Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 15 минути, FusE написа:

Здравното осигуряване у нас е солидарно, тези които не плащат се поемат от които плащат, не питай къде са парите, не са откраданти по смисъла който смяташ. 

Да, благодаря!!! Аз ли си нямам понятие от математика или някой ме прави на будала!!! Кой в България не плаща здравни осигуровки??? Всеки работещ плаща здравни осигуровки всеки месец!!! И това са години наред!!! И накрая 500-700 заразени, само за 2 месеца изяждат парите на милионите плащали години наред???  Ти наистина ли си вярваш??? Щото никой друг не ти вярва!!!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 12 минути, FusE написа:

Съгласен съм, но как ще се приеме от чувствителните на тема демокрация у нас ако бъде сторено?

Тва па откъде го измъкна. Там има карантина само за заразените. Има масово тестване на контактните. И нищо не е спирало. Когато се вижда че се взимат адекватни мерки, няма от какво да се оплакваш. И на карантинираните се доставя всичко необходимо. При все че имат два пъти по- малко болни от нас, няма един умрял и има повече от два пъти повече излекувани.

току-що, Джугашвили написа:

Аз ли си нямам понятие от математика или някой ме прави на будала!!! 

Не знам, ти ще кажеш, но не всеки е работещ от тези 7 милиона. 

току-що, FusE написа:

Не знам, ти ще кажеш, но не всеки е работещ от тези 7 милиона. 

Около 2,5 - 3 милиона са работещите. Навремето сме стигали до към 5 милиона работещи!!! Къде са и техните пари???

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Тва па откъде го измъкна. Там има карантина само за заразените. Има масово тестване на контактните. И нищо не е спирало. Когато се вижда че се взимат адекватни мерки, няма от какво да се оплакваш. И на карантинираните се доставя всичко необходимо. При все че имат два пъти по- малко болни от нас, няма един умрял и има повече от два пъти повече излекувани.

Добре знаеш как реагира българина когато чуе че трябва да спазва нещо, ако и тук бе спазвана карантината вероятно нямаше да имаме сегашната бройка, всяка държава взема свой подход в случая, а кой ще е най успешен няма как да се каже в момента. Знаеш до преди известно време и Япония казваха че нямат много заразени зареди изградените им хигиени навици в поколенията, подцениха заразата и сега виждаме какво се случва. 

преди 2 минути, Джугашвили написа:

Около 2,5 - 3 милиона са работещите. Навремето сме стигали до към 5 милиона работещи!!! Къде са и техните пари???

Кои пари? Тези които са внасяли нали са получавали след това пенсия, нали са се лекували, как мислиш? Освен това има голям брой които не работят, не се осигуряват, а в същото време раждат, лекуват се, от къде идват парите за тях, как мислиш? Не живеем в САЩ където на всеки осигуровките да бъдат в негова сметка за да задаваш този въпрос. 

преди 1 минута, FusE написа:

Добре знаеш как реагира българина когато чуе че трябва да спазва нещо, ако и тук бе спазвана карантината вероятно нямаше да имаме сегашната бройка, всяка държава взема свой подход в случая, а кой ще е най успешен няма как да се каже в момента. Знаеш до преди известно време и Япония казваха че нямат много заразени зареди изградените им хигиени навици в поколенията, подцениха заразата и сега виждаме какво се случва. 

Тук няма карантина. Тук има някакъв мечкопор, дето никой не знае какво е. Под карантина се поставят болни и заразни, а тук искат просто да наблъскат калабалъка в кошарата. Ако карантинират и затворят заразните, ама и да им осигуряват всичко необходимо докато са под карантина, защо да има някой против?

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Тук няма карантина. Тук има някакъв мечкопор, дето никой не знае какво е. Под карантина се поставят болни и заразни, а тук искат просто да наблъскат калабалъка в кошарата. Ако карантинират и затворят заразните, ама и да им осигуряват всичко необходимо докато са под карантина, защо да има някой против?

Над 20000 са под карантина възможно и повече, бедна държава сме как да се случи всичко това, виж какви пари се разходват в други държави, виж у нас какви. 

преди 1 минута, skalata_73 написа:

Хората са напиха, професорите тука още вируса оправят :beer11:

Счупихме се от работа бате, тва професорската работа не е за всеки :cheers:

току-що, FusE написа:

Над 20000 са под карантина възможно и повече, бедна държава сме как да се случи всичко това, виж какви пари се разходват в други държави, виж у нас какви. 

И те не я спазват, щото е измислена. Не са тествани, не е доказано че са заразени. И аз не бих я спазвал. Ония във виетнам са доказано заразени и затова са много по- малко. И също бедната държава няма проблем да си свърши работата. Треа се действа умно, а не напред с рогите и с генералските лампази.

Завърнали се преди около седмица още, се водеха над 200К, сега сигурно са над 300К, защо не са поне 25% от този брой под карантина? Наясно съм че част от тия 300К са пристигнали при страните в които са пребивавали да са били обявени като опасни.

