Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Износът на "демокрация" (aka Aмерикански империализъм)

Външната политика на САЩ 28 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли външната политика на САЩ?

• Да, одобрявам в голяма степен.
      17%
      5
    • Съвсем не.
      67%
      19
    • По-скоро да, с някои резерви.
      0%
      0
    • По-скоро не. Има какво да коригират като поведение.
      10%
      3
    • Нямам собствено мнение по въпроса.
      0%
      0
    • Външната политика на САЩ не ме интересува.
      3%
      1
    • Нито я приветствам, нито съм ѝ противник.
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

на 3.07.2019 г. в 7:15, miro20 написа:

То вие демонстрират чуждопоклонничество, лъжи и продажност :)

За твоите женомразски крайности и простотии дори няма да споменавам

Да ти кажа под секрет. Простотиите в този форум единствено ги пишеш само ти и то точно, когато се появи във форума.(около 2010 година). Неведнаж съм казвал, че ти си инженер сред политиците и политик, между инженерите.

• Отговори 236
  • Прегледи 30,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...абее...Судан нема ли нужда от демонокрация...ъъъъ пЪрдон-,,демокрация"... или нема нефт за крадене... за един нагъл мръсен американец питам...

• ...ако някой има нужда от по-подробен поглед върху зулумите на мръсния американец спрямо Югославия и после Сърбия.... препоръчвам трите документални филма ,,Тежеста на оковите"... https://ww

Публикувани изображения

преди 7 часа, Michigan111 написа:

За 75 години червената чума постигна това, което османците не успяха за 500 - превърнаха някога гордите българи в немислещи и лесни за манипулиране същества,  вярващи че са славяни и наричащи азбуката си Кирилица,  въпреки че е написана 30 год след смъртта на Кирил. 

Така си е.

преди 7 минути, Колев60 написа:

Простотиите в този форум единствено ги пишеш само ти

Ще се радвам не с общи приказки, а мъъъъничко по конкретно да ме цитираш и да кажеш - Миро , ето това дето си го казал/написал е тотална простотия.  :) 

Иначе няма как да отговоря на въздухарски измишльотини

Отделно че  е малко странно да съм "само аз" , след като очеизвадно е пълно с много  и доста по фрапиращи от мен участници тук, които ръсят гаменщини, обиди и чиста простотия.

преди 22 часа, herkules2 написа:

Така е, защото пострадалите от бомрардировките действат разединено и не се обединявмат срещу общия враг-империята на злото САЩ! Всички уж протестират, а никой не предприема ответни мерки, а кръволоците действат прилагайки римското павило "разделяй и владей"! Ако целият свят се обедини срещу тези душмани може да ги унищожи, както се унищожават паразити, кръвосмучещи инсекти! Технологиите не са само за американците, който има пари може да си ги поръча. Дронове могат да се сглобят на американска територия и да се действа с адекватен отговор, като се убиват и невинни американци. Добре, че има и терористични организации, които им връщат поздравите, макар и по различен начин. Ако за всеки варварски американски акт, се отговаряше с двойно по-голяма сила, тогава бандитите ще се замислят и за своята сигурност. Когато убиваш някого, трябва да очакваш същото и за теб. Силният на деня може да стане по-слаб и от най-слабия, ако загуби подкрепата на поддръжниците си, и тогава да му се напомни че не е Господ и че не е безсмъртен и може да бъде унищожен, макар че сигурно друг ще заеме мястото му!

Неслучайно американците са най-мразената нация в целия свят. Никой не ги обича защото навсякъде където са отишли разпалват само войни, конфликти и целта им е да окрадат ресурсите на другите за собствено обогатяване. От кражби и лакомия цялата им икономика е задлъжняла до астрономически стойности, рано или късно ще се срути...

Нали целия свят ги видя как сами си взривиха кулите и изтрепаха собственото си население, само за да почнат войната в Ирак.

Няма да се учудя, ако третата световна война е всички срещу Америка и този път краварите могат да бъдат заличени от лицето на Земята.

Одобрявам политиката на Доналд Тръмп!!! На останалата пасмина преди него и като цяло американската политика - НЕ!!!

