Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 часа, parmobil написа:

Obviously the main objective in the purification and isolation of viruses is the separation of the virus from the host tissues and cell organelles.

https://www.google.com/search?q=Why+is+it+important+to+purify+viruses%3F&sxsrf=APq-WBs7PAfYppDNyYfcvfLkqkEptfgTYg%3A1645388812566&ei=DKQSYtP1IbOSxc8Ptc6vyAQ&ved=0ahUKEwjTq8L9jo_2AhUzSfEDHTXnC0kQ4dUDCA4&uact=5&oq=Why+is+it+important+to+purify+viruses%3F&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyCAghEBYQHRAeMggIIRAWEB0QHkoECEEYAEoECEYYAFAAWABg0wloAHABeACAAW6IAW6SAQMwLjGYAQCgAQKgAQHAAQE&sclient=gws-wiz

Oт фъкчекърската статия-

By January 10, 2020, they had isolated the virus and publicly shared its complete genome for use by scientists around the world for research and vaccine development. Multiple examples of this have been published, including in the Journal of Virology, Science Daily and by the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Нещо ми се губи частта с purification

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 25 минути, ivanivanov3 написа:

Obviously the main objective in the purification and isolation of viruses is the separation of the virus from the host tissues and cell organelles.

https://www.google.com/search?q=Why+is+it+important+to+purify+viruses%3F&sxsrf=APq-WBs7PAfYppDNyYfcvfLkqkEptfgTYg%3A1645388812566&ei=DKQSYtP1IbOSxc8Ptc6vyAQ&ved=0ahUKEwjTq8L9jo_2AhUzSfEDHTXnC0kQ4dUDCA4&uact=5&oq=Why+is+it+important+to+purify+viruses%3F&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyCAghEBYQHRAeMggIIRAWEB0QHkoECEEYAEoECEYYAFAAWABg0wloAHABeACAAW6IAW6SAQMwLjGYAQCgAQKgAQHAAQE&sclient=gws-wiz

Oт фъкчекърската статия-

By January 10, 2020, they had isolated the virus and publicly shared its complete genome for use by scientists around the world for research and vaccine development. Multiple examples of this have been published, including in the Journal of Virology, Science Daily and by the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Нещо ми се губи частта с purification

Що не цитира цели текст от Гугъл?

Цитат

Очевидно основната цел при пречистването и изолирането на вирусите е отделянето на вируса от тъканите на гостоприемника и клетъчните органели. При някои вируси това е лесно, особено ако вирусната частица се различава значително по размер от тази на нормалното клетъчно съдържание.

20 февруари 2022г.  Колелата на свободата: Американските шофьори на камиони,са готови да изстрелят народния конвой,срещу тираничните мандати на Байдън COVID. . Организаторите вече потвърдиха,че американският конвой ще тръгне по междущатския път (I-40) на изток,на 23 февруари. Изображение: Колелата на свободата: Американските шофьори на камиони са готови да изстрелят народен конвой срещу тираничните мандати на Байдън COVID

Във fuckbook излизат клипове от вчера, че протестите си продължават в Отава..Нашите медии говорят и показват друго - че полицията разчистила града от протестиращи..

Големи манипулации, голяма цензура и пропаганда са СМИ

една читава телевизия нямаме!!!

https://bntnews.bg/news/kanadskata-policiya-poe-palen-kontrol-nad-centara-na-otava-1186106news.html?fbclid=IwAR3lEcEPogdi2QOTac1mGzXSFfCeSmZqF9V699n1ZrgCUsw7FmBNCncwPuI

преди 12 минути, Богатир написа:

Във fuckbook излизат клипове от вчера, че протестите си продължават в Отава..Нашите медии говорят и показват друго - че полицията разчистила града от протестиращи..

https://bntnews.bg/news/kanadskata-policiya-poe-palen-kontrol-nad-centara-na-otava-1186106news.html?fbclid=IwAR3lEcEPogdi2QOTac1mGzXSFfCeSmZqF9V699n1ZrgCUsw7FmBNCncwPuI

Дано продажните и подкупни медии и алчните журналисти в тях да си понесат заслуженото след ковид цирка. Като изключим организаторите на тоя цирк, медиите са най-виновните за всичко което става. 

