Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За една форма на популярни психологически дискусии

Featured Replies

преди 2 часа, dioib написа:

Всяко едно слово създадено с Любов е словото на Бог, а останалото слово е на хора които не вярват в Бог.

То и Ауми вярва в Бог..

• Отговори 172
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Само не разбрах, къде видя разочароване, но както и да е. Казвам ти, че любов няма и мога да ти го докажа по всяко време.Както постоянно ти доказвам, че БОГ няма нищо общо с измисленото християнство.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ти си зодия РИБА. Няма как да си друга зодия! 

• Пожелавам ти и на теб да е толкова лесна...

• Автор
преди 1 час, ncl написа:
преди 3 часа, dioib написа:

Всяко едно слово създадено с Любов е словото на Бог, а останалото слово е на хора които не вярват в Бог.

То и Ауми вярва в Бог..

Вашата е лесна. Ако някой, вярващ, не вярващ каже нещо добро, то е от бога. Ама въпросът е как се разбира, че е казал нещо ДОБРО, т.е. с любов?

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Опит да се обясняват едни безпочвени измислици с други как се нарича?

Съждението, че 

Цитат

Езикът е средство за общуване на ограничени същества.

води до съждението, че и при неорганичните има език. Т.е. не е необходимо въпросното понятие (органично) в изречението. ;) 

Знае се, че езика е средство за общуване между същества, а другото пояснение за какво е?! -> Да, за закачка е, и да се види кой ще клъвни ... :) 

Бог по същност не е органически и в тоя случай изключваш възможността чрез езика на тялото да е в състояние да изрича нещо. Отделно това и чрез словото и/или звука на дадено същество. 

НО, всичко това може да го разбере само и единствено човек който е повярвал, че има Бог. Извън въпросните вярващи, то хипотетично има друго, но то не е дело и/или слово и/или прочие на Бог. Там дори науката не е в състояниет да дефинира какво е. 

Един вид: Само Бог знае!!! Но, ако допуснем, че не съществува, то явно никой не знае, а това е грешно, защото е само и единствено човешко предположение, а не факт. Същият ще го осъзнаем след като не сме в тоя свят. За оня свят ... хм ... малцина знаят и едва ли някой ще им повярва, защото ще трябва да допуснат друго: Има възкръсване!!! Да, ама някой си настояват, че няма такова, а има прераждане ... и си е ба ... мъ ... мъ ...тъ ... :) Кой крив, кой прав, а кой от страни гледа сеира и се смееее ... :) 

преди 43 минути, dioib написа:

води до съждението, че и при неорганичните има език.

Мне, не води до това.  :)

Съвсем елементарно ще ти подскажа, че не може да има повече от едно нещо, което да е с неограничени възможности. Затова и налагането на идеята, че Бог е само един, се е наложила като водеща.

Следователно, при липсата на други неограничени, няма нужда и от комуникация, съответно и на средства за тази комуникация. Нещата се случват при наличието на нужди от тях. 

Нека за момент повярваме в приказките от Библията, че Бог е решил да комуникира, да говори на хората. На какъв език е говорил на първият и единствен човек. Говорил ли е въобще, или е телепатирал и "впечатвал" директиви чрез визуални образи направо в мозъкът му. Човек ли е бил Адам, или биоробот със заложен като програма код. Дяволът хакнал ли е този код, прекратявайки приоритета на програмните ограничения (без да ги изтрива), така че простият код да прояви съзнателност и свободна воля, извършвайки действия, които Бог не е пожелал и заповядал?

преди 3 часа, ncl написа:

То и Ауми вярва в Бог..