От няколко седмици пробвам тука една нова игра - отборна с играчи от цял свят. Та из онези дни обявиха във форума към играта нов event със условия, награди и прочие, и съобщават датата съответно, когато ще стартира - 4 юли. И  един от играчите написа нещо от рода какви смотяници били, че избрали точно тази дата, когато хората щели да бъдат по семействата си. Ей братче, като подскочи целия форум, направиха го на бъзи и коприва - шибания янки живее с мисълта, че целия свят се върти около шибаната му държава. Това далеч не е първия подобен случай, който лично съм виждал из геймърските среди - наистина са събрали ненависта на всички, нема азиатци, нема европейци, на всички им е писнало от меко казано наглостта и безобразията на американците, което ако продължава все така, просто няма начин да не ескалира в нещо много грозно.

преди 8 часа, Джугашвили написа:

Одобрявам политиката на Доналд Тръмп!!! На останалата пасмина преди него и като цяло американската политика - НЕ!!!

A това гледа ли го, Джугашвили?

преди 15 часа, Lumberman написа:

A това гледа ли го, Джугашвили?

Не, това не съм го гледал и честно казано избягвам да гледам разни филмчета и клипове, щото повечето са пропагандни и спонсорирани от най-големите престъпници в световната история - Демократическата партия!!! А щом тези хвърлят милиарди долари за да го съборят и въпреки това не могат, значи наистина е добър президент, с добра политика, която толкова много пречи на еврейската мафия, прикрита зад паравана на Демократическата партия!!! Имам си  очи, глава на раменете, следя му действията, гледам резултатите от тези действия и сам мога да си направя изводите!!! Не е нужно някой да ми казва какво трябва да мисля и какво трябва да виждам и че всъщност това което виждам и това което мисля, не трябва да го виждам и не трябва да го мисля!!! А той човекът не прави нищо по-различно от предшествениците си, с тази разлика че си изпълнява обещанията от предизборната кампания!!! А какво направи човекът досега...излезе и открито каза, че интересите на американския народ и САЩ са над всичко останало!!! Нищо ново под слънцето, само дето ония които сега го плюят правеха същото и облъчваха масите с разни изкривени слогъни като "борба с тероризма", "демократични ценности", 'права на човека" и т.н.!!! Ама че на негрите, педе.растите, мюсюлманите и лесбийките (феминистките) не им харесвало, че ги режат от държавната хранилка и държавата повече няма да плаща за техният откровен рекет...сори, ама да не идват в САЩ или да си намерят някоя друга държава, която да им търпи капризите и да им плаща масрафите!!! И тънката, но СЪЩЕСТВЕНА разлика между него и предшествениците му във външната политика!!! Единственият президент, който ясно заявява, че светът има нужда от тясно сътрудничество между САЩ, Китай и Русия, а не от конфронтация!!! И какво последва от това??? Едно голямо плюене по платените от демократите медии!!! А резултатът какъв е??? Постигна ли го...постигна го!!! От както е дошъл на власт, изпратил ли е някъде войски да налагат "американската мечта" - НЕ!!! Но пък за сметка на това, военно-промишленият комплекс на САЩ и неговото силно лоби са презадоволени и работят на пълни обороти!!! И как този президент само за 2-3 години постигна това, че хем да няма измислена заплаха като "световният тероризъм" и "руската агресия", хем военно-промишления комплекс да работи на пълни обороти и да не може да смогне??? Много просто, человекът мисли с главата си и е добър държавник, въпреки всички компромати и лайна изсипани върху главата му!!! А не се иска да си член на МЕНСА, за да проумееш че е много по-изгодно, вместо да пращаш войски по цял свят за да рушиш държави, да им плащаш разходите, да трупаш дългове на държавата и накрая някакви частници да се облагодетелстват, по-добре е да продаваш оръжия по цял свят, а те да си правят каквото си искат с тях!!! В този случай държавата няма разходи, само приходи!!!! Нямат и жертви!!! Само от Саудитска арабия вкара близо 1 трилион долара в държавата!!! Ние също сме на опашката да им плащаме одъртелите F-ки!!! ФАКТ!!! Дали под натиск, дали от раболеничене, това е резултатът и ние нямаме право да се сърдим на Тръмп за това!! Те си имат държавник начело, ние си имаме продажник начело !!!! Има и още много други неща, които прави Тръмп, но поста стана твърде дълъг за да се спра и на тях!!!

