Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо да НЕ ЖИВЕЕШ в USA

Featured Replies

преди 5 минути, Michigan111 написа:

И друго казва - няма нищо страшно да фалираш ;)

И е прав мамуу стара;)  Ей велик е тоя чиляк ,каквото е казал е така.  Ей го е, гърците фалираха, и баба Меркел удари рамо, и те пак си щракат по таверните.

• Отговори 201
  • Прегледи 48,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 28.07.2019 г. в 23:47, Sleda написа:

Направили са си го, техния свят - свободен, богат и щастлив. Те са си го направили. Пак повтарям, ТЕ са си го направили. 

Всички знаем как си го направиха, но това е друга и дълга тема.

Какво се хванахте за тези $400? Това е примерна сума, за месечна вноска по ипотека. Тя може и да е $1000, може и по-малко, а и повече - зависи от една камара неща!

на 28.07.2019 г. в 18:07, valkiria1 написа:

Щом за 20 години в САЩ не е сколасал да завърти собствен бизнес, а мексиканците за две години отварят ресторанти и пр и си привикват  цялата рода ..показва ,че този тип за нищо не става.

Ама, естествено! Разбира се, че за средностатистическия хамерикан, този тип е просто един лузър.

"Лузър", това е думата, която плаши всеки САЩисан. Той се буди нощем с пот на челото, измъчван от кошмарни видения, ако за 10 години не е направил поне 10 милиона. Буди се, защото се превръща в ЛУЗЪР - тази гадна и отвратителна дума за всеки САЩисан. Лузъра никой не го иска! Лузъра и жена не може да си намери, защото никоя САЩисана няма да вземе за мъж човек, който не изкарва достатъчно пари за охолен лайв. 

Около 600 000 души са бездомниците в САЩ - сиреч - тотал лузърите. Вие това представяте ли си го? 

Тази държава е обречена на самоунищожение! Алчността и зависимостта от парите ще я затрие! Лошото е, че България ще изчезне преди тях, но по съвсем други причини.

И две песнички - едната с превод, които накратко описват какво се случва в истинската Империя на злото:

https://www.vbox7.com/play:2bdd6bf0ef

На втората коментарите "къртят мивки"

https://btvnovinite.bg/svetut/masova-strelba-i-v-shtata-ohajo-ima-zhertvi-i-raneni.html

А току що в новините чух, че същото се случва и в Тексас.

Мдамм... защо да не живееш в САЩ? Ъъъ, по- скоро да умреш, докато си сипваш бензин примерно... или отиваш на училище.

• Автор

Малко сравнение на обществения транспорт

Между другото не знаех че спирките в Крим освен Wi-Fi имат и зарядни за телефоните . . .  .

И накратко за данъците в USA и други неща.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 8 часа, Филипов написа:

Малко сравнение на обществения транспорт

Между другото не знаех че спирките в Крим освен Wi-Fi имат и зарядни за телефоните . . .  .

И накратко за данъците в USA и други неща.

Не знаеш щото са 3 спирки, ако покаже на юг от тоя част, ще видиш бабушки с плетени торби и просяци да се наливат.
Не знам само да ли са  махнали режима на тока. 
Дали е направил клипове за истинските проблеми в САЩ - многото бездомни, безумното покачване на цени на жилища и тн. услуги. Гадната храна и тн. 

• 2 седмици по-късно...

Защо да не живееш в САЩ ?

