Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли свобода на словото във форума

Featured Replies

И да му държиш сметка да ти обяснява?

преди 1 минута, petie1 написа:

Та до докъде стигна мъдренето има ли цензура или нр?

Така като му гледаш аватара, как ти се струва?

• Отговори 153
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 46 минути, petie1 написа:

Та до докъде стигна мъдренето има ли цензура или не?

Ако ми обясниш какво разбираш под "цензура" ще ти отговоря, че да не започнеш пак с разходките по гол *уй по улиците. 

Между другото онзи ден,  в Ихтиман мисля,  щракнали един такъв по гол *уй,  та замислих се,  не било същото като да говориш свободно. 

преди 56 минути, M.Николов написа:

И какво не ти харесва на аватара ми?  Човека казва, че има и добри комундели.  

преди 1 час, M.Николов написа:

Ама няма как да си равен с модератора бе, пич!

Ами всъщност когато става въпрос за спазване на правилата, оказа се има как. 

Когато става въпрос за контролиране спазването на правилата няма как,  и нямам и претенции .

преди 13 минути, Michigan111 написа:

Ако ми обясниш какво разбираш под "цензура" ще ти отговоря, че да не започнеш пак с разходките по гол *уй по улиците. 

По добре вие обяснете какво е това свобода на словото и трябва ли да я пазим кат Матросов на амбразурата?

• Автор
току-що, petie1 написа:

По добре вие обяснете какво е това свобода на словото и трябва ли да я пазим кат Матросов на амбразурата?

Питаш ме нещо,  пък ме караш да ти обяснявам друго?  

преди 5 минути, Michigan111 написа:

Питаш ме нещо,  пък ме караш да ти обяснявам друго?  

Еми да вие се оплаквате че нямало свобода на словото тоест твърдите че има цензура

преди 1 час, M.Николов написа:

И да му държиш сметка да ти обяснява?

Еми май е стигнал до под кривата круша

Понеже банването е крайна форма на цензура, а аз, независимо от малкия си брой постове, стремително се приближавам, благодарение на некви си анонимници (виж долу), към фаталните 10 точки, когато ще бъда баннат без възврат:

Цитат

4 точки предупреждения 

Няма ограничения в момента 

1

Обиди и вулгарни думи

от ostavime,25 юли

3

Обиди и вулгарни думи

от algor,18 юни

та искам да разбера определението на "обиди и вулгарни думи", за да мога да се предпазя, доколкото е възможно, от печалната кончина. 

Не ми е ясно какво е определението на мудературата, защото досега никой обикновен юзър не ми се е оплакал от мои обиди и/ли вулгарни думи. Даже обратното: за 55 поста имам 44 харесвания - добър процент, а? 

Допускам, че може да е направено зад гърба ми с доносническата опция "Докладвай" - но пак не ми става ясно къде и в какво обиждам и вулгàря. 

Може би някой да ми се оплаче явно? И преди да ме заколи, поне да каже защо - конкретно? 

Чакам. 

Прочее, приканвам хората от българското племе да не използват гръкомански думи с корена" вулгар". Има заместители на тази дума, то ест, казано на чист български - синоними. 

• Автор
преди 8 часа, petie1 написа:

Еми да вие се оплаквате че нямало свобода на словото тоест твърдите че има цензура

Първо, кои сме тези ние?  

Второ,  не съм се оплаквал , а питах. 

Трето,  наличие на цензура и липса на свобода на словото са две различни неща.

Но понеже: 

преди 8 часа, petie1 написа:

Еми май е стигнал до под кривата круша

Очевидно си от т.нар.  Екстрасенси  във форума,  дето знаят всичко за всеки,  без да са ги виждали даже тези хора, няма нужда и да се опитвам да ти ги обясня тези неща.  

Та, ходи си по гол *уй по улицата и си мисли, че е същото като да си кажеш свободно мнението. 

Проблемът си е твой. 

Като стана въпрос вече, мисля че няма да е много нахално да питам, защо в 21 век, в европейски форум се допуска аватар, открито призоваващ към убийства?

• Автор

Радуле, ти онзи ден не обясняваше ли,че би аплодирал действията на червените убийци и днес? Подобен коментар не призовава към убийства,  но моят аватар вече призовава, така ли? Много сте загрижени иначе, но само в едната посока. 

Другия момент е, че в снимката няма призиви за нищо,  напротив, показва добрата страна на определени хора. 

преди 32 минути, Michigan111 написа:

Другия момент е, че в снимката няма призиви за нищо,  напротив, показва добрата страна на определени хора. 

подобни призиви са за евреи, негри, цигани, хомо и тъ нъ
требе ли всички да измрат, защото видиш ли на некой му е крив света
ако това е добрата страна на тези хора, фашистите и хитлеристите, ряпа да ядат

не знам какво му става днес на форума, ама много постове днес са в розово
нямам обяснение

това е някакъв филтър, но някак си много неадекватен ми идва
но с това разполагам и на това съм доволен

преди 2 часа, Michigan111 написа:

Радуле, ти онзи ден не обясняваше ли,че би аплодирал действията на червените убийци и днес? Подобен коментар не призовава към убийства,  но моят аватар вече призовава, така ли? Много сте загрижени иначе, но само в едната посока. 

