Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Белгия vs Нидерландия

Featured Replies

• Автор
преди 8 часа, petie1 написа:

...ще гледам мача Белгия срещу Холандия ако се разшава темата де

Резултатът от мача вече е ясен на непредубедените читатели.
Климатът в Белгия ти позволява да имаш:
1.) Руса булка белгийка
2.) Дете белгийче
3.) Белгийска къща с гараж в нея и двор
А в ниската земя духат вражески ветрове и нямаш право нито на жена, нито на дете, нито на собствено жилище.
Та резултатът е 3 на нула в полза на Белгия.

• Отговори 252
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ми къща. Няколко спални, дрешник, две бани, два етажа, заден двор. Ма няма балатуми.

• Белгиеца
    Белгиеца

Напротив, пускай си тука офтопиците дето ги клепаш по другите теми, като видиш че съм се разписвал някъде. Последната която си я налазил яко е за алкохолизма, та да не се налага госпожицата да ги за

• От цялата патардия дотук стана ясно, че на Белджо жена му не прави свирки. Поне на него...

Публикувани изображения

преди 9 часа, Белгиеца написа:

https://fr.forvo.com/word/balatum/

кликни там на синьото триъгълниче пред думите - Prononcé par Constant
и чуй сам как го произнасяме на френски.

Ний в България не го произнасяме и не го пишем така. И в България има паркет,  има и ламинат. За какво ти е балатум пише се така даже и на френски език.

Много е назад Белгия. 

По-добре напиши Нещо за Пикаещото момченце?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Манекен_Пис

spacer.png

Kакви 3:0, какви 500 марки?
Добре че русия ангел кърти мивки в Люкса за 4 килоевро. Пали свещи, че не бе византийката, 'щото от друсане на маслини нанайси пиздеж из нета какви кюлчета къташ в дюшека. В световната TOP 10 класация на страни с най-висок стандарт на живота влиза Холандия. Спрямо северната си съседка Белгия с своите 40% камилари е 9-та дупка на кавала. И балатум лепи само човек с носталгия по соца, но и това е разбираемо за твоите 56 лазарника.

Чакам поредния епизод! Кондукторката и драйвера на КаМаз-а бе неочакван трилър.

• Автор
преди 4 часа, acnekt написа:

И в България има паркет,  има и ламинат. За какво ти е балатум пише се така даже и на френски език.

Щото съседите си наслагали това дето го имате и като ходя по него не ми харесва. 
А балатума си го миеш с вода без да ти пука че ще влезе под него и ще ти лови мухъл. Не трябва да му се подлага мек слой за да не тропа бащ като тървен паркет.
Аз купих за проба от Bauhaus  от Люксембург по 28 евро на квадратен метър цена една кутия едни самозакачищи се плоскости, наредих ги на чисто равен под без нищо по тях и после и с тънък слой един найлон със ситни мехурчета възух в него, под плоскоситите. Добре изглеждаше, имитация на дърво без чворове. Ама като му прочетох упътването, че не трябва да го натискам под гардероби ( тежки мебели ) например, ами да съм го изрзвал около тях по стаи и в кухнята, че не трябвало да е изложен на парещо лятно слънце, щото ще се надиге и разкачи и си го прибрах в кутията и обратно в магазина. Там една германка не разбираща много френски го прие без да говори и ми върна парите за него.
А най-готиното беше при един мйстор в магазинчето му. Предлага ми по нов модел за закачване между плоскостите и ми вика че нямало проблеми като с предишните които се защипват по цълата дължина. Умрях си от смях. Тоя серсем с години е поставял от тези които са по-стари модел и със същото нахалство е лъгал и тогава че няма проблеми.
Тоя същия каза че еко не е перфектно равен пода ми, той нямал да постави балатома, щото давал гаранция като професионалист. Па и машини имал да стърже пода, ха ха ха ... жив да те одере с няколко хилядарки, те това му е целта.
Сега без неговата гаранция, моят балатум без да е лепен си стой мирно и не мърда. Ама той е тежичък, не е като от по 10 лв метъра та да го лепят с пяна.

