Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Белгия vs Нидерландия

Featured Replies

Доскуча тая тема. Нищо особено не е тая жилищна сграда. Ама верно е по-добре от 70 годишна къща. 

• Отговори 252
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ми къща. Няколко спални, дрешник, две бани, два етажа, заден двор. Ма няма балатуми.

• Белгиеца
    Белгиеца

Напротив, пускай си тука офтопиците дето ги клепаш по другите теми, като видиш че съм се разписвал някъде. Последната която си я налазил яко е за алкохолизма, та да не се налага госпожицата да ги за

• От цялата патардия дотук стана ясно, че на Белджо жена му не прави свирки. Поне на него...

Публикувани изображения

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Да не съм втора категория човек ?

Аха... като първа категория човек, как прекара уикенд ве Белжо??? Сигурно пусна две перални, сготви, пусна прохумсулачка в хола, простра дрехите, после седна да гледаш някоя безплатна програма по сателита.Аве все такива неща, които по презумция се полагат на първа категория човек.Аз днес изкарах цял ден на марината на южното холандско крайбрежие.На самата марина има доста музеи,които разказват за холандската история.Аз като прост бачкатор се инетересувам от история.Днес разбрах,че холандците са били първите развили международната търговия.Били са някога най-големите търговци на планетата,и към днешна дата са едни от най-големите.А този кораб е било тяхното начало на международната търговия в света,който е бил собственост на холандците.Реставриран е и в момента е музей.Ама теб те инстересува само украйнки с гърди като бойлери,и как да гледаш безплатно по сателита,какво ли съм взел да те образовам и аз.Другата част от градчето е осеяно предимно с магазини на Армани, Хюго Бос, Келвин Клайн, Карл Лагерфелд, аве все неща за втора категория хора.Аве белжо,  майкоо там едни галоши струват колко половината ти балатом бре.Накрая се забихме в един италиянски ресторант и там от към 16ч. та до към 20ч. хапване пийване,  и пигвина само ми хвърчи като линейка със бутилките вино и купите с лед.Много е яко там, мини някой ден от там,  като те оцели тотото, че на помощи тука един ден, и после 29 дена  ще има само гол варен ориз от Лидл да ядеш,до ка дойдат другите помощи.И ей да паркираш горе на октрития паркинг,че е  3 евро за цял ден, не като мен баламата,долу  на правителствения подземен паркинг къде за 6 часа ма одраха 12 евро.

batavia20.jpg

batavia2.jpg

batavia5.jpg

batavia7.jpg

batavia8.jpg

batavia40.jpg

• Автор
преди 2 часа, Silvering написа:

Ама верно е по-добре от 70 годишна къща. 

Опааа, още един който няма да има никога право да живее в собствена къща.
В тия блокове за социално слаби като набутат негри, китайци и араби и става шарен свят. Свирят ти от всички страни по цяла нощ негърска музика и не можеш да си отвориш прозорците, щото от долния етаж някоя арабка пържи риба при отворен позорец и всичко влиза при теб. Па като си остави някоя кучето да джавка по цял ден само в нейната килия и ти идва да скочиш от 6-я етаж през прозореца. Още по-готино ще е по време на световно по футбол, вика някое индийче братчедите да дойдат да гледат при него мачовете и ви побъркват всички с яко тропане и трескане. А пък това да си в асансьора с нигериец павкащ си тревица трябва да е върхът като изживяване на толератност към диващината му. Или пък да ти се паднат точно отгоре семейство араби с бебе и 5 деца, през ноща реве бебето гласовито, през деня карат кънки по плочките в хола братята му. А сутрин в 6 часа пък бразилката от горния етаж танцува по токчета по плочките в коридора ѝ. Като си влезеш в тоалетната можеш да броиш колко говна е издрискал негъра над главата ти, преди да пусне водата. А над спалнята ти испанеца като почне да я клати пиян неговата танцюрка и скърца кревата им та се не трае. И оная леко пийнала пъшка ли пъшка и вика като побъркана симулирайки. Пък и пералнята в кухнята над твоята като вдигне високите обороти на въртене и направо самолет ти излита над главата, да ти преседне ако си седнал да се храниш.
Миналия век живяхме 5 месеца в апартамент в Люлин с моята булка, егати ужаса беше , всичко се чуваше кво става при съседите.  