Гледате ли ги как задават въпроси и се нахвърлят като лешояди върху тия, които започнат да говорят за истинските неща около ковида? Вярно че им диктуват и в слушалките, но те за да се докажат колко са лоялни и долни проявяват самоинициатива и започват да съскат.

Вместо да си зададат въпросите които имат и да чакат отговор, те започват да спорят с госта в студиото. И вземат страна вместо да са неутрални.

Най-голямото наказание за тия медии ще бъде ако народа спре въобще да ги гледа. 

Сега, когато се случи истински акт на вътрешен тероризъм, какво наистина е готов да направи Трюдо, за да „защити“ Канада?  21 февруари 2022година:Трюдо,се разправя с камионите на „Конвой на свободата“, като същевременно игнорира действителния тероризъм на петролния обект,включващ групови брадви, сигнални оръжия. Изображение: Трюдо се разправя с камиони на „Конвой на свободата“, като същевременно игнорира действителния тероризъм на петролния обект, включващ групови брадви, сигнални оръжия

21 февруари 2022година:Тиранията се разпространява в Канада.Полицията вече покрива имена, номера на значки върху униформи,за да избегне идентификация, докато брутално напада мирни протестиращи.          Изображение: Тиранията се разпространява в Канада, тъй като полицията вече покрива имена, номера на значки върху униформи, за да избегне идентификация, докато те брутално нападат мирни протестиращиГрупа от водещи учени, лекари и професионалисти в политиката призовават за незабавно премахване на всички ограничения за COVID-19 в Канада, включително мандати за ваксини и паспорти.  „Всички ограничения трябва да бъдат изрично премахнати,за всички практически намерения и цели. Мандатите за ваксинация, паспортите за ваксинация, изискванията за маскиране, изискванията за карантина, изискванията за тестване трябва да бъдат изрично премахнати." Говорейки за новини

@БаалБек Общо взето,само преглеждам темата.Включвам се,когато стане пълна простотия.Ще си направя труда,да ти изровя постовете.Заради които съм ти казал,че си неостра.Защото  се опитваш да ми се оправдаваш,с някакви тъпотии за остарели опорки.

преди 52 минути, Богатир написа:

Ще им се на нашите да свършат протестите,но те тепърва се задълбочават в цял свят.След няколко дни ще започва американския конвой за свобода.Той ще прекосява цялата америка.Тогава ще се съберат много повече камиони и хора,за да ги тъпчат.          Ето друго,което до сега крият нашите хубостници.Вече повече от месец,румънски евродепутат,ги насмита в европейския парламент,но по нашите новини е пълна тишина,по този въпрос.

21 февруари 2022 г.: Международно възмущение: ЕС е под натиск да осъди нарушенията на човешките права на Трюдо 

По време на пресконференция на Европейския съюз в петък евродепутатът Кристиан Терхес ,критикува канадския премиер Трюдо: „Начинът, по който се държи в момента, е точно като тиранин, диктатор“. Румънският представител обвини Трюдо, че се държи като „Чаушеску в Румъния“, бившия румънски комунистически диктатор.

„Ако пораждате съмнения относно ваксините, вие сте отхвърлени. И така, каква е разликата между това, което прави Трюдо и това, което се случи по времето на инквизицията? — попита Терхес.

„Вижте, от една страна те казват „не трябва да вярваме в Бог“, но от друга страна, те казват „вярвайте в науката“. Науката не е свързана с вярата. Науката е свързана с измервания, заключения, хипотези и аргументи. Стигнахме до момент, в който дори да кажете нещо, ако повдигнете някакво съмнение, те ви поставят етикет“, каза евродепутатът. "Това не е наред."       

„Когато видях протеста в Канада, знаете как реагираха камионите там, знаете че се свързах с някои от тях; други се свързаха с мен. Поздравих ги и искам да използвам възможността да им благодаря. 

Надявам се това движение за свобода и права да се разпространява по целия свят, защото в крайна сметка трябва да се уверим, че всички тези избрани служители разбират,че са избрани в тези служби, за да работят за хората, а не за се държат като господари с роби.“

преди 16 часа, БаалБек написа:

Ето как реагирате вие (от централата), когато нямате отговор:

Намерете информацията, тя е на един клик разстояние. Но така повече ви изнася. 

