Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ви ли е срам?

Featured Replies

току-що, petie1 написа:

Евреите всъщност са били част от Древен Египет

За древен Египет не знам, за там Анка ще каже, нали е спец по Египет  :D

но хазарите 100% са.  Това е една от причините волжките българи да приемат исляма,  понеже хазарите са юдеи.  

• Отговори 596
  • Прегледи 22,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, Michigan111 написа:

За древен Египет не знам, за там Анка ще каже, нали е спец по Египет  :D

но хазарите 100% са.  Това е една от причините волжките българи да приемат исляма,  понеже хазарите са юдеи.  

Ами самите евреи го твърдят даже и приказка са съчинили за тва, Анка ме съмнява да е спец по нещо ама знам ли?

Комунизмът реално налага сериозни репресии върху българската буржоазия и наследниците ѝ, но осигурява образование, здравеопазване, работа, по-добър живот на народа, и то се вижда по увеличаването на популацията му от 6 на 9 милиона души. Такава индустрия, до всяко село се осигурява, ток, вода, училища, работа. Днес се върнахме направо в края на 40-те години. Нямаме кадърни кадри един язовир да ремонтират. Перник през 21-ви век остана без вода, а ремонта на язовир "Студена" го правят италианци през 2016 година. Абсолютно потвърждение на думите на Живков, "Това което съм построил, вие сега не можете да го боядисате". Метрото пък японци ни го строиха, а от мнозинството съвременни българи, камарите висшисти, които бълва сакатата ни образователна система и чеп за зеле не става. Това е истината, а парите ни изтичат в чужбина. 

преди 12 минути, Soviet Soldier написа:

Имали сме ние, пълна мизерия е било. Баба ми и дядо ми (ветеран от ВСВ) са ми разказвали що за мизерия е било и тогава. Какви държавници са кобургите, и какви крайни резултати имат, освен национални катастрофи? Също така за репресии над ляво мислещите

Ами на първо време е било война,  ляво мислещите не са били закачани,  закачани са ляво действащите. И все пак, не както същите си мъстиха след 9 септември.  Напомням ти, че и Тодор Живков е минал през арестите,  но очевидно ги е напуснал жив и здрав.  Та легендите за жестокостта на монархо фашистите малко не издържат.  

За мизерията - по добре черен хляб, отколкото черни забрадки. .. Има ли нужда да ти казвам чии думи са?  А на фона на бушуващата в Европа война в България съвсем не се  е живеело зле.  

Кобургите не бива да се слагат под общ знаменател всички.  Борис много добре осъзнава провала на баща си и си взема поуки. Най малко Крайовската спогодба е пример за далновидната политика,  която сме водели тогава.  А това не е станало за ден или два и е плод на наистина отлични и добре премерени дипломатични ходове. А факта, че в крайна сметка спогодбата е одобрена от всички велики сили, и от двата лагера, показва че сме имали за Цар един отличен държавник.  Аналогичен пример от третата ни държава можеш ли дадеш? А това, че е станало по мирен път парира претенциите на Румъния за Южна Добруджа след ВСВ, това ако не е добър краен резултат.....   Царят също така уж постоянно отлага,  а на практика отказва депортирането на евреи от България.  Във време когато Райха и СССР са съюзници са били малко хората, които са си позволявали да отказват нещо на фюрера.  По същия начин постоянно отказва изпращането на български войски на фронта . Един добър и балансиран дипломат,  коренна противоположност на Фердинанд.  

преди 24 минути, Michigan111 написа:

И как хем не си се интересувала,  хем знаеш какви са  :D хазарите са точно евреите, и въобще не е дело на нацистите, за твое съжаление.  И това, Анке,  е ранно средновековие,  не античност  ;)

А средновековието въобще не харесвам. Бедност, мизерия, епидемии, чуми, фанатична религиозност, Инквизиция................бррррррррррррррррр.

преди 11 минути, petie1 написа:

Ами самите евреи го твърдят даже и приказка са съчинили за тва

Ааа,  щом евреите го твърдят, вече се съмнявам :D

преди 18 минути, Michigan111 написа:

А на фона на бушуващата в Европа война в България съвсем не се  е живеело зле.  

