Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 13 минути, Tommygun написа:

Това че не се появява имунитет е дезинформация ,за да не натискат хората за стаден имунитет.

Това което аз бях мернал  из сайтовете, се говореше за около 26% придобили имунитет. Което е крайно малко.

Може ли малко по подробни данни с позовавне на източници за нещата които пишеш ?

Не за критика, а ми е просто интересно .

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 минути, Tiho написа:

Открай време се знае, че антителата са гаранция за защита.

Май и ти не си лекар. Антителата, са гаранция че имунната система реагира на нещо. Не са гаранция че ще го пребори. Антитела може да имаш не само ако си прекарал инфекцията, но и ако в момента си болен. Също и малко след началото на инфекцията. Да, наличието на антитела при здрав човек, обикновено се приема, че той вече е прекарал болестта.

На това се основава действието на всички антивирусни ваксини. Ваксината лъже имунната система, че си заразен с нещо и тя изработва антитела. Така когато докопаш вируса, организма ти го убива докато е още в малки количества и не се е размножил.

Ако не си ваксиниран, докато имунната  система получи сигнал и изработи тези антитела, вирусът вече се е размножил. Това е и проблема с вирусите- в подходяща среда се размножават много бързо.

преди 2 часа, Мойра написа:

Четейки статията, неволно си помислих за големината на чипа, който евентуално ще ни поставят заедно с ваксината?

Ами нормално е жените уж неволно да си помислят първо за големината...

Чиповете са вече в главите на някои . Именно които се плашат от такива.

Колкото по големи са страховете и фобиите им , толкова по големи са чиповете  / които няма нужда да ги има, те вече са си ги сложили оковите/

преди 33 минути, Tiho написа:

Аз не виждам радари. Това е видеозапис. Спокойно може да са тествали разни холограмни ефекти на нищо неподозиращи пилоти от собствените Военновъздушни сили за да се провери дали ще прихванат целта системите и как ще реагира персоналът (така се правят изводи и за евентуалния ефект върху противника - в обстановка близко до реалната).

Да не говорим, че не е много ясно радарите как реагират на холограми. Може и да са измислили трик да въведът нещо допълнително и да ги задействат. Щом разни птици могат да объркват сигнала, с технологии и лазери, и холограми кой може да каже дали не са постигнали същото. Всичко е класифицирано още, така че не чакай новини по телевизията по темата.

Ти не ги виждаш, ама обикновено са в носовия обтекател на самолета. :) Както виждаш на видеото тези "неща" се следят автоматично от системите на самолета. Дали са радарни или оптични не съм се интересувал. Холограмите освен, че ще трябва да имитират "метал" ще трябва и да нагряват(неравномерно) този имитиран метал, че има и ИЧ системи за следене и такива, които работят в УВ спектъра, лазери и т.н. Тези холограми трябва да създават "повърхност", която да отразява и "повърхност", която да излъчва. Въобще доста работа ще трябва да свършат, или вече са свършили, създателите на тези холограми. От друга страна, преди доста години бях чел, че когато подобни холограми станат реалност, първата работа на притежателите им е да се обърнат към набожните и вярващи хора по света. По една холограма на Христос, Мохамед и Буда, които в същото време и ти говорят и няма нужда от пандемии.

Във връзка с 5G - не ходете повече на Еверест. И него са го 5G-нали.

D_W1-16_2019_2020_bul.png

D_W1-52_2019_2020_W16_bul.png

Забележки:
Данните за 2020 г. са предварителни. При ползването им моля да имате предвид, че има закъснение в регистрирането/обработването на някои съобщения за смърт или броят на смъртните случаи през седмиците на 2020 г. ще се увеличава при всяко следващо генериране на тази справка.
Данните включват всички български и чужди граждани с настоящ адрес в страната, умрели на територията на страната.
В данните не са включени българските граждани, умрели в чужбина.
Данните са разпределени по седмици според датата на смъртта.

https://www.nsi.bg/bg/node/18121/D_W1-52_2015_2020_W16_bul.png

преди 3 минути, Димитър 59 написа:

Ами нормално е жените уж неволно да си помислят първо за големината...

