Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ви ли е срам?

Featured Replies

Очите ми не са добре, а вие ме карате да ви се обяснявам надълго и нашироко защо мисля така, защо омразата е опасна и как са мислели и разсъждавали нацистите.

Вие явно не умеете да се поставяте на чуждо място, аз обаче мога. Не ми е трудно да си представя как германците са подпалили омраза заради лъжи и пропаганда.

Хитлер нищо не е направил за германската икономика. Конкретно за прехвалените магистрали, те са проекти, започнати още при Ваймарската република, включително проекта "Ха-Фра, Бра". Плюс това така и не са завършили амбициозните си пътни планове заради войната.  И в началото са ползвали уж доброволен, но робски труд на арийски германци, обаче са ги заставяли да работят без машини, само с лопати. Който се оплачел и недоволствал, го вкарвали във трудов лагер за превъзпитание. Дори извитата пътека не е нацистка идея, а крадена от САЩ.  И реално икономиката на страната не е зле, докато не ги застига световната криза.

Съжалявам ви, с вашата заслепеност от омраза и неприемане на чуждо мнение, цял живот ще си тънете в заблуда относно нацистите и евреите. Вие гледате на тях по същия начин - като на хлебарки. Ако ги имахте за хора, щяхте да им съчувствате!

• Отговори 596
  • Прегледи 22,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 часа, Aumi написа:

С смъртта си Той заслужи за нас царството небесно.

Само ще допълня нещо извън канона: С възкресението си стана гарант, че този който вярва в Бога ще може да отиде в царството небесно, където няма страдание, а вечен блажен живот.

преди 12 часа, valkiria1 написа:

някой да напише "Евангелие за магарето"

:) Аз ще до написвам Библията, а който иска да си изписва поредното Евангелие, пък коя версия ще е, е без значение ... :) 

Откровенията на алкохолик Идиод незнайни ... :) Туй ще е след откровенията на Йоана ...

[1:1]  Откровение на Иисуса Христа, що Му даде Бог, за да покаже на рабите Си онова, което трябва да стане скоро. И Той го яви, като го изпрати чрез Ангела Си на Своя пияница Идиода

хм ... за момента туй мога да споделя тук!

преди 38 минути, Anne написа:

Очите ми не са добре, а вие ме карате да ви се обяснявам надълго и нашироко защо мисля така, защо омразата е опасна и как са мислели и разсъждавали нацистите.

Ане ... нацистите са подготвяли рай за евреите ... на остров Мадагаскар, но Фарисеите са било против ...

Еврейския народ е хубав народ, но си имат там едни проблеми с една фракция при тях ... Тази именно фракция с ултра убеждения за разкол, за разделение на света е пагубна ... Това са умопобъркани същества ... инфантилни по отношение на развитието на света ... На тях не им пука за този свят сътворен от Бога ...

От въпросната секта са се пръкнали всички фанатици в последствие и са направели съответните фракции в другите религии ...

Прочети поне малко за взаимното анатемосване между католици и православни ... Дано сегашния Папа проведе реформи в католиците, но май там един предишен се намеси, та ... не знам ... някакви минали инфанти във вярата са недоволни ... хм ...

Надпреварата за безбройните атеисти е в разцвета си ... Кой разбрал, разбрал!!!

п.п. Атеистите са помощниците на право вярващите... те са само и единствено това!!! 

Нещо не си познал.

Аз за "схизмта".

Тия католици твърде много са ни навредили. Да споменавам ли очернянето на България и българите зарати атентата срещу Йоан - Павел ІІ? Или че Ватиканът има пръст в смъртта на Калоян? Общо с католиците не желая.

А фарисеите и аз не ги подкрепям.

Но не подкрепям отричането на Холокоста.

преди 12 часа, valkiria1 написа:

:lol6:ооо, хомотенеке ти от кога стана фактор и в религиите.....да знаеш,че Ауми те слага в малкия си джоб.

Голяма еволюция направи тази жена..мисля,че е крайно време да я направят модератор в религиите.:*

Драга, Валкирия, теб никой не може нито да те мине, нито да те стигне по познания в областта на историята и религиите.

Непредубедените виждат, че имаш задълбочени знания в тези области, а за предубедените е ясно, че нищо не им е ясно, дори и когато толкова ясно и подробно им се представя истината!

