Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо да НЕ ЖИВЕЕШ в USA

Featured Replies

Вероятно за някои неща е прав, понеже и тука е подобна историята. Капиталиста наистина цепи стинката не на две,а на двайсеидве.Тука как са къпят холандците в къщи.За по една минута, и то само с вода.Съдове, ако нямат съдомиялна, а повечето домакинства нямат.Пълни мивката до горе с вода и препарат, слагат тапата.Мие с нея всички съдове, после само ги преплакват набързо под течаща.Което си е еба*и  мизерията, само за да спестят някой литър вода.Но никой не задължава и ти да живееш така.

преди 25 минути, Радул написа:

Същата кочина...

Едва ли...., иначе е щял да се върне на първата година.

• Отговори 201
  • Прегледи 48,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 27 минути, Бай Тошо написа:

Едва ли...., иначе е щял да се върне на първата година.

Найш колко народ отиде там и нямаше пари да се върне. И бачкаха като кучета за робовладелците, та да могат да се махнат. Ама ония да не са прости? Дават им колко да не умрат.

преди 6 часа, Agentpat™ написа:

че дължиш $400 по ипотеката, а ти точно сега няма как да ги платиш.

400 долара ипотека.....това за кучешка колиба ли се отнася  . :lol6:

преди 39 минути, Радул написа:

Найш колко народ отиде там и нямаше пари да се върне. И бачкаха като кучета за робовладелците, та да могат да се махнат. Ама ония да не са прости? Дават им колко да не умрат.

ами честно казано , съдейки по това че работиш за друг ,  и то в автосервиз , а си почти по цял ден във форума ..в Америка ти наистина ще си зле  и наистина ще имаш проблем да събереш пари да се върнеш. 

Преди време на летището се заприказвахме с една българка . Живеят с мъжа си в САЩ, но се върнала да роди детето си в България. Останах изумена. Казвам и " рускините плащат луди пари да дойдат да  родят в Америка, ти си се върнала да родиш в България. Защо ?" Тя ми отговори ,че няма осигуровки и раждането и престоят в болницата са и  скъпи. Което наистина е така. Връщаше се в България да вземе  детето си от първия брак.

Кажете ми сега......след като не ти стигат доходите, живееш без осигуровки,разкарваш се на другия край на света да си правиш зъбите ..... защо  се натискаш да си в САЩ ? Ей това да ми го обясни някой ?

преди 9 минути, valkiria1 написа:

ами честно казано , съдейки по това че работиш за друг , а си почти по цял ден във форума ..

Я пак!!! То си има хронология бе мадам, почти по цял ден във форума е новата ти дружка хайдучкова, мен явно ме обърка с някой.

преди 35 минути, Радул написа:

Москва не вярва на сълзи нали знаеш...    Знаеш ли, колко организации съществуват, които помагат на емигрантите да се върнат по родните им места,тоест ре-емиграционни организации.Тука, дори на някои емигтанти не на всички разбира се, само тия коит са с няй-големи общности като от бивша Югославия,Мароко и т.н., държавата им предлага месечно възнаграждение, която ще им изплаша до живот в размер на 600 евро месечно ако е сам и по 400 евро на човек,ако са семейство, ако се приберат за техните държави.Пък ти ми говориш,че един билет няма да се намери,кой да ти покрие.

току-що, Бай Тошо написа:

Москва не вярва на сълзи нали знаеш...    Знаеш ли, колко организации съществуват, които помагат на емигрантите да се върнат по родните им места,тоест ре-емиграционни организации.Тука, дори на някои емигтанти не на всички разбира се, само тия коит са с няй-големи общности като от бивша Югославия,Мароко и т.н., държавата им предлага месечно възнаграждение, която ще им изплаша до живот в размер на 600 евро месечно ако е сам и по 400 евро на човек,ако са семейство, ако се приберат за техните държави.Пък ти ми говориш,че един билет няма да се намери,кой да ти покрие.

Пич, става въпрос за САЩ, не за Холандия. Ако в Холандия те хванат да работиш нелегално, те депортират и ти плащат самолета. В САЩ за същото влизаш в затвора, излежаваш си шестте месеца и те изритват на улицата, отново при робовладелеца.

преди 9 минути, Радул написа:

Я пак!!! То си има хронология бе мадам, почти по цял ден във форума е новата ти дружка хайдучкова, мен явно ме обърка с някой.

само Хайдука не разбрах защо намеси ?

