Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо да НЕ ЖИВЕЕШ в USA

Featured Replies

преди 5 часа, sliderum написа:

Троле, къде видя комунисти бе?

А, никъде бе, тролче болшевишко,  народния съд хората на царя го организираха,  ама натопиха комунделите.  

• Отговори 201
  • Прегледи 48,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, valkiria1 написа:

Само Теоклимен птицегадателя от Сион знае дестинацията, той има птиченце от космодрума, което му пее. Най-вече грешно, ама каквото птичето ,такъв и птицегадателя.

не "говоря" за заплати, говоря за доходи.... и то  , ако се зачетеш по внимателно ще видиш че маркирам " от ".... "до"...тоест никъде не съм уточнила  окончателна цифра.

Абе , ако питаш форумните "баровци " , ще ти кажат, че само Старбъкс е символ на лукса. ....иначе си  е  съвсем обикновено и делнично кафене . Купуваш кафе, може закуска и нарязани в купичка плодове..ядеш, пиеш  и тръгваш. За едното гъди гъди ти пишат името на чашата, ама то не е за да подчертаят благородния ти произход , а за да не забравят кой го е поръчал.

На някои места се намира дори в едновремешни трезори на банки, сега превърнати в кафенета.

]48180496562_bfc88a2e9e_c.jpg[

вратата на някогашния трезор , сега е врата към кухнята на кафенето

f]48180493932_3cf6e01674_c.jpg[

пак не внимаваш в час и не следиш коя категория визирам.Не твърдя, че не живеят в къщи, а колко от тях могат да си позволят да купят къщи. Да си купиш къща съвсем не е лесно, предвид първоначалната вноска от лични средства, задължителните застраховки, такси, хонорари на маклери, такси по ипотеки и пр.. и пр...сметни ми ,моля,  колко пари трябва да спести един работник за да си купи една евтина къща примерно от 200-300 к / субективно разбира се, за мен къща от този порядък е евтина /и каква ще е ипотеката, и  ако от доходите   има удръжки за федерални и  щатски данъци, здравни осигуровки и пр..

защото   апартаментите в Лос Анжелис и Ню йорк не са лъжица за работниците и ниското ниво на средната класа , което коментираме в момента. На 57-ма улица в Ню Йорк има апартамент за 100 млн долара, който е по скъп от именията в Холивууд. В един исторически град пък има къща, която е по-скъпа от имение в Бевърли Хилз. Това са други категории , а ти трябва да цункаш професора, ако разчитате само на него :cheers:

Не ми се спори, но пак казвам, не е трудно за средната класа и за работещи двама да си купят къща и да внесат down payment, да плащат месечните вноски и задължителната застраховка и HOA (Home Ownership Association). Сега, не става въпрос за лукс и огромно имение, но и малките къщи имат 3 спални, дневна с камина, хол-трапезария-кухня, 2 бани и минимум двоен гараж, вградени гардероби и дворно място собствена земя. Ние живеем в такава къща от...майче вече 17 години. Е, плащаме годишен данък на щата $3 000. И професора мен да ме цунка, защото и аз винаги (с изключение на първите 7 месеца) съм работила по специалността си - инженер електроника. Първите 7 месеца работих като монтажник във фабрика за ел. Апаратура и виетнамци ме “обучаваха”, ма човек трябва да има разнообразни преживявания, инче ще му доскучее...

Според мен, моя личен житейски опит, в Америка на имигранта е по-лесно, отколкото в Европа, защото всички тук са потомци на имигранти. Първата си работа като инженер започнах в компания собственост на инженер поляк дошъл като дете в САЩ. И ми помогна един инженер руснак, на висока длъжност, като каза че дипломата ми е добра (показах си дипломата от МЕИ, като последния глупак). Ма кой ти гледа дипломи    😃  важното е да можеш да работиш и да им вършиш работа.