Не съм убеден ... след като постоянно визира "книжки" ... ;) По-ми-е-лесно да смятам, че не вярва, защото набляга и/или поства тук неща които не са свързани с Любовта му, а с някакви страдания и прочие ... = Това означава, че все още не е приела вярата в Бог ... и смята, че неговото творение наречено човек е виновно за въпросните страдания и т.н. налични в тоя свят ... Тя, само и единствено свързва човек с нейния пол, а другия пол какво мислил било глупост ... ;) Е, как разделяйки човек на мъдър и прост е истина??? И, че всичко което било писано = било мъдро ... :) Човек не може да е мъдър!!! По своята си съшност е грешен, а дали Ауми си признава, че е грешница??? Едва ли ... за нея е по-важно да се забавлява ... :) Като поства и прочие отвратителни гледки и прочие тук ... и си мисли, че по този начин прави добро ... ба ... :) Не щем тъквоз добро ази ... :) 

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Вашата е лесна. Ако някой, вярващ, не вярващ каже нещо добро, то е от бога. Ама въпросът е как се разбира, че е казал нещо ДОБРО, т.е. с любов?

Все на някой трябва да му е лесно ... защо да ни е трудно като при теб??? :) 

Всичко което е могло = е направено в тоя свят. Въпроса се свежда как го използваш!!! ;) Някои го ползват, за да им е трудно и докажат, че са интелигентни ... :) Е ... въпрос на свободна воля!!! Та, това е, аз съм избрал да ми е лесно ... и те ... живея тъй както умея и глупости списвам тъдява ... да се пулят умните що съм рекъл, а иначе вино си пия и забравям що вие умници не знаете ... :) 

:beer:

Весели празници!!!

преди 31 минути, Sliderum2 написа:

Затова и налагането на идеята, че Бог е само един, се е наложила като водеща.

Бог е един. Но, друг е въпроса кой е в екипа му. :) 

Както и да е ... 

Нещо което е ирационално няма рационална стойност. Останалото е общо прието. То не е истина, а наложена такава, за да има разбирателство. 

Всеки дръзнал да мисли различно е заклеймен. И в тоя случай дори много начетен и учен при това може да не казва истината, а да обезпечава своят живот тук в този свят по добър начин. Останалите работят, за да прехранват себе си и/или семейството ... 

Вулгарно: Много вождове, а малко индианци ... :) Я обаче пенсионер ... и к'во друго да ме вълнува освен кое е първичното??? Алкохолът или глупостта???!!! :) 

Весели празници!!!

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ох маллеее! Що не си гледате Боговете. И Adersa не е постващият темата. На каква ракия сте в момента сър?

:) Щото сме подобие на Бог, а не на богове ... :) 

п.п. Не знаеш какво мога когато съм трезвен ... :) 

преди 2 минути, dioib написа:

:) Щото сме подобие на Бог, а не на богове ... :) 

п.п. Не знаеш какво мога когато съм трезвен ... :) 

Знам, знам ама да не спамим в тази тема. Имате си там една божествена тема от не знам колко хиляди коментара! 

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Имате си там една божествена тема

звучи двусмислено, а може би това целиш
само богове могат да пишат в тази тема...нъл тъй

току-що, овню написа:

звучи двусмислено, а може би това целиш
само богове могат да пишат в тази тема...нъл тъй

Не си ме разбрал. Има си тема религия и ако си я следил, ще разбереш за какво става на въпрос! 

току-що, Емил Костов написа:

Не си ме разбрал. Има си тема религия и ако си я следил, ще разбереш за какво става на въпрос! 

аве много добре те разбрах
ей, не давате на човек да се пошегува с боговете на форума
:lol6:

преди 2 минути, овню написа:

аве много добре те разбрах
ей, не давате на човек да се пошегува с боговете на форума

Не знам кои за Боговете на форума! 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

засмей се ве човек
кът "сърдитко Петко" си

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Тук няма богове. Има човеци които споделяме!!! 

преди 1 минута, овню написа:

засмей се ве човек
кът "сърдитко Петко" си

Не съм сърдит, но Dioib го следя с микроскоп. Той така си го направи! 

току-що, dioib написа:

Тук няма богове. Има човеци които споделяме!!! 

Не споделям хората! Пак си в грешка! 

