Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кришна

Featured Replies

Че Бог е и В този материален свят. Нали той го е създал?! Бог е навсякъде, но е и отвъд това навсякъде, защото е нещо повече от него. Бог е и навсякъде в материалния свят. Може би и ние също сме навсякъде в материалния свят, така, както и той е в нас, щом ние с мислите си можем да му влияем. Така и света отвъд материалния е в нас и ние сме в него. Нали знаеш - Каквото е горе, това е и долу, каквото е вътре, това е и вън!

Именно- това е което трябва да откриеш ОТВЪД. :wors: Също и трябва да разбереш с каква цел е създал материалния свят Бог. cool.gif

Некоректен израз е "с мислите да Му влияем". Бог се впечатлеява само от искрени молитви. И то -не откликва по часовник.

Тези, които откликват на мисли са нагите. И то -свободните наги, те се наричат 'паднали духове'.

"Каквото горе- това долу" е за сруктурата на матрицата. http://u-ra.blogspot.com/2008/10/blog-post_27.html

http://u-ra.blogspot.com/2009/03/eye-of-il...lucifer-is.html

http://u-ra.blogspot.com/2008/08/blog-post_30.html

Това не е за ДУХОВНИЯ СВЯТ(Трансцедентален). cool.gifХексаграмата е символ на матрицата, не- на Духовния свят. ;)

Редактирано от aeu (преглед на промените)

• Отговори 825
  • Прегледи 80,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не мога да съм напълно сигурен, но мисля, че е вярно - наистина си го чел. И аз така... Ама лошото е, че трябва да се замисляме за символизма, пък ме мързи.

• Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

• Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Публикувани изображения

Ние хората трудно ще открием какво е това ОТВЪД.

Също и трудно ще разберем с каква цел е създал материалния свят. Но, ако ти имаш идея за отговора на тези два въпроса - казвай!

...не е нужно сега 'да откриваш'. Нещо повече- всяко едно ново 'откритие' ще е ФАНТА що касае Бога cool.gif Нали забелязваш, че критикувам Люцката, че си фантазира за Бога?.. cool.gif

Тези, които са го 'открили' не е по тяхно желание, а по Негово. Наричат се "Риши". По времето на Сатйа-йуга. В днешно време риши не може да има. Има спекуланти. Векът е кали. :rolleyes:

И защо да не може да има риши? Не може да не може! Всичко може. :P

А онези риши, като са открили какво има отвъд, оставили ли са послание до останалите хора под формата на писмени източници, например, така че всички да разберат за какво става въпрос?

'Всичко може' в съня ни. cool.gif на немски сън е 'Траум'. Оттук- 'Травма'. :love:

А онези риши, като са открили какво има отвъд, оставили ли са послание до останалите хора под формата на писмени източници, например, така че всички да разберат за какво става въпрос?

Не може да разбере някой нещо, дори и да има цял град библиотека, ако няма капацитет за това. cool.gif Посланията на ришите първо са били устни- 'шрути', а по късно, когато съзнанието е упаднало, са ги записали в 'шастри'.

Не съм ,казвал таквиз ,неща!

Ти си се объркал ,че някакъв мангасар ,ша може да застраши силния Български дух(бактрически,както и каза)

Можеш да влезеш във форума на кришната и ще ти стане ясно ,за какво ти говоря!

Както и каза Царя мангталистанците не са носители на Ведата,даже не са успяли да я съхранят,има една част ,която не е преведена още!

И всички тия напъни за святост ,са глупави и вървят само в джунглите на Амазонка или по островите на Бора Бора

и то със задължителната шепа ориз (ГРАТИС) това е Браткиш,колкото и да се напъваш да го изкараш Де-то някакъв ,

си е просто един преписвач и по точно (интервент)!Всичките ти аргументи за нещо повече от останалите религии и деноминации ереси и т.н. падат ,

когато ти пусна клипчето с педофила!

Там става ясно за за СЪзнанието(наречено кришну)

....забравяш, че 'фотошопа ми е слаб', но са ми 'силни ангелите'. ;)biggrin.gif

Ако човек без думи не може да види посланието-значи си е или глупак или просто ефтинджокса манипулатор. ;)

Bridge_Community_Concept_Artwork.jpg

....забравяш, че 'фотошопа ми е слаб', но са ми 'силни ангелите'. :speak:biggrin.gif

Ако човек без думи не може да види посланието-значи си е или глупак или просто ефтинджокса манипулатор. :help wanted3:

Bridge_Community_Concept_Artwork.jpg

Ако човек си мисли, че само щото е кришнар диша по-различен въздух и пие по-различна вода, чувства по различен начин и мисли по-различно от останалите хора, то значи той е глупакът.

Ако човек си мисли, че само щото е кришнар диша по-различен въздух и пие по-различна вода, чувства по различен начин и мисли по-различно от останалите хора, то значи той е глупакът.