Освен това, американците са ужасно много добри, добри до глупост. Ако им повишиш тон залягат, защото не са свикнали. Още като се качиш в самолета за през океана се потапяш в атмосфера на усмивки и доброжелателност, сигурно защото са богати и навсякъде ги посрещат като желани гости, защото са богати, разбира се.   😃

преди 1 минута, Sleda написа:

😃Не ми се спори, но пак казвам, не е трудно за средната класа и за работещи двама да си купят къща и да внесат down payment, да плащат месечните вноски и задължителната застраховка и HOA (Home Ownership Association).

😃

аз визирах само един човек, защото в клипа не се разбра дали работника е семеен. Това е около което се въртеше коментара ми..

Да за останалото си абсолютно права. Разбира се това няма да се хареса на Франчи, за когото Нидерландия е центъра на света .

преди 5 минути, Sleda написа:

Според мен, моя личен житейски опит, в Америка на имигранта е по-лесно, отколкото в Европа, защото всички тук са потомци на имигранти. Първата си работа като инженер започнах в компания собственост на инженер поляк дошъл като дете в САЩ. И ми помогна един инженер руснак, на висока длъжност, като каза че дипломата ми е добра (показах си дипломата от МЕИ, като последния глупак). Ма кой ти гледа дипломи    😃  важното е да можеш да работиш и да им вършиш работа.

😃

Правилно. Това е другия пункт по който може да бъде оборен шофьора от клипа.Защото  неговото мнение е поставено на разискване.

Има много възможности човек да се  социализира бързо, защото тук е важно не от къде си дошъл, а какво можеш и как ще се държиш с останалите. Съседите може да не изглеждат заинтересовани от личния ти живот и да не си навират гагата да  гледат какво става под чаршафа ти , но винаги са любезни.Забрави, че някой ще се намуси, ще се развика, ще ръкомаха или пък ще налита на бой  и ще срещне любезно отношение.  При нас се правят неделни барбекюта и вече сме опознали по този начин почти всичките си съседи около нас. Научихме ги и за нашите хранителни предпочитания и никой не намира това за странно и се съобразяват винаги, когато ни поканят. Правихме много хубава съвместна заря за 4 юли. Виждаме се на спортния комплекс , на басейна , на разходките ни из квартала. хората са усмихнати и доброжелателни. Има много начини да се приобщиш към заварените и си мисля,че обратното е проблем  на самия индивид и неговото възпитание, а не враждебност от страна на обществото.

преди 17 минути, Sleda написа:

😃

Още като се качиш в самолета за през океана се потапяш в атмосфера на усмивки и доброжелателност, сигурно защото са богати и навсякъде ги посрещат като желани гости, защото са богати    😃

абсолютно.  Аз имам вече дори позната стюардеса. Така се случи ,че ни обслужваше на няколко полета. Много усмихната жена малко над средната възраст. Рускиня, второ поколение в САЩ. Знаеш, че американските стюардеси рядко изглеждат като холивуудски актриси.  Защото в Америка  са приоритет други неща.Едно от нещата , което каза  беше " ние се радваме на богатите и можещи хора..те ни движат напред, те дават работа , те помагат " ..същото като в България, нали..едно към едно:lol6:

на 25.07.2019 г. в 13:15, Iztre6tel написа:

Проблемът не е в САЩ, а в падналата ни човешка природа, която копнее материални блага повече от свободата. Това същото иде и тук. Процесът е глобален, няма спиране. 

Всеки, имащ материални блага почва да си мечтае за времената, когато е нямал, бил е свободен и щастлив най-вече от свободата си ;)

преди 20 минути, Кико написа:

Всеки, имащ материални блага почва да си мечтае за времената, когато е нямал, бил е свободен и щастлив най-вече от свободата си ;)

Въздухът в континенталната част на САЩ е влажен и тежък. В началото ми липсваше много сухия свеж въздух на ласкава Европа. Но, най-странното усещане в Америка е всеобхватното чувство на самота и свобода. Почти мистичното усещане, че си сам и свободен, свободен от всякакви обвързаности и влияния, почти необяснимо, сам във въздуха под небето. Мислих много защо е така и реших, че защото Америка е “нов свят”, населена е с хора от има-няма 200-300 години. А Европа е натъпкана с хора от хиляди години и въздуха е напластен с духа на хиляди, може би милиони поколения, с всичките им активности и мисли и всичко друго за което може да се сети човек.