Митето как намира неофициална информация. И вие можете да намерите официална, но не искате.

Кукувичке , не Манипулирай ЦИТАТИТЕ !  Това , което  си цитирала под моят ник не е моя реплика , а на "TheDirtyCleaner"

Манипулациите някъде другаде ги пробвайте , да не започна да ви стрелям и затова !

Или и ти имаш проблем с алкохола и не знаеш кой и какво цитираш ? 

Защото по нататък се наблюдава същата "Интервенция "и към други потребители ?! 

Мога да  седна и да те замерям с Факти 24/7 = 365 дни !

Само , че твоето Участие Тук е само повод за Интересите ти , които надлежно си определила в "интереси " в профила си !

А мен твоите интереси не ме вълнуват и не ми Възбуждат погледа да ти обръщам внимание.

Не желая да оставям горчив вкус в читателя и феновете ми , че те стрелям , понеже си търсиш "мъже" в темата и интересите ти са чисто психологични и емоционални Дефицити !

Съчувствам ти , разбира се , понеже съм толерантна към щенията ти , като жена преди всичко!

Но , да ти шепна : Тук почти няма ергени сред моят "отбор" , който така старателно оглеждаш.

Мога да ти предложа Пернишкият каубой - Сергеев !  Здрав , прав , корав - ще те целува по 3 пъте на ден ! Няма да ти дава да носиш пола над коленете , червило само в неделя и то не всяка неделя !

Девствен е , ще те Обича страстно по няколко пъти на ден ! :shy11:

Ако искаш мога да те Благословя и с Лудар.  Яко ще си паснете ! Ваксиниран , Дезинфекциран отвсякъде , многостранен философ !  Ще ти разказва разпалено врели-некипели докато ти се накъдри косата и започнеш да му правиш компания на масата . После как ще се развият събитията зависи от твоето Чародейство !   :sunglasses:

Останалите без Аспект са с придружаващи половинки и едва ли ще ти отвърнат на щенията.

Иначе признавам - обаятелни са като Мъже !  

Така, толкова по въпроса ! 

Сега си вземи пуканките и бирата и сядаш да гледаш онзи "клик " разстояние

https://www.bitchute.com/video/XBxU1cf9XT0S/

Ама хубавко да гледаш !!! Да видиш как се прави сценарий за ПЛАНДЕМИЯ , Кой я Прави и Как !

преди 16 часа, БаалБек написа:

Намерете информацията, тя е на един клик разстояние. Но така повече ви изнася. 

преди 3 часа, Богатир написа:

Ми, след като прочетеш какъв беше собственикът на медията, ще ти стане ясно защо няма новини.

https://www.168chasa.bg/article/9664535

Какво е ограбването на банка, в сравнение с основаването на банка?!

Бертолт Брехт

Запознайте се с момичето, което винаги дава положителни проби за корона.

Пандемията свърши (пландемията - не). Ето поредния знак :) 

И с приказките за модифицирани за омикрон ваксини се свърши, след резултата от изпитанията на Модерна върху макаци - не по- ефективни от досегашните бустери, разбирай изобщо неефективни, поради имунен импринтинг или т.нар. "първороден антигенен грях", което се знаеше още отначало. 

Ако някой е пропуснал, дори Били на конференцията по сигурността в Мюнхен потвърди края на проекта и каза, че е "sadly"... че омикрона свършил по-добра работа от "ваксините ни" и минал през почти цялата популация, така че сега имаме защита срещу коронавируси. Обаче не унивайте, пак предупреди за нашествието на вирус от друго семейство и шоуто продължава, само че нямало да е както сега глобално - каквото и да означава това. И следващият път трябвало за шест месеца да ни набучат, не като сега за две години. 

на 23.12.2021 г. в 14:18, БаалБек написа:

Този "пасквил" е точно олицитворение на теб, драги ми смехурко Тошев!

П.С.

