Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Белгия vs Нидерландия

Featured Replies

• Автор
преди 7 часа, acnekt написа:

Ела и виж, какви соц панелки са. Тръгнал да мери Германия с Белгия. По-добре замълчи. Белгия е с години назад.

В четвъртък ходих целия ден в Гремания на шопинг. На 82 км ми е по магистралата, та често си ходя.
Миналата година жена ми води 1 седмица детето точно при тебе в Берлин, с цел да прахоса парици по хотели и ресторанти.
Има и снимки на другия твърд диск с Уина.
Аз си го ползвам германския амазон ( на английски ), доставя ми безплатно при мен.
Ама трябва да ти казвам, че за нас българите е много по-добре във френскоговорящите територии, щото не са студенокръвни хората.
Англиските телевизии ги гледам, щото им разбирам, ама не са ми приятни студенокръвните англичани. Германските телевизии мога да ги ловя, ама не ги гледам понеже им е отвратителен езика и не са ми приятни с поведението си самите хора.
Това си е живо наказание да си прекараш целия живот сред студенокръвни, холандци, германци, датчани, шведи и британци. Жал ми за многобройните ми сънародници заселили се на неподходящи за нас българите места.

преди 7 часа, Maleficient написа:

Също така се чудя, дали да не разгледам за балатуми и къщи, които отстрани да имат място, за да може количка с пясък да минава...

Като ти забегнат децата на запад, ще видиш тогава какаво е къща залепена от двете страни за други къщи в дълга редица, напрактика цялата улица.
Бедна ти е фантацията колко е кофти да не можеш да стигнеш по никакъв начин до двора ти. Пък и отвратително да са ти прозорците на самия тротоар, всеки кой минава да те разглежда вътре. При това холът ти ще е задължително с прозорец към улицата, отваряш си прозореца и слушаш всички минаващи какво си говорят , все едно са ти на гости.
А моята офицерска къща е на 8 метра от улицата и даже дворът ѝ е на две улици, и от пред и отзад. Ама за такава в град да не си мечтаят децата ти, трябва в село да отидат ако искат нещо подобно, защото в градовете са рядкост. 

• Отговори 252
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ми къща. Няколко спални, дрешник, две бани, два етажа, заден двор. Ма няма балатуми.

• Белгиеца
    Белгиеца

Напротив, пускай си тука офтопиците дето ги клепаш по другите теми, като видиш че съм се разписвал някъде. Последната която си я налазил яко е за алкохолизма, та да не се налага госпожицата да ги за

• От цялата патардия дотук стана ясно, че на Белджо жена му не прави свирки. Поне на него...

Публикувани изображения

Ей разбихте му фантазията на тоя клетник Джокера ака Белгиеца жена му гп отбила ми има ръце да кара с тях бе какво толкова?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Като ти забегнат децата на запад, ще видиш тогава какаво е къща залепена от двете страни за други къщи в дълга редица, напрактика цялата улица.
Бедна ти е фантацията колко е кофти да не можеш да стигнеш по никакъв начин до двора ти. Пък и отвратително да са ти прозорците на самия тротоар, всеки кой минава да те разглежда вътре. При това холът ти ще е задължително с прозорец към улицата, отваряш си прозореца и слушаш всички минаващи какво си говорят , все едно са ти на гости.
А моята офицерска къща е на 8 метра от улицата и даже дворът ѝ е на две улици, и от пред и отзад. Ама за такава в град да не си мечтаят децата ти, трябва в село да отидат ако искат нещо подобно, защото в градовете са рядкост. 

Ти сега, кълнеш ли ме нещо?

Защо си толкова уверен, че твоето разбиране за удобства и места за живеене, трябва да е универсално и всеки да се стреми към този лукс и битов стандарт.

Живо и здраво, детето ми може да иска в каравана да живее или пък да стане добър спортист и с два олимпийски медала да вземе си построи някоя къщичка по Бояна и не задължително на запад. Е, няма да е в града, ама ще гледа и кола да има, за която да не е платил задължително и евроцента, щото случайно е рекламно лице на Инфинити.

За това, поливай си засадените антени, коси си ливадата, сменяй панти и балатуми и не се грижи за мен...

