Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Само, че Германия е към 80 млн, а шведите към 10млн..... та пак не излиза сметката;)

преди 4 минути, _Belial_ написа:

От статистиката

в швеция има 900 умрели от ковид. в германия 3 000. Извод- в карантинирана германия е доста зле! Махнете карантината! :)  Ъ? Как е? Е тва правят 24 часа и дойче веле, само че с обратен знак.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, _Belial_ написа:

От статистиката

в швеция има 900 умрели от ковид. в германия 3 000. Извод- в карантинирана германия е доста зле! Махнете карантината! :)  Ъ? Как е? Е тва правят 24 часа и дойче веле, само че с обратен знак.

Убуу ми и майкоооооу....

преди 1 минута, M.Николов написа:

Само, че Германия е към 80 млн, а шведите към 10млн..... та пак не излиза сметката;)

Тя и тяхната не излиза, ама не знам що само мойта видя? Щот не съм официоз вероятно.:hush:

преди 1 минута, XEPO-1 написа:

Убуу ми и майкоооооу....

Стой в колибата Шаро!

преди 6 минути, _Belial_ написа:

Само, че Германия е към 80 млн, а шведите към 10млн..... та пак не излиза сметката

процента е: 0.009

преди 3 минути, Kiddo69 написа:

на Шведите... всичко е една пунта Мара...

преди 11 минути, _Belial_ написа:

Тя и тяхната не излиза, ама не знам що само мойта видя? Щот не съм официоз вероятно.

Излиза бе, майна.Ако германците действаха като шведите най-вероятно щяха да имат 7100 починали, а не 3000

И то в случай, че здравната система на шведите е на нивото на германската.

преди 5 минути, Kiddo69 написа:

Епидемията все още не е преминала.Едва тогава ще се види какъв е процента.

преди 13 минути, _Belial_ написа:

Тя и тяхната не излиза, ама не знам що само мойта видя? Щот не съм официоз вероятно.:hush:

Стой в колибата Шаро!

Абе я чакай да те лиша от главоболието да ме четеш,че да не скъсам синджиря...

преди 1 минута, M.Николов написа:

Излиза бе, майна.Ако германците действаха като шведите най-вероятно щяха да имат 7100 починали, а не 3000

Епидемията все още не е преминала.Едва тогава ще се види какъв е процента.

На умрелите от Корона, или на умрелите без Корона? Много ми се иска някой да направи математически модел и за това.

Има си статистици да си правят.Ние сравняваме единствено официалните данни за починали от коронавирус в различни страни с различен подход.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Има си статистици да си правят.Ние сравняваме единствено официалните данни за починали от коронавирус в различни страни с различен подход.

ако си фен на числа- тук е ежедневен отчет в excel: https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/download-todays-data-geographic-distribution-covid-19-cases-worldwide

Аз съм уморен от числа... Те просто ме карат да се чувствам.. постоянно медийно манипулиран. И не познавам болен от Корона вирус. И не познавам познат, който да има познат болен от Корона вирус.

преди 20 минути, Kiddo69 написа:

На умрелите от Корона, или на умрелите без Корона? Много ми се иска някой да направи математически модел и за това.

След като отмине всичко и живот тръгне с нормалния си ритъм какво значение ще има това.Аз знам,ама искам да видя дали ти се сещаш.

преди 10 часа, acnekt написа:

Не е заради парите. Германия са по принцип студени хора и лесно се отдръпват от хората.

Както е в Дания, примерно. Или някоя и друга от държавите в Скандинавия. 
Италия, Иран и Испания не е така. Там са по-топли хората и повечето живеят с родителите си в една къща.

Лесно се и групират - немците. Примерно на немци и на немци. Млади и на стари....  И родителите на повечето немци са в старчески домове, където се <<грижат>> болногледачите, имат и кухня. Имат и терапевт.... Децата им са пък в детски градини и на училища до вечерта. Те, немците,  са на работя по цял ден или се занимават с нещо. Нямат постоянен контакт. Много са факторите, но едва ли парите.

Прав си по принцип за начина на живот и манталитет .

Но пък и цифрите са важни . да сравним 37% от 4000млрд БВП   към 10% от 100млрд  БВП

Иначе и аз така чувам... много по рестриктивни мерки вземат и в Германия и в Англия.

А аз оня ден по лазаров ден  гледам как се разхождат сякаш напук някакви бабички и всякакви хорица...

Повече от очевидно безцелево и напред назад...  Е защо бре....  Напук на илюминатите или да демонстрирате религия ли кво ?

А си спомням , миналата година, никой , поне външно, не празнуваше нито цветница, нито Лазаров ден. 

По заведения и  по вайбър да... Сега вече голямата работа.. сетиха се да излязат ....  щото забранено :) 

преди 7 часа, Anne написа:

Виждам тук защитници на Новия световен ред. Жалки нещастници, изгубили всичко човешко в себе си. Не знам дали не се усещате, че служите на Сатаната.

