Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За една форма на популярни психологически дискусии

Featured Replies

• Автор

Правя си равносметка, че дискусиите запазиха своята психологическа насока само в това, да дадат възможност на възрастните да дискутират на някаква по- сериозна тема освен за клюки. 

Този месец дискусията бе на тема "Човеколюбието. Духовно и светско". Освен мен, участваше и местния свещеник. За съжаление се прояви слабостта на средното религиозно образование и непознаване на поучителните притчи. Може това да е само пропуск на нашия поп.

По- горе писах, че на дискусиите има по- мъдри мисли отколкото у някои от задклавиатурни форумни умници. В този смисъл ще цитирам само някои, афористично.

• Човеколюбието може да се изрази и скромно, като това да не мразим, да не правим лошо.
  • Ние  оставаме животни. Егоизмът е съществена част от поведението ни
  • Човек по правило иска да помогне, но има и самосъхранение, трябва да се пази и сам от злото
  • На този етап хората са се "озверили". Погледнете какво става на стадионите, публиката не прилича на цивилизовани хора
  • Атеизмът съществено отне духовността
  • "Възлюби ближния както себе си"
  • Хората се отчуждават.В 20 етажен блок не се познават
  • След Десети, човеколюбието изчезна
  • Бизнесмените, груби и агресивни са против това, децата им да биват подчинявани
  • Човек е създаден по образ и подобие на бога. Създаден е за добро, но това е личен избор.
  • Човеколюбието е двустранно. Не можеш да обичаш, а да бъдеш мразен.
  • Предателствата пропъждат човеколюбието
  • Отшелниците не са бягали от хората. Човеколюбието им се проявява в молитвите, чрез които измолват добро за хората от бога.
  • Трудно е за хората да сме заедно. Нуждаем се от дистанцията, както от близостта.
  • 1 месец по-късно...
  • Отговори 172
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Само не разбрах, къде видя разочароване, но както и да е. Казвам ти, че любов няма и мога да ти го докажа по всяко време.Както постоянно ти доказвам, че БОГ няма нищо общо с измисленото християнство.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ти си зодия РИБА. Няма как да си друга зодия! 

• Пожелавам ти и на теб да е толкова лесна...

В нормално общество психологически дискусии с възрастни не се налага принципно. 

Тази психологическа дискусия по модерно (ненормално) някои го водят да се анимират възрастните с цел предотвратяване на зловредни мисли в тях. 

Вулгарно: Накарай човек да мисли, прави нещо, за да не мисли за глупости. 

Все пак да отбележа, че анимиране на възрастни касае тези възрастни, които поради една или друга причина са "зарязани" от децата си. Болшинството са от "градски тип", защото възрастните по селата се себе анимират чрез отглеждане на растения и/или животни и изцяло ангажират вниманието си с двора си. 

НО, нека да оставим психологическите дискусии с/за възрастните. 

По-проблематични са младите в трудоспособна възраст, които поради някакви причини не се трудят. С въпросните би следвало да се водят такива дискусии, за да не възниква усложнения в психиката им. НО, от една страна те вече не са деца, ама мнозина подхождат към тях като такива, което спомага за увреждането на психиката им, а от друга всеки опит да им изтъкнеш, че са възрастни вече и би следвало да носят отговорност, то въпросните млади възрастни изпадат или в истерия или в депресия и едва ли не започват да се "крият под полите на майките си", т.е. търсят закрила както са я получавали когато са били деца. 

Та нека да видим за младите възрастни в какви психологически диспути да ги "анимираме", за да не са досадни млади клубна напаст?! :) 

• 3 месеца по-късно...
преди 16 часа, Емил Костов написа:

Разочарования, фобии това са си ваши свободни съчинения :)

Отричайки не ще махнеш факта, че си имал разочарования или страхове. Всеки има в различна степен такива, но начина по който ги преодолява или не е критерий за психологическата му устойчивост. 

Има и друго: Всяка психическа устойчивост в човек има граница. ;) 

преди 6 часа, dioib написа:

Отричайки не ще махнеш факта, че си имал разочарования или страхове. Всеки има в различна степен такива, но начина по който ги преодолява или не е критерий за психологическата му устойчивост. 

Има и друго: Всяка психическа устойчивост в човек има граница. ;) 

Казах ти това са твои свободни съчинения и размисли. Вярвай си в любовта, колкото искаш! 

преди 11 часа, Емил Костов написа:

Казах ти това са твои свободни съчинения и размисли. Вярвай си в любовта, колкото искаш! 

И да го повтаряш, то не ще стане факт. :) 

Само не ми казвай, че си психопат, т.е. че си асоциален разбрах ... :)  

преди 12 часа, dioib написа:

И да го повтаряш, то не ще стане факт. :) 

Само не ми казвай, че си психопат, т.е. че си асоциален разбрах ... :)  

Е така като ми гледаш постовете в темите психопат ли съм?! 

