Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Белгия vs Нидерландия

Featured Replies

преди 2 минути, Деянчо написа:

Еми, като не разбираш, но въпреки това се буташ в "А" група, така се получава. Много ми е интересно как ги ловят тези програми от целия свят, като са забити в земята като заземител. Явно като дръпне едно фасче и си представя как националната белгийска телевизия, покрита в "снежинки", е някоя руска с голи десетчици (мацки 10/10). :)

Дидко! Нищо не им пречи на антените че са монтирани така, освен зимата. Трябва да поразрива снега около тях. Чинията е само рефлектор на сигнала, който тя насочва към конвертора. Дори е много добре, а и у Белгия не можеш да монтираш такива антени по стените или терасите на къщите.

• Отговори 252
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ми къща. Няколко спални, дрешник, две бани, два етажа, заден двор. Ма няма балатуми.

• Белгиеца
    Белгиеца

Напротив, пускай си тука офтопиците дето ги клепаш по другите теми, като видиш че съм се разписвал някъде. Последната която си я налазил яко е за алкохолизма, та да не се налага госпожицата да ги за

• От цялата патардия дотук стана ясно, че на Белджо жена му не прави свирки. Поне на него...

Публикувани изображения

преди 1 минута, Колев60 написа:

Дидко! Нищо не им пречи на антените че са монтирани така, освен зимата. Трябва да поразрива снега около тях. Чинията е само рефлектор на сигнала, който тя насочва към конвертора. Дори е много добре, а и у Белгия не можеш да монтираш такива антени по стените или терасите на къщите.

И тук има закон за защита на сградата. Не е разрешено. Но вече има интернет тв. Не ни и трябва сателити. 

преди 2 минути, acnekt написа:

И тук има закон за защита на сградата. Не е разрешено. Но вече има интернет тв. Не ни и трябва.

Абе ти чуваш ли се какво говориш? Да накараш "белгийчето" да плаща. По лесно ще ми даде жена си, отколкото да плати 15-20 евро. То и тук в България е вече така, но никой не го спазва.

току-що, Колев60 написа:

Е, не знаех, че не дават. Аз си знам, че антена се тура нависоко, ама явно при цифровия сигнал е друга работата.

преди 1 минута, Колев60 написа:

Абе ти чуваш ли се какво говориш? Да накараш "белгийчето" да плаща. По лесно ще ми даде жена си, отколкото да плати 15-20 евро. То и тук в България е вече така, но никой не го спазва.

Бай Стефане, ти май много искаш да я помпаш тази неговата, че все за нея си говориш. :D

преди 47 минути, Деянчо написа:

18dfc8d73574.jpg

Сателитни чинии, забити в земята. Това само белгийския Владо Кузов може да го направи. :no-no:

Кузов, надминаваш и Пъпеша!

Туй са посадени антени бе нали ви казах че ги е саадил Джокера?

преди 5 минути, Деянчо написа:

Е, не знаех, че не дават. Аз си знам, че антена се тура нависоко, ама явно при цифровия сигнал е друга работата.

Бай Стефане, ти май много искаш да я помпаш тази неговата, че все за нея си говориш. :D

Дядо Стефчо май харесва белгийки?

А да Джокера ме мивава като пътен знак три страници

преди 8 минути, petie1 написа:

Туй са посадени антени бе нали ви казах че ги е саадил Джокера?

Това са поля от сателити. Търси сигнал с кораба майка. Явно в Белгия не е добър интернета или не знаят какво е интернет тв, както каза и Колев,  явно и пари няма Белгиецът. 

Какъв е този рай?

Жените са от Русия или от Украйна, няма интернет, къщите са постлани с балатум и поля от сателити.  Ходят на пазар у Германия. И пазар нямат в Белгия. Език нямат, знамето крадено от Германия. Белгийския отбор белгийци няма. 

преди 6 минути, petie1 написа:

Дядо Стефчо май харесва белгийки?

А да Джокера ме мивава като пътен знак три страници

С него сме от клуба на мераклиите и всичко женско харесваме. :)

Той така прави. Известно време не ти обръща внимание, а после в най-неочаквания момент ти излезне известие "Белгиеца ви цитира в тема...".