Каква война? Дядо ми е 1918 набор . . . поживял е доста преди войната и си е било пълна мизерия. Комунизмът пък настъпва в следвоенна България, унищожена и разпокъсана. Много често обвиняват комунистите за загубата на Македония . . . а комунистите ли губят войната? Май не са те? Да не говорим преди това тези гнусни кобурги, до каква катастрофа и териториални загуби докарват страната. 

Ние имаме много лош късмет, станахме водеща социалистическа държава, но предателите в Кремъл пропиляха всичко, от което пак ние страдаме. Ние отново сме пораженци, макар и в "студена" война. Ама аз като гледам, май студената е по-лоша от класическата. Пак без армия останахме, пак от повечето ни индустриални обекти камък върху камък не остана, пак загубихме милиони население. Миналата година официално паднахме под 7 милиона, макар реално на българска територия на няма и 5 милиона, от които значителна част са турци и цигани. 

Ето го "Кремиковци" или по-точно това, което остана от него - заводът построил България: 

Все едно ядрена бомба е паднала там. 

да авторката е права  трябава и да добави

жертвите на капиталистическия лагер 

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

то се вижда по увеличаването на популацията му от 6 на 9 милиона

тука, за 2-3 десетилетия, милион избегаха в чужбина и два милиона измряха
тъй, че се върнахме на 6 милиона, а се предполагаше, че с умерен геноцид, требеше да сме 4
е, ний сигунту им бръкнахме у гъзо, штот са размножаваме кът зайците
и аджеба, кво значи "умерен геноцид"...нямам никаква представа, ама така го бех прочел в некакъв план за развитие
таа склероза дет мъй налегнала... и ся не си спомням как се казваше тоя план, приет след "освобождението от комунизма"

преди 4 часа, Anne написа:

че арийците не съществуват, а са плод на болни мозъци.:wink12:

арийци се наричали благородническата каста в Иран и Индия
от там е крадната идеята, за благородната раса в Европа,  дори пречупения кръст са краднали 
туй по- крадливо ут нашту сигън вей

преди 8 часа, Anne написа:

нацистите

Ане ... те са нарцисти ..а не нацисти ... :) 

Нацисти идва от национал социализъм. Въпросния не е социализъм спрямо цял свят, а само на "чистата кръв". Тази кръв, която не е омешана с арабска ...

Повечето в Белене са били рецидивисти. В последствие се изкараха политически затворници.

Тук, малко над (северно) мое село има бивш трудово изправителен комплекс.

На времето де факто благодарение на такива тарикати, които са били асоциални са ги пращали на трудово възпитание. Защото трудът бе издигнат като най-важното нещо за човек. Всички лентяи бяха турени и повечето се превъзпитаха, но някои не.

Пак заформи конспирация която са направили някакви нацисти ... :) 

Разбери ме правилно, млада си ... не се занимавай с някаква политика в миналото. Гледай си живота и Пепи. :) 

п.п. Виж сега Ане ... виждам, че нямаш занимавка ... та прочети Чудомира ... а ... не се занимавай с историята ... :)

Цитат

Свини бе, кумец, свини! Надумахме се с Теня Казака, дадох аз половината пари и той другата половина и купихме стотина парчета от ония черните, с дългите зурли, та да походим из селата! Хем агитацийка за партията да направим, хем далавера един вид. Казакът замина с момчето си към Бургаско, а аз останах тук. Търсят ме, знаеш, постоянно ме дирят за служба разни чиновничета, кантонери, горски стражари, та съм зает много. По цял ден тичам, знаеш, уволнявам, назначавам, премествам… Ех, отблагодарят се хората, кое с комисионка, кое в натура, колкото да преживее човек. Нали сме сега на власт, защо да не услужа на хората?

Та ти казвам, отиде Казакът, избрал стоката, натракал парите и тръгнал за насам. Не се мина много, и малкият, момчето му, довтаса у дома и каза, че пристигнали на края на града и всичко било благополучно, само две свини умрели из пътя. Отивам аз веднага, гледам, стоката си я бива. Едни дълги, прострени годинаци, ама малко омърлушени. „От пътя е, уморени са — мисля си. — Ще починат някой ден, ще ги понахраним и ще оперят уши.“

— Монеолу — дума ми Казакът, — да ти кажа правата, страх ме е. Не ми хващат око тия свини. Виж, побързай, нареди да ги прегледа набързо ветеринарният лекар и да ни даде разрешение да тръгнем по селата, че малко ме съмняват. На болни ми изглеждат хайваните.