Въпросът ми не беше към теб. Теб нямам какво да те питам.

на 29.07.2019 г. в 1:14, Michigan111 написа:

Не съм имал и нямам намерение да злоупотребявам с нищо,  нито пък да провокирам.  Имам си позиция и я отстоявам.  И не е да тръгна с гол *уй по улицата,  каквото желание колегата преди теб изрази,  а да имаш право свободно да кажеш какво мислиш и ако двама човека нарушават правилата , то брадвата да бъде и за двамата . Сигурен съм, че и ти не виждаш злоупотреба.  А ако наруша правилата е нормално да бъда санкциониран.  

Ще се опитам накратко. Защото нито имам желание да ти обяснявам ясно написаното, нито достатъчно батерия, за да влизам в полемики.

За теб "справедливо" е: "брадвата да бъде за двамата", когато хем двама изразяват Свободно Собствено мнение, хем трябва да има демокрация. Нещо не се връзва с думата "консенсус". 

Защото в конкретния случай, ти изразяваш недоволство от модератор. "Брадвата" е само за него, той вече не може да упражнява контролни функции, а ти си ... Прав, защото са ти се Извинили от висше ниво и решаваш, че бившият модератор не може вече да има собствено мнение като обикновен потребител, ако вече се е компрометирал. Но, това не ти пречи да обиждаш по други теми и да се заяждаш, с хъс, с повечето на различно от твоето мнение и да си невероятният радетел за демокрация, по този жалък пример.

Човече, много хора пишат и обсъждат тук, много преди ти да заиздигаш Лозунги. Било с аватари или косвено громящ червени кратуни и маймуни! 

Никой от потребителите не е длъжен да ти търпи полюциите. Съобразявай се и уважавай, за да те уважават. Ако не, ще се повторя- не защото се изказвам като вездесъща- много рязко и болезнено, както са ти се Извинили, така да те запратят в осма глуха!

• Автор
преди 17 минути, Maleficient написа:

Човече, много хора пишат и обсъждат тук, много преди ти да заиздигаш Лозунги. Било с аватари или косвено громящ червени кратуни и маймуни! 

А когато въпросната кратуна или маймуна ме е нарекъл джендър - соросоид, аз какво, да му остана длъжен?  Това ,че пише тук от преди мен му дава право да обижда ли? А аз като новобранец трябва да си трая? Само че няма как да стане това нещо.  Ако искаш покажи ми къде съм нападнал и обидил някой без да съм провокиран и съм готов да се извиня.   А защо техните обиди не ги осъждаш, няма им да ми кажеш сигурно. 

преди 29 минути, Maleficient написа:

бившият модератор не може вече да има собствено мнение като обикновен потребител, ако вече се е компрометирал. Но, това не ти пречи да обиждаш по други теми и да се заяждаш, с хъс, с повечето на различно от твоето мнение и да си невероятният радетел за демокрация, по този жалък пример.

Това първото никога не съм го казвал,  няма и как да го кажа,  естествено че може да си пише каквото иска,  относно обидите ти казах как стоят нещата,  офертата за извинението важи ;)

преди 12 часа, Michigan111 написа:

Първо, кои сме тези ние?  

Второ,  не съм се оплаквал , а питах. 

Трето,  наличие на цензура и липса на свобода на словото са две различни неща.

Но понеже: 

Очевидно си от т.нар.  Екстрасенси  във форума,  дето знаят всичко за всеки,  без да са ги виждали даже тези хора, няма нужда и да се опитвам да ти ги обясня тези неща.  

Та, ходи си по гол *уй по улицата и си мисли, че е същото като да си кажеш свободно мнението. 

Проблемът си е твой. 

Ма големи глупости сте нсатворили и нищо не сте казали пак ще ви питам що е то свобода на словото и от кой край се яде според вас? Не не съм екстранс  а прост Линукс фен и другото си го пише във визитката и подписа ми

• Автор
преди 2 минути, petie1 написа:

Ма големи глупости сте нсатворили и нищо не сте казали пак ще ви питам що е то свобода на словото и от кой край се яде според вас? Не не съм екстранс  а прост Линукс фен и другото си го пише във визитката и подписа ми

Ами върни се,  прочети хронологията на разговора и ще видиш, че първо,  второ и трето са си на 100% реални неща, а ти ги наричаш не просто глупости, а големи глупости . И това са неща, които ги пише на тази страница,  и малко на предната. Няма да ти отговоря на въпроса,  защото търсиш заяждане, а нямам намерение. 

А ако желаеш можем да водим и нормална комуникация,  но се връщаме в началото - пита ме какво съм измъдрил,  има ли цензура,  а аз май те питах какво имаш предвид под Цензура.  Отговаряш ми и аз ти отговарям.  Ако не - живи и здрави.  