преди 1 час, Джугашвили написа:

Те си имат държавник начело, ние си имаме продажник начело !!!!

+1

Макар че не съм съвсем убеден, че Тръмп води независима политика и смятам, че по един или друг начин му се оказва натиск в определени сфери. 

преди 1 час, Michigan111 написа:

+1

Макар че не съм съвсем убеден, че Тръмп води независима политика и смятам, че по един или друг начин му се оказва натиск в определени сфери. 

О, това е вън от всякакви съмнения!!! Наивно е човек да вярва, че това е милиардерът самотник!!! Няма как да стане този филм!!!Просто трябва да му се отдаде заслуженото, че въпреки целият този натиск, успява да балансира някак си нещата и да постига поставените си цели!!! Просто действа с други механизми (които са доста по-ефикасни) за постигането на целите си, въпреки че не е ясно дали икономическите прийоми не са по-разрушителни от бомбите!!! Въпреки всичко и въпреки цялата медийна истерия, фактите сочат едно!!! До сега няма слаб ход на външнополитическо ниво!!! Факт е че затопля отношенията с Русия!!! Факт е че приземи и китайците или поне ги възпря временно!!! Факт е че и със неконтролируемите севернокорейци се разбра и че е първия американски президент ходил там и че когато вдигне телефона, срещата с водача Ким е уредена и САЩ са в безопасност!!! Какво повече да искат и да очакват американците от него??? Ах да, щях да забравя!!! Факт е и че навря целият ЕС и неговата управляваща каста начело с комсомолския секретар на ГДР - Ангела Меркел и нейната кукла на конци  и тотален алкохолик - Юнкер в кучи гъз!!! За съжаление, родени сме от грешната страна, какво да направим??? Това не означава, че трябва да отричаме качествата на можещите!!! 

преди 20 минути, Джугашвили написа:

За съжаление, родени сме от грешната страна, какво да направим???

Това си викахме през соца, но нямахме никакъв избор . Сега спокойно можеш да избереш страна . Схващаш ли разликата ?

комсомолския секретар на ГДР - Ангела Меркел

За комунистическото минало на другарката Меркел знаят под 1% от населението,  а още по малко знаят, че всъщност е родена в Западна Германия и е сред сигурно единиците емигрирали на изток , иначе загрижена за демократичните ценности.  

преди 5 минути, Michigan111 написа:

За комунистическото минало на другарката Меркел знаят под 1% от населението,  а още по малко знаят, че всъщност е родена в Западна Германия и е сред сигурно единиците емигрирали на изток , иначе загрижена за демократичните ценности.  

Верно че е родена в Хамбург!!! Виж не се бях замислял върху това нещо!!! Благодаря, за което!!! Все си мислех, че е от Берлин!!! За мен по-интересното е, откъде получава фамилията си, която носи и до ден днешен!!!

преди 27 минути, Джугашвили написа:

Верно че е родена в Хамбург!!! Виж не се бях замислял върху това нещо!!! Благодаря, за което!!! Все си мислех, че е от Берлин!!! За мен по-интересното е, откъде получава фамилията си, която носи и до ден днешен!!!

Меркел е фамилията на първия съпруг на Ангела - Улрих, която тя запазва и след развода с него.

преди 24 минути, Мойра написа:

Меркел е фамилията на първия съпруг на Ангела - Улрих, която тя запазва и след развода с него.

Точно така!!! Въпросът е къде и как никой не и задава тези неудобни въпроси??? Аз да ти кажа, без да го проверяваш...в Москва!!! Иначе няма проблем тази жена да бъде избирана за държавен глава на Германия и тя да определя правилата на ЕС и кой да го управлява в продължение на 4 мандата - 16 години!!! Когато това се случва в ЕС, това е ДЕМОКРАЦИЯ!!!! Когато същото това нещо се случва в матушка Россия с товарищ Путин, това е много лошо, заплаха за демократичните европейски ценности и агресивна имперска политика на матушка Россия!!! Та въпросът ми е, конкретно да ми се обясни, кои са комунистите, кои са агресорите и кои са демократите, че нещо ми се губи връзката!!! Може и да е от възрастта,може и да е от деменцията, знам ли!!!

