Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Имаш ли данни как е за предишни години по това време ?

Това е само за корона-вируса. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ Просто скролни надолу и ще видиш хистограмите, те са интерактивни, заставаш на блокчето и излиза табелка с деня с бройката. За всеки щат са цитирани източници откъде са взети данните. Тоталните данни за всеки ден съвпадат с тези от CDC - това е тукашното ХЕИ.

За общата смъртност през изминалите години не знам дали има данни... Но поучителна картинка дава https://www.worldometers.info/ последната таблица се казва HEALTH с източници и информация за алгоритмите и сверката им... Ще рече, това са почти онлайн данни... Не свръх точни, но даващи добра представа да размерите и пропрциите...

преди 10 минути, M.Николов написа:

Не знам, човек, знам само, че преди няколко дни минаха 10 000 жертви, а днес гонят 20 000, ...

Малко повече са, не са няколко... Преди 6 или 7 дена...

преди 10 минути, M.Николов написа:

... надявам се да си прав.

Ся... Проблема с тези данни е, че дават стабилна и ясна информация само за миналото. Още утре числото мое да скочи до небето... Но някакви тенденции мое се видят, но не може да си правим изводи за продължителността им... И аз така, керизя ги и се надявам да съм прав... Ама ме дразнят по весниците като пишат разни безумни работи... Видяли една осцилация, ама тенденцията не видели и пишат щуротии да плашат народа само...

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

От тези статистики едно нещо прави много силно впечатление. Германия се справя в пъти по- добре от всички останали силно заразени страни. Там има над 100 хиляди заразени, но малко над 2 хиляди умрели и почти 60 хиляди ИЗЛЕКУВАНИ! Почти половината заразени са вече излекувани! Ето от кого трябва да гледаме.

Аз наскоро дадох пример с Виетнам, но явно много малко видяха какво се прави там. А те всъщност правят каквото прави Германия, само дето нямат карантина предвид слабата заразяемост. Това същото може да се приложи спокойно и в България, и аз съм убеден че ако се направи, ние първи в ЕС ще сме приключили със заразата. За целта е нужно поголовно тестване на контактните и рисковите групи, и поставяне под пълна карантина на заразените, като състоянието им се следи ежечасно. У нас има достатъчно малко заразени, та да има възможност да бъдат дори лично охранявани, за да НЕ напускат домовете си и да им се доставя до врата всичко необходимо, за да не се налага да си го набавят сами. Това правят във Виетнам. И поради малкото заразени, то не представлява и финансова тежест за държавата.

Разгледайте нашия Закон за здравето и по- специално частта при епидемия, и описаните мерки, и ще видите, че ако се приложи той вместо глупавото извънредно положение, тук ще се справим с проблема много бързо. Иска много тестване обаче. В Германия при стотина хиляди заразени има над 1 милион направени тестове. Това позволява изолиране на заразените и ранно лечение на болните, за да не се стига до летален изход. Във Виетнам при едва 250 заразени са направени над 120 000 теста! Умрели няма и повече от половината вече са ИЗЛЕКУВАНИ!

преди 16 минути, darkterminal написа:

Ама ме дразнят по вестниците като пишат разни безумни работи... Видяли една осцилация, ама тенденцията не видели и пишат щуротии да плашат народа само...

Ако не плашеха,няма кой да спазва карантината.Ще мине време,ще се разбере истината за цифрите,които ни навират пред лицето.Сега просто хвърлят дръвца в огъня,за да не изгасне.А ти несъзнателно го духаш,за да се подпали наново.

преди 5 часа, darkterminal написа:

....

Непознаването на нормативните актове (закони, заповеди, нареждания, циркуляри), не отменя носенето на наказателна отговорност. В смисъл, запознат(а) или не, подписал(а) или не, ако те хванат в нарушение изгаряш... Ей това е страшното в цялата работа... Че пазачи много, ама кой ше ни пази от пазачите - не е известно...

Не знам защо го казваш това, от няколко дена графиките бележат "плато", ше рече, че ситуацията не се влошава... Даже дневната смъртност има много лека, но добре забележима тенденция към спадане... Информацията е от взета от тук - https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ - към 11 Април 2020, 20:51 PDT.

image.thumb.png.c4bb1112124fac1456b84e1bf6951176.png

Нищо не пречи, утре да има нов пик на графиката, но днешните данни (тези на които може да се направи изказване към днешна дата) сочат друго! В смисъл не показват влошаване...

Нали точно ти първи и много убедително обясняваше, че маските не ни предпазват, ако сме здрави. Нали, ако не съм скупчена с някого или на по-малко от два метра не мога нито да го заразя, нито да прихвана. 

Носих маска днес. Като аксесоар-ключодържател, щото не е уточнено къде и как да си я нося, нали.

Не изгорях.

Там където работя си спазвам изискванията изрично вменени ми със заповед. Маска, ръкавици, дезинфекция на повърхности през половин час, дезинфекция на телбода, дръжки на врата, химикалки,копче на ксерокс. Общо взето едни 2-3 часа ми отиват в излишно губене на време като мога да отметна доста работа, която не намалява заради извънредното положение.

