Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 13 минути, ined написа:

По отношение на лицето Венцислав Методиев Мутафчийски – същият, използвайки средствата за масово осведомяване, всеки ден насажда страх сред българските граждане, паника,

От това по доказано престъпление няма накъде.

Обаче гарван гарвану око не вади

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 20 минути, Anne написа:

Извинявай, тоталитаризъм в социалистическа България не съм видяла. На нашите не е било забранено да кръстят мен и сестра ми в Клисурския манастир през 1986-7 там някъде.  Малка съм била, но репресии не съм виждала.

КАто малка, много неща и не знаеш. А и цоциализма фалира. Колкото и да не ви се иска, той се сгромоляса сам. В целия СИВ / д ане кажеш че нашите са виновни или не са/

т.е. освен политически , икономически принципно системата е куха, нерентабилна, тромава.

преди 21 минути, Anne написа:

Русия си е абсолютно нормална държава.

Е аз съм живял там, и мн добре знам и хората и управлението. Ще се повтора - Добри хора и абсолютно скапано мафиотско крадливо управление, което вече се изроди до там Путя да си променя конституцията по собствено усмотрение , и да укрепва властта на 100-ната олигарси мафиоти докато народа тъне в мизерия и доходите им са като нашите почти.

Ако бе станало това в някоя друга държава щяхте да оревете света , но понеже е в РФ, мълчите като .... : )

Ситуацията с коронавируса също е показателна за неадекватните им реакции. Пак първо мъчлат, крият, докато няма накъде...

Километрични опашки на линейки няма как да се скрият. А това е само върха на айсберга.

преди 26 минути, Anne написа:

Ти върви в смотаната Германия, като толкова я харесваш, там са си по крайностите.

Аз не познавам болен от тоя вирус, тук, в нашия град няма болни от тази болест.

Аз не искам да ходя в Германия, а ние да станем като Гемрания със силна икономика, и без вашата фейкова пропаганда дърпаща ни надолу.

преди 27 минути, Anne написа:

И не съм склонна да слушам власт, която е близка със САЩ и Турция и която обожава диктатурата. Тоя Боко ще си остане на власт докато умре.

Е нали току по назад  се съгласи че тук сме свободия. И аз само добавих че точно това ви е проблема на тия дето плюете че в България е диктатура. Щото примерите по света са далеч далеч по лоши от нас.

И опорките и лъжите  ви увисват :) 

преди 9 часа, Ъндъртейкър написа:

Не се излагайте. Кърпички да си слагаме на носа. А боко що си ги слага на очите или изобщо пропуска носа и устата?  Погледнете клиповете му с маска!!!!! Тоя човек месец не се научи как да носи маска и да говори с журналисти, а кара нас шалове да слагаме при 30 градусови жеги!!!!!! Аланкоолу, що не носиш маската бе, идиот! Що си я слагаш на брадата, а не на носа и устата!!!!

ТИ ЛИ ЗНАЕШ, БЕ!?! АЗ ЗНАМ...:D

Аз пък не искам да ставаме като Германия. Тази страна не е за пример. Товае откачена държава с немислещ народ, сляпо вярващ на политици и медии.

В България поне хората имат критично мислене.

Да, при Борисов е диктатура, иначе нее толкова зле животът в България. Тук поне хората не са антисемити и страната няма мрачна история като тази на Германия.

преди 9 минути, miro20 написа:

Е нали току по назад  се съгласи че тук сме свободия. И аз само добавих че точно това ви е проблема на тия дето плюете че в България е диктатура. Щото примерите по света са далеч далеч по лоши от нас.

И опорките и лъжите  ви увисват :) 

"Слободията" не е в народа. Слободията е от управляващите. И аз не рева, че има тоталитаризъм и диктатура. По скоро рева, че има слободийско, крадливо и некадърно управление.

хаха критично мислене имало.

дей я тая слободия? в мутрите на бойко ли. в държавните служители.

преди 1 час, Mapuku написа:

Феновете на депопулацията сигурно се спукват от кеф.