За мен е удоволствие да те чета и да се уча от твоите знания! :*

преди 38 минути, Anne написа:

Но не подкрепям отричането на Холокоста.

Холакоста си е срамен факт за някои, но то е свързано и с безброй други жертви във ВСВ.

И питам сега, ОК, все за тази Холакоста се въртят нещата, а де факто Хитлер е внук на кой а?! Кои са финансира глупостта му, а?!

Мило ми Ане ... защо живееш в едни спомени, които де факто нямаш, а?!

Гледай си живота напред! Що вадиш лай*а от миналото и разваляш бъдещето, а?!

Ай, казах ти, мен не ме е срам от моето минало, но не живея в него!!!

Ти защо се срамуваш да живееш в бъдещето, а?! Мечтай бе момиче ....или каквото си там бе същество ... направи бъдещето си по-хубаво ... миналото няма как да го направиш по-хубаво, а дали някой признава миналото или не, то какво против имаш хората които живеят в сегашното и са загърбили, т.е. отрекли са миналото, а?!

Това което може да се получи от твоите умосподеляния, е само едно - Да накараш да забравят определени хора миналото. Не трябва така! Не трябва да има по различен прочит на нещата ... не твоя анализ е правилен ... остави на професионалистите тез неща и не пропагандирай някакви си там лъжи ...

преди 1 час, Anne написа:

Или че Ватиканът има пръст в смъртта на Калоян? 

Ние Калоян го превъзнасаме,  като един от успешните ни владетели,  но дали знаеш, че реално е бил по брутален и от Хитлер ? Да, времената са били такива,  но не променя фактите.  А това ,че Ватикана има пръст. ... догадки.  И все пак, знаеш ли във Второто Българско Царство колко владетели са умрели от естествена смърт - двама или трима,  всички други от преврати и заговори.  

преди 2 часа, Aumi написа:

Драга, Валкирия, теб никой не може нито да те мине, нито да те стигне по познания в областта на историята и религиите.

Непредубедените виждат, че имаш задълбочени знания 

Е, малко бърка дати и събития,  отрича определени процеси, а след 2 поста цитира случки от същите тези процеси..😄

Та като цяло, не знам колко са и задълбочени познанията, но до тук видях че е сила в копи пействането 😎

преди 4 часа, Anne написа:

Който се оплачел и недоволствал, го вкарвали във трудов лагер за превъзпитание

Същото го е имало и тук с Белене ето затова ги сравняват а ти както винаги се опитваш да отричаш историята....

преди 5 часа, Anne написа:

.  И в началото са ползвали уж доброволен, но робски труд на арийски германци, обаче са ги заставяли да работят без машини, само с лопати.

А това те закопа окочантелно че видиш ли само клетите евреи са страдали...

преди 3 часа, ДИоNД написа:

Тя по добре да пишеше книги с тази развита фантазия

преди 2 часа, petie1 написа:

Същото го е имало и тук с Белене ето затова ги сравняват а ти както винаги се опитваш да отричаш историята....

Дано не е по история тази книга ... :) Виж за художествена, хм ... мой и да е догонила Толстой по описание на как един лист пада от дървото, но по отношение на нейните заболявания ...

преди 11 часа, Anne написа:

....

Днес Анке по случайност знаеш ли на каква книга попаднах, та се сетих за теб - девети том произведения на Сталин. Нали, дето Сталин нищо не бил писал. Па, като отворих да хвърля едно око, на какво попадам - беседа в/у лозунга "съединени щати в Европа", туй още 1925г. смятай, аз си мислех, че е по- късно. Да видиш да прочетеш преки и директни призиви за война. Ма то ти и книги ....... трудна работа братче, не е ли уики или вестник уикенд, не те влече.

преди 8 часа, petie1 написа:

1. "Жертвите" на "Белене" обаче сравняват техния лагер с "Аушвиц" и "Берген - Белзен", които не са трудови лагери, а за унищожение. "Берген-Белзен" може и да го водят официално болничен лагер, но истината е съвсем друга. Едва ли толкова много хора са се гътнали едновременно от глад, болести и инфекции, когато съюзниците откриват лагера, там има камари трупове, много. Съвсем пресни. Вземи прочети за коменданта Йозеф Крамер и Ирма Грезе. Много истини крият за този лагер, защото са прекалено брутални.

Докато в "Белене" такива работи не е имало.