преди 7 часа, Емил Костов написа:

Е така като ми гледаш постовете в темите психопат ли съм?! 

Не, така като гледам го казах -> Човек пълен с разочарования, но ти го отричаш ... 

Най-ми приличаш на:

Marvin - Paranoid android - Hitchhiker's guide to the galaxy - Notes -  Writeups.org :) 

преди 10 минути, dioib написа:

Не, така като гледам го казах -> Човек пълен с разочарования, но ти го отричаш ... 

Най-ми приличаш на:

Marvin - Paranoid android - Hitchhiker's guide to the galaxy - Notes -  Writeups.org :) 

Само не разбрах, къде видя разочароване, но както и да е. Казвам ти, че любов няма и мога да ти го докажа по всяко време.Както постоянно ти доказвам, че БОГ няма нищо общо с измисленото християнство.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Само не разбрах, къде видя разочароване

Все негативно подхождаш ... :) 

:beer:

Радвай се и бъди щастлив. :) -> Беседвай за хубави неща, а не бъди на епеци ... :) 

Не виждам какъв ти е проблема, че някои вярват в Бог, в Христос и прочие или пък считат, че има Любов ... 

И след като няма за теб въпросните неща и прочие, защо си разочарован, че някои вярват и считат, че ги има ... ?! 

преди 7 минути, dioib написа:

Все негативно подхождаш ... :) 

:beer:

Радвай се и бъди щастлив. :) -> Беседвай за хубави неща, а не бъди на епеци ... :) 

Не виждам какъв ти е проблема, че някои вярват в Бог, в Христос и прочие или пък считат, че има Любов ... 

И след като няма за теб въпросните неща и прочие, защо си разочарован, че някои вярват и считат, че ги има ... ?! 

Аз съм щастлив и съм добре. Нямам проблем всеки да вярва в каквото си иска, но не и да се натрапва христовата вяра какво правиш ти.

преди 1 час, Емил Костов написа:

... но не и да се натрапва христовата вяра какво правиш ти.

Не натрапвам, а давам вид "контра жур" ... :) 

На фона на всеобщата инфантилност, то помисли да ли съм сър, а ти НоСър?! Щото би следвало да си осъзнал, че не съм Сър, а обикновен човек, който счита себе си за мирянин в някаква религия и успоредно на това е продукт на някаква социална система от миналото.

Кратко: Не подлежа на "рециклиране"!!! Щото съм класик и вечен ,.,,, :) Да бъда и аз за момент Нарцис ... :) 

Наздраве! :beer:

п.п. Вярвам в теб и ти благодаря, че има и такива хора сред невежеството ... = Критични, но мислещи ... 

преди 2 минути, dioib написа:

Не натрапвам, а давам вид "контра жур" ... :) 

На фона на всеобщата инфантилност, то помисли да ли съм сър, а ти НоСър?! Щото би следвало да си осъзнал, че не съм Сър, а обикновен човек, който счита себе си за мирянин в някаква религия и успоредно на това е продукт на някаква социална система от миналото.

Кратко: Не подлежа на "рециклиране"!!! Щото съм класик и вечен ,.,,, :) Да бъда и аз за момент Нарцис ... :) 

Наздраве! :beer:

п.п. Вярвам в теб и ти благодаря, че има и такива хора сред невежеството ... = Критични, но мислещи ... 

Не ми се измъквай с тия бири. Знаеш защо те коментирам. Това е заради изцепката ти, че Християнството е истинската религия и всичко друго е грешка! Колкото до СЪР, това е учтива форма на уважение и обръщение.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не ми се измъквай с тия бири. Знаеш защо те коментирам. Това е заради изцепката ти, че Християнството е истинската религия и всичко друго е грешка! 

Не е заради "изцепката ми"!!!  Заради друго е!!! ;) 

В действителност не знаеш колко съм искрен нали?! 

Не е заради "изцепката ми"!!!  Заради друго е!!! ;) 

В действителност не знаеш колко съм искрен нали?! 

Точно заради тази изцепка те заядох. Провери си хронологията на чата. Преди никога не съм те коментирал! 

преди 39 минути, Емил Костов написа:

Точно заради тази изцепка те заядох. Провери си хронологията на чата. Преди никога не съм те коментирал! 

Мислиш ли, че е от значение за мен дали ме коментираш или не?! - По-важното е, че ме коментираш вече ....!!! :) 

преди 13 минути, dioib написа:

Мислиш ли, че е от значение за мен дали ме коментираш или не?! - По-важното е, че ме коментираш вече ....!!! :) 

Няма нищо важно в това. Просто карам хората да се замислят за малоумната религия, хеле пък за прогнилото християнство.