По-скоро са яко в депресия че се лъже че ще има, а всъщност няма да има...

https://www.nsi.bg/bg/content/3006/умирания-по-области-общини-и-пол

горния линк е от НСИ официална статистика за 2019-та са починали 108 083 българи. Тази бройка делена на 365  прави по 296 починали на ден

Извода е че на ден в държавата умират по 300 човека, от които 2-3 максимум от короната (ако сме коректни с мутризисния щаб че починал от бъбречна недостатъчност е починал от корона). Тъжно е когато 90% от народа показват нулеви умения по математика от началното училище.

току-що, Kiddo69 написа:

"Слободията" не е в народа. Слободията е от управляващите.

Не си прав. "слободията" е именно в народа, който никой не го ограничава да пише всякакви глупости и простотии, както и да си изказва критиките към управлението и то не в особенно нормална и културна форма.

Тук е пълно с такива. И е нормално. И е правилно. До известни граници, защото често са пример за гаменщина, а не за критика.

Пробвай се в "матушката" например да критикуваш властта. Има достатъчно много примери за окаушени и глобени за лайкване, репост в социални мрежи на критични коментари.

За обиди към политици също  . Чукни гугъл да видиш колко много примери има.

Да не говорим колко стотици хиляди ресурси в нета са блокирани от Роскомнадзор. Това именно е произвол на властта.

Така че,  това което казваш е точн ообратното в България.

И слава Богу. По добре така отколкото да те окаушат ако наречеш "Боко Тиквоча".

преди 3 минути, mitosandov написа:

По-скоро са яко в депресия че се лъже че ще има, а всъщност няма да има...

ще има. още е рано. изчакай мерките да заработят. да не мислиш че вируса е по-опасен. опасна е борбата с вируса.

преди 1 час, Anne написа:

Точно това е проблемът - че глобяват! Направиха ни престъпници, само защото искаме разходки. Дадоха свръх права на полицаите, и сега ще си четкат егото. Единствено само с куче може да се излиза законно навън.

Близо до нас е полицейското управление и хич не ми се занимава с тези, които служат на властта, а не на нас. Предвид и колко точно са образовани и интелигентни............Няма да им пука, че имаш здравословни проблеми, ще ти треснат глоба и толкова...........

В Германия не смеят да забранят разходките, да не бъдат наречени властите "нацисти".  Но хич и не съжалявам, че не съм в Германия. Там щях да бъда принудена да съм политкоректна и да уважавам и славословя "децата на дъгата" и "страдалците мигранти". Тук поне има свобода на словото. И също так тук хората не са склонни да станат доносници. Виж, германците обожават доносничеството.

Някъде беше писала, че Вагнер не е бил композитор (или нещо от сорта). Вагнер е велик композитор, аз съм го слушал. И не съм почитател на Хитлер, но дори той е имал умни прозрения (сигурно не харесваш и Карл Май, само заради един Хитлер. Язък!).

преди 2 минути, miro20 написа:

Не си прав. "слободията" е именно в народа, който никой не го ограничава да пише всякакви глупости и простотии, както и да си изказва критиките към управлението и то не в особенно нормална и културна форма.

Тук е пълно с такива. И е нормално. И е правилно. До известни граници, защото често са пример за гаменщина, а не за критика.

Пробвай се в "матушката" например да критикуваш властта. Има достатъчно много примери за окаушени и глобени за лайкване, репост в социални мрежи на критични коментари.

Да не говорим колко стотици хиляди ресурси в нета са блокирани от Роскомнадзор. Това именно е произвол на властта.

Ние можем да си говорим, каквото искаме, а те си правят, каквото си искат на наш гръб. "Кучетата си лаят- керванът си върви"

преди 3 минути, Mapuku написа:

хаха критично мислене имало.

дей я тая слободия? в мутрите на бойко ли. в държавните служители.

Да, има критично мислене! Хората тук не вярват на политиците и журналистите, имат си едно на ум за всичко, излизат на протести и си бранят правата до дупка!

Помниш ли протестите в защита на "Замунда" и "Арена"? На запад такива неща няма вече, но тук има. Тук можеш да си теглиш безплатно песни, видеоклипове, албуми, филми и игри.

