Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ангелът на Смъртта

Featured Replies

Ангела на Смъртта . Има доста митове за този дух и това същество , според някой това е Архангела Азриел виж в Wiki ... който посреща душите на покойниците но всеобщото мнение за Ангела на Смъртта е че е по-скоро негативен отколкото позитивен образ - Демон . Понеже се занимавам и интересувам от Окултизъм , направих проучване по темата и стигнах до извода че Митичния Ангел на Смъртта всъщност е Езическият Бог Анубис , описан и познат в Демонологията Малкия Ключ на Соломон като 22-я Дух Ипос .

А преди това, преди египтяните, как се е наричал?  Щото имената са само едно свойство, което различните народи и цивилизации дават, за да определят нещо/някой, от своя гледна точка.

Реалният ангел на смъртта е момчето от Бразилия. Д-р Виктор Франкенщайн не става за кумир, след като ангелът се опитал да зашие два близнака от цигански произход при опит да възпроизведе сиамски близнаци. Операцията била толкова адска, че финалната сцена на "Рамбо, последна кръв" може да се прожектира по лека нощ деца.

преди 4 часа, Kaloian Plamenov написа:

Понеже се занимавам и интересувам от Окултизъм , направих проучване по темата и стигнах до извода че ...

Аз пък понеже се интересувам от мозъци занимаващи се с окултизъм, съм стигнал до извода, че страдат от това:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Бред

Бред (лат. dēlīrium) часто определяют как расстройство содержания мышления с возникновением не соответствующих реальности болезненных представлений, рассуждений и выводов[1], в которых больной полностью, непоколебимо убеждён и которые не поддаются коррекции

-----------------------

А иначе авгелът на смърта е много готин пич, ама не съществува реално, има го само в съзнанията на лековерни суеверни хорица.

преди 5 часа, Kaloian Plamenov написа:

Ангела на Смъртта . Има доста митове за този дух и това същество , според някой това е Архангела Азриел виж в Wiki ... който посреща душите на покойниците но всеобщото мнение за Ангела на Смъртта е че е по-скоро негативен отколкото позитивен образ - Демон . Понеже се занимавам и интересувам от Окултизъм , направих проучване по темата и стигнах до извода че Митичния Ангел на Смъртта всъщност е Езическият Бог Анубис , описан и познат в Демонологията Малкия Ключ на Соломон като 22-я Дух Ипос .

А кое наричаш "смърт"? Защото в подземното място не се ли живее? Нали душата остава жива там? Чел ли си Откровение 9:11. 

преди 19 минути, Shiniasu написа:

А кое наричаш "смърт"? Защото в подземното място не се ли живее? Нали душата остава жива там? Чел ли си Откровение 9:11. 

Душите също могат да умират. Доказателства за това се разхождат ежедневно и навсякъде около нас. Немалък брой души, всъщност живеят много по- кратко от физическия си носител.

• Автор

Душата остава жива след смърта и отива в Чистилището / Тартар , Шеол , Ад , Келипот и др имена / или в Небесните Царства . Като според Кабала Ада се приема като Дървото на Смърта което е обратното на Дървото на Живота и си има свои Сефири и Ерархии познати и като " Кръговете на Ада " . виж....  Както и Орфей е слизал в тях в "Ад " на Данте Алигери . 

Иначе Анубис е известен и под името Ипос , Анпу и др . Както и Демонът Баал е Месопотамския Бог Молох , Ваал и др имена , на който са му принасяли жертви малки деца в древноста в ръцете на нагорещена месингова статуя на Крава понеже хората тогава са ги мислили за Богове .

Иначе Ангела на Смърта - Анубис , Ипос , Анпу .... има доста проявления на земята чрез хора които са били обсебени от него и един от тях е бил др. Менгеле от Аушвитц  , където и той си е правил доста зловещи експерименти с деца и с близнаци wig Wiki....

Вижте това видео https://www.vbox7.com/play:8f60c126

• Автор

Много интересно филмче за магиите на един бивш Сатанист 

Защо се интересуваш от окултизъм?