Имаш пари имаш забавления.Имаш планини и езера ,които няма да ти стигне живота да обиколиш и изкачиш всичките.Имаш щати със студен климат  и такива с вечно лято.Аз съм живяла в Америка.High School in America,Work and University , friends etc.Нещата зависят от много неща.Дали си роден там дали енергийно си обвързан с тази Земя там .Дали си бил ученик там  т.е дали си минал през тяхната система за интеграция и обвързване.Дали си дошъл на по млада възраст или си на преклонна емигрант.Какво работиш.Какъв е здравният ти статус.Какво образование имаш.Каква среда изграждаш и попадаш.Дали искаш да се интегрираш или не в тяхната среда.Дали си семеен със деца дали си Сингъл.Какви са приоритетите ти в живота.Виждала съм хора , ''работили'' във Външно министерство в БГ, които си изхвърлиха Green картите и се завърнаха в София на вторият месец.Много е относително всичко и за всеки един е различна приказката.Ако ще си търсиш извинения защо да не живееш ...то най вероятно на първо място ти нямаш никаква работа да стъпваш там .То е като да се ожениш за някоя и после да започнеш си търсиш извинения , защо да я оставиш .И защо да не живееш повече с нея .Разбира се ,че ще си намериш един куп мотиви.

на 26.07.2019 г. в 0:27, Michigan111 написа:

Да, Канада е, не САЩ,  но мисля условията са горе долу еднакви.  Страната на неограничените възможности,   а нашата иначе прекрасна родина е страната на ограничените такива. 
Тук и кадърен да си, ако си никой си за никъде . Ако си от "нашите хора"... добре ще си.  Това Лека полека промени манталитета на тоя народ. 

Само едно ще кажа, понеже очевидно половината коментари са нещо такова в темата.
Не може да се сравнява СЕГА и ПРЕДИ.
Преди 40 години в САЩ е могло с работническа заплата да си позволиш дом и кола. Вече не можеш.
Бях чел и слушал истории на самите американци колко са се променили нещата в годините и то към по-зле.
Човекът във видеото в началото на темата потвърждава същите неща.
САЩ в момента от уж развитите държави е на страшно ниво бедност и гета.  Престъпността е много над нивото на други развити държави.
По новини отпреди няколко години в САЩ и Великобритания се чака за appointment с GP по 2-3 месеца.
Толкова и за хубавата здравна система. А, да - имам и приятел който е ходил там работно.
Каза "Ако няма застраховка, вдигат ръце и го оставят да умре"
Интересно ми е как в държава като САЩ заветната "здравна застраховка" е такъв недостижим мираж, за когото всеки бленува.
-----
Относно по-рано за СЕГА и ПРЕДИ.
Ситуацията, начина по който се приемат чужденците в Западна Европа се промени жестоко с увеличаването на броя им и довлачването на престъпни елементи.
Ако преди са гледали на Източно Европейците като на някого, на когото да помогнат в борбата със злия комунизъм, днес ги гледат като персони нон грата.
Та, много хора които са направили финансови капитали са го направили благодарение на точен момент и нагласа на обществото в него момент.
Много от тези успехи не биха могли да бъдат повторени без случайните обстоятелства, които са довели до тях.

• Автор
на 28.07.2019 г. в 18:07, valkiria1 написа:

много държа да го намериш това клипче с банята.

Хайде гледайте докато пак не са го изтрили

Какви са тези глупости моля.От Северна Дакота-Дикинсън,Бисмарк и Фарго до Източното крайбрежие в Ню Йорк и Ню Джързи.От Флорида-Джаксънвил до Лас Вегас.Това са пълни лъжи и глупости, които този човек говори.Тa той въобще не е наясно с живота в САЩ.Живее в собственната си приказка.Всички хора дори и най бедните имат в къщите си по 2 бани и джакузита .Огромен брой хора имат и басейни на двора.Сметките се плащат с един клик на телефон.Публичните басейни са идеално чисти.Какви микроби и хомосексуалисти ги гонят this crazy crazy crack truck-man.Това не е баня първо,а сауна с басейн.Свестните сауни изискват абонамент (subscription) и са свързани към спортните комплекси.Не се допуска кой да е като бездомни и мизерни хора.Ясно си има правилник и правила.Може да си спортувал и да искаш да отслабнеш повече килограми.Някои по тази причина влизат с дрехите така се топят много повече мазнини.В държава с 500 милиона души е напълно нормално да има всякакви бездомници и лузъри.Това,че the crazy truck man е избрал някаква мизерна баня в Харлем, Бруклин или Бронкс пълна с негри,мексиканци и бездомници и генерализира така свободно и безцеремонно за целият американски народ.Доста жалко. Тираджия, говори за ниското образование и културата в Америка без изобщо да е посещавал училище там.Водещата в наука и нанотехнолигии страна Indeed, yправляваща Света.Говори,че е непълноценен като човек там ,което силно зависи от това на какви години отиваш.Какво работиш и как се интегрираш в обществото там.Каква среда с приятели,познати хора изграждаш.Какви взаимоотношения с хората имаш.Така като го гледам той няма никаква среда и живот най вероятно , защото 99%от  чичаците тираждии карат по 27 дни в месеца.Като луди! Живее като Groundhog в камионa си.И как ще му хареса Америка притова положене след като той не живее цивилизовано и по човешки.Прегаря от работа и от лакомия да изкарва повече пари и се е фиксирал над пари и дори в свободното си време седи в камиона и плюе по Америка.Никой не го кара насила да стои и да рабори по 27 дни.Нека да си върви в радиоактивната Русия , където ще му  е по добре.Законите не му харесвали.Хората били мизерни глупави.