преди 19 минути, Колев60 написа:

Абе готов е, но не знаел как да и каже, че тя ще има скъп гост от България. Аз му викам: Ние ще отидем с жена ти на хотел, а ти си в офицерския палат. Нещо се съмнява, че мога да и посегна, ама ще го заблудя аз. Колко му е да излъжеш едно "белгийче"

А аз с кого ще си лафя за Правец?  Ей я уредете една белгийка и за @Деянчо че се измъчи с тази Калдата

преди 5 минути, petie1 написа:

А аз с кого ще си лафя за Правец?  Ей я уредете една белгийка и за @Деянчо че се измъчи с тази Калдата

happy best gif GIF

преди 8 минути, acnekt написа:

Това са поля от сателити. Търси сигнал с кораба майка. Явно в Белгия не е добър интернета или не знаят какво е интернет тв, както каза и Колев,  явно и пари няма Белгиецът. 

Кораба майка отдавна е изхвърлила Джокера ака Белгиеца че много дебел станал за баласт и отдавна не е в орбита  около пицата

преди 34 минути, Деянчо написа:

Дидко!

Рак, мерак и простак - трудно се лекуват бе моето момче! Едно време беше хубавица, спор няма. Виждал съм я на снимки, ама този пуяк сега не иска да я показва. На мен така да ми харесват бабата, ще умра от удоволствие, ама всеки я прескача.

току-що, Колев60 написа:

Дидко!

Рак, мерак и простак - трудно се лекуват бе моето момче!

Ама па право си го измислил!

преди 14 часа, Белгиеца написа:

Въпреки че виждат че си вечният наемател

Я сега дай да размислиме Белжо.Кое е по-добре, да си вечния едноличен наемател,който вечно работи или вечния безработен съсобственик?А и някой ден като се прибера живот и здраве като се пенсионирам в бегето,каквато е канска криза за жилища тука, спокойно това ще мога да го преодавам на трето лице за много по висока сума,понеже е в голям капиталов град, + една добра холандска пенсия от транспортния сектор и само ще си обикалям по земното кълбо по почивки и курорти, а ти, ако още не си се самоубил когато твоят синковец ви зареже по белгийските старчески домове с твойта белгийка , пак ще ти се наложи да ближеш косматите белгийски баджаци, за да ти купи кисело мляко белгийката.Понеже ти като цял живот си лежал, дори и на социялна пенсия нямаш да имаш право,понеже твойта белгийка ще взима прелична пенсия.А то се гледа доход на домакинство, не на човек. Има и такава българска поговорка:  ,,Който е лежал на младини, ще се мъчи на старини, а който се е мъчил на младини ще е добре на старини,, Запони я хубаво.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Най-хубавият квартал от белгийския рай е до границата с Люксембург. Хем високи люксмебургски доходи, хем къщи два пъти по-евтини отколкото при тях.

Да, да, тия ги разправяй там у монтанско га си идеш.Толко високи доходи у Люкса,че стигат само за Дачия, и за барака тип направи си сам на повече от половин век.Ако имаше два грама сивак в тая тиква, щеше да чатнеш ,че единствената причина жилищата по граничните зони да са ефтини, е защото има много слаб интерес от хора да живеят по граничните зони.Първо понеже там трафика е кански, 24 часа една минута спокойна нямаш без да чуваш преминаващи мпс-та или глъч от хора, и второ това са по цял свят най-проблематичните райони, понеже там стават най-много престъпления.В световен мащаб най-много престъпления стават по граничните зони.Между села,между градове,между окрази,между държави.Ама ти като неги знаеш тия неща, а само си гледал да лапнеш възможно най-ефтиното, сега само се успокояваш, че си близо до баровците в Люкса, нищо,че цялата ти разхладка за деня, е десетя евро къде ти ги оставя твойта ,сутрин преди да излезе за работа, и ти се налага да станеш от шпакловчик до електротехник,понеже нема денги.

преди 3 часа, Колев60 написа:

Виждал съм я на снимки, ама този пуяк сега не иска да я показва.

На мен така да ми харесват бабата, ще умра от удоволствие, ама всеки я прескача.

Виждал си я, защото ти я е показвал някога. А ти откъде си сигурен, че не е откраднал снимките от нета?

Внимавай какво си пожелаваш. :)

• Автор
преди 13 часа, Колев60 написа:

Има бре "Белгийче" ама не ми се занимава вече с тази телевизия. 

