Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 44 минути, N1K17Y написа:

Любимото извинение на всеки без топки, като осъзнае в какви глупости вярва :D Ти да не си новинарски сайт, че споделяш новини които не ти отразяват гледната точка? 

Разликата между мен и тебе е, че аз преценявам всички гледни точки, а ти си кон с капаци. 

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Разликата между мен и тебе е, че аз преценявам всички гледни точки, а ти си кон с капаци. 

Ъхъ, така ги преценяваш всички гледни точки, ма по една невероятна случайност си ходеща карикатура 

image.jpeg.0411adb1f441d103b3e3a7e044e997e4.jpeg

Като всичките "инакомислещи" репресирани от Гейропата. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

ма по една невероятна случайност си ходеща карикатура 

Зомбиран дебеец седнал да ми дава определения :lol6: Всички козяк марионетки сте по един калъп правени - лигави, подигравателно ехидни и комплексирани самохвалковци. Появявате се за малко, изцърквате гнойната си пуберска пъпка във всяка тема и бягате хихикайки се, до следващия напън на смелост, да си изцъркате следващата миризлива пъпка пред всички!

Колкото и бустера да си набиете, жалкия ви животец на гниди няма да се промени!

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Зомбиран дебеец седнал да ми дава определения :lol6: Всички козяк марионетки сте по един калъп правени - лигави, подигравателно ехидни и комплексирани самохвалковци. Появявате се за малко, изцърквате гнойната си пуберска пъпка във всяка тема и бягате хихикайки се, до следващия напън на смелост, да си изцъркате следващата миризлива пъпка пред всички!

Колкото и бустера да си набиете, жалкия ви животец на гниди няма да се промени!

Искаш да кажеш, че не си поствал апокалиптични глупости за ваксините и ваксинираните? 

И сега мина на смешни обиди, защото по никакъв начин не можеш да защитиш глупостите, които лично ТИ си пускал в тази тема. 

off Фенове на "Възраждане" и "Величие" не ги взимам на сериозно, но ще прочета позицията ти. Ако имаш такава, защото ти нищо не пишеш от твое име, а само раздаваш линкове към червени "боровинки" и "правдиви" сайтове за ковид.

преди 21 часа, В. Велев написа:

И как се измъквам? Казвам че няма 100% смъртност, а ти казваш че сме се позовавали на 30%. Ами правилно сме се позовавали на 30%, а не на 100%. Явно те е ударило в мозъка. Това е по-лошо от смъртта...

Къде са тези 30%?

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

Цитирани са публикации от официална преса. Извадил си късмет - радвам се, че си жив и здрав.

О, това го бях пропуснал, извинявам се.

На коя официална преса се позоваваш? Защото тук имаше и пост как се споминал учен от "Джон Хопкинс". Много уважана институция, която даже не знае, че е имала такъв служител. Пусна се и как испански учен е публикувал "нещо", което се отхвърли от съответнана институция. Бил Гейтс го съдеха в Индия за ваксини. Това все е от вашите официални медии. Мога да продължа и със забранена евтаназия и т.н. Все от "официални" източници,.

Продъжаваш ли да твърдиш, че са били официални? Вкл. и твоите?

И Боби Михайлов го е ударил инсулта.  От алкохола ще да е, да не си помислите, че е от ваксината.

преди 14 часа, parmobil написа:

На коя официална преса се позоваваш? Защото тук имаше и пост как се споминал учен от "Джон Хопкинс". Много уважана институция, която даже не знае, че е имала такъв служител. Пусна се и как испански учен е публикувал "нещо", което се отхвърли от съответнана институция. Бил Гейтс го съдеха в Индия за ваксини. Това все е от вашите официални медии. Мога да продължа и със забранена евтаназия и т.н. Все от "официални" източници,.

Продъжаваш ли да твърдиш, че са били официални? Вкл. и твоите?

Пак ли си неразбрал?! Днес.бг не е ли официална преса? Питай ги от къде им е информацията. 

преди 11 часа, Joss Bomon написа:

Пак ли си неразбрал?! Днес.бг не е ли официална преса? Питай ги от къде им е информацията. 

нали невярвате на медиите - митко още не е пуснал новината от балъкншз

на 25.11.2025 г. в 10:34, Joss Bomon написа:

Аз ли не съм разбрал? Чакам да се случат вашите прокоби.  5г. вече.

преди 2 минути, parmobil написа:

Аз ли не съм разбрал? Чакам да се случат вашите прокоби.  5г. вече.

Ама то вече се е случило. Стана неадекватен по много теми, а преди ваксината не беше такъв.

току-що, В. Велев написа:

Ама то вече се е случило. Стана неадекватен по много теми, а преди ваксината не беше такъв.

Дали? Аз искам само да си защитите позициите, но не би. Поне един ваксиниран, починал познат да имам, но не и не.