Ако искам директно ще и кажа каквото имам  на нея. Още повече  до колкото знам, тя работи дистанционно.

Ти обаче по времето в което пишеш си на работа...не ти държа сметка, просто това ти е хронологията. Директно ти казвам, в Америка си аут. Няма как някой да ти дава надник на час  да оправиш кола, а през това време да си цъкаш на компютъра.

преди 11 минути, Радул написа:

Пич, става въпрос за САЩ, не за Холандия. Ако в Холандия те хванат да работиш нелегално, те депортират и ти плащат самолета. В САЩ за същото влизаш в затвора, излежаваш си шестте месеца и те изритват на улицата, отново при робовладелеца.

Пич,  не се опитвай да вадиш от стоисемнайсе кладенеца вода,че пак останах жаден.Какво искаш да ми кажеш,че тоя е откарал така 20 години?И накрая се прибира с дрехи на Лакоста,скъп часовник,и айфон десетка, в Украйна:cheers:  Поне това се вижда от клиповете понеже изглех  още няколко:D

преди 1 минута, valkiria1 написа:

само Хайдука не разбрах защо намеси ?

Ако искам директно ще и кажа каквото имам  на нея. Още повече  до колкото знам, тя работи дистанционно.

Ти обаче по времето в което пишеш си на работа...не ти държа сметка, просто това ти е хронологията. Директно ти казвам, в Америка си аут. Няма как някой да ти дава надник на час  да оправиш кола, а през това време да си цъкаш на компютъра.

Аз работя от 9 до 18 часа, а в събота и неделя почивам. Дай доказателства, за това "по цял ден". Или не знаеш, че днес е неделя а вчера беше събота. Опитваш се да ме ухапеш, но аз пък ще ти кажа , че си е лично моя работа, кога и колко ще присъствам тук. И не дължа на никого обяснения, за действията си. Знаеш, че казвам истината и следват нападки на личностно ниво. При това нескопосани и несъстоятелни. Жалки опити за още по- жалко измъкване от въпроса.

А хадука я дадох просто като пример, какво значи да си по цял ден във форума. Щото не се сещам за други с чак такова присъствие.

преди 8 минути, Бай Тошо написа:

Пич,  не се опитвай да вадиш от стоисемнайсе кладенеца вода,че пак останах жаден.Какво искаш да ми кажеш,че тоя е откарал така 20 години?И накрая се прибира с дрехи на Лакоста,скъп часовник,и айфон десетка, в Украйна:cheers:  Поне това се вижда от клиповете понеже изглех  още няколко:D

За 20 години и Сомалия ще изкараш за един часовник, айфон и найкове бе майна. :D

преди 17 минути, Радул написа:

За 20 години и Сомалия ще изкараш за един часовник, айфон и найкове бе майна. :D

:D Според мен човека,търси внимание някакво, направил е някой долар, с който може да си позволи сега да си бичи айляк по цял в Украйна, и си оплътнява времето и си прави  густото с тая комедия.Има някои неща ,които са така,но с повечето се смях от сърце.Ако гледаш няколко негови видия негови внимателно, ще забележиш,че той набляга повече на социялния аспект за живота в САЩ.Как жените били занемарени,понеже по цял ден работили понеже искат да са независими,аве тинтириминтири,а съм му вече фен на тоя и мисля да изгледам всичките му видия свързани с живота в САЩ:D

преди 2 часа, Радул написа:

Същата кочина...

United Satanic Antichrists = The Cancer of the World

Направили са си го, техния свят - свободен, богат и щастлив. Те са си го направили. Пак повтарям, ТЕ са си го направили. Около 70% европейци и останалото от всички нации и човешки раси, смесили са гените и са станали авангарда на света. Във всяка дейност на човешкия дух - наука, техника, медицина, и всичко друго което се сетите...Те са Началото на новата тенденция в еволюцията на човешкия род, която се забелязва вече навсякъде - глобализация, Европейски Съюз, емиграцията новото “преселение на народите”, с други думи “омешване”, единение. Щях да пропусна най-важното, виртуалния свят, който пак Америка го създаде.

преди 7 часа, Agentpat™ написа:

И това е така, докато получиш поредното известие, от някоя банка, че дължиш $400 по ипотеката, а ти точно сега няма как да ги платиш. Та, тогава ти се изпарява всякое чувство за свобода и самотност. :D

$400 е много малка сума, за хапване навън няма да стигне за един месец. При сегашните лихви за 30 годишна ипотека покрива около $60 000, и може би по-малко, не ми се смята.

