Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо да НЕ ЖИВЕЕШ в USA

Featured Replies

преди 5 минути, Michigan111 написа:

Радуле, доктор Иван Вазов,  проф Александър Станишев.

И като ти ги написах какво? Ще ми отговориш ли какво мислиш за атентата в Света Неделя и мъченията над Стефан Клечков? Няма да ми отговориш , защото за вас това не са престъпления.  За убийство на един престъпник като Вапцаров можете да оциврите света, но да взривните църква и да убиете 150 човека, за вас е нормално,  това сте комунистите.  

Ти от там ли пишеш? 

Срещу двама всепризнати поети ми слагаш имената на двама политици от свалената власт? Сега не ги ли виждаш какви интелектуалци са министрите, та даваш за пример мминистри от онази полицейска олигархия?

Нормално, аватарът ти говори достатъчно за количеството и качеството в черепната кутия. Говорим за интелигенция бе мойто момче, не за политика. Истинската интелигенция никога и никъде не е била във властта. Тя няма нужда от власт за да бъде това, което е.

• Отговори 201
  • Прегледи 48,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, by_chechi написа:

:lol6:Зъл глупак ! В твоето гледам и вярно - теб виждам ! Така е ! Абсолютно си прав - тиквеник !  :lol6:

Това е шизофрения,  скъпа маймунке.  Пий си хапчетата.  

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Това е шизофрения,  скъпа маймунке.  Пий си хапчетата.  

:lol6:Не се поти ! От безмозъчни акъли не вземам ! На безмозъчни акъли не давам ! :lol6:

.....Ето на ! Акъл ти давам !....:lol6:

преди 3 минути, Радул написа:

Срещу двама всепризнати поети ми слагаш имената на двама политици от свалената власт? Сега не ги ли виждаш какви интелектуалци са министрите, та даваш за пример мминистри от онази полицейска олигархия?

Нормално, аватарът ти говори достатъчно за количеството и качеството в черепната кутия. Говорим за интелигенция бе мойто момче, не за политика. Истинската интелигенция никога и никъде не е била във властта. Тя няма нужда от власт за да бъде това, което е.

Казах ти, че няма да коментираш това,  което те питах,  казах ти и защо.

Ако ти смяташ родоотстъпника вапцаров за герой,  проблемът си е твой. Ако искаш и паметник на лазар колишевски можеш да издигнеш. 

За гео милев,  по твоята логика,  може да се каже че няма доказателства да е убит от властта,  както няма  доказателства,  че змей горянин е убит от комунягите,  макар да се знае. 

Но вие комунделите винаги отказвате да коментирате престъпленията на червените кърлежи, а причини намирате във всичко. 

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Казах ти, че няма да коментираш това,  което те питах,  казах ти и защо.

Ако ти смяташ родоотстъпника вапцаров за герой,  проблемът си е твой. Ако искаш и паметник на лазар колишевски можеш да издигнеш. 

За гео милев,  по твоята логика,  може да се каже че няма доказателства да е убит от властта,  както няма  доказателства,  че змей горянин е убит от комунягите,  макар да се знае. 

Но вие комунделите винаги отказвате да коментирате престъпленията на червените кърлежи, а причини намирате във всичко. 

Патологични лъжи няма защо да коментирам. Соросоидни мантри също. А теб те съветвам, усилено да търсиш интелектуалци сред себеподобните си, че увисваш много сериозно вече с недоказаните си измислици. Па ако ще да наречеш Вапцаров турчин!

Кое са патологични лъжи бре? Да не отричаш че вапцаров подкрепя македонизма? Или смяташ че това не го прави родоотстъпник? Много са ви общи изказванията,  лъжи,  соросоиди.  Комунистическа работа.  Иначе съвети да давате сте първи.  

Коментирай това което те питах бе, що не го правиш? 

преди 24 минути, Радул написа:

Истинската интелигенция никога и никъде не е била във властта.

Стига да не са комунисти.

преди 3 минути, insec написа:

Стига да не са комунисти.

Комунистическата власт,като всяка друга... и в нея нямаше интелигенция.

преди 1 час, Michigan111 написа:

Ще ми отговориш ли какво мислиш за атентата в Света Неделя и мъченията над Стефан Клечков? Няма да ми отговориш , защото за вас това не са престъпления.  За убийство на един престъпник като Вапцаров можете да оциврите света, но да взривните църква и да убиете 150 човека, за вас е нормално,  това сте комунистите.  

Не разбирам, защо толкова държиш да ми се набуташ в шамарите. Да взривим църква? Кои сме тези ние бе? Та на мен даже дядо ми не е бил заплануван по това време! Атентатът в Света Неделя е бил отговор на събитията от септември 23- та. Отмъщение, какво неясно има? Каквото повикало, такова се обадило.

