Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, Ъндъртейкър написа:

Вие сте башкЪ луди :P

нали се сещаш за едно изследване, че всеки четвърти софиянец е с психични отклонения ;)  Абе що не си избрахте всеки трети :P

Кои пък ще са тези, които минават да съобщават? И какво като ми съобщят, ако не подпиша някъде: Запознат/а, на какво основание ще ме глобят?

Не могат да ми заповядват, ако не ми осигурят условия. Това и при робите го е нямало.

Ултрамалоумщини. Нека пък ме глоби някой, че съм без маска, ще ги съдя до дупка, че ми ограничават свободата и злоупотребяват, при положение, че не съм болна, нито заразна. Аз нося отговорност за живота си. Толкова.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 минути, Ъндъртейкър написа:

Ся София милион хвана ли?

еее по-малко трябва да е, със сигурност

преди 3 минути, Maleficient написа:

Кои пък ще са тези, които минават да съобщават?

в Гео Милев патрулката обиколи да съобщи

голямата важна па тя пфу, заради такива като теб сме на тоя хал

преди 13 минути, Maleficient написа:

Кои пък ще са тези, които минават да съобщават? И какво като ми съобщят, ако не подпиша някъде: Запознат/а, на какво основание ще ме глобят?

Не могат да ми заповядват, ако не ми осигурят условия. Това и при робите го е нямало.

Ултрамалоумщини. Нека пък ме глоби някой, че съм без маска, ще ги съдя до дупка, че ми ограничават свободата и злоупотребяват, при положение, че не съм болна, нито заразна. Аз нося отговорност за живота си. Толкова.

Аз на драго сърце ще им дам парите :) Ще им кажа - заповядайте господа, а сега се обърнете надясно и кажете зеле на скритaта камера :P

преди 15 минути, _Belial_ написа:

Бойко Борисов и лакеите му.

Специално в този случай не съм убеден.Нека мине тупурдията, тогава ще се разбере.И ако е виновен ще го набием.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8441361

Ей тези ще ги следим и ако до 2-3 седмици там не настане мор, значи мерките са били прекалени.

В САЩ положението се влошава:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8441220

преди 5 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

натрупването на определено нещо в организма на човека след злоупотреба със въпросната техника базирана на това 3,4 или 5G

Няма как да минат тия в техничарски форум. Може би - в бг-мама, или някъде сред народните кифли и кифльочи. :)

Злоупотреба... с техника - весело е някак, натрупване... на радиация няма как да има. Излъчването на ЕМВ в този диапазон от честоти - не е радиация. За останалите неграмотни

глупости - не ми се занимава.

Аман от хора които дори не са минали през средното , а вече са академици и професори. Но най-важното е че имат мнение.

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Просто се нарича глад.

Нарича се дедови диветини. Ревльовците дето умрели от глад, милите. Да ви ожали човек - най-ниската каста от бедни, гладни, жадни... и необразовани. Но пък - с интернет и компютър някакъв. Че и чак с надувки че ползват гугъл и уикипедия. Мислех че ромите, от най-пропадналите, са така... но не... не.

От друга страна - нахакани, горди, неособено интелигентни... и гладни, уплашени, играещи на смели, хитри, съобразителни...

В тая връзка - защо дружно не напишете една (ре)петиция до Влади-мир - така, да го помолите за по-мощи, поне да не умрете от глад и жажда. Може и водка да прати въпросния - ако правилно се помолите. И... ето го спасението и рая. От мен да мине - няма да взимам такса за идеята, да видите че и аз съм благо-дарител.

