Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ви ли е срам?

Featured Replies

преди 24 минути, _Belial_ написа:

Няма никакво дали. Убили са го и толкоз. В случая няма защо да се теоретизира каква е била божията воля или тази на самия Исус, а да се види каква е била волята на евреите. А тя е да бъде убит невинен човек! Доказано невинен.

Да, НО! Има едно голямо НО, че ако не го бяха убили, нямаше да го има Християнството и основната му догма, че Исус е принесен в жертва. А ако е жертва, следва, че е убит за добро, т.е. за да се спасят чрез неговата смърт грешниците.

Та, първо си разяснете този казус - дали убийството на Исус е зло или добро за неговите последователи.

След това - дали самият Исус е бог, след като е толкова безсилен и се оставя на едни обикновени хора да го бият и убият!

• Отговори 596
  • Прегледи 22,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Aumi написа:

Да, НО! Има едно голямо НО, че ако не го бяха убили, нямаше да го има Християнството и основната му догма, че Исус е принесен в жертва. А ако е жертва, следва, че е убит за добро, т.е. за да се спасят чрез неговата смърт грешниците.

Основната догма на Християнството не е тази. Не се изказвай неподготвена.

преди 5 часа, by_chechi написа:

Малко престъпление ли е да манипулираш общественото съзнание ! По целия свят и с масово насилие  в последствие......... :nono:

Се ... дон Сеси ... или байно Чеши ... Де факто на 50-ния ден е тръгнала църквата ... после ония гагаузи потомци на Нерон и прочие кът виждат, че не могат да се преборят с масите си, т.е. вече никой не ще да се кланя на измислени богове, то пристъпват към национализация на учението ...

Та, останало от онова време схващане, че въпросното учение трябва да се предава по три езика само, то чак като Кирил и Методи успяват да убедят ромите, че е полезно да стига това учение и до по невежите хора, та започва въпросното по масово разпространение и на изток.

То е елементарно. Бъди хрисим и ще бъде царството боже твое.

Тук няма никакво престъпление или прочие, а вид възползване от зла участ на даден който се покръстил, т.е. отказал се от избрания народ и тръгнал по свой път.

Всякакви достоверни източници де факто са унищожени. Чак някъде 3-ти век ... след вселенския събор в Сердика се сформира така наречената ортодоксална църква.

После е ясно ... из ромейско, т.е. из Рим и по точно Ватикана се сформира крайна фракция, която подлага на гонения всички напреднали в своето любопитство хора за какво де факто представлява този свят. Въпреки това, то познаването на света е продължило.

Та, реално въпросната личност Иисус Христос е помогнал ... но по са помогнали именно хората повярвали в истината която той им е завещал. Да не се колебаят и винаги да се противопоставят срещу действащите фарисеи независимо, че това може да им коства живота.

Де факто забележи ... това са били вид секта два века преди Христа ... ;) 

Самите евреи си имат проблем с тази фракция ... да ... тя още се спотайва ... и вече е модернизирана ... ;) 

Да се смята, че именно евреите са виновни за "смъртта" на Иисус Христос е доста манипулативен метод. Реално погледнато, то въпросната секта си има тайни привърженички сред жените и те дърпат конците ... ;) 

Тук из този форум ... много представителки  било то на нежния пол или даже вече и на "силния" се опитват да прокарат едни манипулативни неща.

Та, изобщо не ме е срам да споделя тези неща. Да, кретени сме ние, т.е. тези които се занимаваме с политика.

Какво пък ... Аз казах!!! 

преди 8 минути, _Belial_ написа:

Основната догма на Християнството не е тази. Не се изказвай неподготвена.

Искаш да кажеш, че Християнството отрича, че Исус е умрял за вашите грехове?

преди 1 минута, Aumi написа:

Искам да кажа, че както обикновено пишеш глупости.

преди 1 минута, Aumi написа:

Се .... той е възкръснал ... ;) 

преди 37 минути, _Belial_ написа:

Искам да кажа, че както обикновено пишеш глупости.

А ти разбираш ли изобщо какво пишеш?!

преди 13 минути, Aumi написа:

А ти разбираш ли изобщо какво пишеш?!

Разбирам. И не само аз. Само ти не разбираш.

преди 20 минути, _Belial_ написа:

Разбирам. И не само аз. Само ти не разбираш.

След като не можеш да го обясниш, значи нищо не разбираш!

Тука стана църковен събор 😂 

Кротнете се малко. След 2000 години и една камара събори не са успели да го избистрят християнството, та вие ли ще успеете. 

Единствено Анка може.  Тя знае, щото е била там. Нали е специална.  😂

преди 2 минути, Aumi написа:

След като не можеш да го обясниш, значи нищо не разбираш!

Какво има да обяснявам? Казах че основната (ако изобщо догмите могат да се делят на основни и неосновни) догма на християнството е друга. Не е, че Исус е умрял за да изкупува нечии грехове. Това дори не е догма.

преди 10 минути, _Belial_ написа:

Какво има да обяснявам? Казах че основната (ако изобщо догмите могат да се делят на основни и неосновни) догма на християнството е друга. Не е, че Исус е умрял за да изкупува нечии грехове. Това дори не е догма.