Не знам за какво говориш, аз си живея в собствена къща.

Ми къща. Няколко спални, дрешник, две бани, два етажа, заден двор. Ма няма балатуми.

преди 15 часа, Лин написа:

Кое е градчето?

Batavia stad

преди 20 часа, Silvering написа:

Ми къща. Няколко спални, дрешник, две бани, два етажа, заден двор. Ма няма балатуми.

А според Джокера къщата ти без балатОми не струва и счупена стотинка

на 7.04.2019 г. в 10:28, Белгиеца написа:

Па моята беше много младолика и на 35 годинки

Беше..   ти го каза.А сега на колко е така наречения ,,рус ангел,,???   Който май ще излезе, че е руса ангелица на малко над 50г. със отдавна набръчкана кожа и трета вежда под носа.Която не тие пускала от както станахме 4-ти в света по футбол.Живеете като съквартиранти, в отделни стаи и отделни телевизори.Причината да  търпи все още нехранимайко и некадърник като теб, е, че явно не иска да остарее с две котки.Аз лично бих предпочел котките де,ама различни хора различни идеали...Ти не смееш да я напуснеш,понеже знаеш ,че без нея си кръгла нула, дори в дачия няма да се возиш, и да се фукаш с офицарска барака от 1957г. В момента, в който я напуснеш, отлиташ моменталически в приют за бездомни, където и антените няма да можеш да сложиш.И стова намерил да се фука нашия, божее колко мъка имало на тоя свят....

• Автор
преди 21 часа, Silvering написа:

Значи е направо на тротоара от към улицата, залепена е от двете страни за други къщи в дълга поредица и няма от къде да минеш с една количка с пясък например към задния двор.
А пък тука един покойник ми обясняваше преди, че на два етажа къща не било добре, щото не е разбрал че така излиза по-евтино строителството. Два пъти по-малко пари за основи и за покрив.
Само че някак си като не се хвалиш с товята колиба, нещо ни е съмнително че си ѝ собственик.

преди 24 минути, franchesko написа:

Ти не смееш да я напуснеш,понеже знаеш ,че без нея си кръгла нула, дори в дачия няма да се возиш, и да се фукаш с офицарска барака от 1957г. 

От къде на къде ще си напускам аз моята любима съпруга бе , ти не си наред нещо с главния мозък.
Аз не съм се женил за да се развеждам. Мъчил съм се френски да уча заради нея даже. Може да съм старомоден като не се развеждам, според разни пушещи трева в ниската земя. Ма кво ми пука на мене, кой какво си мислел за моя живот. На мен си ми е супер готино. Ако тръгна да слушам бг пенсионерите и да преживявам с бг пенсийка, щото те така били искали, те тогава ще са доволни, че не са сами да мизерстват.

преди 22 часа, Белгиеца написа:

Миналия век живяхме 5 месеца в апартамент в Люлин с моята булка, егати ужаса беше , всичко се чуваше кво става при съседите.  

Нормално, като си живял в огромен  блок в соц панелка,в  най-голямото българско гето населено предимно с безработни наркомани и престъпници, нормално е да имаш такъв експириънс от живеенето в апартамент.Аз като живея в нормален жилищен квартал,в  мини тухлена кооперация населена само  със семейни работещи хора,изкарващ си парите с честен и почтен труд, нормално е да имам друг експириънс.Които по цял ден ги и няма ,тоест няма и как да чуеш нещо.Всички се пребират след 18ч., аз чак към 22ч. Всеки пребит от работа,яде и си ляга.Уикенда пак ни няма.Виждаш по какви места си изкарваме уикиндите.Но как да обясниш това ,на човек ,който цял живот е бил безработен и вкъщи между четири стени??? А сега де??? Че каза пералните, нормално там в Люлин да са се прали още със соц перални, когато ти си живял, и за това да имаш такъв експириънс.Тука в нашата кооперация всички работиме,изкарване добри пари, с които можем да си позволим,скъпи модерни и много тихи перални,с които да не си пречим.Примерно моята е със ,,Зен технология,, най-тихата в световен мащаб.Е поработих за нея два три дена за да я купя.Такова нещо  за безработни лузъри  е само мокър сън.Тогава си спомням ,че бяхме хванали една цяла улица на едни баровци,къде си бяха купили,чисто нови къщи,ама не бараки като твойта от 1957г., а строителство 2017г. И плащачи хората, не галоши къде ще ти се пазарят за цената,  като приключихме обекта и им разпратихме фактурите,парите  бяха преведени за по малко от 24-часа по сметките. Това докато центруфугира Белжо  ,и малко бебе може да спи донея без да се събуди.Я много снимки ти изпратих аз нещо от нас, я пусни ти сега снимки вътре от у вас,да видим  със какви удобства и глезотии живее нашия ,,умен,, бг фракофон, самопределил се като белгиец.Дай дай, дай да видиме удобствата от  ,,секъндханд,, магазина , столове за по 5 еврака, и дивани  за по 20, къде стара баба белгийка са напикавала до безкрай.