...Люцка, не е ли време да вникнеш що е 'кришнар'?.. Току виж си се оказала извън мрежите на лагера на илюминати, където "Arbeit macht frei"?.. .. cool.gif ..и няма вече луциферианска пАша... biggrin.gif

....'ранните християни' по нашите земи са станали късни католици по хиспанските... cool.gifbiggrin.gif

Какви са онези сиви колибки отзад от страната на кришнарите, дето напомнят на цефалуси? cool.gif

...цялото ти тяло е от целфалуси?.. Ето ти огледало: cool.gif

make-up-mirror-with-led-lights.gif

А ти не си ли се замислял някога, че сектантите, в случая кришнарите, казват на своите последователи, че психологията е лоша наука, създадена и манипулирана от илюминати, за да не могат психолозите да ги излекуват толкова лесно? Когато обезпокоените роднини заведат попадналия в секта човек при психолог, за да му отвори очите, психологът трябва да бъде максимално затруднен. Как? Ами, ще се каже на сектатнтите, че на психологията не може да се вярва и така те няма да се поддават лесно на влиянието на психолозите. Хитро, а? ;)

Ауууууу!!! Ама как смее някой да прокрадва съмнение в главите на последователите? Как? ohmy.gif Да се обяви за поддръжник на илюминати, на Луцифер, за common-ist. Ама как смеят да карат последователите на сектата да си мислят такива неща? :angry:

6d5154c59b7e0487e2745f2cb9707986.gifebdb57dca4aa8ea109f4678aff9720e1.gif4a4ddeea1eb323205b3b13ca80cd9bb3.gifb4905f4db8a41d4830961784bafd0f16.gifd31379d67d21dbd271e121bcd6f80848.gifcdf1b1f1acb114047106e6772f634698.gif

Я последователите да се занимават с кравите и млякото, а не с такива лоши илюминатски работи като психологията или прекаленото замисляне по някои въпроси! По въпросите на сектата да отговарят автоматично и без замисляне!

a0314dd88b001544dd6cee6cd90fdeb4.gif

FunnyCow.jpg

Психологията, като наука, не е създадена от илюминати, а от еллИните. Еллините са директни наследници на Ведическото знание, само, че си го приписват на свое име и спекулират с Бога, както -и с ведическите деви, фабрикувайки свои 'богове' по техен образ.

Психологоята не спасява душата. С философско жонглиране само я забатачава все надълбоко в материята. "Психе" значи душа, само, че еллините нито са дефинирали що е то, нито знаят Кой е и е Спасителят. Менталните спекулации не само, че не решават проблемите на душата, но и навреждат сериозни. ;) Може би за това илюминати са си харесвали психологията, като сурогат на ВЕДА. Тъй като тя няма за цел да спаси душата, а да си игре с нея. ;) С цел- оставане в матрицата.

Да, виждам, че се гордееш със зодията си, но ти не си крава, нали?.. Ти си човек, който,обаче не иска да разбере преимуществата на човешките качества пред кравешките. ;) Но това също е в кармата ... лутането и инатенето. ;)

Напротив, психологията понякога спасява хората, когато те имат проблеми.

Сега дават "Хипнозата" по БТВ. Аз ще го гледам. Ама за теб това е нещо лошо, нали?! :angry:

Психологията не може да спаси хората. От какво да ги 'спаси'?.. ohmy.gif Ако писхологията бе панацеята за душата, примерно на Христос щяха да викат -стажанта-лаборанта.. biggrin.gif

Но си права, че в илюминатското общество темата за Спасението на душата се заменя с темата за псхихологията. В САЩ за тези психолози си има жаргон- "shrinks". Повечето са от ашкеназки произход и говорят развален немски, който се нарича 'Йидиш". Ако имаш набито У-хо, може да чуеш акцентът на клипчето тук, в началото. http://www.youtube.com/watch?v=xfB33CFuRyg

...какво се - ще пунтираме чехуд Зигмунд Фройд, Телец с Асендент Скорпио ли?... cool.gif

ssXEL9h8d2Gf.png

По сто пъти ли да ти казвам, че Фройд не го харесвам! Странно, че има асцендент Скорпион, пък е писал такива малоумни неща! biggrin.gif

Аз харесвам Юнг, макар да забелязах някои от неговите лични комплекси, докато четях какво е писал. :angry:

Юнг коя зодия е и какъв му е асцендента?

Лъв, с Ас-Водолей.

Не го харесваш, ма май не можеш да избягаш от неговата Астро-конфигурация?... biggrin.gif

Очевидно е, че имам повече ум от него. cool.gif От Телец с асцендент Скорпион до друг такъв има голяма разлика! Освен това, моят асцендент е Везни!

Ама какъв асцендент Скорпион има тоя? Ми то не си личи много. :P

tuksig.jpg

Е, как да не си личи?... cool.gif

WAG2564.JPG

Е, да, в главата му е имало само мисли за секс. Сигурно е от асцендент Скорпион. laugh.gif

....а от Слънце в Телец = 9b58054ef226f951ad13c35c4e0b06c6.gif

biggrin.gif

cool.gif Браткиш, твоите братя - манггалистанците - се изкараха по-по-най и от ариите.