Ясно е, че изобщо не си наясно с Християнството и неговите догми.

Догми за Христос Спасител

...

Смъртта на Исус Христос е жертва за откуп за нас. Той плати със Своята кръв дълг към Истината Божия за нашите грехове, които ние самите не бяхме в състояние да платим, а самият Той не беше длъжен на Бога. Това заместване беше волята и съгласието на Бога, защото Синът Божий дойде на земята, за да извърши не Неговата воля, а волята на Отца, който Го изпрати.

Жертвата, направена за нас от Христа Спасителя на кръста, е всеобхватна жертва. Тя се простира до всички хора, до всички грехове и за всички времена. С смъртта си Той заслужи за нас царството небесно.

https://kemavrora.ru/bg/chto-takoe-dogmaty-i-kanony-cerkvi-chem-bogoslovskoe-mnenie.html

Здравейте магарета,

след като вече години ви приканвам  някой да напише "Евангелие за магарето", което най-накрая да раздели сламата между човешките магарета, се оказа, че никой не чете и не разбира Библията. Понеже човек се наслушва на глупости в един момент решава да напише "Евангелие за магаретата-човешки" ..и така , драги магарета-човешки:

Библията се чете с разбиране само и единствено в контекста на  историята, езика и обичаите на хората, които са я написали. Бетселъра на всички времена е авторство на евреите. Значи това ви става изходната точка за разсъждение.

Първо защото магарето не е от Йерусалим, а от Бейт-Лехем, което място познавате под името Витлеем. Тоест Ииус никога не е бил исраелтянин. Той е бил от племето на Иуда.

2 Ииус влиза в Йерушалаим яхнал бяла  ослица. Това според евреите означава, че той се припознава като цар на Исраел-какъвто потомък са чакали да ги поведе срещу гнета на римляните. Защото ослица, драги магарета-човешки е привилегия в онези времена да бъде яздена единствено и само от цар.

3 Магарето е натоварено с важна библейска и светска символика.Магаре или осел избрано за ездитно животно изразява богатство, власт и влияние и е традиция в близкоизточната исраелтянска монотеистична кулутура. Такова ездитно животно е избирано и от цар Давид и от цар Шломо Едидия, който по народному наричате Соломон. Иисус търси ясно прилика с тях.Търси да напасне и към предреченото от пророк Захария че Машиях е еврейски цар , който "идва яздещ магаре или дете на магарица " Затова и се кипри на бяла ослица, когато влиза в столицата, което в иудаизма е царското ритуално животно за особено тържествени случаи.

4  За първи път магарешките знаци навлизат в Библията в завещанието на Яков/Исраел/ към племето на иуда, от което   е и самозванеца Иисус

5 Всички названия на магарешкия род в СЗ с цялостната сементизация "мир" и "миролюбие"- образуват една сложна в много отношения структура ,в рамките на която бялото магаре има голямо значение. Подробности няма да ви обяснявам, понеже не сте дораснали и в психическо и в теологично отношение да разберете за какво става въпрос

6  Ииус държи да влезе в Йерушалаим точно яхнал бяла ослица, защото с това цели цялостно да се придържа към версията на Матей и Йоан, според които юдейският цар ще влезе в столицата точно така. 7 Белите магарици споменати в Съдии 5:10 са твърде значим символ , защото имат отношение към предсказанието,че месията ще влезе на такова превозно средство в града.

7 Има връзка между белите магарици и коренът цади-хет-рейш, което също няма да ви обяснявам защото сте неграмотни по езика на богоизбраните. Общо взето, елементарно казано като за човешки магарета става въпрос за атонот цехарот,който е от неразгърнат в езика корен, който означава смайвам, заслепявам,"светлина, заслепен от силна светлина и пр.

8 Както се видя до тук никъде не става въпрос ,че в Йерушалаим ще влезе бог или негов син, а според древните предсказания ще влезе човек, чакан цар и машиях и той ще се вози на мерцедеса на животните по онова време с цвят лаван.

9 Натрупването на неверни преводи, кръпки и компилация на евангелията води до там,че един човек е смятан за бог или божи син, при все ,че в библията е точно казано "Бог е дух", тоест освен ако не приемете че призраците са божи синове , евреите са си точно на мястото и е нормално да си недоволен и да викаш "ууууу", когато става въпрос за самозванец.

10 Ииус не е бог, и не е божи син, той си е един най-обикновен учител по религия , който е искал да реформира иудаизма. На сакралното място, което се посещава от милиони и носи милиони на Исраел се вижда ,че е разпнат самозванец представящ се за цар , а не божи син. Моите снимки са точно от мястото и обърнете внимание на надписа над главата на Ииус.

11 И последно..евреите създадоха Иисус и не са толкова глупави да си убият златната кокошка, която вкарва милиони на година в хазната им.

Четете и не ми възразявайте, защото сте недоразвити мисловно и информативно  затова.

Въпросчето към вас е : След като всяка година го възкресявате тоя Ииус , някой виждал ли го е?!?

Ако отговорите вярно на въпроса, ще ви напиша едно евенгелие за божествената пикоч...

