Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 25 минути, simtech написа:

Добре бе, дори и да имаше възможност за блокиране на прегледа на мнения от определен потребител към друг, ако излезе от акаунта си и разглежда като гост, какво му пречи пак да види какво е писал потребителят, който не иска друг потребител да види какво му е писал?

Това е вярно,и ако иска да се включи в дискусия,най-малкото ще се съобрази с езика и държанието си...

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 20 минути, NIKISHARK написа:

Това обаче поражда и други въпроси,които умишлено не споменах.Как се прилагат правилата?Сам споменаваш,че има хора,които пишат глупости.Това че е форум,дава ли право на който и да е,да се държи все едно му липсват първите 7?

(Не)спазването на правилата и регулацията им не е и не може да е оправдание за самоуправство, каквото искате да наложите с блокировката. Защото ще се получи точно това.

Думата "самоуправсто" е твърде силна и се съмнявам да се получи.По-скоро такава опция би накарала доста хора да се замислят как да пишат,ако искат да участват активно във форума.

преди 16 минути, NIKISHARK написа:

Думата "самоуправсто" е твърде силна и се съмнявам да се получи.По-скоро такава опция би накарала доста хора да се замислят как да пишат,ако искат да участват активно във форума.

Мислиш ли? От доста време съм във форума и съм забелязала, че и дългосрочни наказания не помагат.

Който обича да спами-спами. Който се кефи да обижда другите-обижда...

Нали не смяташ, че като блокираш някого и не виждаш какво пише, ще го промениш? То и логика няма. Флеър го каза - ти ограничаваш себе си.

Затова съм за премахване на блокировката на постове, нека да остане само блокиране на личен контакт.

преди 25 минути, Нел написа:

То и логика няма. Флеър го каза - ти ограничаваш себе си.

Те феновете на блокирането започнаха го осъзнават това затова искат да се увеличи обхвата на блокировката - защото (лично мнение) те не искат да спрат да виждат постове, а искат да  "наказват" другите с блокиране. Пък сега наказват основно себе си.

А блокирането не е инструмент за наказване. То е инструмент за защита на лично пространство. Лично. Не публично.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Това си е твое мнение,а и мисля споменах,че не съм привърженик на това..Все пак говорим за опция..И мисля определено ,че нещо не сме се разбрали(да не се вижда мой пост,от блокиран от мен потребител)...Няма значение....А и не мисля, че се ограничавам като блокирам някого,за когото знам преди още да си го е помислил,какво ще каже...

преди 23 минути, NIKISHARK написа:

И мисля определено ,че нещо не сме се разбрали(да не се вижда мой пост,от блокиран от мен потребител)...

Извинявам се ако е така, изначалното ми възражение беше срещу такова предложение - не от теб.

В голяма част от доводите си прав,но аз гледам от малко по друг ъгъл-аз нямам интерес да блокирам ,как да кажа ..стойностен потребител,от друга страна,предполагам,на никого не му е приятно да е в "блокирани"..Надявам се разбираш логиката...

преди 58 минути, NIKISHARK написа:

В голяма част от доводите си прав,но аз гледам от малко по друг ъгъл-аз нямам интерес да блокирам ,как да кажа ..стойностен потребител,от друга страна,предполагам,на никого не му е приятно да е в "блокирани"..Надявам се разбираш логиката...

Разбирам я, само че проблемът ѝ е, че достатъчно голяма част от потребителите не са като теб. В смисъл, като имплементираш някакво правило, винаги трябва да вземеш предвид дали ще работи при всички възможни (зло)употреби, а не само тези, които ти мислиш да ползваш :). То ако всички се държаха прилично,  "като хората" дето се казва (доста нелогично, нали), във форума нямаше да има имплементирани системи за бан, забрана за публикуване и т.н, нали?

преди 3 часа, NIKISHARK написа:

Веднага ми идва на ум -ограничение в блокираните и опцията да е достъпна след n-брой поста...Ок,разбрахме се.:wors:

Защо постовете на Миро не ме дразнят? В политиката съм неутрален а ти и други сте заели позиция и го третирате като враг. Влагате емоции и чуства! Мен и шизофреник и ко ли не ме наричаха и не съм блокирал никого. Не може да се обиждаш от някого когото не си виждал и чувал никога! Един аватар! Няма смисъл от блокирането!

Малко заиграване се получи, но! Има смисъл Т.е. как да обясня още един пример!? Пр. Отворена е тема да кажем в технически раздел! Дава се отговор, верен отговор във пр. 3-ти пост. Темата обаче се раздува в празнословие и мерене на познания, което в крайна сметка води до конфликт. Идеята е да могат празнословните постове на хората Х да могат да бъдат ограничени / блокирани! Така хем чиста тема и полезна, хем конфликти няма! Прост пример е темата там с автоматичния предпазител! То какво бе питането, а сега къде е забраздила темата и продължава все по - неадекватно подхранвана от постове на коментираните хора Х Отговор на питането по въпросната тема бе даден още с първите 4-5 поста! Вярно всеки има право на мнение! Вярно, че за темите се грижат определените модератори! Празнословието обаче дразни!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

Вярно всеки има право на мнение! Вярно, че за темите се грижат определените модератори! Празнословието обаче дразни!

