Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли свобода на словото във форума

Featured Replies

преди 10 часа, ostavime написа:

Пробвай се, ако искаш. Да видим дали ще са нужни повече от 30 мин., за да разбереш какво ще ти се случи. 

Я да видим автора на темата ще възроптае ли срещу тази явна заплаха за цензура от глобален модератор към друг потребител?

• Отговори 153
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Николов, тъкмо мислех да се застъпя за теб, и да те сложат пак да модерираш . Щото ми е интересно до колко хората си вземат поуки . Уви.

Та ти дори не разбираш разликата между обективно модериране според правилата и цензура !

преди 9 минути, miro20 написа:

Николов, тъкмо мислех да се застъпя за теб, и да те сложат пак да модерираш . Щото ми е интересно до колко хората си вземат поуки . Уви.

Та ти дори не разбираш разликата между обективно модериране според правилата и цензура !

Не се мъчи да обясняваш. То като не става, не става. Да беше ***, да му го набиеш, ама акъл... как?!? :-))))))))))

Нещо си объркал рейса пич, аз не желая да бъда модератор!

И да ти кажа под секрет - няма и не може да има обективно модериране, винаги е субективно.

Цитата в предишния ми пост е показателен пример.

преди 2 минути, ostavime написа:

Не се мъчи да обясняваш. То като не става, не става. Да беше ***, да му го набиеш, ама акъл... как?!? :-))))))))))

Ей го, това е глобален модератор.Има ли нужда повече да обяснявам?

преди 2 часа, M.Николов написа:

Ей го, това е глобален модератор. Има ли нужда повече да обяснявам?

Преди време беше публикувал клипче от частната си колекция как управлява мпс-то на жена му и ругае като хамалин друг участник в движението. Беше много горд. В онзи момент разбрах какви имбецили са се събрали около един от администраторите, а именно г-н Карабойчев. Люлински дистарикати.

П.П. Според мен форумът доста се е отдалечил от първоначалната идея, но в днешно време нямаш избор. Това е тенденцията.

преди 3 часа, M.Николов написа:

И да ти кажа под секрет - няма и не може да има обективно модериране, винаги е субективно.

То че няма, няма. И аз съм потърпевш и казах за каква дреболия  по назад.

Проблема е друг, и ти го казах - че ти не правиш разлика между модериране спрямо правилата,  и цензура.

Което е много по зле от това което ти казваш  за субективизъм при модериране.

Дали пък не трябваше да погледнеш какво е цензура преди да се изкажеш?:hush:

" Цензурата (на латински: censura) е потискане и контрол върху словото, публичното общуване или други форми на човешката изява, въз основа на това, че такива форми се считат за неприемливи, вредни, чувствителни или политически неправилни или неудобни."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Цензура

Ма големи Матросовци има тук за тази свобода на словото дето и днес автора не я описал какво е според него

преди 25 минути, M.Николов написа:

въз основа на това, че такива форми се считат за неприемливи, вредни, чувствителни или политически неправилни

Тогава цялата ви червена тролска групичка трябва да се  с бан.

Защото комунистическата идеология е официално обявена за престъпна с декларация на НС.

Но за наказание може да ви се включи задължителен прочит и гледане на "документите с А.Тодоров" :)

По съдържание и смисъл  :

Свободата е Възможност за проява на собствена Воля .

(Или поне така всички го разбираме . Предполагам , че тук никой нищо против няма . :))

А Възможностите се определят от Необходимостта (нещо което трябва , неизбежно се случва).

Така стигаме до класическото определение :

Свободата е осъзната Необходимост . Осъзнаването на Възможностите , какво може и какво не може ! 

Така Свободата представлява  Отговорност , способност за вземане на решение за себе си и за другите - Право и Задължение . Т.е. е Ограничена  в рамките на възможното !

....Ако е само Право - това е безотговорност , Слободия . Ако е само Задължение - това е Робство .......

Сега следва " Аз Искам ! " - Слободия , Свобода или Робство .........:nono:

Обикновено се иска Слободия......! Свободата е Отговорност (между Слободия и Робство )! :)

преди 6 часа, by_chechi написа:

Сега следва " Аз Искам ! " - Слободия , Свобода или Робство .........:nono:

Тъй де. Точно както ти орева света за правото си да плюеш и да повтаряш клишетата си   заради някакво времено проблемче с форума :laughing4:

Че и скрийншотове прави и какво ли не. :) 

преди 3 часа, miro20 написа:

....за правото си да плюеш и да повтаряш клишетата си.....

Вписваш ли се в графата свободен ? :angry:

За осъзната необходимост ти е недостъпно за мислене , и дума не може да става .:nono:

Неспособен на собствено решение - безотговорен ! ...:nono:

Дадена ти е във форума слободия , а си роб на себе си (и не само - няма да конкретизирам) ! :nono:Пълна човешка трагедия . Приеми дълбоките ми съболезнования ! :(

................................................