Иначе, дали човек е свободен и щастлив когато е беден или е свободен и щастлив когато е богат, аз това не знам.

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Франчи, ти дори не познаваш структурата на средната класа, седнал си да се правиш на Опра в панталон. 

А ти я познаваш?   А теб ,към коя класа не разбрах да те причислиме, колко пари приблизително изкарваш  годишно и с какъв точно труд и с какво образование си?  Защото иначе тия общи приказки от пазара съм ги чувал мноого преди ти да ги надрънкаш тука.Имам една другарка там в САЩ, и тя така ни ги дрънкаше като теб като идваше на село,снимки и тя така като теб от скъпи почивки,скъпи рестотанти,орандж кънтри-орандж-кърти:D   докара си на времето в бегето ,аве горе-долу още когато ти се въргаляла в пръста в Израел, чисто нов американски джип и приказките всеха,че и хванаха декиш,и тя явтоматино се причисли към богата и българска и американска класа, до като не умре дедото хамериканец, който я спонсорираше,той пък за карък нищо не и остави, и тя са оказа малко като ,,Госпожа за един ден,,  Джипката автоматично се озова под ореха,че арчи майка си у злато бензин 25л//100км и дедото вече го няма да я рани, и аз обикновенния работник на ниската земя,трябваше да закарам с мойта таратайка на газ, щерка и бременна във седмия месец до София на летището да си хване самолета за Юнайтет стейдс,е не безплатно де, моа съм у бедната работническа класа,ама не съм,чак толко просс;);)

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Високата средна класа  е тази на високо образованите специалисти-доходи от 100к до 250 -300 к годишно. Те не полагат физически труд.Те живеят в къщите и кварталите, които виждаш по американските сериали

Валки и тук и в САЩ имам приятели,които имат съшите доходи и са само със средно образование,и полага от пет до шест дена сериозен физически хамалски-полухамалски труд,само ,че  със собствени фирми и работници, като те самите работят рамо до рамо със работниците си.Единия е с транспортна фирма, другия е с ВИК. Тях към коя класа да ги причисля, понеже хем полагат сериозен физически труд и няма висше образование, хем си докарват доходите на вискота средна класа.

преди 23 минути, franchesko написа:

Валки и тук и в САЩ имам приятели,които имат съшите доходи и са само със средно образование,и полага от пет до шест дена сериозен физически хамалски-полухамалски труд,само ,че  със собствени фирми и работници, като те самите работят рамо до рамо със работниците си.Единия е с транспортна фирма, др хемугия е с ВИК. Тях към коя класа да ги причисля, понеже хем полагат сериозен физически труд и няма висше образование, хем си докарват доходите на вискота средна класа.

Доходите нямат значение, ама никакво значение за щастието. Вярно, бедняка си мисли, че ако има пари ще е щастлив, но не винаги е вярно, че богатия е щастлив. Всичко е до човек. Със или без пари може да си щастлив, както и със или без пари може да си нещастен. Има хора, които са родени само за това - да бъдат нещастни. Има и други, щастливи без и със пари. Има и трети, при което всичко е променливо и мислейки си за парите разбират, че всъщност парите не са ги направили щастливи. Напротив - нещастни.  

Това е свързано със свободата на духа. Преди много години, без пукнат лев в джоба, бях много щастлив. Просто си казвах - ето, нямам пари, светът е хубав. Не съм зависим от пари, заеми...просто се справям със ситуацията и това е щастието - да се справя със ситуацията, да не унивам,  да виждам само красивото в тоя свят!