Чети Тук за единството в езика манггалистански, а пък и имат претенции да "притежават Шамбала... Пък и на санскрит хортуват - №1 са

इ हिन्दीकानी छीब वाइ हिन्दीत्स्का, हिन्दीका, हिन्दी सि एख हिन्दो-आर्यानी छीब फेन्दि काइ नोरदुनो भारत| सि इ स्तान्दार्दिज़िमे फ़ोर्मा ले हिन्दुस्ताने दियालेक्तुरेस्की, नाव्यारदो खरी बोली| हिन्दीका थाइ उर्दू सि ए दुय स्तान्दार्दिज़िमे छीबा सो आवेन आनदार इ हिन्दुस्तानी, आनदार सायेख दियालेक्तो, इ खरी बोली| ए आवेरुत्निमाता आवेन आन्दार कोदोया सो इ हिनदीका लाब्यारेल देवनागरी वि ल्यास बुत लावा ला संस्क्रतीकोन्यातार थाइ उर्दू लाब्यारेल फ़ार्स-आराबिकानो लेखिपेन वि ल्यास बुत लावा ला फ़ार्सीकोन्यातार थाइ आराबिकोन्यातार|

Горния цитат сигурно е от манггалистанските веди - циганските... хехехе... biggrin.gif

http://aleksenof.mylivepage.com/

Харе Кришна (ISKCON) – Международно общество за Кришна съзнание

Представят си Кришна, че е танцувал с 100 жени едновременно и ги ухажвал толкова силно, че всяка от тях вярвала, че танцува сама с него и всяка от тях е преживяла оргастично (те на това му се вика оргия) блаженство. Кришнаитите се различават по бръснатите глави и малките опашчици (оставени, за да могат да бъдат възкресени като бъдат измъкнати от гробовете, чрез тях). Сега обаче, за да се забелязват по-трудно вече не си стрижат главите и не се обличат странно.

Службите започват в 4.30 сутринта с 2 часа припяване и медитация, след което следва обучение. Има стриктни правила: никакъв незаконен секс, никакво опиянение, никакво месо и хазарт. Не винаги е разрешено да се женят в комуната и ако все пак стане, партньорите трябва да живеят като брат и сестра с разрешение за физически контакти веднъж месечно и то само след 5-6 часа на припяване. Горкичките веднъж месечно.

Трябва да се повтаря името на Кришна според наниз мъниста. Трябва на ден да повториш по около 1700 пъти името на Кришна. Цял живот трябва да си беден и да мреш от глад.

The public often reacts to the transcendental trickery, fraudulent con games! The Hare Krishnas consider non-members to be demons! Misleading a demon is acceptable; so they try to liberate people’s money which is considered to be Krishna’s. Hare Krishnas (like New Age religion) is just repackaged Hinduism. Hinduism teaches that many gods exist (polytheism), that god is all and all is god. One supreme personality of the universe contains all of the gods and goddesses within himself. The sect teaches that Krishna is the supreme god. Followers hope to attain god-consciousness, giving up the illusion of individuality, merging with the all-encompassing person of Krishna.

What a breath-taking leap of logic! Clearly, if I am striving for this god-consciousness, I can never say, “I have reached god-consciousness.” As soon as I say “I”, I have disproved my claim, for I am still an individual personality. If I even think “I” (or think at all), I perform an individual act of personality. Logically followed, the experience of Nirvana becomes a nonexperience experienced by a nonentity. This is impossible.

Царю, грешен из-точник на инфо.

Освен това, един приятелски съвет: дори и да се сдобиeш с точния из-точник-- докато не отидеш 'по-нататък' от 'раджа'-ска гуна няма да разбереш не само раса-лила, но и ВЕДА. cool.gif

"Мангал да напише ВЕДА"?.. ohmy.gif Та те нямат писменост, бе, брато. cool.gif В "Ману-смрити" е казано за чандала, че пише от дясно-наляво, ма има и такава чандала дето няма писменост. К'во да пише?.. :P -"Тара-танци"-те на будистката богиня 'Тара'(ведическата Майа, а 'Мара' е Кали) ли?... За другата чандала става дума. cool.gif Много чинчили са. И от хУ-мор хващат тУ-мор... biggrin.gif

PS: И нещо 'факултативно'. Става дума за Онова 'Слънце' с триДЕНТа. Нарича се Шива. cool.gif

http://www.topreferats.ru/history/table4366_1.html

Согласно данным булгарского поэта и историка Кул Гали, трезубец был любимым символом булгар-бильсага. Выходит, уже в III тыс. до н.э., когда бильсага пришли в Кара-Саклан, этот символ появился на Украине.

Что значит трезубец для булгар?

Вначале он был символом самого Тангры (Тенгри) Бога, который часто принимал вид Солнца (булгары говорили: "Солнце - это око Тангры") . Так что трезубец первоначально символизировал не что иное, как лучи восходящего Солнца.

Трезубец, как символ Тангры и сильнейших алпов, изображался также на бубнах булгарских шаманов.

Простые булгары называли трезубец "бэрэнджар" ("баранья голова") , "эщтэк" ("иштяк") или "байсанак" ("большое копье") , "хазар" ("вожак стада") и т.д. В трезубце видели изображение лука и стрелы, рогов хазара, полумесяца, бунчука и пр.

Булгарская царская династия Дуло, основанная шаманом, сделала трезубец своим гербом под названием "балтавар" - т.е. "топор" (балта) - лук (вар) ". В булгарском государстве топор и лук были атрибутами царской власти, а кроме этого символизировали лесные территории (топор) и степные (лук) . Своим гербом булгарские цари подчеркивали, что они - правители бескрайней лесостепной Евразии. В царствование булгарского кагана из династии Дуло Курбата Кюнграта ("Курбата") территория Иделя действительно простерлась от Балкан до Алтая и получила название Булгарии (Великой Булгарии) . В конце VII в. Великая Булгария разделяется на Северную Булгарию (Черную Булгарию с центром в Башту - Киеве) , Южную Булгарию (Хазарию) и Западную Булгарию (Дунайскую или Балканскую Булгарию) . Но и в Черной Булгарии, и в Хазарии, где правили представители династии Дуло, государственным гербом оставался герб Дуло трезубец.