преди 36 минути, Белгиеца написа:

Щото съседите си наслагали това дето го имате и като ходя по него не ми харесва. 
А балатума си го миеш с вода без да ти пука че ще влезе под него и ще ти лови мухъл. Не трябва да му се подлага мек слой за да не тропа бащ като тървен паркет.

Абе, я натурай едни вестници на пода и си гледай работата. Нито ще ти скърца, нито ще ти излезне скъпо, а и като се захаби намачкваш, хвърляш и слагаш нов. 3 в 1.

Поздрав за майстора и всичко е точно.

Балатумът също хваща мухъл.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

А най-готиното беше при един мйстор в магазинчето му. Предлага ми по нов модел за закачване между плоскостите и ми вика че нямало проблеми като с предишните които се защипват по цълата дължина. Умрях си от смях. Тоя серсем с години е поставял от тези които са по-стари модел и със същото нахалство е лъгал и тогава че няма проблеми.
Тоя същия каза че еко не е перфектно равен пода ми, той нямал да постави балатома, щото давал гаранция като професионалист. Па и машини имал да стърже пода, ха ха ха ... жив да те одере с няколко хилядарки, те това му е целта.
Сега без неговата гаранция, моят балатум без да е лепен си стой мирно и не мърда. Ама той е тежичък, не е като от по 10 лв метъра та да го лепят с пяна.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 23 минути, acnekt написа:

Поздрав за майстора и всичко е точно.

Балатумът също хваща мухъл.

Което доказва, че хигиената е неизбежна.

Как си бе, немец? Тези дни сътворих нова пощенска кутия за отвън на навеса, че старата беше цъфнала на места от влагата. :)

Поне разбрахеме , че белжо е безработен у Белгия щом има време да прави проби от Bauhaus.Жена му опъва  каиша по цял ден в Люкса, за  да може той  да се чувства ,,мъж,,  .  Да се фука с Дачия по форумите, и с барака от 1957г. с балатум. Само не разбрах Дачията с каква тунджа я храни. Деветосмица, или с етаноловата пикня. че у белгийско  и Франция забраниха обикновенния деветпет.

преди 40 минути, Деянчо написа:

Което доказва, че хигиената е неизбежна.

Как си бе, немец? Тези дни сътворих нова пощенска кутия за отвън на навеса, че старата беше цъфнала на места от влагата. :)

Объркал си рейса пич.  Не съм немец.😀

преди 32 минути, acnekt написа:

Объркал си рейса пич.  Не съм немец.

Хубаво, де. Българин с немско местожителство.

Какво стана там с тая вашата група? Гледам, че ти и още някои други сте си написали "от тежката артилерия". Да не сте сформирали някоя секта? :)

преди 36 минути, Деянчо написа:

Хубаво, де. Българин с немско местожителство.

Какво стана там с тая вашата група? Гледам, че ти и още някои други сте си написали "от тежката артилерия". Да не сте сформирали някоя секта? :)

Всяка вечер рисуваме хексограм и палим свещи,  и пеем песни. Предимно черна музика. 

преди 1 час, acnekt написа:

Предимно черна музика. 

Тони Стругаро и Софка Маринова?

• Автор
преди 5 часа, franchesko написа:

Да се фука с Дачия по форумите, и с барака от 1957г. с балатум. 