Ми след 5-ия пост се отказваш да четеш! Интересно ли ти е да четеш споровете, дори подозирам се включваш?

:D

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Ми след 5-ия пост се отказваш да четеш! Интересно ли ти е да четеш споровете, дори подозирам се включваш?

:D

Интересна ми е темата и показвам на други хора, които се наслаждават на дивотия от определен момент на там!

на 22.07.2016 г. в 18:35, skalata_73 написа:

Сакън. Ша трябва да затрият Калдата icon_surprissed.gif

Е как ще се затрие Калдата, Бре?

Ти не знаеш ли, че този сайт се крепи на крехките женски плещи на Албена, Мойра и още няколко индивида?

Просто, Те са си самодостатъчни и са движещия механизъм на Калдата.

Всички останали са тролове, душмани, и трябва да пукнат!

Всяка жаба да си знае гьола. Всяка кифла да си знае Мола!

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Бих променила опцията 'Блокирай" .

Като се блокира някой и сложиш "отметка" за блокирани , то те да не могат изобщо да стъпят в темата ти .

Като няма сили да спре да ти досажда - Да чете Отвън ! 

преди 1 час, _sirena_ написа:

Бих променила опцията 'Блокирай" .

Като се блокира някой и сложиш "отметка" за блокирани , то те да не могат изобщо да стъпят в темата ти .

Като няма сили да спре да ти досажда - Да чете Отвън ! 

Кирливите ризи трябва да са на показ-при необходимост,но само с факти.Като е пусната дадена тема тя е достъпна за всички потребители.Я колко си важна,който не ти играе по свирката,какво?Много пък искаш.Не може всички да са съгласни с твоето мнение и да те поставят на трона,както си свикнала.Има и кофти коментари.Казването на истината не е досада-това го разбери веднъж завинаги.Хем насрано,хем голямо!Можеш да си контролираш само блога.

• 3 седмици по-късно...

Не знам в коя тема би било подходящо да напиша мнението си, но ми се иска да обърна внимание на съществуването на раздел за право и юридически консултации, без дори да има модератор.

Щом го има, предполагам, че е издържано по регламент, за това и въпросът ми е повече морален.

Знам, че човешката глупост е безкрайна. Знам, че никой не е отговорен, ако хората не отиват при специалисти и се допитват до форуми. Знам, че искането на консултации във форум както за здравето, така и за юридическа материя граничи с лудостта, но в раздела медицина поне има хора, които разбират и биха могли да модерират или затварят най-фрапиращите с глупостта си теми. А знаете, че точно при тези две материи - здравето и правото, грешните съвети могат да доведат до последици и вреди, различни и несравними с последиците и вредите от съветите в който и да е друг раздел.

Знам, че всичко опира до морала и че сайта си е ваш и може да правите с него каквото си искате, но пиша този пост, за да попитам - наистина ли сте спокойни за съществуването на този раздел в този му вид.

Щом всеки пишещ там няма собствена моралната задръжка, ако не може да помогне, поне да не вреди, дали не е време да се вземат други мерки. Въпросите, които се задават в раздела и отговорите насреща им като смисъл и тежест, спокойно могат да се разискват и в раздел изповеди, и в раздел празни приказки и забава, защото нито са правно издържани, нито са с тежест наконсултации.

Пак повтарям - знам, че сайта си е ваш, знам че на когото не му харесва е свободен да си тръгне... Просто повдигам един морален въпрос и ако вие сте ОК с него и ви е комфортно - признавам, че не е моя работа и ще се извиня на момента.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

преди 58 минути, Merryl написа:

Не знам в коя тема би било подходящо да напиша мнението си, но ми се иска да обърна внимание на съществуването на раздел за право и юридически консултации, без дори да има модератор.
...

Прочитайки ник-нейма ти - в първия момент се сетих за един потребител в един друг форум. Който макар специализиран, юридически - също им  много общи приказки и ала-бала.

Споко - тук ще дадат грешен съвет, после ще научи истината ... по-трудния начин. Но за разлика от медицината и здравеопазването (където самолечението може да се прилага в домашни условия) - правораздаване, тип "Направи си сам" трудно се получава.

__________________________________________________________________________________________________

И така и така съм в тази тема - имам една дребна идея.

Понеже често напоследък тук-таме се мрънка, че на някой му свършили "лайковете" - би било полезно някъде около аватара да има едно малко поленце - "брой оставащи лайкове".