Ако са по- големички и подкожни, няма място за притеснение. Стисваш го с клещите и му виждаш сметката. И като те питат що не ти бачка чипа, викаш-   ааааа, кво му стана на тоя боклук бе? Бе вие да не сте ми сложили некъв дефектен? М? Яяяяя ми дайте от хубавите!  :D

преди 16 минути, A.com написа:

Ти не ги виждаш, ама обикновено са в носовия обтекател на самолета. :) Както виждаш на видеото тези "неща" се следят автоматично от системите на самолета. Дали са радарни или оптични не съм се интересувал. Холограмите освен, че ще трябва да имитират "метал" ще трябва и да нагряват(неравномерно) този имитиран метал, че има и ИЧ системи за следене и такива, които работят в УВ спектъра, лазери и т.н. Тези холограми трябва да създават "повърхност", която да отразява и "повърхност", която да излъчва. Въобще доста работа ще трябва да свършат, или вече са свършили, създателите на тези холограми. От друга страна, преди доста години бях чел, че когато подобни холограми станат реалност, първата работа на притежателите им е да се обърнат към набожните и вярващи хора по света. По една холограма на Христос, Мохамед и Буда, които в същото време и ти говорят и няма нужда от пандемии.

Холограмите СА РЕАЛНОСТ.

Че те ги използват и сега. Дори публично в медиите ги пускат, така че си представи на какво ниво са при военните - там са 10 годни напред. Примерно по време на предизборната кампания в САЩ имаше холограмни "пренасяния" на събеседници от един град в друг, в студиото (за дебат в пряко предаване по телевизията). Изглеждат точно като истински, все едно са там.

А радари както виждаш на видеото, не са показани. Няма данни от тях записани. Плюс, те се манипулират по-лесно, отколкото си мислиш, особено с насочена енергия, която директно смущава/променя/кара да реагират техните собствени енергийни сигнали. Физично не е толкова трудно да си го представиш, защото всичко са някакви вълни, а вълните могат да си взаимодействат и да си влияят взаимно. Въпрос на наука е да се измисли и най-вероятно има разработки и в тази посока. Просто не са за открито ползване, винаги военните ги пазят в тайна.

преди 1 минута, Tiho написа:

Холограмите СА РЕАЛНОСТ.

Не знам каква реалност са, но не могат да отразяват радиовълни. Лъча минава през тях и съответно радара не ги "вижда".

Това ми хареса!

93660006_2653942338224065_16622952371139

преди 10 минути, Tiho написа:

Холограмите СА РЕАЛНОСТ.

Че те ги използват и сега. Дори публично в медиите ги пускат, така че си представи на какво ниво са при военните - там са 10 годни напред. Примерно по време на предизборната кампания в САЩ имаше холограмни "пренасяния" на събеседници от един град в друг, в студиото (за дебат в пряко предаване по телевизията). Изглеждат точно като истински, все едно са там.

А радари както виждаш на видеото, не са показани. Няма данни от тях записани. Плюс, те се манипулират по-лесно, отколкото си мислиш, особено с насочена енергия, която директно смущава/променя/кара да реагират техните собствени енергийни сигнали. Физично не е толкова трудно да си го представиш, защото всичко са някакви вълни, а вълните могат да си взаимодействат и да си влияят взаимно. Въпрос на наука е да се измисли и най-вероятно има разработки и в тази посока. Просто не са за открито ползване, винаги военните ги пазят в тайна.

В Холивуд от кога използват зелен екран и пренасят актьорите къде ли не?

Видеата са от пилотските кабини. Как очакваш да видиш радара на тях. Ти и до самолета да стоиш пак няма да видиш радара. Знаеш го къде е, но не го виждаш.

Това, което виждаш на видеото е запис на HUD-а. А там се показват данни от радара, оптичните системи(ако има такива) и т.н., т.е. виждаш това, което е видял радарът.

Тези холограми явно могат следното:

1) наблюдават се с просто око и могат да се запишат на видео, т.е. излъчват и/или отразяват светлината

2) движат се, като променят скоростта и посоката си на движение.

3) евентуално отразяват радарните вълни

4) евентуално излъчват насочена енергия, която манипулира работата/показанията на радарите

5) евентуално излъчват ИЧ светлина, защото самолетите "излъчват" и в ИЧ спектъра и повърхността им се нагрява неравномерно

До тук все характеристики на твърдо тяло.

преди 11 часа, jhoro написа:

То и аз се замислям понякога (или - поне имитирам), ама само толкова!

