Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за игри до 10 000 лева

Featured Replies

• Автор
преди 41 минути, Joss Bomon написа:

Не знам дали си обърнал внимание, но на линка, твоята предпочитана конфигурация - CORSAIR ONE i160 е със: 

Storage   -   noname 480GB M.2 NVMe SSD   и бавно лаптопско noname 2TB 5400RPM 2.5” HDD

Всичко е NOname, паметта е noname на 2666, като само за захранването има инфо, че е Corsair SF600 600W Gold /за около 240лв. в БГ/.

Не не бях обърнал внимание. Това е нещо което мога да направя сам. Махам диска и слагам по голямо ссд. Кутията от Пепи по ми допада, другото не е мият стил. И естествено искам лицензиран Windows, но аз виче имам няколко лиценза и това не е проблем.  

Това с торбата пари са глупости. Както казах по рано, вече си заслужаваше за мен, защото научих че съвсем скоро ще има голямо движение по пазара и е най - добре да изчакам.

• Отговори 50
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

За видеокартите на АМД наистина няма смисъл да се чака, но за процесорите може и да има смисъл.

преди 1 час, killchain написа:

"Няма" е леко различно от "има, но не мога да си го позволя" ;)

Тази резолюция на този диагонал е абсолютно излишна . Но ти си специалиста и нямам  намерение да споря с теб .

преди 2 минути, anonu написа:

защото научих че съвсем скоро ще има голямо движение по пазара и е най - добре да изчакам.

Ама това не касае хората с 10К бюджет, а тези, които търсят максимум производителност за минимум бюджет. Тези, които вземат 2080 Тi пак ще си сложат 9900К/F, сигурен съм. По логиката на чакането, ще чакаш след 7-10 другия месец, после е добре да се изчака да оправят "детските болести", после се чака за читави драйвери... Вече има достатъчно тестове с новите Ryzen vs 9900K и се видя, че въпреки подобрението в еднонишковите приложения, отново 9900К се представя по-добре в игри като цяло. 

https://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=2577&pid2=2569&compare=ryzen-9-3800x-16-core-3-9ghz-vs-core-i9-9900k-8-core-3-6ghz

Дъното висок клас има поне 2 слота за NVMe затова по добре сложи 2 такива https://ardes.bg/product/1tb-ssd-samsung-970-evo-plus-mz-v7s1t0bw-125870

Иначе RTX към момента не може да се ползва дори и на стари игри като Quake 2 освен ако не искаш да играеш с 19-21 fps https://www.kaldata.com/хардуер/geforce-rtx-2080-ti-не-се-справя-с-quake-ii-rtx-при-4к-резолюция-311773.html

От NVIDIA са взели на сериозно оплакванията от ниският ( невъзможен за игра ) RTX и сега ще пуснат пак същите карти,но вече с оправен RTX които ще се наричат Super RTX и вече уж ще можело да достигне минимумът от FPS за комфортна игра. https://www.techradar.com/news/nvidia-super-rtx  

А за да върви играта гладко на 144 Hz монитор ти трябва и около 144 fps 

За да играе комфортно с   RTX ще трябва да изчака 3-4 годиини   минимум докато технологията се наложи . На този етап тази технология е в алфа версия и няма желязо което да я използва максимално.

• Автор
преди 38 минути, KoiAzLiWe написа:

А за да върви играта гладко на 144 Hz монитор ти трябва и около 144 fps 

Това са очевидно глупости. За да мога да играя и да виждам всички 144фпс ми трябва яка машина, ако прави по малко от 144 лошо няма. Монитора не си мисли; “опа .... тук са по малоо от 144 .... дай да почна да правя глупости за да го ядосвам”.

преди 36 минути, anonu написа:

За да мога да играя и да виждам всички 144фпс ми трябва яка машина, ако прави по малко от 144 лошо няма.

На 4К и ултра настройки ще бъдеш далечко от заветните 144fps на немално нови игри дори с 9900K + 2080ti.  За Пример 8600К(4.8Гхц)+1080ти на assassin's creed odyssey правя на 2К резолюция 65fps средни според вградения бенчмарк. С 8700 даже паднах на 60fps , но да кажем там ядрото бууства до 4.3-4.4. С конфигурацията към която си се устремил не вярвам да направиш повече от 80fps при 2К резолюция , камо ли на 4К (там ти давам към 55-60fps макс) .  Като цяло тази игра е доста зависима не само от картата , но и от процесора, но не вярвам в бъдеще с новите заглавия да е по-различно.    