1.jpg

Сигурно не цитирам точно , но смисълът е ясен

"....Всички живеят като болни от рак - все бързат за някъде , все имат нещо спешно за вършене , все нямат време ..... Сякаш утре ще умрат . Аз пък си живея като умрял...." :)

Имам теоретични въпроси преди да съдя :

Мога утре да не работя . Ти можеш ли ? :)

Кой е свободен ? 

Имам си хоби (любимо занимание) , което ми е работа....

Ти щастлив ли си ? 

Имам свободно време когато и колкото си искам . Разполагам със себе си . А казват - времето е пари ....:)

Ти богат ли си ? 

....що ли мога да изреждам още множество ? Мислят си , че са хванали бика за рогата.....(Златния Телец по библейски му) ....И роди се още един нещастник на белия свят ! :(

А Живота в същност е нещо съвсем друго......:nono:

преди 7 часа, Alletheya написа:

...

То тоз чичак, като го слуша човек, направо да си помисли, че в щатите са още с каруците и си крадът жените за булки. Че не ми се занимава, да му пратя клиповете на един друг нашенски образ - шамарчето - онз ще го направи на три стотинки на цяло с дупка по средата.

преди 12 часа, insec написа:

То тоз чичак, като го слуша човек, направо да си помисли, че в щатите са още с каруците и си крадът жените за булки. Че не ми се занимава, да му пратя клиповете на един друг нашенски образ - шамарчето - онз ще го направи на три стотинки на цяло с дупка по средата.

Шамара е бакшиш там и си скъсва задника на две работи за да живее семейството му що годе добре.Но на фона, че последните 10 години в България едвам връзваше двата края като рап изпълнител, за него САЩ е рай.Плюс което той тотално си срина имиджа като се изгаври с българския влаг с тая песен  

Нали и до парламента се стигна за тая гавра с националния влаг, и трябва само да благодари, че му се размина затвора.Явно озлобен от това, плюе България и възхвалява ,,великия,, САЩ.Неговата гледа точка даже е още по-малко обективна от на тоя украинец.

Agentpat написа: 'Всички знаем как си го направиха, но това е друга и дълга тема'.Около 600 000 души са бездомниците в САЩ - сиреч - тотал лузърите.Тази държава е обречена на самоунищожение!...истинската Империя на злото.

Кратко и ясно направили са я така,както се гради и създава успешна бяла цивилизация.С много работа,труд, упоритост,дух ,граждански войни,постоянство и саможертва.Вие във Севлиево направете по добра цивилизация!