преди 17 минути, Sleda написа:

Но, най-странното усещане в Америка е всеобхватното чувство на самота и свобода. Почти мистичното усещане, че си сам и свободен, свободен от всякакви обвързаности и влияния, почти необяснимо, сам във въздуха под небето.

Туй е наследство от индианците - духът на мескалито витае таме, заради това се казва "страната на неограничените възможности".

преди 5 часа, valkiria1 написа:

Под тях са бедните, които са с бюджет под този на работниците. Най-често са бездомни и ползват социалните помощи отпускани от църкви, различни организаци и частни дарители. Доходи около  10-16 к годишно.

Бездомен в САЩ с годишни доходи 10-16к годишно???  Дори да вземем минимума ,който даваш 10к годишно това прави 1200 долара на месец доходи, с които дори да не може да си наема една стая в краен квартал, а му се налага да бъде бездомен???     Аве Валки аз да ти преличам на зеленчук, нашите си мислиш в парник са ме отгледали май???

преди 3 минути, Кико написа:

Доходите нямат значение, ама никакво значение за щастието. Вярно, бедняка си мисли, че ако има пари ще е щастлив, но не винаги е вярно, че богатия е щастлив. Всичко е до човек. Със или без пари може да си щастлив, както и със или без пари може да си нещастен. Има хора, които са родени само за това - да бъдат нещастни. Има и други, щастливи без и със пари. Има и трети, при което всичко е променливо и мислейки си за парите разбират, че всъщност парите не са ги направили щастливи. Напротив - нещастни. 

Далеч не става въпрос за това, дали многото пари те правят щаслив или нещастен, просто аргументите на госпожата,че високата средна класа задължително е със висше образование и не полагат физически труд просто издишат.Учен не значи умен, факт неуспорим и доказан многократно. А това клише,че парите не те правили щаслив, го е измислил явно някой без една стотинка в джоба.Без пари не можеш да си решиш нито един проблем.Дори великия бай Тошо го е казал  ,част от неговата реч в интрото на това видео   

Когато една жена обича мъжа си, за нея няма абсолютно никакво значение какъв цвят е Ферарито му. И богатия и бедния могат да са щастливи и нещастни,  но богатия може да се радва на щастието си доста по луксозно от бедния,  или да си оплаква нещастието на яхтата, кой знае . Ако питаш 1 000 000 човека дали искат да са богати или бедни,  ще получиш 100% отговори за първото.  Някой съмнява ли се?  Как тогава да се съгласим, че не са от значение парите.  Богатия човек може да си позволи да пътува на местата, на които желае,  да си купува храни, дрехи,  техника каквато поиска,  без да се съобразява с бюджет,  да си купи къщата която му допада, да си гледа семейството без да се притеснява за нищо. Все неща,  които повишават чувството за пълноценен живот,  това влияе на щастието,  и само луд човек би го отрекъл. 

преди 26 минути, Кико написа:

Има и трети, при което всичко е променливо и мислейки си за парите разбират, че всъщност парите не са ги направили щастливи. Напротив - нещастни.  

Ама тези ги има само на теория май 😂

преди 1 час, franchesko написа:

А ти я познаваш?   А теб ,към коя класа не разбрах да те причислиме, колко пари приблизително изкарваш  годишно и с какъв точно труд и с какво образование си?  Защото иначе тия общи приказки от пазара съм ги чувал мноого преди ти да ги надрънкаш тука.Имам една другарка там в САЩ, и тя така ни ги дрънкаше като теб като идваше на село,снимки и тя така като теб от скъпи почивки,скъпи рестотанти,орандж кънтри-орандж-кърти:D   докара си на времето в бегето ,аве горе-долу още когато ти се въргаляла в пръста в Израел, чисто нов американски джип и приказките всеха,че и хванаха декиш,и тя явтоматино се причисли към богата и българска и американска класа, до като не умре дедото хамериканец, който я спонсорираше,той пък за карък нищо не и остави, и тя са оказа малко като ,,Госпожа за един ден,,  Джипката автоматично се озова под ореха,че арчи майка си у злато бензин 25л//100км и дедото вече го няма да я рани, и аз обикновенния работник на ниската земя,трябваше да закарам с мойта таратайка на газ, щерка и бременна във седмия месец до София на летището да си хване самолета за Юнайтет стейдс,е не безплатно де, моа съм у бедната работническа класа,ама не съм,чак толко просс;);)

