Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

от пет сайта те баннаха няма къде да ходиш вече а че тука се паркира

Вече Ми е смешно, чак трагикомично.

Но те разбирам. Злобата Те яде, а прах на тъпан не седи.

Нека Ти обясня, по-подробно.

Да, баннаха ме от един, единствен сайт - hardwarebg.com, в който съм доста активен и помагам, колкото мога и с каквото мога, според знанията Ми.

Ако не вярваш, пуснал съм и тема, която най-вероятно си прочела.

И след като си я прочела докрай, си разбрала, че както са ме баннали, така от вчера са ми върнати всички права.

Да Ти обясня ли защо? Защото, първо съм човек, второ съм разбран човек, трето съм нужен по своему на този форум.

Получил съм лично съобщение от собственика и администратор на сайта, няма да Му цитирам името, с което всичко е изяснено и оправено.

Други въпроси?

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Офтопик!

преди 5 минути, AlkatrazBG написа:

До кога ще четем на 20 човека ежедневните глупости  във този форум ? Бих  извадил поне 30 човека във лятна ваканция ако бях аз  модератор . Едни и същи индивиди се заяждат от години без да е ясно защо и за какво го правят . Чукнете си една среща и се разберете като бели хора на по чашка и хубаво мезе.

Господ на бодлива крава рога не слага!
Народна поговорка.

Какъв е този мерак всички да стават модератори и да наказват !!! Опсс въдворяват ред !
Явно дипломацията не е силната ви страна.

Казвам какво бих променил  а  мераци да модерирам нямам :)  Имам желание да не чета за  сексуалния живот на някой хора във тема за предложения ама явно  лятото разгорещява страстите и е сезона за секс :) 

преди 13 минути, AlkatrazBG написа:

Казвам какво бих променил  а  мераци да модерирам нямам :)  Имам желание да не чета за  сексуалния живот на някой хора във тема за предложения ама явно  лятото разгорещява страстите и е сезона за секс :) 

Кои са Тия хора, А? Знам, че визираш Мен, но все пак да Те питам?

Не Ви ли омръзна да говорите в множествено число, А?

Знаеш ли, че мога да сложа снимка на една прекрасна млада дама, тук, която ме харесва и иска да бъдем нещо повече от приятели?

Знаеш ли, че тази жена е красива като ангел и е с толкова чиста и неопетнена душа, че ако я Видите, ще онемеете...

Но, аз съм ужасно влюбен в друга жена и просто и казах, че можем да бъдем само приятели.

Хората, които ме познават, знаят, че говоря истината и не лъжа.

Хайде спрете се, защото въобще не Ме познавате!

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Никой не го интересува ти с кого спиш . Никой не го интересува тая жена грозна ли е или е красива . Темата е направена за съвсем друго ама явно ти не го проумяваш. Има  раздели  за  тия цели дето да си  споделяте страстите  и спрете да  пишете глупости дето ви падне. Като се харесвате със тая млада дама си чукнете среща :) 

преди 32 минути, AlkatrazBG написа:

Никой не го интересува ти с кого спиш . Никой не го интересува тая жена грозна ли е или е красива . Темата е направена за съвсем друго ама явно ти не го проумяваш. Има  раздели  за  тия цели дето да си  споделяте страстите  и спрете да  пишете глупости дето ви падне. Като се харесвате със тая млада дама си чукнете среща :) 

Явно Те интересува, след като внезапно се развълнува от моя сексуален живот.

Темата е направена за съвсем друго, но оскотели и озлобели хора, които нямат сексуален живот, и въобще нямат никакъв живот я обърнаха с главата надолу, за да бъдат център на Внимание.

Комплексари, злобари, психично болни и озлобили се към самите себе си, хора, чиято едничка радост в живота е да пишат в този форум, да се замерват с лайквания и да се чувстват Велики...

Все едно някои Им е виновен, че не са преуспели в живота, че си нямат половинки до себе си, че ги мързи да гледат, че не излизат от дома си, че са се вкарали във филми на ужасите, а Защо?

Каква е причината, питам аз? Защо не проявят малко воля и характер, защо не стъпят здраво на краката си и да кажат - БАСТА! Аз не искам да живея, като жив труп, аз искам нещо повече от тоя скапан живот...

Болни ли са, инвалиди ли са, неграмотни ли са - НЕ..., просто са нещастни от съдбата си, и обвиняват щастливите и преуспели хора за собственото си нещастие.

