Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли свобода на словото във форума

Featured Replies

преди 3 часа, Michigan111 написа:

А когато въпросната кратуна или маймуна ме е нарекъл джендър - соросоид, аз какво, да му остана длъжен?  Това ,че пише тук от преди мен му дава право да обижда ли? А аз като новобранец трябва да си трая? Само че няма как да стане това нещо.  Ако искаш покажи ми къде съм нападнал и обидил някой без да съм провокиран и съм готов да се извиня.   А защо техните обиди не ги осъждаш, няма им да ми кажеш сигурно. 

хехе :)  Май наистина трябва да направя извадка как мен са ме наричали. От безсилие, комплекси, от злоба, и то само и единствено защото нямат с какво да опонират.

В един момент ми стана банално . И аз отначало реагирах като теб , и още ми седи наложеното предупреждение след подобен спор. Всеки може да го види, даже се гордея с това  . А то е за супер великата обида че казах , цитирам  ... " се усъмних в психическата лабилност" ... на този дето спорихме за нещо . Ах колко съм лош а ?

А тоновете помия срещу мен си седи.Също може да се прочете. То това ми е смешното и баналното .

И престанах да обръщам внимание. И познай - Гамените се вбесиха още повече  :)

И сега можеш да видиш много подобни реакции , те си продължават в раздел политика, новини, история.....

И преди съм казвал - ако някой психолог влиза и чете, спокойно може да защити дисертация по психология на човека и какви комплекси  изтипосват съзнателно и подсъзнателно.

на 24.07.2019 г. в 23:37, Michigan111 написа:

Или защо определен модератор трие мнения,  квалифицирайки ги като офф топик,  защото не съвпадат с неговия мироглед,  а негови мнения, също далеч от темата стоят.  От както съм във форума с някои от модераторите действително влезнах в спор,  но заглушаване не бях срещал.   

Николов се изложи. Нямам нищо против опитите му да бъде обективен , дори някои дискусии проведени в нормален тон ни се получаваха. Но често се изтърваше и действаше изцяло субективно . Сам си е виновен.

А можеше да наложи добра модерация. Но сърце не му даваше да нарани тролската му червена идейно-пропагандна групичка.

Факт.

• Отговори 153
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако се оплачете, че в този форум няма свобода на словото, грях ви на душата. Няма, ама наистина няма друг сайт и форум в БГ пространството, в които екипа да обръща повече внимание на потребителите, да говори с тях, да ги изслушва, да им отговоря и т.н. 

Така че, моля ви, престанете да пишете глупости! 

преди 8 минути, ostavime написа:

Ако се оплачете, че в този форум няма свобода на словото, грях ви на душата. Няма, ама наистина няма друг сайт и форум в БГ пространството, в които екипа да обръща повече внимание на потребителите, да говори с тях, да ги изслушва, да им отговоря и т.н. 

Така че, моля ви, престанете да пишете глупости! 

В момента във форума има относителна свобода на словото, по простата причина, че в него няма модерация. Отделно, че половината от пишещите (дращещи е по-точно, за да съответства на качеството на написаното) във форума са модератори, та чак да се чувствам богопомазан, че всеки втори пост, на който се натъкна, е тяхно дело, няма да залитна.

Ако администрацията, скрита зад правилото на имунитет, че споменаването ѝ нарушава форумните правила, еднолично взети от нея, има волята да премахне това правило, то чак тогава може да претендира за прозрачност. Тъпо е да твърдиш, че имало свобода, при положение, че всеки, който посочи обратното автоматично е обект на санкции от същата тази администрация. Та или си трайте или бъдете малко по делата, вместо по думите.

Между другото забелязвам, че пиша пак в дълги изречения, за което се извинявам на по-бавните. Това, обаче, е обяснение защо елементарната граматика не е и не може да бъде приоритет в този форум. Не можеш да обясниш на хора, които не ценят собствения си език, че е важно да го ценят. Та дори и фиктивно да го впишат в правилата, с които иначе се оправдават, когато прилагат своите задължения да въдворяват някакъв ред или интерес.

ПП: Т.к. не очаквам да получа адекватен опит за разговор, ще допълня и нещо друго, което ми прави неприятно впечатление: Приемането само на преки обиди като средство да се нарани човек, толерирането и оправдаването на тази практика, която с пълния смисъл на термина, се припокрива с интернет тормоз, е грозно бягство от отговорност.

преди 2 часа, ostavime написа:

Няма, ама наистина няма друг сайт и форум в БГ пространството, в които екипа да обръща повече внимание на потребителите, да говори с тях, да ги изслушва, да им отговоря и т.н. 