— Бре, Казак, не думай! Ами тогава?

— Тогава бързай и друго нищо. Там е спасението.

Хуквам се аз, кумец, право при ветеринарния. Той едно свито, едно кротко момче, все надолу гледа и само боб и коприва ядяло.

— Докторче, казвам, тъй и тъй прасетата, такова, свини докарахме за продан. До стотина парчета са, казвам, та да дойдеш да ги видиш и да ни разрешиш да ги продадем из селата.

— Да не са, кай, нещо болни?

— Каква ти болест, те са от ония с дългите зурли, черноморски са, тях болест лови ли ги?

— Докарайте ги, кай, тука. Ще видим!

Закарахме ги бе, надяна докторчето очилата, гледа ги, пипа ги, чумери се, па като отсече изведнъж:

— Свинете, кай, са заразени от огненица. Ето, гледайте червените четвъртити петна отдолу под коремите им. Не могат да се продават! Трябва да останат тук, да пазят карантина, че тогава ще видим.

— Бре, докторе, ами ако измрат?

— Ако измрат, ще измрат. По-добре да отидат вашите само, отколкото на цялата околия.

— Ами парите ни, трудът ни?

— Не знам, не ми е работа.

Дига рамене, знаеш, мига през очилата и не ще да знае.

— Бре, докторе, не думай така, наши хора сме, от партията сме. Аз с твоя министър съм приятел, остави ни да си продадем стоката и да си прихванем капитала поне. Не са тъй зле животните, както ти се струва.

— Не може, не може! Аз тука или служба ще служа, или не! Как, казва, ще ги пусна из околията? Как мога да позволя подобно нещо? Ти знаеш ли, че ще изморите до крак свините в околията и ще причините щети за населението с милиони?

— Нищо бе, докторе, нека мрат бе! Какво от това? Алъш-вериш да става бе! Търговия да се върши. Ако измрат, пак ще им докараме.

— Аа, тъй ли мислите? Така ли разсъждавате? Иване! Иване! Карай ги в обора!

Разсилният ги натъпка в обора и ние останахме на сухо.

— Слушай, докторе — кипнах аз, — не прави на мене тия работи, че аз не съм какъв да е човек. Аз съм Монеолу, разбираш ли?!

— Може, казва, да си три пъти Монеолу, това не ме интересува. Аз ще изпълня закона и ще запазя интересите на населението, а ти прави каквото щеш!

Тръшна вратата и се изгуби.

— Аа… Тъй ли била работата? Добре тогава! Ще видиш кой съм аз! Ще видиш и ще ме запомниш!

Още същия ден му написах едно анонимно писмо, нагласих наши хора за свидетели, качих се на влака и право при министъра. Посрещна ме човекът, здрависа ме, почерпи ме цигара, че като почнах:

— Тъй и тъй, тъй и тъй, господин министре, пратили сте ни един доктор, който си не разбира от службата. Постоянно пречи на хората от партията, а насърчава опозицията. Женен е, рекох, близнаци има, а развратничи и пиянства по цели нощи. Миналата неделя, като се напил, че се съблякъл почти гол и играл кючек на публично място. Видели го Теньо Казакът, балдъза му, моята жена и други почтени граждани и просто умрели от срам… Развален човек, рекох, излага службата и не е за работа. Дошъл съм от името на партията, рекох, да искам незабавното му уволнение или преместване. Не се търпи повече, рекох, невъзможно е!

— Добре, добре — рече министърът, — още утре ще му искам обяснение и ще го уволня, ако е такава работата.

Върнах се аз на другия ден, надрусах на доктора още едно анонимно писмо, че ако си не дигне парцалите оттук, квартирата му ще бъде дигната във въздуха. Дойде след три дни и писмото от министъра и той, горкият, се обърка, уплаши се, разболя се и прати хабер да си приберем свинете.