А мъченията над Клечков и убийството му дори не са извършени от българи, какво ме питаш само ти си знаеш. Защо са го предали на гърците ли? Ами питай тях, аз откъде да знам. Може да са им платили добре, щото те всъщност са го искали тук, за да му вземат богатствата.

преди 3 часа, Радул написа:

Не разбирам, защо толкова държиш да ми се набуташ в шамарите. Да взривим църква? Кои сме тези ние бе? Та на мен даже дядо ми не е бил заплануван по това време! Атентатът в Света Неделя е бил отговор на събитията от септември 23- та. Отмъщение, какво неясно има? Каквото повикало, такова се обадило.

А мъченията над Клечков и убийството му дори не са извършени от българи, какво ме питаш само ти си знаеш. Защо са го предали на гърците ли? Ами питай тях, аз откъде да знам. Може да са им платили добре, щото те всъщност са го искали тук, за да му вземат богатствата.

Ми защитаваш червените терористи,  значи ги подкрепяш и одобряваш действията им , вероятно би одобрил подобни действия и днес. Ако не е така защо ги защитаваш?  Виж само как омаловажаваш проф Станишев,  някакъв си политик от свалената власт. .. точно 3 месеца е министър , ама че е зам председател на международната хирургическа академия в Женева не знаеш,  но пък Гео Милев и чукчите го знаят. 

А Клечков като са го предали на гръцките комундели отлично са знаели какво го чака,  но за болшевишките животни човешкия живот нищо не струва.  И не е имало нужда да им плащат,  после си го съдят задочно и пак си му заграбват имуществото. 

Та, ей такива същества защитаваш - натрапници и убийци. 

А оня трол, на който капиталистите му пречат да се цивилизова,  така и не ми отговори,  подобни болшевишки примати ли ще изведат човечеството до цивилизовани висоти.  Защото на цивилизования човек не би му минало през ум и на животно да извади око, камо ли на човек. 

преди 8 минути, Michigan111 написа:

... вероятно би одобрил подобни действия и днес.

Не просто бих одобрил, бих ги аплодирал! Геноцида провеждан от неолибералите спрямо българския народ, както и да се прекрати все е файда.

преди 8 минути, Радул написа:

Не просто бих одобрил, бих ги аплодирал! Геноцида провеждан от неолибералите спрямо българския народ, както и да се прекрати все е файда.

Ми днес геноцида го провеждат кадри на същата партия провела геноцида след 44та - комунисти,  агенти, доносници.  С други думи същия геноцид си е,  просто днес методите са малко по съвременни.  Та, как ги виждаш нещата комунистите да започнат да избиват сами себе си.  Или мислиш, че днешните управляващи са демократи? 

Всичките тези тъпаци (те не знаят , че са тъпаци ! :nono:) , така и не разбраха що е това комунизъм ! :lol6:

.....но иначе ядат мръсотии всякакви и всичко дават от себе си - да повръщат на площада ......:)

Болни души - жертви на собствения си заблуден Дух и беден Разум , живеещи в собствения си АД ! :nono:

Телешко , варено в собствен сос ! :lol6:

преди 10 часа, Michigan111 написа:

....днес методите са малко по съвременни....

От къде и как ги вземат - методите ? А твоите методи от къде са .......? :angry:

И хубаво, че е човека маймуна да им каже , че са тъпаци.  Едно същество,  което само сипе обиди и обяснява колко другите са прости е същество с ОМС  (Ограничени мисловни способности). В този ред на мисли шимпанзето и до утре да обяснява колко сме заблудени едва ли някой ще се трогне. 

Ми нали много ги обичате московските подлоги управляващи страната след 44та до днес, те се кръстили БКП,  нарекли се комунисти,  ние как да ги наричаме? Марсианците?  

Ако ние сме тъпаци,  щото ги наричаме комуняги,  значи са тъпаци и те, щото наричали себе си комуняги.  Значи вие идеализирате строя на едни тъпаци,  това е разсъждението на шимпанзето. 

Отговори маймуно червена,  колко да ти е умствения багаж,  щом те гони носталгията по строя на едни тъпаци? 

• Автор
преди 51 минути, Michigan111 написа:

маймуно червена

Спрете се с персоналните обиди  и офтопици отпреди 100 години. Темата е за обсъждане на аспектите за живота там. Човекът казва че за 20 години откакто е там всичко е поскъпнало неколкократно, а доходите са повишени с не -повече от 30%. Че трябва да се тъпчеш с нездравословна храна, масовите къщи за по половин - един милион са прости дървени бараки, че не можеш да си боднеш в двора 2 стръка домати или краставици и още много. Сега се е прибрал в Одеса, посетил е Крим, вчера имаше Live Strem от Симферопол, днес ще има и от Севастопол.

Трябва да му намеря едно клипче (което го премахнаха от YT) как американците ходят на баня. Много са по-зле от описаното от Алеко Константинов.