И накрая да ми забранят да излизам въобще, е...престъпление да бях извършила, разбирам, но така е доста прекалено вече!

Нека някой посмее да ме доближи, за да ме глобява, аз ще го съдя!

За това и обясних, че аз съм отговорна за здравето си и бих и спазвам наложени мерки, които не нарушават свободата ми за свободно придвижване. Ако в конституцията или депутатите гласуват закон, с който ме задължават да нося маска, може и да си помисля дали ще съм нарушител пък нищо, че невеж и незапознат със законите.

Така че, заповедта на министъра да си я изпълнява министерството му!

Торбички за прахосмукачка са идеалния материал за маска.

https://www.n-tv.de/panorama/Staubsaugerbeutel-gut-als-Maske-geeignet-article21706153.html

Малко тъпо, че затварят откритите пазари, но вчера на пазара беше лудница от пенсионери. Грам не им дреме, наистина. А сега какво, зеленчуци и плодове пак от монополистите - големите вериги. А вътре да не би да е по-безопасно?! 

Пак хиляди безработни. 

Когато мерките не са адекватни на ситуацията, анархията е гарантирана!

преди 32 минути, ostavime написа:

Малко тъпо, че затварят откритите пазари, но вчера на пазара беше лудница от пенсионери. Грам не им дреме, наистина. А сега какво, зеленчуци и плодове пак от монополистите - големите вериги. А вътре да не би да е по-безопасно?! 

Пак хиляди безработни. 

Щом не знаят как да се държат човешки и не спазват правилата.

Българина си е българин! После като ни кажат, че нищо не става от нас, или разбираме само  от тояга, да не се обиждаме!

Въпреки апела: В "Света Неделя" се причестяват с обща лъжичка (СНИМКИ)

преди 5 минути, acnekt написа:

Щом не знаят как да се държат човешки и не спазват правилата.

Абсолютно съм съгласен, но в магазините не е по-разично. Или в градския. Дори ми се струва по-опасно, защото е затворено пространство. 

А така, браво! Тия са много умни бе!

ЕК предлага възрастните да бъдат изолирани до края на годината.

А тя за много млада ли се има? На 61 години!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 8 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

вируси по машините има

машините.. Вируси по машините. :) Скица!!! Сега разбирам че ти пишеш това "от машина" - на Тюринг, вероятно, някъде по времето на Рамзес 3

Старшинка, какво става? Значи вече все повече се спряга някакъв глад. И ти - да не останеш по-назад. А ти точно - за какъв глад, нали имаше колко си имота - та софия, та сливен... :) Ти глада от службата в армията ли си го спомняш?  В една тема си селянин, в друга - християнин в битово-народняшка версия, в трета - комунист от старите идеалисти, в четвърта - защитник на гладните, на обществото, загрижен, правдив, мъдър... Че интересите още били и "програмируемите устройства"... Въобще държиш на клоуна в себе си... с дедовите диветини.

Какви още роли имаш, или ги пазиш за изненада на публиката?

Не знам този анализ някой дали го пусна:

http://epicenter.bg/article/Valentin-Radomirski--Koronavirusat-kato-stsenariy--ili-chaka-li-ni-nova-era/213010/11/0

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Ако не плашеха,няма кой да спазва карантината.Ще мине време,ще се разбере истината за цифрите,които ни навират пред лицето.Сега просто хвърлят дръвца в огъня,за да не изгасне.А ти несъзнателно го духаш,за да се подпали наново.

В Испания каква е информацията от първа ръка? Преувеличени ли са данните? Да пишат, че умрял от коронавируса, а той само да е присъствал при други смъртоносни болести? Щото в САЩ го правят.

преди 26 минути, barbuncela написа:

А така, браво! Тия са много умни бе!

ЕК предлага възрастните да бъдат изолирани до края на годината.

А тя за много млада ли се има? На 61 години!

За Западните държави и без карантина старите хора бяха и са все още <<^^захвърляни^^>> в някакви домове за стари хора. Я мине някой роднина, я не. Нещо като посещение в затвора.

Вътре отношението е за не разправяне, но поне е по-добре от българските домове за стари хора. Маалко по-добре. 
Но ти знаеш как са нещата в Италия.

Малките ги <<^^хвърлят^^>> в градини, децата в училища ги <<^^хвърлят^^>>. Те така.

преди 13 минути, Lumberman написа:

Не знам този анализ

кво ти пука - като липсват анализи в темата, пускайте който квото докопа.

Точно този - прочете ли чий е анализа? Това откога се нарича "анализ"? :)

* Валентин Радомирски завършва Московския държавен институт за международни отношения. От 1976 г. до 1992 г.  работи в Министерство на външните работи на България, (при Тодор Живков) като преминава всички рангове от стажант-аташе до пълномощен министър. Бил е извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Румъния и неакредитиран посланик в Молдова. (разбира се няма да споменат за досието му, щото тая "кариера"... )

В периода 2005-2009 г. е съветник по външната политика и националната сигурност в кабинета на министър-председателя (Сергей Станишев - опаааа).