2. Да, само тези германците не са били третирани чак като боклуци и отпадъци, както евреите. Ти точно това не можеш да схванеш.

Тези хора са подкрепяли нацизма, но не са искали да бъдат третирани като роби.

преди 10 часа, Michigan111 написа:

Ние Калоян го превъзнасаме,  като един от успешните ни владетели,  но дали знаеш, че реално е бил по брутален и от Хитлер ? Да, времената са били такива,  но не променя фактите.  А това ,че Ватикана има пръст. ... догадки.  И все пак, знаеш ли във Второто Българско Царство колко владетели са умрели от естествена смърт - двама или трима,  всички други от преврати и заговори.  

А Ватиканът откъде - накъде ще се бърка във вътрешните работи на суверенна държава? Откъде - накъде ще убиват наш владетел?

Истината е, че не са могли да преглътнат загубата на кръстоносците от българската армия. Това е била първата им сериозна военна загуба.

преди 11 часа, ДИоNД написа:

Холакоста си е срамен факт за някои, но то е свързано и с безброй други жертви във ВСВ.

И питам сега, ОК, все за тази Холакоста се въртят нещата, а де факто Хитлер е внук на кой а?! Кои са финансира глупостта му, а?!

Гледай си живота напред! Що вадиш лай*а от миналото и разваляш бъдещето, а?!

Ай, казах ти, мен не ме е срам от моето минало, но не живея в него!!!

Ти защо се срамуваш да живееш в бъдещето, а?! Мечтай бе момиче ....или каквото си там бе същество ... направи бъдещето си по-хубаво ... миналото няма как да го направиш по-хубаво, а дали някой признава миналото или не, то какво против имаш хората които живеят в сегашното и са загърбили, т.е. отрекли са миналото, а?!

Това което може да се получи от твоите умосподеляния, е само едно - Да накараш да забравят определени хора миналото. Не трябва така! Не трябва да има по различен прочит на нещата ... не твоя анализ е правилен ... остави на професионалистите тез неща и не пропагандирай някакви си там лъжи ...

Аз съм против да се забравя за зверствата на германците и всичко да се извинява с войната. Омразата и тежкото икономическо положение не са извинение да избиваш невинни беззащитни цивилни. Вие оплаквате цивилните християни и войниците, и удобно се забравят изстъпленията срещу евреите в лагерите.

Тук не говорим за родословието на Хитлер, а за морала.

Да се сравнява Белене с нацистките лагери е повече от тъпо.

преди 1 час, Anne написа:

Тук не говорим за родословието на Хитлер, а за морала.

Anne, ..  а не .... Ане ... :) За да говориш за морал, то я виж първо своя ... а?!

Национал социалисти са си национал социалисти, но за къф чеп ни набутвъш на наш няквъф морал на друга нация, а?!

Говориш против нацистите, а де факто какво правиш, а, говориш за нация - евреи ...

Какъв морал имаш, а - национал еврейски! И каква е разликата между национал социалистически и национал еврейски, а?!

Ето какъв морал имаш ти! Националистка си!!! И от горя на това чуждо поклонничка!!!

Демокрацията, Християнството и нашата нация е едно! Ние сме помогнали на въпросния етнос по нашите земи по онова време!

Кажи ми какво ме интересуват немците, а?! И защо ги плюеш, а?! И то в минало време ... мда .... :) 

Ми вземете се с Мирко де ... :)

Питам те теб значи: ТИ САМАТА нямаш ли срам за тези неща де ги агитираш тук, а?!

Защо с Мирко все назад с времето живеете, а?!

Хихикай се там нейде ИИ-че ... :) Ближи си "ЗД-то" на твоя идол. Ни на йота не си разбрала какво е християнство и какво е демокрация!

Била против еди какво си, имала еди какви си заболявания и т.н. ... няма лошо ... Виждам на кой се кланяш, няма лошо, но ай бог да ги прости всички от Колахоста ... бог да ги прости и всички българи загинали по време на бомбардирането на София от американците и англичаните. Може пък да имам роднини загинали по време на това бомбардиране, а и определено да смятам, че именно американците са нацисти, а не германците, а?!

Кажи го кратко: Аз съм против войната и всякакви издевателства в мирно време. Какви концлагери, какви пет лева те гонят още бе момиче ... :) и друго какво изобщо мен, който има лични срещи с участници било то от така наречените гонения и изобщо с разговори ми с израелски граждани по отношение на въпросния геноцид. ми бригъ за твоето против национализма в минало време, а?!

