Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K)) - Вече има жертви и в България!!!

Featured Replies

преди 1 час, FusE написа:

Не бях мислил в тази посока, но вероятно си прав или пък крадат психиката за да обучават свой ИИ който в последствие ще го внедрят в супер компютър който ще управлява всички ни, как мислиш? 

преди много години, когато изучавахме полупроводниците,
даскалът ни даде един пример за човек който чувал гласове и музика.
оказало се, че причината за това е пломбиран зъб, който детектирал сигнала на местната радиостанция
искам да кажа, че няма да се учудя ако "утре" започнат да ни манипулират с електроника

пп

сега се сетих, че разказваше и друг случай
по време на ВСВ, ранен руснак упорито отказвал да му сменят леглото
оказало се, че ръждясалата пружина имала ефект на детекторен приемник и тоя си слушкал радио Москва

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

• Отговори 466
  • Прегледи 63,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Иван Миленов
    Иван Миленов

В момента се води раследване  предполага се, че  се намират  на Пловдив ул. Филип  Македонски 29 - 72.  Когато имам  повече информация ще е  публикувам.         

• разбира се, че има как. Тия нямат нищо общо. Социума бъка от подобни примери. Работят, влизат дори във формални или работни отношения... прибират се и... вече са в джаза отвсякъде... Визираният

• Може да си направиш шапка от алуминиево фолио за да защитиш вътрешночерепното съдържание от микровълново излъчване.

Публикувани изображения

преди 19 минути, дpъндю написа:

искам да кажа, че няма да се учудя ако "утре" започнат да ни манипулират с електроника

Манипулацията е факт, електрониката с която четеш, слушаш инфорамционни емисии е именно такава, налага нечие мнение и разсъждение като твое, но без ти да си стигнал до дадено заключение сам. 

преди 22 минути, дpъндю написа:

преди много години, когато изучавахме полупроводниците,
даскалът ни даде един пример за човек който чувал гласове и музика.
оказало се, че причината за това е пломбиран зъб, който детектирал сигнала на местната радиостанция

Ей това е технология, micro radio в зъба. 

преди 8 минути, FusE написа:

Манипулацията е факт, електрониката с която четеш, слушаш инфорамционни емисии е именно такава, налага нечие мнение и разсъждение като твое, но без ти да си стигнал до дадено заключение сам. 

вярно е, но аз имах предвид чуване на глас в главата или извършавне на действия под въздействие на електронен чип
не знам в момента какво е положението, но съм чел че се правят опити в тази посока
начи. представи си че си фанал милиони от тотото и аз тъ изкомандвам да ми ги донесеш за да си купя ногу кифтета и кибапчета
тъй де, в тоя случай аз не крадна, ти сам си ми ги даваш

пп

имам предвид директно въздействие върху поведението на човек

преди 10 минути, FusE написа:

Ей това е технология, micro radio в зъба.

тогава са използвали друг материал за направата на пломби
и ако човекът е можел да живее с това непрекъснато звучене в главата, нямало е да отиде на лекар и това нямаше да се знае

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

преди 43 минути, дpъндю написа:

вярно е, но аз имах предвид чуване на глас в главата или извършавне на действия под въздействие на електронен чип
не знам в момента какво е положението, но съм чел че се правят опити в тази посока
начи. представи си че си фанал милиони от тотото и аз тъ изкомандвам да ми ги донесеш за да си купя ногу кифтета и кибапчета
тъй де, в тоя случай аз не крадна, ти сам си ми ги даваш

пп

имам предвид директно въздействие върху поведението на човек

Не знам за такава технология и дали е възможно, чел съм че се работи над чипове за подобряване състояния като алцхаймер например, но какъв успех имат не знам, също така няма как да получиш гласове в мозъка от такъв чип който да ти прочете мислите и да те накара да направиш нещо, всъщност четенето на мисли няма да е възможно никога защото мозъка е сложен оргън който още не е разгадан изцяло. Чип за да прочете мислите ти ще бъде нужен декодер и софтуер, който да конвертира нервните импулси в текст, а това не може да се случи дори с най мощният ни известен компютър, а още по малко от чип имплантиран в мозъка като единствена база. Искам да кажа, че този вид "технология" е конспиративна на този етап, а който чува гласове или чува своите милси каквито всеки човек има или има психично заболяванв за което е нужно лечение за да не бъде задълбочено във времето. 

