Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 4 минути, barbuncela написа:

А дано...чул те господ... :(

Няма друг кой в Европа

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, acnekt написа:

За това лекарство ли става въпрос

https://de.wikipedia.org/wiki/Remdesivir

Е, от къде да знам...не съм лекарка....

Доста показателно видео.От него става ясно,че вирусът е по-опасен за сам човек разположен на стотина декара отколкото петнайсе души в три коли.Още по фрапиращ е факта,че един от спътниците пояснява,че "ТЕ" трябва да носят маска и като се събрат,а в същото време се вижда,че за "НАС" това изобщо не важи.И после си блъскам главата аз с въпроси защо така мислят хората в България и защо поне не се поогледат  наоколо за да се ориентират поне за това къде се намират.Пълно безхаберие...Е,ще дойде следващата тиква да ни оправи.Търпение му е "майката"

преди 8 часа, Джугашвили написа:

Само дано този път попаднем от правилната страна!!!

Тя, България вече е разделена. Сега следва света. Нови зони за влияние и т.н. Да, CO-19 е инструмент, но не на правителствата. До 23-та всичко ще се избистри.

И да, след тази "обработка" светът ще е друг. Някои трябва да разберат, че само с печатане на парични средства (тоалетна хартия) вече не става да се финансира кухи идеологии. Модерно е вече всичко да се разплаща по електронен път и парите да отиват при реалния производител, а не през вид посредник.

Банките трябва да разберат, че са счетоводители, а не кредит раздавачи. Всеки "счетоводител" трябва да е по-отговорен къде се инвестират средствата на вложителите.

И ред други глупости ми идват, но ще спра до тук.

Няма правилна страна, а правилни решения. Всеки вече трябва да си носи отговорността за взетото решение, а не да вини друг. 

п.п. И понеже виждам много професори и т.н. лепнали се за 5G и т.н. ... то да обърна внимание от къде де факто е почнало това CO-19 ...

1986г. - Перестройка. Това е 40 години след 1946-та година. Елементарна логика е, че до 2026 година светът ще бъде преразпределен отново.

40 години е приблизителното време за сформиране на ново поколение, което да управлява света.

Дали ще се ползва световна война или друг вид психоза, то е без значение. Просто трябва да се отсее житото от плявата.

Който не е разбрал метафората си е за сметка на кредита който е получил.

преди 7 часа, acnekt написа:

Според Бил Гейтс след 18 месеца ще има ваксина, евентуално. Поне се надява.

Бил Гейтс ще трябва да дава доста обяснения, за едни прекалено големи съвпадъци със събития предизвикали световна икономическа криза и смъртта на доста хора.

Чакай и тук да питам. Преди малко по "Нова", даваха видеоклип със дрогирани тълпи цигани по тъмно как се развяват по улиците и се подиграват на Мутавчийски. Прожектираха го в студиото пред някакъв милицейски началник и го питаха що милицаите не правят контрол в махалите, оня не даде адекватен отговор. Опита се да клинчи. Щото на видеото тълпите бяха с толкоз ненормално държание, буквално като зомбита. Имам чувството, че не дойдат ли там танковете, оправия с вируса няма да има.

преди 17 минути, sliderum написа:

Имам чувството, че не дойдат ли там танковете, оправия с вируса няма да има.

Пак защитаваш комунистите. Че и танкове да искарат искаш.

Не може ли да отменят маските, както го направиха преди няколко дена. 

Най сигурния начин да няма нарушения на едно разпореждане е да няма разпореждане.

Ако на сцената в първо действие се появи танк, в четвърто действие мачка... вируси

В този ред на мисли, най добре е в първо действие да се появи Пиночет. Ама нямаме генерали.

Имаме само Бостански Плашила

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Най сигурния начин да няма нарушения на едно разпореждане е да няма разпореждане.

Ако това беше  правилният начин, цивилизацията нямаше да съществува.

преди 1 минута, sliderum написа:

Ако това беше  правилният начин, цивилизацията нямаше да съществува.

Това в каква връзка. 

Докторите казаха, че маските са безсмислени. Що да купуваме маските на Дебелян Пеевски. 
Аз съм на мнение, че ако не купуваме маските на Пеевски няма да свърши цивилизацията.

Като не му купуваме весниците, да не би да свърши цивилизацията ? Е, Николов купува 24 часа, ама той е бамбашка.

Значи вчера търговците като си купиха цветя и домати, комунистите им затвориха пазарите, за да не могат да си ги продадат, хем за празника много стока да изгние.

Нека сега да им гният маските на комунистите.

Е, като искат да ни зачулят с маски, като робокопи, да ги раздадат безплатно

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Докторите казаха, че маските са безсмислени.