peralnia.jpg

peralnia2.jpg

преди 32 минути, Белгиеца написа:

От къде на къде ще си напускам аз моята любима съпруга бе , ти не си наред нещо с главния мозък.

Така и не разбрахеме ,на колко години е така наречения ,,рус ангел,, ??? Май та разконспирирах  ,,бг франкофоне,,???   И тръгнал нашия да се хвали със дърта чанта, търкаляща  Дачия , къде вече боските и увиснали до колената.

• Автор
преди 41 минути, franchesko написа:

Всички се пребират след 18ч., аз чак към 22ч. Всеки пребит от работа,яде и си ляга.

Ами така е да, хората от работническата класа се прибират пребити от работа, завършват обекти и т.н.

Аз освен пералня имам и сушилня за дрехи, на простора в градината слагам само одеяла да съхнат.

Обаче научих и нещо от тебе, без да си искам. Следващия път като дойде време за нова германска пералня, ще разпитам дали верно има тихи, както разправяш. Ама ме съмнява, че хем ще е тиха, хем ще върти на висока скорост. Пък то в магазина пералните не ти ги пускат да пробваш, та ще трябва тестове да чета на английски.

Ей го е, барака 1959г. даже, е тва ти е звънеца.Дърпаш и от вътре  са задейства една камбана, като на  коч звънецатехнология 30-те години.200-та бинки, прoдава се.Ама кой балама ненормален ще набрули 200 бинки за тоя бордей.От 6 месеца гледам,че се продава.Интерес...??  ... аве като на коча клопките...    За сега  са пуснали студенти да живеят там,  барем тоя бордей да изкарва някави пари,да не седи така празен зян.Той и нашия ,,бг франкофон,,  можеше да го впрегне неговият коптор  да изкарва мангизи,  вместо постоянно да му бърка в портфейла с разни ремонти.Ама господ като е раздавал сивака, явно го е пропуснал Белжо.

baraka2.jpg

bordei50.jpg

преди 22 минути, Белгиеца написа:

Обаче научих и нещо от тебе, без да си искам. Следващия път като дойде време за нова германска пералня, ще разпитам дали верно има тихи, както разправяш.

Не  само тихи, а и самонивилиращи се.Научи още нещо от шофьора, който освен шофьор е и ,,публик рилейшънс,, , от където чат пат успявам да натрупам доста полезно инфо.

• Автор
преди 10 часа, franchesko написа:

Ей го е, барака 1959г. даже, ...