Също так тук можеш да изкажеш мнение за всичко, да критикуваш правителството, НПО - организациите, без да те съдят като "нацист", да ти треснат жесток глоба и да те пратят в затвора.

Тук хората от моето поколение нямат баби и дядовци нацисти, от които да се срамуват.

Хората тук са нормалнии не са по крайностите, тук нямаме хора на изкуството, които да са повод за срам (говоря за тези от миналото). Нямаме Гагнер и Нишце, нямаме концентрационни лагери, нито Луитполдарена (в Нюрнберг).

Тук не са забранени за четене автори като Карл Маркс, Виктор Юго, Емил Зола, Феликс Залтен. Тук не е забранена музиката на Менделсон.

а те си вкарват ЗСУ и започват да отвличат деца от лятото.

пък ние сме били критични видиш ли.

бойко си охрани мутрите - ние сме били критични. ние сме най-смешния народ в галактиката.

Италия отказа 39 млрд помощ от ЕС, за справянето от кризата. Борбата срещу корона.

https://www.br.de/nachrichten/deutschland-welt/coronavirus-hilfen-italien-sagt-nein-zu-39-milliarden-der-eu,Rw6rPKm

преди 6 минути, karadzha написа:

Някъде беше писала, че Вагнер не е бил композитор (или нещо от сорта). Вагнер е велик композитор, аз съм го слушал. И не съм почитател на Хитлер, но дори той е имал умни прозрения (сигурно не харесваш и Карл Май, само заради един Хитлер. Язък!).

Бях написала, че Вагнер беше забранен в България допреди десетилетие. Ние не сме го учили в училище по мое време и не съжалявам. Не виждам кое му е великото. Справка в "Уикипедия" за него показва, че цялото му творчество е базирано само и единствено върху скандинавската митология, а самият той е бил антисемит.

Сега, като станаха достъпни Вагнер и Нишце (идеята за свръхчовека), сега и тук ще пусне корени нацизмът.

Не ни трябва Вагнер.

А приключенска литература не чета, не заради Хитлер, а защото не харесвам. Насилих се да прочета "Лунният камък" на Уилки Колинс (няма да казвам заради кого)  и изобщо не ми хареса. Не успях да стигна до средата,  книгата просо се оказа много скучна.

Аз съм нормален човек и няма как да харесвам нито антисемитизмът, нито свързаните с него неща, нито диктатурата. Не искам Велика България, искам просто да живея в нормална държава без залитания по крайностите!

преди 19 минути, miro20 написа:

И за какво да критикувам Путин, моля? Затова, че си брани народа от зловредното влияние на шаренките ли? Че пази руските деца да не бъдат объркани?

Това не засяга в ни най-малка степен Мировците! Те живеят в свой собствен Свят:D

преди 35 минути, Anne написа:

И за какво да критикувам Путин, моля? Затова, че си брани народа от зловредното влияние на шаренките ли? Че пази руските деца да не бъдат объркани?

За диктатурата коят той  службите му наложиха в РФ. За това че наглася  Конституцията според себе си и узаконявайки диктатурата си .

Затова че ако живееш там нямаш право да критикуваш властта, за това че всичко от интернет ти се пази трафика няколко месеца барабар с всичките изговорени, написани неща през него, самите мобилни оператори са длъжни да пазят физически твоите разговори и смс-и,  а пробвай да наречеш "Путя х..йло" да видиш "демокрация" в действие. За митинги и бой на протестиращи също няма да говоря.. пълно е с видеота и статии .

И не знам какви деца пази, но домашното насилие там е пословично. И за съжаление, в последно време, ненаказуемо.

И казваш това е "нрмална държава" ? :) 

преди 7 минути, karadzha написа:

Това не засяга в ни най-малка степен Мировците! Те живеят в свой собствен Свят:D

Да, гледам д ане ви чета простотитие за соросоиди, илюминати и т.н. :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:
преди 8 минути, karadzha написа:

Да, гледам д ане ви чета простотитие за соросоиди, илюминати и т.н. :) 

Чувствата са взаимни – и аз не чета „веУиките“ писания на Мировците:D

Много теми за този вирус, обърках се и пуснах информацията в неподходяща тема.