преди 7 часа, дpъндю написа:

тогава са използвали друг материал за направата на пломби

срамота е - това е все пак техничарски форум. Такова нещо е напълно невъзможно и изписаното е пълна глупост - и двата примера (за зъба и за пружината на леглото). Нито е възможно да резонират ЕМВ от пломба или пружина, а освен резонанса са необходими още куп други обстоятелства, условия и "части"... за да се получи "звука от радиостанция", която и да е. Аман от митове за неграмотници.

Неграмотията властва сред плебса, но ако навремето оправданието било че образованието било недостъпно, сега е прекалено достъпно и вече не го "достъпват", щото ги мързи, а и имат когнитивни дефицити.

Поне половината население още има пломби с метална амалгама, така разпространена в предишни години. Сега е керамика.

Радиостанциите в миналото бяха на дълги и къси вълни ... няма как пломба да е антена, но и дори и да е такава съвсем не е достатъчно за да се реализира приемане и декодиране на радиомодулиран сигнал. С пружината на леглата - е същото.

Някои хора напират да се върнат в пещерите... :) Прав ви път!

преди 8 часа, _ramus_ написа:

а освен резонанса са необходими още куп други обстоятелства, условия и "части"... за да се получи "звука от радиостанция", която и да е

и какви части моля?
какво е необходимo за да се демодулира  i*cos(a)*(1+cos(a)*cos(b))
изрисувай ми един чертеж  на устройство изпълняващо формулата

преди 10 часа, _ramus_ написа:

срамота е - това е все пак техничарски форум. Такова нещо е напълно невъзможно и изписаното е пълна глупост 

Но ако пломбата засяга нерв е възможно да има някакво такова отклонение, иначе си прав аз също не вярвам и технически не е възможно от пломба или пружина да чуеш радио в главата си. 

преди 1 час, дpъндю написа:

тъй де, припомни ми, штот съм склерозирал и не повна те тва нешто
https://ru.wikipedia.org/wiki/Амплитудная_модуляция

Дрънди за да чуеш радио, ако приемем че пломбата или пружината са антена ще бъде нужно заземяване, индуктивна бобина и малко късмет, но не можеш да го вградиш всичко това в зъбна пломба. 

преди 52 минути, FusE написа:

Но ако пломбата засяга нерв е възможно да има някакво такова отклонение

сам си даде отговора
навремето имаше бурканчета с парче германий и с игла налучквахме по кристала за местна радиостанция - само тя се чуваше
иглата според даскала е нервът който е направил контакт с живачно германиевата амалгама използвана някога в зъболечението
факт е че не знам дали е съществувала такава амалгама
ако имаш антена, ще хващаш повече сигнали и ще ти трябва трептящ кръг за отделянето им
общо взето, даскала намираше начини за да ни прикове вниманието
и това за господин зъбчо ми го е казал даскала по мойта специалност, не съм си го изсмукал от пръстите
а тва за пружината на леглото съм го чел в някаква книга за ВСВ...тъй де, повест някаква
и ся мисля, колко германий е съдържала тая сплав на пружината за да се чува някакъв звук и колко мощен трябва да е бил предавателя
тва радиолюбителството е интересно занимание, ама промишлената електроника ми беше много досадна за изучаване, въпреки че заради тая специалност влязах в това даскало

преди 1 час, FusE написа:

ще бъде нужно заземяване,

амъ той  тока за тва мъ бий, штот съм на земята
ку бех пиле, щех да си кацам по жиците и ич немаше да ми пука
начи тва пилетата са с голем късмет
като им пломбират зъб, нищо няма да звучи в главите им

преди 1 час, дpъндю написа:

амъ той  тока за тва мъ бий

Нечестно е защото не може да му го върнеш, а колко пъти ми се е искало това :giggle1:

Само искам да ви кажа че няма как програмист кокто си изпълнява проектите в срок и фирмата да е доволна от него да е психичноболен. Какъвто е афтора на темата!!! 

И друг е въпроса че има много информация в Интернет на тази тема. 