Тези бараки от 1959г. са само за сръчни хора , можещи да ги приведат в приличен вид сами, с минимално викане на майстори.
По една от вашите телевизии съм гледал много пъти едно предаване точно за ремонти на къщи. Нищо че не разбирам холандски, гледам и чаткам какво правят и по какъв начин успяват. Преди никога не съм се занимавал с подобна дейност, понеже когато баща ми строеше неговата къща бях само 2-ри клас. Прекалено дечко.
Сега обаче, поназнайвайки английски и владеейки френски намирам безплатно от Интернет видеа в които показват кое как се прави, обикалям по магазините в 3 държави и намирам инструменти и подходящи материали. И понеже съм общителна личност, обменяме информация с разни познати, кой как се е справил с нещо в неговата къща. Не съм само вглъбен в себе си темерут, дума де не обелвам с никого. Можеш и да забележиш че тука не разпитвам кое как да се направи. Причината е, че не знам на български кой материал как се казва и най-важното, това дето е тука в магазините не е същото както в България, та няма еквивалентност. Сега наскоро беше спрял мотора на външните пластмасови щори. Еми намерих и купих и смених първо ключа който ги командва, с надеждата че ще ми се размине само с него. Понеже горе съм уплътнил със един бял силикон капаците които трябва да се свалят за да се стигне до мотора, та си е играчка после пак да се постигне същата изолация. Ама не ми се размина. Отворих и видях че не са сложили предпазител на кабела към мотора, та е разкъсана обвивката му и на едната жица също до голо. Еми сега идва тънкия момент. Ако си някой льольо и викнеш майстор да ти оправи мотора, ще те преметне нов да ти инсталира, което освен 150 евро цената му в магазина, ще има доста часове работа от негова страна и ще идва още един път. Та броиш го поне 1000 лева майстор да ти влезе в къщата за подобно нещо.
А какво направих аз ?
Изолирах поотделно четирите жици с термосвиващи се пластмасови тръбички и общо върху всичките с по-дебела тръбичка. Всичко нагрято и свило се, все едно така е правено от завода. После изработвам предпазител от подръчни материали, така че да е скрит вече кабела за вечни времена. При това без да се налага да разглобявам всичко. А майстора за да ти прибера париците ще сваля всичко за да смени мотора, който си работи, нищо му няма.
Ето, точно заради подобни ремонти ги е страх леворъките и жените да купуват къща от 1959г.
А иначе стените на къщата ще изкарат и 200 години. Гледат се гредите на покрива в какво състояние са и дали няма ситни дупки по тях , да са налазени от насекоми който копаят в дървесината в състояние на ларви. Ако покрива е в добро състояние, се избягва голям разход за ремонт от майстор. И тука не може да викнеш поляк да ти бачка по покрива, щото ако падне и се претрепе и няма професионална застраховка, после жена му ще те осъди да го плащаш и оставаш без къща. Щото и ти не си платил застраховка за него като твой наемен работник.
А на тебе щом ти е проблемът липсата на звънец, значи си доста невеж по звънците. Човек като мен ще ѝ инсталира сам звънец на тази барака дето си я показал. На външната врата ще ѝ сваля старите слоеве боя до дървесината да се покаже и ще я замажа с един бял материал за поправки на дървесина и после ще я боядисам, та няма да я познаеш направо. И брава модерна ще ѝ инсталирам, нищо че няма такава в момента.
Моята външна врата си е оригиналната от дърво. Нямаше дупка за патрон на секретна брава, предишните собственици са били яко вързани в ръцете и са си ползвали от старите ключове. Е, играх си на дърворезбар няколко часа и инсталирах нова модерна брава. От където и да я оглеждаш, няма как да познаеш че преди е нямало дупка за патрона. И прозорците ми са от дърво, но с двойни стъкла. Двойните стъкла са слагани от майстори преди доста години, щото оригинално са били с единично стъкло.
Един съсед военен наемател го вкарвах вкъщи да ми обясни поради каква причина да си сменям прозорците с пластмасови, като няма да държат по-топло. На чисто новите къщи също им слагат дървени прозорци, ама като са по-скъпи от пластмасовите, та доста народ се подлъгва че виждайки почти навсякъде по новото строителство пластмасова дограма, значи така уж било по-добре.
От мене да го научите, най-правилната покупка е точно когато не е била ремонтирана къща от 1959г., от майстори последните 30 години. Та да изглежда в недобър вид и да сваляш цената. Щото ако е цялостно ремонтирана наскоро, тя отвътре изглежда като чисто нова и няма за какво да се хванеш да мрънкаш, че ще ти струва скъпо да викаш майстори да го оправят. Един „експерт“ по цени на къщи при нотариуса се опитваше да ме плаши , че трябвало да си предвидя още 70 хиляди евро за ремонти на моята. Ама той го брои че ще викаш за всичко майстори и ще сменяш като наивник прозорци, гаражна врата, в банята и тоалетната старото оборудване и т.н. Е па не съм похарчил 70000 евро, многоооо по-малко съм изхарчил за привеждане в приличен вид.
Тая барака дето си я показал е направо на тротоара и няма начин да минеш отникъде към двора отзад. Аз тези така не ги обичам, трябва ми да може да се минава поне от едната страна на къщата към задния двор. Но, от друга страна повечето в градовете са точно така наредени залепени една за друга и ако искаш да си близо до училище и магазини и аптека и автобусна спирка, еми трябва си късмет да намериш като моята къща, хем в града, хем като чели си на село да е пълно със зеленина и къщите да са на 8 метра от улицата , а не до тротоара.

