан-Стефанския договор и никъде не пише вилает - http://www.hist.msu.ru/ER/Etext/FOREIGN/stefano.htm

и малко се спрете с изопачаването на историята

пичове взе да ми писва от вас и от астрала най-вече, тези названия Източен и Западен Български Вилает са приети от турците на това нещо през 1876 година (след Априлското въстание)- Цариградската конференция от 1876 г - http://mecumporto.org/history/Какво се случва на Цариградската конференция от 1876 г/Какво се случва на Цариградската конференция от 1876 г?p=

преди 4 часа, БаалБек написа:

Не можеш да го убедиш!!!

Не се и опитвам - човека си върши работата, че инак ще му спрат рублите от руZлямистан.

преди 4 часа, some_spirit написа:

някой пишман историк (астрално протеже) сложил един текст "вилает" на някоя си карта и голяма работа, ето ви линк (на руски) за Сан-Стефанския договор и никъде не пише вилает - http://www.hist.msu.ru/ER/Etext/FOREIGN/stefano.htm

отварям линка и няма карта

преди 3 часа, some_spirit написа:

пичове взе да ми писва от вас и от астрала най-вече, тези названия Източен и Западен Български Вилает са приети от турците на това нещо през 1876 година (след Априлското въстание)- Цариградската конференция от 1876 г - http://mecumporto.org/history/Какво се случва на Цариградската конференция от 1876 г/Какво се случва на Цариградската конференция от 1876 г?p=

отварям линка и - вилает. 😂

Днес се навършват 106 години от "Битката при Карапелит - Кочмар". На 3 септември 1916г. , Българската ІV-та конна бригада в състав 400 конници от 6-ти конен полк от дивизията на легендарния български генерал Иван Колeв разгромява крупна румънска част в състав 4000 щика, подкрепени с руска казашка кавалерия. С устремна атака в започналата сеч противникът е разбит и унищожен. Открит е пътят за освобождаване на Тутракан. Епопеята вдъхновява Йордан Йовков, който е военен кореспондент на фронта, да напише разказа „Триумф“. Битката при Карапелит - Кочмар от 3 септември 1916г. е победно настъпателно сражение на българската войска в Първата световна война в полосата Карапелит - Кочмар - Гешаново. На третия ден след началото на Добруджанското настъпление - към 15:00 часа на 03.09.1916 г. при споменатите селища ІV-та конна бригада в състав 400 кавалеристи от 6-ти конен полк от дивизията на ген. Иван Колeв влиза в срещен бой унищожава авангарда и разгромява крупна румънска част, подкрепена с артилерия и руска казашка кавалерия, охраняващи подстъпите към превърнатия в крепост Тутракан и противниковото настъпление към току що освободения от румънска окупация Добрич. С устремена атака в започналата сеч противникът е напълно разбит и унищожен. В сражението участва и Лейбгвардейския конен полк, който дава 15 убити. Румънската бригада, атакувана от българските части при Кочмар, дава загуби от 650 убити и 730 пленени. С тази победа е открит е пътят за настъпление и освобождаване на Тутракан и оказване решаваща помощ на войските ни водещи неравен бой с румънско-руско-сръбския противник в Добричката епопея. Подронен е бойният дух на противника, а българите доказват, че с лекота разгромяват не само крупни части на окупационната румънска армия в Добруджа, но умеят да се бият и категорично да побеждават и считаната за всемогъща руска казашка конница.

Поклон пред героите!

преди 2 часа, insec написа:
преди 5 часа, some_spirit написа:

отварям линка и - вилает. 😂

ами да де, нали писах вече, това са го предложили турците (на Цариградската конференция от 1876 г), за вилаета става дума, а не е карта от Сан-Стефанския договор, да се разберем веднъж и завинаги, в  Сан Стефанския договор никъде не се говори за вилаети някакви си

преди 15 часа, insec написа:

има лъжитошев има - вилает, запиши си го този факт. 😉

Къде го видя този вилает, смешко  :giggle1:

Вадя пуканките. Днес ще пада смях :popcorn2:

преди 56 минути, some_spirit написа:

ами да де, нали писах вече, това са го предложили турците (на Цариградската конференция от 1876 г), за вилаета става дума, а не е карта от Сан-Стефанския договор, да се разберем веднъж и завинаги, в  Сан Стефанския договор никъде не се говори за вилаети някакви си

добро размишление, според сан стефанския договор на турците, България е вилает. И какво пише в него - "трибутарно княжество", знаеш ли какво означава термина "трибутарно" ? И още - да цитираме дословно все пак:

Цитат

член.8 Руска окупация до създаване на народна милиция.

