Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Имам един сериозен въпрос. Гледам, в сайта си сте пуснали молба за парична помощ. Няма проблем, но искам да попитам друго нещо. 3 дена вече се мъча да пусна една тема - ревю на една игра, но все не ми дава под предлог, че съм надхвърлил лимита. Колко е лимита, та да се съобразявам като пиша? Щото не мога постоянно да трия това онова и да пробвам, ще ми приеме ли темата или не. Мислех си, че е от няколкото снимки, които сложих като спойлер. Махнах ги и оставих една снимка с клипче, пак не ми дава да пусна тема. Колко символа мога да напиша? Ами искате сайта да върви, а такива прости неща ограничавате. Е няма да ви заема мястото на сървъра. 

• Отговори 3k
  • Прегледи 301k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

• Администратор
преди 14 минути, Кико написа:

Имам един сериозен въпрос. Гледам, в сайта си сте пуснали молба за парична помощ. Няма проблем, но искам да попитам друго нещо. 3 дена вече се мъча да пусна една тема - ревю на една игра, но все не ми дава под предлог, че съм надхвърлил лимита. Колко е лимита, та да се съобразявам като пиша? Щото не мога постоянно да трия това онова и да пробвам, ще ми приеме ли темата или не. Мислех си, че е от няколкото снимки, които сложих като спойлер. Махнах ги и оставих една снимка с клипче, пак не ми дава да пусна тема. Колко символа мога да напиша? Ами искате сайта да върви, а такива прости неща ограничавате. Е няма да ви заема мястото на сървъра. 

Няма ограничения в обема на темите. Само на прикачените файлове. Не разбирам за какви лимити говорите. Може да разгледате постовете в почистване на вируси какви дълги отговори публикуват. Моля изпратете ми статията като прикачен файл на лично съобщение да видя къде може да е проблемът.

Поздрави.

преди 56 минути, Калин Карабойчев написа:

Няма ограничения в обема на темите. Само на прикачените файлове. Не разбирам за какви лимити говорите. Може да разгледате постовете в почистване на вируси какви дълги отговори публикуват. Моля изпратете ми статията като прикачен файл на лично съобщение да видя къде може да е проблемът.

Поздрави.

Добре, изпращам цялото съдържание след малко.

Какво означават тези:https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=www.kaldata.com резултати от теста за сигурност с инструмента на Mozilla?

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Какво означават тези:https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=www.kaldata.com резултати от теста за сигурност с инструмента на Mozilla?

Задръж курсора на инфо иконката вляво-там е разяснено 
vhBejNv.jpg

преди 23 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Задръж курсора на инфо иконката вляво-там е разяснено 
vhBejNv.jpg

Е ,това ми е ясно, но не съм много запознат с всички тези неща и доколко са важни.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Е ,това ми е ясно, но не съм много запознат с всички тези неща и доколко са важни.

Важни са до толкова че сайта е уязвим за Cross-site Scripting атаки(могат да ти откраднат акаунта и др.)
Утре по някое време ще пратя на админите репорт с уязвимостите..
hfOnI7c.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 часа, Лорито написа:

Ако например бях член от екипа щях да направя форума по мой вкус

За Да Си Член - Трябва Да Имаш Член!

И да плащаш Членски внос, Естествено...

Направете най-сетне бутон "Не ми харесва". Репутациите в този си вид са неадекватни. Малоумни потребители, лавиращи умело на границата с трол, спамер и флудер, с по 20к постове, предимно копи-пейст от други сайтове, спамене в разни безмислени теми и раздаване между тях си на плюсове, излизат най-харесваните и изтипосани като лице на форума. 

преди 15 часа, rrruuummm написа:

Направете най-сетне бутон "Не ми харесва". Репутациите в този си вид са неадекватни. Малоумни потребители, лавиращи умело на границата с трол, спамер и флудер, с по 20к постове, предимно копи-пейст от други сайтове, спамене в разни безмислени теми и раздаване между тях си на плюсове, излизат най-харесваните и изтипосани като лице на форума. 