Съосновател и член на Българско дипломатическо дружество (всичките "дипломати" завършили в Москва, в един и същи "институт"). Носител на почетния знак „Златна клонка на МВнР”.

Мдаааа - анализи.

преди 2 минути, acnekt написа:

За Западните държави и без карантина старите хора бяха и са все още хвърляни в някакви домове за стари хора. Я мине някой роднина, я не.

Е...те са по-развити, с по-голяма култура, изобщо по, по по!  Ние нали се учиме от тях, но явно не сме стигнали на този урок.

преди 1 минута, barbuncela написа:

Е...те са по-развити, с по-голяма култура, изобщо по, по по!  Ние нали се учиме от тях, но явно не сме стигнали на този урок.

Глупости. Никаква култура, дисциплина. Всеки прегърбва, който може. Всеки скача според тоягата. Далавери, бизнес..

преди 42 минути, barbuncela написа:

Българина си е българин! После като ни кажат, че нищо не става от нас, или разбираме само  от тояга, да не се обиждаме!

Въпреки апела: В "Света Неделя" се причестяват с обща лъжичка (СНИМКИ)

И кво е виновен българина в случая? Вижда се че и посетителите даже не са много. На БПЦ беше ли и казано да извърши богослужението при затворени врати? Беше. Свещениците направиха ли го? Сега ще има ли за тях зверски глоби? Щото това е равносилно някой кръчмар да си отвори кръчмата в момента. Ще го съдерат от глоби! И какво излезе сега- че българските кръчмари са по- добросъвестни хора, от българските свещенници.

преди 4 минути, _Belial_ написа:

И кво е виновен българина в случая? Вижда се че и посетителите даже не са много. На БПЦ беше ли и казано да извърши богослужението при затворени врати? Беше. Свещениците направиха ли го? Сега ще има ли за тях зверски глоби? Щото това е равносилно някой кръчмар да си отвори кръчмата в момента. Ще го съдерат от глоби! И какво излезе сега- че българските кръчмари са по- добросъвестни хора, от българските свещенници.

Най-много се отвратих че пред църквите има пазар. Продават на входа и свещи. Ужасно е.

Говоря за Катедралата във Варна. Сега не знам. Сигурно няма вече пазар и не продават свещи на входа. 
Преди време имаше пазар, хора по земята бяха разстлали някакви одеяла върху тях икони за продан. Друга баба продаваше мед,  някакви други буркани. Ужас. Бит пазар. 

преди 14 минути, acnekt написа:

За Западните държави и без карантина старите хора бяха и са все още <<^^захвърляни^^>> в някакви домове за стари хора. Я мине някой роднина, я не. Нещо като посещение в затвора.

Вътре отношението е за не разправяне, но поне е по-добре от българските домове за стари хора. Маалко по-добре. 
Но ти знаеш как са нещата в Италия.

Малките ги <<^^хвърлят^^>> в градини, децата в училища ги <<^^хвърлят^^>>. Те така.

Абсолютно. И то най- конкретно за Бергамо, където се оказа че има цели 69 старчески домове.

Поредната новина, която ще иде май и в двете теми, тази и политическата:

300 семейства получават хранителни пакети и тениски с образа на Бойко Борисов

Цитат

Всеки пакет съдържа захар, брашно, макарони, ориз, леща, олио, консерви и др. В пакетите има специален подарък – тениска с образа на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Не прочетох да има дори една едничка, пък дори и еднократна, кирлива маска подарък. А сме задължени от кирливото правителство маски да носим, а не герпави тениски с лика на еднокнижника.

преди 2 минути, _Belial_ написа:

И какво излезе сега- че българските кръчмари са по- добросъвестни хора, от българските свещенници.

Кажи ЕВРИКА... Освен това - църквата не може да бъде глобена. Тя не може да извършва търговски операции, не издава касови бонови, не е регистрирана в търговския закон. При нейни обекти няма право да се разпорежда НАП. Не може да се разследва от държавен орган ( с някакви изключения, вероятно... )

И още много други работи... които дават на църквата мноооого големи правомощия и в някакъв смисъл си е "държава в държавата". Затова избирането на председател на БПЦ си е нещо като избор на "държавен глава, президент и божествен наместник" - едновременно

преди 1 минута, _Belial_ написа:

И кво е виновен българина в случая?

Ама нищо бе! Но ако случайно стане това в което много бабаити си казват, че с тях това не може да стане, а други "умни" граждани твърдят, че в черква това няма как да се случи, после ще настъпи такъв вой дивашки, че правителството и институциите ще бъдат обвинени във всички земни и неземни грехове, че не са взели мерки! Не е севте, да се случват такива работи! Българина си е българин.......... на мястото на точките сам постави думата!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.