на 6.10.2020 г. в 23:32, Търсещ истини написа:

преди 5 часа, дpъндю написа:

сам си даде отговора
навремето имаше бурканчета с парче германий и с игла налучквахме по кристала за местна радиостанция - само тя се чуваше
иглата според даскала е нервът който е направил контакт с живачно германиевата амалгама използвана някога в зъболечението
факт е че не знам дали е съществувала такава амалгама
ако имаш антена, ще хващаш повече сигнали и ще ти трябва трептящ кръг за отделянето им
общо взето, даскала намираше начини за да ни прикове вниманието
и това за господин зъбчо ми го е казал даскала по мойта специалност, не съм си го изсмукал от пръстите
а тва за пружината на леглото съм го чел в някаква книга за ВСВ...тъй де, повест някаква
и ся мисля, колко германий е съдържала тая сплав на пружината за да се чува някакъв звук и колко мощен трябва да е бил предавателя
тва радиолюбителството е интересно занимание, ама промишлената електроника ми беше много досадна за изучаване, въпреки че заради тая специалност влязах в това даскало

Айде стига с тия глупости. :)

Тва ми го казваше даскала, а другото - било в някаква книга. А като е в някакъв филм - значи че е вярно ли?  Една жена ми каза, прочетох го в роман, видях го по телевизията или във филм... ... Откога вече новините не са на женския пазар, нито са в клюкарниците по виртуала.

Живеете със спомени някакви, с книги, филми... Това са художествени произведения, а не учебници. Всеки си прави филм, пише си книга, с каквото си иска и в него си говори каквото му е кеф. Вниманието на някого е лесно да се задържи, има си техники, разработени са методики, има теория... и практика. Освен това вниманието се задържа и с "чудеса"... лесни са, като за деца, но не и за грамотни хора. Язък че пишеш е учиш нещо си... за какво само х абиш времето си, като ще пишеш тия небивалици.

като ми направиш https://bg.wikipedia.org/wiki/Трептящ_кръг   

в зъба, тогава ми се обади... Те така - от нерви, игли и амалгама... От пружината - също. :) Освен че трябва да получиш ТРЕПТЯЩ КРЪГ е нужно да се съгласува по резонанс. И да си до антената на връх Ботев - това няма как да стане. :) както и не става въобще. Пружината - като антена, да. В зъб да се сложат подходяща електроника и да реализира предаването с чуваемост по костната проводимост - да, вече са се сетили, но само с пломбата... та германия колко бил... Като има германий да не означава че където го има значи че е един голям транзистор или всичко останало за да се реализира радиоприемане. 

какво ще кажеш да направиш тема, някъде в техничарските раздели, да те погнат и там, че в тоя форум има компетентни хора, че и практици. Ще те разнищят отсякъде.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

Айде стига с тия глупости. :)

преди 9 часа, дpъндю написа:

какво е необходимo за да се демодулира  i*cos(a)*(1+cos(a)*cos(b))

щом за тва не мъ захапа, начи никаква идея си нямаш
:lol6:
това е вярното
i*cos(a)*(1+I*cos(b))

преди 9 минути, _ramus_ написа:

като ми направиш https://bg.wikipedia.org/wiki/Трептящ_кръг   

в зъба, тогава ми се обади... 

Защо пък не, с SMD никакъв проблем, баси зъболекари станахме 

преди 12 минути, _ramus_ написа:

значи че е един голям транзистор или всичко останало за да се реализира радиоприемане. 

Радиоприемане може и без транзистори, без трептящ кръг да се приема, не само от нашата галактика а и съседни на нея, виж каква е техниката която се описва в тази тема, няма импланиране на никаква електроника, а ти диктуват всичко от разстояние направо в мозъка, освен това повреждат ВиК, Ел.уреди и инсталации, каквото се сетиш и каквото генерира ел импулси и не само. 

преди 35 минути, FusE написа:

Защо пък не, с SMD никакъв проблем, баси зъболекари станахме 

Радиоприемане може и без транзистори, без трептящ кръг да се приема, не само от нашата галактика а и съседни на нея, виж каква е техниката която се описва в тази тема, няма импланиране на никаква електроника, а ти диктуват всичко от разстояние направо в мозъка, освен това повреждат ВиК, Ел.уреди и инсталации, каквото се сетиш и каквото генерира ел импулси и не само. 

Много си прав тука. Въпроса е че много малко хора знаят за тези неща в България. 