Харе Кришна (ISKCON) – Международно общество за Кришна съзнание

Представят си Кришна, че е танцувал с 100 жени едновременно и ги ухажвал толкова силно, че всяка от тях вярвала, че танцува сама с него и всяка от тях е преживяла оргастично (те на това му се вика оргия) блаженство. Кришнаитите се различават по бръснатите глави и малките опашчици (оставени, за да могат да бъдат възкресени като бъдат измъкнати от гробовете, чрез тях). Сега обаче, за да се забелязват по-трудно вече не си стрижат главите и не се обличат странно.

Службите започват в 4.30 сутринта с 2 часа припяване и медитация, след което следва обучение. Има стриктни правила: никакъв незаконен секс, никакво опиянение, никакво месо и хазарт. Не винаги е разрешено да се женят в комуната и ако все пак стане, партньорите трябва да живеят като брат и сестра с разрешение за физически контакти веднъж месечно и то само след 5-6 часа на припяване. Горкичките веднъж месечно.

Трябва да се повтаря името на Кришна според наниз мъниста. Трябва на ден да повториш по около 1700 пъти името на Кришна. Цял живот трябва да си беден и да мреш от глад.

Някои неща, които аз научих през моите 17 години в движението Харе Кришна

by Steven J. Gelberg, 2007

19. Аз научих, че хората, който не са членове на ISKCON в основата си са безпътни спрямо естеството на реалността, и че това е нашата много важна отговорност да ги просветим и водим.

20. АЗ научих, че служенето на Кришна автоматически придобива по-голямо преимущество от общия морал и етика. Да продадеш една от нашите книги или други продукти на неотдаден на ISKCON, и да го "отделиш" от неговите/нейни пари всеки отдаден на ISKCON може да каже и направи абсолютно всичко. Аз научих, че въпреки че изглежда така, вършейки го не може да се нарече лъготене и измама, защото това е законно по по-висш

закон, означаващ истинска печалба за донора, когото си "отделил"от парите му.

22. Аз научих, че не съм добър в просенето на пари за нуждите на ISKCON по улиците, нито съм добър продавач, че мразя да държа "копанката" за просия пред непознати просейки пари, или продавайки списания, или ароматни пръчици, или каквото и там да е, или звънене на входните врати като Свидетелите на Йехова и Мормоните. Фактически аз мразя да причинявам неудобство на някого. И аз излязох от тази "работна линия" на ISKCON като неин Director for Interreligious Affairs толкова бързо, колкото успях (1970-1987) прехвърляйки се на по-привлекателна работа.

24. Научих, че за този, който е тръгнал по духовния път най-лошото възможно нещо, който някой може да направи е да се обвърже в незаконен секс (означава секс за всякаква друга цел освен за създаване на "божествени деца"). Научих, че секса не се харесва на Бог и фатално подронва всяка надежда за духовен прогрес независимо колко добър благ човек може да изглежда. Ако той практикува "незаконен" секс то той е грешник, опетнен, и осъден на невежество и страдания.

25. Независимо от персоналната ми история на оценяване и уважение към жените, аз научих, че фактически те са враг на духовния живот, не само защото тяхното присъствие "призовава" лъст, но защото те самите са по-низши, по-плътски същества. Те фактически са въплъщение на Мая, универсалната енергия на материалната Илюзия, и трябва да бъдат покрити от врата до глезените.

29. Научих, че е добре за децата, започвайки от 5 годишна възраст, да бъдат отделени от техните родители и изпратени в специални интернати на ISKCON - частично да смекчат връзката родители-деца, която понеже е основана на чиста телесна и кръвна привързаност и фамилна сантименталност, не е "здравословна" за "духовно развиващите се" деца. Аз допусках, че отдадени деца в тези училища-интернати са щастливи малки светци. Нямах никаква идея, че тези деца са били систематично и брутално подлагани на тежък физически труд, и системно сексуално изнасилвани в някои от тях. Тази отвратителна злоупотреба повече от всеки друг фактор ме накара да се чувствам объркан в моята дълга асоциация с ISKCON.

30. Научих се да пиша добре. Някои преди съществуващи таланти за езици беше култивиран и пречистен чрез различни писмени задачи за ISKCON, под вещото редакторство на Jayadvaita, познат на своята еврейска майка като Jay Israel. Неговия зелени и червени редакторски поправки (почти) излекуваха моята тенденция към многословие и обърканост.

36. Научих, че професионалните "антикултисти" могат да бъдат твърде наивни когато се опитват да разграничат "истинската" от "лъжлива" религия, че всеки един аргумент, който се опита да направи абсолютна разлика между религия и култ е фалшив аргумент, подкрепян само от зложелателни невежи и интелектуални мошеници - че цялото проявление на божественото в човешкия живот е компрометирано и покварено от човешка слабост и противоречиви мотиви, че всичките институции са подкупени.