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Няма нищо важно в това. Просто карам хората да се замислят за малоумната религия, хеле пък за прогнилото християнство.

Религията не е малоумна. Да сред нея има малоумни, но те не са по-различни отколкото извън нея. 

Що се касае за християнството, то отричаш, че в момента сме 2022 г. ... :) ОК, то и за мен сме 16 180 от някакво събитие, ама ... :) и ОК, мислиш, че като го повтаряш това, то ще стане истина на другия, но ... действителността показва, че без религии обществото се изродява в лумпен до лумпен, които са още по-малоумни ... 

Кратко : Чрез такива мантри (подобни на твоята) човек не става умен а по-тъп. 

преди 2 часа, dioib написа:

Религията не е малоумна. Да сред нея има малоумни, но те не са по-различни отколкото извън нея. 

Що се касае за християнството, то отричаш, че в момента сме 2022 г. ... :) ОК, то и за мен сме 16 180 от някакво събитие, ама ... :) и ОК, мислиш, че като го повтаряш това, то ще стане истина на другия, но ... действителността показва, че без религии обществото се изродява в лумпен до лумпен, които са още по-малоумни ... 

Кратко : Чрез такива мантри (подобни на твоята) човек не става умен а по-тъп. 

За едни дето са се облажили и продължават да се облажват е наистина хитра, а за другите е наказание, защото е лъжа и измама. Хич събитието не е 16180. Дори и в момента се бият на верска основа. А сега с религията обществото е в пъти лумпен до лумпен. Я си виж само християнството в колко форми го има. Колко народ измря поради сектите?

• Автор
преди 16 часа, Емил Костов написа:

По- горе, в резюмето за последната дискусия споменах, че дядо поп беше доста невеж за библейските притчи. Знае си няколко служби, които му носят доходи. Доверява се, че бог или по- скоро на расото, че ще го измъкнат от някоя изцепка и невежество. Защо да мисли, като може да работи? Припява имена по тресулките и кади по домовете. Явно и за него в библията няма мъдрост и нужда да бъде изучавана. 

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

По- горе, в резюмето за последната дискусия споменах, че дядо поп беше доста невеж за библейските притчи. Знае си няколко служби, които му носят доходи. Доверява се, че бог или по- скоро на расото, че ще го измъкнат от някоя изцепка и невежество. Защо да мисли, като може да работи? Припява имена по тресулките и кади по домовете. Явно и за него в библията няма мъдрост и нужда да бъде изучавана. 

Че той не знае библията. Я го накарай да ти изпее нещо или да ти изрецитира нещо от тази книга. Поповете са най-големите мошенници. 

преди 11 часа, Емил Костов написа:

Колко народ измря поради сектите?

Сектите нямат нищо общо с православното християнство. Що се касае за избиваните християни какво ще кажеш?! Или не те интересува колко са избити, защото са били християни?! 

Така, че поради или заради се избиват от друга вяра или точно християните са виновни? 

В повечето случаи избиването е било заради власт, а не заради вярвания. Не изопачавай фактите!!!

И виж коя по-точно секта в християнството са съпричастни към избиването. Не слагай под общ знаменател всички които споменават Христос поради това, че определени секти са повече от православните християни или други миролюбиви секти ...  

току-що, dioib написа:

Сектите нямат нищо общо с православното християнство. Що се касае за избиваните християни какво ще кажеш?! Или не те интересува колко са избити, защото са били християни?! 

Така, че поради или заради се избиват от друга вяра или точно християните са виновни? 

В повечето случаи избиването е било заради власт, а не заради вярвания. Не изопачавай фактите!!!

И виж коя по-точно секта в християнството са съпричастни към избиването. Не слагай под общ знаменател всички които споменават Христос поради това, че определени секти са повече от православните християни или други миролюбиви секти ...  

Сектите нямат нищо общо с православното християнство - АЙДЕ ДЕ! Що православието не се бори с тях и не прави нищо по въпроса?! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Току се съгласи с мен. Не знам що още се опитваш да се измъкнеш! 

От какво да се измъквам?! :) 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Сектите нямат нищо общо с православното християнство - АЙДЕ ДЕ! Що православието не се бори с тях и не прави нищо по въпроса?! 

:) 

Да, нямат ... Това, че го отричаш не го прави факт или пък ще стане факт ... :) Иначе си го повтаряй, но не чрез повторение може да убедиш друг ... :) 

От какво да се измъквам?! :) 

:) 

Да, нямат ... Това, че го отричаш не го прави факт или пък ще стане факт ... :) Иначе си го повтаряй, но не чрез повторение може да убедиш друг ... :) 

Сериозно ли нямат. Я пак или да ти дам документация. Що се правиш на ударен?! 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Сериозно ли нямат. Я пак или да ти дам документация. Що се правиш на ударен?! 

На Миро20 ли ще се правиш? :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.