Я ги покажи.
Трябва да го образоваш оня червеношапчестия.
Обясни им на леваците що едната е завъртяна на дясно, понеже те сами и на оня свят няма да го разберат.
Кой ще познае тъмно сивата кой сателит лови от коя европейска държава ?

преди 12 часа, acnekt написа:

Но вече има интернет тв. Не ни и трябва сателити. 

За трима човека вкъщи с три отделни телевизора, колко пиратски абонамента трябва да платиш и колко за скъп интернет, за да могат да гледат и тримата едновременно 1920х1080 сигнали ?
И дали трафикът ти ще е наистина неограничен в Германия. Знаеш ли колко бързо ще му станеш съмнителен на твоя интернет доставчик със някакво огромно потребление на ресурси. Ако са ти легални абонаментите, няма проблеми, освен че си прахосваш парите. Ама ако са пиратски, ... не знам, ти си знаеш.
От това което съм ти показал на снимката има и един конвертор с 8 изходящи кабели, да ти захрани 8 отделни приемника ( телевизора ). Има и няколко с по 4 изходящи кабели. Всичкото гледане е за без пари за абонаменти. 

Сега, ясно е че като нямаш собствен двор където да си слагаш каквото ти е кеф, ще отричаш безплатното гледане. На територията на ГДР-то не ви знам как сте, ама до западната граница на Германия сатилитните чинии са в изобилие. Германските телевизии са всички качени на небето и ги гледат без пари. 
Е, ако си наемател в блок от апартаментчета и управителят му не дава да си сложиш до прозореца антена, щото нямаш право един пирон да забиеш у стената без разрешение, тогава плащаш за тв през интернет. И гордо заявяваш като Кума Лиса, че не ти трябва от белгийското грозде, щото било кисело.

• Автор
преди 10 часа, franchesko написа:

..., и ти се налага да станеш от шпакловчик до електротехник,понеже нема денги.

Я виж колко струва само един конвертор

https://www.satking.de/en/sat--co/montage--co./lnbs/quad-lnb/inverto-black-ultra-idlb-qudl40-ultra-quad-lnb-0.2db?number=LNBQUA-023

па ги брои колко са по антените.
Eто ти и цена на 1 антена
https://www.satking.de/en/sat--co/montage--co./satellite-dish/satellite-dish/triax-tds-110-antenne-stahl-110cm-hellgrau?number=MONANT-083
Па трябват и тръби на които да ги окачиш (по 20 евро тръбата), стотици метри кабели, и 3 ето такива кутии

https://www.satking.de/en/sat--co/montage--co./diseqc-switch/16/1-diseqc/vizyon-vzd-16k-diseqc-schalter-16/1-16-in/1-out?number=MONDIS-059

Хоризонталните 3 пръчки на които се редят конверторите и те са 20 евро парчето.
Доставката от турчина е по 14 евро на пратка ( антени от него на съм купувал, от Франция съм ходил на място).
Прибавяш и по 2 броя приемника на телевизор и станаха цели 6 при нас.
( аз имам повече от 6, ама да не те стряскам прекалено)
Без да включваме цените на телевизорите, сметката става 4 цифрено число в евро.
А ако и трябваше някой друг да идва да ми ги инсталира, става страшно !!!

Важното е с парите с които разполагаш да постигнеш максимум благоденствие, а не да ги прахосваш щото си с две леви ръце.

преди 1 час, Белгиеца написа:

За трима човека вкъщи с три отделни телевизора, колко пиратски абонамента трябва да платиш и колко за скъп интернет, за да могат да гледат и тримата едновременно 1920х1080 сигнали ?
И дали трафикът ти ще е наистина неограничен в Германия. Знаеш ли колко бързо ще му станеш съмнителен на твоя интернет доставчик със някакво огромно потребление на ресурси. Ако са ти легални абонаментите, няма проблеми, освен че си прахосваш парите. Ама ако са пиратски, ... не знам, ти си знаеш.
От това което съм ти показал на снимката има и един конвертор с 8 изходящи кабели, да ти захрани 8 отделни приемника ( телевизора ). Има и няколко с по 4 изходящи кабели. Всичкото гледане е за без пари за абонаменти. 