Цитат

Лекари са се организирали чрез изследвания да докажат че ситуацията в България не е такава каквато я описват.
Изследването на 1000-та полицаи са в противоречие с лабораторните данни досега и това буди съмнения!
Има здрави хора, които ги отчитат на болни.
Здравните власт са си присвоили повече права за репресия.
Лекар от Русе: Нека ме арестуват, че говоря истината!
Лекар, лекувал ебола твърди, че това не е толкова опасна инфекция.
Организирани лабораторни лекари, имунолози и инфекционисти ИСКАТ ДА ОСВОБОДЯТ СТРАНАТА ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.

….

През миналата седмица оперативният щаб обяви официално данните от изследваните 1016 полицаи с бързи тестове за антитела срещу Covid 19. Резултатът е, че само 7 полицаи от тях са носители на антитела. Това прави 0,7% от полицаите, изследвани с бързи тестове. Заключението на властите бе, че е рано да се говори за масов имунитет.

В края на седмицата приключи първата част от масовото тестване в Банско. Резултатът е девет положителни теста от 148 проби, което е около 6%. Около 3.5% от изследваните хора в Банско са развили имунитет след прекарана инфекция.

На този фон пет лаборатории в България са се организирали да правят бързи тестове на пациенти за Covid 19 и да качват резултатите в специална публична платформа. Идеята е да има по-точно преброяване на онези, които са се срещнали с коронавируса и са образували антитела срещу него. Мотото на тази кампания е: “Да освободим страната от Ковид 19!”

Група лекари от диагностичните лаборатории отправят призив към властите: “Моля, поискайте нашите лабораторни изследвания, за да видите пълната картина на разпространението на вируса и тогава процентът на смъртност в България би станал по-нисък“

Според данните на една малка лаборатория в Медицински център в Плевен, при 136 тествани пациенти, 10% от тях са се срещнали с коронавируса и са изградили имунитет срещу него. При това, те или не са разбрали, че са били болни, или са били само с леки симптоми. Разбира се, че числото 136 на изследваните пациенти е ниско, но броят им расте всеки ден.

Доц. Емилияна Конова е клиничен имунолог и преподавател в Медицинския университет в Плевен. Тя има свои пациенти в Центъра за репродуктивно здраве и в Медицински център „КИРМ” в Плевен.

Според нея, бързите тестове са изключително важни. Не само защото по този начин имунолозите изучават “в крачка” новия вирус, а и защото, бързите тестове доказват, дали вече сме се срещнали с него и дали сме създали имунитет срещу него.
България няма отговор

Досега България няма отговор на въпроса каква част от хората са се срещнали с вируса, изкарали са го леко и колко от тях са развили имунитет?

В лабораторията в Плевен за една седмица били изследвани 136 души от региона. Сред тях има три групи хора. Едните са здравните работници, които са “рискова група”. Другите са лица, които от месец януари насам са изкарали някаква инфекция, довела до респираторни проблеми и повишена температура. Третата група са българи, завърнали се от чужбина, най-често от Англия и от Италия.

Всички те са идвали при доц. Конова с надеждата, че може би вече са изкарали Covid 19. Така се е оказало, че наистина 10% са прекарали на крак вируса. Лабораторията използва американски тестове, които са със сертификат и се смятат за много надеждни. И според данните, от тези 136 пациенти – здрави хора без симптоми, голямата част – около 90 процента – нямат антитела.
При останалите 10 процента има хора, хванати с положителни резултати и за двата имуноглобулина – IgM и IgG. Това означава, че те се намират някъде по средата на една безсимптомно протичаща инфекция. Има и такива, които са само с имуноглобулин G. Тоест, това са хора със създаден вече имунитет срещуCovid 19. Открити са и лица, които имат само имуноглобулин M. Това означава, че при тях или сега започва нещо или може да се окаже, според доц. Конова, че въпросният имуноглобулин M е също с дълга имунологична памет. Но, това предстои да докажат имунолозите.