франчи,

Какво по точно се опитваш да ми кажеш с несвързаните си брътвежи  остава ясно само за теб.

Говоря принципно , за неща, които са пред мен , ти къде се навираш да ми казваш"наздраве" от висотата на комплексите си. ? Баба ти ,леля ти, чичо ти, на тоя гаджето, на оня еди какво си, таратайки, бензини ...какво общо има с  това, което разискваме? Единствения до тук с който може да се говори по същество в темата и да се разисква това ,което се коментира в  клипа е Следа.Всички останали сте на "чух", той каза, тя каза, четох статистика   и пр..

Започваш да приличаш на един ,  когато го запитали дали е щастлив , отговорил " абе ти за идиот ли ме взимаш" Та не знам дали си щастлив, обаче си в ролята на пълен идиот, когато дори от тема която не те засяга пряко, започваш да ми показваш бутилката си вино сервирана  на плота на мивката до  гъбата и препарата с който си миеш чиниите в квартирата си под наем, докато мечтаеш да отидеш в Индия. Ако това по някакъв начин може да удоволетвори твоето трескаво его,   ти казвам нещо ласкаво да знаеш,  Франчи ,че там ще си истински махараджа с твоите доходи. Дори там обаче трябва да си умерен в изхвърлянията си, защото все пак  да не забравяме че  фамилията ти не е Амбани, Митал  или Капур. В Нидерландия и Америка  ще си това, което писах по-горе. Не знам защо приемаш на нож   тези факти. Когато реша ,че ще поставя себе си в центъра на някоя тема, можеш да ми задаваш въпроси и да дочакаш евентуално отговори. За останалото се допитай до някой гадател, използвай недостига или излишъка си от фантазия, от това, което виждаш,като заседнал под прозореца ми воайор. Тчк.

преди 1 час, Sleda написа:

Въздухът в континенталната част на САЩ е влажен и тежък. В началото ми липсваше много сухия свеж въздух на ласкава Европа. Но, най-странното усещане в Америка е всеобхватното чувство на самота и свобода. Почти мистичното усещане, че си сам и свободен, свободен от всякакви обвързаности и влияния, почти необяснимо, сам във въздуха под небето. Мислих много защо е така и реших, че защото Америка е “нов свят”, населена е с хора от има-няма 200-300 години. А Европа е натъпкана с хора от хиляди години и въздуха е напластен с духа на хиляди, може би милиони поколения, с всичките им активности и мисли и всичко друго за което може да се сети човек.

Иначе, дали човек е свободен и щастлив когато е беден или е свободен и щастлив когато е богат, аз това не знам.

Аз пък не развивам носталгия . Обичам предизвикателствата в живота. Всяко предизвикателство е един вид приключение.Живота е приключение.

шабат шалом

преди 54 минути, valkiria1 написа:

франчи,

Какво по точно се опитваш да ми кажеш с несвързаните си брътвежи  остава ясно само за теб.

Говоря принципно , за  неща, които са пред мен , ти къде се навираш да ми казваш"наздраве" от висотата на комплексите си. ? Баба ти ,леля ти, чичо ти, на тоя гаджето, на оня еди какво си, таратайки, бензини ...какво общо има с  това, което разискваме?