" Клише - шаблонен, банализиран израз, изтъркана фраза лишена от самобитност....дали даден израз е клише или не зависи в голяма степен от това кой дава тази оценка и от това кой и в какъв контекст е използвал израза." (сору)

Това е определение на понятието "клише" , а не е клише . Тук "изтъркване" няма !......(за твое сведение ) :nono:

Забележка като за тъпи : Понятия , определения не са клишета както ти си го представяш ! Те са форми на мислене върху които мноооого има да работиш........Но недей ! Няма смисъл , за теб е безполезно ! :lol6:

Най-малко ти можеш да говориш за клише - самият ти си клише ! Не от един и двама ти е казвано кратко и ясно - Миро "Краставицата" ....:lol6:

От там нататък би било добре , да си обосноваваш твърденията .....това е да си свободен в мисленето ! Но не можеш - не си свободен ! :nono:

Бе , ти не си свободен и в измислянето - някой трябва непрекъснато да ти подава "тон за песен"...... !:lol6:

Велик си . Признах та. Нивото ти е над всякаква религия и космос. ... Сигурно тези мисли ги писа без дори да си включваш компа....  :angel19:

Днес беше изтрита една моя нова тема в раздел Право и Юридически консултации

Извинявам се за многото теми, който пускам.

Нямам роднинска връзка, никога не съм виждал и не познавам собственика на сайта.

Нямам роднинска връзка, никога не съм виждал и не познавам Администратора, Модераторите и редакторите на сайта.

Преди около 25 години постъпих на работа в чуждестранна фирма и симпатиите ми преминаха в сътрудник на чужда фирма, държава и интереси.

Принуден съм да пускам теми вместо коментари, защото съм в защитна позиция срещу  национална служба контраразузнаване.

Причината за всички мой  деиствия в този форум е собственика на сайта. Имам в предвид търпимостта към делата ми в този форум.

Нямам роднинска връзка, никога не съм виждал и не познавам собственика на сайта.

Нищо не можете да докажете. Предполагам всички мой теми, профили и публикации в този форум ще съществуват около 60 дни.

След което всичко с един клик ще бъде изтрито завинаги.

Извинявам се за всичко.

• 1 месец по-късно...
на 24.07.2019 г. в 23:37, Michigan111 написа:

Или защо определен модератор трие мнения,  квалифицирайки ги като офф топик,  защото не съвпадат с неговия мироглед,  а негови мнения, също далеч от темата стоят.  От както съм във форума с някои от модераторите действително влезнах в спор,  но заглушаване не бях срещал.   

Използвам темата за поредните своеволия

Модератор разпространява фейкове и дезинформация и трие неудобни мнения

преди 9 минути, miro20 написа:

Ти ли решаваш кое е дезинформация, и кое не е? А?  А постът ти го изтрих заради думата "малоумници" 

И наистина престани, защото ти се излагаш! 

И вече ти се каза, това че съм модератор не значи , че не мога да участвам в дискусиите във форумът!

преди 13 минути, miro20 написа:

Мненията съм ги изтрил аз, а никой от вас не е получавал права да определя кое е фейк и кое не.
Това, което за един е фейк, за друг не е и обратното - разни хора, разни възприятия.
Всеки изразява мнението си свободно и цитира линкове, които поне от 4-5 години не само не се трият, ами си стоят като хистори безпроблемно.
Трия мнения, когато в тях има обиди и особено към женската част във форума!!!

Не се самозабравяйте и се отнасяйте към всеки пишещ тук с нужното уважение!!!

пп. Своеволията са в случая от твоя милост и то брутално нахално изложени с лъжа!

Едит: извинявам се - писали сме и постнали заедно с колежката.

Редактирано от algor (преглед на промените)

преди 11 минути, miro20 написа:

И като е модератор няма право на мнение ли, доколкото виждам , а дали е фейк или не всеки сам за себе си решава, това че не съвпада дадено мнение с твоите политически възгледи не е повод за рев в тази тема.

преди 1 час, barbuncela написа:

Ти ли решаваш кое е дезинформация, и кое не е? А?  А постът ти го изтрих заради думата "малоумници" 

И наистина престани, защото ти се излагаш! 

И вече ти се каза, това че съм модератор не значи , че не мога да участвам в дискусиите във форумът!

Нещата ги поставям в съвсем друга плоскост. Никога не съм оспорвал правото на който и да е да си дава мнението , ДОРИ да не съвпада с моето.

Понеже ти се получи "рецидив" , виждам че си фен на подобни фейк новини.

Не съм те обидил ТЕБ ЛИЧНО с думата малоумници. Квалифицирах че тези  фейк новини са насочени за не особенно интелигентен електорат, който чете само "скандални " заглавия  и не си прави труда да мисли.

Както ти самата си ме цитирала израза ми е :

Цитат

Класически фек за малоумници. Защо цитираш такива, не знам. Засрами се.

Казвам че цитираш такива, и се чудя защо .

В случая , както и с другия фейк за Умберто Еко, който никога не е казвал подобни думи  / освен че  е фейк отпреди 7 години в "бъзиклийкс" / и тук се търси сензация, спекулаци на базата на откровенна лъжа.

Фандъкова / нищо лично и не ми пука конкретно за нея/ никога не би казала подобни глупости за циганите и обещания за безплатния им ток и транспорт .