А това в каква връзка е? Аз написах тълпи роми, т.е. ходеха без дистанция. Къде видя да съм писал нещо за маски? И да и маски нямаха, но на това не съм наблягал.

преди 9 минути, sliderum написа:

Аз написах тълпи роми

Абе не може да се газят хора с танкове

Асан не е ли ора ?

Да махнат мерките срещу леката настинка и тълпите няма да са нарушение

И да го махнат Бостанското Плашило от телевизора, да плаши хората, че ще умрат от лека настинка. 

Че и в гората забранил да излизаме. И на плажа. Ай да му се не знае !

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

И да го махнат Бостанското Плашило от телевизора

Мен ме забавлява, не искам да го махат.

преди 18 минути, sliderum написа:

Мен ме забавлява, не искам да го махат.

Това за мен е плашещо. Нацията харесва някой щото е комик. Ама виктор калев, господарите, краси радков и прочие са актьори и ги дават по телевизията в комедийни предавания. "Нацията" обаче не прави разлика между политически отговорно лице и комедиен мистър бийн. И се кефи и възхвалява негодни, неадекватни и некомпетентни личности неосъзнавайки на каква длъжност са и какви са им отговорностите. Смешен ли е дай да го държим. А това че съсипва държава на 7 милиона една шепа го осмисля. Резилтата е  столетия наред прекланяне пред който дойде да му се прекланяме... Като гледам паметниците на горяните покрай родното място си мисля, че и сега ни трябва ново Горянско движение за да не се срамим пред бъдещите поколения, че цялата нация е бездействала пред смазването и от шепа микроогранизми, пропагандиращи че се борят с микроорганизъм.

преди 4 минути, mitosandov написа:

Това за мен е плашещо. Нацията харесва някой щото е комик. Ама виктор калев, господарите, краси радков и прочие са актьори и ги дават по телевизията в комедийни предавания. "Нацията" обаче не прави разлика между политически отговорно лице и комедиен мистър бийн. И се кефи и възхвалява негодни, неадекватни и некомпетентни личности неосъзнавайки на каква длъжност са и какви са им отговорностите. Смешен ли е дай да го държим. А това че съсипва държава на 7 милиона една шепа го осмисля. Резилтата е  столетия наред прекланяне пред който дойде да му се прекланяме... Като гледам паметниците на горяните покрай родното място си мисля, че и сега ни трябва ново Горянско движение за да не се срамим пред бъдещите поколения, че цялата нация е бездействала пред смазването и от шепа микроогранизми, пропагандиращи че се борят с микроорганизъм.

Изброил си само факти и дори си предложил някакво решение. Което обаче никой не е скокнал да изпълнява. Явно сме народ без топки.

ПС. Да речем, че речено сторено намерим топки и се отървем от тия пред които "се прекланяме", образно казано. После какво следва?

преди 11 часа, _Belial_ написа:

Напъвате в грешна посока и двамата.

Посоката е просто смешна. Докато на няколкото от "ваште" не е само напъване, ами е и изпускане - във вашата посока. Голееемо подмокряне е настанало. Плувате си в изходеното като попови лъжички в блатна вода. Всеки ден - ново изпускане, при това дружно, щото иначе всичките сте "самостоятелно мислещи", но друго си е груповото изпускане, че даже и без много напън... 

А разправяли, че в тоалетната се ходило сам - но не и сред тематичния кенеф в който няколко човека дружно се изхождат. 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Докторите казаха, че маските са безсмислени. Що да купуваме маските на Дебелян Пеевски. 

Ей тва е поредното сутрешно изхождане. То не може ако го няма - през нощта се е произвело толкова много... че ще се пръсне ако не излезне навреме.

Интригата си е в душата, няма как. Докторите били казали - кои тия бе? Мангъров, в няколко интервюта, в които въпросите бяха "маската предпазва ли от вируса" - ми било решетка за прозорци, срещу комари. Ма то маските не са за да предпазват сложилия ги от вируса, защото за да има такава маска, тя трябва да е със ниво на защита невъзможно за масово производство. Такива имат само в специализираните лаборатории и са цели костюми, защото проблема са и очите и кожата - за някои патогени, а не само носа и устата, и не е само въздуха за дишане. Това са предпазни мерки и средства за пълна защита и не е възможно това за населението.

Маската всъщност е предпазване на другите от тоя, дето си я е сложил. За евентуалните частици от издишване, кихане и говорене - с които същия е необходимо да се разглежда като евентуален заразоносител. Това е - елементарна отговорност, че всеки един е възможно да е заразоносител и да разнася вируса и това е начина сам да направи нещо, дори когато контакта се разглежда само като възможност. Не че това е мярка с абсолютен характер, но няма как да няма ефект. Заради това не е задължително да е точно медицинска маска, а просто да има нещо пред устата и носа - пак е достатъчно.

