Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На тази дата

Featured Replies

https://www.facebook.com/valentin.chikov/posts/4207672132599533

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 739
  • Прегледи 107,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• БаалБек
    БаалБек

Днес се навършват 201 години от рождението на Съби Стойков Попович - ГЕОРГИ РАКОВСКИ!!! Най-големия ТИТАН заедно с Васил Левски в Българската освободителна история!  Раковски е основоположни

• БаалБек
    БаалБек

Да си спомним!!! Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък, от група крайнолеви дейци на Во

• Та в същия дух ... с 200 ви го навря този.

Публикувани изображения

• 3 седмици по-късно...

За да живее, България има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати. За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци.

Борис Дрангов 

26 май 1917 

На 1 Юни 1876 загива един от най големите българи.  

1590586413.png

Уж с годините и прогреса трябваше и като общество да се развиваме, а къде днес такива личности.. 

Господин капитан!
Господа пътници!

Имам чест да ви обявя, че в тоя параход се намират български въстаници, на които имам чест да бъда войвода.
          С цената на нашия добитък и на нашите земеделски сечива, с цената на големи усилия и с пожертвуване на нашите блага, най-после с цената на всичко, що е най-скъпо на тоя свят (без знанието и въпреки преследванията на властите в страната, чийто неутралитет ние уважихме), ние си доставихме това, което ни беше необходимо, за да се притечем на помощ на нашите въстанали братя, които се сражават тъй храбро под българския лъв за свободата и независимостта на нашето скъпо Отечество - България.
          Ние молим Господа пасажерите никак да не се безпокоят и да останат спокойни. Колкото за вас, Господин Капитане, аз имам тежката длъжност да ви поканя да поставите парахода на мое разположение до самото ни слизане, като в същото време ви заявявам, че и най-малкото ваше съпротивление ще ме постави в печалната необходимост да употребя сила и въпреки волята ми да си отмъстя за отвратителната случка върху парахода „Германия“ в Русчук през 1867.
          И в единия, и в другия случай нашият глас за бой е следния:

• Да живее България!
    Да живее Франц Йосиф!
    Да живее граф Андраши!
    Да живее християнска Европа!

Х. Б о т й о в  185
Долуподписаните потвърждаваме истинността на това писмо:
Д о й м и,  помощник
Е н г л е н д е р,  кап.
Х а д з е л,  I-ви машинист

УДОСТОВЕРЕНИЕ, ДАДЕНО НА
КАПИТАНА НА ПАРАХОДА „РАДЕЦКИ“

•          

Ние, долуподписаните, удостоверяваме с настоящето, че ние, въстаниците на България, със сила принудихме капитана на кораба „Радецки“ да спре на турския бряг, ако и да няма станция.

Въстаниците на България
    Войвода:   Б о т й о в 186

• 2 месеца по-късно...

На 26 Август 1896 год в Щипско Ново село е роден Иван "Ванчо" Михайлов, последният ръководител на истинското ВМРО. 

tv_3757.jpg

• 2 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
на 15.12.2021 г. в 5:09, miro20 написа:

Мда и за съжаление не се намери и един журналист, който да припомни тия събития на господина министър Рашков. А сещай се, пък колко ли хора от по- младите поколения знаят за това. И това дърто вече баш комуне, сега бил ново лице и щял да оправя държавата .....

е па заслужаваме си и скапаните пътища, и корупцията, и бедността, и всичко онова, срещу което недоволстваме - не случайно е речено, че Бог всичко може да прости, само глупостта не може, щото глупака сам си вреди, как да му го обясниш, че да разбере.

преди 5 часа, insec написа:

Мда и за съжаление не се намери и един журналист, който да припомни тия събития на господина министър Рашков. А сещай се, пък колко ли хора от по- младите поколения знаят за това. И това дърто вече баш комуне, сега бил ново лице и щял да оправя държавата .....