37. Научих от писанията, които се изучават кришнаитите, че този външен свят, както го виждаме през нашите ограничени сетива, е по разумна преценка нереален. Аз продължавам да го вярвам и чувствам, че е истина, но с някои възражения и под различни философски патронаж.

38. Научих, че материалния свят, или да го кажем по друг начин - човешката цивилизация - е брутално място, неподходящо за обитаването му от човека. Но аз вече знаех това, и още го зная, но повече не разглеждам Харе Кришна Движението като че е по някакъв начин настрана или убежище от този свят.

Some Things I Learned During My Seventeen Years in the Hare Krishna Movement

home-woman.jpg

http://stevengelberg.com/

http://surrealist.org/betrayalofthespirit/gelberg1.html

Браткиш, не за теб си направих труда да преведа отчасти Стивън Гелберг - бивш Director for Interreligious Affairs на ISKCON - ногу полезно четиво. Щото ти с ингилизкия си ОК. Но има доста други люде от твоите Кришна среди, които не могат да си го преведат, и желаят да се запознаят с това което той е написал. Пък и да ти кажа, че Стивън си признава, че в един от последните си разговори с Прав Хуй Пада :blink: е чул неговото признание за колосалните грешки в които са въвели стотици хиляди хора по земята, за хилядите "неизживяли" детството си деца (заради които ISKCON е пред фалит), а един друг лидер на ISKCON си признава, че в тантрическо повтаряне на харе, маре, риба, тон, е получил видение за Кришна като Сатана. И това, браткиш, не са хора, които като теб са 3-4 години в движението. В него са се родили, и със сигурност знаят много повече от теб. Приятно четене.

http://surrealist.org/betrayalofthespirit/gelberg2.html

От личен опит знам, че ИСКОН винаги ме е спасявал от комунисти и националисти, въпреки, че не съм бил неин редови член . cool.gif

Както и от модерното напоследък 'имперсонално заиграване с духовете'. cool.gif

Царю, докато не се отърсиш от раджа-гуна и преминеш към следващата- нищо няма да разбереш от Кришна-съзнание. cool.gif

Някои неща, които аз научих през моите 17 години в движението Харе Кришна

by Steven J. Gelberg, 2007

19. Аз научих, че хората, който не са членове на ISKCON в основата си са безпътни спрямо естеството на реалността, и че това е нашата много важна отговорност да ги просветим и водим.

20. АЗ научих, че служенето на Кришна автоматически придобива по-голямо преимущество от общия морал и етика. Да продадеш една от нашите книги или други продукти на неотдаден на ISKCON, и да го "отделиш" от неговите/нейни пари всеки отдаден на ISKCON може да каже и направи абсолютно всичко. Аз научих, че въпреки че изглежда така, вършейки го не може да се нарече лъготене и измама, защото това е законно по по-висш

закон, означаващ истинска печалба за донора, когото си "отделил"от парите му.

22. Аз научих, че не съм добър в просенето на пари за нуждите на ISKCON по улиците, нито съм добър продавач, че мразя да държа "копанката" за просия пред непознати просейки пари, или продавайки списания, или ароматни пръчици, или каквото и там да е, или звънене на входните врати като Свидетелите на Йехова и Мормоните. Фактически аз мразя да причинявам неудобство на някого. И аз излязох от тази "работна линия" на ISKCON като неин Director for Interreligious Affairs толкова бързо, колкото успях (1970-1987) прехвърляйки се на по-привлекателна работа.

24. Научих, че за този, който е тръгнал по духовния път най-лошото възможно нещо, който някой може да направи е да се обвърже в незаконен секс (означава секс за всякаква друга цел освен за създаване на "божествени деца"). Научих, че секса не се харесва на Бог и фатално подронва всяка надежда за духовен прогрес независимо колко добър благ човек може да изглежда. Ако той практикува "незаконен" секс то той е грешник, опетнен, и осъден на невежество и страдания.

25. Независимо от персоналната ми история на оценяване и уважение към жените, аз научих, че фактически те са враг на духовния живот, не само защото тяхното присъствие "призовава" лъст, но защото те самите са по-низши, по-плътски същества. Те фактически са въплъщение на Мая, универсалната енергия на материалната Илюзия, и трябва да бъдат покрити от врата до глезените.

29. Научих, че е добре за децата, започвайки от 5 годишна възраст, да бъдат отделени от техните родители и изпратени в специални интернати на ISKCON - частично да смекчат връзката родители-деца, която понеже е основана на чиста телесна и кръвна привързаност и фамилна сантименталност, не е "здравословна" за "духовно развиващите се" деца. Аз допусках, че отдадени деца в тези училища-интернати са щастливи малки светци. Нямах никаква идея, че тези деца са били систематично и брутално подлагани на тежък физически труд, и системно сексуално изнасилвани в някои от тях. Тази отвратителна злоупотреба повече от всеки друг фактор ме накара да се чувствам объркан в моята дълга асоциация с ISKCON.

30. Научих се да пиша добре. Някои преди съществуващи таланти за езици беше култивиран и пречистен чрез различни писмени задачи за ISKCON, под вещото редакторство на Jayadvaita, познат на своята еврейска майка като Jay Israel. Неговия зелени и червени редакторски поправки (почти) излекуваха моята тенденция към многословие и обърканост.

