Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За една форма на популярни психологически дискусии

Featured Replies

Внимавай с даскала по история!

Ся го раздава уеб дизайнер.Утре може да стане погребален агент.

• Отговори 172
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Само не разбрах, къде видя разочароване, но както и да е. Казвам ти, че любов няма и мога да ти го докажа по всяко време.Както постоянно ти доказвам, че БОГ няма нищо общо с измисленото християнство.

• Емил Костов
    Емил Костов

Ти си зодия РИБА. Няма как да си друга зодия! 

• Пожелавам ти и на теб да е толкова лесна...

преди 9 минути, Емил Костов написа:

При никакви положения не бих ти сторил зло и не бих те погубил. Разбира се изключва се вариантът ако искаш мен да ме убиеш или да ми заплашваш живота. Не си познаваш БОГ-а. Просто не го познаваш! 

С лопата ли? ... Хм ... ще завещавам ти да я ползваш  на погребението ми ... :) = До тогава не си в състояние да възкресиш мъртвата ми душа ... :) Все пак не си Христос, а аз Лазар нали?! :) 

Та, от теб не очаквам зло, а само невежество което ми е понятно да си запълвам времето докато не върша нещо смислен. 

преди 6 минути, dioib написа:

С лопата ли? ... Хм ... ще завещавам ти да я ползваш  на погребението ми ... :) = До тогава не си в състояние да възкресиш мъртвата ми душа ... :) Все пак не си Христос, а аз Лазар нали?! :) 

Та, от теб не очаквам зло, а само невежество което ми е понятно да си запълвам времето докато не върша нещо смислен. 

Ама ти верно си голяма драка. Нали се сещаш, че като казва че ще дойда с лопатата не го казва реално. Но ще ти спра ракията.

току-що, Емил Костов написа:

Ама ти верно си голяма драка. Нали се сещаш, че като казва че ще дойда с лопатата не го казва реално. Но ще ти спра ракията.

Пак да повторя: Нямам ракия и как ще я спреш?! :) -> Верно не ми вярваш ... но е нормално ... :) 

току-що, dioib написа:

Пак да повторя: Нямам ракия и как ще я спреш?! :) -> Верно не ми вярваш ... но е нормално ... :) 

Хайде де нямаш! 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Хайде де нямаш! 

Навремето:

Един се закани да спре "ракията" на друг, а той: па ке купя ракия. После оня пък му каза ще спря парите, а оня му каза пак от ракия ке пукна, щото имам приятели. 

Анализирай това!!!

п.п Чрез забрани и лишаване и/или отнемане този който консумира алкохол не се спира!!! Друг е метода, но не е и труда, защото въпреки, че пие оня мое и да работи като повечето "хипнотизирани" и даже да дава по-добри резултати за твое благо. ;) 

Замисли се какво му трябва на един човек?! 

преди 13 минути, dioib написа:

Навремето:

Един се закани да спре "ракията" на друг, а той: па ке купя ракия. После оня пък му каза ще спря парите, а оня му каза пак от ракия ке пукна, щото имам приятели. 

Анализирай това!!!

п.п Чрез забрани и лишаване и/или отнемане този който консумира алкохол не се спира!!! Друг е метода, но не е и труда, защото въпреки, че пие оня мое и да работи като повечето "хипнотизирани" и даже да дава по-добри резултати за твое благо. ;) 

Замисли се какво му трябва на един човек?! 

преди 57 минути, Емил Костов написа:

Вземате ме вие за мезе сър ама да видим докога! :)

НоСърче, не те вземам като мезе или нещо което ще удовлетвори моя "глад" било то интелектуален или материален, а считам, че не разбираш от хумор. 

След като не разбираш от хумор и не желаеш да проявиш разум, т.е. проявиш сериозност и повтарящ някаква си ракия, то считам твоите мнения за несериозни и подхождам несериозно, защото нито ти е в интереса религията (дори я презираш), а така също не е средството с което умееш да се шегуваш и показваш свое невежество по отношение на темите в които се опитваш да набуташ някаква си "моя ракия", религия и прочие. 

Не очаквай към теб да съм откровен, а напротив = Очаквай имагинерното, което определено е повече от твоето въображение и затова и стигаш до извода, че вече не знаеш, т.е. призна си някакъв вид некомпетентност по отношение на вярванията и психологията. Това ти прави чест, но не и достойнство да си Сър. 

Анализирай това!