Аз си искам нормалния ни живот и стария ред.

Знам какво замислят тия нещастници с 5G  технологията - холограма на "завръщащия се Христос". Прочетете за проекта "Син лъч".

Наистина, и аз ти се чудя.. не се ли усещаш че с тези фейкове и наивна пропаганда, служиш на Сатаната ? ?

5Г-то ще те убие ли кво ? Далеч по вредни технологии като 3Г , 4Г , микровълновата в кухнята ти , сателитната чиния на комшията ти, приемащи булсат , виваком и др телевизии  ... които са в пъти по облъчващи от 5Г , би трябвало да те убият вече

https://www.facebook.com/siika.gulabova/posts/2886638678088481

Бойко мисли за народа!

Какъв х*й ше ядеме, не е истина просто.

Като удължат до юли ип ще се усетят може би хората, защо не е много добра идея да те управлява еднолично мафиот.

Редактирано от Mapuku (преглед на промените)

преди 2 часа, _sirena_ написа:

https://svobodnoslovo.eu/търпението-ми-свършва/ 

ГАДНИ, ПРОСТИ, НАХАЛНИ И КРАДЛИВИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ СЕЛЯНИ-СОФИЯНЦИ, ЕВНУХОИДНИ ГЕНЕРАЛИ, АЛЧНИ ГЕРБАДЖИИ И КОМУНИСТИ, ДОКТОРИ-МИЛИОНЕРИ, АГЕНТИ НА ДС, БАНКЕРИ-ИЗМАМНИЦИ, ГЛУПАВИ КРЯКАЩИ МИСИРКИ И ХЕКИМЯНЧЕТА, ДА ВИ КАЖА:

АЗ СЪМ СТАР, НА 75 ГОДИНИ.
НО АЗ НЕ СЪМ ЖИВОТНО!

НЕ ИСКАМ ДА СЕ ОТНАСЯТЕ КЪМ НАС, ВЪЗРАСТНИТЕ, КАТО КЪМ БРАКУВАНА ОБЩНОСТ, КАТО КЪМ ДОБИТЪК!

НЕ ИСКАМ ДА МЕ СТИГМИРАТЕ, МАЛТРЕТИРАТЕ И ДИСКРИМИНИРАТЕ!

ЗА ВСИЧКО СЪМ СИ ПЛАТИЛ!
ЦЯЛ ЖИВОТ СЪМ ПЛАЩАЛ НА ДЪРЖАВАТА 60% ОТ ДОХОДИТЕ СИ, КАКТО ВСИЧКИ МОИ ВРЪСТНИЦИ.

НЕ ИСКАМ ДА МИ КАЗВАТЕ, ЧЕ ВИЕ МЕ ИЗДЪРЖАТЕ И ЧЕ СЕ ГРИЖИТЕ ЗА МЕН!

МРАЗЯ ВИ!

ТЪРПЕНИЕТО МИ СВЪРШВА!

Акад Петър Иванов

......................................

Без Коментар !

АПЛАУЗИ единствено !

поредния заблуден чоовечец

преди 1 час, acnekt написа:

И тук затварят магазин, ако не се строиш правилно. Не пускат без количка, някои магазини само по един човек от семейството пускат. Има и ограничен брой на стоката. Която се полага на един човек. То и преди го имаше това. Нямаш право да купуваш в промишлени количества. Огромен брой.

Хубаво е някои празнословци да си татуират на задните си части твоите последни отговори, за които благодаря и аз.

:)

преди 2 часа, barbuncela написа:

Преди време някой се разсърди, че употребих думата идиот.

И аз се сещам че Николов, който бе на "карантина " тук,  се учуди че аз не съм баннат , щото си мислел че аз съм употребил думата идиот :)

Е .. не бях.. ама и ти не си . ..  Николов, какво ще кажеш за двойните стандарти  ? :) 

а ?

:)

деморкрация и справедливост ще ми искате а ?  :)  :)  

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, Kiddo69 написа:

И не познавам болен от Корона вирус. И не познавам познат, който да има познат болен от Корона вирус.

Мито и аз ме познавам кокошка дето да е спряла да снася от 5G-то,нито петел дето да спре да скача на облъчена от 5G-то кокошка,обаче това са опасни раути .Все пак за вас дето сте високо в девети картофен пояс страшно няма.

преди 54 минути, _Belial_ написа:

От статистиката

Baden-Württem­berg има население, колкото Швеция. Площа на Швеция е 450.300 km², а площа на Baden-Württem­berg 35.750 km². 310 жители на  km², а на Швеция е 23 жители на  km².