преди 8 минути, Радул написа:

Аз работя от 9 до 18 часа, а в събота и неделя почивам. Дай доказателства, за това "по цял ден". Или не знаеш, че днес е неделя а вчера беше събота. Опитваш се да ме ухапеш, но аз пък ще ти кажа , че си е лично моя работа, кога и колко ще присъствам тук. И не дължа на никого обяснения, за действията си. Знаеш, че казвам истината и следват нападки на личностно ниво. При това нескопосани и несъстоятелни. Жалки опити за още по- жалко измъкване от въпроса.

няма да споря, понеже не ми е важно и не целя да обидя никой. Но  е факт,че ти влизаш в работно време тук. Разбира се , не си само ти. Фръцки от рода на "колко съм затрупана с работа " , а пък през час във форума...показва много неща. Това няма как да се случи, ако работиш в друга държава и не само в САЩ. Надлъгвате се с държавата, надлъгвате се помежду си ,че работите. В нашия квартал има достолепна двойка мъж и жена. Ей така с едните си пенсии си пият веднъж годишно коктейлчета на едно скромно антилско островче, разпъват се по круизи,опнати в едни бели дрешки  се разхождат из квартала и са вечно усмихнати. Старост , нерадост. Работили са, отгледали са и възпитали две деца , изучени в престижни университети и са нямали време да качват клипове в тубата, колко  е тежък живота в САЩ.

преди 7 минути, Sleda написа:

$400 е много малка сума, за хапване навън няма да стигне за един месец.

ами и аз това имах предвид.Пишат се глупости.

Сметка за една вечеря в ресторант от средната категория .. примерно  около 50-60 долара  . Сложи и бакшиша 20% от сметката , защото дохода на  сервитьорите е бакшиша/.

току-що, valkiria1 написа:

няма да споря, понеже не ми е важно и не целя да обидя никой. Но  е факт,че ти влизаш в работно време тук. Разбира се , не си само ти. Фръцки от рода на "колко съм затрупана с работа " , а пък през час във форума...показва много неща. Това няма как да се случи, ако работиш в друга държава и не само в САЩ. Надлъгвате се с държавата, надлъгвате се помежду си ,че работите. В нашия квартал има достолепна двойка мъж и жена. Ей така с едните си пенсии си пият веднъж годишно коктейлчета на едно скромно антилско островче, разпъват се по круизи,опнати в едни бели дрешки  се разхождат из квартала и са вечно усмихнати. Старост , нерадост. Работили са, отгледали са и възпитали две деца , изучени в престижни университети и са нямали време да качват клипове в тубата, колко  е тежък живота в САЩ.

Пак ме бъркаш с някой. Мен ми предлагат работа, не ми се налага да търся. Ко се стационирам в САЩ, пак ще ми предлагат, ама да живея сред такава паплач, некси не ме влече...

преди 1 час, valkiria1 написа:

Кажете ми сега......след като не ти стигат доходите, живееш без осигуровки,разкарваш се на другия край на света да си правиш зъбите ..... защо  се натискаш да си в САЩ ? Ей това да ми го обясни някой ?

Рядко се случва, но този път не схващам - това сарказъм ли е или наистина питаш?

п.п. и с Радула верно не уцели.

преди 6 минути, insec написа:

Рядко се случва, но този път не схващам - това сарказъм ли е или наистина питаш?

наистина питам..отговор имаш ли ?

преди 6 минути, insec написа:

п.п. и с Радула верно не уцели.

той не е мярка за нищо.

преди 23 минути, Радул написа:

Пак ме бъркаш с някой. Мен ми предлагат работа, не ми се налага да търся. Ко се стационирам в САЩ, пак ще ми предлагат, ама да живея сред такава паплач, некси не ме влече...

Невъзможно е да им се обясни какво е това циганин. Не могат да си го представят.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

наистина питам..отговор имаш ли ?

Е не е ли ясно - от този край на света, доходите не стигат, дори зъбите да си оправиш. Ти, дето си обиколила половин свят - или колкото е там - би трябвало да си повече от запозната, каква сиромашия е тука. Гледам ги вече и лапетиите из квартала, докато вземе дипломата от средното и пали за нейде - като се върне след половин година, изкарал повече пари от баща си и майка си взети заедно. Е как няма да се натискат хората в други държави .... ако щеш вече и циганите бягат от България, проси във Франция и изкарва повече от тука да краде и да работи едновременно.