Та искам да ти кажа: тактика трябва да има човек в тия времена, кумец! Тактика и политика, значи, ако искаш да си наредиш живота.

— Е, после продадохте ли свинете?

— Охоо! Като топъл хляб. В пет села само ги настанихме до една.

— Ами мряха ли?

— Мряха, как да не мряха. И те мряха, и другите мряха, ама нищо. Бай Теньо Казакът замина пак към морето да купи други. Ще набавим на хората свини бе, кумец, не бери грижа. За коледа без мръвка няма да ги оставим. Може ли? Нали сме хора? Нали сме християни?

Край

Тъ ... какво да ти кажа ... не ме е срам! :) 

преди 9 часа, Anne написа:

...

ДЕТСКИЯТ ГУЛАГ — ОТКЪС ОТ КНИГАТА НА АЛ. ЯКОВЛЕВ „ЗДРАЧkids_gulag

Беше специален, детски ГУЛАГ*.

Няма по-голяма подлост от войната на властта с дечицата, използвайки цялата мощ на репресивния апарат. Позовавайки се на указанията на Политбюро на ЦК, лично на Ленин и Сталин, болшевиките създадоха особена система „наказателно детство“. Тази система разполагаше с детски концлагери и колонии, мобилни приемно-разпределителни пунктове и специални детски домове и ясли.

Децата трябваше да забравят кои са, откъде са родом и къде са родителите им.

Това беше специален, детски ГУЛАГ…

Настаняване на децата на осъдените. Всички деца, останали сираци след осъждането, да се разместват: А) деца във възраст 1-1.5 до 3 навършени години в детски домове и ясни на Наркомздравовете**** на републиките в пунктове за живеене на осъдените; Б) децата, на възраст от 3 до 15 години — в детски домове на Наркомпросовете на другите републики, райони и области (според установената дислокация) и извън Москва, Ленинград, Киев, Тбилиси, Минск, приморските и граничните градове. За децата над 15г въпросът да се решава индивидуално.

Кърмачетата, заедно с осъдените майки да се пращат в лагери, откъдето, след навършване на 1-1.5г да се предават в детски домове и ясли на Наркомздравовете на републиките. В такива случаи, ако роднините (не репресируеми) пожелаят да вземат сираците на пълна своя издръжка, това да не се възпрепятства.

Подготовка за прием и разпределение на деца. Във всеки град, в който се провежда операцията, специално се оборудват приемо-разпределителни пунктове, в които да се доставят децата веднага след ареста на майките им и откъдето децата ще бъдат направлявани след това по детските домове…

За периода до 4 август 1938 от репресирани родители са били иззети 17,355 деца и са били планирани за изземане още 5000. На 21 март 1939 Берия съобщава на Молотов, че в изправително-трудовите лагери с майките се намират 4500 деца на възраст за ясли, които предлага да бъдат отнети от майките и занапред да се придържат към подобна практика. Тогава започват да приписват нови имена и фамилии на децата.

https://asengenov.wordpress.com/2015/02/20/kids_gulag/?fbclid=IwAR2Ma7ZTLQOKsqZJKy5MwCVUV-StA7waiuIl7RS484XFXApZrAuW8FW7c4U

...

naroden.jpg

В късния следобед на 1 февруари 1945 г. пред сградата на Съдебната палата са организирани митинги, множеството е обладано от прастарото усещане за кръв, за отмъщение, за жестокост, комплекса на Андрешко да види бирника закачен на въжето. Развяват се червени знамена, на плакатите с чук и сърп пише само едно – „Смърт!”. Разбира се, сборището е организирано с точно определена гадна цел – да не се позволи свиждане на обречените с роднините, да се осуети евентуална възможност за възражение от страна на бившите държавници и да се бърза, много, много са бързали хората на комунистическата партия да си организират касапницата и да не се даде никаква възможност на многобройните чуждестранни наблюдатели за среща с вече осъдените.

http://frontalno.com/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%B4/

...................................

А теб, не те ли е срам Анне?! Да защитаваш такива главорези!

Е-ха, 300 000 жертви!