Или 13 пъти по-малко. Швеция има 919 умрели, както каза ти, а в по-гъсто населената и по-малка площ има 677 в Baden-Württem­berg. Но в Baden-Württem­berg има 11400 оздравели, а в Швеция от  12 000 случая?

https://de.wikipedia.org/wiki/Baden-Württemberg

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html

преди 2 минути, XEPO-1 написа:

След като отмине всичко и живот тръгне с нормалния си ритъм какво значение ще има това.Аз знам,ама искам да видя дали ти се сещаш.

Вярваш ли? за нормалният ритъм питам? За другото- не се изразих правилно. Ставаше въпрос за косвените жертви на Корона... и да, никой няма да направи статистика.

на хората все още игричка им се струва плануваната рецесия = гладна смърт, гарнирана с попадането в ръчичките на управляващите пълна власт, което реално е тяхната най-голяма мечта.

преди 1 минута, Kiddo69 написа:

Вярваш ли?

Убеден съм.Днес брат ми в Италия след 20 дневно чакане получи урната с прахта на бащата на съпругата си.62 годишен ветеринарен доктор без оплаквания до момента.Както и да е...Майната и на статистиката.Хората проявили безхаберие и своеволие в такъв момент надали ще се чувстват удобно и комфортно след като цялата патардия отшуми.

преди 2 часа, _sirena_ написа:

ГАДНИ, ПРОСТИ, НАХАЛНИ И КРАДЛИВИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ СЕЛЯНИ-СОФИЯНЦИ, ЕВНУХОИДНИ ГЕНЕРАЛИ, АЛЧНИ ГЕРБАДЖИИ И КОМУНИСТИ, ДОКТОРИ-МИЛИОНЕРИ, АГЕНТИ НА ДС, БАНКЕРИ-ИЗМАМНИЦИ, ГЛУПАВИ КРЯКАЩИ МИСИРКИ И ХЕКИМЯНЧЕТА

Чакай да отгатна-Ако се разграничаваш от всичко това дето си изброила,значи единствената възможност е да си високопланински джентълмен с неясен етнически произход допласкал се в държавицата ни нарушавайки южната граница.

преди 10 минути, XEPO-1 написа:

Убеден съм.Днес брат ми в Италия след 20 дневно чакане получи урната с прахта на бащата на съпругата си.62 годишен ветеринарен доктор без оплаквания до момента.Както и да е...Майната и на статистиката.Хората проявили безхаберие и своеволие в такъв момент надали ще се чувстват удобно и комфортно след като цялата патардия отшуми.

Сериозно ли, не са успели да го излекуват, без да има съпътстващи оплаквания?

В този случай конкретен, кой/и е проявил своеволие и безхаберие?

Статистиката е доколкото да покаже някакъв род зависимости, след които да се извадят полезни поуки. Така че, по-скоро е добре да се има предвид макар и трагичния опит, отколкото с едно майната му, просто да чакаме да отмине.

преди 17 минути, XEPO-1 написа:

Извадил си ми думите от контекста. За нормалният ритъм питах. Такъв скоро няма да има. Колкото до другото- аз не вярвам. Косвените жертви в България в "извънредно положение" ще бъдат много по-вече от жертвите на Корона без прилагане на такова "и.п". Всеки си избира в какво да вярва. Само, че аз разбирам и от числа. И тези числа в момента са прах в очите... Никой не обявяваше умрелите от "свински грип"...  ей там, малко по- горе съм попитал какво ще се случи с неадиагностицираните случаи на всички останали болести??? това е косвена жертва на Ковид. Битовата смъртност и самоубийства? Когато гладният превърти? Когато семейства почват да се гърмят???? да си го заврат тогава този Ковид... И за теб не знам, но аз се чувствам прецакан.

преди 6 часа, acnekt написа:

НИКОЛАЙ БАРЕКОВ ЗА ХИНИНА И КОРОНАВИРУСА

Браво на Бареков! Ние таквиа лайна поемаме всеки ден, особено аз, че се чудя, как още съм жив :) Да ви кажа какво поемам всеки ден в големи количества. На първо място алуминий - на прах и на йони с разни съединения - масла, цинк, магнезий...това са общо взето съставките на една алуминиева ламарина преди заварка. След заваряване се отделя някаква менделеева таблица и честно да ви кажа, едва ли някой знае какви точно съединения съдържа. просто алуминиевата сполав винаги е различна, дори от завода да спазват стандартите за дадена сплав. Има дори алуминий със силиконово покритие...което има доста странен мирис. Та такава таблица поемам всеки ден в продължение на 20 години почти. Преди това съм поемал друга менделеева таблица няколко години, а като дете трета таблица с хлор и какво ли не. То и от хлора ни тръгна днешната софийска демокрация на Боко и трябва да ни е благодарен, че ние понесохме удара :)  Тук става въпрос за хинин. Какво може да нарпави един хинин, та чак да бъде забранен? Трета ръка ли ще ни поникне?> А дано! Че две не стигат да оправим бакиите на Боко и компания!!!!