Барака ама правена като за офицери. Като я погледнеш от към втората улица е на 3 етажа. С балкон по цялата ѝ дължина над гаража. Пък ако знаеш колко ѝ отиват 5-те стелитни антени посадени в градината до бараката, само се спират разни коли и ги гледат втренчено разни пичове.
Миналата седмица саместващият даскал изкарал децата да правели симулация на пролетно почистване и ги пуснал по задната ми улица. Ама то няма кьораво боклуче, щото минават от общината с едни камиончета с въртящи се  валяци  и метат. И синчето кани децата на лов за хартийки в градината му. А даскалът им подвиква да не влизат в чужди градини. Синчето му отговорило че си е неговата градина и тогава един от съучениците му възкликнал че сме имали много антени, пък една португалка от класа му рекла, че заради това се хвалил моят че гледа стотици канали без пари и на неразбираеми езици.
Аз тука минавам за голям майстор на антените, а тебе кой с какво те забелязва в твоя квартал ?
Знаеш ли как ми завиждат белгийците наематели на бараки като моята ( ама без гараж са тия срещу мене ).
Щото не им дава държавата да ги изкупят тези в които живеят.
Дават по 550 евро наем на държавата ( което два пъти по-малко от нормалното за града ) на загуба цял живот и накрая децата им нищо не получават от прахосаните пари.
Сега 85 годишната съседка наемателка ще трбва да се мъчи да живее още доста време, за да не остане бездомник синът ѝ с Поршето. Щото нещо не му дават никакви социални помощи нито от Монако нито от Белгия. Последните 10 години не и живял тука и изкараха нов закон че няма право на пари. Та е пратил негърката му да бачка в завода да прави течен шоколад. Така е, като не е имал акъл да си купи Дачия за 9000 евро а е похарчил 70000 за Порше и още 30000 за един Мерцедес леко спортен ( продаден вече).  Сега му е спряно от движение Поршето и дърпа една двуколна количка като ходи да пазарува за ядене.
Който не си седи на мирно на гъза у Белгията, после нема парици като му е фалирала банката в която е бачкал в Монако.

Едно голямо предимство на Белгия спрямо плоската ниска земя е, че тука дават безкрайно дълго време помощи за безработица, не ги спират както е в другите държави. Ето това го провери хубавко на фламандски, да се убедиш че е вярно и се спукай от яд, как си се прекарал да трябва да караш камион на стари години, вместо да си почиваш като вечния безработен. В твоя случай на самотен ерген, тука никога нямаха да ти спрят парите за безработен, които са повече от социалните помощи дето ги дават на неработилите тука. Абе прекарал си се ти, ама като не е имало кой да ти каже къде да отидеш. Търси си работа във Фландрия и се мести на адрес там. Иначе умираш прав, ако те изгонят щото си дърт от работа в твоята държава. Ако удържиш да си бачкал 2 години тука, Белгийците после ще ти дават помощи като безработен безкрайно дълго, признавайки ти трудовия стаж от ниската земя. Ама не трябва да се жениш за работеща жена, че иначе ще ти спрат помощите като безработен. 
Действай да ставаме сънародници, с добро да ме споменаваш цял живот после.

преди 14 часа, Белгиеца написа:

Резултатът от мача вече е ясен на непредубедените читатели.
Климатът в Белгия ти позволява да имаш:
1.) Руса булка белгийка
2.) Дете белгийче
3.) Белгийска къща с гараж в нея и двор
А в ниската земя духат вражески ветрове и нямаш право нито на жена, нито на дете, нито на собствено жилище.
Та резултатът е 3 на нула в полза на Белгия.

Джокер пак си ги пляскал едни... Туй да не са ти растения че да зависят от климата бе? Като си такъв майстор що немаш дъщеря ? Руса белгийка,ха ти по руси каки ли си падаш?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Пък ако знаеш колко ѝ отиват 5-те стелитни антени посадени в градината до бараката, само се спират разни коли и ги гледат втренчено разни пичове.

Ама представям си...идилия....    Сигурно от кат си накичил чиниите , цените на имотите в твоят квартал рязко са паднали,понеже само в турско гето в западно европейска държава, можеш да видиш толко сателитни чинии в стърчащи от едно жилище.

Едно голямо предимство на Белгия спрямо плоската ниска земя е, че тука дават безкрайно дълго време помощи за безработица, не ги спират както е в другите държави. Ето това го провери хубавко на фламандски, да се убедиш че е вярно и се спукай от яд, как си се прекарал да трябва да караш камион на стари години, вместо да си почиваш като вечния безработен. 