Няма лошо една партия да е с национални идеи. В България има и партия с етнос ориентация. Въпросната е противоконституционна, но това е спрямо моите разбирания и за да са позволили регистрацията, то явно има някаква законност, която на мен лично не ми е позната, и в тоя смисъл също няма лошо.

Алеко го е казнал: Разни хора, разни идеали и именно тук в България е дадено на гражданите да развиват своите идеали.

Та пак въпрос: Какъв идеал изповядваш ти, а?! За да видим първо твоята моралност.

Не съди моралността на друг (особено мъртви) ... срамота бе Ане ... каква вина имат децата на тези нацисти, а?!

Твоята идея е една: Да се говори за евреи ... :) Лоша реклама няма, но пък какво, хм ... дай да угодя на някой тук в този форум ... :) 

Ох, мило ми ИИ-че ... :) 

Гледай си там болестите и здравето ...  

Анне пак те направиха на кайма, всъщност първите лагери са били за политически затворници и ето тук е приликата с Белене а не зверствата за които дрънкаш, защо жертви е в кавички? Пак ревеш за евреите а за българите не, да омразата не е от вчера а от дълбока древност и не е характерна само за германците а за всички народи... По добре напиши книга ама да не е по история само..:)

Имам следния въпрос, защо се казва борец против фашизма а не против нацизма хм..?

преди 2 часа, Anne написа:

А Ватиканът откъде - накъде ще се бърка във вътрешните работи на суверенна държава? Откъде - накъде ще убиват наш владетел?

Анке,  това че ти си решила, че Ватикана убива цар Калоян,  не означава че е истина. Погледа ти за събитията много напомня на братята от Северна Македония,  от всички версии си избираш тази, която най ти изнася и я повтаряш като папагал  :D

преди 16 минути, petie1 написа:

Имам следния въпрос, защо се казва борец против фашизма а не против нацизма хм..?

Е то е ясно, защото нацизъм като строй не съществува, в Германия е имало Национал Социализъм.  А "социалист" не може да бъде борец срещу националсоциализма.  :D

преди 12 минути, Michigan111 написа:

Е то е ясно, защото нацизъм като строй не съществува, в Германия е имало Национал Социализъм.  А "социалист" не може да бъде борец срещу националсоциализма.  :D

Тоест Анне социалистката плаче срешу... националсоциализма :lol6:

Въпроса ми беше леко ироничен

Военно време, война пък олимпийски игри и то в Берлин през 1936 година. Ужас. 100 000 на стадиона.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Летни_олимпийски_игри_1936

преди 2 часа, Anne написа:

и удобно се забравят изстъпленията срещу евреите в лагерите.

Евреи та евреи все едно други е нямало в тези лагери

преди 8 минути, petie1 написа:

Лагери по това време е имало навсякъде. В СССР, в Италия, в България, в САЩ. Тогава, в тези времена в САЩ е имало и робство. На 16 март 1995 г. Мисисипи става последният американски щат, който ратифицира 13-ата поправка в Конституцията, забраняваща робството.
САЩ с 13 Колонии, която празнува независимостта си от 1776 година до 1995 година. Колко години са? В страната на демокрацията? Към 2 века робство.

преди 4 часа, acnekt написа:

Лагери по това време е имало навсякъде.

Така, хм ... каторги, т.е. лагери с особено предназначение е имало от незапомнени времена.

преди 4 часа, petie1 написа:

По нейната логика всички с робска душа са евреи. Чифути ....

Да, Хитлер е бил тръгнал да създава трети райх, т.е. вид империя. В една империя няма демокрация или пък социализъм.

Цитат

Фашизмът (от италиански: fascismo) е радикална, авторитарна и националистическа политическа идеология

от тук

Ане се вживява в това:

Liberty Leading the People

Само дето не може да си намери своя Гафрош ... :) 

Първо трябва да стане обаче Сиси ... българския език винаги ме е удивлявал ... :) за цензурата - визирам Или за бет ... т.е. дама за която мъжете да наддават. :) 

преди 5 часа, Michigan111 написа:

А "социалист" не може да бъде борец срещу националсоциализма.  :D

Миче ... :) Ако се замислиш малко върху понятието фашизъм, то в днешно време кой чрез военни се опитва да въдворява ред из целия свят, а?! Не са ли точно САЩ, мъ?!

