Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 38 минути, mitosandov написа:

Има хляб в тоя комуняга!

:offtopic_s:

Явно и на тебе яко ти го .... е .... изял (изгасил горещата ...) крем супата ... :) 

Де пъ как се забавляваш на чужд гръб ... вива чалгата викаш, а?! :) 

Като ти гледам хумора се сещам колко сериозно може да си демократ ... :) 

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Официални данни! 2009 година, свински грип СЗО не обявява пандемия веднага, а много по-късно. Заразени Един милиард и половина, починали само в България 4000 човека! 

Обаче доколкото си спомням тогава извънредно положение нямаше. И работехме. Имахме икономическа криза. А сега това...??

току-що, M.Николов написа:

И къде можем да прочетем тези официални данни?

Каза ги някаква вирусоложка оня ден в "референдум" по БНТ1

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Проблематиката е, че обществото не е извело правилните алгоритми за справяне с вид пандемия. Правителствата реагират първо сигнално, а на заден фон е вид конспирация. Цял свят го тресе тоя КО-беше=19 ... или, може би някой прави илюзия, а?!

Да, именно че е така. НЯма изпитана рецепта и алгоритъм на действие. Всички се учат, въвеждат, променят и т.н. в движение.

И именно това подклажда конспиративните теории.

За мен два симптома са показателни че няма световна конспирация - Дори враждуващи лагери, народи, религии, вземат еднакви мерки .

Няма единно въвеждане на мерки /под диктовка на задкулисния уж световен заговор/ по държави, а всяка си върви по що годе самостоятелни стъпки и мерки .

Ах да... за невъвелите мерки  да добавя   . Нали не мислите /конспиролозите/ че Бразилия или Беларус са "титани които са се опълчили на този световен заговор".

Ако приемем че "светоното задкулисие" може да диктува на американци, руснаци, китайци, гемранци, англичани и т.н.. тези "опълчилите се" биха ги глътнали на закуска :)

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

За разлика от теб, аз не гледам статистически или "стъкмистически"  на нещата

Подозирам че въобще си нямаш представа како и как гледам. Примера с ПТП-та бе даден в съвсем друг аспект, но не ми се спори  с украсени бла бла бла постове :)

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

се сетих за една глупост - Глупаво е, болен човек да се ваксинира.

нали :) Че то именно да си здрав е условие да ти сложат ваксина против  грип примерно

преди 12 минути, barbuncela написа:

Официални данни! 2009 година, свински грип СЗО не обявява пандемия веднага, а много по-късно. Заразени Един милиард и половина, починали само в България 4000 човека! 

Обаче доколкото си спомням тогава извънредно положение нямаше. И работехме. Имахме икономическа криза. А сега това...??

Сега сме натрупали мазнинка както казва бате Бойко и си седим в къщи спокойно и си почиваме.Приеми го като грижа за човека примерно на всеки 10 години работа ти се полагат 4-5 месеца размисъл в къщи,седиш в къщи и правиш равносметка на спокойствие докъде си стигнал.

преди 3 минути, barbuncela написа:

Каза ги някаква вирусоложка оня ден в "референдум" по БНТ1

Не съм го гледал, ще го потърся да видя.

Но имам големи съмнения към тези цифри, реално един български лекар преди време каза такава цифра за починали у нас от свински грип в интервю в БНТ, но поне няколко лекари след това интервю го опровергаха.

преди 8 минути, Pifi Pedolino написа:

седиш в къщи и правиш равносметка на спокойствие докъде си стигнал.

Е , как до къде ?! Нареден на опашка пред гробищата - кой , кога му дойде реда...! :lol6:

....черен хумор предразполагащ към по-задълбочен размисъл....

Има Време ! Кой го има повече , кой по-малко ! Но всеки до около 100 години - 100 дай Боже всекиму !  :)

преди 4 минути, M.Николов написа:

Ето ти Дростен какво казва за мерките, за бързото махане на карантината и др.

https://www.dw.com/bg/коронавирус-в-германия-вирусологът-който-знае-всичко-за-пандемията/a-53267681

Точно щях да ти пиша по темата за нещата от статията на Факти, само да си дохраня малката.

Не съм чел интервюто му за Гардиън,но вече няколко пъти казва в подкаста ,че ще спре да дава интервюта ,защото думите му се вадят от контекста. Например в другата статия половината неща са верни ,половината аз поне не съм ги чувал а все пак всеки ден слушам по половин час интервю с него, от което всички издания си вадят цитати после. Например беше казал в началото, че стадионите са източник на огнища и някакъв вестник беше написал "Дорстен - забранете футбола!!!"

Мисля ти е ясно как става това.

