Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

DtCqC0PVAAATdsn?format=jpg&name=small

https://bg.wikipedia.org/wiki/Панголини

Долу в лявата страна на корицата, където е Бразилия и където е баркода е животното люспеник, което се смята че е тръгнала заразата, а и EVENT 201 също посочиха като източник на заразата Бразилия. За техния сценарии за някакъв нов вирус при тренировачния ден.

https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

https://news.mongabay.com/2020/02/illegal-pangolin-trade-may-have-played-a-part-in-coronavirus-outbreak/

Именно този бозайник се търгува нелегално и най-много в и с Китай, Виетнам. Той е най-търсаният сред нелеганите пазари от трафикантите. За периода 2010 до 2013 милиони  люспеници бяха по международните пазари от трафиканти.

https://www.africanews.com/2020/03/04/ivory-coast-burns-3-tonnes-of-pangolin-scales-seized-between-2017-2018/

Примерно африканнската държава Кот д'Ивоар е  изгорила  3 тона иззети люспеници за периода 2017 - 2018

Според National Geographic

https://www.nationalgeographic.com/animals/2020/02/pangolin-scale-trade-shipments-growing/

Незаконната търговия с люспеници си продължава да расте, а с нея се  увеличава и престъпнитете мрежи на трафикантите

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 34 минути, XEPO-1 написа:

Да,прав си,задръстен съм понеже не гледам турски сериали и изобщо не съм си направил труда да видя с кого се оприличава въпросния капацитет по леки настинки.Ти като си много отпушен кой от всички си  https://www.google.com/search?q=nikssi&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjupNrHlPfoAhUUw8QBHUmPCQsQ_AUoAnoECA8QBA&biw=1366&bih=613 

Смешник. Бих казал ОФцъ бе , офцъ. Аз също не гледам турски сериали ама поне мога да търся в Гугъл за разлика от разни къдрокоски.

преди 55 минути, XEPO-1 написа:

Цитат на коментар от същата статия-

"Люĸ Moнтaниe нaиcтинa e cпeчeлил нoбeлoвa нaгpaдa зa yчacтиeтo в oтĸpивaнeтo нa cпинa, нo cлeд тoвa ĸapиepaтa 
мy и нayчнaтa дeйнocт pязĸo зaпaдaт. Heгoвo „oтĸpитиe“ e тeлeпopтaциятa нa ДHK, ĸaтo чacт oт oбяcнeниeтo зaщo 
„paбoти“ xoмeoпaтиятa, paдиo вълни излъчвaни oт ДHK зa oбeн нa инфopмaция c бaĸтepиитe, лeчeниe нa ayтизъм c aнтибиoтици…
Извecтни ca и нeгoвитe зaлитaния пo aнтивaĸc идeoлoгиятa ĸaтo cъщo e и aĸтивeн члeн нa движeниeтo aнтивaĸc зaeднo c Aндpю Уeйĸфилд
 и Джeни MaĸKapти.

Зaгyбил e yвaжeниeтo нa нayчнaтa oбщнocт и чecтo e oбeĸт нa пpиcмex. B тaзи cвeтлинa нeгoвитe мeдийни изяви и 
пceвдoнayчни eĸвилибpиcтиĸи нe тpябвa дa ce взимaт нa cepиoзнo."

Значи някакъв си шушлек, коментира злобно Нобелов Лауреат и ние трябва да му вярваме?

преди 4 минути, nikssi написа:

Смешник. Бих казал ОФцъ бе , офцъ. Аз също не гледам турски сериали ама поне мога да търся в Гугъл за разлика от разни къдрокоски.

Изобщо не се съмнявам,че имаш поне две-три дипломни работи по ровене из нета.

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Значи някакъв си шушлек, коментира злобно Нобелов Лауреат и ние трябва да му вярваме?

Еми при положение,че в тази тема подобни шушлеци коментират злобно цели здравни организации реших,че ще е добре да попрегледаш "трудовете" на въпросния Нобелист особено след наградата.

преди 7 минути, XEPO-1 написа:

Еми при положение,че в тази тема подобни шушлеци коментират злобно цели здравни организации реших,че ще е добре да попрегледаш "трудовете" на въпросния Нобелист особено след наградата.

Коментират ама с факти и аргументи! А твоя шушлек само си коментира.

преди 1 час, FusE написа:

"София Прайд" 2020 се отменя зареди коронавируса. 