Общата платформа

Идеята на лекарите – инфекционисти, имунолози и лабораторни лекари от Плевен, Русе, Варна, Шумен, Бургас и София е да започнат да „ качват” резултатите от своите изследвания с бързи тестове в една обща платформа. И така броят на изследваните българи ще стане много голям. Така ще се проследи имунният отговор срещу вируса. И едва тогава ще може да се обобщят данните и да се изясни картината на Covid 19 за България.

В Плевен е имало случай с една цяла фамилия, която нито е била хоспитализирана, нито е била изследвана и доказана с PCR тест по характерните симптоми. Но, те сами са си наложили карантина. И са били проследени от доц. Конова в цялото развитие на болестта. Така пред очите на имунолога са се разгърнали във времето и имуноглобулин M, и имуноглобулин G. И сега семейството има изградени антитела срещу Ковид 19, доказано с бързите тестове.

Има и едно изследване на световно известната консултантска компания “Маккензи и Ко” , което се базира на данни на Световната здравна организация /СЗО/, както и на Центъра за контрол на заболяванията. Според това изследване много голям процент от заболелите с Covid 19 са без симптоми или са много леки. Ето, точно тези заразени трябва да бъдат хванати с бързите тестове.
Защо?

За да се ограничи разпространението. Освен това, с по-голямото засичане на безсимптомните и леките случаи ще дойде и успокоението на хората. А и още нещо много важно – това ще промени данните за смъртността. Всъщност, ще се окаже, че смъртността не е толкова висока в България, защото са изпуснати много безсимптомни случаи.

Какво се случи у нас, след като през декември избухна кризата в Китай? Колко българи се завърнаха от чужбина в България през трите месеца – януари, февруари и март? – пита доц. Конова и сама отговаря:

“Завърналите се българи бяха просто карантинирани, но не бяха изследвани. Ние имахме един пациент, завърнал се от Италия през февруари. Бил е близо до Бергамо. Той си е положителен за имуноглобулин G. Съвсем леко е изкарал нещо. Но, този човек вече е спокоен за себе си. Тоест, ние по този начин намаляваме и паниката. И стреса“, казва доцентът.

В разговорите си в Плевен, аз научавам и това, че една лаборатория била предложила своите резултати от бързите тестове на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен. Все пак, тази държавна институция има задължение да следи данните за епидемиологичната обстановка в региона. Но, от РЗИ – Плевен били отказали на частната лаборатория да вземат резултатите.

Питам по телефона д-р Атанас Гарев (директор на РЗИ – Плевен): „ Вярно ли е това?” А той ми отговаря, че съм го била изненадала с този въпрос. Не бил чувал някой да им е предлагал нещо, но това трябвало да бъде направено по официалния ред. Писмено. И да, нямало проблем. Ако някой иска да им предостави резултати, нека го направи.

В Русе ние отиваме в офиса на фирмата “Weberest”, която безвъзмездно е създала тази платформа – „ Национална информационна система за отчитане на тестове”. Уебсайтът е: labtestcovid19.

Мартин Панайотов разказва как поддържат платформата “про боно”. Всяка лаборатория, която иска, може да се регистрира безплатно. След това се проверява, дали наистина има такава лицензирана лаборатория. Когато процесът на проверката приключи, самата лаборатория си „качва” резултатите от бързите тестове. Фирмата е разработили вече и възможност да се „качват” резултати от PCR тестове.

Да освободим страната

В Русе откриваме и д-р Георги Тодоров, който е лабораторен лекар и има своя частна лаборатория.Той също е към групата на самоорганизиралите се лекари в България.