Бездомниците са 10 пъти повече ,защото всички доходите на Американците отиват в последните години за данъци и увеличени цени за да хранят голямата прослойка от мързеливи негри и латиноси от цяла Латинска Америка надошли за които Тръмп строи стена.Всички ги обединява едно не работят и правят само банди и криминална престъпност.Не работят не създават продукт и цент блага за Америка.Те лежат само на гърба на държавата и хората с помощи социални програми медицински реимбурсации,купони детски и дори ренти плащани им от правителството.Те са Светая светих и поголовно ги интегрират в администрация, имиграционни и и къде ли не само,защото не могат нищо да вършат! Жестокият расизъм е наобратно към белите хора и е вплетен е в основният закон опазващ и разрастващ тази черна некомпетентност.Расизмът към белите е толкова отявлен и открит в Америка,че само трябва да видиш новите лица на уродливите им демократки и чуеш несвързаните с мозъка приказки как цялото бяло население на САЩ трябвало всеки да се извинява на тази черната прослойка с търтеи .само така ще разберете за какво иде реч.В сащ да си бял мъж няма привилегии. Всичко трябва да си изработиш.Това е и дългогодишна политика и програма за отглеждане на дегенератите тук.Познай на кого приличат те спрямо България, където аналогични програми текат за умножение на същите и в БГ.

GTI написа:Не може да се сравнява СЕГА и ПРЕДИ.Преди 40 години в САЩ е могло с работническа заплата да си позволиш дом и кола.Вече не можеш.Бях чел и слушал истории на самите американци колко са се променили нещата в годините и то към по-зле.И в БГ е можело за 6000 лв да купиш 3-стаен по комунизма,но вече не може.Нещат стоят другояче.Света е друг и е заложено и в монетарната система нещо наричано инфлация.

by_chechi написа:"Всички живеят като болни от рак - все бързат за някъде , все имат нещо спешно за вършене , все нямат време . Сякаш утре ще умрат.Аз пък си живея като умрял...." :)  Мога утре да не работя . Ти можеш ли ? :) Кой е свободен ? by_chechi написа:Ти щастлив ли си ? Имам свободно време когато и колкото си искам .Разполагам със себе си.А казват - времето е пари.Ти богат ли си ?А Живота в същност е нещо съвсем друго.

M-r профилен Мonkey .Маймуна на български явно така искате да ви възприемат хората.
Болните от Рак по статистика в БГ са повече и те бият всички глобални рекорди и класации на света.Болните, слепите и бедните те не живеят, защото те са като умрели! Дали си умрял ,болен, беден или слят то е все едно и също нещо.Да имаш много време и да си беден ,болен и голямо проклятие.Когато не мислиш с главата си ,резултатът се вижда по джоба ти.Кисненето в български кафенета инфектирани със 'здравословен' дим, херпеси,хепатит ABCDEZ плюс гъбички и паразити по чашите и столовете такова киснене е похвално.То дава 'плодове.Сервираното от нечистоплътница ,заработваща допълнително вечер по магистралата и сакралният акт на приготвянето на храната ви от физически и духовно нечистоплътни хора,който си бъркат в носа устата и къде ли не докато режат лимоните ви например също дава ефект.В Америка поне професионализма е на висота.Празнодумиeто и загубата на време не се ценят и те са качествени характеристики на безработните и безпарични' щастливци' ,които дълбоко в душата са се самопрограмирали да бъдат лузъри.Погледнете само колко хора си пилеят парите и времето в БГ само из вашият форум.През 2004 година средният реален надник в САЩ империята на злото,както я наричате бе 35$ на час в строителство.А вашите търсещи причини да не работят ще извадят 1900 причини ,а стотинките вечер ще си ги броят на масата пред всички.Да псуваш държавата,колко е несправедлива съдбата и живота с теб неработещият и пилеещ време безделник и безвременник си е цяло изкуство в БГ.9000 причини да не се хванете на работа нито в БГ нито в Америка нито където и да е :-)