Еми има, защото аз имам опит с хора от живия живот в САЩ, и на базата на тоя опит съм си изградил и някаква картина какво е положението там.А твойто са приказки от женския пазар, граничещи с научна фантастика.Бездомник в САЩ 16к годишни доходи, дрън.Трябва задължително да си добре образован за да не полагаш физически труд и да си докарваш 300к на година,все едно няма хора, които и без да са добре образовани могат да си докарат толкова,че и много над толкова.Жив пример е нашият наистина успял сънародник Шефкет Чападжиев.И успехите му и високия страндарт на живот са му реални, а не като теб да се фука по форумите с измислени снимки от хотели и заведения, където е бил там кратковренно за чужда сметка.Попитах те С какво се занимаваш в САЩ и какви са ти приблизителните доходи  годишно,  а ти ми отговори с поредните си ,,общи приказки,,   явно с нищо не се занимаваш,една стотинка не изкарала със собствен труд,ама иначе балалайкати ти знае с подробности коя класа как живее и колко изкарва годишно.

Гледам темата се е превърнала в битка между истината и лазенето и мазненето пред САЩ, нищо де, всеки каквото е поел на кръста си, или под кръста си ще му бъде платено. Все пак поне пари имат и плащат.

Няма гарантиран платен годишен отпуск. На милостта на работодателя си. За туй не бих живял там. Иначе редовно посещавам приятели по Ню Йорк, Бостън и Сиатъл. Като цяло ми се струва малко мръсно, ама тва май щот съм свикнал на скандинавската мания за чистота.

преди 20 часа, Michigan111 написа:

Викаш, ако бяха комунистите, които цивилизовано избиха интелигенцията, заграбиха имуществото на хората и натикаха опозиционерите по лагерите,  щяха да ни доведат до светлите бъднини. 

O, гледай ти... гадните комуняги пак избили интелигенцията. Такааа, понеже не е хубаво да си голословен и когато кажеш "А", трябва да кажеш и "Б", аз ти предлагам едно много справедливо, но и много креативно решение. Аз ще дам 2 примера за видни български интелектуалци, убити от антикомунисти, а ти ще дадеш два реципрочни примера, на интелектуалци от същия ранг, убити от комунистите. Ок? Моите примери са: Никола Вапцаров и Гео Милев.

преди 19 минути, Радул написа:

O, гледай ти... гадните комуняги пак избили интелигенцията. Такааа, понеже не е хубаво да си голословен и когато кажеш "А", трябва да кажеш и "Б", аз ти предлагам едно много справедливо, но и много креативно решение. Аз ще дам 2 примера за видни български интелектуалци, убити от антикомунисти, а ти ще дадеш два реципрочни примера, на интелектуалци от същия ранг, убити от комунистите. Ок? Моите примери са: Никола Вапцаров и Гео Милев.

Баце, комунягите с хората не бива да ги сравняваш.  Един пример ще ти дам, Стефан Клечков.  Но наистина събери информация за него и убийството му и тогава дай да коментираме. 

Вапцаров какво да го коментираме,  обикновен родоотстъпник. Баща му войвода от ВМРО и патриот,  а той болшевишка подлога подкрепил идеите за македонизма. Интелектуалец? Да, точно колкото са всички болшевици.  А това че е нарушавал законите и работил срещу държавата си е друг въпрос. Веднъж са му простили и не си е взел поука, втория път грешка е нямало.  Кой му е виновен, че е бил бетонна промита кратуна? За антидържавна дейност по време на война ти лично какво очакваш?

И пак,  ако можеш да погледнеш обективно,  колко да са били лоши царските власти.  Голяма част от тези изроди,  които избираха без съд и присъда,  са минали през арестите,  включително и правешкия каскет тошо замфирков . При положение, че не са ги разстреляли  (както е трябвало ), как изобщо сравняваш едните с другите. 

При Гео Милев случая може и да е малко пресилен, но май удобно забравяш,  че репресиите срещу него са в отговор на атентата в църквата света неделя малко по рано.  Атентата сигурно няма да имаш желание да го коментираш. 

