Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 час, jhoro написа:

Едната жълтица или и двете?  😘

дванайсетте...оки...напАльони

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 19 минути, Реджеп Иведик написа:

Мразя да ми слагат намордник и да ме спират и да ме питат къде отивам и защо.

То всеки мрази бе, пич!

Но има и нещо друго, когато живееш в общество от хора, има определени ограничения и когато ги прекрачиш ти навлизаш вече в личното пространство на някой друг от това общество, което неминуемо ще доведе до конфликт и за да не стане като в "дивия запад" и за да има някакъв ред, всички в едно такова общество приемат, че личната свобода не е безгранична.Ако искаш да не се съобразяваш с никой отиваш на някой безлюден остров и никой няма да те ограничава, в противен случай спазваш общоприетите правила.

преди 18 минути, Димитър 59 написа:

Винаги базата за сравнение е била златото

И що да е жълтото, ка може да е бялото.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Комодити е да. Ама високоликвидно комодити

Ауууу - колко сме ...циливилизовани???
Не съм ут тях, как'Гицке!

Цитат

Комодити (на английски: commodity) е термин в икономиката, който означава стока, за която има търсене, но е доставяна без квалитативна диференциация на пазара. Тя е обменима (fungible), тоест същата, независимо кой я произвежда. Примери в това отношение са петролът, хартията за тетрадки, млякото и медта. Цената на медта е универсална и се колебае дневно, в зависимост от търсенето и предлагането. В противовес - стерео системите, например, имат много аспекти на продуктова диференциация, като марка, потребителски интерфейс, възприемано качество и прочее. И колкото по-ценна се смята една стерео система, толкова повече струва.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Комодити

преди 4 минути, M.Николов написа:

когато ги прекрачиш ти навлизаш

Мии, ще почнем да ходим с пачки с фи (фи, не хи) двама метри. За да не си навлизаме в личното

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 минути, DarkEdge написа:

дванайсетте...оки...напАльони

Кът та гледам - по-скоро ... наполеонки!

Spoiler

памучни фланелки и наполеонки дълги гащи в Бельо в гр. Сандански ...

преди 2 минути, DarkEdge написа:

И що да е жълтото, ка може да е бялото.

Или пък червеното?

Само да припомня златото се яде. Има доста ястия със злато. Тъй, че по-добре злато, отколкото макарони.

Цитат
jhoro реагира на това

На теб ти е смешно на мен още ми е мокро(тъжно). Толкова ни прибра държавата и уж с него боздисаха кубето на Пантеона в Русе.

преди 3 минути, jhoro написа:

Или пък червеното?

То е една друга тема!!!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 минути, acnekt написа:

Само да припомня златото се яде. Има доста ястия със злато. Тъй, че по-добре злато, отколкото макарони.

И се пие! Например

c387a88c05ed2a25e1829988aae783dfeea67066.jpg

преди 5 минути, DarkEdge написа:

На теб ти е смешно на мен още ми е мокро(тъжно). Толкова ни прибра държавата и уж с него боздисаха кубето на Пантеона в Русе.

Имали СТЕ - прибрали СА ВИ!

Не, че факта ме кефи ...

преди 14 минути, M.Николов написа:

ти навлизаш вече в личното пространство на някой друг

В какво лично пространство навлизам, когато не нося намордник бе

преди 14 минути, DarkEdge написа:

ка може да е бялото.

сладко

Само не разбрах, защо не от самото начало на Пандемията, примерно официално от СЗО, казаха 27.01.2020 че има Пандемия, не пускаха в магазина хора без маски, а чак след 3 месеца.

Защо не от Януари, а чак след 3 месеца.

https://bnr.bg/post/101266838/germancite-zadaljitelno-s-maski-i-v-magazinite

https://www.24chasa.bg/novini/article/8514603

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

сладко

Тцъ, за филтъра на воТка Флирт говорех...

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

В какво лично пространство навлизам, когато не нося намордник бе

Колко пъти да се повтори?

Носенето на маска, не е за да предпазиш себе си от заразяване, а за да предпазиш другите от заразяване, ако случайно ти си заразен дори без да знаеш.

преди 9 минути, acnekt написа:

Само не разбрах, защо не от самото начало на Пандемията, примерно официално от СЗО, казаха 27.01.2020 че има Пандемия, не пускаха в магазина хора без маски, а чак след 3 месеца.

Защо не от Януари, а чак след 3 месеца.

https://bnr.bg/post/101266838/germancite-zadaljitelno-s-maski-i-v-magazinite

https://www.24chasa.bg/novini/article/8514603

Защото се доказа, че носенето на маски е ефективно.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Носенето на маска

Не носенето на намордник е гражданско неподчинение. Аз си плащам глобите. Не ми ги плащаш ти. Анадънму ? 

В личното му пространство съм навлизал бааа

преди 1 минута, M.Николов написа:

Много се съмнявам, че си платил и една глоба до сега, ама се дуеш, като паун.

Не е на магарето работа, дали съм платил. Аз ги плащам, като ме фанат, не ги плащаш ти, че да ми ги броиш. Ясно ли ти е ?

Не нося намордник и няма да нося !

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Не е на магарето работа, дали съм платил. Аз ги плащам, като ме фанат, не ги плащаш ти, че да ми ги броиш. Ясно ли ти е ?

Ясен си, бре! :D

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Не нося намордник и няма да нося !

То това е до уважение към хората....или го имаш или не.

преди 1 минута, M.Николов написа:

То това е до уважение към хората....или го имаш или не.

Не, това е до самоуважение. Или го имаш или не.

Какво им пука на хората дали нося или не нося намордник ?

преди 1 час, M.Николов написа:

Защото се доказа, че носенето на маски е ефективно.

Като преди това дрънкаха обратното. И искат хората да им имат доверие. Днес едно дрънкат, утре друго. Впрочем едно време никотина бил полезен, както и хероина, амфетамина, морфина.. но сега същите казват друго.

Ако някой ти каже в продължение на месец това ядене е отровно, гадно и не се знае какво има вътре. После същият ти каже не е отровно, как да му имаш доверие.

Ето пример.

https://www.dnes.bg/world/2013/05/21/tainoto-oryjie-na-vermahta-nachaloto-na-metamfetamina.188679

<<'"Первитин - това е тайното оръжие на Вермахта. То е поддържало войниците будни дори в моменти на смъртна умора. Стимулиращото средство от времето на Втората световна война е предшественикът на днешните синтетични дроги, пише Дойче веле.

От надписа на опаковката става ясно, че това е средство, което те държи буден. Както и че не е препоръчително да се взима постоянно. Но младият войник се нуждаел от него повече от всичко и затова моли родителите си да му изпратят още. На 20 май 1940 г. 22-годишният младеж пише в писмо от фронта следното: "Дано успеете да ми изпратите малко первитин. Той ми действа така, сякаш съм изпил няколко литра силно кафе"."">>

Прочети още на: https://www.dnes.bg/world/2013/05/21/tainoto-oryjie-na-vermahta-nachaloto-na-metamfetamina.188679

Значи излиза,че всички войници тогава преди са били друсани. Амфетки.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Те нещата са свързани.

Ако като сложиш маска,ще оправиш ли икономиката?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.