Забелязвам обаче ,че доста ти е сбъркана кибернетиката относно живота на запад. Пешо, стандарта на живот на запад далеч не е висене на социялни помощи.Това, ако беше стандарт, то всички щяха да легнат като теб.Другото,с което явно не си наясно е разликата между социялни помощи и обезщетение за безработица.Обезщетението за безработица се отпуска след като си съкратен от работа, в първите ти седем месец в размер на между 60-75% от доходите ,които си имал през последните ти седем месеца на работа.И след тия седем месеца, ако не си си намерил друга работа, филма приключва и минаваш на социялни помощи за трайно безработни,които колкото и да са високи, те за пресметнати колкото да оцеляваш месец за месец.Няма дъражва в света, където да са толко високи,колкото една минимална работна заплата за страната.В Холандия на помощи за трайно безработни, може да седиш цял живот.Познавам хора ,които са цял живот са на помощи.Аз винаги съм казвал,че това е живот на лузър.Мързелив,некадърен, дървен философ,човек, към който нито един работодател не би проявил инетерс.Кой луд,ще иска такъв елемент във фирмата си,па чак и да му плаща..???Накрая ще свърши на социялна пенсия,която е същата история.И тогава ще съжеляваш горчиво за пропиляното време,защото където сереш там ще ядеш.Аз в транспортния сектор изкарвам в слабите месеци ,два пъти колкото едни социялни помощи, чисто.Отделно ми се отбиват от  брутната заплата между 120 и 150 евро за пенсния всеки месец, отделно всеки месец трупам два дена и половина  платен отпуск, отделно 8% от брутната ми заплата ми се заделя всеки месец ,като накрая на годината ми се изплаща на куп като нариат ги ,,vakantie geld,, тоест пари за отдих, както едно време по комунистическо време се даваха на хората карти за почивка,само,че тука ти изплащат кеш пара, с която не е задължително да ходиш на почивка,може да правиш с нея каквото си поискаш.Да не съм луд да зарежа това, и да са чуда като теб дали да си премахна стационарния телефон, който е 5 евро на месец???  Защото хората на социялни помощи точно това са принудени да правтя тука ,а и съм сигурен,че и в Белгия е така.Преди да се бръкнат за всяко едно евро в портфейла, трябват да пресмят вселенски уравнения да ли са на сметка.Освен ,което работата ми отваря много връзки по света.Човека ,с който работя е доста влиятелен.Има връзки в цял свят, и каквото съм му поискал до сега ,никога не ми е казвал ,,Не,,  Сега да му звънна и да му кажа,че имам проблем  ,,Кюседмицата,, след пет минути, ще бъде пред вкъщи, А ти там един приятел нямаш,оскотял си,именно поради факта,че по цял си между четири стени на социялни помощи.На човека с ,който работя, шурека му има транспортна фирма с кораби в Бургас.Тоест и в бегето да изпадна в беда и там имам сигурен гръб.Скоро ще ходим до бегето да товарим гръцки мрамор.Но първо ще минем за няколко дена през Пампорово,Боровец,все пак да не се изложим пред чужденците,  след това няколко дена на марината на Диневи, и накрая ще натоварим и обратно за ниската земя.А твоят живот е скучен..  от монитора на телевизора след това в тоалетната, и после пак на монитора, и обяснваш само по форумите колко си кадърен и успял.Божеее.....  доста те е понаказал живота.

Сега 85 годишната съседка наемателка ще трбва да се мъчи да живее още доста време, за да не остане бездомник синът ѝ с Поршето. Щото нещо не му дават никакви социални помощи нито от Монако нито от Белгия. Последните 10 години не и живял тука и изкараха нов закон че няма право на пари. Та е пратил негърката му да бачка в завода да прави течен шоколад. Така е, като не е имал акъл да си купи Дачия за 9000 евро а е похарчил 70000 за Порше и още 30000 за един Мерцедес леко спортен ( продаден вече).  Сега му е спряно от движение Поршето и дърпа една двуколна количка като ходи да пазарува за ядене.

Белжо доста си наясно с кварталните клюки,така като те чета.Ти си по бетер от жена бе човек.Аз въобще не съм наясно със социялни статус на моите комшии.Знаем се само на ,,Здравей здрасти,,  Теб си сте преставям, с пазарската чанта от лидъл,където от едната страна е прокапало прясното мляко.С бавна крачка към в къщи, без да бързаш,  с тоя се спреш на раздумка, с ония се спреш,тук слухтиш там слухтиш.Имах такъв елемент едно време за комшия,като го видех,  бягах на другия тротоар.Голяма ,,загори тенджера,, Не му спираше латерната.И той така като теб, мързелив,  дълги години на социялни помощи, жена му обаче по бързо се е усетила от твоята, бързо го видяла,че е ,,неперспективен,, и о време се е отървала от него.Че чак и детето му е оставила да го гледа.Жалко само за детето, то какво е виновно, че баща му е мързелив,а майка му куха лейка.