Не се излагайте. Кърпички да си слагаме на носа. А боко що си ги слага на очите или изобщо пропуска носа и устата?  Погледнете клиповете му с маска!!!!! Тоя човек месец не се научи как да носи маска и да говори с журналисти, а кара нас шалове да слагаме при 30 градусови жеги!!!!!! Аланкоолу, що не носиш маската бе, идиот! Що си я слагаш на брадата, а не на носа и устата!!!!

А така. Филтърче имаме значи. Сакън човек да не каже истината в очите!

arx1586815296d.jpg

преди 1 час, XEPO-1 написа:

Чакай да отгатна-Ако се разграничаваш от всичко това дето си изброила,значи единствената възможност е да си високопланински джентълмен с неясен етнически произход допласкал се в държавицата ни нарушавайки южната граница.

Дядо ми почина на 57 години от инсулт! Баща ми на 61 от белодробен абцес! Другия ми дядо на 63, убит с брадва зад главата!!!

Спрете да пишете глупости!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Що не спасихте дядовците ми! Що не спасихте баща ми! 

преди 49 минути, Kiddo69 написа:

Косвените жертви в България в "извънредно положение" ще бъдат много по-вече от жертвите на Корона без прилагане на такова

В България хората не искат да направят разлика между вируса и мерките взети срещу него.Според мен,ако в момент на пандемия и карантина хората в страната получаваха това и се третираха така,както всички останали европейци нещата щяха да изглеждат другояче.В същото време,обаче,пак според мен за да имаш изисквания трябва да имаш и мнение или "глас" точно тогава когато те питат.Няма начин по време на избори да оставиш мангалите и турците да решават кой ще те представя пред тази Европа срещу която в момента ревеш и да очакваш,че в такива моменти разни пожарникари,не дипломирани музикантчета  или изобщо всеки който съумее да обещае нещо по-лъскаво в предизборната пропаганда ще представи където и да е твоите искания или предложения.Когато хората са поставени в 'МАТ'ова ситуация те не гледат къде са направили грешка в играта.За тях цялата игра е нагласена,шаха е измислен от масоните,а таблата от Бил Гейтс, и всичко това за да ни развалят рахата и да ни заграбят имането.

преди 16 минути, Ъндъртейкър написа:

Дядо ми почина на 57 години от инсулт! Баща ми на 61 от белодробен абцес! Другия ми дядо на 63, убит с брадва зад главата!!!Спрете да пишете глупости!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Що не спасихте дядовците ми! Що не спасихте баща ми! 

За първите двама не съм сигурен,но за третия съм убеден,че ако носеше маска нямаше да има такъв фатален край.

преди 55 минути, XEPO-1 написа:

В България хората не искат да направят разлика между вируса и мерките взети срещу него.Според мен,ако в момент на пандемия и карантина хората в страната получаваха това и се третираха така,както всички останали европейци нещата щяха да изглеждат другояче.В същото време,обаче,пак според мен за да имаш изисквания трябва да имаш и мнение или "глас" точно тогава когато те питат.Няма начин по време на избори да оставиш мангалите и турците да решават кой ще те представя пред тази Европа срещу която в момента ревеш и да очакваш,че в такива моменти разни пожарникари,не дипломирани музикантчета  или изобщо всеки който съумее да обещае нещо по-лъскаво в предизборната пропаганда ще представи където и да е твоите искания или предложения.Когато хората са поставени в 'МАТ'ова ситуация те не гледат къде са направили грешка в играта.За тях цялата игра е нагласена,шаха е измислен от масоните,а таблата от Бил Гейтс, и всичко това за да ни развалят рахата и да ни заграбят имането.

За първите двама не съм сигурен,но за третия съм убеден,че ако носеше маска нямаше да има такъв фатален край.

Каква маска, това преди 9 години. Просто хората умират млади. И на никой не му пукаше за това допреди 2 месеца!!!!!!!!!!!!!!

преди 1 час, Ъндъртейкър написа:

А така. Филтърче имаме значи. Сакън човек да не каже истината в очите!

arx1586815296d.jpg

Дядо ми почина на 57 години от инсулт! Баща ми на 61 от белодробен абцес! Другия ми дядо на 63, убит с брадва зад главата!!!

Спрете да пишете глупости!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Що не спасихте дядовците ми! Що не спасихте баща ми! 

Моите съболезнования. Всеки има един такъв мрачен ден от историята си.

преди 21 минути, Ъндъртейкър написа:

Каква маска, това преди 9 години. Просто хората умират млади. И на никой не му пукаше за това допреди 2 месеца!!!!!!!!!!!!!!

Винаги са умирали млади хора. В миналото 40 годинишните се равняват на сегашните столетници. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.