То е ясно! До две - три години, неваксинираните ще бъдат отделени в резервати и изолирани с висока ограда, нещо подобно като тази между САЩ и Мексико. Ще бъдат оставени да си живеят свободно - без ЕГН, без технологии, които им ограничават правата и ги следят постоянно. Ще се лекуват по природосъобразен начин - слънцеядене и уринотерапия. А ние ваксинираните ще се мъчим и ще ни е гадно. Ще ви завиждаме за хубавия и естествен начин на живот. Друго е да се върнеш 3000 години назад в развитието си. Това е важно. Какви ти космически изследвания, какви ти завладявания на други планети. Абе красота...

Весели празници на всички, независимо от здравния статус!

Бъдете здрави и оптимисти. Както са казвали древните Херметици - каквото горе това и долу!

:cheers:

Бисер,номр едно!

549588390_Bildschirmfoto2022-02-21um15_06_33.png.828564a575625d4e1d3a27d481cc9076.png

Когато пишете за някаква новина, коментар под новина за корона, за корона излиза това съобщение и реклама за ваксината срещу корона във Фейсбуук.

Добавете факт за корона. 

преди 24 минути, TheDirtyCleaner написа:

Бисер,номр едно!

А това накрая от херметиците в каква връзка е с горното бълбукане не разбрах.. 

преди 1 час, TheDirtyCleaner написа:

Бисер,номр едно!

Здравей! Нямам представа на какви забранени субстанции си, но мисля, че все още не са те отпуснали и се тревожа за твоето психично здраве!

Да видим в хронологичен ред твоята "адекватност"

1. Отговарям на _сирена_

Screenshot_1.png.d37ca760031bb8b756116b0651023389.png

2. След това ти ме цитираш, ама "леко" неадекватно. Явно започва да действа субстанцията. :laughing5:

Screenshot_2.png.eedfb054336208395e27ee5e4d290927.png

3. После си признаваш, че си неспособен да намериш официална информация за ваксините!

Screenshot_3.png.b991c193343b109f934887bf32d3407e.png

4. След това ставаш тотално объркан и неадекватен. Пишеш си сам, споменаваш, че съм се оправдавала "с някакви тъпотии за остарели опорки" 

Screenshot_4.png.7f9e3a1e47dd3a896cba7a06d0bdbe48.png

Общо взето - психическа умора!

Mind Blown Boom GIF - Mind Blown Boom Unbelievable GIFs

преди 2 минути, БаалБек написа:

Здравей! Нямам представа на какви забранени субстанции си, но мисля, че все още не са те отпуснали и се тревожа за твоето психично здраве!

Да видим в хронологичен ред твоята "адекватност"

1. Отговарям на _сирена_

Screenshot_1.png.d37ca760031bb8b756116b0651023389.png

2. След това ти ме цитираш, ама "леко" неадекватно. Явно започва да действа субстанцията. :laughing5:

Screenshot_2.png.eedfb054336208395e27ee5e4d290927.png

3. После си признаваш, че си неспособен да намериш официална информация за ваксините!

Screenshot_3.png.b991c193343b109f934887bf32d3407e.png

4. След това ставаш тотално объркан и неадекватен. Пишеш си сам, споменаваш, че съм се оправдавала "с някакви тъпотии за остарели опорки" 

Screenshot_4.png.7f9e3a1e47dd3a896cba7a06d0bdbe48.png

Общо взето - психическа умора!

Mind Blown Boom GIF - Mind Blown Boom Unbelievable GIFs

What?????Дай ми линк.Само това искам.Откъде ти се осведоми,че аз съм заблуден?Сама го доказа!Без да търся.Тъпа си,като кантонерски петел...Кълвеш,гумите на влака.Ходи се прегледай,че си опасна за заобикалящите те.

п.п.Не ползвам разни субстанции.Само батко Джентълмен Джак и Радебергер но,ти ще ги опиташ,в някой друг живот...В Казанлък,сигурно още сте на пиринско...

току-що, TheDirtyCleaner написа:

What?????Дай ми линк.Само това искам.

Не знаеш какво си причиняваш. Сега ще даде линк, който напълно оборва нея и нейната теза, и после ще те пита защо е написано такова нещо там. Това ти го казвам от личен опит с БаалБукащата простотии... 