36. Научих, че професионалните "антикултисти" могат да бъдат твърде наивни когато се опитват да разграничат "истинската" от "лъжлива" религия, че всеки един аргумент, който се опита да направи абсолютна разлика между религия и култ е фалшив аргумент, подкрепян само от зложелателни невежи и интелектуални мошеници - че цялото проявление на божественото в човешкия живот е компрометирано и покварено от човешка слабост и противоречиви мотиви, че всичките институции са подкупени.

37. Научих от писанията, които се изучават кришнаитите, че този външен свят, както го виждаме през нашите ограничени сетива, е по разумна преценка нереален. Аз продължавам да го вярвам и чувствам, че е истина, но с някои възражения и под различни философски патронаж.

38. Научих, че материалния свят, или да го кажем по друг начин - човешката цивилизация - е брутално място, неподходящо за обитаването му от човека. Но аз вече знаех това, и още го зная, но повече не разглеждам Харе Кришна Движението като че е по някакъв начин настрана или убежище от този свят.

Some Things I Learned During My Seventeen Years in the Hare Krishna Movement

home-woman.jpg

http://stevengelberg.com/

http://surrealist.org/betrayalofthespirit/gelberg1.html

Браткиш, не за теб си направих труда да преведа отчасти Стивън Гелберг - бивш Director for Interreligious Affairs на ISKCON - ногу полезно четиво. Щото ти с ингилизкия си ОК. Но има доста други люде от твоите Кришна среди, които не могат да си го преведат, и желаят да се запознаят с това което той е написал. Пък и да ти кажа, че Стивън си признава, че в един от последните си разговори с Прав Хуй Пада :tease: е чул неговото признание за колосалните грешки в които са въвели стотици хиляди хора по земята, за хилядите "неизживяли" детството си деца (заради които ISKCON е пред фалит), а един друг лидер на ISKCON си признава, че в тантрическо повтаряне на харе, маре, риба, тон, е получил видение за Кришна като Сатана. И това, браткиш, не са хора, които като теб са 3-4 години в движението. В него са се родили, и със сигурност знаят много повече от теб. Приятно четене.

http://surrealist.org/betrayalofthespirit/gelberg2.html

под вещото редакторство на Jayadvaita, познат на своята еврейска майка като Jay Israel

No Comment

Иксон е тифутоидна© организацийка. Това и личи по методите, които използва. Те са едни и същи с методите на всички тифутоидни© и сектоидни© организацийки. Fundraising and business. That's all. А бизнеса браткиш Пип няма никакви допирни точки с духовността. Никакви. В бизнеса никога е нямало морал и съвест. Поне не в близката история. Особено в днешни дни бизнеса означава кражба. А крадците с рязаните пластелинчета ги знаем кои са - тифутоидни© човекоподобни - животински инкарнации в човешки тела. Мутроиди и мутриотки, ДРОГАри и дроГАРГИ, с техен личен представител Мутриот Манголюбов с антилигентен калпацитет... :) Пип спомена за соца и комуноизма. Аз бих скромно добавил, че Клетокрацията на Гнилия Комунизъм прерастна в Зрял циганизъм ДРОГАри и дроГАРГИ... :)

Пипич, разбрахме, че Иксон са рязани пластелинчета, както и техните прес издания са с тифутоидна© насоченост. Обаче имам едно малко въпросче.

Прав Хуй Пада :P дали е бил с рязано пластелинче? Ако не можеш да отговориш на въпроса ми - проучи неговото "history". Проучи и фактологията относно (вече) бивши членове на Иксон, как те са се чувствали там, какво са преживяли, илюзиите, които са преодоляли, горчивината, която е останала в душите им - всичко. Знаеш ли (статистика - не стъкмистика), че 85% от напусналите Иксон не са успели да се интегрират обратно в живота и са се самоубили? Знаеш ли (дали си чувал) поне ЕДИН - един, който да е бил ако не от основававето на Иксон, то поне да е бил достатъчно дълго в организацията, и да е постигнал "просветление"? - да е "хванал" трансцеденталния асансьор и да се е възнесъл при Кришна?

Аз ще ти кажа - няма нито ЕДИН! НИТО ЕДИН! Защото по начина, по който търсите Кришна ще намерите само една географска точка в Манггалистан - Сатана.

Когато говоря в шеговит тон относно Кришна (забележи - винаги пиша Името Му с главна буква) не се гавря с Него, а с неговите малоумни и заблудени (по типично тифутоиден© начин) последователи. Кришна, Будда, Йошуа, и много други (Аполоний от Тиана също) са инкарнации, които може да се сложат под един и същи знаменател. Нито един от гореспоменатите не е написал и ред. Ученията на всички до един са били изопачени и профанизирани от техните последователи. Без изключение! И всички (отново без изключение) са имали свои близки съратници и приятели, на които са казвали съкровени и скрити (за паплачта - народ) знания. Останалото било за всеобща употреба. И ако само помислиш Пип за "Пратеници" - при кои са били пратени? Кришна е бил пратен при Ариите, които останали в Индустан след манггалистанското нахлуване в него. За да спаси (от демоните - лунните робовладелци) малкото Арии, които са останали в Индустан, който малко по-късно е станал Манггалистан - така както е и до днес. Брамините пазели това знание като зеницата на очите си. И само избраните са се докосвали частично до него. Гаутама - нарушил браминското правило - открехнал малко завесата пред очите на манггалистанците - извършил кощунство. Но и той си имал няколко приятели и съратници на които е дал (тайно от очите на паплачта) съкровеното знание. Заради което е и умрял - бил ял "свинско месо"... Йошуа - ами историята се повтаря отново - 12 съратници, непорочно зачатие, скрито (само за дванадесетте) знание - говори в притчи, умрял на "Кол" (не на кръст, а на таурос - кол), възкресил се от мъртвите, тялото не е намерено - възнесъл се там, където принадлежи. Пратен бил при "остатъците" от Ариите в Палестина, а не както паплачта мисли че е бил при тифутоидите©.