Е тва вече не се търпи :D

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sofija-prajd-2020-se-otmenja-zaradi-koronavirusa.html

Твърде скромна полза от карантината, на фона на батака който предизвика.  :)

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ами на мен ми се струва, че това защитава мойта теза. 

Кой може да командва Европа отвън ?

Не са успели тогава, ама сега успяха. И не само в Европа, те целия свят подлудиха. 

Този човешко същество ли е?

Някои да вижда, някого да е с маска? 18.04.2020 Берлин. 

Даже не знам дали има някаква карантина. Въобще имало ли е?

преди 2 минути, acnekt написа:

Някои да вижда, някого да е с маска? 18.04.2020.
...

Ас видех един... На 33:34 от дясно, до бусчето...

Оше един на 33:54 по средата с жълта маска - леко вгръб...

преди 4 минути, darkterminal написа:

Ас видех един... На 33:34 от дясно, до бусчето...

Оше един на 33:54 по средата с жълта маска - леко вгръб...

Добре, сравни с този протест в Израел и този в Берлин. Няма ли разлика?

преди 4 минути, acnekt написа:

Някои да вижда, някого да е с маска? 18.04.2020 Берлин. 

Даже не знам дали има някаква карантина. Въобще имало ли е?

Аз бих попитал къде освен в България маските са задължителни.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Свинско Същество

СЗО (Свине За Охранване)

"Човек не може да разбере хода на света ако си мисли, че хората постъпват винаги мъдро. Лудостта е един от основните принципи на Историята"
цитат, не помня автора

преди 3 минути, XEPO-1 написа:

Аз бих попитал къде освен в България маските са задължителни.

В Байерн, Заксн, Хесн, Mecklenburg-Vorpommern...Австрия...

преди 1 минута, Sleda написа:

"Човек не може да разбере хода на света ако си мисли, че хората постъпват винаги мъдро. Лудостта е един от основните принципи на Историята"
цитат, не помня автора

Е, неее

Това е синдрома на трезвения на масата с пияни.

Вън от контекста. Тез тъпанари около мене що се лигавят и се хилят на простотии. 

В контекст си има причинно следствени връзки като стой та гледай. И може да се анализира и прави разследване.

Като усетиш, че не си в час, търсиш как да влезеш в час

преди 15 минути, acnekt написа:

...

Добре, сравни с този протест в Израел и този в Берлин. Няма ли разлика?

Ти пита за маски, ас отговорих за маски... Ся протести не ми се сравняват... Но да две маски за 20 секунди на толкова много хора са малко и са изключение...

преди 5 минути, acnekt написа:

В Байерн, Заксн, Хесн, Mecklenburg-Vorpommern...Австрия...

На всички тези места е задължително да ползваш маска влизайки в магазин или закрито обществено място.На повечето от изброените места маските се раздават безплатно при влизане в хранителен магазин,например.Единствено,до колкото знам,Чехия е въвела изискване от гражданите да носят маски или по друг начин да покриват устата и носа си на обществени места.Изобщо защо трябва да се смята,че мерките срещу вируса са еднакви за всички страни и защо изобщо трябва да се сравнява България с повечето най-силно развити  страни в Света.

преди 14 минути, darkterminal написа:

Ти пита за маски, ас отговорих за маски... Ся протести не ми се сравняват... Но да две маски за 20 секунди на толкова много хора са малко и са изключение...

Сигурно има 1 процент, даже не знам,  дали има 1 процент които носят маска. Протестът в Израел пък обратното 1 процент сигурно не носят маска. И са на разстояние хората. 

преди 12 минути, XEPO-1 написа:

На всички тези места е задължително да ползваш маска влизайки в магазин или закрито обществено място.На повечето от изброените места маските се раздават безплатно при влизане в хранителен магазин,например.Единствено,до колкото знам,Чехия е въвела изискване от гражданите да носят маски или по друг начин да покриват устата и носа си на обществени места.Изобщо защо трябва да се смята,че мерките срещу вируса са еднакви за всички страни и защо изобщо трябва да се сравнява България с повечето най-силно развити  страни в Света.

Не знам дали дават маски безплатно. Четох за столицата на Саксония, Дрезден да дават някакви маски пред общината.https://www.tagesspiegel.de/politik/schlange-ueber-mehrere-hundert-meter-kostenlose-masken-sorgen-in-dresden-fuer-menschenauflauf-/25755808.html

За други региони не съм чел. Маските струват с 10 пъти по-скъпо от нормалната цена и повечето идват от Китай.