Със всяка година жертвите стават все повече и повече, до 5 години сигурно ще станат 3 000 000.

А-ха, сега погледнах......блог на А.Генов, вече всичко е ясно.:biggrin:

преди 11 минути, Aumi написа:

Децата трябваше да забравят кои са, откъде са родом и къде са родителите им.

Ане ... що не се съберете с Мирката ... :) и си направите свободни деца ... :)

Мъ недей тъй бе момиче ... :) ко си се заровила къ къртица в едни неща де изобщо дали са били планирани твоите родители ... :) 

Глей си живота, а не историята на някакви веч забравени деца ... Мъ с тоя черноглед де го демонстрираш как мислиш, че щще ти обърне внимание някой мъж ...

Казах ти, чети художествена литература, а не историческа ... там са моделите за бъдещето ... дали наша българска или няква чужда, мъ почети малко де ... то малко култура не вреди ... дъ знаеш ... и определено няма да ти навреди на физиологията ...

Мисля ти доброто!

Успех!

преди 9 часа, Anne написа:

Вие ли имате право да живеете, бе? Вие, с хилядата претенции? Ние обедняхме заради вас!

Кои сте вие, какво имахте и защо обедняхте?

Ти, лично, или твоето семейство с какво обедня?

Ти, лично, колко милиона имаше по комунистическо време, какво си направила, лично ти, какво имущество си имала, че днес, демокрацията ти го е отнела?

преди 30 минути, Aumi написа:

комплекса на Андрешко да види бирника закачен на въжето

художествен похват, показващ несъгласие със системата, изразен с неприязън към държавния служител...в случая с бирника
кажи ми, нима капиталиста е нещо различно от Андрешко?
нали за това беше приет олигархичния данък (плосък ДОД), за да се прехвърли тежестта на данъка върху средната класа, а резултата от цялата работа е, че населението обедня

преди 2 минути, дръндю написа:

художествен похват, показващ несъгласие със системата, изразен с неприязън към държавния служител...в случая с бирника
кажи ми, нима капиталиста е нещо различно от Андрешко?
нали за това беше приет олигархичния данък (плосък ДОД), за да се прехвърли тежестта на данъка върху средната класа, а резултата от цялата работа е, че населението обедня

А кога населението, е било по-богато и с какво?

Днес почти всяко семейство притежава поне по един автомобил, да не кажа, че дори и по два-три. Всеки пенсионер и всяко дете има смартфон. Всяко семейство има нещата от първа необходимост като телевизор и автоматична пералня. Неща, за които по време на комунизма малко хора са смеели да мечтаят.

Вместо да вярвате на художествените измислици на вестникари и блогъри за народния съд, защо не се доверите на фактите?

http://archives.bg/narodensud/3-

Това е от Държавана агенция "Архиви"!

преди 2 часа, дръндю написа:

тука, за 2-3 десетилетия, милион избегаха в чужбина и два милиона измряха

Мислиш ли, че ако по времето на комунизма, границите бяха отворени като сега, щяха да избягат по-малко хора?!

преди 2 минути, Aumi написа:

Кои сте вие, какво имахте и защо обедняхте?

Ти, лично, или твоето семейство с какво обедня?

Ти, лично, колко милиона имаше по комунистическо време, какво си направила, лично ти, какво имущество си имала, че днес, демокрацията ти го е отнела?

Бяхме си добре и се посъвзехме при управлението на Станишев, България почти беше станала отново социалистическа, и се намериха идиоти да издигнат на власт антикомуниста-мутрафон Борисов! И оттогава не сме никак добре. Нормални неща като вестници, списания, книги, касетки, да излезеш на заведение - станаха лукс. 

Докато при тройната и при Станишев си позволихме някои неща - нов телевизор, DVD плейър, климатик, нов хладилник...............а вестниците, списанията, книгите, касетките и ходенето по заведения хич не бяха лукс. И глезех племенницата с подаръци.

А при Борисов първия път ми спряха пенсията, заедно с още много хора с увреждания. Под предлог, че сме били "фалшиви".

преди 1 минута, Aumi написа:

Всеки пенсионер и всяко дете има смартфон. Всяко семейство има нещата от първа необходимост като телевизор и автоматична пералня. Неща, за които по време на комунизма малко хора са смеели да мечтаят.