Хайде това за сега - друг път - повече... :eek:

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

No Comment

Иксон е тифутоидна© организацийка. Т

Царю, винаги съм казвал, че ти, Камериерката и Люцката сте объркани в собствените си илюзии за екзистенцията. А то иде от стремежът към сетивна наслада (вкл.- и на ума) и да галиш егото и рода си. Като видиш тези неща са сечението и това, което ви обединява. cool.gif Аз тези неща не ги харесвам и за това не съм в агитката ви. cool.gif В ИСКОН и Кришна-съзнание тези неща ги няма.

:angry22:

А ако смяташ, че евреите не държат на рода си-нареди ни тогава до тях... ;)

ПС: А ако го няма ИСКОН пак ще намеря начин да ги избегна тези неща. В кали-юга, обаче демонът не иска нещо чисто да остане: "Съмнявай се във всичко", 'Вярвай в себе си" е това, което и 3-цата изповядвате. Това нещо НЕ ВОДИ ДО БОГА. като правило само! cool.gif

Ти дори и не четеш какво ти пише Цар Кару. Забелязах го това. От известно време изобщо не го и четеш. Просто отговаряш много бързо. Дори и не се замисляш по тези въпроси.

Цар Кару, ти се надяваш да измъкнеш Пиппи от Кришна-съзнание, ама той снощи каза, че щял да успее да те придърпа там. Странна работа, а? Ти го дърпаш отттам, а той те дърпа натам. Кой ли ще спечели? biggrin.gif

U.Ra, как се казват онези чудовища от индийските картинки, които дърпат едно въже или змия от двата и края. Две групички чудовища - едните зелени и всяка група дърпа към себе си въжето, ама в крайна сметка никой не печели.

Царят, Люцката, тебе, Камериерката ви знам какво ще кажете, преди да си отворите устата. laugh.gif

Връзката се губи, тъй като животинското при вас домнира и иска да се прокрадне под разчнна форма- толкова е широк спектърът на измамните духове, които ви командват без да съзнавате това! :angry22:

'Индийски чудовища'?... Нито са 'индийски', нито ми въздействат. Напротив- тези наги са в твоето съзнание, подтиквайки те към мадажа и кекс. cool.gif

На Царят съм му леееко обиден, дето не се извинява, че ме 'развявал' преди време непознати за мене, че съм 'бил в някаква болница'. ;) То хубаво, ще му простя, ако видя, че не продължава пак по старият начин, ма той пак със страта песен- "рода, генът, шакти-енергията" Така, че съм свикнал на некоректности- ехееее... cool.gif

Царя и Луцката имат Луна в Овен, което ще рече 'Агресивност в емоциите'. Това ще рече- "Искам това тук и сега, ако не не го взема-чупя".

При тебе нещата са ясни, но си малка още... поне стани с тяхното ЕГ Да, де?.. cool.gif

Тази картинка какво представлява?

gita.gif

Тюскън, пак ти заострям вниманието, че не разбереш ли Кришна-- нагите ще те владеят. :angry22: При тебе сигурен белег е че в съзанието ти манджата и секса, като приоритет. При Царят(Люцка и Камериерка) е рода и шакти-енергията. cool.gif

Това за сега само в есенция и добронамрено... cool.gif по-нататък -ако има нужда... ;)

На Царят съм му леееко обиден, дето не се извинява, че ме 'развявал' преди време непознати за мене, че съм 'бил в някаква болница'. :) То хубаво, ще му простя, ако видя, че не продължава пак по старият начин, ма той пак със страта песен- "рода, генът, шакти-енергията" Така, че съм свикнал на некоректности- ехееее... cool.gif

cool.gif За какво да ми простиш приятелю? За това, че изчезна от интернета внезапно ли? И за това, че прерових не само българския интернет за да търся следа от теб. За това ли? Че съм преровил за твои публикации целия Wayback Machine и Internet Archive - за това ли? За това, че старият ти мейл не отговаряше, и страницата ти не се подържаше? За това, че с Чоли-Боли обърнахме нета да те търсим и нададохме вой до небесата че си изчезнал - за това ли? Или за това, че в нашия (с Чоли) морал се включва условието никога да не предаваме приятелите си, и веднъж дали приятелството си на някого да не го взимаме обратно като ресто в супермаркета - за това ли си ни обиден? За това ли, че когато "се намери" поради нашите апели в нета (а и не само там) те намерихме с промита съзнание и непомнещ и половината от това, което само ти и аз си знаехме - за това ли? Или пък сигурно за това, че след като влязохме в контакт с теб търпеливо слушахме ИКСОНските фантасмагории, и че когато беше у Шведско даже не благоволи да отидеш (било ти е на път) да видиш старият си съратник Чоли? Нито да му драснеш 2 реда по мейла? И че когато те предупреждавах за "развратния характер" на една особа, която беше близка приятелка на ченгесарско кученце (което държат на въже за да не се изгуби) ти направи точно обратното. Сигурно ти харесват "тройки" с млади и стари баби - до такъв извод стигнах - не че ми е "слаба" логическата страна. angry.gif Сигурно точно за това си ни angry до смърт - защото милеехме (и до сега) за теб и не можехме да те оставим волята на тези, на които не принадлежиш, и се борихме да те открием със всякакви средства, събирайки зрънце по зрънце инфо от нета за теб. Да, сигурно ние сме Демоните, защото притежаваме този морал, чувства, и поведение, което е в разрез с "директивите" спуснати от ИКСОН.