"Проучване" е много сериозна дума. Това не означава да си прочел от тук от там различни митове, легенди и истории. Да си изгледал два три филма или клипове, и с достатъчна убеденост да заявиш: Ангелът на Смъртта съществува!!

ако го напиша сто пъти, дали пък няма и да се яви...

В контекста, в който си задал темата, трябва да приемем, че всички злини на света имат за източник нещо ирационално, като Ангелът на Смъртта!

Ако се замислиш още повече, излиза, че този "Ангел" трябва да има някаква цел. За да има Баланс. Не така хаотично да си се вселява в бащи-убийци, педофили, изнасилвачи, садисти...и как едновременно, ако по едно и също време се извършват престъпления, ще докажеш, че са дело на Ангелът на смъртта или подчинени нему други демони и спец-ангели.

Накратко, представата ти за някой/нещо е обикновена илюзия, заблуда и "плод"(резултат) на въображението ти. Като всяко друго нереално и безплътно творение. Било картина, скулптура, кукла, плюшена играчка или анимационен герой.

Някой ден, ако срещна Уили Койота, обещавам да се върна в тази тема и пак да си поговорим за Ангелът на смъртта. До тогава може да му измислиш име. Темелко, примерно.

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 10 минути, Maleficient написа:

За да има Баланс. Не така хаотично да си се вселява в бащи и майки-убийци, педофили, изнасилвачи, садисти.

Все пак, нека има баланс...Нали така призоваваш?

преди 1 час, sliderum написа:

Все пак, нека има баланс...Нали така призоваваш?

Не призовавам. Пиша си.

Свободен си да си напишеш твоето мнение, а не да поправяш моето с червено. Защото си е МОЕ! Кой си ти, че да си го позволяваш? Другарката ми по литература? Учителят по философия? Кой???

преди 5 минути, Maleficient написа:

Не призовавам. Пиша си.

Свободен си да си напишеш твоето мнение, а не да поправяш моето с червено. Защото си е МОЕ! Кой си ти, че да си го позволяваш? Другарката ми по литература? Учителят по философия? Кой???

Ами установих, че дискриминираш жените, все едно те не са способни и не правят такива неща, какво искаш, да те докладвам за дискриминация ли?

ПС. Освен това, твоето мнение, си седи там където си си го написала, там не съм пипал нищо.

на 30.11.2019 г. в 7:46, Kaloian Plamenov написа:

Понеже се занимавам и интересувам от Окултизъм , направих проучване по темата и стигнах до извода че Митичния Ангел на Смъртта всъщност е Езическият Бог Анубис , описан и познат в Демонологията Малкия Ключ на Соломон като 22-я Дух Ипос .

Калояне,

ти си голяма работа. Години, хора се съсипаха от работа  в пясъците на Сахара и повече от един чакал в лицето на Анубис не откриха. Признавам си, че и аз съм го виждала много пъти, даже го имам на  папирус в рамка на  една от стените на кабинета ми. Ако не ми вярваш, кажи ще ти го покажа.  Виждала съм го  лично в Кайро, в Долината на Мъртвите царе и в храма на Изида. Да взема да ти покажа мои снимки на този"ангел". Само не казвай на никой египетски учен или археолог името Анубис, защото няма да те разберат.Гърците са оплескали имената  и по-късно даже сътворяват Херманубис-от Хермес и Анубис.

Наричай го Инпу или Анпу. Все пак той  е запазена марка на двата Египет-а.

в Кайро- статуята е намерена в гробницата на TUT -ANKH-AMUN

]45128939322_f93d755801_c.jpg

на стената на една от гробниците в Долината

]44500119334_540fc3ed39_c.jpg

централния храм на Изида на остров Фела- седи в компанията на Изида и Озирис. На заден план  е зад Изида и носи даже атрибута на фараон/скент короната/ -, която е атрибут и на боговете-надявам се знаеш, каква е причината за това.