п.п. Особено пък аз да съм ти Ми Лорд, т.е. мажор!!! :) 

Радвай се и бъди щастлив и бъди лоялен към "своя си" Милорд и/или Мажор! ;) 

Не съм тук, за да си набавям прислуга, адепти и прочие, а да споделя опит от моя живот. Да, той не бе лек, но това е друга тема. Мен с тояга (с лишение) не може да ме лекуваш, а така също и с някакви психо терапии, защото съм вън от светския живот вече. = Ясно ли се изразих??? В светския свят пребивава само и единствено моето тяло. Да, то мен вече не ме интересува. 

Анализирай и това! ... :) Пъ той ми говори за някаква моя ракия и/или религия ... ба ... :) Ей ... успя да ме развеселиш ... :) = Благодаря ти ... :) 

преди 17 минути, dioib написа:

НоСърче, не те вземам като мезе или нещо което ще удовлетвори моя "глад" било то интелектуален или материален, а считам, че не разбираш от хумор. 

След като не разбираш от хумор и не желаеш да проявиш разум, т.е. проявиш сериозност и повтарящ някаква си ракия, то считам твоите мнения за несериозни и подхождам несериозно, защото нито ти е в интереса религията (дори я презираш), а така също не е средството с което умееш да се шегуваш и показваш свое невежество по отношение на темите в които се опитваш да набуташ някаква си "моя ракия", религия и прочие. 

Не очаквай към теб да съм откровен, а напротив = Очаквай имагинерното, което определено е повече от твоето въображение и затова и стигаш до извода, че вече не знаеш, т.е. призна си някакъв вид некомпетентност по отношение на вярванията и психологията. Това ти прави чест, но не и достойнство да си Сър. 

Анализирай това!

п.п. Особено пък аз да съм ти Ми Лорд, т.е. мажор!!! :) 

Радвай се и бъди щастлив и бъди лоялен към "своя си" Милорд и/или Мажор! ;) 

Не съм тук, за да си набавям прислуга, адепти и прочие, а да споделя опит от моя живот. Да, той не бе лек, но това е друга тема. Мен с тояга (с лишение) не може да ме лекуваш, а така също и с някакви психо терапии, защото съм вън от светския живот вече. = Ясно ли се изразих??? В светския свят пребивава само и единствено моето тяло. Да, то мен вече не ме интересува. 

Анализирай и това! ... :) Пъ той ми говори за някаква моя ракия и/или религия ... ба ... :) Ей ... успя да ме развеселиш ... :) = Благодаря ти ... :) 

След като не разбираш от хумор и не желаеш да проявиш разум - РЕЛИГИЯТА НЕ Е ХУМОР! Пак се бъзикаш с твоя БОГ. Внимавай! 

И не разбирам защо ми казваш носърче?! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

на 5.11.2022 г. в 21:07, Емил Костов написа:

ей, я не обиждай рибоците

преди 2 минути, дръндю написа:

ей, я не обиждай рибоците

Не ги обиждам, просто казвам че са изроди. Най-долната зодия без никой да ми се сърди! 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не ги обиждам, просто казвам че са изроди. Най-долната зодия без никой да ми се сърди! 

не знаех че съм изрод...баси

преди 1 минута, дръндю написа:

не знаех че съм изрод...баси

Не съм казвал, че си изрод, зодията ви е такава. Разбира се има и изключения. И го казвам от мой опит. Когато някой каже, че е риба ми се изправят косите веднага. :)

току-що, Емил Костов написа:

Когато някой каже, че е риба ми се изправят косите веднага. :)

викаш ся ти е изправена косата и си на нокти?
олеле, горкият ти

преди 12 минути, дръндю написа:

викаш ся ти е изправена косата и си на нокти?
олеле, горкият ти

Моята е къдрава на масури :)

преди 15 минути, shishmanovp861 написа:

Това постянно го повтаряш не сър да сър затва!

Сър е учтива форма на уважение, но той заради друго се заяда :)

преди 1 час, Емил Костов написа:

Сър е учтива форма на уважение, но той заради друго се заяда :)

Учтива форма е при аристократите, а аз не съм аристократ! И да почертая: не се заяждам, а споря със спорещ. :) 

Нормално е да има спорна точка в някои теми и да се отсее истината от другите, а не оценки и прочие. 

Уважението е взаимно НоСър. ;) 

:beer:

Една популярна психологична форма на общуване е да сме искрени. Това не означава да сме откровени! 