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Ама това не касае хората с 10К бюджет, а тези, които търсят максимум производителност за минимум бюджет. Тези, които вземат 2080 Тi пак ще си сложат 9900К/F, сигурен съм. По логиката на чакането, ще чакаш след 7-10 другия месец, после е добре да се изчака да оправят "детските болести", после се чака за читави драйвери... Вече има достатъчно тестове с новите Ryzen vs 9900K и се видя, че въпреки подобрението в еднонишковите приложения, отново 9900К се представя по-добре в игри като цяло. 

https://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=2577&pid2=2569&compare=ryzen-9-3800x-16-core-3-9ghz-vs-core-i9-9900k-8-core-3-6ghz

Начи NDA за тестовете не е паднало пък имало тестове в нета. Сигурно Интел са платили за тях, да дискредитират АМД-то.

Ето ти сравнително компактна кутия която събира стандартни захранвания и карти с два вентилатора (дъното трябва да е MiniITX).

https://www.vario.bg/fractal-design-define-nano-s-fd-ca-def-nano-s-bk-w

Ако ще е Интел тези са подходящи - https://www.vario.bg/komponenti-d-nni-platki?51[]=Z390&50[]=Mini-ITX&orderby=price-asc

9900К + mini iTX дъно в конфигурация за 10К ? 😲

Относно новите zen2 дайте да не си чешем езиците преди да сме видяли ревютата .  

преди 3 минути, pepy86 написа:

9900К + miniATX дъно в конфигурация за 10К ?

Относно новите zen2 дайте да не си чешем езиците преди да сме видяли ревютата .  

Е, все пак приблизителна представа дават течовете. Ама тук е въпрос на разминаване с малко като резултати и...да не се окаже, че разминаването не е в полза на Интел, за сметка на цената на придобиване. И това, въпреки че новите АМД процесори1 се очертава да са малко по-скъпи, отколкото беше предполагал пича от Адоре.

След тва спомена ,че  Phanteks Enthoo Evolv X му е харесало като предложение , макар че никъде не уточни дали останалите компоненти са ОК.

• Автор
преди 2 часа, pepy86 написа:

След тва спомена ,че  Phanteks Enthoo Evolv X му е харесало като предложение , макар че никъде не уточни дали останалите компоненти са ОК.

Принципно искам интел и нвидиа, всичко друго е въпрос на вкус и просто го ползвам за инспирация.

преди 4 часа, anonu написа:

Принципно искам интел и нвидиа, всичко друго е въпрос на вкус и просто го ползвам за инспирация.

Не можеш да си ги позволиш, освен ако не си Джеф Безос, той може и да може да ги купи фирмите.

Пързуллллл! :lol6:

Хора, защо се връзвате? Не виждате ли, че темата е пързалка? Кой ще даде 10 бона, и то за машина за игри, на някакъв неграмотник, пишещ "упреснение" и търсещ "инспирация" :D Със същия успех и машина за €50 000 може да търси утре...

• Автор
преди 3 часа, Win_user написа:

Пързуллллл! :lol6:

Хора, защо се връзвате? Не виждате ли, че темата е пързалка? Кой ще даде 10 бона, и то за машина за игри, на някакъв неграмотник, пишещ "упреснение" и търсещ "инспирация" :D Със същия успех и машина за €50 000 може да търси утре...

Да, защото някой пише една дума на Български грешно, това го прави негеамотник.

Не виждам, как 10 бона или 5000 Евро е нереалистична сума. 

преди 9 часа, anonu написа:

Пак питам, имаш ли някакви забележки по предложената да речем от мен конфигурация. Ако имаш , сподели за да знаем какво точно да коригираме. В противен случай темата се обезсмисля от тук натам.

Ще се радвам като/ако купиш конфигурацията да споделиш своите впечатления и резултати. Хем да докажеш ,че темата не е фейк.

Пепи, от тук радост едва ли да видиш. Иначе като се говори за 5000 Евро, можеше да се сподели и дребната подробност от коя държава ще се купува. Вие му давате ко фигурации от България а както знаем чуждия пазар е малко различен.

преди 2 часа, pepy86 написа:

Ще се радвам като/ако купиш конфигурацията да споделиш своите впечатления и резултати.

Често съм си задавал същия въпрос - Защо аджеба никой питащ за конфигурация не се похвали с покупката, и да сподели какво е променил и защо, и да качи снимки и тестове. Никой не търси благодарности, а просто обратно инфо... :idea:

• Автор
преди 9 часа, pepy86 написа:

Ще се радвам като/ако купиш конфигурацията да споделиш своите впечатления и резултати. Хем да докажеш ,че темата не е фейк.

Защо мислиш че имам нужда да доказвам каквото и да било? Просто питам за мнения. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.