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

Ами, да ти кажа, според мен това - ако е фейк наистина - е дело просто на сплетник по-скоро, не на "властта". Има просто много, много лоши хора, които искат да всяват раздор, да гледат кръв и се облизват. Иначе, аз много-много не разбирам, а и не ми се занимава, чекнах снимката с някакъв онлайн инструмент, дето копае метаданни, но не знам, някой който разбира да провери. Това, което разбрах е, че принципно Фейса и Туитър чистят метаданните на изображенията в тях. Конкретно за това ми даде различни данни, сред които името на известен фотограф - Георги Палейков и нещо DateFormatProfile, не съм сигурен - и показваше дата 2009-31-03 или нещо подобно - но това не е май датата на снимката, а нещо друго. Все пак би било интересно да се проверяват подобни неща. Има свободни инструменти за тази цел (както и разбира се инструменти за редактиране)...

@М. Николов: Кои са "ние", кои са "вие"? Докога ще го играем на "Левски"/ЦСКА. Хайде, стига провокации.

М. Николов играе в отбора на Мировците (М. Николов – Миро Николов):D

преди 1 час, haidukpikaso написа:

между другото от няколко дена в квартала не ръкопляскат в 21, странно що спряха

сигурно се пазят за понеделник за митинга

Ами като е за всички заповедта - значи за всички.

Който е болен защо ще излиза ?

Изкарахме един месец дай да прецакаме всичко - и сега по черквите ...

Не е лошо вярващ да иде на църква, но за съжаление повечето от тия, дето ще отидат са лицемери! А Господ чете в душите им и много добре ги знае! Тия същите ще си изпатят. Друго лошо е, че и много малко от поповете са свестни!

Има ли корона-вирус или всичко е заради 5 G-то?!?

преди 34 минути, karadzha написа:

Не е лошо вярващ да иде на църква, но за съжаление повечето от тия, дето ще отидат са лицемери! А Господ чете в душите им и много добре ги знае! Тия същите ще си изпатят. Друго лошо е, че и много малко от поповете са свестни!

Има ли корона-вирус или всичко е заради 5 G-то?!?

Църквата е в Душата. Там е Бог.

Не знам кво има кво няма - сега съм на 4G и аз ли си внушавам ама откакто минахме на това и животинчето ми нервно

току-що, M.Николов написа:

Е престанете да го преекспонирате това!

Никой не ви е спрял да видите слънце, просто трябва да спазвате дистанция и да ходите с маска.

И пак, "ходите". Медиите даже май и не разбираш каква сила са. А медиите на Пеевски/Домусчиев, съвсем (други няма). Няма "ние" и "вас". Наистина ли толкова лесно се подават хората на пропагандата и манипулациите? Ти самият цитираш "24 часа", знаеш, че това е на Пеевски, знаеш много добре кой е Пеевски (надявам се) и се подаваш? Как е възможно това??? Верно ли никакъв филтър нямаш?

току-що, A.com написа:

Точка 2 не е вярна.

Блажени са вярващите. Тръмп избра грешния подход да се е*ава с Китай. Може би въобще не трябваше да го прави.

Стив Банън го обяснява в едно от интервютата си много добре с едно изречение - това са държава на 4000 години. Демек, ти ако излизаш срещу тях, по-добре да имаш средствата да го направиш. Ако ли не stay the fuck away. Последните две изречения от мен.

преди 34 минути, haidukpikaso написа:

Църквата е в Душата. Там е Бог.

Не знам кво има кво няма - сега съм на 4G и аз ли си внушавам ама откакто минахме на това и животинчето ми нервно

При 4G ли е нервно? Антената да не е наблизо? Щото сестрата е с 4G, ама котето си ми е добре. Обаче антената е далече от нас.

Аз лично не ходя на църква, въпреки че съм вярващ. Но има хора религиозни и искрено вярващи. Добре е да идат на църква. Тях Господ ги пази!

току-що, karadzha написа:

М. Николов играе в отбора на Мировците (М. Николов – Миро Николов):D

Не мисля. Особено за Путинова Русия, нещата, които споделя като линкове (подадени му или не) са си така (освен за Сирия, там е сложно...). Аз заради това, което Путин прави по отношение на пропагандата, руски медии не отварям/гледам отдавна,  руски филм след 2008 "нормален" не съм гледал.