преди 45 минути, Sleda написа:

$400 е много малка сума, за хапване навън няма да стигне за един месец.

То за това няма американец без дългове заеми и кредитни карти в джоба.Повечето харчат на заем, и плащат някога...     Много от тях стигат до положение, да не могат да погасяват вноските по ипотеката, и айде парцалаците и навън.Една куха лейка по Опра Уинфри я дадоха милата с дванайсе кредини карти,ревеше и се тръшкаше пред камерата,че банката чука на вратата.

Колко? Оставам с впечатление,  че не са малко,  дай малко примери,  не се притеснявай. 

Пак предполагам че ще пропуснеш да го направиш. 

Но се замисли колко хора познаваш ходили там на бригада  (студентска,  не в помощ на селското стопанство) и не са могли да се върнат или не са останали доволни.  Оплакват се че работят на няколко места, ама се връщат с по няколко хиляди гущера. 

А който е очаквал че ще си клати краката и бърка в носа и някой ще му плаща е нормално да е недоволен,  защото няма кой да му плати. 

преди 30 минути, insec написа:

Е не е ли ясно - от този край на света, доходите не стигат, дори зъбите да си оправиш. Ти, дето си обиколила половин свят - или колкото е там - би трябвало да си повече от запозната, каква сиромашия е тука. Гледам ги вече и лапетиите из квартала, докато вземе дипломата от средното и пали за нейде - като се върне след половин година, изкарал повече пари от баща си и майка си взети заедно. Е как няма да се натискат хората в други държави .... ако щеш вече и циганите бягат от България, проси във Франция и изкарва повече от тука да краде и да работи едновременно.

Понеже зададох въпроса в контекста на писаното за САЩ, да приемем ли,че с този отговор визираш тази държава?

преди 8 минути, valkiria1 написа:

Понеже зададох въпроса в контекста на писаното за САЩ, да приемем ли,че с този отговор визираш тази държава?

Ако търсиш някаква по- конкретна причина за щатите, то няма такава, всички по- развити държави са спасителен остров в очите на българите - пък вече кой как намери.

п..п. прочее съжалявам, ако ти звучи много примитивно и низко, но няма кой знае какъв мегдан за философстване по въпроса.

преди 7 часа, Sleda написа:

Невъзможно е да им се обясни какво е това циганин. Не могат да си го представят.

Напротив! Имат ги в изобилие и даже не ги наричат мексиканци, а мангали.

:laughing5:

Аве ти що пишеш през работно време а?:D  Заради такива като теб, трябва да чакам две седмици за смяна на съединител:D

Това е, подчертавам, качествено нова демокрация, при която всичко ще бъде изборно, ще става така както реши стопанинът. Дали един работник ще бъде член на бригада или не, ще решат нейните членове. Ясно е, че те никога няма да приемат лентяи и некадърници, защото трябва да работят заради тях. И в институтите никой няма да държи хора без научни качества, но поради едни или други причини попаднали там. И така ще бъде във всички сфери, в обществените организации, по целия фронт." - "Реч пред Х конгрес на Българските професионални съюзи" (стенографски запис), 9 април 1987 г. -Бай Тошо;)

преди 7 часа, Радул написа:

Аве ти що пишеш през работно време а?:D  Заради такива като теб, трябва да чакам две седмици за смяна на съединител:D

Това е, подчертавам, качествено нова демокрация, при която всичко ще бъде изборно, ще става така както реши стопанинът. Дали един работник ще бъде член на бригада или не, ще решат нейните членове. Ясно е, че те никога няма да приемат лентяи и некадърници, защото трябва да работят заради тях. И в институтите никой няма да държи хора без научни качества, но поради едни или други причини попаднали там. И така ще бъде във всички сфери, в обществените организации, по целия фронт." - "Реч пред Х конгрес на Българските професионални съюзи" (стенографски запис), 9 април 1987 г. -Бай Тошо;)

току-що, Бай Тошо написа:

Даа,  в същата реч признава,  че на определени места са вкарвани хора без квалификация. 

И друго казва - няма нищо страшно да фалираш ;)

Към този момент бай ви тошо отлично знае на къде отиват нещата. Как беше, ще се поснишим и ще изчакаме,  ако не мине чак тогава ще се преустройваме.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.