Благодаря ти браткиш, от сърце ти благодаря, и от името на Чоли ти благодаря, за твоята обич и признателност ти Благодаря. Искрено и Честно.

Благодаря ти!

Много моля модераторите да не трият този пост. Той има особена важност. Благодаря Ви.

Това, ккето виждаш е Древната история на матер. космос. Евреинът Елифас Леви ползва фантазьорски паднали духове за изопачаването и.

Кришна е ОТВЪД МАТЕР. космос.

Когато спреш да се поддаваш на материалните си желания ще видиш това.

Но при тебе ще стане много трудно... :)

Питам, защото картинката ми заприлича на Дяволът, нарисуват от Елифас Леви. И се зачудих дали бъркам или съм на прав път. Какво ще кажеш по въпроса? Не те питам нито за Шакти, нито за рода. Искам да знам какво представлява картинката и да ми спестиш усилията от търсенето. Пък аз пак ще открия.

Вече знам за оная картинка с двете групички, които дърпат въже от двата му края. Виждям, че дърпат многоглавата змия Vasuki, а едните приличат в главата на прасета. Бият масло. Искат да ядат явно. Стоят в Океана от мляко и го разбиват. Демоните и боговете дърпат безсмислено змията. Ама телето защо плува към демоните? Лелеееййй!!! Поведете го в правилната посока, не към демоните! ohmy.gifbiggrin.gif :

the-bas-relief-of-the-churning-of-the-sea.jpg

churning.jpg

Lucia_Free ми писа, че вече и тя е кришнарка и ти праща много поздрави! Тя сега има да казва по двеста петдесет и три пъти молитва за Кришна и затова в момента не може да пише във форума.

Но ти праща тази снимка като доказателство: cool.gif

79103725.gif

... и Алистър Кроули, като ВеСна има артистичен талант, но дали е достатъчно всеки сам преценява... cool.gif

ac.jpg

1085.jpg

Lucia_Free ми писа, че вече и тя е кришнарка и ти праща много поздрави! Тя сега има да казва по двеста петдесет и три пъти молитва за Кришна и затова в момента не може да пише във форума.

Но ти праща тази снимка като доказателство: cool.gif

79103725.gif

Хайдеее, изгубихме и Люсито. Ма пак има Надежда. Щото не трябва само 253 пъти да се припява под нос (като кривославен монах-педал) харе, маре, риба, тон, ами по 1700 на ден, да се става в 4.30 сутринта (което не е лошо - тъкмо ще гледа Изгряването на Слънцето - Слънцегледане) - 2 часа мърморене на мантри и заклинания може да се изпапа листо маруля на гладно, след което с канчето за просия се тръгва из улиците за да събира парици за фалиращия Иксон. И никакъв ракиджьос и НемаТод - само Харе и Кришна! И понеже не вярвам, че Люсито ще покрие нормативите за просия на Иксон, нито че ще затъпее до безпаметност да повтаря 1700 пъти харемарерибатон, то за нея има Надежда.

А пък са я баннали, щото се разкрещяла (увеличен размер на шрифта) някому, че бил секстант. Ми що се обиждат? Защо мен не ме нарекат секстант? :wors: Пък и да ме нарекат би ми пукало на шапката, дето я нямам. А критериите за "секстанство" ги давам в цитат на ингилизки па-долу:

1. Members swear total allegiance to an all-powerful leader who they believe to be the Messiah.

2. Rational thought is discouraged or forbidden.

3. The cult's recruitment techniques are often deceptive.

4. The cult weakens the follower psychologically by making him or her depend upon the group to solve his or her problems.

5. The cults manipulate guilt to their advantage.

6. The cult leader makes all the career and life decision of the members.

7. Cults exist only for their own material survival and make false promises to work to improve society.

8. Cult members often work fulltime for the group for little or no pay.

9. Cult members are isolated from the outside world and any reality testing it could provide.

10. Cults are anti-woman, anti-child, and anti-family.

11. Cults are apocalyptic and believe themselves to be the remnant who will survive the soon-approaching end of the world.

12. Many cults follow an "ends justify the means" philosophy.

13. Cults, particularly in regard to their finances, are shrouded in secrecy.

14. There is frequently an aura of or potential for violence around cults.

На който му се превежда - да превежда. Мен днес ме мързи (типично по Лъвовски) и от този мързел (показател за гениалност) ме избиват пъпки по интелекта на мозъка ми (не го знам колко битов е)... :speak:

P.S. Забележете точка втора: 2. Rational thought is discouraged or forbidden. Преведено: Рационалното мислене не се одобрява или е забранено! :)

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.