• Автор
преди 16 минути, franchesko написа:

Другото,с което явно не си наясно е разликата между социялни помощи и обезщетение за безработица.Обезщетението за безработица се отпуска след като си съкратен от работа, в първите ти седем месец в размер на между 60-75% от доходите ,които си имал през последните ти седем месеца на работа.И след тия седем месеца, ако не си си намерил друга работа, филма приключва и минаваш на социялни помощи за трайно безработни,които колкото и да са високи, те за пресметнати колкото да оцеляваш месец за месец.

Така, в ниската земя ви дават само 7 месеца помощи като безработни.
А в Белгийския социален рай тези помощи никога не спират за човек като тебе, който живее сам.
А социалните помощи тук ги дават на тези които не са били наемни работници непрекъснато през последните 2 години, или въобще не са работили. Тези вторите социалните са по-малко от помощите за безработни.

Но как да го обясня това на един шофьор на камион ?
А сега де ?!
Като знам необразованият ми баща ( учил до 7-ми клас, щото останал сирак без баща) колко трудно се ориентираше в непознати за него западни начини на живот и все си въобразяваше, че трябвало да съм го уредил да кара камион в Белгия, та почвам да губя всякаква надежда относно способността ти да разбираш правилно действителността около теб.
На тебе изглежда че ти е крив целият Свят, че си бачкатор и нямаш никакъв шанс да излезеш от това положение на безпаричие и безперспективност.
Въобразяваш си е като отричаш реалностите около тебе, все едно те не съществуват.
Бил ми бил 5 евро абонамента за стационарния, я виж ти !
А и сайт ти пуснах да видиш че е 28евро, ама не, щофьорът пак си държи че бил само 5 евро.
Ето точно тази твоя липса на способност да разбираш света около теб, ще те държи долу в тинята.
При положение че уж знаеш фламандски и да не можеш да се информираш за парите за безработни тука в Белгия, си е направо липса на акъл да знаеш.
А аз, от Белгия на 2000 км от София бях разбрал как да стане продажба на земеделски земи, без да ми трябва съгласието на племеницата, която беше една от съсобствениците. Ама аз съм пълен с акъл и съм проницателен и разбирам какво чета. Аз им казах на брачедите как ще минем без племеницата, а те ходили при адвокатка да я питат дали било могло така. Пък и пратили купувача да пита нотариуса в Монтана дали верно могло да стане, както аз им казвам че може. Щото така като тебе тука, не им се вярвало, че било могло аз да знам хватки без да живея на място от години. 
А тука в Белгия два пъти съм купувал имот и един път съм продал. Та при три различни нотариуси, аз съм им поправял текстовете и при последния се развиках даже доста яко, щото съм сигурен че ще е моята. Е, трябваше да доказвам с обяснения ( все едно съм на изпит по право ) що трябва да смени 5 езречения както аз искам. А продавача се хвана за главата, такова чудо някой да се зъби на нотариус не беше виждал горкият. 
Вече няма да ти отварям очите, мъчи се както можеш като наемен работник.

преди 2 часа, petie1 написа:

Като си такъв майстор що немаш дъщеря ? Руса белгийка,ха ти по руси каки ли си падаш?

Щото русата ми белгийка искаше момче да ѝ направя, та се спука от завист брат ми, който имаше дъщеря.
Да бе, естествено русите са най-готините гаджета.
Пусни си италиански телевизии да ги видиш как се изрусяват чернокосите мургавелки там. Щото знаят че готините пичове се заглеждат много повече по русокоси.

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Щото русата ми белгийка искаше момче да ѝ направя, та се спука от завист брат ми, който имаше дъщеря.
Да бе, естествено русите са най-готините гаджета.
Пусни си италиански телевизии да ги видиш как се изрусяват чернокосите мургавелки там. Щото знаят че готините пичове се заглеждат много повече по русокоси.