Има и друго, кой махна паметника на Георги Димитров, а?! Затова и до известна степен разбирам Сергей Кракра Пернишки от тукашния форум ... но ти Миче определено си кандидат за Ането ... :) 

Та, нека надпреварването, пардон, залагането да започне сега: Мичикънъ vs Мирко20 ... :) 

Хм ... въртите си тука един "порочен хазарт" някои, но хм ... ша ги видим тез работи ... хм ... да не ви пусна на Гешев, а ... :)

Сега хм ... Гешев и Гешев не е едно и също нещо ... дай да видим кой за кой Гешев ще се хване ... :) 

Ами сега?! Няма време ...

@Anne, ще те научим да тролиш по модерно ... спокойно ... Вярно, имаш много заболявания, но едно е по-важно, твоето мозъчно заболяване ... там ще ти вкараме нещо неболезнено, един друг вид информация, която да не предизвиква агитационни оргазми, а емоционални. Да, тази любов е малко по-различна от плътската, но доволно без вид химични и т.н. вещества предизвиква радостни чувства и прочие ... За физическата, то май само Сергей Пернишки мой те оправи со винкелу .. :)

преди 8 часа, _Belial_ написа:

Да се сравнява Белене с нацистките лагери е повече от тъпо.

Айда бе тъпо ? Тъпо е незнанието ти .

Едв али знаеш, но нацистите са се учили от съветите за концлагерите . /А нашите са изцяло по съветски образец/

Как да ги оборудват, с какви ограждения  и т.н. и т.н..

ето ти малко за домашно.

Филмчето показва и как са си сътрудничали НКВД и ГЕСТАПО.  поне 4 конференции са си имали.

А депортираните от СССР врагове на нацистите / и комунисти също  /  са били изпращани от СССР в Германия. В резултат а това сътрудничество.

И още за това :

https://www.svoboda.org/a/29704294.html

Цитат

После того, как Сталин и Гитлер стали союзниками в 1939 году, выдача беженцев нацистам была поставлена на поток. До лета 1941 года НКВД переправило в Германию сотни человек. Большинство составляли члены разгромленной Гитлером Компартии Германии. Коммунистов и евреев, искавших в СССР спасения от нацизма, Сталин отправлял к Гитлеру

преди 8 часа, ДИоNД написа:

Ми вземете се с Мирко де ... :)

преди 8 часа, ДИоNД написа:

Защо с Мирко все

преди 2 часа, ДИоNД написа:

Мичикънъ vs Мирко20 ..

О Боже... така си се филмирал, така съм те жегнал, че във всяка тема виждаш "Мирко20" :lol6:

Айде сопри се малко де... Да, виждам че си поредния в кюпа "мои фенове" ... но това вашето граничи с фобия и психопроблеми. По точно минава тези граници

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 31 минути, miro20 написа:

О Боже... така си се филмирал, така съм те жегнал, че във всяка тема виждаш "Мирко20" :lol6:

Резултат с изображение за „robot усмивка gif“

:) 

Мире, Мире .... до де стигна ... с една Вълк и Дмън да са .... пардон Вал и Кирлия да ти дърпат конците ... :)  

преди 1 час, miro20 написа:

Айда бе тъпо ? Тъпо е незнанието ти .

Едв али знаеш, но нацистите са се учили от съветите за концлагерите . /А нашите са изцяло по съветски образец/

Как да ги оборудват, с какви ограждения  и т.н. и т.н..

ето ти малко за домашно.

Ти нали не обичаше анимации бе Мирко?!? Сравнението и твърденията в това клипче, са МЕГАтъпи като авторчето им, но също така и мегалъжливи! И на всичкото отгоре нямат нищо общо с Белене.

Предлагам ти нов никнейм- Празню Главов много ше ти ходи.

преди 8 часа, acnekt написа:

Военно време, война пък олимпийски игри и то в Берлин през 1936 година. Ужас. 100 000 на стадиона.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Летни_олимпийски_игри_1936

1936 е била мирна, не военна година.

преди 21 часа, Michigan111 написа:

Та като цяло, не знам колко са и задълбочени познанията, но до тук видях че е сила в копи пействането 😎

Мощ направо е... в копи- пастите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.