Дали всеки да го вижда или само съответния потребител - според преценката и възможностите.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 4 минути, jhoro написа:

Прочитайки ник-нейма ти - в първия момент се сетих за един потребител в един друг форум. Който макар специализиран, юридически - също им  много общи приказки и ала-бала.

Споко - тук ще дадат грешен съвет, после ще научи истината ... по-трудния начин. Но за разлика от медицината и здравеопазването (където самолечението може да се прилага в домашни условия) - правораздаване, тип "Направи си сам" трудно се получава.

Отиди, моля, в последната актуална тема. Там човекът си казва в прав текст, че е попълнил документ с неверно съдържание. Не само, че го успокояват, но и след смисленият ми пост, в който обяснявам, че дори няма право да кандидатства за тази работа - последва пост, в който се каза да не ме слушат.

Ами последиците от правото верно не са като да умреш, но и влизането в затвора не е приемлива опция. 

преди 10 минути, jhoro написа:

Не знам защо правиш тази инсинуация и кого припознаваш в друг форум в мое лице и най-важното - не ме интересува, но факта, че сравняваш специализиран форум със съответните специалисти и модериране с пенкелер писането - вече ми е достатъчно.

Следващият път, когато на някой му потрябва помощ по IT въпрос, може да го пратиш в БГ мама.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Никъде във форумните правила не е записано ,че форума  и в частност администрацията се ангажира да назначава специалисти за всеки един раздел или пък носи отговорност за съветите  и предложенията давани там. 

Именно. За това и поставих /мисля съвсем коректно въпроса/, че става въпрос за морал, а не за правораздаване.

Но пък не се чудя, че постът ми се преиначава.

А относно окачествяването на правната система и работещите в нея - това също не е работа на всеки, но всеки е свободен и го прави, нищо, че не разбира.

И колкото и да бъдат подценявани хората, работещи в системата - те поне не си позволяват да съветват за неща, които не разбират и не си приписват знания, които не притежават.

преди 3 минути, Merryl написа:

Не знам защо правиш тази инсинуация и кого припознаваш в друг форум в мое лице и най-важното - не ме интересува, но факта, че сравняваш специализиран форум със съответните специалисти и модериране с пенкелер писането - вече ми е достатъчно.

Следващият път, когато на някой му потрябва помощ по IT въпрос, може да го пратиш в БГ мама.

Не разбрах защо подскачаш - не съм искал да те обиждам.

Кой къде пише (по форумите) показва само - кой къде се е регистрирал, не от какво разбира. "БГ мама" или "БГ тати" - все тая.

преди 5 минути, valkiria1 написа:

правораздаването е в съдебните зали. Дори това обаче не е мерило за обективност . Доказателството е,че на една инстанция едно дело губи,на друго печели и обратното.

Тоест  щом съдиите нямат еднакво виждане по даден казус, какво остава за адвокатите, деловодителите и обикновените стенографи в съдебната зала и  съдебната система. Последните пък даже и да знаят нещо от материята е абсурдно да бъдат консултанти ,предвид на това ,че длъжностната им характеристика изисква да записват " мъдрите " мисли  на съдии , защитата и обвинението. Нищо ,че една министърка от тази система Сабрие Сапунджиева стана стенографка за да си запази ведомственото жилище. Всеки сам на своя отговорност влиза и търси правни,здравни или каквито и да е съвети. Никъде във форумните правила не е записано ,че форума  и в частност администрацията се ангажира да назначава специалисти за всеки един раздел или пък носи отговорност за съветите  и предложенията давани там.

Да обяснявам ли елементарни неща или не   :speak:

Закона е рамка, общо разбиране за това кое как е. Всеки казус е различен и от възможностите на страните да представят обстоятелствата, зависи как съответния съд ще го класифицира и какво ще отсъди.

Ps. За адвокатите ще замълча, но деловодителите си стоят в деловодството и нямат никаква работа в съдебната зала.

току-що, valkiria1 написа:

Иначе и една чистачка да хванеш от съда и тя  може да стане консултант.:lol6:

Ако е достоен човек, би могла да помогне много повече на хора в нужда, отколкото образовани и високомерни подигравчии... Не виждам някой да се натиска да става консултант, но... всеки според разбиранията си прави и изводите си.

-----------------------------------------------------------

Е, извинявайте, че отнех от времето Ви.

Може да приключите въпроса.

Така е, Валкирия, приключих. Важното е, че успя да преиначиш и профанизираш всичко написано така, че да изгуби целия смисъл, заради който бе написан първия ми пост. Няма смисъл да продължавам да преливам от пусто в празно в отговор на ненужните ти завихряния. По-велико от това е само жена на прага на критическата непрекъснато да се подиграва с този момент от живота на всяка жена.

Хубаво е, че подобни "победи" те карат да се чувстваш силна и извисена! :D

Дерзай си!

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.