Та, искам да направа кратко обобщение какво разбрах аз,  до тук от разказа ,,Живота и успехите на Белгиеца,, или за по кратко ,,Бай Ганьо из Белгия,,   Нашия Ганьовец  от години наред, не спира да барабани в интернет пространството, колко е  успял и реализирал се в западна европа, и по точно в Белгия, със семейство,съсобствена къща(за ,която постоянно пише ,,собствена,,) в Белгия, собствена къща в София от 120 квадрата,охолен живот на безработен и чисто нов автомобил и красива руса белгийка за жена.И как всички останали сме балъци и неуспели, понеже не сме в Белгия и нямаме тези неща ,които той успял уж да постигне.Пъвро за съсобестнета къща в Белгия.Как по дяволите се става съсобственик на къща в Белгия,ако си безработен и нямаш два гроща в джеба за свещи???  Ами по един единствен начин.Ако имаш брак с някой,който има добра работа там,следователно и добри доходи.омайвашго с приказките за семейно огнище,да не се плащат наеми,да се остави нещо на детето, да не плаща и той наеми, и тоя някой вземе ,че се навие, купи тази къща, и ти след като имаш брак с този човек,автоматически ставаш съсобственик.Тоест не с финансово участие, а с въвеждане в заблуда на отсрещната страна.И така нашият Андрешко от безработен ,на другия ден се събужда като горд съсобственик на къща в Белгия.Тупа са в гърдите нашия, че имал красива любяща и всеотдайна съпруга.За красива незнам... не съм я виждал на снимка.Всеотдайна и любяща.....??? Да ходи сама на почивки и да зарязва мъжа си в къщи на дивана като непотребна вещ???  Да има отделна стая с отделно легло и телевизор???   Да го наказва като го е лишила доживот от женски ласки???  Да го унижава с възможното най-голямо унижение за един баща и съпруг, като го е лишила от удоволствието синът му да може да носи бащиното фамилно име, и да няма право да знае и дума от майчиния език на баща си???  Да ходи по ресторанти в Берлин със синат им,и той да е наказан да бъде само страничен наблюдател на нейното щастие и това на синът им.Малее той наистина е ,,случил на всеотдайна и любяща супруга,,   Сосбветната къща от 120кв, в София, реално се оказва наследство от баща му.Тоест за пореден път нашият Ганьовец, се опитва с чужда пита помен да направи.Ако го питаш какво притежа, закупено със собствени изкаран средства, ще има да пелтечи и заеква  и да ти обяснява на къде се върти света.Тупа са в гърдите ,че бил направи дете в Белгия.Дали е негово обаче??? Аз силно се съмнявам, понеже не носи неговото фамилно име.Примерно в Холандия децата, които не носят фамилното име на баща си, са само тези с неизвестен баща.Като ония виц за боба и бременната жена.Една си лягала с много мъже накря родила, но незнаела точно от кой,  доктора я пита кой е бащата, а тя му отговорила ,,Докторе ти като ядеш боб, знаешли от кое зърно си пръднал???,,  Реално нашият специялист по всичко и компетен, се оказал ялов и импотентен.За това и неговата белгийка късно родила, понеже явно не е могла да зачене от него понеже е бил ялов, обаче биологичния и часовник тиктакал неуморно, не е имала за кога повече да чака, ударила го е на разврат  по счетоводните кантори в Люкса, и резултата ествествено не закъснял.От там си обясвам факта,че лапето не носи неговото фамилно име, нали и тя го е изманипулирала нашият ганьовец  с това,че уж щяли да го дискриминирвали синът им, ако бъдел с българско фамилно име, и Ганьо като няма и 2 грама сивак взел, че се вързал.Тупа са нашият,чисто нова кола Дачия, колко сме са минали ние с вотрата употреба, а той надхитрил и дявола като дал само 8 бона и се сдобил с чисто нова Дачия.Да ама откъде 8 бона у безработен??? Ясно от къде от жена му, къде опъва 5 дена по 8 часа каиша в счетоводните кантори в Люкса.Аз даже се съмнявам,че белгиеца и шофьорска книжка за любител категория ,,Б,, има.Те тия книжки в Белгия да не са по 5 евро.Тука ти трябват около 2000 евро,само за категория ,,Б,, ако си от по схватливите и бързо учиш,там едва ли е кой знае колко по ефтино.От къде 2000 евро в безработен.Не вярвам, белгийката да е чак такава балама,че да му плати и шофьорската книжка, а и на него не му и трябва.По цял ден в къщи между антените за какво му е.По цял ден нашият ганьовец седи в къщи като сопол между четири стени, до като хората бачката и вадят мангизи, нашият седи в къщи на дивана и умува, как да преметне системата,като не си купи твърд диск за 50 евро от магазина с две години гаранция,като всеки нормален белгиец, ами да си купи чрез Амазон от Абдулах за 39 евро с гаранция до вратата,за да спести 11 евро от заплатата на жена си.Реално това е ,,формулата за успех в западна европа,, на Белгиеца,  с която той се фука в интерет пространството.