преди 18 минути, Michigan111 написа:

Ами върни се,  прочети хронологията на разговора и ще видиш, че първо,  второ и трето са си на 100% реални неща, а ти ги наричаш не просто глупости, а големи глупости . И това са неща, които ги пише на тази страница,  и малко на предната. Няма да ти отговоря на въпроса,  защото търсиш заяждане, а нямам намерение. 

А ако желаеш можем да водим и нормална комуникация,  но се връщаме в началото - пита ме какво съм измъдрил,  има ли цензура,  а аз май те питах какво имаш предвид под Цензура.  Отговаряш ми и аз ти отговарям.  Ако не - живи и здрави.  

Ако не отговорите за мен вие нямате никаква представа какво е свобода на словото и темата ви е напълно безмислена поредната тралала тема

преди 57 минути, Michigan111 написа:

А когато въпросната кратуна или маймуна ме е нарекъл джендър - соросоид, аз какво, да му остана длъжен?  Това ,че пише тук от преди мен му дава право да обижда ли? А аз като новобранец трябва да си трая? Само че няма как да стане това нещо.  Ако искаш покажи ми къде съм нападнал и обидил някой без да съм провокиран и съм готов да се извиня.   А защо техните обиди не ги осъждаш, няма им да ми кажеш сигурно. 

Имаше преди време един потребител, който се беше "обидил" на "нацист" и Калин Карабойчева, много ясно му обясни, защо това не е "обида". Долу горе логиката е, че ако ти не си пед***, реално, нямо защо да те обижда просто думичката. Но когато тенденциозно и към повечето се обръщаш с "комунистически кратуни", е доста невъзпитано. 

Границите на обида или дефиницията за такава, ако е оставено да се определят от употребяващите, се разчита на тяхната елементарна култура. Те може да го считат за Ненарушаване на правилата, защото не е дефинирано, като обида, но то си е такава.

Ако този род общуване, с тези обръщения, те кара да се чувстваш добре и Свободен, прави го. Но е грозно и с нищо не е в тежест, мнението ти да е по-убедително

• Автор
преди 8 минути, Maleficient написа:

Имаше преди време един потребител, който се беше "обидил" на "нацист" и Калин Карабойчева, много ясно му обясни, защо това не е "обида". Долу горе логиката е, че ако ти не си пед***, реално, нямо защо да те обижда просто думичката. Но когато тенденциозно и към повечето се обръщаш с "комунистически кратуни", е доста невъзпитано. 

Ако този род общуване, с тези обръщения, те кара да се чувстваш добре и Свободен, прави го. Но е грозно и с нищо не е в тежест, мнението ти да е по-убедително

Изхождам от написаното в първия абзац,  щом те сами по себе си не са кратуни, значи обида няма. И не е вярно че се обръщам така към повечето,  нито че е тенденциозно,  2 ма или 3 ма са,  но пак казвам и стоя зад думите си,  винаги е било когато съм бил провокиран.  Напомням и предполежието ми - показваш ми къде съм започнал пръв и се извинявам,  стоя и зад тези си думи. Но и това,  че някой ме е обидил,  не ме бърка особено,  нито ми е развалило съня,  по скоро ме бърка,  че виждате и осъждате само моите думи,  а провокациите не отчитате дори.  Сега само да не каже някой пак, че от хе що се оплаквам,  не аз повдигам темата за обидите. 

А иначе, може и странно да прозвучи,  но този род общуване не ми е любим и съм ЗА коментарите с обиди да се трият и авторите да се наказват. Но понеже виждам че няма такива действия - отвръщам,  достойнство,  ко да го правя. 

Но забележи,  колко коментара в спор и не съм те обидил още,  отбележи го  :)

Мен няма защо да ме обиждаш ( може би) или докато не ти противореча, но въпросът и темата нали е за Свободата на словото.

За теб-субективно- Свобода е да си цъкаш свободно мненийца. Когато някой/и ти/са на въпреки, почваш с епитети и обръщения.

Не е ок, разбери и го проумей!

Повечко хапченца с пасифлората и ще разбереш един ден, че Ти и твоето мнение, не са квинтесенцията за прогреса на човечеството, а добра възможност да успяваш да го споделиш във форум, че в кръчма вече не е интересно.

Остани със здраве!

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 16 минути, Maleficient написа:

Мен няма защо да ме обиждаш ( може би) или докато не ти противореча, но въпросът и темата нали е за Свободата на словото.

За теб-субективно- Свобода е да си цъкаш свободно мненийца. Когато някой/и ти/са на въпреки, почваш с епитети и обръщения.

Не е ок, разбери и го проумей!

Повечко хапченца с пасифлората и ще разбереш един ден, че Ти и твоето мнение, не са квинтесенцията за прогреса на човечеството, а добра възможност да успяваш да го споделиш във форум, че в кръчма вече не е интересно.

Остани със здраве!

Аз и досега си чакам дефинацията за свобода на словото от него ама нема

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.