преди 2 часа, Michigan111 написа:

За комунистическото минало на другарката Меркел знаят под 1% от населението

Всъщност, всички знаят :) 

Иначе няма проблем тази жена да бъде избирана за държавен глава на Германия и тя да определя правилата на ЕС и кой да го управлява в продължение на 4 мандата - 16 години!!! Когато това се случва в ЕС, това е ДЕМОКРАЦИЯ!!!! Когато същото това нещо се случва в матушка Россия с товарищ Путин, това е много лошо, заплаха за демократичните европейски ценности и агресивна имперска политика на матушка Россия!!! Та въпросът ми е, конкретно да ми се обясни, кои са комунистите, кои са агресорите и кои са демократите, че нещо ми се губи връзката!!! Може и да е от възрастта,може и да е от деменцията, знам ли!!!

Има огромна разлика в провежданите избори.  в матушката РФ и Путлер е абсолютна пародия на "демокрация" .

Всъщност, новия олигархичен режим много успешно овладяха този "театър" на демокрация.

Нали се сещаш за стотиците клипчета как се провеждат избори в матушката РФ ? Как тикат в урните бюлетини, как фалшифицират дори пред камерите и т.н.

Даже в шоуто на Слави  по погрешка бяха пуснали едни таквиа клипове като "доказателство" за манипулации на нашите избори . Само дето клипчетата се оказаха от руска избирателна секция от руски някакви избори :)

За последното си прав. Много често ти се губи връзката.

преди 51 минути, miro20 написа:

Всъщност, всички знаят :) 

Говорех за населението в България,  и продължавам да твърдя че 99% не знаят.  За нещата в Европа обвиняват германците и лошата демокрация,  и мислят че ако беше добрия комунизъм нямаше да се стигне до тук.  А то на власт на много места са си комунистите, но вместо да веят червени знамена,  издигат лозунги за демократичните ценности. 

на 6.07.2019 г. в 11:17, gagodrago написа:

Няма да се учудя, ако третата световна война е всички срещу Америка и този път краварите могат да бъдат заличени от лицето на Земята.

Ха дано! Чул те е Господ!!!

А дано, ама надали.  Много е наивно да го вярваш.  САЩ са най силния инструмент на капитала,  как я виждаш тая работа да стане? 

преди 16 часа, Джугашвили написа:

О, това е вън от всякакви съмнения!!! Наивно е човек да вярва, че това е милиардерът самотник!!! Няма как да стане този филм!!!Просто трябва да му се отдаде заслуженото, че въпреки целият този натиск, успява да балансира някак си нещата и да постига поставените си цели!!! Просто действа с други механизми (които са доста по-ефикасни) за постигането на целите си, въпреки че не е ясно дали икономическите прийоми не са по-разрушителни от бомбите!!! Въпреки всичко и въпреки цялата медийна истерия, фактите сочат едно!!! До сега няма слаб ход на външнополитическо ниво!!! Факт е че затопля отношенията с Русия!!! Факт е че приземи и китайците или поне ги възпря временно!!! Факт е че и със неконтролируемите севернокорейци се разбра и че е първия американски президент ходил там и че когато вдигне телефона, срещата с водача Ким е уредена и САЩ са в безопасност!!! Какво повече да искат и да очакват американците от него??? Ах да, щях да забравя!!! Факт е и че навря целият ЕС и неговата управляваща каста начело с комсомолския секретар на ГДР - Ангела Меркел и нейната кукла на конци  и тотален алкохолик - Юнкер в кучи гъз!!! За съжаление, родени сме от грешната страна, какво да направим??? Това не означава, че трябва да отричаме качествата на можещите!!! 

Трябва да призная, това е перфектен коментар! Интересно ми е слепият Миро, дали е прогледнал, или "едно си баба знае, едно си бае"! Тръмп е доста хитър и добре знае, че от конфронтация нищо не се печели, още повече, че САЩ вече не са най-силни в света. Действа по деликатния начин, докато ако на негово място беше седнала Хилари, до сега не се знае дали щяхме още да съществуваме! Феминистките бълват змии и гущери. Един милиард жени по света се обявили срещу него, като че ли те са го избирали за президент на САЩ! Явно хората в Америка са разбрали, че жена на чело на страната е пагубно за света. Меркел и Мей са доказателство за това! Какво ли щеше да е при нас, ако ЦЦ беше избрана за президент на страната ни?