Велико 'щастие'ще е денят кога разполагащо със толкова време и с себе си младо момиче ще може да стане обслужващ 'персонал' на разни вкиснати и гнусни чичаци като вас ,понеже е изпуснала и последният съдбовен влак да си подреди живота като хората.Финансови съображения,безвремие,свобода. Емоционалната и социална незрялост е тиопична черта силно забележима при всички българи.Бездомниците в това са изявени таланти да могат да си губят времето.Няма случайни неща на този свят и ако си беден ,бездомен и болен в  свят с отворени граници то е защото си го заслужил на 100% и си неспособен и мързелив но и свикнал да живееш като търтей на гърба на родителите си.Дали съм свободна аз ами със сигурност.Разбира се.Щом съм финансово независима аз мога да си задоволя прищявките и потребностите без да завися от никой и си дишам свободно и спокойно.Аз не карам като Тираджия по 30 дни в месеца камион.Мога да изкарвам и по малко пари,но така съм напълно свободна независима и щастлива.Не е нужно да си богат за да си щастлив M-r  Мonkey.Последното за живота не го проумях.Бихте ли ми разяснили моля, същността какво е това, другото нещо определящо живота.За мен живота е там където е душата ми и сърцето ми.А те са  ..в North Dakota.където съм прекарала най щастливите си години.За всички хора има място под небето само за лузърите търсещи оправдания и извинение да не се развиват за тях  няма никакво място под небето.

Господи, помогни ми винаги да се изправям на крака да падам мога и сама.Помогни ми да не заставам на козел отпред, на кон– отзад, а на глупаци  от всички страни! Господи опази ме чиста и неопетнена и далеч от зли и прости хора без амбиции.Амин!

Screenshot_10.jpg

Ха-ха през 2004 средния надник в строителството в САЩ  ,,35$,, това беше голям майтап обаче:D

преди 2 часа, Бай Тошо написа:

....

Чак пък да плюе България - ай ся. И нямах предвид, че ще бъде обективен - това е в сферата на свръхестественото, за възможностите на шамара.

преди 49 минути, Alletheya написа:

.........

Тука не уцели, драга. Баш пък от към работа, хич не уцели даже в категорията негативи за българите. Дет из цяла америка не мож откри янки да ми стъпи на бачкането. Знаш ли що има 3 милиони българи в чужбина? Щото ги мързи сигурно, а? :Д Е един приятел от Шотландия де ми рече: брЯт 4 часа смяна, да объркам един боб и вземам 1000 паунда чисто, като ми вървят всякакви данъци и осигуровки, за 15 годин трудов стаж това ми е първата платена отпуска, в България един ден не видях. Знаш ли що щатите се напълни с латиноси и Европа с чаршафи? Щото на западняците не им се бачка и си търсят евтина рОб- отна ръка, и щото го удариха на химерата да си раздават готови пари за нищо. Самата ти драга, ко чиниш в америка, като в България е ред, справедливост и работнически рай, м? :Д Тъй, че айде нема нужда, дето българите ги мързяло - бизнеса с кафенетата отдавна финишира, не си в час, вече върви само из морето и столицата.

преди 1 час, insec написа:

Щото на западняците не им се бачка и си търсят евтина рОб- отна ръка, и щото го удариха на химерата да си раздават готови пари за нищо.

Тия готови пари за, които си чул ,че на запад се раздават за несвършена работа, те не се раздават на калпак, а под формата на финансиране на проекти или годишен бюджет за община например или детска градина.Понеже закона е, че ако не се оползотвори цялата сума, догодина ще бъде намалена на толкова колкото е похарчено тая година.И например хартисват едни хиляда евро от годишния бюджет на една детска градина, и те купуват един скъп пълен кафеавтомат , който ще се ползва от целия персонал.А ако е в България, половината средства се присвояват от директора и зам. директора за другата половината понаправят се някакви неща колкото да има нещо на лице и до там.Колко случея известни има такива в България?По телевизията десетки са показани.Полиция правораздавателни органи тотално корумпирани.Ушевите яко крадат държавен бензин.Тука няма как да откраднеш ,защото освен пина на картата  трябва да вкараш на колко километра е МПС-то и регистрационния номер в ПИН апарата и чак тогава може да зареждаш.А да ли си мързелив или работлив зависи от приоритетите на човек.Ако ти стига само да задоволяваш дебелото си черво, някакъв покрив над главата само за това в запада няма смисъл да работиш.Взимаш си цял живот социалните помощи и квоте брига.Колкото има тука чужденци живеещи така,  толко има и западняци.Тука има цели улици живеещи така.По цял ден масите отпред, скаричките биричките, надуваемия басейн в градината.Ама вече , ако искаш по-ново жилище в хубав район, по-нова кола,  уикенда да  излизаш по ресторанти да обикаляш страната, лятото да ходиш по почивки извън страната, да спестяваш, да не живееш у вас с втора употреба мебели или някакви , наследени от майкати и бащати кога са се оженили, ще трябва да станеш някъде роб.За тия неща пари на готово никъде няма да ти дадат.