преди 46 минути, Филипов написа:

Спрете се с персоналните обиди

А лично вие, като модератор,  дали бихте могъл да разгледате коментарите и да споделите мнение по въпроса,  кой точно започна да сипе персонални обиди? Там защо не взехте отношение?  И маймуната като ме нарече глупак не е проблем , но аз като кажа на шимпанзето маймуна вече е персонална обида,  така ли? 

преди 1 час, Филипов написа:

.....

Аз пък намирам една причина ДА живея в усата, която тежи в пъти повече от всички изброени и неизброени причини за обратното, а именно - че там нема да чуя повече за комунистическия шит. Да спася очите и ушите си от това, го считам за жива благословия.

преди 2 часа, Филипов написа:

Спрете се с персоналните обиди  и офтопици отпреди 100 години. Темата е за обсъждане на аспектите за живота там. Човекът казва че за 20 години откакто е там всичко е поскъпнало неколкократно, а доходите са повишени с не -повече от 30%. Че трябва да се тъпчеш с нездравословна храна, масовите къщи за по половин - един милион са прости дървени бараки, че не можеш да си боднеш в двора 2 стръка домати или краставици и още много. Сега се е прибрал в Одеса, посетил е Крим, вчера имаше Live Strem от Симферопол, днес ще има и от Севастопол.

Трябва да му намеря едно клипче (което го премахнаха от YT) как американците ходят на баня. Много са по-зле от описаното от Алеко Константинов.

Темата е обсъждана много кратно във форума.Ако целта е да се организира трафик, това е друга бира.Човека е изкарал по собствено желание там 20 години сега бълва змии и гущери.А га яде кюфтета там, къде беше?  Очакванията му са били,че на запад живота ще е спокоен и уединен като в малко украинско градче, само,че доходите му ще се вдигнат поне десет пъти повече.Да ама не! На запад живота е изключително динамичен,поради две пречини.Едната е многократно по-големия трафик,другата, че хората там са заети да изкарват пари.Те за това и стандарта им на живот е неколкократно по-висок от този в Украйна или от този в България и разни други бананови републики, ама без банани.Ето ти топ 8 страните с най-доборо качество на живот в света, според световния икономически форум  https://www.expert.bg/8-te-dyrzhavi-s-naj-visoko-kachestvo-na-zhivot-590238.html          къде е Украйна в тази класация?

на 27.07.2019 г. в 1:21, Sleda написа:

Почти мистичното усещане, че си сам и свободен, свободен от всякакви обвързаности и влияния, почти необяснимо, сам във въздуха под небето.

И това е така, докато получиш поредното известие, от някоя банка, че дължиш $400 по ипотеката, а ти точно сега няма как да ги платиш. Та, тогава ти се изпарява всякое чувство за свобода и самотност. :D

преди 6 часа, Филипов написа:

Човекът казва че за 20 години откакто е там всичко е поскъпнало неколкократно, а доходите са повишени с не -повече от 30%.

Човека попада в ниската категория социален статус. Понеже тук ,някой възрази, но с нещата, които този украински шофьор твърди, показва точно това. Цените не са високи, неговите доходи са ниски. Това е. Щом за 20 години в САЩ не е сколасал да завърти собствен бизнес, а мексиканците за две години отварят ресторанти и пр и си привикват  цялата рода ..показва ,че този тип за нищо не става.

Че трябва да се тъпчеш с нездравословна храна

голям смях. Има колкото искаш здравословна храна, но той просто не може да си я позволи. Показах в темата за вегетарианците, който иска да отиде да види, няма да се повтарям. Има храна с невероятно високо качество и стриктен контрол на производсто. Струва обаче пари. Един безглутенов хляб е 6 долара.  Другия около  3 долара. Избор има, трябва да имаш пари. В Германия да отидеш е същата работа.

масовите къщи за по половин - един милион са прости дървени бараки,

няма парички човека. Проста сметка/ приблизително/..иска да си купи къща за 300 - една от евтините/ според мен/. Трябва да има между 20 и 30 % собствена начална вноска. Следват таксите на банката, на маклера, на задължителните застраховки и пр., тоест нашият шофьор трябва да има поне едно около 70к за да почне да си мисли за закупуване. Трябва да има  стабилна работа и доходи ,които може да докаже, за да почне банката да му обръща внимание и да прецени може ли да му даде ипотека. Заплата 5 к /примерно/ удръжки за щатски и федерални данъци, здравна осигуровка......остават едно 3 к / приблизително/ ..от  тях храна, дрехи, режийни  и пр. Смятай кога ще си купи къща и дали  е сколасал да спести за началната вноска и при тези условия как ще му се отпусне ипотека.  Това понеже е сам и не чух да има работещ оше един член на семейство с него.

