Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Извинявам се. Моя грешка. Нямах и идея че има такава тема, а и не знаех какво точно да търся в търсачката(не че не съм я използвал).

Поздрави

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 301k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Няма нужда да се извиняваш. Не може да знаеш вичко. Нищо толкова сериозно не се е случило. Попитал си и сме ти отговорили. ;)

Системата за репутация си е несправедлива. От една страна се дават плюсове камо ли не за щяло и нещяло, от друга страна са минусите, които се дават и на нови и неопитни потребители и за най-дребната грешка. Системата е лишена от всякаква обективност.

Ами за новите и неопитните нека минусите бъдат потвърждавани или отхвърляни от вас, примерно до 50 поста.

Тъкмо ми хрумна нещо.Не ме бийте ,ако вече е писано не съм чел последните 6 страници.Та идеята ми е нерегистрирани потребители да могат да ползват търсачката. Понякога ми се налага да я ползвам от чужди компютри ,където не желая да се логвам изобщо.Мился че ще е полезно.

• 1 месец по-късно...

Аз бих премахнал от форума "Системата за репутация",или както я наричам аз-"Системата за проблемация"! :nono: Защо бих я махнал ли?Защтото ми писна да се разправяме!Или се дават плюсове за щяло и нещяло,или се свалят минуси като за световно!А после-кавги!Кавги и само кавги.Няма да е лошо да се замислите с колко репутация биха останали потребителите,ако се премахнат точките от форум "Секс и еротика". :)

Редактирано от spasov2 (преглед на промените)

При наличието на толкова много разбиращи от IT технологии - софт и хард би следвало да се създаде раздел с тестове.Тестове на сайта, и екипа.Не там писало, тука не - на кой да вярваш? Както никфор ни информираше за вистата едно време. Помеждудругото - къде се загуби тоз човек.....

Аз искам да предложа нещо: Да се сложи опция upload при писането на постове, така че да може да се качи някакъв малък файл (до 1 мб примерно), например снимка или скрийншот. Мисля, че е доста неудобно да се качва на друг сървър и чак тогава да се слага.

Аз искам да предложа нещо:

Да се сложи опция upload при писането на постове, така че да може да се качи някакъв малък файл (до 1 мб примерно), например снимка или скрийншот. Мисля, че е доста неудобно да се качва на друг сървър и чак тогава да се слага.

Представи си, когато 31 753 потребителя качат по 1 мегабайт какво ще стане. Едно е, че сървърът ще се задръсти, друго е, че ще трябват над 60 гигабайта свободно пространство.

Аз бих променил положението с репутациите - само членове на Администрацията да могат да променят тази на потребителите. Не съм го обмислил подробно, но ми се струва много по-добре. Те са (или би трябвало) да са най-компетенти. Защото сред обикновените потребители цари отмъщение, завист, лични чувства и прочее. Другото - бих отделил бетите отделно от новините. Също така бих направил възможност като дата.бг да се скрият банерите. Мисля, че поне почетните потребители (не помня след колко поста ставаха такива) заслужават това.

Съгласен за бетите...

и Kaspersky Anti-banner крие всичко що премига :wors:

Аз пак идвам неподготвен,но мисля,че това е неудачно.Потребителите се регистрирват за да пипат,помагаи и прочие.Донякъде си прав,но от друга гледна точка не ми се струва така.Модераторите предполагам следят всичко,и репутацията,както обясни kal в темата Наказани потребители.Ако има нещо нередно те са за това :wors:,а отностно банърите съгасен :wors:

Редактирано от PoliceMan (преглед на промените)

Аз пак идвам неподготвен,но мисля,че това е неудачно.Потребителите се регистрирват за да пипат,помагаи и прочие.Донякъде си прав,но от друга гледна точка не ми се струва така.Модераторите предполагам следят всичко,и репутацията,както обясни kal в темата Наказани потребители.Ако има нещо нередно те са за това :wors:,а отностно банърите съгасен :wors:

Администраторите са трима и са доста заети, та да следят всеки плюс или минус който се дава. А и няма нужда да се превръщат в падари. Погледни началната страница и се замисли тези новини сами ли се превеждат и всичко това само ли идва там. Аз съм се занимавал с преводи и зная колко време отнема.

То ако сами нямаме съзнание и да мислим преди да направим нещо и 50 администратора да има пак ще е същото. Така че всеки от нас да мисли предварително дали плюса е заслужен, а минуса не е пресилен. Тогава всичко ще си дойде на мястото!