Щот не съм се хвалил с къщата си и за тва съм нямал къща. Логиката ти е желязна. По тая логика нямам и лаптоп, нямам и телевизор, нямам и телефон, нямам и кола. Междувпрочем предното дворче е мн добре направено от предишния собственик. Градинки аа уу, поточе, езерце. Има череша и ябълка у двата края. И не е долепена за друга къща. То в радиус от два км няма друга къща. Не живея в града, нямам нерви. 

преди 8 часа, Белгиеца написа:

...

Кузов, кой ненормален според теб ще се хване да изчете този ферман? И още по-интересното - ти друга работа освен публицистичната ти дейност в "Калдата" имаш ли си?

преди 21 часа, franchesko написа:

Нормално, като си живял в огромен  блок в соц панелка,в  най-голямото българско гето населено предимно с безработни наркомани и престъпници, нормално е да имаш такъв експириънс от живеенето в апартамент.Аз като живея в нормален жилищен квартал,в  мини тухлена кооперация населена само  със семейни работещи хора,изкарващ си парите с честен и почтен труд, нормално е да имам друг експириънс.Които по цял ден ги и няма ,тоест няма и как да чуеш нещо.Всички се пребират след 18ч., аз чак към 22ч. Всеки пребит от работа,яде и си ляга.Уикенда пак ни няма.Виждаш по какви места си изкарваме уикиндите.Но как да обясниш това ,на човек ,който цял живот е бил безработен и вкъщи между четири стени??? А сега де??? Че каза пералните, нормално там в Люлин да са се прали още със соц перални, когато ти си живял, и за това да имаш такъв експириънс.Тука в нашата кооперация всички работиме,изкарване добри пари, с които можем да си позволим,скъпи модерни и много тихи перални,с които да не си пречим.Примерно моята е със ,,Зен технология,, най-тихата в световен мащаб.Е поработих за нея два три дена за да я купя.Такова нещо  за безработни лузъри  е само мокър сън.Тогава си спомням ,че бяхме хванали една цяла улица на едни баровци,къде си бяха купили,чисто нови къщи,ама не бараки като твойта от 1957г., а строителство 2017г. И плащачи хората, не галоши къде ще ти се пазарят за цената,  като приключихме обекта и им разпратихме фактурите,парите  бяха преведени за по малко от 24-часа по сметките. Това докато центруфугира Белжо  ,и малко бебе може да спи донея без да се събуди.Я много снимки ти изпратих аз нещо от нас, я пусни ти сега снимки вътре от у вас,да видим  със какви удобства и глезотии живее нашия ,,умен,, бг фракофон, самопределил се като белгиец.Дай дай, дай да видиме удобствата от  ,,секъндханд,, магазина , столове за по 5 еврака, и дивани  за по 20, къде стара баба белгийка са напикавала до безкрай.

peralnia.jpg

peralnia2.jpg

Така и не разбрахеме ,на колко години е така наречения ,,рус ангел,, ??? Май та разконспирирах  ,,бг франкофоне,,???   И тръгнал нашия да се хвали със дърта чанта, търкаляща  Дачия , къде вече боските и увиснали до колената.

Хм..извинявам се че се намесвам в така интересния ви диалог и хвалби, но понеже видях тези снимки и ми стана едно интересно реших да се поразтърся да видя що за велико чудо е това  перящо 7 кг изделие на Уърпуул ..