ПС. Всъщност сам си отговорих. Теоретично, министерството казва че под карантина са около 75К...Това колко се спазва, особено в махалите, ама и в кварталите, всеки сам може да си предполага.

преди 4 минути, _Belial_ написа:

И те не я спазват, щото е измислена. Не са тествани, не е доказано че са заразени. И аз не бих я спазвал. Ония във виетнам са доказано заразени и затова са много по- малко. И също бедната държава няма проблем да си свърши работата. Треа се действа умно, а не напред с рогите и с генералските лампази.

Разбирам те, но защо да се връщаме отново в началото когато говорихме за това което е довело до положението в Италия, те в началото тестваха само тези които са вече за болнично лечение, а други не, също беше и във Великобритания и в Испания в САЩ. Времето ще покаже и колко е правилно всичко във Виетнам. 

преди 23 минути, FusE написа:

Кои пари? Тези които са внасяли нали са получавали след това пенсия, нали са се лекували, как мислиш? Освен това има голям брой които не работят, не се осигуряват, а в същото време раждат, лекуват се, от къде идват парите за тях, как мислиш? Не живеем в САЩ където на всеки осигуровките да бъдат в негова сметка за да задаваш този въпрос. 

Комсомолец, какви пенсии те гонят??? Говорим за здравни осигуровки, не за пенсионни!!! Баща ми цял живот си е плащал осигуровките, накрая имаше проблем със сърцето и му спряха живото поддържащите лекарства и му изписваха аспиринчета, които струват 2 лева!!! Останалите лекарства лично му ги купувах!!! Сестра ми отива да ражда, купува си всички консумативи със собствени средства!!! Аз си счупих преди време крака, купих си бинтовете с гипса и останалите неща!!! И тримата плащаме здравни осигуровки и накрая си плащаме отделно абсолютно всичко!!! Къде са ни парите от нашите осигуровки и още на милиони люде като нас, та 600 човека ги изяждат за 2 месеца и здравната система е пред колапс??? Толкова ли не можеш да схванеш, какво питам!!! 

преди 11 минути, FusE написа:

Разбирам те, но защо да се връщаме отново в началото когато говорихме за това което е довело до положението в Италия, те в началото тестваха само тези които са вече за болнично лечение, а други не, също беше и във Великобритания и в Испания в САЩ. Времето ще покаже и колко е правилно всичко във Виетнам. 

Аз още тогава казах, че това което се прави в Италия е геноцид. Но там имаше и голям бум, и е невъзможно да се тестват толкова много хора. Не сме от месец в извънредно положение и има тествани едва 18 000 (и това май е невярно, а са наполовина поне). Във Виентам са тествани 120 000 за по- кратък период. Това у нас все още е приложимо и почвам да си мисля, че не се прави нарочно, за да може наистина да пламне епидемия.

преди 44 минути, FusE написа:

Добре дайте аналог на мерките които са в момента. Разхлабват се мерките, пламваме, пълнят се болниците, загиват много хора, какво правим след това? 

Чувал ли си Боко да говори за "Чукът и Танца"? Там всичко е много хубаво, но Чукът трае 3-7 седмици, т.е. чакат да мине пика. Проблемът при нас е, че няма пик... няма и да има. През последните 10 дни средното число на новите заболели е 23.6. Познай колко е било за предходните 10 дни? Същото- 23.6. Ама там се и говори и за тестване- нали виждаш как се тества тука? с мобилни приложения. И въпросът не е, че ние не сме дисциплинирани, проблемът е, че правителството ни е калпаво. И ще ни бият с този чук месеци!

връзки:

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56

https://medium.com/tomas-pueyo/коронавирус-чукът-и-танцът-72440d142a23

https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/download-todays-data-geographic-distribution-covid-19-cases-worldwide

преди 2 минути, Джугашвили написа:

Комсомолец, какви пенсии те гонят??? Говорим за здравни осигуровки, не за пенсионни!!!

Аз пък имах предвид всички осигуровки които постъпват в държавата. 

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Баща ми цял живот си е плащал осигуровките, накрая имаше проблем със сърцето и му спряха живото поддържащите лекарства и му изписваха аспиринчета, които струват 2 лева!!! Останалите лекарства лично му ги купувах!!! Сестра ми отива да ражда, купува си всички консумативи със собствени средства!!! Аз си счупих преди време крака, купих си бинтовете с гипса и останалите неща!!! И тримата плащаме здравни осигуровки и накрая си плащаме отделно абсолютно всичко!!! Къде са ни парите от нашите осигуровки и още на милиони люде като нас, та 600 човека ги изяждат за 2 месеца и здравната система е пред колапс??? Толкова ли не можеш да схванеш, какво питам!!! 