Сега. Като са казали, има-няма ефект, трябва да се носят маски.

Може да са always а крилца, ама са си маски.

opt1587402598v.jpg

Трябва ред да има. Щото ако няма ред, почваш да психясваш и трепеш комунисти и СЗО.

преди 5 минути, acnekt написа:

За други региони не съм чел. Маските струват с 10 пъти по-скъпо от нормалната цена и повечето идват от Китай.

Абсолютно!Една хирургическа маска струваше 0,70 цента,а сега е близо 4 евро в аптеките.

преди 14 минути, skalata_73 написа:

Сега. Като са казали, има-няма ефект, трябва да се носят маски.

Може да са always а крилца, ама са си маски.

opt1587402598v.jpg

Трябва ред да има. Щото ако няма ред, почваш да психясваш и трепеш комунисти и СЗО.

Проблемът на маските е първо не предпазват кой знае колко, второ се заразяват и предават лесно вируси, бактери и всякакви други мизерии, които са се събрали по нея и това достига лесно до носа и устата ти. Трето много е деликатно и опасно.  Нещо като ръкавиците. Нож с две остриета е. Трябва внимателно да се подходи. Тези работи обикновенно ги знаят медицинските лица. Как да боравят с тях. 

По дрехите също се лепват всякакви мизерии..

Презумпцията за дискусията е, че Ковид 19 съществува. ( сега колко ще ме хранят...) То малко като Bitcoin, всеки знае, че го има, никой не го е вижда, но много хора търгуват с него. Питам аз, къде изчезнаха смъртните случаи на сезонен грип и пневмонии??? статистически- около 100 на месец (Бг)? Къде са???Всичко е Ковид...

Има умни хора в този форум, които само се заяждат, че поставяме под съмнение, една ... световно известна истина, предизвиквам ги да ми предоставят доказателство, че ковид 19 съществува. Прие се като аксиома, преди теоремата да е доказана. За най- напомпаните привърженици на тезата" Ковид е реална опастност" глътнете си малко егото и се замислете, че може и да не сте прави. 

https://www.facebook.com/groups/Bulgaros/?multi_permalinks=3229610803739329&notif_id=1587388230316120&notif_t=feedback_reaction_generic

https://www.davidicke.com/article/567785/us-doctor-authorities-fixing-death-figures-telling-us-put-covid-19-death-certificate-even-without-proof

?multi_permalinks=3229610803739329&notifще кажете глупости- еми- сериозно? то като гледам статистиките, няма реална разлика в общата смъртност... 

преди 2 минути, acnekt написа:

Проблемът на маските е първо не предпазват кой знае колко, второ се заразяват и предават лесно вируси, бактери и всякакви други мизерии, които са се събрали по нея и това достига лесно до носа и устата ти. Трето много е деликатно и опасно.  Нещо като ръкавиците. Нож с две остриета е. Трябва внимателно да се подходи.

Тези работи обикновенно ги знаят медицинските лица. Как да боравят с тях.

Процента, процента (както ще кажат тука революционерите). Може да не предпазва на 100 процента, но риска да се заразиш, или да предадеш заразата е по-малък, ако носиш маска.

Аз си държа на мнението, че въпреки че много от нас ще прекарат вируса ( а то 100 процентово има такъв) трябва да се спазват правила. Аз лично съм си поръчал 100 маски FPP3 и ги сменям всеки ден (употребяваната за дена я хвърлям). С доставката ми изленаха по 2.53 лв. 

Предпочитам да намаля риска, отколкото да се правя на недосегаем и да рискувам моето и на тези около мен здраве. А тези, които пушат за по пет и кусур лева цигари на ден, а ревът че нямат пари за маски не искам и да коментирам.

И да, всеки ден го повтарят и по телевизора. Целта на всичката тази галимация с карантина и прочее е, че се опитват да не настане бум и да блокира изведнъж здравната система и т.н.т.

Вирус ще има и след карантина и извънредно положение, но целта мисля е ясна. 

Който не разбира, или не иска да разбере да си прави революции и да се бие с вятърни мелници. Само факта, че в цял свят са предприети мерки трябва да говори, че има опасност.

Санчо Пансовците да се оправят. Всеки е свободен да прави каквото си иска.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.