44266308415_3c9b6126b0_c.jpg

и на стената  на един саркофаг-наредил се е заедно с други "крилати ангели" и чака мъртвия. Понеже едва ли имаш тренирано око и едва ли разбираш нещо от египетския пантеон на боговете ,няма да забележиш картуша на един от главните богове на Египет- Инпу , който винаги е изобразяван не като птица, а като чакал.  Някои казват ,че е като диво куче и основанията им са  ,че дивите кучета се навъртат около делтата на Нил. . Когато го видиш на някоя стена на храм, гробница или картуш , изобразен като човек с глава на чакал ,ще го разпознаеш и по черния цвят на главата. Това не е символ на смъртта, макар че се вози на ладията на смъртта, а е символ на почвата на Египет, онази около Нил и на асфалта, който са използвали при мумифицирането, понеже Инпу под друго име се подвизава в последната процедура предхождаща безсмъртието.Най-важната задача , която изпълнява е да следи везните на правосъдието- има ги в неговия картуш. Още е шеф на мистериите/ гледай сега да не го объркаш с Дионис/, шеф е на балсаматорите, там се подвизава с името Imy-ut ,шеф закрилник е на душите на мъртвите  и шеф на задгробната земя-както подобава на истински благородник с много имена, там е разпознаваем като Neb-Ta-Djeser   и пр..Както се вижда от следващата снимка  се вози на ладията на мъртвеца, а не лети с крила. Другата разпознаваема част от картуша му е знака за водата и платната на ладия.

тази стена е  в гробницата на един от Рамзеси-те е.Затова небесния му колега   Инпу  го чака лично

44311352455_b445e127c7_c.jpg

Винаги съм казвала,че магарето на Исус е невинно. То никога не е било от Йерушалаим, а от Назарет. Пише го черно на бяло в Библията, ама очи някой да прочете и акъл да разбере, няма.Иначе човешки магарета с подход и претенции да разбират сериозните неща - евангелията , песните на Шломо Едидия, пантеоните на боговете -колкото искаш ..на рояци, на рояци. Предлагам на магаретата  да устроят с едно проучване или  евангелие и гълъба прелъстил Дева Мария. Обещавам да намина и прочета на какви открития е способна магарешката логика. 

преди 17 часа, valkiria1 написа:

Калояне,

ти си голяма работа. Години, хора се съсипаха от работа  в пясъците на Сахара и повече от един чакал в лицето на Анубис не откриха. Признавам си, че и аз съм го виждала много пъти, даже го имам на  папирус в рамка на  една от стените на кабинета ми. Ако не ми вярваш, кажи ще ти го покажа.  Виждала съм го  лично в Кайро, в Долината на Мъртвите царе и в храма на Изида. Да взема да ти покажа мои снимки на този"ангел". Само не казвай на никой египетски учен или археолог името Анубис, защото няма да те разберат.Гърците са оплескали имената  и по-късно даже сътворяват Херманубис-от Хермес и Анубис.

Наричай го Инпу или Анпу. Все пак той  е запазена марка на двата Египет-а.

в Кайро- статуята е намерена в гробницата на TUT -ANKH-AMUN

]45128939322_f93d755801_c.jpg

на стената на една от гробниците в Долината

]44500119334_540fc3ed39_c.jpg

централния храм на Изида на остров Фела- седи в компанията на Изида и Озирис. На заден план  е зад Изида и носи даже атрибута на фараон/скент короната/ -, която е атрибут и на боговете-надявам се знаеш, каква е причината за това.

44266308415_3c9b6126b0_c.jpg

и на стената  на един саркофаг-наредил се е заедно с други "крилати ангели" и чака мъртвия. Понеже едва ли имаш тренирано око и едва ли разбираш нещо от египетския пантеон на боговете ,няма да забележиш картуша на един от главните богове на Египет- Инпу , който винаги е изобразяван не като птица, а като чакал.  Някои казват ,че е като диво куче и основанията им са  ,че дивите кучета се навъртат около делтата на Нил. . Когато го видиш на някоя стена на храм, гробница или картуш , изобразен като човек с глава на чакал ,ще го разпознаеш и по черния цвят на главата. Това не е символ на смъртта, макар че се вози на ладията на смъртта, а е символ на почвата на Египет, онази около Нил и на асфалта, който са използвали при мумифицирането, понеже Инпу под друго име се подвизава в последната процедура предхождаща безсмъртието.Най-важната задача , която изпълнява е да следи везните на правосъдието- има ги в неговия картуш. Още е шеф на мистериите/ гледай сега да не го объркаш с Дионис/, шеф е на балсаматорите, там се подвизава с името Imy-ut ,шеф закрилник е на душите на мъртвите  и шеф на задгробната земя-както подобава на истински благородник с много имена, там е разпознаваем като Neb-Ta-Djeser   и пр..Както се вижда от следващата снимка  се вози на ладията на мъртвеца, а не лети с крила. Другата разпознаваема част от картуша му е знака за водата и платната на ладия.