За рутера не трябва да се мисли, това е моето мнение. Ами аз преди имах някакъв мижав интернет на PC  в съседната стая, във WC  имаше една чертичка сигнал и то като доближа таблета до вратата...да не говорим, че и 2К филми понякога трудно се гледаха през Wi Fi  на телевизора ми. Сега няма проблеми с 4K клипове. Отказах се изобщо да си купувам 7-8 метра HDMI  кабел. На телевизора съм пуснал 5-те GHz,  че е в стаята на рутера, на всичко друго по-ниската честота, та да минава и в кенефа. Щото тия 5GHz  както казахме, доста бързо затихват през стените. 

преди 44 минути, A.com написа:
преди 1 час, Tiho написа:

Аз не виждам радари. Това е видеозапис.

Както виждаш на видеото тези "неща" се следят автоматично от системите на самолета.

А вие двамата, няма ли да спрете с тези извънземни в тази тема?Те дори да кацнат и по телевизията да ги дадат,няма да е по-голяма новината,от колкото тази за ,,смъртоносния" вирус...Ама то голям цирк сега се разиграва.Да споменат по медиите за реално наблюдение на НЛО и на хората да не им направи впечатление!Ми да... някакви си летели там...короната е много по важна от тях.

преди 10 минути, Димитър 59 написа:

А вие двамата, няма ли да спрете с тези извънземни в тази тема?Те дори да кацнат и по телевизията да ги дадат,няма да е по голяма новината,от колкото тази за ,,смъртоносния" вирус...

Спирам. :)

преди 1 час, XEPO-1 написа:

95263379_522445971756647_8445245686487711744_n.jpg

Шаро, Шаро... за 4 месеца 200 000 мъртви в световен мащаб! За 4 месеца, 200 000 съотнесени към 7 милиарда, знаеш ли какво е? Нищо! Все едно никой не е умрял.

За тъпоглавите ще припомня един факт. На ден в България, от рак умират 49 човека. Разбрахте ли че на ден у нас умират толкова хора от рак, колкото от ковид за месец и половина? Бас хващам че не знаехте. А да спрем рака не се ли оказва по- важно от спиране на коронавирус? Все пак от него умират в пъти повече хора! Това че не е заразен как точно ви топли? Утре сте с рак и разбирате, че на никой не му пука за това. СЗО само предоставя некви данни, които никой не чете. Що така бе СЗО- то? Що не предприехте акция срещу рака, подобна на акцията срещу ковид?  Защото ракът е продукт на технологиите, радиацията най- вече... Докладите за нивата на радиация са безскрупулно занижени хилядократно. Всяко радио участва в радиационния фон, а той става все по- колосален. Няма проблем с 5Г ако го нямаше 4 Г... 3 г... 2 г. Няма проблем с ГМО храните, ако те гарантираха не само устойчивост на културата и бърз растеж, ами и някаква хранителна стойност.

преди 53 минути, miro20 написа:

Това което аз бях мернал  из сайтовете, се говореше за около 26% придобили имунитет. Което е крайно малко.

Може ли малко по подробни данни с позовавне на източници за нещата които пишеш ?

Не за критика, а ми е просто интересно .

Aз го слушам по принцип или на живо или на записа после като го качат ,но ето Focus долу-горе добре са обобщили без да изкривяват казаното. Надявам се, че можеш да го прекараш сам през преводач, не ползвам Chrome за бърз превод. Силно съкратено е, човека като говори и обяснява като за малоумници ,за да може всеки да го разбере и без да е вирусолог, но това не пречи на фактите и то на доста повече неща и връзки.

Това за маймуните и китайците

Това за Т-Клетките

Колкото до съмненията за това ,че заразените не са имунни. СЗО са казали ,че не знаят дали и колко имунитет се придобива след като преди 2 седмици някъде започнаха да бучат за някакво корейско изследване на 175 човека, от които някои са имали още вирус в кръвната плазма. Това обаче тогава беше препринт и от тогава никой не каза дали е стигнало до публикуване или не е успяло да мине през ситото на научните издатели. Което автоматично го прави не толкова правдоподобно и е несериозно на негова база да се правят изводи. Това беше и преди да се докаже, че пациентите са заразни донякъде до към 4-я ден от започването на симптомите а след 7-я изобщо не са заразни, дори и да са в много тежко състояние. Затова и това, че 30% от лекуващите лекари са болни е леко съмнителна цифра. Eто това е от миналата седмица . Още на първата страница става дума за тези неща.