Следващата ти излагация бе да оправдаваш "новината " си  с видео на цигани от Благоевград , които обясняват как крадат ток.  Е какво общо имат цигани които крадат ток, с Фандъкова ?

Какво общо имат цигани от Благоевград със София ? ?

Осъзнаваш ли какво имам впредвид ?

И че няма нищо лично в квалификациите ми ?

преди 1 час, АUX написа:

а дали е фейк или не всеки сам за себе си решава, това че не съвпада дадено мнение с твоите политически възгледи не е повод за рев в тази тема.

Утре някой ще каже е Радев  е КАЗАЛ  и обещал на всички пенсионери безплатен ток и пенсии от 1500 лв.

Това че е фейк, означава ли че  всеки може да си тиражира фейкове за Радев  , под знамето на "свобода на словото и мненията" ??

Едно е да си кажеш МНЕНИЕТО за наистина казани думи от Фандъкова или Радев или техни постъпки , съвсем друго е да твърдиш че няокй от тях е КАЗАЛ такива глупости.

Хората затова по света вече харчат милиони против такава дезинформация. И това няма нищо общо със свобода на изразяване на мненията.

преди 1 час, algor написа:

Трия мнения, когато в тях има обиди и особено към женската част във форума!!!

Както обясних, никого лично не съм обидил. КВалифицирам НОВИНАТА и таргета за когото е насочена.

И продължавам да смятам че подобни фейк новини се тиражират именно за не особенно мислещи хора . При останалите такива "новини" не хващат дикиш.

преди 1 час, algor написа:

пп. Своеволията са в случая от твоя милост и то брутално нахално изложени с лъжа!

Ах да, относно това, бих се радвал да разбера кое наричаш "Нахално изложени с ЛЪЖА" ??

За квалификациите /които не са към барбунцела/ за фалшивите новини  никога не бих си върнал думите, но ако ми посочиш кое съм нахално излъгал, ще се поправя и извиня.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 часа, miro20 написа:

Утре някой ще каже е Радев  е КАЗАЛ  и обещал на всички пенсионери безплатен ток и пенсии от 1500 лв.

Това че е фейк, означава ли че  всеки може да си тиражира фейкове за Радев  , под знамето на "свобода на словото и мненията" ??

Едно е да си кажеш МНЕНИЕТО за наистина казани думи от Фандъкова или Радев или техни постъпки , съвсем друго е да твърдиш че няокй от тях е КАЗАЛ такива глупости.

Който каже нещо носи отговорност за това коеото е казал, статията не е писана от barbuncela, а това дали е фейк или не всеки сам за себе си прави заключение. Пишеш в тема за свобода на словото, че такова няма, а в същото време искаш да бъде наложена цензура, не ти ли се струва леко странно това?! След като не ти харесва дадена новина я обори с факти, а не да се обиждаме, на мен също не ми допадат някой постове, но не съм тръгнал да квалифицирам този и онзи и да рева, че няма свобода на словото, каквато свобода тук е наистина в повече от нормалното (лично мнение). 

на 2.10.2019 г. в 9:48, АUX написа:

Пишеш в тема за свобода на словото, че такова няма, а в същото време искаш да бъде наложена цензура, не ти ли се струва леко странно това?!

Прочети отново подчертаното което си ме цитирал. Много внимателно.

:)

на 2.10.2019 г. в 9:48, АUX написа:

След като не ти харесва дадена новина я обори с факти, а не да се обиждаме, на мен също не ми допадат някой постове

Какво да оборваш бе. Някой  казва че си  гей, върви доказвай с факти че не си .

Така и нейната "новина" . Фандъкова щяла да пуска безплатен транспорт за цигани и само за цигани - зимата безплатен ток.

Какво трябва да "доказваме" на тази простотия ??? :)   Какви аргументи , какви "факти" :laughing4:

В случая с фейк новините, да, всеки може да си ги тиражира. Но говорим и за малко хигиена в дискусиите.

В технически раздел търпят ли всеки идиот , за който целерон на 333 мгц е по добър от новия райзен  ? Не само е смешно, а и е тъпо , нали ?

пп

Виждате какво стана в Сливен с една истерия породена от фалшива новина.

https://www.dw.com/bg/истерията-с-отнемането-на-деца-в-сливен-някой-постигна-целта-си/a-50736560

Нещата отдавна са извън рамките на простичкото ... "абе нека всеки си преценява дали една новина е фалшива" . 

И е крайно време да се вземат моментални и доста по строги мерки за всякакви подобни истерии по фалшиви новини.

Мога само да съжалявам че пример за такива бе станала една модераторка. Не че и преди не са копирани и цитирани подобни фейк новини, но поради това че са от обикновенни потребители, последните просто стават за смях, оборени и засрамени.

Е тук малко се получи друга ситуация.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

фъндъкова  обещала   безплатен транспорт 

те и без тва си се возят   гратис и по влакове и по всякакв транспорт

иначе няма  свобода

всичко се цензурира

според взъгледите на модераторети

администратора в този сайт е безгласна буква

но си е за негова сметка 

Ех таз свобода на словото бре още я чепкате......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.