Сега, ясно е че като нямаш собствен двор където да си слагаш каквото ти е кеф, ще отричаш безплатното гледане. На територията на ГДР-то не ви знам как сте, ама до западната граница на Германия сатилитните чинии са в изобилие. Германските телевизии са всички качени на небето и ги гледат без пари. 
Е, ако си наемател в блок от апартаментчета и управителят му не дава да си сложиш до прозореца антена, щото нямаш право един пирон да забиеш у стената без разрешение, тогава плащаш за тв през интернет. И гордо заявяваш като Кума Лиса, че не ти трябва от белгийското грозде, щото било кисело.

Дори и да имам място, не смятам да слагам сателитна чиния. Защото е към 8 евро на месец.   И предложено от интернет доставчикът. Тъй че колко да е нелегален,  ти си отговори на въпроса.

https://www.telekom.de/magenta-zuhause/magenta-tv-plus/produkte/1472

За българска телевизия има Neterra,  примерно.

https://neterra.tv/

Не,  само че три отделни телевизора, но и три различни компютъра, мобилен телефон е включен.  Ето и сметката за април на нелегалния НИ интернет на TELEKOM.

https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Telekom

https://s16.directupload.net/images/190416/as6t3c89.jpg

• Автор
преди 1 минута, acnekt написа:

Защото е към 8 евро на месец. И предложено от интернет доставчик. Тъй че колко да е нелегален ти си отговори на въпроса. За българска телевизия има Neterra,  примерно.

Българските канали са за без пари от небето - бТВ, НоваТв, БНТ1,2,3 и 4, Канал3, Евроком, Бг он Еър, КомунистТВ, Планета-чалга, филмови разни и детски, музикални, попски и даже и две нови цъфнаха - Българе и Уелнес. Пропускам някои, ама не ги гледам всички от липса на интерес към тях.

А за тия 8 евро на месец, какви канали ти дават ?
И без абонамент ли е за всеки приемник след първия ?
Английските канали дето са безплатни от небето, включени ли са за тези 8 евро ?
Ами френските, италианските и другите дето са за без пари от небето ?

Абе дай направо линк към абонаментния план от сайта им, аз ще го разбера каква е офератата им.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Абе дай направо линк към абонаментния план от сайта им, аз ще го разбера каква е офератата им.

Доволен???

http://www.senderinfo.de/MagentaTV.pdf

"Я ги покажи."

Останали са ми само две антенки - едната е заради Булсат а другата е към Астра, ама не ги ползвам от 2012 година, когато подарих приемниците на мой познат. Много по ми е лесно да гледам през интернет телевизия, но аз и толкова я гледам.Само за обща култура в седмицата по един път, да чуя  какво е станало по света. Ти хубаво си ги нагласил в двора, ама защо поне не бандажираш коаксиалните кабели във общи снопчета с PVC лента, та да те изкарат по дълъг период. Независимо, колко ти е "хубав" кабела Това ми е забележката по видимата ти част от антените.За другото - не те зная какво имаш и как си ги навързал нещата, но на мен ми е пределно ясно всичко. Знаеш ли защо? Може би съм ти казвал преди години. защото съм един от първите в България и първи в северна България, който се е занимавал с това. Та се стигна и до съд от милиционерското управление по Живково време. (1986 година.) Както и да е. Лек и приятен ден Белгийче! А момчетата да гледат и да се учат е най добре.

Моите приемници (два цифрови и един аналогов "Пейс") също се търкалят в гардеробите, а двуметровата чиния отиде във "Вторични суровини". Бях си направил полярно окачване и можех да гледам + - 45Градуса, всички транспондери на хоризонта. Всички телевизии, по които има нещо интересно, са кодирани и не може да се гледат. Останалите ( в това число и германските), дето са свободни, са пълна скука-няма нищо интересно. Съжалявам само за един пакет от британски музикални тв, от които най-гледахме Чарт Шоу. Също и някои новинарски, като N 24. Липсва ми само този радиолюбителски дух-да намираш нови транспондери, да проучваш какво излъчват. 

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Я ги покажи.
Трябва да го образоваш оня червеношапчестия.

Червената шапчица си е достатъчно образован. Не му бери грижа. ;)

И специално за теб искам да спомена, че закачалката вече съм препълнил с такива:

СвÑÑзано изобÑажение

Джокер правят те на салата ама и ти си се забил кат магаре на мост

• Автор

Миналата година ви бях избягал няколко месеца.
Сега пак дойде време да ви позарежа за неопределено време.
Чао ви

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.