Искреността ти помага не да разбереш другия, не да му помогнеш, а да покажеш, че си равен с него, независимо от неговия ранг и прочие. 

Друг е въпроса, че някои са надменни. Те принципно са в някакво падение и именно на тях трябва да се помага. 

преди 20 часа, Just a Stranger написа:

Да де, не говориш, а споделяш. Споделянето не е ли говорене. Най-същественото в участието ми е друго, но не бих споделил с всеки. А аз освен че "проповядвам" (кавичките са защото не търся последователи и поддръжници) наблюдавам и до какви абсурди стигат някои участници за да защитят възгледите си. Т.е. уча се. Уча се и на други неща, не само тези, но за тях няма да говоря. 

През моя "поглед": И твоето е абсурдно. Учи се, но тук не ще получиш пълноценно знание, а само повърхностно. 

Нормално е да не споделяш всичко в това имагинерно пространство, но да ползваш само и единствено цитати на определен индивид не ще доведе до взаимно споделяне и от другите. 

ОК, не желаеш да споделиш другото, но защо в тоя случай циклиш и "проповядваш" само и единствено неща от Агни "бля" какъв бе??? Схваща се, че в твой интерес явно е само да е популярен въпросния, но освен него, то има и други.  

Твоето е: "На всяка манджа меродия"! 

Първото нещо което трябва да научиш е, че българския език е изключително богат и не на всеки се удава да го усвои до степен да комуникира с всеки българин. 

споделям — Речник на българския език (chitanka.info)

Та, след като ти не разкриваш съкровени мисли и прочие, след като не мислим еднакво, след като няма общо помежду ни, след като не предаваш личен опит и не разказваш нещо лично, то за какво изобщо говориш в този виртуален трибун??? 

ОК, получаваш информация от тук, но извода ти, че другите участници ползват абсурди е грешен извод. Показва само, че не си в състояние да схванеш техните аргументи, а това се дължи на твоята невъзможност да общуваш посредством българското слово. -> Излиза, че тук не си да изучиш българските нрави и прочие, а да ги направиш абсурдни сред българите. 

преди 9 часа, Just a Stranger написа:

Погледни и на други езици, и други източници. 

Не е неизвестно. То се проявява като съвсем определени следствия и процеси в психиката. Освен това защо намесваш науката. Тук става въпрос за самоанализ. Че тя науката и съзнанието не може да анализира по тази логика. Какво мислите ми ли могат да четат или чувствата ми.

Да, смесвам ги. Различно е. Това за зависимостите и сетивата е глупаво.

Не си убедителен с това ... "погледни...", то всеки може да по гледа, но да не вижда. В Психологията не се използва това понятие, защото се занимава със съзнанието и подтиснатото такова, което е станало несъзнателност, т.е. съзнанието е подтиснато заради някаква травма. 

Както и да е ... Разбра се, че си невеж ... 

Къде се проявява??? :) Май само в твоята психика ... :) Тук не става въпрос да ти четат мислите или чувствата, а да се предвиди твоето поведение.

:) ... Мисли си и чувствай на свобода, но не Агни бля е този който може да казва по какъв начин да го правиш. Те мислите и без да ти казва някой може да се породят, а за чувствата, то и без мисли може да чувстваш. :) = Образно: Първо е чувствато, а после мислите! 

В действителност понятието "подсъзнание" има смисъл, но то няма никаква връзка с психичните процеси протичащи в главния мозък, където е съзнанието. Въпросният друг мозък не е изследван и не се знае каква му е ролята човек да взема решение дали да чувства нещо. Или някой психолог или психиатър знае какво става в него, а??? :) Много лесно човек става несъзнателно същество. Навремето определени психиатри са го ползвали въпросния метод. 

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

Ти лъжеш в случая. Кога съм опитвал да убедя някого, че зависи конкретно от мен? Всеки зависи от другите, около него - това е. Другото са обичайните ти изкривени разсъждения. 

Това е тотална простащина и напълно злонамерено. Отделно, че не е провокирано с нищо

В случая ти си зависим от Агни бля кой си и неволно изискваш същата зависимост от другите. Дано да е неволно ... че повтаряйки го става волево ... 