Тези 26% е възможно да са тези асимптоматичните или тези с Т-клетките, но не и прекаралите вируса. Това ,което не се знае е ,колко време има имунитет,човек прекарал болеста. Спекулациите се движат между 3 месеца и 5 години, но че има е сигурно. Същия тоя в едната серия обяснява, че повторна зараза е крайно невероятна и няма данни за това. От друга стана има студия в един малък германски град  ,която показва че 15% вече имат имунитет и то без непременно да знаят да са се разболявали.

Ако трябва да съм честен не съм му фен на тоя ,но е един от най-квалифицираните хора в Германия по темата. Все пак е един от откривателите на SARS и човека измислил PCR-a за Covid 19. Интересен факт за PCR- показва вируса само докато не е слязъл в дробовете, след това е фалшиво негативен. Не съм му фен, защото заради неговите препоръки и на шефа на RKI ни вкараха в ебаси филма. Тоя поне се усети и спря да говори как ще умрем всички . Даже първите 7 подкаста са ги махнали, където бучеше като Бойко и генерала взети заедно. Сега вече споделя най-новите изследвания от цял свят, обобщава кое е направено както трябва и кое няма да мине цедката ,защото има пропуски в дадена област и се придържа към специалността си. Без политика. Затова го ползвам за информация. Както и линковете към статиите естествено. Иначе гледам и други, но те могат лесно да се заклеймят като теория на конспирацията ,затова не ви ги споделям. То стига и това.

В другия си пост от днес не довърших за Инфлуенца , Корона и децата. При първия децата под 5 не само са застрашена група ,но и вируса в гърлото им е с до 10 000 пъти по-висока концентрация от на възрастните. Това допринася за това ,че епидемия от Инфлуенца може да стигне фактор R=30 , или един заразява 30. При корона няма още много данни, но тея изхождат, че това не е така. От една страна децата се разболяват също толкова лесно като възрастните , от друга не го прекарват така тежко. Изключения естествено има и това потвърждава правилото. Затова и корона като се качи до R 3 и е уау , страшно заразен.

И те така, всеки може да си прави изводите сам.

Че нещо бута цялата тази работа е ясно, дано не се усетим късно обаче.

Значи чип за следене отпада, тогава защо ще слагат чип? Да ни разболяват по команда? Моля, бийте си тази ваксина.
Може би за активен контрол?
Може, ама телефона и банковата карта не са задължителни. И зависи изцяло от теб дали ще те проследят- ако не искаш, просто не си носиш телефона.  С чипа няма мърдане.
Затова казах - почти!
Ако са по- големички и подкожни, няма място за притеснение. Стисваш го с клещите и му виждаш сметката. И като те питат що не ти бачка чипа, викаш-   ааааа, кво му стана на тоя боклук бе? Бе вие да не сте ми сложили некъв дефектен? М? Яяяяя ми дайте от хубавите!  [emoji3]
И веднага ще ти (го) турят - най-качественно!
Не знам каква реалност са, но не могат да отразяват радиовълни. Лъча минава през тях и съответно радара не ги "вижда".
Това ми хареса!
93660006_2653942338224065_166229523711393792_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=e4zyXgOUfRsAX938Uqg&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=10c0770e4ec138aaaf98b9a240389d23&oe=5ECE6C20
Защо мислиш, че на екрана виждаш същото, което „вижда” радара?

Само, като се сетя - как на 11 септември самолета се вряза в първата кула …
преди 2 часа, Радул написа:

За тъпоглавите ще припомня един факт. На ден в България, от рак умират 49 човека.

Има няколко болести...всъщност не няколко, а много,  за които не е измислено досега лечение - рак, спин, артрит, Алцхаймер...и куп други. Няма ваксини, няма лекарства. На никой не му пука за тях, щото и не могат да се справят дефакто. Убеждават ни, че медицината ни е напреднала, но реално тя си е още в 19-ти век, ако изключим електронните джаджи, дето ти мерят пулса и разни камерки, дето ти пускат в гърлото. Реално медицината в момента е почти на кота 0, макар това да е отрасъла, звеното...дето се печели най-много. Докторите са най-скъпо платените след милиардерите и мошениците. Реално обаче ако се обърнем към бабините диветини, успехът с болестите ще е почти същия, в някои случаи и по-добър! Колкото и някои да представят медицината като панацея, то реално имунната система на човек върши голяма част от работата, а една болест никога не се лекува или по-точно човек не може да се върне в предното си добро състояние. Вземат ни парите, вземат ни здравето, вземат ни какво ли не с тия идиотизми, дето ни наложиха в световен мащаб последните 2-3 месеца. Убеден съм в това и никой не може да ме разубеди. Няма как една неточна наука да се представя за точна, а медицината е точно това!!!!