Така е, всички сме така, но няма как да ти отговоря. Някога не беше така, но сега здравеопазването е бизнес. Плащаш осигуровки, плалащ и когато трябва да се лекуваш, но пък има едни дето нито плащат осигуровки нито плащат за лечение, опалачи се на арменския поп. 

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Аз още тогава казах, че това което се прави в Италия е геноцид. Но там имаше и голям бум, и е невъзможно да се тестват толкова много хора. Не сме от месец в извънредно положение и има тествани едва 18 000. Във Виентам са тествани 120 000 за по- кратък период. Това у нас все още е приложимо и почвам да си мисля, че не се прави нарочно, за да може наистина да пламне епидемия.

Няма достатъчно тестове, намаме особен избор в случая, мисля че ако имаше достатъчно тестове няма да бъде проблем тестване на всички. 

преди 1 минута, FusE написа:

Въпросът беше риторичен!!! И едните и другите са окрадени и знаем къде са, ама как да е!!!

преди 3 минути, FusE написа:

Няма достатъчно тестове, намаме особен избор в случая, мисля че ако имаше достатъчно тестове няма да бъде проблем тестване на всички. 

Как така няма? За Виетнам как има? Бързия тест струва 5 лева! Имаше го инфото на сайта на здравно министерство, колко теста са закупени и на каква цена. Сега май са го махнали. Бързите тестове бяха 300 000. Освен да лъжат.

преди 6 минути, FusE написа:

Така е, всички сме така, но няма как да ти отговоря. Някога не беше така, но сега здравеопазването е бизнес. Плащаш осигуровки, плалащ и когато трябва да се лекуваш, но пък има едни дето нито плащат осигуровки нито плащат за лечение, опалачи се на арменския поп. 

Нямам никакво намерение да се оплаквам на когото и да е!!! Ти си този, дето защитава оня малоумник от синдикатите!!! Странно, защо не задава подобни неудобни въпроси, а вместо това се прави на съдник на хората плащащи си осигуровките и поддържащи корумпираните им здравна и политическа системи!!!

преди 6 минути, FusE написа:

Инвестирани в гръцки острови, в сметки по каймански и други офшорни острови, имение в Барцелона, имения по други точки на всички земни кълбета, самолети, яхти, майбаси и бетлита, злато, диаманти, изкуство, антики, мацки, мъжки и бѐло.

преди 4 минути, _Belial_ написа:

За Виетнам как има?

Имат обща граница с Китай?

преди 6 минути, _Belial_ написа:

Как така няма? За Виетнам как има? Бързия тест струва 5 лева! Имаше го инфото на сайта на здравно министерство, колко теста са закупени и на каква цена. Сега май са го махнали. Бързите тестове бяха 300 000. Освен да лъжат.

Дори които купуваме отново са малко, до колкото разбирам няма от къде да се купят големи количества за сега. 

https://bnr.bg/post/101256661/pravitelstvoto-shte-osiguri-i-zaplati-transporta-na-zakupenite-ot-kitai-1176-mln-predpazni-maski-i-darenia

преди 8 минути, Джугашвили написа:

Нямам никакво намерение да се оплаквам на когото и да е!!! Ти си този, дето защитава оня малоумник от синдикатите!!! Странно, защо не задава подобни неудобни въпроси, а вместо това се прави на съдник на хората плащащи си осигуровките и поддържащи корумпираните им здравна и политическа системи!!!

Не защитавам никой, просто споделям което е казал с това което и аз мисля. 

преди 15 минути, FusE написа:

Дори които купуваме отново са малко, до колкото разбирам няма от къде да се купят големи количества за сега. 

Пак някои не е разбрали .... Не ти, естествено .... прощавай ...

Българите в повече не могат да намерят ,,, ... ;) 

Живот не се купува. Той е даден от майката, но е направен от бащата.

преди 1 час, FusE написа:

Добре дайте аналог на мерките които са в момента. Разхлабват се мерките, пламваме, пълнят се болниците, загиват много хора, какво правим след това? 

Това е техният сценарий,с който ни плашат.Ето друг вариант:Разхлабват мерките,казват като Китайците: ,,Няма вече нови заразени,епидемията свърши...",не загиват хора от короната повече,какво правим след това?

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Това е техният сценарий,с който ни плашат.Ето друг вариант:Разхлабват мерките,казват като Китайците: ,,Няма вече нови заразени,епидемията свърши...",не загиват хора от короната повече,какво правим след това?

Туй е за за новобранците .... ;) Че ....

Няма сценарий ... разбираш ли .... бедна им е фантазията на инфантилните, та се налага со кю те бе ти да видиш, т.е. с техните камъни по техните глави ... а не по нашите ...

преди 5 часа, _Belial_ написа:

ак да не се оплаквам от държавата че не прави нищо за мен, когато протестирам срещу нея, ЗАЩОТО не прави нищо за мен?

Оoo, ревльото той! Това беше задължителната вечерна фраза-трепач.  :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.