Средно положение няма драги, т.е. или се предлагаш да си зависим или предлагаш друг да зависи от теб. Всеки не зависи от другите!!! Защо ме слагаш в кюпа в който си ти??? ОК, ти зависиш от някои, но аз не завися от тях. Да, аз съм в някаква зависимост от друг или други, но те не са от твоя "отбор". В действителност съм самостоятелен. Да, има неща които не ми се отдават, но има начин да ги получа в замяна на нещо което пък имам, и в тоя случай не завися, а разменям нещо за друго нещо. 

Та, проблема на другите е, че не желаят да дадат, за да получат. Ти знания нямаш, а и не са ми потребни твоите познания и в тоя случай как по-точно завися от теб или пък ти от мен??? Тук във форума сме на равни начела и не зависим от другите, а също и другите не зависят от мен, от теб или който и да е обикновен потребител. 

И след като си счел, че е злонамерено, то докладвай! Нали зависиш от другите??? -> Защо не помолиш за помощ "другите"???  

• 3 седмици по-късно...
преди 10 часа, _Aumi_ написа:

Ок, и така да е? Теб какво те интересува?

Има поставени теми, обсъждай тях, а не анализирай хората непрекъснато. 

Не е проблем, че анализира другите, но не са му правилни анализите и изводите му са грешни. В момента когато види, че няма аргумент да убеди другия в същите, то зацикля ... и си мисли, че анализът му ще стане истина ... :) 

До известна степен помага другия да се осъзнае, но уви той тук не е за да води смислен дебат или диалог. За него по-важно е определена тема да се обезсмисли.

преди 8 часа, ncl написа:

Много от нашите поговорки и пословици са взаимствани от Библията. Смяташ ли, че не са ценни?!

Има и ред други, които не са взаимствани от нея. ;) Те също са ценни, но извън българско трудно ги схващат. => Примерно: Шопът като му кажат, че нещо спешно трябва да се направи, то ляга и заспива. Като се събуди и види, че не е свършено, то доказва, че не е било спешно, защото иначе някой друг го е свършил вместо него. :) 

Иначе, най-любимата ми е:

Spoiler

Един дървар имал двамина синове. Всеки път, когато отивал в гората, той водел по един от тях за помощник. Веднъж дърварят натъкмил колата и казал на синовете си:

- Хайде, момчета, идете сами в гората за дърва, а пък аз ще остана вкъщи да си отпочина, защото много се объхтах.

Момчетата се зарадвали, че им се паднал случай да отменят баща си, и подкарали колата. На излизане от къщи по-големият се обърнал назад и попитал баща си:

- Абе тате, ако ни се повреди колата, кой ще ни я поправи?

- Не берете грижа - отвърнал бащата, - ако строшите колата, повикайте неволята, тя ще я поправи.

Отишли момчетата в гората. Разпрегнали, пуснали воловете да пасат и грабнали секирите. Развъртели се. Захванали да секат. На бърза ръка насекли дърва, натоварили и претоварили колата. Впрегнали пак добичетата и потеглили назад.

Не щеш ли, насред пътя, като се спускали по едно нанадолнище, претоварената кола се засилила, блъснала хомота и строшила теглича. Двете момчета прехапали устни: ами сега как ще откарат колата с дървата? Тогава по-големият се досетил за поръчката на баща си и захванал да вика колкото му глас държи:

- Невольо! Невольо! Ела да ни поправиш колата!

Никой не се обадил.

- Невольооо! - екнал още по-силно гласът на малкия. - Ела, че загазихме!

Но гората била глуха и неволята я нямало никаква.

Смрачило се. Птиците се прибрали в гнездата си. На небето се появила бледна месечина.

- Бате - рекъл по-малкият брат, - то се видя, че тая проклета неволя няма да дойде. Кой я знае къде се е запиляла в пущинака - навярно поправя друга кола или пък лежи под някое дърво. Я хайде ние сами да си поправим колата.

- Как? - попитал по-големият. - То не е лесна работа.

- Ще отсечем нов теглич от сухо дряново дърво, ще го издяламе и готово!

Речено-сторено. Разтичали се двете пъргави момчета, намерили сух дрян, отсекли го, издялали го хубаво, направили нов теглич и го сложили на мястото на счупения.

Откарали колата у дома си.

Додето разтоваряли дървата, те разказали на баща си какво се е случило.

- Остави се, тате, насред пътя строшихме теглича. Захванахме да викаме неволята. Викахме, викахме, гърлата си продрахме, но тя не се обади, сякаш беше потънала в земята. Тогава се запретнахме сами и си направихме нов теглич, по-як от стария.