преди 38 минути, дpъндю написа:

начи никаква идея си нямаш

искаш да кажеш че разбираш от радиоприемане ли? Пет пари не давам за формулата, нито за математиката.

преди 36 минути, FusE написа:

SMD

няма никакво отношение към зъболекарите. :)

преди 37 минути, FusE написа:

диктуват всичко от разстояние направо в мозъка

както знаеш вече - и по други теми се списват тотални глупости. Изглежда че това е вече мода. Условието е да си неграмотен, но нахакан и да се издокарваш в роли пред огледалото.

преди 1 минута, Иван и2анов написа:

Много си прав тука

прав е... точно тука е много прав, само че те бъзика, иронизира... Ти дори това не разбра. :lol6: Как живеете сред толкова филми, самотни... :) Обаче - форумът като витрина на неграмотията и невежеството... Може би това е наистина нещо от модата... като гледам колко напирате. Но глупави хора и милиард да са, нямат стойността на дори един умен и мъдър човек. Така, че... количеството... и качеството... :) 

преди 1 минута, _ramus_ написа:

няма никакво отношение към зъболекарите. :)

Има, все някой трябва да вгради този трептящ кръг в зъба, не искам да запитвам къде ще бъде антената. 

преди 4 минути, _ramus_ написа:

както знаеш вече - и по други теми се списват тотални глупости. Изглежда че това е вече мода. Условието е да си неграмотен, но нахакан и да се издокарваш в роли пред огледалото.

Прав си, четат се всевъзможни конспирации без да се влага трезво разсъждение или техническо обяснение . 

вижте в кой раздел пишете
вижте каква е темата
аз се забавлявам, а някои се връзват...баси

преди 9 минути, _ramus_ написа:

искаш да кажеш че разбираш от радиоприемане ли? Пет пари не давам за формулата, нито за математиката.

както писах,
специалност промишлена електроника и формулата е опростен вариант на амплитудна модулация за която дадох линк в предишен пост
и трябва да кажа, че от 5 години не работя
сигънтуй ногу дръту

преди 16 минути, FusE написа:

без да се влага трезво разсъждение или техническо обяснение . 

защо им е - не им е нужно. Тук играта е важната. Важно е да се изживеят, да намерят споделяне, отражение. Да намерят сходни - да поплямпат на свобода.

Фантазията сред виртуала е по-важна и нужна. Тук може да се вихри свободна от оковите на некви си учебници, теории, науки и научени...

Фантазното предлага изживяване, което не може да се позволи свободно извън виртуала, защото там има естествени ограничители.

Децата още не могат да преживеят че дядо Коледа не съществува, че чудесата са само в детството им и се борят с все сила да си ги закрепят. Глупостите ги привличат, защото им носят усещането за детските им фантазии... усещането за нещо, което не смеят да пуснат. ...

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Да намерят сходни - да поплямпат на свобода.

това за мен е много важно...да си плямпам на свобода
и да си имам човек като Бушона, който да знае за какво става на въпрос

преди 3 минути, _ramus_ написа:

защо им е - не им е нужно. Тук играта е важната. Важно е да се изживеят, да намерят споделяне, отражение. Да намерят сходни - да поплямпат на свобода.

Фантазията сред виртуала е по-важна и нужна. Тук може да се вихри свободна от оковите на некви си учебници, теории, науки и научени...

Фантазното предлага изживяване, което не може да се позволи свободно извън виртуала, защото там има естествени ограничители.

Проблема може да е реален и да го има, но не е породен от някаква организация изпращаща сигнал на някаква носеща честота до мозъка на някой, също както от форума няма как да се помогне в това отношение. Аз още в началото на темата съм писал, че това за което се твърди че е възможно не е възможно, но... 

преди 7 часа, Иван и2анов написа:

Само искам да ви кажа че няма как програмист кокто си изпълнява проектите в срок и фирмата да е доволна от него да е психичноболен. Какъвто е афтора на темата!!! 

И друг е въпроса че има много информация в Интернет на тази тема. 

Не възразявам. Дори бих посочил главния герой и проблем във филма "Красив ум". Там гласове чуваше математик, нобелов лауреат, но филмът реалистично предаваше, че става дума за психическо изживяване, докато тук става дума за техническо въздействие, концентрирано влияние върху хора без значимо обществено положение, което ме кара да мисля, че казаното външно влияние не е истина. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.