маската има и още един допълнителен ефект - предпазва от несъзнателните докосвания на носа и устата, с ръка. Тия докосвания са много и е изключително трудно човек сам да ги контролира и ограничи. Затова маската е съвсем елементарен щит за това. Ръцете често докосват и очите - заради това е чудесно ако са налични и обикновени защитни очила. Това е съвсем лична полза - защото заразяването става в най-голяма степен именно така - най-лесните пътища на вируса до организма, са точно тия три "входа"  - очи, уста и нос. Вируса има нужда да се закачи за "лигавица". Всъщност - лигавицата закача всичко, тя е своеобразен филтър и там се осъществява първия контакт между вътрешността на тялото и външния свят.

Втората част от мярката касае ръцете и физическия контакт - това също няма абсолютен характер, но много може да се направи ако просто се внимава и се прекъснат масовите социални контакти.

Маските откога станаха на Пеевски - втората интрига на форумния просветлен. Втората, от само две изречения.

Състезанието по килъшлък може да доведе до едно весело явление - някой сутрин като се събуди, да му е пораснал толкова носа, че няма да може да си носи личната карта в портфейла, щото няма как да се затваря същия. Заради това Татко Карло не е направил лична карта на Пинокио... :)

Днес ми липсват руските и "филските" клипчета и статийки, които някои наричат доста помпозно "анализи" - поредната дневна изходена порция. Вече си пихте кафето, не е ли време вече да се поразтръбят  великите руски истини - за света, за вируса, за вярата, за космонавтиката, за народа и враговете, за планетата... Няма по-истински от тия истини - ограмотете несведующите, бъдете добри души. Колегата Филипов в това отношение е направо ангелска душа - може би идва направо от "небесните двери"...

преди 53 минути, sliderum написа:

После какво следва?

В какъв смисъл ? Ако не са комунистите, свършва цивилизацията ли ?

Не, тя тогава започва. Е, за тях свършва...

преди 36 минути, _ramus_ написа:

не е ли време вече...

Леле ти докато си бил по голямата си нужда,цял урок за маските си преподал.Отделно насъка опонентите си и чакаш сега,кой ще клъвне на въдичката ти.

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

В какъв смисъл ? Ако не са комунистите, свършва цивилизацията ли ?

Аз примерно не смятам че имаме дори един свестен политик, тъй че да ти помогна малко на опитът да ме прозреш. Какво следва, ако начукаме всичките си политици на гилотината?

преди 10 минути, sliderum написа:

Аз примерно не смятам че имаме дори един свестен политик, тъй че да ти помогна малко на опитът да ме прозреш. Какво следва, ако начукаме всичките си политици на гилотината?

Няма кой да ти помогне не можа ли да разбереш ,в оцеляването ти единствено което може да те спаси това е само твоето аз.Няма какво да чакаш някой да те спасява -такъв просто няма.Трябва да вземеш всичко в собствени ръце да провериш колко струваш ,ако нищо не струваш просто ще си отидеш от тоя свят и това е.

преди 14 минути, sliderum написа:

Масата хора не е запозната с други политици освен текущо присъстващите в параламента - мутрисов, болен лидеров, мутрачанаков, мутрери симеонов, мутрислав дончев, бекапелия комунинова и туркепесе. Само това ли са политиците в държавата? Откакто имам навършени 18 години и мога да гласувам не съм пропускал парламентарни избори и първи кръг на президентски. Резултата е че нито веднъж подкрепяна от мен партия не е минала 4 процента и подкрепян от мен президент не е бил избиран. От избраните през това време "народонаселението" не видя нищо добро. Логично е да се даде възможност на "непопулярните партии".

преди 7 минути, Pifi Pedolino написа:

Трябва да вземеш всичко в собствени ръце да провериш колко струваш ,ако нищо не струваш просто ще си отидеш от тоя свят и това е.

Готово, ама не ми идва на акъла как да боря вирусите. С пистолет не става, не че имам де. Нямам милиони като домусчията, да си наема цяла болница да ме лекува.

преди 12 часа, petie1 написа:

Както и очаквах Германия ще победи короновируса

А защо ли ?

Малки сравнения кой колко процента заделя от БВП за борба с вируса :

За България можем само косвено да съдим по готовността да заемем още 10-на милрд.

При БВП около 100 млрд, предполагам това означава с резервите които имаме около 10-15 % .

/На Германия БВП е към 4 трлн $ ... ко да говорим... /

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, _ramus_ написа:

маската има и още един допълнителен ефект - предпазва от несъзнателните докосвания на носа и устата, с ръка.

https://i.imgur.com/xUgPUVt.mp4

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.