И баста..резултати нула , из цяла изпаднала УК явно тази антика отдавна не се продава, най близко е 8кг -овото братче със същия мотор зен, за цени около 400 кралски банкноти ..мдам, включая доставка и монтаж... Иначе най големия модел ( в смисъл перящ 12 килограма ) и с повече фиункции и екстри и така нататък и гаранция на цалата машина 5 а на частите 10 години( включая зен двигателя ) е на цени около 800 същите кралски парички ...:speak:

Та въпроса ми е, аджеба откъде я докопа нова или  втора ръка и на каква цена, че си работил само 2-3 дена за нея ( явно не е била повече от 300 евро максимум  :))))))) :brickwall:

П.С С този пост не искам да обидя добре платените работещи, просто въпроса е за машината и откъде аджеба я изкопахте тази поне явно спрян от производство вече модел перящ само 7 кг ( може да е била от най-първите зен, значи има и антикварна стойност )  И да отбележа че не ми трябва нова машина, моя Бош комбо с драйер дето и той е антика, вече ме кара 5-та година без никаква забележка.... та така... 

преди 21 часа, franchesko написа:

Ама господ като е раздавал сивака, явно го е пропуснал Белжо.

Щот минал под моста

преди 2 часа, Деянчо написа:

Кузов, кой ненормален според теб ще се хване да изчете този ферман? И още по-интересното - ти друга работа освен публицистичната ти дейност в "Калдата" имаш ли си?

Е то това му е специалитетът на Джокерр да пише фермани така че недей така с правата лопата по глааата

преди 4 часа, Silvering написа:

Щот не съм се хвалил с къщата си и за тва съм нямал къща. Логиката ти е желязна. По тая логика нямам и лаптоп, нямам и телевизор, нямам и телефон, нямам и кола. Междувпрочем предното дворче е мн добре направено от предишния собственик. Градинки аа уу, поточе, езерце. Има череша и ябълка у двата края. И не е долепена за друга къща. То в радиус от два км няма друга къща. Не живея в града, нямам нерви. 

Тури и балатОми та да те признае Джокера ака Белгиеца за богаташ

• Автор
преди 5 часа, Silvering написа:

То в радиус от два км няма друга къща. Не живея в града, нямам нерви. 

Крадците от източна Европа точно такива изолирани овчарски колиби търсят за посещение по сред бял ден, докато ти си на 150 км търговски пътник. 
Това е подходящо за отшелник, вълк единак.

преди 2 часа, Деянчо написа:

кой ненормален според теб ще се хване да изчете този ферман? И още по-интересното - ти друга работа освен публицистичната ти дейност в "Калдата" имаш ли си?

Аз си практикувам писмения български език тука бе льольо.
Имам си тука фенове върли хейтъри които четат от години всичко наред.
Трябва да се грижа за тях да им подавам духовна храна.
Освен това мераклиите да изчезват от родината, могат много истини да научат от мен.
Основната е, че са малцинство уредилите се като мен. 
Повчето са като холандеца, бачкане и цял живот нямат собственост.

преди 59 минути, Sinbad_ написа:

И баста..резултати нула , из цяла изпаднала УК явно тази антика отдавна не се продава,

Е па нормално е да не се прадава стар модел. Нашата първата изкара 12 години. Сегашната съм забравил коя година сме я купували. 

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Аз си практикувам писмения български език тука бе льольо.
Имам си тука фенове върли хейтъри които четат от години всичко наред.
Трябва да се грижа за тях да им подавам духовна храна.
Освен това мераклиите да изчезват от родината, могат много истини да научат от мен.
Основната е, че са малцинство уредилите се като мен. 
Повчето са като холандеца, бачкане и цял живот нямат собственост.

Кузов, ти пак ли си на кило първак? :jeer:

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Ако си някой льольо и викнеш майстор да ти оправи мотора, ще те преметне нов да ти инсталира, което освен 150 евро цената му в магазина, ще има доста часове работа от негова страна и ще идва още един път. Та броиш го поне 1000 лева майстор да ти влезе в къщата за подобно нещо.
А какво направих аз ?
Изолирах поотделно четирите жици с термосвиващи се пластмасови тръбички и общо върху всичките с по-дебела тръбичка. Всичко нагрято и свило се, все едно така е правено от завода. После изработвам предпазител от подръчни материали, така че да е скрит вече кабела за вечни времена. При това без да се налага да разглобявам всичко. А майстора за да ти прибера париците ще сваля всичко за да смени мотора, който си работи, нищо му няма.
Ето, точно заради подобни ремонти ги е страх леворъките и жените да купуват къща от 1959г.
А иначе стените на къщата ще изкарат и 200 години. Гледат се гредите на покрива в какво състояние са и дали няма ситни дупки по тях , да са налазени от насекоми който копаят в дървесината в състояние на ларви. Ако покрива е в добро състояние, се избягва голям разход за ремонт от майстор.