преди 1 час, Tommygun написа:

за триене

То целия ни живот е за триене вече!

Има няколко болести...всъщност не няколко, а много,  за които не е измислено досега лечение - рак, спин, артрит, Алцхаймер...и куп други. Няма ваксини, няма лекарства.

Ти остави болестите. Според официалната справка на МВР - за 2019 година от ПТП са загинали 628 души, а за първите два месеца на 2020 - 59.
https://www.mvr.bg/opp/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F1/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0

Колкото до лечение и ваксини - още няма такива за SARS-CoV-1 (2013), ние искаме за … SARS-CoV-2(COVID19).
преди 37 минути, jhoro написа:

Ти остави болестите. Според официалната справка на МВР - за 2019 година от ПТП са загинали 628 души, а за първите два месеца на 2020 - 59.
https://www.mvr.bg/opp/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F1/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0

Колкото до лечение и ваксини - още няма такива за SARS-CoV-1 (2013), ние искаме за … SARS-CoV-2(COVID19).

Жертвите по пътищата ни винаги са били голям проблем. При предната криза също имаше голямо намаление на загиналите при ПТП до около 600 на година, но след като хората се опаричиха малко, почнаха да карат повече и загиналите достигнаха 1000.  Причините за това са няколко. Първо, че почнаха да карат повече, от там и по-голяма вероятност за ПТП. Второ, че за 3-4 години криза след 2009-та, автомобилите остаряха, никой не купуваше нови и сигурни, от там и с по-несигурните автомобили, повече жертви. Нека не се прехласваме от статистиката за тая година, защото да, жертвите ще са малко, но след 2-3-4 години ще има свръхкомпенсация заради икономическия застой сега и подем тогава.  И колкото да се опитват да се бият в гърдите, както преди години, че строгите наказания довели до по-малко жертви, за жалост не е точно така. Защото при един морално остарял автопарк, колкото и да спазваме правилата, жертви винаги ще има и то в по-голямо процентно отношение спрямо времената на икономически застой, когато и автомбоилите са все още нови, макар никой да не купува. Това е истината и докато не се осъзнае, България няма да избегне големите жертви при катастрофи. Защото в Една Германия с 11-12 пъти по-голямо население има малко над 3000 жертви на година. Тук в средата на това десетилетие, имах,е 1000 жертви, което е 3 пъти по-малко от Германия, но на човек от населението е 3-4 пъти повече! защо? Нали приехме закони, дето плащаме по една заплата глоба и лежим 10-20 години в затвора? Защо няма оправия? Отговорът е доста прост - защото нямаме икономически възможности да си купим нови, по-сигурни  автомобили и защото не си поддържаме добре старите. Няма и достатъчен контрол над 10-20 годишните автомобили. Това е истината за жертвите по пътищата ни! Отделно в полза на Германия е и статистиката, че там средния пробег на един автомобил е 12-13000 км, тук според статистиката отпреди предната криза, е малко над 8000км!  Тоест, караме 50% по-малко автомобилите си или по-точно германците карат 50% повече. И ако това го апроксимирааме върху жертвите, то те, германците, имат дори още по-голямо предимство!

И да отговоря по-точно на въпроса ти. Снощи  малко преди 23 часа се прибирам от работа. За 4 километра ни един автомобил не срещнах. След това почнах да ги броя и за 14 километра, колкото по-навлизах в града, толкова се увеличаваха. Реално срещнах 50 автомобила ( 3-4 буса в това число) и 12 ТИР-а. Това в двете посоки, каквото видя около мен. Значи, 62 превозни средства, от които почти 100% в града. Защото първите 4 километра са си разстояние между два съседни града, но да кажем, че е извън града.  Ето ти една причина за по-малкото произшествия. Защото по тоя път, дето пътувам всеки ден, само преди месец и нещо имахме 4-5 загинали! Сега няма, щото и няма движение. Няма ТИР-ове, няма движещи се между населените места.  Просто е едно почти спокойствие нощем по пътищата ни :) Но това е и нож с две остриета, защото на два пъти днес се усетих, че почвам да мисля странични неща и вниманието ми се понижава.  Не случайно едни от най-тежките катастрофи стават на прави участъци, когато човек се разконцентрира от монотонното движение или дори се унася зад волана. 