Последното му изкзване в свободен превод е нещо в стил : "Има 2 варианта, или да държим R около 1 или да го натиснем до 0,2 с още по строги мерки. Втория вариант е възможен, но гласовете от обществото са силни и те казват : "Беше добре ,но дотук!" Това е от вторник. Естествено, че ако се търси ден по ден може да се намерят свободни интерпретации. Затова и казвам, че човека почна да връща назад. Ако се види преди месец какво е казал, няма нищо общо с това ,което говори днес,вече като почват да го заливат с нови данни. А това ,че пациентите в интензивното са силно заразни си е откровенна измислица. Точно негови думи са, че не разбира как болничния персонал може да се зарази ,след като тежките случаи ,които лекуват на практика вече не са заразни. И изказва предположение, че заразите в болниците стават от чакалните и слаба хигиена. Също така не е противник на отхлабването а думите му са "Две седмици междинен период често не са достатъчни за да видим резултата от дадена мярка, извадено от стомаха ,мисля че времето е около месец". Просто не ми се занимава да преслушвам 36 серии по 30-40 минути пак да коментирам всяко вярно и невярно нещо в статията от Факти. Не си водя и записки а се опитвам да запазя поглед на цялостната актуална картинка.

преди 1 час, M.Николов написа:

Единственото, което съм написал е, че корона вируса не е грип.

Всъщност всяка година има грипни епидемии. Защо не се предприемат толкова драстични мерки ли?Моето мнение е, защото грипните вируси са сравнително добре изучени, лечението е известно и отработените мерки са доказали ефективността си.

Ето и разликите на познатия грип с настоящия вирус, по-малка заразност, по-малък инкубационен период, по-малко усложнения.(с изключение на два щама от съвременните)

Имаш ли информация колко болни от грип имат нужда от апарати за обдишване?

Ок, възможно е от постовете ти да съм прочел грешно настроение. А че Корона ,Инфлуенца или Рино ифекция са различни прецизно погледнато е ясно - общото е резултата и че са респираторни заболявания, затова го наричам грип.

В тези няколко реда има неща ,които са така ,но и не съвсем. Да уточня първо, че и аз не казвам, че няма вирус или че не е опасен. Това което, смятам е ,че не е по-опасен от обикновенна грипна епидемия и че мерките са абсолютно ненужни в това си измерение. За грипа няма лечение, лекуваш симптомите и чакаш тялото ти да се справи само. Неслучайно се знае ,че без или с лекарства за една седмица се оправяш,лекарствата помагат да не прериташ или да стигнеш до респиратор. Ваксините една на всеки 4 години не работят добре. За Тамифлу да не говорим,че ми става лошо. Интересно ,че в началото на март на доста места четох за 2017/2018 ,че общата бройка умрели от Инфлуенца е 1,4 до 1,7 милиона а вече като се търси тази цифра и никъде я няма...

Инфлуенца както казах по време на избухване може да стигне до число R=30(пак от господина съм го чул в един от първите подкастове, докато пееше песента "нищо особенно и е само в Китай"),така че не е по-малко заразен, виж коментара ми за децата. Инкубационния период на Инфлуенца е 2 дни и удря същите рискови пациенти като Корона + децата под 5 години и бременните жени.

Има една тънка разлика обаче , не се правят конкретни тестове на всеки пациент, затова и цифрите са силно разтеглени за грипа. Затова и CDC kазва 61 000 up to 80 000. Както и годишната цифра е 290 000 до 650 000, което си е сериозно разтягане.

преди 2 часа, M.Николов написа:

А замислял ли си се, че предприетите мерки срещу Ковид 19, действат и срещу инфлуенца?

Естествено че действат. И въпреки това има много повече потвърдено болни от Инфлуенца. Това може само да ни наведе на мисли за тъмната цифра на болните и оздравели от корона.

преди 2 часа, M.Николов написа:

Еми, да обикновено за починали се броят само починалите.

Точно. Това го казва и господина - умрелите са реалността и цифрата се знае. Ок, не е сигурно, дали са умрели ОТ или С корона ,но да игнорираме това. Примерно в България и половината умрели да са от тези с по 1500 до 2000 лева, няма да наклони на никой статистиката-в световен мащаб може и да наклони ако половината са записани корона а не са. Проблема е, че това число се съпоставя с числото на доказано положително тестваните. Затова и имаме някакви брутални проценти смъртност на места. Само че се тестват хора със съответните симптоми, вече много зле и контактите им на тях.Когато направят базова студия за антитела и то с контрол на резултатите, ще излезе съвсем друга картинка. Едно е да са ти умрели 5000 от 150 000 болни, друго е да са 5000 от 5 000 000. Да, умрелите са си умрели, но това ,което не разбират много хора е ,че тези хора биха умрели и от Инфлуенца и от свински грип и от тип Б или просто пневмония(с изключения естествено). Само че тогава влизат в нормалната смъртност и никой не го интересува да раздухва. Ще видим накрая на годината цифрите за общата смъртност какво ще кажат...Защото да ,умират хора от корона ,но както си осъзнал тези хора от друга страна не умират от сезонния грип и статистиката се изравнява.