При 4G ли е нервно? Антената да не е наблизо? Щото сестрата е с 4G, ама котето си ми е добре. Обаче антената е далече от нас.

Да, нервно ми стана писито, не че ми притрябвало 4G ама компанията ни мина на това.

Не знам къде е антената, може ли да се разбере, и при положение че съм на последен етаж та

преди 2 минути, Мальчик Бананан написа:

Не мисля. Особено за Путинова Русия, нещата, които споделя като линкове (подадени му или не) са си така (освен за Сирия, там е сложно...). Аз заради това, което Путин прави по отношение на пропагандата, руски медии не отварям/гледам отдавна,  руски филм след 2008 "нормален" не съм гледал.

За М. Николов това е повече шега, но доста народ тук мислят като Миро в известна степен относно рестрикциите при короната.

За М. Николов това е повече шега, но доста народ тук мислят като Миро в известна степен относно рестрикциите при короната.

В смисъл?

преди 2 минути, Мальчик Бананан написа:

В смисъл?

Някои тук оправдават рестриктивните мерки, а дори не отчитат какъв глад се задава. Трябва да има карантина, но мерките са доста прекалени. Хареса ми виждането на президента Радев по въпроса, мненията ни съвпадат, но той поне е публична личност. Лошото е, че топката е у Боко кухата Тиква и Муфтаджийски, а те действат доста неадекватно в случая, а и доста лъжат и панират положението. Единствен плюс при взетите мерки е, че бяха взети навреме, но целта им бе да изолират президента и да продължат с кражбите (оказа се, че американците въобще не са получили милиардите за уж предплатените F-16. Значи 2-3 милиарда пак са откраднати.)

преди 5 часа, _ramus_ написа:

глупости - не ми се занимава.

Един въпрос: Кой свърза 5G с CО-19, а?! И кой продължава глупостите, а?!

Да чета някакви психоанализи за паранои от човек който си няма никаква представа от вируси за мен е забавно, но на други ...

Да, вируси по машините има ... те просто са вид затворен код, който с подходящия инструмент го виждаш какво прави ...

От тук на сетне, да, има истерия, и да реална е опасността от този "коронавирус", но съвсем в друг аспект....

Дали е за бг-мама, а?! или за бг-баща, бг-трети пол и т.н., а?!

Определено не е опасен за бг-дядото ... :) 

Драги ми ИИ-чо, да се подценява вид информация и да си заравяш мислите в техниката е същото, все едно да си щраус забил глава в пясъчника на "Калдата" ...

Да си жив и здрав!

п.п. В действителност к'во ти пука за обществото, а?! Май нищо .... Де колко си умен ... :) 

преди 10 часа, Мальчик Бананан написа:

:offtopic_s:Да не говорим такси обслужване-мобслужване, които между другото бяха вдигнати в края на миналата година... И отделно, това, за което говориш... Аз примерно, не искам си плащам тела, имам си вайбър, като падне лев ще го платя. При безкешово общество, няма бате - достъп до сметката ти, идва датата на плащане - автоматично една сума изчезва от нея.

Сега ми дойде sms от оператора колко да му давам ... и виждам колко е солидарен и помага да си стоим в къщи .... ;) вместо 50 - 56 ... това за мен, а за жената вместо 20 - 30 ... че и малък пакета, т.е. няма такъв  .... ;) 

Свинското: Преди чумата - 8 след чумата 12 .... и то тук в "провинцията ... агнешкото - 19 - 6 живо тегло .... 20 - 7 ...

Банките: За пет години имам натрупана 5 лв. лихва на депозит .... за сметка на това всеки божи месец ми вземат 2 или 3 лв....

Хайде, как бе заговорих като "възрастен" с модерното - дигитално (цифрово де) ... сериозност ...

И някои да отрича, че опасността не е реална .... някак си не върви ....

Метода който бе приложен към България, за да се оберат спестяванията на населението сега се прилага към цял свят ...