„Защо се наложи, вие, лекарите, сами да правите това, д-р Тодоров? – питам го. А той отговаря:
“Защото това ни е професията. Защото нас на това ни научиха. С кои знания да го направи държавата? Кой в тази държава знае нещо, освен лекарите?“
А аз продължавам да го провокирам:
„ Не видях нито един клиничен имунолог в Експертния съвет! Тревожно ли е това? Това означава ли, че в момента има картина, която не е обективна? Предложехте ли на някого резултатите от вашите изследвания с бързите тестове? На Щаба? На Експертния съвет? На РЗИ-Русе?“

И д-р Тодоров отговаря:

“Вижте, какво се е случило е без значение. То е минало. Важно е какво сме направили ние. Направили сме една платформа, в която ще покажем на хората, че можем бързо да съберем информацията и да освободим страната…Да! Практически, да! Като натрупаме достатъчно тестове и стигнем до това, каква е заразяемостта, каква е заболяваемостта в страната, няма да има никакъв аргумент за това, да продължават да ни карат да ходим с маски и да хванем бактериална пневмония. Преди да стана лабораторен лекар, аз съм бил лекар в село Крушари. Лекар на кораб. Лекар на Български морски флот /БМФ/. Бил съм лекар в Африка, в Гана! Лекар по Ебола! Лекар при нормални състояния. И когато се прибрах в България, отказах да се занимавам с индивидуална медицина. Реших да мина към лабораторната медицина. И си познавам професията. Кой има компетенцията в Щаба за лабораторна медицина? На кого му разбира главата в този Щаб от лабораторна медицина? Искам един от тях! Да го видя! „

По негови данни в момента в Инфекциозна болница в София имало един болен и 13 заразоносители, на които им нямало нищо.

“И когато, някой е набедил един човек за заразоносител с PCR тест, който е правен 5 пъти, докато се стигне до верния извод, не можеш този човек да го затвориш и да обявиш, че това заболяване е особено опасна инфекция! То не е! Аз твърдя, че в България не са направени бързите тестове на хората, както в Германия и никой няма никаква идея за картинката в страната! Някои хора са си присвоили повече репресивна власт в себе си и затова не искам да кажа нищо! Да дойдат да ме арестуват за това, че говоря нещо!“, допълва Тодоров.

И продължава:

“Трябват ни 300 хиляди теста, общо от всички лаборатории, за да екстрапулираме така, както направиха корейците. Точно така! Корейците тестваха 2 милиона души на 50 милиона население! И според резултатите, ако намерим онова, което очакваме като лабораторни лекари и инфекционистите да дойдат да ни помогнат, ние ще обявим, че трябва да се премахне извънредното положение, защото…И ще го мотивираме!“, обяснява д-р Тодоров.

Той разказва как бързите тестове в лабораторията ги правят след 14 часа с негова доброволка-сътрудничка, защото другите му хора са “умрели от страх“.

А според платформата от 10-ти април тази година има 670 изследвани лица, 25 от тях са с антитела IgG и още 24 са с антитела IgM. Това означава, че 3,73 процента от изследваните само за една седмица, имат антитела срещу коронавируса. Приблизително същите резултати постигат и масовите тестове в Банско.

Изглежда има сблъсък межу официалната политика на властите и исканията на лабораторните лекари, имунолози и инфекционисти за масово тестване.

Ще се задълбочат ли противоречията под знака на короната?

Цялото разследване може да гледате тук:

ИЗТ.

преди 3 минути, Mapuku написа:

избягвайки ги. еби ги конспираторите :)

аз съм си любопитко. Прилагам една от най- шантавите теории, поднесена с "доказателства" от един уважаван, бутащ масло писател- Дейвид Уилкок. Смея се, но като знам, че всяка лъжа се гради на зрънца истина...

Не бих критикувала Путин никога, нито бих протестирала срещу него. Путин извади Русия от дъното, в което я натика пияницата Елцин.

ще има. още е рано. изчакай мерките да заработят. да не мислиш че вируса е по-опасен. опасна е борбата с вируса.

Вируса не е опасен, ако нямаш придружаващи заболявания несъвместими със живота. Докато заради борбата с вируса, освен, че загиват хора, които не могат да се лекуват заради идиотските мерки, хората масово обедняват и остават без работа, а много бизнеси фалират.

Българския политик само бой по канчето го оправя. Особено партийните лидери. Бой докато мърдат. Те си знаят защо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.