техологиите се развиват и това което си написала е абсурдно
от първа необходимост са храната, топлото, светлото и водата

преди 3 минути, дръндю написа:

техологиите се развиват и това което си написала е абсурдно
от първа необходимост са храната, топлото, светлото и водата

Тях прескочих, защото хората днес са презадоволени и нещата които купуват днес, не са ги виждали по време на комунизма.

преди 4 минути, Anne написа:

Бяхме си добре и се посъвзехме при управлението на Станишев, България почти беше станала отново социалистическа, и се намериха идиоти да издигнат на власт антикомуниста-мутрафон Борисов! И оттогава не сме никак добре. Нормални неща като вестници, списания, книги, касетки, да излезеш на заведение - станаха лукс. 

Докато при тройната и при Станишев си позволихме някои неща - нов телевизор, DVD плейър, климатик, нов хладилник...............а вестниците, списанията, книгите, касетките и ходенето по заведения хич не бяха лукс. И глезех племенницата с подаръци.

А при Борисов първия път ми спряха пенсията, заедно с още много хора с увреждания. Под предлог, че сме били "фалшиви".

При Станишев, едва ли пенсиите и заплатите ви са били по-високи от сега.

преди 4 минути, Aumi написа:

А кога населението, е било по-богато и с какво?

Днес почти всяко семейство притежава поне по един автомобил, да не кажа, че дори и по два-три. Всеки пенсионер и всяко дете има смартфон. Всяко семейство има нещата от първа необходимост като телевизор и автоматична пералня. Неща, за които по време на комунизма малко хора са смеели да мечтаят.

Дрънкаш пълни глупости. И тогава всяко семейство имаше телевизор и пералня. Смо които не са поискали, са нямали пералня.

Баба нямаше пералня на село, защото нямаше място в къщата. А и имаше горчив опит с една кръгла, дето все танцуваше. Отказа се и предпочете да пере на ръка. И прахосмукачката. Имаше една прахосмукачка с вид на ракета, която събираше прах под леглото. Ами, свикнала си е жената  метлата и лопатата.

А телефон с дядо са си прекарали, когато са ме взели, преди това не са искали. И на мен ми беше странно, ама на.

преди 1 минута, Aumi написа:

Тях прескочих, защото хората днес са презадоволени и нещата които купуват днес, не са ги виждали по време на комунизма.

аха
за това ли срещам всеки ден хора, ровещи в кофите за смет?
ами бездомниците дето обикалят улиците, викаш са презадоволени, М?

преди 5 минути, Anne написа:

Дрънкаш пълни глупости. И тогава всяко семейство имаше телевизор и пералня. Смо които не са поискали, са нямали пералня.

Баба нямаше пералня на село, защото нямаше място в къщата. А и имаше горчив опит с една кръгла, дето все танцуваше. Отказа се и предпочете да пере на ръка. И прахосмукачката. Имаше една прахосмукачка с вид на ракета, която събираше прах под леглото. Ами, свикнала си е жената  метлата и лопатата.

А телефон с дядо са си прекарали, когато са ме взели, преди това не са искали. И на мен ми беше странно, ама на.

Глупостите ги дрънкаш ти! Тогава автоматичната пералня беше лукс, който малко хора можеха да си позволят.

Да не говорим колко се е чакало за нов телевизор или за други стоки, които можеш да си купиш само с връзки.

Да не говорим за разнообразието, което ни се предлага днес. Като се почне от храни и се стигне до разнообразие на бяла и черна техника. Не можеш да сравниш мизерията на комунизма с днешното огромно предлагане.

Друг е въпросът, че такива като вас, освен да завиждат на можещите, предпочитат да хленчат и да чакат наготово. Или предпочитат всички да са еднакво бедни и тънещи в мизерия, живеещи в стари панелки с прашасали мебели от доброто соц. време.

преди 3 минути, дръндю написа:

аха
за това ли срещам всеки ден хора, ровещи в кофите за смет?
ами бездомниците дето обикалят улиците, викаш са презадоволени, М?

Кога не е имало хора ровещи по кофите?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.