Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са най-лошите човешки черти?

Featured Replies

преди 58 минути, Mediterranean написа:

на любов към себе си

Туй да не е повлияно от провокиращата егоизма и егоцентризма телевизионна реклама, че се чувстваме най-добре, когато направим нещо за себе си(май без значение, дали работейки, или правейки каквото е нужно за тая полза, ощетяваме, или нараняваме други хора...Важното е ползата да е за нас и да сме на плюс като теглим чертата и направо тръпнем в нискодушевен оргазъм) и че това е висшата мода напоследък.

• Отговори 65
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 39 минути, sliderum написа:

Туй да не е повлияно от провокиращата егоизма и егоцентризма телевизионна реклама, 

Не, не съм я гледала тази реклама.

Казах, от малка още ме притесняват страшно много хората, в които личи, че има голямо себелюбие.

преди 9 часа, Mediterranean написа:

А кое може да е най-лошото? 

Любовта към другите ли? Или отсъствието на любов към себе си?

... а любовта към парите на другите? "Ах, бедните ми парички", казва Скъперникът/Молиер

преди 8 часа, sliderum написа:

нискодушевен оргазъм

А какво значи това модно нещо?

преди 21 минути, Търсещ истини написа:

А какво значи това модно нещо?

За беля не мога да намеря баш тази реклама в мрежата, не се сещам как да я потърся. Но я  пускат напоследък по телевизиите. Не помня дори какво точно рекламираха. Дали не беше нещо да си вземеш кредит и да си накупиш каквото ти душа иска? Просто ми изхвръкнаха от главата другите подробности, само това запомних, че не става въпрос да твориш благотворителност за нуждаещите, или за приятели, или за роднини, дори не и за съпруг/съпруга/дете, а лично за собствения си г@з и това било добро.

Лабрюйер изрежда и развратник, блудник, неблагодарник, гневлив, ленив, сладострастен...

И КАКВО ОТ ТОВА?

Какво ще правим с каталога на лоши човешки черти? Ще си приказваме  ли още и за какво?

преди 5 часа, Търсещ истини написа:

Какво ще правим с каталога на лоши човешки черти? Ще си приказваме  ли още и за какво?

По една логика, то каквото остане е добро. Някои хора по този начин се ориентират какво е добро.... В случая каквото изброяват в даден човек лошите му черти и се ориентират кои са му добрите. :)

В действителност, ако знаеш лошите черти на даден човек, то знаеш къде да го уязвиш, т.е. да го предизвикаш и да го изведеш от равновесие, за да го повалиш.

Често пъти въпросните се ползват, за да манипулираш човека. Да прави нещо добро за теб без да му благодариш или пък да му го заплатиш.

Лошите черти са вид компромат спрямо даден човек и ако ги знаеш, то го държиш в шах, т.е. напомняш му, че ако не та слуша ще бъде матиран.   

на 7.11.2019 г. в 19:21, Myanmar написа:

Значи, според теб, по-важното, следователно значимо, и от самите лоши черти е дали им обръщаме внимание. Излиза, че най-лошата черта е да (не) обръщаш внимание на лошите черти.

Да осъзнаеш лошите си качества се нарича личен интелект.

на 25.11.2019 г. в 1:37, Mediterranean написа:

Ето ги бабите отвратитки и дядовците отврати. 

Аз ще бъда точно като тази баба :D

https://jenata.blitz.bg/horoskop/3-zodii-stavat-otvratitelni-s-vzrastta

Направо ме отчая. То да бях само аз - приятелката ми да му мисли. Ама и тя също е в списъка.

преди 11 часа, Shiniasu написа:

Направо ме отчая. То да бях само аз - приятелката ми да му мисли. Ама и тя също е в списъка.

Обаче е истина, нали.

Моята зодия са я описали баш както съм язе. Баба дето ше псува яко.

Най-лошата черта е да не можеш да се ориентираш правилно в дадена житейска ситуция и да живееш живот който не ти харесва или не е за теб.
Аз като бях младок и си бях намерил едно гадже от южната ни съседка, по едно време ми просветна,  че нещо не е наред в системата тогава.
Преди това само знаех от филми, че било имало и друга система, ама като не можеше да я изпробваме да я видим, щото бяхме всички затворници, та си живуркахме в наложената ни.
По-късно едно друго гадже ме праща да провярявам как става да се ожениме. Проверих аз, ама шубето е голям страх. Уплаших че може да се окажа в безтегловност в другата система при нея, ако се разделим например. Егати бъзльото бях тогава. Следващото гадже си беше от ситема като нашата, ама по-насевер. То па не искаше да се жениме, само да сме гаджета. След него се появи булката и аз пак се чудя кво да правя. Ходих първо при нея да проверявам дали случайно не са канибали в тоя страшен капитализъм. Па чак после като се върнах се бях поуспокоил , че може и при нея да се живее.
Питам един приятел как му изглежда тая работа у чужбина с чужденка да живееш, па той ми вика че съм щял да си преценя там на място. Да де, там на място ама аз не знам езика. Па и е далече, не можеш да се върнеш пеша.
Добре че един унгарец ми беше подал информация която я нямахме тогава в България, на базата на нея успях да взема правилното решение и се бракосъчетах.
Много е лошо да не знаеш как да постъпиш.
На пръв поглед изглежда лесно, гушкай булката и бегай далече от мизерията. Ама дали е така , а ?
Дали не те чака още по-голяма мизерия далече от родината.
Тука миналия петък на гарата имаше двама бездомни нашенци, чакаха да стане 20 часа за да отидат в приюта, щото през деня ги гонят, да дишат чист въздух навън в студа.
Животът е сложен, направиш някой грешен ход и си на дъното.