преди 5 часа, _sirena_ написа:

Сега си вземи пуканките и бирата и сядаш да гледаш онзи "клик " разстояние

https://www.bitchute.com/video/XBxU1cf9XT0S/

Ама хубавко да гледаш !!! Да видиш как се прави сценарий за ПЛАНДЕМИЯ , Кой я Прави и Как !

Голямо старание от твоя страна. Но ти нямаш вина. Все още етапа на еволюцията ти не е завършен.  Според мен хората, чийто живот е изпразнен от смисъл, през конспирациите, които съзират, плетат, разконспирират, демистифицират, откриват или измислят - всъщност си връщат усещането за смисъл и най-вече за порядък, подреденост. Все по-трудно е да прозреш големия организиращ модел на такъв свят, да подредиш в ума си цялата тази объркана и плашеща сложнотия. Във всеки случай това изисква доста усилия - отново и отново да подреждаш разпадащата се картина, да се мъчиш да разбереш какво се случва с теб, със света около теб и с твоите отношения с този изплъзващ се свят. За да бъде поносим, светът трябва да е разбираем, да е обясним, да е сведен до понятни категории. Едно време, тези групови патологии са се е правили организирано, чрез революции и масов погром над управляващите класи - гилотиниране на аристокрацията, разкулачване на буржоазията и прочие радости за народа. Сега в модерния свят на интернет има доста no-щадящи методи за справяне с чувството за незначителност и малоценност. Най-прогресивният метод е себепромоция във фейсбук, инстаграм, Калдейта, където можеш да станеш малка знаменитост, ако положиш усилия. Един по-мързелив начин е да прикрепиш собствения си провал към някаква колективна драма.

Благодаря, че ми отделяш внимание!

Wink Wink Wink GIF - Wink Wink Wink Hehehe GIFs

преди 1 минута, БаалБек написа:

Голямо старание от твоя страна. Но ти нямаш вина. Все още етапа на еволюцията ти не е завършен.  Според мен хората, чийто живот е изпразнен от смисъл, през конспирациите, които съзират, плетат, разконспирират, демистифицират, откриват или измислят - всъщност си връщат усещането за смисъл и най-вече за порядък, подреденост. Все по-трудно е да прозреш големия организиращ модел на такъв свят, да подредиш в ума си цялата тази объркана и плашеща сложнотия. Във всеки случай това изисква доста усилия - отново и отново да подреждаш разпадащата се картина, да се мъчиш да разбереш какво се случва с теб, със света около теб и с твоите отношения с този изплъзващ се свят. За да бъде поносим, светът трябва да е разбираем, да е обясним, да е сведен до понятни категории. Едно време, тези групови патологии са се е правили организирано, чрез революции и масов погром над управляващите класи - гилотиниране на аристокрацията, разкулачване на буржоазията и прочие радости за народа. Сега в модерния свят на интернет има доста no-щадящи методи за справяне с чувството за незначителност и малоценност. Най-прогресивният метод е себепромоция във фейсбук, инстаграм, Калдейта, където можеш да станеш малка знаменитост, ако положиш усилия. Един по-мързелив начин е да прикрепиш собствения си провал към някаква колективна драма.

Благодаря, че ми отделяш внимание!

Wink Wink Wink GIF - Wink Wink Wink Hehehe GIFs

Това,не е твое и то.Нали?Е Киро,на колко човека плаща,да му сервират простотиите.Пиши ми на лично.Аз съм алчен и ще се обърна,като Радул.

ПРЕМИЕРЪТ: ОТ 20 МАРТ МАХАМЕ ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ

Цитат

Премиерът Кирил Петков дава брифинг за зелените сертификати.

Успяхме да минем през омикрон вълна без масово затваряне, отчете Петков. Към 20 март ще можем да прекратим всички ограничения, произтичащи от зеления сертификат в България, обяви той. Така документите ще останат да важат само за пътуване в чужбина, посочи той.

Датата е 20 март, но преди това ще има други поетапни облекчения, допълни здравният министър проф. Асена Сербезова. Тя за пореден път отчете, че пандемията е разкрила редица несъвършенства в системата.