Това ако не е опасно ... здраве му кажи ... работи и получавай кредит и ако не .... то си вънь .... ;) 

Мда, модерни времена, а що се касае за вируса, да има го и реално не се знае колко още ще нараства и затова правителствата са взели превантивни мерки ....

Има си математически модел за разпространение на вид щам и т.н. ... до колко има и нерегистрирани заразени вече, а?!

Да, към определен кръг от хора е смъртоносен, но все още няма данни, т.е. към коя група хора е насочено това нещо да убива ...

Анализите в момента текат на база смъртността и те първа ще се разбере към кой точно въпросния вирус е смъртоносен и към кой не.

Ти, знаеш ли примерно, дали ще е смъртоносен за теб?! А????

К'во им пука на някои умни хора, а?! Нищо!!! За тях, другите са кръгла НУЛА!!! Ненужни!!! Ако си след тях ... добре, но не и пред тях ... :)

п.п. Пазете другите!!!

преди 9 часа, Мальчик Бананан написа:

Те СЗО още от началото казваха 18 месеца (колкото продължава официално свинския грип - който не си е тръгвал).

...

Ми това е статистиката от появата на всеки нов щам/патоген... Минава през света на три вълни в продължение на 18 - 20 месеца (есен-пролет-есен или пролет-есен-пролет)... След това популацията получава стаден имунитет и ситуацията кротва...

преди 6 часа, M.Николов написа:

Е престанете да го преекспонирате това!

Никой не ви е спрял да видите слънце, просто трябва да спазвате дистанция и да ходите с маска.

Ай ся да ги видя сички тия дето изреваха по кубик сълзи от реване да се забранят фереджетата и паранджите, на мюсюлманките... Не можело да си крият лицата, по кой знае каква причина (всъщност добре прикрита верска непоносимост), а ся задължително с маска, шал или фередже! Мо̀реее...

преди 6 часа, Maleficient написа:

...

Непознаването на нормативните актове (закони, заповеди, нареждания, циркуляри), не отменя носенето на наказателна отговорност. В смисъл, запознат(а) или не, подписал(а) или не, ако те хванат в нарушение изгаряш... Ей това е страшното в цялата работа... Че пазачи много, ама кой ше ни пази от пазачите - не е известно...

преди 6 часа, M.Николов написа:

...

В САЩ положението се влошава:

...

Не знам защо го казваш това, от няколко дена графиките бележат "плато", ше рече, че ситуацията не се влошава... Даже дневната смъртност има много лека, но добре забележима тенденция към спадане... Информацията е от взета от тук - https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ - към 11 Април 2020, 20:51 PDT.

image.thumb.png.c4bb1112124fac1456b84e1bf6951176.png

Нищо не пречи, утре да има нов пик на графиката, но днешните данни (тези на които може да се направи изказване към днешна дата) сочат друго! В смисъл не показват влошаване...

преди 28 минути, darkterminal написа:

Не можело да си крият лицата

Се .... хм .... те анонимните почнаха първи ...

Il suicidio della sinistra nell'epoca della globalizzazione ...

;) 

п.п. Култура vs култура .... нищо повече ....

Какво беше .... все още имам някой и друг лев и ще си платя глобата, че съм без маска, за да са доволни мюсюлманите ... :) 

преди 9 часа, Мойра написа:

Има хора, които страдат от дихателни проблеми - изкривена носна преграда, астма, алергии и пр., а те не могат да носят маски.

Те какво да правят?

Да не излизат с месеци навън ли?

Точно хората с дихателни проблеми, трябва да се предпазват най-много.
Маските трябва да се носят на места където има струпване на хора , най-вече в магазините.
Защото не знаем там кой е вирусоносител и кой не. Както се вижда, много хора могат да бъдат носители дни наред без да имат симптоми.

преди 11 минути, skalata_73 написа:

Не забравяйте маските 

:offtopic_s:

И мотиките ... :) 

В момента се преквалифицирам на копач ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.