То за момиче се иска майсторлък бе Джокер особено за близначки така че брат ти е бил яко по тази тема. Ми а де аз пък руси каки не харесвам а сега де

• Автор
преди 9 часа, petie1 написа:

...аз пък руси каки не харесвам, а сега де

Радвам се че не харесваш естествено руси, а си падаш по загорели нашенки с рунтави баджаци.
То така и така русите са малцинство у родината, нека има за другите мъже, които са истински ценители на женствена красота.
Тука у Белгията е пълно с русички. Синчето седи на един чин с русичко момиченце, двамката са се разбрали да седят заедно. 
То и при халандките има много руси мадами, ама нашенеца там като го е страх от тях и се прави на стар ерген.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

То и при халандките има много руси мадами, ама нашенеца там като го е страх от тях и се прави на стар ерген.

Белгиец, те холандките са хубавички до като са още млади ярета до към 21-22-23-24г.  после погрозняват бе.Мутират и погрозняват.Ти къде си виждал хубава холандка или белгийка на 35-36г.Особенно като се задомят,повечето се стрижат късо като мъж, скачат в панталони,тотално си зарязват външния вид и искат те да са мъжа в къщата.Мисля,че при вас е пример за класиката.Тя изкарва мангизите и управлява домучадието, ти само слушаш и изпълняваш и имаш право единствено да се съгласяваш .Дори за името на малкия не са те преброили.На всичкито от горе ти е създала комплекси за малоценност като мъж, понеже тя изкарва мангизите и ти е уредила живота, явно всеки божи ден ти го натяква,  нямаш самочуствието като мъж там да си покажеш главата на вън.Комплексирал си се яко от този факт, за това ревеш от години по форумите колко си успял и как твоите житейски избори са най-правилни.

• Автор
преди 10 часа, franchesko написа:

С бавна крачка към в къщи, без да бързаш,  с тоя се спреш на раздумка, с ония се спреш,тук слухтиш там слухтиш.

Еми нормалните хора сме социални животни, общуваме със себеподобните ни.
На синчето само малко не му харесва като е с мене и ме срещне някой познат или позната, щото му е скучно да ни чака да се наприказваме. Като идват вкъщи хора не му пречи много, щото има къде да е в отделна стая, тогава само любопитства и отваря вратата да види с кои или с коя си лафиме.
Всъщност децата май не разбират съвсем света на възрастните, та все едно се говори на китайски пред тях.
А в моя квартал, понеже има много зеленина и разстояние между къщите които са две по две на близнак, та изглежда повече все едно си в село някакво. Пък и като няма честа смяна на собствениците на къщите или "вечните" наематели военните, та хората се знаят почти както е по селата. Тука в квартала има една диктатура на учтивостта , трябва да ги поздравяваш като се разминавате по тротоара, даже и да не се познавете, също както е в селата където са израснали всички там от деца.
Па като навали сняг и излезеш с лопата да го ринеш, кой мине и не бърза спира и се заприказвате. Па наизлезат и други съседи особено в събота и неделя да ринат сняг и тогава ринеш бавно и с големи почивки, лаф да става.
Преди години като бях на друг адрес, там имаше един съсед темерут, дума не обелва с комшиите, най-много едно bonjour да му извадиш с ченгел от устата. И един пък като наваля 30 см сняг, в неделя към 16часа изкара големото Волво комби ( служебно на жена му, ама той го кара, пък тя кара по-малко БМВ което е негово служебно, собствена каруца нямаха) да закара сина си до гарата. Хубаво, от гаража излезе успешно и по леко наклонетата улица стигна до пресечната която я чистеха до черен асфалт камионите. Ама като се върна от гарата и забуксува каруцата му и не може да мине едни 30 метра до гаража си. Да видиш жена му сама как се мъчи да бута отзад колата , а съседите как гледат сейр от прозорците 15 минути и никой не излиза да им помогне. Даже неговия квартирант ( от втората му къща ) се скри зад пердетата все едно че го няма. 
Това да си темерут и да не си общуваш със съседите е голям недостътък.