преди 11 минути, Емил Костов написа:

чек чей решил на 32 битова машина да тури 64 битовата единайска

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не съм сърдит, но Dioib го следя с микроскоп. Той така си го направи! 

Не споделям хората! Пак си в грешка! 

Не съм микроскоп, а ... хм ... "сложен" трол ... :) 

преди 3 минути, овню написа:

чек чей решил на 32 битова машина да тури 64 битовата единайска

Що не, ако може да стане на виртуална машина за 32-битова??? :) Аз пионер! :) Е ... иначе съм комунист ... :) 

преди 8 минути, овню написа:

аве я си направи една тема и сподели идеята си

Ъ, идеята е проста: Ъпдейтвам до 10-ка и после ке видим ... ;) Отгоре на това ще го правя на реална 32-ка ... Кой ли ползва такъв компютър ...

А по-виштата ми цел е да направя 11-ка или 12-ка на осем битов ... :) при това "базиран" на "гризната ябълка" ... :) 

преди 12 минути, овню написа:

аве я си направи една тема и сподели идеята си

Не съм мазен... ;) Я трол .. = Нещо което никой не желае да му е в домъ!!! :) 

преди 28 минути, dioib написа:

Не съм микроскоп, а ... хм ... "сложен" трол ... :) 

Що не, ако може да стане на виртуална машина за 32-битова??? :) Аз пионер! :) Е ... иначе съм комунист ... :) 

Ти ли си трол бре. Ех малеее то човек верно трябва да вземе лопатата!

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Ти ли си трол бре. Ех малеее то човек верно трябва да вземе лопатата!

Ми, вземи и го направи!!! К'во се кумиш??? :) К'во та спира??? = До момент от теб не съм видял култура ... по-висша от моята ... :) 

п.п. Информирам те: Не идвай с лопата в Нова Махала, че ще съм в София, т.е. отивам да празнувам!!! :) = Там ме търси ... :) 

преди 16 минути, dioib написа:

Ми, вземи и го направи!!! К'во се кумиш??? :) К'во та спира??? = До момент от теб не съм видял култура ... по-висша от моята ... :) 

п.п. Информирам те: Не идвай с лопата в Нова Махала, че ще съм в София, т.е. отивам да празнувам!!! :) = Там ме търси ... :) 

Не се убива лесно човешко същество! Дори и професионалните убийци в един момент страдат. А аз го казвам в смисъл такъв, че ме ядосваш умишлено. 

Сега кво, синки по дупетата с лопати ли ше си правите. То си е ясно по начало че се метафоризирате, обяснявате се кат хлапета хванати в беля. Леле, леле.

преди 26 минути, Sliderum2 написа:

Сега кво, синки по дупетата с лопати ли ше си правите. То си е ясно по начало че се метафоризирате, обяснявате се кат хлапета хванати в беля. Леле, леле.

Въпроса се свежда кой е в беля??? Аз не съм ... = забавлявам се ... :) ... , И успоредно с това си набавям информация ... :) 

А, как искаш да ти се обръща внимание ... :) От мен го имаш!!!

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Не знам кой не е в час, но говорим точно за Джам и ти си дал линкове за 64 битова ОС, джам 11. Моля те върви си в темите за религия и не закачай компютрите повече. 

В тоя час, а не твоя >>> :) 

Една ОС се настройва върху определен хардуер. Някои го могат, а други не. ;)  К;во ми пречи да пробвам??? = Изискванията са едно, а друго е дали е възможно!!!

преди 9 минути, dioib написа:

Въпроса се свежда кой е в беля??? Аз не съм ... = забавлявам се ... :) ... , И успоредно с това си набавям информация ... :) 

А, как искаш да ти се обръща внимание ... :) От мен го имаш!!!

В тоя час, а не твоя >>> :) 

Една ОС се настройва върху определен хардуер. Някои го могат, а други не. ;)  К;во ми пречи да пробвам??? 

Ох малеее! Спирам, че ще си прережа вените вече! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.