• Автор

Я, ама холандеца се научи на тарикатлък от мене и почна и той да си упражнява писмено родния му език тука, пред безплатни читатели.
А па дали нещо му се разбира, това не е важно въобще, винаги ще се намери някой да чете.
Но му липсва способността да блести със собствена светлина от Холандия, та заради това гледа с отразена светлина от Белгия да блесне тука.

И се измъчва човекът сънародник, от къде пари за шофорска книжка.
А сега де !
Нещо не му излизат сметките, трябва пак да брои и да иска помощ от двамата дедковци върли фенове супер хейтъри от Великото Тръново и от Палестина.
А аз имам книжка категория Ц = за камион без ремарке. И пари не съм давал за нея. Как ли е станала пък тая работа, а ?
А пък холандеца като е новичок тука и не познава цялото житие и битие белгийско, е пропуснал смяната на фамилното име. Е, язък, трябва някой от дедковците да му обясни този номер, че мене ми се спи и ме мързи сега.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

...

Абе, белгийски, ако ми беше к**, щях да те отрежа и да те хвърля на котките. :)

преди 42 минути, Белгиеца написа:

Ти с това червено бомбе ( шапка ) си ми ясен от кой бряг си.

Кузов, ти си този с нестандартните ориентации. :nono:

на 11.04.2019 г. в 23:25, Белгиеца написа:

А един италианец водопроводчик идва да ми бачка да прави едни промени и след няколко месеца под мивката кухнята сифона се разкачил, щото оня льольо не пресметнал докъде да набучи едната от тръбите в другата. И потекла вода по мебела под мивката и излезе отстрани до ел. печка. Е, не го виках да си го дооправя, щото аз го направих по-добре от него. След време го виках , че румънците бяха успели да спукат една канела, да я нагрява с пламък от горелка да я развинти, щото иначе не ще да мръдне. Тогава му показах под мивката какво е станало, а той знаеш ли как хубаво ме успокой че добре съм го направил и нямало да мръдне повече. Абсолютно никаква вина не изпитва човекът, че заради неговата некадърност, се е бил намокрил мебела и печката.

Ами преметналисате Белжо, като са те видяли, че си Мики Маус.Ако имаше два грама сивак в тая тиква, щеше да знаеш,че в западна европа всеки един лицензиран професионалист е длъжен да даде в зависимост от услугата минимум 1 година гаранция.Ама на теб като не е имало кой да ти каже само ще патиш и ще се мъчиш сам с видия от ютуб и гугъл като грешен дявол.А може и парички да нямаш за лицензирани майстори, а да ползваш само услугите на нелегални гастърбайтери, които само си търсят кой да нахендрят.Аз ония ден ходих да закарам една кола със много специфичен теч от заднато стъкло, което реално нито беше разместено, нито отлепено,нито с нарушено уплътнение, всички сервизи вдигат ръце кански и викат няма управия.Чак и официялния дилър и той вдига ръце не смеят да се захванат с такъв сложен проблем, защото като ми вземат една планина пари, и няма резултат, аз после ще ги накарам да работят по колата, до като бъде постигнат резултата, който е уговорен предварително и за който съм си платил.За това и ми отказаха любезно, понеже само с присъствие ги респектирах и видяха, че срещу тях седи човек здраво стъпил в обувките си,  а не Мики Маус. От там ме пращат в най-добрия сервиз за автосъкла в региона.Тарифите са им почти двойно по високи от на другите.Баце направо ми скриха шапката какви познания имат в областа на автосъклата.Питам го колко гаранция ми дава на услугата.Човека ми отговаря ,,Колкото искаш,, И  самото обслужване е на мега световно ниво, и правят апсолютно всикчко за клиента да е доволен.Аз понеже свършвам работа към 22:30ч.  хората станаха по нощите заради мен да отворят сервиза за да мога аз да си взема колата.И целия сервиз баце го ръководят само от едно мобилно приложение.Само до като им звъннах по телефона и портала пред мен започна да се отваря,лампи светка,камери мърдат.След 10 минути дойде човека,изкара няколки коли от хангара за да мога да си изкарам мойта, фактурата беше на пасажерското място, стиснахме си ръцете и се разбрахме да дойда други ден за да тестваме стъклото да ли проблема е отстранен.Ама качеството струва пари Белжо, ти като безработен и човек със много стеснен бюджет едва ли ще можеш и някога да проумеш за какво точно ти говоря.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

...