преди 9 минути, acnekt написа:

Няма грозна мацка, има трезвен мъж. 

Е па аз от 14 годишен като не слагам алкохолни напитки в устата си, та не знам какво е да си пиян, не ми остава нищо друго освен да ти повярвам, че всичи стават за оправяне, след половин бутилка водка.
Ама какво се сучва на другия ден сутринта като се събудиш с някой крокодил до тебе у кревата ?

преди 24 минути, franchesko написа:

Ти къде си виждал хубава холандка или белгийка на 35-36г.

Па моята беше много младолика и на 35 годинки още се обръщаха към нея чичковците с любезното госпожице.
Тука слънцето като не пече яко както в София през лятото и като не сме до морето да ни брулят постоянно силни ветрове, кожата на мадамите не се състарява както на нашенките у родината. Особено ако не пуши някоя белгийка и не е кльощава , подкожните ѝ мазнини я запазват по-дълго време младолика, без бързо появяване на бръчици около очите. 

Между другото Белжо това е най-новата сграда със както ги нарече ти ,,социялни жилища,,  даже още се достроява, но е пусната вече в движение.Преди беше тука ,,Rabobank,, обаче я събориха и построиха това. Собствен паркинг бате за коли и частен закрит паркинг за колелета,както и открит такъв.Предимно за младоци са тези жилища,понеже не са кой знае колко големи.Хол около 25 квадрата с кухненкси бокс към него,и малка спалня и собствен саниране възел. На 5,минути с кола и 10 минути от центъра на града.Локацията е перфектна.500 евро е наема,като,  ако изкарваш до 2500евро нето на месец имаш право на държавна субсидия за наем от около 250 евро, което ти е половината наем.Договорните отношения ,,наемодател-наемател,, се управляват от нидерландското законодателство, а то ясно и категорично е постоановило,че до като си плащаш наема,няемодатела не може да те бутне.Обаче за тези  ,,социялните жилища,, такъв наплив има от хора,че в зависимост от локацията и жилището, се чака между 5 и 22г години, до като дойдеш на ред.Един живущ в тази сграда ми сподели,че е чакал 7 години за това апартаментче.Ето гледай гледай плакни око,че ти такова строителство не си и в най-мокрите си сънища виждал,па ка моли някой ден да живееш в такова.Глей глей с каква фотоклетка ти се отваря входната врата. Оная барака сед 20-30г. ще ти падне на главата.Между другото белжо, строят се същите комплекси близо до Амстердам,с по големи апартаменти разбирасе към 70-80квадрата ,вървят между 150-200 000евро, ако някой ден реша да инвестирам в Нидерландия в жилище, бих инвестирал точно в такъв апартамент, а не в барака от 1957г.   ,която постоянно ще ми бърка в порфейла с разни ремонти.

Белжо, приятно изкарване днес по форумите,аз отивам да си метна един душ и ще вазирам към Batavia Haven  пристанището в Lelystad ,че съм канен там на един обяд,  има и доста безмитни стоки там, ще видим, ако нещо ми трябва да опозотворим пълноценно пътуването.

rabo1.jpg

rabo2.jpg

rabo3.jpg

rabo4.jpg

rabo5.jpg

rabo6.jpg

• Автор

Абе ти пусни снимка на твоя блок и кажи ти колко наем плащаш за колко квадрата апартамент.

А у Белгия всеки се бори в къща да живее в моя район, но, като не спират частните предприемачи да строят блокове с апартаменти, понеже изкарват повече печалба ( сравнето с къщите ), та по-бедните се завират да живеят в блокове.

Как ли пък не бих живял в блок с апартаменти !
Да не съм втора категория човек ? Къде ще си сложа антените там, ужас ?

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Радвам се че не харесваш естествено руси, а си падаш по загорели нашенки с рунтави баджаци.
То така и така русите са малцинство у родината, нека има за другите мъже, които са истински ценители на женствена красота.
Тука у Белгията е пълно с русички. Синчето седи на един чин с русичко момиченце, двамката са се разбрали да седят заедно. 

Пак нищо не улучи ама то не ти е за сефте де,колкото за психопрофила ми улучи толкова и това

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.