След 2 години ограничения, трудности, идва моментът, в който можем да кажем, че нещата вървят към добре, каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. За изтеклата седмица имаме 24,8% спад в заболяемостта, намаляват хората в болниците, в интензивните отделения, отчете той.

На базата на този анализ ние възприехме методиката, ползвана в някои европейски страни - на тристъпково облекчаване, обясни Кунчев. Първата стъпка, която ще влезе в сила от 24 февруари, дава възможност всеки стопанисващ обществен обект по свое желание да допуска клиенти без зелен сертификат, като той ще остане да важи само за персонала, каза главният здравен инспектор.

От 5 март зелените сертификати ще отпаднат за клиентите на всички обществени обекти. От същата дата ще махнем и тъмночервената зона за пътувания.

От 20 март зеленият сертификат отпада и за персонала, и за училищата.

Ами сега? Как набоцканите ще излизат навън? Та те ще умрат от страх при мисълта, че ще се разминават с нас по улиците. Горките хора, съжалявам ги  :jeer:

преди 32 минути, БаалБек написа:

Според мен хората, чийто живот е изпразнен от смисъл, през конспирациите, които съзират, плетат, разконспирират, демистифицират, откриват или измислят - всъщност си връщат усещането за смисъл и най-вече за порядък, подреденост. Все по-трудно е да прозреш големия организиращ модел на такъв свят, да подредиш в ума си цялата тази объркана и плашеща сложнотия. Във всеки случай това изисква доста усилия - отново и отново да подреждаш разпадащата се картина, да се мъчиш да разбереш какво се случва с теб, със света около теб и с твоите отношения с този изплъзващ се свят. За да бъде поносим, светът трябва да е разбираем, да е обясним, да е сведен до понятни категории. Едно време, тези групови патологии са се е правили организирано, чрез революции и масов погром над управляващите класи - гилотиниране на аристокрацията, разкулачване на буржоазията и прочие радости за народа. Сега в модерния свят на интернет има доста no-щадящи методи за справяне с чувството за незначителност и малоценност. Най-прогресивният метод е себепромоция във фейсбук, инстаграм, Калдейта, където можеш да станеш малка знаменитост, ако положиш усилия. Един по-мързелив начин е да прикрепиш собствения си провал към някаква колективна драма.

http://www.cross.bg/konspiratziyata-svyat-smisul-1478881.html#.YhO8ZegzbIU

Конспиративен разговор с Харалан Александров от Димитър Стоянович 

Според мен хората, чийто живот е изпразнен от смисъл, през конспирациите, които съзират, плетат, разконспирират, демистифицират, откриват или измислят - всъщност си връщат усещането за смисъл и най-вече за порядък, подреденост. Мисля, че едно от най-характерните настроения на късномодерните времена, в които се случи да живеем, е преживяването за дезинтеграция, разбъркване, нарастващ хаос или ентропия, ако решим да използваме научни термини. Все по-трудно е да прозреш големия организиращ модел на такъв свят, да подредиш в ума си цялата тази объркана и плашеща сложно тия. Във всеки случай това изисква доста усилия - отново и отново да подреждаш разпадащата се картина, да се мъчиш да разбереш какво се случва с теб, със света около теб и с твоите отношения с този изплъзващ се свят. За да бъде поносим, светът трябва да е разбираем, да е обясним, да е сведен до понятни категории. 

Преди това се правеше организирано, чрез революции и масов погром над управляващите класи - гилотиниране на аристокрацията, разкулачване на буржоазията и прочие радости за народа. Сега се прави например чрез самоубийствени атентати - един no-индивидуализиран поход, който има допълнителното предимство, че наведнъж се отърваваш от всичко, което мразиш - от другите, защото са успели, и от себе си, защото си се провалил. За щастие има доста no-щадящи методи за справяне с чувството за незначителност и малоценност. Най-прогресивният метод е себепромоция във фейсбук, където всеки може да стане малка знаменитост, ако положи усилия. Един по-мързелив начин е да прикрепиш собствения си провал към някаква колективна драма, с каквито изобилстват учебниците по история - 

Доколкото си спомням, Калдата имаше правило за цитирането и изисква линк, така че ти помагам. Съгражданке...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.