Наистина няма при положение, че това се случва в писмен вид.;) А може и много хора да са отишли до "Люлин бийч" да се видят лично с Калин и той да е окапал от отговори и обяснения. Направо да се е превърнал в кошче за душевни отпадъци. Обаче някакси не ми се вярва. Следователно е малко нелогично ти да пишеш ''Така че, моля ви, престанете да пишете глупости!''. При това грешно. 

Ех тази свобода на словото дето още чакам дефинация какво е от автора на темата и нема и нема

преди 8 минути, petie1 написа:

Ех тази свобода на словото дето още чакам дефинация какво е от автора на темата и нема и нема

Той ако сам знаеше..ехее.. щеше да има шанс за него..ама няма.... Слободията си е слободия, не изисква мозъчна дейност прекалена ...и възпитание също...

А беше време да ни обясняват, че потребителите са заменими. Сега всеки е безценен и незаменим, защото държи по 5% от постовете във форума.haha.png Направо акции им раздайте.

преди 3 минути, petie1 написа:

Свобода на словото е да можеш да кажеш абсолютно всичко, което ти е позволено. Поне тук е така.

преди 3 минути, мен написа:

Свобода на словото е да можеш да кажеш абсолютно всичко, което ти е позволено. Поне тук е така.

Е според него явно не е това защото не ми схвана хумореската да тръгнеш с  гол *уй по улицата

преди 8 минути, Sinbad_ написа:

Той ако самз анеше..ехее.. щеше да има шанс за него..ама няма.... Слободията си е слободия, не изисква мозъчна дейност прекалена ...и възпитание също...

Иска аз да му дам определение за цензура хехе

преди 3 часа, мен написа:

Между другото забелязвам, че пиша пак в дълги изречения, за което се извинявам на по-бавните

А, що, дългите изречения (трябва да) се четат по-бавно и внимателно, за да не се изпуснат вътрешни логически връзки в тях. Дългото изречение, при добро изпълнение и ясна смислова цел, може да замести няколко абзаца логически построения с прости изречения - и с това е ценно. В художественото писане, пък, някое емоционално състояние не може да се предаде иначе, освен с дълго изречение. 

Та... може би имаше предвид "по-ограничените, по-бавно развиващите се"?

Относно достойнствата на този форум, като т.н. свобода на словото: умряха ли циганките, наети да го хвалят, та трябва глобални модове да запретват ръкави и се заемат с това, самовъзхвалявайки се? (оп-паа, нямах предвид аватара на г-н/г-ца глобалния мод) 

преди 3 часа, мен написа:

Между другото забелязвам, че пиша пак в дълги изречения, за което се извинявам на по-бавните.

А да обиждаш можеш кратко а

Ти у ред ли си бе - да плюеш пост след пост в тема за починал човек

Той Господ вижда

И след подадените доклади защо не са му изтрити постовете ?

Само не ми цитирайте правилото за действията на модове и админи бляблябля.

Това си е гавра. Няма друга дума.

И вие в случая сте съучастниците в тази гавра.

Тя и Едит Пиаф умря, но нещо... така... няма тъга. 

Умря и Паша Христова. Ела Фицджералд. Ейми Уайнхауз. 

Пламен Ставрев тож. 

PS. Песента е разрязана и разбъркана, не се разбира от текста нищо. 

Някоя румянолюбителка е проявила "творчество"... 

преди 1 час, Иванчов написа:

Тя и Едит Пиаф умря, но нещо... така... няма тъга. 

Умря и Паша Христова. Ела Фицджералд. Ейми Уайнхауз. 

Пламен Ставрев тож. 

PS. Песента е разрязана и разбъркана, не се разбира от текста нищо. 

Някоя румянолюбителка е проявила "творчество"... 

Някой да ти е вързал ръцете - да направиш теми за гореупоменатите - не нали.

Леко с етикетите и долу ръцете от паметта на Румяна !

преди 3 минути, Иванчов написа:

Добре, 

свалям ръцете си от Румяна. 

Благодаря.

Ей ей я почвайте да мъдрите дефинации та да помагате на автора а за ръцете си ги тури на Хайдукпикасо

на 2.08.2019 г. в 21:02, мен написа:

В момента във форума има относителна свобода на словото, по простата причина, че в него няма модерация.

...

Пробвай се, ако искаш. Да видим дали ще са нужни повече от 30 мин., за да разбереш какво ще ти се случи. 

Ето, изтриха въпроса ми защо се налага на глобален модератор сам да си хвали свободата на словото. 

Да, нека да е срещу правилата, но все пак темата си стои. 

По-лошо от цензурата е избирателната цензура. 