тази стена е  в гробницата на един от Рамзеси-те е.Затова небесния му колега   Инпу  го чака лично

44311352455_b445e127c7_c.jpg

Винаги съм казвала,че магарето на Исус е невинно. То никога не е било от Йерушалаим, а от Назарет. Пише го черно на бяло в Библията, ама очи някой да прочете и акъл да разбере, няма.Иначе човешки магарета с подход и претенции да разбират сериозните неща - евангелията , песните на Шломо Едидия, пантеоните на боговете -колкото искаш ..на рояци, на рояци. Предлагам на магаретата  да устроят с едно проучване или  евангелие и гълъба прелъстил Дева Мария. Обещавам да намина и прочета на какви открития е способна магарешката логика. 

До тук добре, впечатляваща археологическа и историческа фактология и хубави фотографии. Но съществувало ли е въпросното създание Импу/Ампу физически? Впрочем, сбърках, може и да не е било “физически”. Или е само символ или фантазия. Ако е така, Големи символисти и фантазьори са били първобитните хора. То и ние, уж сме еволюирали, не падаме по-долу.

преди 1 час, Sleda написа:

Но съществувало ли е въпросното създание Импу/Ампу физически? Впрочем, сбърках, може и да не е било “физически”. Или е само символ или фантазия.

Скъпа,

какво по-точно доказателство искаш за съществуването на един Бог ? Номера на телефона му или косъм от брадата му ? Смятали са фараоните за земното въплъщение на бог Хор , а след смъртта им са ги отъждествявали с бог Озирис. В този смисъл , мога да ти покажа, какво е останало от един такъв бог...останалото е въпрос вече на индивидуална фантазия...Калоян , например ще търси крила.

]31304170158_5d8da461a6_c.jpg

Личното ми мнение е, че Адонай е Абсолют, чието съществуване е абсолютно невъзможно да бъде разбрано от нашите немощни умове.Абсолюта не може да бъде доказан .

Големи символисти и фантазьори са били първобитните хора.

Надявам се с това изказване, нямаш предвид Египет и египтяните.

Но съществувало ли е въпросното създание Импу/Ампу физически?

Разбира се. За какво ти е да вярваш в богове, ако няма приказките да оживеят и магаретата да говорят??

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Скъпа,

какво по-точно доказателство искаш за съществуването на един Бог ? Номера на телефона му или косъм от брадата му ? Смятали са фараоните за земното въплъщение на бог Хор , а след смъртта им са ги отъждествявали с бог Озирис. В този смисъл , мога да ти покажа, какво е останало от един такъв бог...останалото е въпрос вече на индивидуална фантазия...Калоян , например ще търси крила.

]31304170158_5d8da461a6_c.jpg

Личното ми мнение е, че Адонай е Абсолют, чието съществуване е абсолютно невъзможно да бъде разбрано от нашите немощни умове.Абсолюта не може да бъде доказан .

Надявам се с това изказване, нямаш предвид Египет и египтяните.

Валка, дружке, доказателсто не искам. “Задавам въпрос и отговор не ща...”

Само казвам, че древните египтяни са съществували мнооого отдавна преди нашето време. Аз мисля, че движението на еволюцията (нямам предвид Дарвин) е еднопосочно, макар и спираловидно.

Имало било, в наше време пък и преди, напреднали човеци с развито духовно зрение, те може би възприемат всемира по-дълбочинно от обикновените хора, те да кажат за Адонай.

преди 3 часа, Myanmar написа:

Разбира се. За какво ти е да вярваш в богове, ако няма приказките да оживеят и магаретата да говорят??

Аз обичам приказките, нека да оживеят.... 😀.  Магаретата на какъв език говорят?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.