Та, болшевишкия трол по рано каза, че капиталистите пречели на човечеството да се цивилизова.  Въпросът ми беше,  такива, които извадиха очите на още живия Стефан Клечков и такива,  които взривиха църквата ли искат да цивилизоват човечеството?  Кажи какво мислиш по въпроса. 

Отнесе темата във философстване, защото нямаш отговор- познат до втръсване, пазарски метод за поддръжка на губеща позиция. Предложих ти честна сделка, но ти се отказа от нея. Типично по капиталистически. Вапцаров и Милев са световно признати интелектуалци, а ти се мъчи да ги принизиш до собственото си пазарно схващане. По твоята логика французите е трябвало да убият Волтер... Ясно е ,че не разбирте колко сте жалки с пещерното си мислене.

У нас , днес в България , можем да копам , а можем и да не копам...! :lol6:Какъв по-голям Рай искате ? :angry:

Проблемът ни е друг ! Имаме си Земя (като градина !) , имаме си Вода (маса народи нямат !) - правим си Кал , кой ще направи повече ....! :lol6:

(Един израелец на гости за първи път у нас гледаше изумен ,че в тоалетната ми тече питейна вода ! Къде е Израел обаче (риторично)?.... )

Не ги ценим....защото имаме в изобилие ! Вода газим - жадни ходим ! Това е ! :nono:...........................

Който , както иска да ме разбира - разбирането също е част от Рая ! :nono:

Аз ще дам - ти ще дадеш. Що за безумен пазарлък на мъртви души Радуле.

преди 1 час, Michigan111 написа:

Баце, комунягите с хората не бива да ги сравняваш.....

Душата ти гори в Ада , но още си недорасъл да го знаеш ! :lol6:.......

преди 1 час, Радул написа:

Отнесе темата във философстване, защото нямаш отговор- познат до втръсване, пазарски метод за поддръжка на губеща позиция. Предложих ти честна сделка, но ти се отказа от нея. Типично по капиталистически. Вапцаров и Милев са световно признати интелектуалци, а ти се мъчи да ги принизиш до собственото си пазарно схващане. По твоята логика французите е трябвало да убият Волтер... Ясно е ,че не разбирте колко сте жалки с пещерното си мислене.

Радуле, доктор Иван Вазов,  проф Александър Станишев.

И като ти ги написах какво? Ще ми отговориш ли какво мислиш за атентата в Света Неделя и мъченията над Стефан Клечков? Няма да ми отговориш , защото за вас това не са престъпления.  За убийство на един престъпник като Вапцаров можете да оциврите света, но да взривните църква и да убиете 150 човека, за вас е нормално,  това сте комунистите.  

преди 1 минута, by_chechi написа:

Душата ти гори в Ада , но още си недорасъл да го знаеш ! :lol6:.......

Ти от там ли пишеш? 

преди 47 минути, insec написа:

Аз ще дам - ти ще дадеш. Що за безумен пазарлък на мъртви души Радуле.

Ами покажете поне 2 интелигента убити от комунистите де! Щото опищяхте света как комунистите избили интелигенцията, а то излиза че други я избиха преди тях, а самите комунисти спасиха каквото е останало от нея.

Знаеш Саунде: Чисти сметки- добри приятели!

преди 4 минути, Michigan111 написа:

....Ти от там ли пишеш? 

:lol6:Зъл глупак ! Аз държа ключовете !....:lol6:

преди 3 минути, Радул написа:

Ами покажете поне 2 интелигента убити от комунистите де! 

Ми дадох ти де, ай коментирай каквото ти предложих да коментираш.

преди 1 минута, by_chechi написа:

:lol6:Глупак ! Аз държа ключовете !....:lol6:

Глупак ще викаш на оня тиквеник в огледалото. 

преди 7 минути, Michigan111 написа:

...Глупак ще викаш на оня тиквеник в огледалото. 

:lol6:Зъл глупак ! В твоето гледам и вярно - теб виждам ! Така е ! Абсолютно си прав - тиквеник !  :lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.