Администраторите са трима и са доста заети, та да следят всеки плюс или минус който се дава. А и няма нужда да се превръщат в падари. Погледни началната страница и се замисли тези новини сами ли се превеждат и всичко това само ли идва там. Аз съм се занимавал с преводи и зная колко време отнема.

То ако сами нямаме съзнание и да мислим преди да направим нещо и 50 администратора да има пак ще е същото. Така че всеки от нас да мисли предварително дали плюса е заслужен, а минуса не е пресилен. Тогава всичко ще си дойде на мястото!

Прав си!Всеки да преценя преди да върши нещо.Системата за репутация,не е много важна.Важен е човекът,важна е помощта,важни са съветите,и това вече го доказах и осъзнах :)

Аз бих променил положението с репутациите - само членове на Администрацията да могат да променят тази на потребителите. ... Защото сред обикновените потребители цари отмъщение, завист, лични чувства и прочее.

Членовете на екипа също са хора и тези чувства са им присъщи и на тях. Да, наистина са по-обективни от останалите, но дали е достатъчно?

Администраторите са трима и са доста заети, та да следят всеки плюс или минус който се дава. А и няма нужда да се превръщат в падари.

...

Така че всеки от нас да мисли предварително дали плюса е заслужен, а минуса не е пресилен. Тогава всичко ще си дойде на мястото!

Мисля, че tao имаше предвид не само администратори, но и модератори и (евентуално) специални потребители.

Да, редно е всеки да мисли предварително, но това не става така, само ни се иска.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

И все пак... дали можем да следим всичко, което става във форума?

Да, наистина са по-обективни от останалите...

И кое те кара да мислиш така?

И все пак... дали можем да следим всичко, което става във форума?

Това предложение мисля,че не става.Много трудно става за админите и модераторите.Искам да пордчертая че без тях във форумът ще е пълна навалица,спам и много други безредици.Те се стараят да угодят на всички потребители,да затварят или трият ненужните или грешните теми,да преформят форума и.т.н.Според мен това предложение със Системната репутация само за админите,модераторите и специалните потребители е нередно,защото това може да е малка,но все пак трудност.Всеки потребител трябва да знае защо дава репутация така?Редно ли е? и.т.н.Всеки потребител си знае за него си с какво е дал + и с какво е оценил този човек.Според мен няма нужда от смяна на Системата за репутация :)

Редактирано от PoliceMan (преглед на промените)

И кое те кара да мислиш така?

Ами поне би трябвало да са.

Ами поне би трябвало да са.

С това се съгласих.

Замисляйки се, отхвърлям идеята само екипа да може да дава плюсове и минуси. Колкото и да са екип, обективността им не е непоклатима.

Замисляйки се, отхвърлям идеята само екипа да може да дава плюсове и минуси. Колкото и да са екип, обективността им не е непоклатима.

:rolleyes::clap::wors: Браво!Добро и мъдро решение :) Всеки потребител си знае за какво да дава + и -,пък и с това можем само повече да затормозим админите,модереторите и специалните потребители :) Според мен е по-добре да си остне така,да няма промени,да няма проблеми :)
  • Автор

Обърнахте темата на чат. Ако толкова искате да си гукате - заповядайте в "Празни приказки". Ще помоля да пишат само хората, които ще пишат по темата, а тя да напомня е "какво бихте променили в Kaldata.com".

Обърнахте темата на чат. Ако толкова искате да си гукате - заповядайте в "Празни приказки".

Ще помоля да пишат само хората, които ще пишат по темата, а тя да напомня е "какво бихте променили в Kaldata.com".

1) Дори и да се направи друга тема, се опасявам, че ще се затвори, както става винаги.

2) Не е съвсем чат, обсъждат се някои възможни промени. Не мисля, че е встрани.

• Автор

1) Дори и да се направи друга тема, се опасявам, че ще се затвори, както става винаги.

2) Не е съвсем чат, обсъждат се някои възможни промени. Не мисля, че е встрани.

1. Ами тогава не пускайте никакви теми занапред във форума, щом толкова се страхувате

2. Това дали екипът е обективен или не е доста сериозен въпрос, който въоооообще не е встрани от темата!

1. Ами тогава не пускайте никакви теми занапред във форума, щом толкова се страхувате

2. Това дали екипът е обективен или не е доста сериозен въпрос, който въоооообще не е встрани от темата!

1) Не че се страхуваме, но някак смисълът се губи. :rolleyes:

2) Да, това може да не е редно да се обсъжда. Поне не в тази тема. Прекрактявам дискусията по този въпрос, но останалите неща не мисля, че са встрани от темата.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.