Белжо, чувал ли си хубавата българска поговорка ,, Сиромах човек,жив дявол,,    Мисля,че в твоят случей важи с пълна сила.

• Автор
преди 9 часа, franchesko написа:

чувал ли си хубавата българска поговорка ,, Сиромах човек,жив дявол,,  

Не е задължително да си безпаричен, за да не си балама.
В неделя му викам на синчето да не ракетира майка си да харчи 60 евро за ДВД-та от магазина Saturn.lu , щото може да му ги сваля филмите без пари. Ама като не бях пипал до сега софтуер за торенти в Линукс и само отворих една страница с предложение за 5-те най-добри софтуера, пък тя на английски. И му викам  на хлапето то да чете на английски, да му дойде акъла в главата що трябва да го знае този отвратителен ( по произношение ) език. И се отплеснахме с философстване в посока английски и дрябваше да ядеме и не остана време да му покажа, да го види и се убеди колко лесно става свалянето на филм на френски от торенти. След това ги карах на гарата и на жена ми ѝ казах да не дава пари за филми, ама и тя не слуша. Та се върнаха само с 24 евро похарчени за две серии филм. Хлапето се оравдава че е ракетирало майка си само за половината филми.
А сега де ?
Сиромах ли да си задължително за да не си балама, или може и да не си безпаричен и пак да не си балама ?
Е, наложи се да избера qBittorrent за Linux Mint и да му сваля два филма на детето, втория пред него да гледа колко лесно става, с цел да му докажа че може и без пари. Втория го пуснах пред жена ми да види на компютъра на сина ни, че си се гледа и без да са похарчени 20-на евро. Трябваше и да им обяснявам че мога и на диск да го запиша файла или на голяма флашка да го сложа, та ако е зор в Швейцария да го носят там да го гледат. Детето го питам дали му е важно да притежава самата кутия на ДВД-то или му е важен самия филм. Щото той май асоциира кутията със снимкита по нея със съдържанието на диска в нея. Обяснявам му и че тези снимки и те са за без пари от интернет. Абе изобщо много възпитателна работа трябва да бъде свършена, за да свикне едно човече да не харчи пари за цигари цял живот или за абонаменти за телевизия или за дискове.
Обяснявам му на детето че за 70 евро има таблети по магазините, или за 99 евро пускат в Карфур по няколко пъти монитори 24 инча за компютър. Напомних му че неговия GSM дето му го купих декември струва само 50 евро. Ще го ползва много време, а един филм ще го гледа два пъти и край. 
А майка му занесе тази година над 50 детски ДВД-та и ги даде почти за без пари на един антиквар.
Миналата есен напълних Дачията комби с детски играчки, които жена ми е купувала през годините и ги дадохме даром на училището на детето. Ония се шашнаха направо. Измислиха даскалиците да ги раздадат като подаръци на по-малките деца в училището тукашния Св. Николай ( мутант на Дядо Мраз и Дянката Коледа ) на 6 декември ги вади от чувала пред децата. Директора специално ми благодари за подаръка. А другите родители организират в училището пазар за ползвани играчки и ги продават за пари. Дават наем 5 евро за една маса и се правят на търговци. Абе излагат се според мене, ама тука са възпитани някои ( особено жените ) да не изхвърлят на боклука неща които могат да служат на други хора. Например дрехите на детето нямам право да ги изхвърлям на боклука, щото началничката не дава. Преди ги подарявах  на един познат на който дъщеря му има близначета по-малки от моя, па после шефката се съгласи да ги слагам в едни контейнери в които събират стари дрехи и ги пращат извън Европа на диваците , там им ги продават на безценица и ония са доволни. Контейнерите са в квартала ни, има на и паркингите на супермаркетите. Леле нашите братчеди от Факултето ако ги набарат тия контейнери, леле леле ще са с нови дрешки циганетата без пари.