е па заслужаваме си и скапаните пътища, и корупцията, и бедността, и всичко онова, срещу което недоволстваме - не случайно е речено, че Бог всичко може да прости, само глупостта не може, щото глупака сам си вреди, как да му го обясниш, че да разбере.

Нещо се обърка. У нас лоши пътища и корупция няма. Пътищата са най-голямата гордост на Боко, а корупция е невъзможно да съществува, защото Бойко Б. е най-честният и успешен политик, който България някога е имала. Ако не вярваш - питай Мирко, когото си цитирал. Той ще ти обясни.

Ето и едно събитие, което "чествахме" тези дни и за което също по-младите трябва да знаят:

Във Враца отбелязват годишнина от бомбардировката през Втората световна война

Изсипани са бомби без да има стратегически и военни обекти. Просто са решили да избият невинни цивилни граждани на държава, която даже не им е обявила официално война. Както и да го погледнеш това си е "военно престъпление срещу човечеството" 

Също така за по-младите е добре да знаят, че насред София има паметник на същите тези летци, построен от Боко.

Едните изсипали бомби, другите направо са ни окупирали и избили в пъти повече народ, а колко паметници си имаме за тия окупатори - Бою още сто мандата ще му трябват, за да ги стигне по критерия "национални предатели". Поне режима официално бе обявен за престъпление срещу човечеството, само тия, които са все още недоеволюирали до "човек" продължават да си ги тачат.

Защо намеси комунистите? Те какво общо имат с американските бомбардировки над цивилни граждани и издигането на паметник от Боко на тези летци?

A защо намесваш ВСВ и какво общо има това с Рашков.

Кога съм намесвал Рашков?!? Цитирах те единствено защото спомена лошите пътища и корупцията, а такова нещо у нас НЯМА!!! Пътищата са най-голямата гордост на ГЕРБ, а корупция няма как да има при 12-годишното управление на Боко Ненаялсе - най-честният и почтен политик, който сме имали някога.

Темата е "на тази дата". След като ти реши да припомняш на младите дадено събитие, което не се е случило точно на днешната дата, помислих че и аз мога да ги информирам за такова събитие.

преди 55 минути, ivottoshev написа:

Кога съм намесвал Рашков?!?

Пич - вземи се успокой малко, че в две изречения толкова несвързани неща да изпляскаш, граничи със нервен срив.

преди 16 минути, insec написа:

Пич - вземи се успокой малко, че в две изречения толкова несвързани неща да изпляскаш, граничи със нервен срив.

Аз Рашков не съм споменавал. Отговорих на втората част от поста ти, в който се говореше за лоши пътища и корупция.

После споделих събитие, което трябва да се помни от младите. 

Трябваше да напиша два отделни поста ли? В единия да ти посоча че грешиш за лошите пътища, а в другия да спомена за събитието през ВСВ? Мислех, че щом съм го отелил в два отделни абзаца, всеки ще може да схване че са две различни неща, но явно специално теб съм те надценил...

преди 21 часа, insec написа:

Едните изсипали бомби, другите направо са ни окупирали и избили в пъти повече народ, а колко паметници си имаме за тия окупатори - Бою още сто мандата ще му трябват, за да ги стигне по критерия "национални предатели". Поне режима официално бе обявен за престъпление срещу човечеството, само тия, които са все още недоеволюирали до "човек" продължават да си ги тачат.

Така си е.

Особенно за последното :)

На 13 февруари 2018 г. в Кремиковския манастир, умира Добре Димитров Добрев, известен като

Дядо Добри!

Наричаха го често Светецът от Байлово, десетилетия Дядо Добри просеше, че да преживява, но за себе си оставяше само колкото му бе нужно да съществува! Всички останали средства, старецът даряваше на български християнски храмове за реставриране и всякакви належащи нужди! Мнозина не разбираха Дядо Добри, но за нас християните, той бе истински пример за духовен и нравствено извисен човек, за чиста душа!

273988964_10219385489340349_9005700752694431707_n.jpg.579ad925bdead9824462145d47d96942.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.