]25083835468_8d8dfd40dc_c.jpg[

24090570167_33f5640544_c.jpg

Кви са тия блогове пак бе? Основната догма на християнството е триединството! Светата Троица единосъщна. Невежество, подкрепено с още невежество от гугъл.

преди 9 минути, valkiria1 написа:

след като вече години ви приканвам  някой да напише "Евангелие за магарето".....

и никой не ти се връзва на глупостите, накрая реши да си ги напишеш сама. Баси драмата. 🙄

преди 8 минути, valkiria1 написа:

10 Ииус не е бог, и не е божи син...

Богохулство! Още една причина...

преди 20 минути, valkiria1 написа:

Моите снимки са точно от мястото и обърнете внимание на надписа над главата 

Ама надписа автентичен ли е 😂

преди 23 минути, _Belial_ написа:

Светата Троица единосъщна. Невежество, подкрепено с още невежество от гугъл.

:lol6:ооо, хомотенеке ти от кога стана фактор и в религиите.....да знаеш,че Ауми те слага в малкия си джоб.

Голяма еволюция направи тази жена..мисля,че е крайно време да я направят модератор в религиите.:*

-----------------------------

айде едно подаръче ..короната от тръни на самозванеца Ииус  е отзвук от обичаите по време на езическите Сатурналии, когато робите и господарите си сменяли местата. Иначе Павел добре е изпълнил поръчката на Нерон...обаче за там се искат яки знания, а ти си още с биберон в устата по отношение на религиите.

преди 6 минути, Michigan111 написа:

Ама надписа автентичен ли е 😂

четирима апостоли се кълнат в това, кой си ти ,че да се усъмняваш:lol6:

по важното е ,че мястото не е автентично..ама и затова вина имат християните и по специално царица Елена;)

преди 34 минути, valkiria1 написа:

Голяма еволюция направи тази жена..мисля,че е крайно време да я направят модератор в религиите.:*

Понеже ти не си, та да има кой да плюе безнаказано по християнството. Евреи да ти говорят за християнство, да видиш лицемерие.

преди 17 минути, valkiria1 написа:

четирима апостоли се кълнат в това, кой си ти ,че да се усъмняваш:lol6:

Аз съм Тома Неверни 😎

А ако си го писала ти, съм Ощепоневерни 😂

преди 8 минути, Michigan111 написа:

Аз съм Тома Неверни 😎

А ако си го писала ти, съм Ощепоневерни 😂

изтрий сълзите си...Тома е отишъл и е пипнал...ако не можеш да отидеш в Йерушалаим, взимаш и четеш Библията-там се кълнат апостолите.:lol6:

Другия вариант е да питаш Ииус като възкръсне. Тази година на коя дата се пада ?

преди 1 час, _Belial_ написа:

Богохулство! Още една причина...

Исус казва: Който не е с Мене, той е против Мене......(сору)"

Доста по-нарцистично сравнено с " Който не е с нас , той е против нас " . Което си е чиста проба психично отклонение.....(но това е една друга , специализирана тема). :)

Светата Инквизиция каза  : " На клада !....." .

И се започва една - не е за разправяне правата вяра....Първо клада в Европа , после сеч в двете Америки  .....В името на Бог . ....Също както днес в името на Парите....

Ха ! Да не забравяме все пак Цар Борис I-ви с покръстването....А пък ако се върнем още по-назад Хан Аспарух по подобен повод е казал : " От днес натам само Аз разговарям с Тангра..."......:lol6:

............................................

Никой не обръща внимание в същност на най-важното ! Никоя религия до тогава (а и след това , предвид Корана) не проповядва :

" Всеки сам си носи кръста ! " ,

т.е. всеки сам си носи отговорността за делата....Това е решаваща , нова парадигма за следващото , на нова качествена степен цивилизационно развитие..... . Тук никакъв Бог няма ! Както и днес се получава....

Бог е там където Знание няма ! Там има Вяра......! Което си е самата истина.....

преди 28 минути, valkiria1 написа:

взимаш и четеш Библията

Нито съм я чел, нито имам намерение.  

Вярващ съм по принцип, но нито в Библията вярвам, нито в църквата като институция.

Пък и нали каза, че е made in Israel,  съвсем 😂

преди 19 минути, Michigan111 написа:

Нито съм я чел, нито имам намерение.  

Вярващ съм по принцип, но нито в Библията вярвам, нито в църквата като институция.

Пък и нали каза, че е made in Israel,  съвсем 😂

Да който е чел да ми отговори на тези 2 въпроса, че доста се задтруднявам и не мога да разбера. Та първия въпрос след като Иисус е Бог тогава на кого и към кого се моли. Постоянно се обръща към Господ. Неговия баща. Кой Йосиф или кой? Какъв баща? Какъв Господ? 

Когато го разпъват също така казва Господи, прости им.. Нали той е Господ? 

Сам ли си говори или си говори от 3 лице? Някой хора също го правят.

Второто, което е след като е Бог, защо страда и изпитва болна. Тя е присъща на нас - хората, а не на Боговете.
Означава ли че симулира болка? И защо?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.