Та според мен въпроса е по-скоро, като разполагаш с парци, как най-добре да ги похарчиш. Да не ги прахосваш за глупости. Като най-голямата глупост е продължителното плащане на наеми, на някой дядка тарикат купил апартаментчета в различни блокове. Жена ми харчи луди пари за екскурзии два пъти годишно общо по 15-на дена из Европата, ама така са я възпитали нейните родители, че да си похарчиш парите за ходене насам натам било свещено право. Така правели хората и така трябвало.
А сега де ?
Не върви да се развеждаш само заради прахосническите навици на булката.
Ти подобни проблеми си нямаш, няма жена =  няма ядове.

п.п.
сега депутатчето което не може да се концентрира да чете текстове по-дълги от два реда, пак ще измърмори недоволен.

преди 34 минути, Белгиеца написа:

Не е задължително да си безпаричен, за да не си балама.
В неделя му викам на синчето да не ракетира майка си да харчи 60 евро за ДВД-та от магазина Saturn.lu , щото може да му ги сваля филмите без пари. Ама като не бях пипал до сега софтуер за торенти в Линукс и само отворих една страница с предложение за 5-те най-добри софтуера, пък тя на английски. И му викам  на хлапето то да чете на английски, да му дойде акъла в главата що трябва да го знае този отвратителен ( по произношение ) език. И се отплеснахме с философстване в посока английски и дрябваше да ядеме и не остана време да му покажа, да го види и се убеди колко лесно става свалянето на филм на френски от торенти. След това ги карах на гарата и на жена ми ѝ казах да не дава пари за филми, ама и тя не слуша. Та се върнаха само с 24 евро похарчени за две серии филм. Хлапето се оравдава че е ракетирало майка си само за половината филми.
А сега де ?
Сиромах ли да си задължително за да не си балама, или може и да не си безпаричен и пак да не си балама ?
Е, наложи се да избера qBittorrent за Linux Mint и да му сваля два филма на детето, втория пред него да гледа колко лесно става, с цел да му докажа че може и без пари. Втория го пуснах пред жена ми да види на компютъра на сина ни, че си се гледа и без да са похарчени 20-на евро. Трябваше и да им обяснявам че мога и на диск да го запиша файла или на голяма флашка да го сложа, та ако е зор в Швейцария да го носят там да го гледат. Детето го питам дали му е важно да притежава самата кутия на ДВД-то или му е важен самия филм. Щото той май асоциира кутията със снимкита по нея със съдържанието на диска в нея. Обяснявам му и че тези снимки и те са за без пари от интернет.

Ами така е Белжо,  като не работиш, и не вадиш манги, ще трябва да заволяваш синчето с отвратителното качество на торентите.Има една много хубава българска поговорка ,,Мокрите гащи ядат риба, сухите пиперки,,   Мисля,че в твоят случей важи с пълна сила.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ти подобни проблеми си нямаш, няма жена =  няма ядове.

Белжо, аз  и да има жена пак няма да имам тези пробеми, защото съм способен да изкарвам мангизи.Когато и мъжа,  или само мъжа вади мангизите, положението вече е друго.Когато ти се еве, евеш, като искаш свирка получаваш свирка, като си гладен ти се слага масата, като искаш масажче получаваж масажче.Ако кажа,че пари няма да се харчат за оригинални двд-та и екскурзии, няма да се харчат пари за такива.Ама тя ще иска вечерта като се прибереш да и донесеш пари, а не само празни приказки от битака.А ти, не стига  че по цял ден лежиш по гръб и нищо не правиш, чакаш на жена ти да те нахрани, и да ти налее за 10 евро бензин в дачията, да направиш едно кръкче в квартала ,за да те видят ,комшиййките ,че си жив, ами на всичкото се опитваш да си налагаш мнението за какво тя да си харчи собствените изкарани пари???  Еми нормално да се ядосваш,че тя ходи по екскурзии, и занесла 50 двд-та при антиквара.Ама само на ум явно и тука под сурдинка във форума, иначе пред нея дежурната 24 каратова усмивка, иначе Сбогом Дачия, Сбогом барака с балатом, Здравей Белгийски приют за бездомни, Здравей колело, Здравей карта за градския транспорт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.