преди 3 часа, Alletheya написа:

....Последното за живота не го проумях.Бихте ли ми разяснили моля.....

От това което пишете се вижда - има какво , но при вас няма начин !

В същност съм го разяснявал в множество теми тук.....Но нямате мисловен достъп .....

Достъпът може да ви стане възможен , но не го желаете....

За да го постигнете трябва и да се потрудите за собственото си субективно обогатяване....

Казвал съм го и пак да го кажа - за живота , изобщо за да съществува Съзнание (неговата по-висока форма на съществуване) , "кофичка кисело мляко и половин хляб" на ден са достатъчни . Другото е Лакомия , Мързел и Агресия....Значи :

За всеки зависи според себе си , как да постигнеш мир в себе си ! ......За вас доброто , за мен може да зло . Както и обратно . Но това за вас са очевидно тежки , непостижими категории за мислене.....

Както може да се види , в по-горния си пост се опитах сравнително просто да го напиша - свободен , щастлив , богат.....отправка към Библията ви дадох . Даже и така при вас не се получи ......

Ето и мъдрост от вековете съвсем сбито и на кратко , която би могла да ви напъти в правилен ред на мисли :

Ако можеш да превиваш гръб няма да ядеш зеле . А ако можеш да ядеш зеле , няма да превиваш гръб .

Това са Нещата от Живота ! В еднаква степен са валидни както за САЩ , така и за България , изобщо за навсякъде и още от древни времена до днес , и за в бъдеще.....!  :nono:

преди 31 минути, Бай Тошо написа:

Взимаш си цял живот социалните помощи и квоте брига.Колкото има тука чужденци живеещи така,  толко има и западняци.Тука има цели улици живеещи така.По цял ден масите отпред, скаричките биричките, надуваемия басейн в градината.

Е за те тия готови пари имах предвид - наместо да плащаш 3К евро заплати, даваш 1000 за социални и си наемаш един българин/ румънец/ поляк/ украинец (мексиканец при щатите) за още 1000 да ти свърши работа. Чиста сметка, ма не за дълго.

Камионджийската работа където и да я работиш, тя си остава гадна работа.Някой да е виждал камионджия да не пуши? И не защото му е скучно, а защото психически е смазваща тая работа.Постоянно си по пътищата ядеш все по паркинзи къпиш се по бензоностанции, с тая разлика, че на запад ти плащат колкото ти се полага по-закон, плащати се точно в уговорения ден, работодателят не те кара да лъжеш тахографа и да шофираш извънредно.Държи се с теб не като с прост шофьор, а като човек, с който работи и заедно си изкарвате хляба.

преди 10 минути, Бай Тошо написа:

Камионджийската работа където и да я работиш, тя си остава гадна работа.

Къде ми рече един шофьор: тираджия и моряк, семейство и дом нямат. Пък, че на запад условията и заплащането са по- добри говори и факта, че не една или две БГ фирми занимаващи се с тази дейност, си преместиха бизнеса в Европа - даже и в щатите има. То тука хиляда лева заплата и от камиона не слизаш - лъжи с тахографи, лъжи с товари, лъжи с документи, ама чакали превод, та нямало как да ти платят този месец, че откъде накъде пък и отпуска ще искаш, и т.н.

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.