Та за мен това е най-лошата черта, да не знаеш какво да избереш ( при наличие на избор де ).

• Автор
на 8.11.2019 г. в 15:56, Скараб написа:

Като най-силно и неконтролируемо чувство се определя страхът.

И какво общо има това с темата?

Благодаря за пожеланието да не вземам форума насериозно, аз отдавна знам, че той е поле за хора вземащи се много насериозно, което ги прави да изглеждат още по-малко сериозни в очите ми, ама това оправдание ли е да не се пише нищо сериозно?

ПП: Сега гледам, че втори път те цитирам. Новите потребители не знаете какво е форум и за какво служи та аз услужливо опитвам да обясня, от уважение, не че очаквам някакви впечатляващи резултати.

на 14.11.2019 г. в 18:52, Търсещ истини написа:

Ето какво преписах от темата за будизма. За подробности виж там.

Ама не ми преписвай неща, които всеки знае. Питам кратко и ясно, кое за ТЕБ е най-лошата черта. И обяснявам, че срещам различни представи за това и като кажеш нещо аз ще те питам "защо" ти ще отговориш и това се нарича дискусия, от която можем да си правим изводи. За смотаните изводът винаги е един и същи "темата е проста, как можа да я пуснеш". За тези с повече потенциал в черепната кутия, когато това е в сферата им на интерес, ще придобият познание за света, в който живеят.

на 27.11.2019 г. в 17:30, Белгиеца написа:

Най-лошата черта е да не можеш да се ориентираш правилно в дадена житейска ситуция и да живееш живот който не ти харесва или не е за теб.

Според теб най-лошата човешка черта е да не си оправен. Благодаря за споделеното.

NEXT

преди 4 часа, Myanmar написа:

Ама не ми преписвай неща, които всеки знае. Питам кратко и ясно, кое за ТЕБ е най-лошата черта. И обяснявам, че срещам различни представи за това и като кажеш нещо аз ще те питам "защо" ти ще отговориш и това се нарича дискусия, от която можем да си правим изводи. За смотаните изводът винаги е един и същи "темата е проста, как можа да я пуснеш". За тези с повече потенциал в черепната кутия, когато това е в сферата им на интерес, ще придобият познание за света, в който живеят.

Научният интерес включва не само мнението на Пешо и Гошо, но и на тези, които са писали едно време. Така че, добавеното от мен за възгледите на будизма е вид библиографска справка. За тези с повече потенциал в черепната кутия това е начин да придобият познание за света, особено ако четат изключително рубрика Психология. 
Понеже ви интересува личното ми мнение, то е , че най- лошата черта на някои хора е, високомерието. Те държат да се наложат, да са важни, а не да изследват нещата. Такива са унижавали Данте, когото споменах напред, Микеланжело, Моцарт и са успявали, защото цял живот това правят: да се налагат, и в това са опитни. 
Надявам се да съм ви бил полезен.

Простете за любопитството, а какво е вашето мнение? Кои са най- лошите човешки черти?

• Автор
преди 41 минути, Търсещ истини написа:

тези, които са писали едно време

може всеки да прочете по всяко време.

Форумът е за обмяна на размисли и страсти. Не го бъркай с билиотеката, нищо че за голяма част от спамерите, форумът е източникът на интелектуалният им багаж.

преди 41 минути, Търсещ истини написа:

най- лошата черта на някои хора е, високомерието. Те държат да се наложат, да са важни, а не да изследват нещата

Шопен, моят любимец, е заявил: "Светът ми дължи това, от което имам нужда". Умните хора са достатъчно умни за да знаят, че са умни, а геният на вафли не вирее добре. И в това виждаш най-лошата черта? Не, че осъждам представите ти, просто съм озадачен, отново, къде виждат злото хората в наши дни. Много озадачен.

преди 42 минути, Търсещ истини написа:

Простете за любопитството, а какво е вашето мнение? Кои са най- лошите човешки черти?

Аз в моите теми не участвам.

преди 25 минути, Myanmar написа:

Аз в моите теми не участвам.

Това е много тъпо. Още с първите написани думи вие участвате. Жалко, ако не разбирате тъпотата, която написахте.

• Автор
преди 1 час, Търсещ истини написа:

Това е много тъпо. Още с първите написани думи вие участвате. Жалко, ако не разбирате тъпотата, която написахте.

Защо да е тъпо? Ти не знаеш моите съображения. Може да е за доброто за темата. Не забравяй, че пишеш на чуждо място, така, както и аз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.