я - ти да видиш, окупация, във този така мечтан от руZлямистите договор, пише окупация, руска. Естествено за руZлямистите това е супер, но не и за българите.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Къде го видя този вилает

ти предложи да погледнем картата и сам даде линк към нея - там пише вилает. Какво те притеснява сега? :laughing5:

преди 3 минути, insec написа:

ти предложи да погледнем картата и сам даде линк към нея - там пише вилает. Какво те притеснява сега? :laughing5:

Я покажи този линк. Аз си спомням само за този линк:

преди 20 часа, ivottoshev написа:

... който води до картинки от Гугъл на  "Карта на България след "руският" Санстефански мирен договор"

Текст там няма, камо ли пък такъв в който да фигурира някакъв си "вилает" 

Я дай по-конкретно, Вилаетчо. За кой мой линк папагалстваш вече втори ден?

:popcorn2:

преди 1 час, insec написа:

добро размишление, според сан стефанския договор на турците, България е вилает. И какво пише в него - "трибутарно княжество", знаеш ли какво означава термина "трибутарно" ? И още - да цитираме дословно все пак:

я - ти да видиш, окупация, във този така мечтан от руZлямистите договор, пише окупация, руска. Естествено за руZлямистите това е супер, но не и за българите.

с превзети концлагеристи (от астрала) не споря, гледайте си кухата история кое как са направили астрала и това е, аз си имам друга работа и не ме интересува някаква си тъпа история от миналото

преди 45 минути, ivottoshev написа:

Я покажи този линк. Аз си спомням само за този линк:

... който води до картинки от Гугъл на  "Карта на България след "руският" Санстефански мирен договор"

и какво пише на картата?

преди 38 минути, some_spirit написа:

....гледайте си кухата история кое как са направили астрала и това е, аз си имам друга работа и не ме интересува някаква си тъпа история от миналото

па гледаме си я - ти сам се навря в темата за "някаква си тъпа история от миналото", която не те интересува. Приятна работа. 😏

преди 19 часа, ivottoshev написа:

На коя от всичките карти, Вилаетчо?

вече забрави за коя карта говориш ли - се разсея, щото пуканките ти приседнаха? 😉

преди 41 минути, miro20 написа:

леле тошефффф пак се е осрал яко ... 

:giggle1:

така ще е, като нагъва пуканки с изтекъл срок на годност - уж картата, картата, сега пък нямало такава карта. 😂

преди 1 час, insec написа:

така ще е, като нагъва пуканки с изтекъл срок на годност - уж картата, картата, сега пък нямало такава карта. 😂

На линка има много карти, не те знам за коя говориш, пък явно и на теб не ти отърва да я споделиш с нас щото май ще те хванем в издънка 

преди 2 часа, miro20 написа:

леле тошефффф пак се е осрал яко ... 

:giggle1:

Аз боравя с факти. Показах ви карта на България след "руския" Санстефанскимирен договор и карта на това което е останало от България след "западния" Берлински конгрес.

На теб и на онзи неадекватник над теб тези факти не ви изнасят и затова се стремите да ги изопачите.

Е, няма как да стане. Фактите са си факти. Това обаче не ви пречи да ставате за смях отново, и отново, и отново... 

За теб знам защо се излагаш на присмех - плащат ти от централата, ама на Вилаетчо за чий к*р му е да се излага - това ще остане загадка за мен. 

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Показах ви карта на България след "руския" Санстефанскимирен договор ....

и кво пише на картата - вилает :lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.