преди 1 час, В. Велев написа:

то като гледам неваксинирания митко се пръска по шевовете от адектатност

на 27.11.2025 г. в 17:52, Димитър 59 написа:

мите ти ходил ли сди на лекар - а да нали имаш хронично заболяване и взимаш апчета за да не пукнеш - а и си ходил на лекар за зъбите, че да не вземеш да пукнеш от глад

а и странно по по богатите страни, с по развита медицина живеят по дълго

това да не е назтурневсс, да ти мерят глупоста

Американски учени доказаха, че доц. Мангъров е прав за имунитета след Ковид!

Американски учени от университета в Сейнт Луис доказаха, че след прекарана лека форма на Ковид-19 в организма остават имунни клетки, които могат да изработват антитела срещу коронавируса през целия живот, пише сп. „Нейчър“.

Същото повтаряше и доц. Мангъров миналата година, но никой не му повярва.

Подобна, на практика вечна защита, прави много малка вероятността от повторно заразяване. В изследването на американските медици взели участие 77 души. Един месец след заразяването си с Ковид-19 те давали кръв през интервали от три месеца.

При повечето от тях били наблюдавани леки форми на заболяването. Само шестима от тях били хоспитализирани. Образци от костен мозък били взети от 19 пациенти около 7-8 месеца след заразяването им. След четири месеца четирима от тях дали втора проба от костен мозък.

Както се очаквало, нивата на антителата в кръвта на участниците бързо спадали в първите няколко месеца след инфекцията. След това те се изравнявали. Въпреки че в медиите се появиха информации, че количествата на антителата се понижават след инфекцията, това не е свързано с по-слабия имунитет на пациента. В организма му остават клетки, способни да изработват антитела срещу SARS-CoV-2.

Учените установили, че тези клетки, наричани плазматични, присъстват в кръвта на хората 11 месеца след заразяването им. Те мигрират в костния мозък, където постоянно отделят антитела в кръвта, осигурявайки защита срещу ново заразяване.

Изследователите предполагат, че хората, прекарали безсимптомен Ковид-19, също могат да имат дълговременен имунитет. Тепърва предстои да се установи дали пациентите, преживели тежки форми на Ковид-19, могат да бъдат защитени от повторно заразяване от коронавируса. (БТА)

преди 2 минути, В. Велев написа:

Американски учени доказаха, че доц. Мангъров е прав за имунитета след Ковид!

Американски учени от университета в Сейнт Луис доказаха, че след прекарана лека форма на Ковид-19 в организма остават имунни клетки, които могат да изработват антитела срещу коронавируса през целия живот, пише сп. „Нейчър“.

Същото повтаряше и доц. Мангъров миналата година, но никой не му повярва.

Подобна, на практика вечна защита, прави много малка вероятността от повторно заразяване. В изследването на американските медици взели участие 77 души. Един месец след заразяването си с Ковид-19 те давали кръв през интервали от три месеца.

При повечето от тях били наблюдавани леки форми на заболяването. Само шестима от тях били хоспитализирани. Образци от костен мозък били взети от 19 пациенти около 7-8 месеца след заразяването им. След четири месеца четирима от тях дали втора проба от костен мозък.

Както се очаквало, нивата на антителата в кръвта на участниците бързо спадали в първите няколко месеца след инфекцията. След това те се изравнявали. Въпреки че в медиите се появиха информации, че количествата на антителата се понижават след инфекцията, това не е свързано с по-слабия имунитет на пациента. В организма му остават клетки, способни да изработват антитела срещу SARS-CoV-2.

Учените установили, че тези клетки, наричани плазматични, присъстват в кръвта на хората 11 месеца след заразяването им. Те мигрират в костния мозък, където постоянно отделят антитела в кръвта, осигурявайки защита срещу ново заразяване.

Изследователите предполагат, че хората, прекарали безсимптомен Ковид-19, също могат да имат дълговременен имунитет. Тепърва предстои да се установи дали пациентите, преживели тежки форми на Ковид-19, могат да бъдат защитени от повторно заразяване от коронавируса. (БТА)

??? Кое ти е странно? Нали и ваксините те разболяват, за да изработиш имунни тела?

преди 21 минути, parmobil написа:

??? Кое ти е странно? Нали и ваксините те разболяват, за да изработиш имунни тела?

Странното е че нямаше нужда от ваксини. Защото са ти вкарали сумати вредни неща в тялото. Може и имунитет да си получил с тях, ама нямаше нужда. Вредите от ковид ваксината са много повече. А ползата можеше да я получиш и по естествен път.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Странното е че нямаше нужда от ваксини. Защото са ти вкарали сумати вредни неща в тялото. Може и имунитет да си получил с тях, ама нямаше нужда. Вредите от ковид ваксината са много повече. А ползата можеше да я получиш и по естествен път.

Има хора, които със сигурност няма да се заразят повторно. Това са умрелите. Аз със сигурност съм се заразявал поне два пъти. Първият път средно. Демек нито леко, нито тежко.  

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

Има хора, които със сигурност няма да се заразят повторно. Това са умрелите. Аз със сигурност съм се заразявал поне два пъти. Първият път средно. Демек нито леко, нито тежко.  

Има хора,които със сигурност ги заразиха,чрез ваксините.Ти си нагледен пример с две заразявания.Аз защо нито веднъж не се заразих?Отговарям си сам,защото не съм се боцкал с отровна ваксина...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.