Съгласен съм с всичко.
Просто сравнявах. Жертвите от ПТП - ,много от тях могли да се оредотвратят - са повече от жертвите на вируса. За половината от вторите - даже не е сигурно, че е само вируса!
преди 2 часа, Ъндъртейкър написа:

Нали приехме закони, дето плащаме по една заплата глоба и лежим 10-20 години в затвора? Защо няма оправия? Отговорът е доста прост - защото нямаме икономически възможности да си купим нови, по-сигурни  автомобили и защото не си поддържаме добре старите. Няма и достатъчен контрол над 10-20 годишните автомобили. Това е истината за жертвите по пътищата ни!

Да изтъкваш като най голяма причина "остарял парк"  е меко казано несериозно . Не, не е това "истината"

Погледни статистиката https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider74/default-document-library/пътнотранспортни-произшествия-през-единадесетте-месеца-на-2019-г7eda60213d6d4adcbb3bb122a5a6c6cf.pdf?sfvrsn=4a0f8340_0

Причината в 96.71% е в задкормилното устройство. А по вина "техническо състояние" се броят на пръсти случаите.

Като караш 20+ годишен автомобил да не би да е с 20 годишни накладки я? /или без такива/  или със 20 годишни гуми ли караш ???

преди 45 минути, miro20 написа:

Да изтъкваш като най голяма причина "остарял парк"  е меко казано несериозно . Не, не е това "истината"

Погледни статистиката https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider74/default-document-library/пътнотранспортни-произшествия-през-единадесетте-месеца-на-2019-г7eda60213d6d4adcbb3bb122a5a6c6cf.pdf?sfvrsn=4a0f8340_0

Причината в 96.71% е в задкормилното устройство. А по вина "техническо състояние" се броят на пръсти случаите.

Като караш 20+ годишен автомобил да не би да е с 20 годишни накладки я? /или без такива/  или със 20 годишни гуми ли караш ???

Мире, тук ще се съглася с теб .... но до колко накладки и гуми и автомобилни неща са свързани с вируса, а?!

Да, смъртността от ПТП-та са главно в следствие на ЗКУ, но до колко смъртността от въпросния вирус е свързан с вид управление на държава, свят и т.н., а?!

Едната опасност с другата нямат никаква връзка помежду си. Ако за едната си има начини, т.е. законово да се управляват, то спрямо вид "биологична заплаха" (било то физиологична или психична) не става с вид закон, декрет и прочие ....

Проблематиката е, че обществото не е извело правилните алгоритми за справяне с вид пандемия. Правителствата реагират първо сигнално, а на заден фон е вид конспирация. Цял свят го тресе тоя КО-беше=19 ... или, може би някой прави илюзия, а?!

За разлика от теб, аз не гледам статистически или "стъкмистически"  на нещата. Не гледам и политически даже ... Гледам ги от човешка гледна точка, а не като вид личност в дадено общество.

Няма да се повтарям ... само пак ще наблегна на нещо: Да, има реална опасност, но тя е от друг вид, а не биологичен ...    

преди 13 часа, Joss Bomon написа:

Абсолютно недоказано! Китайците си носят маските заради мръсния въздух предимно. Масовите евтини маски пазят точно толкова, колкото презерватив от същата материя.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8499377

Между другото можеш да пробваш и с презерватив от поне два слоя тъкан памучен плат или коприна да забремениш жена.

преди 12 часа, палав_ник написа:

Виждам,че си на друго мнение , виждам и че си наплашен. Само преди да пишеш подобни коментари се поинформирай . Сегашният,предишният - има си щам квалификации. Реалното  SАRS - coV - 2 e сегашния световен и плашещ страшник covid19 . Виж откога се знае за тях.

https://vecer.mk/node/482802

Стига вярвахте на всичко, което ви облъчват всекидневно.Така се сее страх и паника.

Да, на друго мнение съм, но не съм наплашен.Преди да ми даваш съвет да се информирам е добре да проследиш дискусията в която се намесваш.

Ти всъщност потвърждаваш това което аз съм написал до тук, а именно, че корона вирусите са известни отдавна на хората и познатите до скоро щамове бяха безопасни за хората, но след 2000-та година се появиха 3 нови щама, които са опасни за хората и именно заради тях имаше епидемии и последно пандемия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.