Кузов, я хвани и го научи твоя приятел да пише грамотно, че всеки пък като тръгна да му чета джапаниците и се отказвам на третото изречение.

Големи кадри сте се събрали тук - единия го не слуша главата, а другия не може името да си напише правилно. Убавци мамини. Worry

преди 16 часа, Белгиеца написа:

А аз имам книжка категория Ц = за камион без ремарке. И пари не съм давал за нея. Как ли е станала пък тая работа, а ?

Ти да видиш!

Как е станала тая работа? Разкажи ни! Виждам, че го желаеш.

И какъв е тоя камион без ремарке? Це-то си е профикатегорията за МПС.

преди 1 час, Maleficient написа:

Ти да видиш!

Може би е искал да каже, че е служил в българската армия като шофьор. Там нямаше - искам - не искам или мога или не-мога. Само...СЛУШАМ! Шофьорлъка се признава и до сега, придобит или получен  при изпълнение на каквато и да било военна служба. Само затова му е безплатен. По друг начин няма как да стане. Но го е досрамяло, че е бил български войник по това време(края на Живковия период). Виж, това за толкова години наистина не го е споменавал. Ще му проверя "досието" и ще Ви докладвам.

Ти да видиш!

На далавера, за без пари-толова :)

преди 2 минути, N1K17Y написа:

На далавера, за без пари-толова :)

На него му стига и това. Дали ще кара камион без ремарке( разбирай цистерна за вода, за бензин и лайнянка - друг такъв  - НЯМА) или Дачия, на никого няма да направи впечатление

Белжо, ако въобще има книжка ,,Ц,, категория има за такъв камион като от снимка 1.Ако искаш да караш модерен камион като от снимка 2, се иска да изкараш отделна категория ,,Е,,   иначе е възможно да случи това като от снимка 3.

kamion1.jpg

reamarke1.jpg

Beljo1.jpg

преди 28 минути, Колев60 написа:

Може би е искал да каже, че е служил в българската армия като шофьор. Там нямаше - искам - не искам или мога или не-мога. Само...СЛУШАМ! Шофьорлъка се признава и до сега, придобит или получен  при изпълнение на каквато и да било военна служба. Само затова му е безплатен. По друг начин няма как да стане. Но го е досрамяло, че е бил български войник по това време(края на Живковия период). Виж, това за толкова години наистина не го е споменавал. Ще му проверя "досието" и ще Ви докладвам.

Мерси :) но щеше да ми е интересно той как ще ни го разкаже.

Може извънземни да са кацнали и като в Матрицата както мацката се научи за секунди да пилотира въртолет.

Или пък да е имало благодарен Инструктор по шофиране на баща му, който вместо да му плати за кухненска маса, да е помогнал на сина с книжка :)

преди 37 минути, Колев60 написа:

Шофьорлъка се признава и до сега, придобит или получен  при изпълнение на каквато и да било военна служба.

Ама да ли в Белгия му я признават ,,Ц,, категорията? Тука професионалните категории от друга държава не ги признават,а само любителските.По-скоро си мисля, че нашият има само жълта книжка,  и с нея си пере безгрижно по белго-немските пътища, понеже по тия държави няма спиране за рутинна проверка, а само спиране за ,,сериозно нарушение,, от сорта на ,,предпоставка за птп,,   възползва се нашия ,от така да се кажа  местната мека държавна машина,  и се смее зад волана,че е ,,надхитрил,,   пак системата.Смешното обаче ще бъде, ако направи птп, как жена му ще опере пешкира и нито една застрахователна компания няма да иска повече да и застрахова кола, и ще има сутрин да гони рейса към Люкса.

преди 11 минути, franchesko написа:

Ама да ли в Белгия му я признават ,,Ц,, категорията? Тука професионалните категории от друга държава не ги признават,а само любителските.По-скоро си мисля, че нашият има само жълта книжка,  и с нея си пере безгрижно по белго-немските пътища, понеже по тия държави няма спиране за рутинна проверка, а само спиране за ,,сериозно нарушение,, от сорта на ,,предпоставка за птп,,   възползва се нашия ,от така да се кажа  местната мека държавна машина,  и се смее зад волана,че е ,,надхитрил,,   пак системата.Смешното обаче ще бъде, ако направи птп, как жена му ще опере пешкира и нито една застрахователна компания няма да иска повече да и застрахова кола, и ще има сутрин да гони рейса към Люкса.