Кълнат, проклинат, затворили се между 4 стени, и си лягат с мисълта, че са победили, за да могат да заспят, защото повярвайте Ми, когато човек е Нещастен, той си ляга, но не заспива.

Очите му са широко отворени, а душата стене от болка - Няма сън, няма мигване.

А е толкова лесно да се промени човек, към нещо по-добро, стига да го иска и да му стиска.

Но, Не - пътя е един. На отрицанието, злобата, комплексарщината, обидите и плюенето с беззъбата уста...

Редактирано от momolord (преглед на промените)

10,  над десет "ценни" поста прочетох как да подобрим и какво да изменим във форума т.е за последните говоря! Факт, е че господинът Карабойчев трябва да държи по - изкъсо модераторите си. Факт е и, че гарван гарвана око не вади!

Още едно предложение което бе дадено от друг съфорумник в друга тема, но аз подкрепям! Ограничение, или по осезаемо модериране на темите свързани с въпроси и съвети относно ел. системи и ел. уреди! Доста често питащите си нямат и понятие, а в същото време се дават съвети, които понякога са доста опасни и пожароопасни!  Знам,че не се носи отговорност за написаното, но въпроса е по - скоро морален

Бих добавил възможност, когато разглеждаш нечий профил, да можеш с натискане върху корицата да я видиш цялата, както е направено с профилните снимки.

преди 2 минути, momolord написа:

А душманите?

Аз душмани нямам, но във форума има твърде много хейтъри и тролове, които успяха да оспамят почти всички теми.

Не гонете никой, бъдете огледало за тези които смятате, че имат нужда - някой ден сами ще се осъзнаят - ако не, то поне сте опитали!

току що, Мойра написа:

Аз душмани нямам, но във форума има твърде много хейтъри и тролове, които успяха да оспамят почти всички теми.

Тук съм съгласен с Теб, но с общи усилия, ефекта е забележим.

Остана още един малък напън.

преди 1 минута, icekiller написа:

Не гонете никой, бъдете огледало за тези които смятате, че имат нужда - някой ден сами ще се осъзнаят - ако не, то поне сте опитали!

Който е пожелал вече се е осъзнал, останалите...

Още едно предложение! Блокираните потребители да бъдат уведомявани от кого са блокирани! Това защото пр. аз пиша постове, които се четат и от човека Х, но в същото време сам го блокирал! Човека Х отговраря на поста с надежда аз да прочета и отговоря, но аз не чета защото съм го блокирал! Настава една каша и късане съществото на темата! В случай ,че човека Х знае,че съм го блокирал няма да отговаря на мой пост и да очаква контраотговор!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

току що, Кумчо вълчооо написа:

Още едно предложение! Блокираните потребители да бъдат уведомявани от кого са блокирани! Това защото пр. аз пиша постове, които се четат и от човека Х, но в същото време сам го блокирал! Човека Х отговраря на поста с надежда аз да прочета и отговоря, но аз не чета защото съм го блокирал! Настава една каша и късане съществото на темата! В случай ,че човека Х знае,че съм го блокирал няма да отговаря на мой пост и да очаква контраотговор!

Това предложение почива на грешното допускане, че форумните теми са диалог. Пък те се четат и от други. И като напишеш нещо, което изисква отговор според някой който си блокирал, ще си го получиш, най-малкото заради другите четящи. Аз затова много ти се радвам като нон-стоп споменаваш кой ще блокираш - ами само себе си ограничаваш така.

преди 10 минути, Кумчо вълчооо написа:

Четейки мнението ти, мисля, че ще се получи най-добре така - когато блокираш някого, той да не може да ти изпраща лични съобщения, да ти поства по стената в профила и дори изобщо да не може да ти гледа профила повече. Когато пише в тема, която следиш, пък изобщо да не бъдеш уведомяван. Когато гледаш темата обаче да ти излиза и какво е писал той. Същата малоумщина е във фб - блокираш ли някой, дори в групи, в които и двамата сте членове, не ти показва какво пише той. А там е важно.

По принцип съм против блокирането,но понякога се налага.Та в тази връзка,след като съм блокирал човека Х,не би било зле да не може да вижда постовете ми и да ме цитира-ако аз искам мненията му,няма да е в блокирани..Не съм сигурен дали това е възможно обаче...