Модературата е слуга на форума, а не обратното. Коренът на "администрация" означава служене. Първото значение на "министър" е слуга. 

Аве, Цезар, моритури те салутант! 

преди 19 минути, Иванчов написа:

Ето, изтриха въпроса ми защо се налага на глобален модератор сам да си хвали свободата на словото. 

Пак ще допълня няколко реда в тази тема.

Има свобода на словото, но не и на думите. Ако словото ти е културно, то няма да бъде моделирано или прочие, но ако не е културно, то ... съвсем нормално е някой да те "изтрие" даже, ако прекалиш ... ;) 

Казва се умерена реч. Може да критикуваш, да опонираш, но да се спазва добрия тон. Да, случва се някой да се изпусне, но не трябва да се сърди или пък прочие, ако бъде санкциониран от модераторите. Все пак тука сме вид гости ... това е ... и съвсем нормално е да има нежелани гости ... но някои не искат да разберат, че свобода не е свободия ... тук не е реалност, нито пък държавност и прочие ... тук е някакъв вид частна собственост!!! А в цял свят (още от римско време) частната собственост е неприкосновена!

Не искам да съм нежелан гост. 

Но... нежелан за кого?

Кък ти се вижда дихотомията "желан за юзърите, но нежелан за модературата"? Като произволна цензура, май би? 

Освен това не сме гости. 

Форума се прави от юзърите, а не от форумната полиция. 

преди 14 минути, Иванчов написа:

Да, нека да е срещу правилата, но все пак темата си стои. 

По-лошо от цензурата е избирателната цензура. 

Модературата е слуга на форума, а не обратното. Коренът на "администрация" означава служене. Първото значение на "министър" е слуга. 

Аве, Цезар, моритури те салутант! 

Аха, да да , ама не  баш..

Администратор , на латински administrare  означава да служи, да следи ( отговаря, чака  )  за ( на ) нещо си, а не на някои си или някого си  в личен план

Minister пък означава интериор и служител в църква също така,  помощник на свещенника ,а не буквално слуга на някой си, или някои... 

Та разликата в смисъла  е огромна  драги  ... ne sutor supra crepidam ....

та така...

П.С Инфото е  от британската енциклопедия ;)

преди 2 минути, Иванчов написа:

..

Освен това не сме гости. 

Форума се прави от юзърите, а не от форумната полиция. 

Форума се организира от админи и модератори, а се изпълва със съдържание от юзърите...без юзъри форум няма, както и без администрация...също като държавите ...мдам.. за съжаление  на някои пълна слободия и в двете е недопустима...иначе ни държава, ни форум ще има... 

1. Абе... споменът ми, пак от англоезичната Уикипедия, е, че означава и слуга на господин, богат, разбира се. 

Но спомените подлежат на промяна от (съ)временното желание на спомнящия, та - благодаря за поправката (на български - корекция), ще си направя спрафка пак, тази път не само в Уиката. 

2. Без полиция може да има форум, добър-лош. Но модература без форум е безсмислие. 

Прочее, с това се изразява, според мен, идеята за анархична самоорганизация на дадена човешка група. 

(не знам латинския) 

преди 1 минута, Иванчов написа:

1. Абе... споменът ми, пак от англоезичната Уикипедия, е, че означава и слуга на господин, богат, разбира се. 

Но спомените подлежат на промяна от (съ)временното желание на спомнящия, та - благодаря за поправката (на български - корекция), ще си направя спрафка пак, тази път не само в Уиката. 

2. Без полиция може да има форум, добър-лош. Но модература без форум е безсмислие. 

Прочее, с това се изразява, според мен, идеята за анархична самоорганизация на дадена човешка група. 

(не знам латинския) 

Провери в онлай версията на енциклопедия британика, не на Уикито английската версия ..

А идеята за самоорганизирано анархично общество присъства само във фантазиите на дървени философи..Човешката история още от маймунския и стадии доказва че в дадена група винаги има организация, и шеф и работници и така нататък разпределение ... Дори в животинското царство е така,при  стадните или групови животни ...( вълци, биволи, бизони, лъвове....и так дале...)

Мислех да дам също примера с животните. 

Там, уважаеми Синбад, имаме именно резултата на самоорганизация без външно наложена (или вътрешно самоналожена) йерархия*, което означава елементарна, първична, животинска анархия като система на структурна организация в общество на индивиди с обща полза и, може би, цел. 

(* - ред, основан на старшинство, но не само възрастово) 

Но, освен че е офтоп в тема, подлежаща на изтриване според правилата, мисля, че дразним модературата с недостъпно високо ниво на разговор. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.