Имаш ли успешен проект? Фейсбук е такъв!:D

Ако може и да ми навърже Калдата със стената у фейса шефа ама няма! Той ся е заспал!

на Wednesday, August 31, 2016 в 11:14, rrruuummm написа:

Е, и за исках такъв т.е. писах в предложенията за това преди време, но ми се обясни, че не било най - разумно да съществува такъв!?!?!

на 9/3/2016 в 18:23, Кумчо вълчооо написа:

Е, и за исках такъв т.е. писах в предложенията за това преди време, но ми се обясни, че не било най - разумно да съществува такъв!?!?!

Имало е много обидени от отрицателните вотове, които са получавали, когато е съществувал бутона "не харесвам".

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 2 часа, Мойра написа:

Имало е много обидени от отрицателните вотове, които са получавали, когато е съществувал бутона "не харесвам".

ти мани това ами и обяснения пишехме - за всеки минус, за всеки плюс

:lol6:

на 3.09.2016 г. в 18:23, Кумчо вълчооо написа:

Прав си, тук някои живеят за тези плюсове. Няма да си плащат после за ВИП. 

Предлагам просто така наречената репутация, да не се изобразява с профила. Нека си има харесвания в поста, но да не се сумира и показва в профила. Да се прекрати схемата - поствам по 20 пъти на ден различни глупости, копирани от други сайтове, а себеподобните ми ще ме лайкват, както и аз тях.

• Администратор
преди 5 минути, rrruuummm написа:

Прав си, тук някои живеят за тези плюсове. Няма да си плащат после за ВИП. 

Предлагам просто така наречената репутация, да не се изобразява с профила. Нека си има харесвания в поста, но да не се сумира и показва в профила. Да се прекрати схемата - поствам по 20 пъти на ден различни глупости, копирани от други сайтове, а себеподобните ми ще ме лайкват, както и аз тях.

Еми поствай и ти по 20 пъти на ден глупости да ти ги харесват, кой те спира?

току-що, Калин Карабойчев написа:

Еми поствай и ти по 20 пъти на ден глупости да ти ги харесват, кой те спира?

Това ли е целта на форума? Язък!

• Администратор
току-що, rrruuummm написа:

Това ли е целта на форума? Язък!

Целта на форума е написана в първото ни правило (жалко,че не си чел):

Цитат

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Разбирам, че не ти допада, че не си сред топ харесваните потребители на началната страница на форума, но щом си разбрал другите как го постигат вместо да мрънкаш как да ги спрем прави като тях, ако толкова държиш да се появиш там сред хората с най-много лайкове. Ако не държиш (в което се съмнявам щом повдигаш темата - следователно фактът че теб те няма там не ти допада и следиш редовно кой са там - аз дори не съм ги гледал от месеци) ще ти е все тая има ли, няма ли лайкове и т.н. 

преди 25 минути, Калин Карабойчев написа:

Целта на форума е написана в първото ни правило (жалко,че не си чел):

Разбирам, че не ти допада, че не си сред топ харесваните потребители на началната страница на форума, но щом си разбрал другите как го постигат вместо да мрънкаш как да ги спрем прави като тях, ако толкова държиш да се появиш там сред хората с най-много лайкове. Ако не държиш (в което се съмнявам щом повдигаш темата - следователно фактът че теб те няма там не ти допада и следиш редовно кой са там - аз дори не съм ги гледал от месеци) ще ти е все тая има ли, няма ли лайкове и т.н. 

Фактът, че упражнявайки именно първото ви правило предизвиках такава реакция говори друго, ама хайде. Твой форум - твои правила. Хайде успех!

редакция: А логиката на написаното от теб не искам да коментирам. Хората не са прости, ще видят сами.

Редактирано от rrruuummm (преглед на промените)

• Администратор
преди 12 минути, rrruuummm написа:

Фактът, че упражнявайки именно първото ви правило предизвиках такава реакция говори друго, ама хайде. Твой форум - твои правила. Хайде успех!

редакция: А логиката на написаното от теб не искам да коментирам. Хората не са прости, ще видят сами.