преди 34 минути, NIKISHARK написа:

По принцип съм против блокирането,но понякога се налага.Та в тази връзка,след като съм блокирал човека Х,не би било зле да не може да вижда постовете ми и да ме цитира-ако аз искам мненията му,няма да е в блокирани..Не съм сигурен дали това е възможно обаче...

И ти излизаш от допускането, че темата е само за диалог, а не нещо в което участват много хора. Човекът, който си блокирал, може да има изключително обективно и правилно възражение по твой пост. Тоест блокирайки някого, ти правиш частична цензура по този начин.

Ако искаш това - пиши в блоговете - там имаш пълната власт.

Ама разбира се ,че правя някакъв вид цензура-но това обаче, не пречи на никого.Да,прав си-мога да пропусна и  някое добро мнение,но нали участват много хора и в крайна сметка аз маркирам "блокиран"-предполага се,че съм направил изводите... Нали не мислиш ,че опцията "блокирай " е сложена случайно?

преди 2 часа, NIKISHARK написа:

Ама разбира се ,че правя някакъв вид цензура-но това обаче, не пречи на никого.Да,прав си-мога да пропусна и  някое добро мнение,но нали участват много хора и в крайна сметка аз маркирам "блокиран"-предполага се,че съм направил изводите... Нали не мислиш ,че опцията "блокирай " е сложена случайно?

Пречи и още как. Аз искам да виждам всички мнения във форума и съм силно несъгласен, да можеш да избираш да криеш публичните си мнения от мен. Дали ти ще четеш моите си е твоя работа.

Не е въпроса какви изводи си си направил, а какво е последствието от бутона "блокирай" Ти един вид искаш, като блокираш някой, ефективно да направиш и все едно той те е блокирал. (ако бъркам кажи каква е разликата) и си присвояваш чужди правомощия.

Относно опцията "блокирай" - за мен е безсмислена във форум - според мен я има само защото системата е по-голяма и поддържа и други функционалности, като ЛС, блог, т.н.. Просто помисли какво значи форум - това е публична дискусия по дадена тема. Публична е ключовата дума. Да блокираш някой, е все едно да си запушваш ушите когато той почне да говори - това по никакъв начин не те облагодетелства в контекста на дискусията, нито спира другите да слушат какво казва. А ти искаш, да може да запушваш избирателно и ушите на друг, един вид да говориш зад гърба му.

Един елементарен пример, колко би било вредно това. Темата за плоската земя я знаеш нали? Е там, пишат двамина дето само там се изявяват. Ако твоето предложение влезе в сила и тези двамата изпоблокират всеки който реши да им се противопостави, то в темата ще присъстват само техни писания с глупостите им, защото никой дето не им отърва няма да вижда нищо - т.е. темата ще се превърне ефективно в блог...

Блокирането има смисъл за личното пространство в социалните услуги - стена, страница, т.н. Темите във форума не са лични.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Подкрепям мненията на Флеър и Ренегат за блокировката. Нека я има, но да блокира единствено личния достъп.

Това е форум, не е блог.

А който не може да приема чуждо мнение ... нека си намери място, където ще допуска единствено и само "сродни души"(например блог).

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Добре бе, дори и да имаше възможност за блокиране на прегледа на мнения от определен потребител към друг, ако излезе от акаунта си и разглежда като гост, какво му пречи пак да види какво е писал потребителят, който не иска друг потребител да види какво му е писал?

Твърде вероятно е,някои да злоупотребят с това-тук си абсолютно прав!Това обаче поражда и други въпроси,които умишлено не споменах.Как се прилагат правилата?Сам споменаваш,че има хора,които пишат глупости.Това че е форум,дава ли право на който и да е,да се държи все едно му липсват първите 7?

Да отговоря и на Нел-тук не става дума някой да ходи някъде,нито че някой не приема чуждо мнение-става въпрос,да се замислиш преди да напишеш нещо и като го направиш,да спазваш добрия тон...

преди 8 минути, NIKISHARK написа:

Твърде вероятно е, някои да злоупотребят с това-тук си абсолютно прав! Това обаче поражда и други въпроси, които умишлено не споменах. Как се прилагат правилата? Сам споменаваш, че има хора, които пишат глупости. Това че е форум, дава ли право на който и да е, да се държи все едно му липсват първите 7?

Да отговоря и на Нел-тук не става дума някой да ходи някъде,нито че някой не приема чуждо мнение-става въпрос, да се замислиш преди да напишеш нещо и като го направиш, да спазваш добрия тон...

... при условие, че можеш!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.