преди 7 минути, Michigan111 написа:

А дано, ама надали.  Много е наивно да го вярваш.  САЩ са най силния инструмент на капитала,  как я виждаш тая работа да стане? 

Това не е вярно! САЩ са задлъжнели на целия свят! Само Китай ако си поиска дълговете в злато и със САЩ е свършено. Тогаз войната ще е неизбежна. А и в Евразийският съюз обмислят вече доларът да не е основна обменна валута. Така "най-силният инструмент на капитала" ще се окаже безсилен да защити дори и собствената си страна, защото печатането на долари с цел инфлация по света няма да е положително за световните хайдуци!

Херкулес,  на колко години си?  САЩ обявяват търговска война на Китай,  Китай има инструменти да срине САЩ и не го прави?  Наистина ки мислиш, че ако потъне САЩ,  потъват само те и всичко друго е цветя и рози?  Потъваме всички,  първо икономически,  после финансово и накрая вероятно буквално.  И това е от повече от век,  и ще продължава,  защото на никой не му стиска да направи нещо по въпроса след случая с Германия на Фюрера. 

преди 24 минути, Michigan111 написа:

Херкулес,  на колко години си?  САЩ обявяват търговска война на Китай,  Китай има инструменти да срине САЩ и не го прави?  Наистина ки мислиш, че ако потъне САЩ,  потъват само те и всичко друго е цветя и рози?  Потъваме всички,  първо икономически,  после финансово и накрая вероятно буквално.  И това е от повече от век,  и ще продължава,  защото на никой не му стиска да направи нещо по въпроса след случая с Германия на Фюрера. 

Възможно е да потънем всички, но все нещо ще остане, и бъди сигурен, че от САЩ нищо няма да остане! Въпросът опира, до кога ще търпят угнетените варварството на САЩ? Не само Китай, Русия има повече мощ да срине САЩ, но не го прави от съображения за хуманно поведение, а и в САЩ има много руснаци, както и китайци. Руската мафия там винаги може да помогне за ликвидацията! Случаят с Германия след фюрера е показателен, но може да се погледне абстрактно. Какво би станало, ако се повтори и със САЩ? Този въпрос в същност е реторичен и Тръмп много добре жонглира в обстановката, като уж показва мускули пред американците, но се съобразява с останалите, защото при война има жертви и от двете страни, а на него нещо не му се умира, дори и на тази възраст!

P.S, Над 50 години съм, февруари месец тази година навърших 51и съм роден във високосна година!

Ами да си жив и здрав и още поне 51 да изкараш.  Истината е, че не знаем кой с какво разполага,  те самите не знаят какво има другия,  та ние ли.  И да твърдим,  че Русия има мощ да свие сърмите на янките,  или че американците са най голямата сила е меко казано несериозно и наивно. Те за това на думи се изхвърлят,  а после като се видят показват уважение.  И действия не предприемат,  щото не знаят какво ще получат като ответни.  Виж една Северна Корея как е недосегаема, какво остава за супер силите.  

А иначе е много забавно как поставяш в едно изречение Русия и "хуманно поведение". Хуманното поведение е на последно място сред причините Русия да не го прави.  Без да твърдя, естествено, че поведението на американците е хуманно. 

Рационалната офанзива срещу САЩ може да бъде само икономическа - от трета световна никой няма полза.

преди 12 часа, herkules2 написа:

Интересно ми е слепият Миро, дали е прогледнал,

Благодаря за интереса. Но няма как слепци да ми обясняват колко е хубава дъгата :) Няма как да стане... :)

преди 12 часа, herkules2 написа:

Не само Китай, Русия има повече мощ да срине САЩ, но не го прави от съображения за хуманно поведение

Не го правят, просто защото ще трябва да изтребят собствените си деца, роднини, вили , имоти, които живеейки в империалистическия загниващ запад , се смеят на политкоумния електорат който използват за пропаганда като вашата  :)

Отделно за мощта и развитието , да припомня едно    сравнение :

На мен лично са ми интересни патентите, от тези 963 сигурно 100 са за спиртни напитки 😂

Иначе и Русия си е кочина,  икономика далеч от световните сили,  основно природни ресурси.  Русоробите се хвалят как имало големи маси руснаци по гнилите капиталистически държави,  без да се запитат защо са там и защо са избягали.  

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.