Аз винаги съм се чудел защо като отговарям на някой, ако няма весели емотиконки и пеперудки след всяка моя дума, то той неминуемо стига до извода, че му се карам. Каква ми е реакцията. Да съм те обидил, наказал за нещо или какво точно? Вие питате аз отговарям и разсъждавам - реакция като някакво странично действие не съм направил. 

Относно правилата не са мои а са наши и са такива от 15 години. Ще е жалко ако чак сега ги проумяваш, но те винаги са си били такива. И проследявайки назад във времето постовете ти не си от хората които се изтрепват да помагат в хардуерните и софтуерните раздели та как очакваш точно хората да ти харесват нещата. И да хората тук определено не са прости щяха да се досетят за какво изобщо мрънкаш дори и без да съм ти отговорил.

на 31.08.2016 г. в 11:14, rrruuummm написа:

Неадекватни , ала със отрицателните вотове ще се получи още по-неадекватно. :)

Защото ще си направят още по 5-6 профила , пасивни , с които денонощно ще загряват мишката да хейтват .

Тогава ще има и повече "пострадали" ..  

Цялата политика като цяло за "лайковете" едва ли интересува сериозните хора.

преди 12 минути, Калин Карабойчев написа:

Аз винаги съм се чудел защо като отговарям на някой, ако няма весели емотиконки и пеперудки след всяка моя дума, то той неминуемо стига до извода, че му се карам. Каква ми е реакцията. Да съм те обидил, наказал за нещо или какво точно? Вие питате аз отговарям и разсъждавам - реакция като някакво странично действие не съм направил. 

Относно правилата не са мои а са наши и са такива от 15 години. Ще е жалко ако чак сега ги проумяваш, но те винаги са си били такива. И проследявайки назад във времето постовете ти не си от хората които се изтрепват да помагат в хардуерните и софтуерните раздели та как очакваш точно хората да ти харесват нещата. И да хората тук определено не са прости щяха да се досетят за какво изобщо мрънкаш дори и без да съм ти отговорил.

Първо - мрънкало ще казваш на аверчетата си по маса.

Второ - дереме ми дали някой ми харесва постовете.

Трето ( пряко следствие от "второ") - четейки разсъжденията ти разбирам, че изобщо не си разбрал за какво пиша.

Четвърто - приятна вечер на всички. Мир и любов да цари. 

преди 11 минути, _sirena_ написа:

Неадекватни , ала със отрицателните вотове ще се получи още по-неадекватно. :)

Защото ще си направят още по 5-6 профила , пасивни , с които денонощно ще загряват мишката да хейтват .

Тогава ще има и повече "пострадали" ..  

Цялата политика като цяло за "лайковете" едва ли интересува сериозните хора.

Съгласен съм. За това промених предложението си малко по-горе.

• Администратор
преди 4 минути, rrruuummm написа:

Трето ( пряко следствие от "второ") - четейки разсъжденията ти разбирам, че изобщо не си разбрал за какво пиша.

:D

1. Аз мрънкало не съм наричал никой. Казах, че мрънкаш на нещо, което уж не те интересува. Тогава защо изобщо се обаждаш в темата не схващам смисъла. 

2. Пак текста от първото: Тогава защо изобщо се обаждаш в темата не схващам смисъла. 

3. Четейки аз твоите разбирам, че изобщо не си искал да пишеш в темата и си направил грешка едва ли не. Защото нито аз нито някой друг разбра както точно искаш да промениш.

4. Спокойна и на теб.

преди 9 минути, rrruuummm написа:

И да те усмихна малко - Тези с малкото лайкове са най-Яки  :clown:

Защото лайковете им са от "независими " профили и са точно по 'стандарт" ..  

Предлагам да се въведе ограничение за до 2 акаунта на потребител. Без да имам достъп до базата с данни мога да предположа ,че от 240 000+  регистрирани  на месец са активни редовно не повече от 20 000  . Също бих се радвал ако се намери начин  да се  трият теми  по стари от 5 години защото те така или иначе са заубили давност .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.