Да, вярно че освен любител шофьор другите категории в други страни не се признават. То за жълтата книжка си я има. Аз съм проверил отдавна и му е издадена малко след казармата. Точно по времето, когато взема "русия ангел" за...булка. Но тя понеже не знае български, все още не е забелязала присъствието на такъв документ в него.

преди 13 минути, Maleficient написа:

Мерси :) но щеше да ми е интересно той как ще ни го разкаже.

Може извънземни да са кацнали и като в Матрицата както мацката се научи за секунди да пилотира въртолет.

Или пък да е имало благодарен Инструктор по шофиране на баща му, който вместо да му плати за кухненска маса, да е помогнал на сина с книжка :)

Мило момиче. В казармата това не можеше да стане - ти на мен , аз на теб. Бият го, докато се научи да кара камиона. Дали ще е един ден или половин година, няма значение. Старшината има много време за превъзпитаване, така щото да можеш да издекламираш и трудовете на другаря Живков!

преди 21 часа, Белгиеца написа:

В четвъртък ходих целия ден в Гремания на шопинг. На 82 км ми е по магистралата, та често си ходя.

Не си ходил на никакъв шопинг в Германия, понеже не си наследствен милионер,та да си хем безработен,хем  да ходиш на шопинг.Женати е ходила с малкия с влака до Германия на шопинг, а на теб ти е оставила Дачията и пари на масата за да отидеш до немско да купиш ефтини стоителни материяли, за да са налее поредния ремонт в офицерската барака.Поне успяли там да хапнеш от прословутите немски наденички с къри, или ,,русия ангел,, ти остави кинти, само плътно по същество?

В тази тема не мога да пиша без Ирония.

Така се опитвам да поддържам и разпалвам въображението на автора.

Но, ако е важно да се придържаме към очевидното, за което не съм се сетила, няма да задавам реторичните си въпроси.

преди 6 минути, Maleficient написа:

В тази тема не мога да пиша без Ирония.

Така се опитвам да поддържам и разпалвам въображението на автора.

Но, ако е важно да се придържаме към очевидното, за което не съм се сетила, няма да задавам реторичните си въпроси.

А трябва да ги задаваш. Той няма и никога не може да има твоето въображение, за да се притесняваш от нещо. Аз му познавам и "зъбките" на това дете на природата. В Белгия, той е просто един ЦЪРВУЛ, както ги определя  Ицо Стоичков. Що се касае за шопинг от негова страна, където и да било - там трябва да се пльосне по тумбак (корем) и да си ожули силно носа в балатума, за да получи някаква финансова подкрепа от  "русия ангел"

преди 1 час, franchesko написа:

Поне успяли там да хапнеш от прословутите немски наденички с къри, или ,,русия ангел,, ти остави кинти, само плътно по същество?

Ял е Blutwurst. Или Бахур на български.

преди 22 часа, Белгиеца написа:

Това си е живо наказание да си прекараш целия живот сред студенокръвни, холандци, германци, датчани, шведи и британци. Жал ми за многобройните ми сънародници заселили се на неподходящи за нас българите.

Всички са един дол дренки. Където и да отидеш, ще се намери кретени.

"Поне успяли там да хапнеш от прословутите немски наденички с къри, или ,,русия ангел,, ти остави кинти, само плътно по същество?"

Той за тия наденички , които жена му беше му купила преди 15 дена , завчера писа че си ги приготвил за обяд с картофки. Дано поне повечко ги е препекъл, щото ако го хване бързоклека, не ми се мисли как ще се е омазал отзад!

на 13.04.2019 г. в 18:21, _слънце_ написа:

От цялата патардия дотук стана ясно, че на Белджо жена му не прави свирки. Поне на него...

на 13.04.2019 г. в 19:40, Колев60 написа:

Ей това не трябваше да му казваш поне още някоя година. Особено, последните ти написани думи. Тя жената сигурно си ги прави, но на прав чеп, а не като неговия, увяхнала маруля. Човека както е върл противник на свирките може да получи и внезапен удар от притеснение. Дай да помислим и за здравето му, а не от сега да го пратим в санаториум. Горкото и "белгийче"

Ей развеселих се с тази тема. :) Но трябва да се смени името ѝ с "Тръби vs Бастуни"  :lol6:

на 13.04.2019 г. в 19:45, _слънце_ написа:

Eee, какво толкова. Тои аз не обичам свирки, но позволявам... с леко отвращение. Какво да се прави, любовта иска жертви. :D

Врътни му една тръбичка на белгийския, та да успокои топката. :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.