Бащата се усмихнал и рекъл :

- Ех, момчета, вие сте търсили неволята из пущинаците, а тя била при вас. Самата неволя ви е помогнала да си поправите колата. Поразмислете малко и ще разберете, че съм прав.

преди 7 часа, ncl написа:

Изглежда сте решили да ме ядосате, но няма да стане. Само ми е чудно защо го правите...

Из едни среди му викат "енергиен вампир", т.е. на него му е радно другият да се ядосва ... ;) -> Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле. 

преди 7 часа, shishmanovp861 написа:

Защо Божия език изчезва? Той е ценен и на него трябва да се молите.И Исус изчезва от гроба и всичко братче.

Не е изчезнал, а се е "разцепил". По същия начин както английския, а в по-ранни години латинския и прочие ... 

Друг е въпроса Божието слово чрез какъв език ще се разпространява .... 

Всяко едно слово създадено с Любов е словото на Бог, а останалото слово е на хора които не вярват в Бог.

Та, освен светите писания, то и извън тях се разпространява въпросното слово. ;) В действителност Бог комуникира не само с език с отделния човек. Въпрос на изострени сетива е да разбереш словата му и в последствие да ги предадеш на другия. ;) Уви изразността на човек е ограничена от някакви понятия, които обаче в различните езици имат различен смисъл. -> Т.е. трудно става превода!!! 

преди 6 часа, Sliderum2 написа:

Няма Божи език и никога не е имало. Езикът е средство за общуване на ограничени същества.

Интересно е какъв е езика на неорганичните същества??? :) Езика е средство за създаване на звукови вибрации. Те от своя страна или резонират в съзнанието на другия или не. Уви в повечето случаи не резонират или пък въпросното резониране разрушава съзнанието и в тоя случай човек реагира спрямо инстинкта си. Той от своя страна е уникален. 

Ще ползвам едно клише: Куче което лае -> Не хапи!!! ;) А друг е въпроса, че нека си лае, то кервана си върви и прочие ... :) 

преди 5 часа, овню написа:

a попфолк?
питам, защото повечето хора не различават попфолк и чалга...нещо такова като невъзможност за различаване на китайците,
всичките са "дрън-дзън-бръм"

Не ползвай "поп", че това поражда в някои асоциация на човек който незаслужено печели ... :) 

В действителност попфолк е ъпдейт на естрадната музика с фолк елементи в нея. Иначе ей ти една чалга:

Т.е. и из чалгата има хубави песни ... :) 

преди 11 минути, dioib написа:

Не е проблем, че анализира другите, но не са му правилни анализите и изводите му са грешни. В момента когато види, че няма аргумент да убеди другия в същите, то зацикля ... и си мисли, че анализът му ще стане истина ... :) 

До известна степен помага другия да се осъзнае, но уви той тук не е за да води смислен дебат или диалог. За него по-важно е определена тема да се обезсмисли.

Рамус не е лошо момче, но понякога прекалява.

Иначе, и той като нас, влиза във форума да се забавлява, опитвайки се да практикува аналитичната психология анализирайки пишещите.

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

Рамус не е лошо момче, но понякога прекалява.

Иначе, и той като нас, влиза във форума да се забавлява, опитвайки се да практикува аналитичната психология анализирайки пишещите.

Да, така е ... но прекалява, защото не му достига определен ментален капацитет. (По негов начин да се изразя... :) ) -> Компенсира го със зазубрени термини ... и именно в това е забавното ... :) 

Психологията не му се отдава ... -> Ще ползвам клише: "Под вола търси теле...." :) 

Простичко: Изживява се като "Алфа" ,,, желанието му е да доминира. Това може да е заради това, че в действителността си не е такъв.

Все пак считам, че целта му е да омаловажи темата в която участва. В това определено и други му помагат. Вкупом отклоняват темата в те да си спорят и обсъждат взаимоотношенията си.    

преди 1 час, dioib написа:

Интересно е какъв е езика на неорганичните същества???

Вече съм изяснил че логически нещо, което е неограничено няма как да е същество. Всъщност показах, че не може въобще да бъде описано. И ти отново се опитваш да ограничаваш в понятия. Може би очаквал да ти се отговори, че има език и той е неограничен също, поради произходът си. Опит да се обясняват едни безпочвени измислици с други как се нарича?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.