Иначе има и къщи, ама цената от 1-2 милиона нагоре. Да покажа " дървените  бараки" от нашето кварталче.Тук всяка къща върви с част от гора и дворно място отпред пред къщата, всяко от които е красиво оформена морава.

1]48180541942_f8301a2f5b_c.jpg[

]48135395313_ba47dec9f7_c.jpg

]48135457772_93a0e90d81_c.jpg

48135458252_176a01c153_c.jpg[

]46148787984_e44a70e8e4_c.jpg[/

]46821583102_0038ff4ec6_c.jpg[

]48055945437_a5635328b1_c.jpg[

че не можеш да си боднеш в двора 2 стръка домати или краставици

викаш селянина излезе от селото, но селото остана в него.

Въобще няма да се наведа да садя , плевя  и поливам домати.Нито пък ще се трепя да затварям буркани.  Никой и не го прави. Тук през цялото време на годината има пресни зеленчуци, плодове и каквото ти душа иска.  Фризер имаме да си държим сладоледа .Като им казах на съседи и познати, какъв труд пада да се затварят компоти и пр в България ..паднаха от смях.  Абе как да им обясниш  народопсихологията на българина ,че при  вида на къкрещия на огъня казан  му  се  вдига градуса на настроението и един вид количеството на зимнината в мазето , му   придава престиж на богат човек. Америка живее в 21 век, пък България  е Африка на европейския континет.

много държа да го намериш това клипче с банята. Не че нещо, но тук в къщите  към всяка спалня има баня и тоалетна. Като се продават къщи, така почва и обявата "къща с ....на брой спални" ,баните и тоалетните не се споменават, те се подразбират. Ясно е къде се къпе тоя капацитет по американския начин на живот..на паркингите има помещения с бани. Плаща влиза вътре и се къпе.

Та кой го знай ,къде се е навирал тоя Алеко и какво е видял. От човек изгубил изборите в собствения си град , на акъла му и приказки вяра не се хваща. Защото съм чувала че светът се равнява по долара , ама по българския лев, не ..някои даже не знаят ,че има такава валута.

• Автор
преди 1 час, valkiria1 написа:

много държа да го намериш това клипче с банята.

Ами YT са го махнали. Ето в това има сравнение и допълнителни обяснения

Към края казва че ще го качи някъде на файлообменник. Дотогава - копие от OK, не знам дали е цялото или съкратено.

https://ok.ru/video/1273016553907

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 30 минути, Филипов написа:

Ами YT са го махнали. Ето в това има сравнение и допълнителни обяснения

Беше казал че ще го качи някъде на файлообменник

:lol6:няма такъв смях, честно....началото стига, нататък е ясно ...не си струва губенето на време.

Забележи обаче как говори.... "капиталиста", ей това му  е обръщението ,когато визира САЩ . И другия цирк  от заглавието " Отидох в нашата баня след американеца" само дето не стана ясно  коя е тази негова или тяхна баня...

Първо ,той не говори за баните в домовете , а за душ кабините в спортните комплекси. Втората голяма лъжа, цената на електроенергията. Имаш ли представа ,че тя изобщо не е скъпо  перо в бюджетната издържка на къщата. За апартаментите е по евтино, всичко е  според квадратурата. Кой човек с къща ще тръгне да пести тия смешни пари. Освен това душовете на обществените места /поне при нас в спортния комплекс/ са с фотоклетка. Те не вървят постоянно. Няма как да видиш човек да си прави седмична баня. Изплакваш се да свалиш потта след спорт  и толкоз.  Взимаш душ преди да влезеш в басейна и р..и пр...

Въобще да ти кажа, тоя мизерник  е най-малкото нещо, по което да се съди за живота в САЩ. Не казвам,че всичко е ок, но това , което се мъчи да ни убеди е смешно и жалко.

Живял виждаш ли човека 20 години в САЩ при капиталистите и решил да се върне в социализма....:lol6:да разкаже, как едвам е издържал.

И въобще , ако трябва да  помоля  някой , който преживява с официалната ви работна заплата ,  да характеризира живота в България ми се струва, че онази инсталация преди време ще излезе  направо комплимент. Тчк.

преди 5 часа, Бай Тошо написа:

Ето ти топ 8 страните с най-доборо качество на живот в света, според световния икономически форум  https://www.expert.bg/8-te-dyrzhavi-s-naj-visoko-kachestvo-na-zhivot-590238.html          къде е Украйна в тази класация?

Франки, не че нещо, ама то и щатите ги няма в тая класация...

преди 33 минути, Радул написа:

Франки, не че нещо, ама то и щатите ги няма в тая класация...

Няма е, но е за предпочитане пред Украйна.

преди 3 минути, Бай Тошо написа:

Няма е, но е за предпочитане пред Украйна.

Същата кочина...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.