Темата с маските е подобна. Но като цяло, да ,спазвам в магазина, въпреки че на мен не ми влияе добре и този спарения въздух който вдишвам ми спира тока. Най-тъпото е хората с маски в парка. Доказано е вече ,че навън вируса не вирее в такава концентрация достатъчно дълго за те зарази. И какво ме грее че аз съм с маска като тичащия и пръхтящ спортяга насреща ръси слюнка като водоструйка.

преди 14 минути, barbuncela написа:

Има един много интересн документален филм на немската телевизия ARTE.Гледам, че някакси го правите даима субтитри, ако успеете и тук определено си заслужава да се гледа. И не забравяйте ,че е от 2009 година. Лесно е да се забрави като се слуша...

преди 14 минути, M.Николов написа:

Но имам големи съмнения към тези цифри

Ами гледай го и после се съмнявай!

преди 16 минути, Tommygun написа:

Гледам, че някакси го правите даима субтитри,

Не може да го правиш. Или има субтитри или няма. Ако няма някой трябва да ги пише, а не е лесно. Цял час субтитри. Че и немския трябва да го владее добре!

Съпоставката с испанския грип е не на място, времето е друго и нивото на здравните системи в света също, испанския грип е донесъл висока смъртност, но действието се развива в края на първата световна война което не е за пренебрегване, а по отношение на коронавируса, който е различен вирус и не знам защо някой от вирусолозите правят сравнения видяхме че колко жертви ще вземе зависи от това какви мерки и колко навремени са предприети за намаляване броя на заразилите се, ясно се вижда според въвеждането на мерките в различните държави. 

Цитат

През пролетта на 1918 година за лавината от необясними смъртни случаи за пръв път съобщават свободните от военна цензура вестници в Испания, която е запазила неутралитет. Скокообразно грипът обхваща 30% от тогавашното двумилиардно световно население. Смъртността сред заразените варира между 10% и 20%.

Само през първите 25 седмици от разпространението си испанският грип убива 25 милиона души по особено мъчителен начин - задушаване вследствие на остра дихателна недостатъчност. Средно за един от десет заразени краят е фатален. Само в Барселона през този период ежедневно са умирали по 1 200 души.

Цитат

България и испанският грип

Пандемията достига воюваща България през май 1918 година. В региона засегнати са още Гърция и окупирана Сърбия, а година по-късно и Румъния. Трите вълни на пандемията убиват най-малко 80 000 българи, което се равнява на около 2% от тогавашното население на страната.

https://www.marica.bg/balgariq/kak-se-spravihme-s-ispanskiq-grip-ubil-80-hil-balgari

преди 14 минути, Мальчик Бананан написа:

И тея са в локдаун от по-скоро от нас.

На демократите им скроиха шапката мисля аз. Накараха ги да си оголяд зъбите и ся ще ги покажат в цялата им прелест на разярените тълпи. Не знам дали усещаш, как тънко ги лъзгат да тръгнат да проповядват пълна тирания. В америка му викат комунизъм. Тука е фашизъм. То е едно и също. На американците като им кажеш комунизъм и се страхуват. И туй е целта. Даже накараха някои идиоти демократи да твърдят публично, че Китай най добре се е справил, щото било команден модел и планова икономика. После смятай такъв като го подадат на разкъсване от тълпата. 

И виж, не само в Америка. И в България почнаха уж случайно да излизат в централен ефир в праймтайма специалисти, които казват истината. Аз вчера като видях Първанова и Мангъров къде са ги изтървали да говорят изпаднах в шаш беш и чуденка. Най вероятно и геералитета се е осъзнал. Да видим. Предстоят интересни развръзки

преди 32 минути, Tommygun написа:

Също така не е противник на отхлабването а думите му са "Две седмици междинен период често не са достатъчни за да видим резултата от дадена мярка, извадено от стомаха ,мисля че времето е около месец". Просто не ми се занимава да преслушвам 36 серии по 30-40 минути пак да коментирам всяко вярно и невярно нещо в статията от Факти. Не си водя и записки а се опитвам да запазя поглед на цялостната актуална картинка.

Не, казва, че трябва да се следят два фактора броя новозаразени, и броя на тези, които изпадат в тежко състояние.Но ако за първите е достатъчно интервала за измерване да е две седмици, за  вторите той е малък, защото понякога усложненията настъпват след две седмици и за това е по добре интервала да е месец.

Виж има и грешки в някои от мерките, но си мисля, че след предупрежденията на експерти, които са разиграли възможни варианти на развитие на пандемията управляващите в доста страни решиха да се застраховат.Хубавото е, че почти никъде не се стигна до най-лошите предвидени сценарии.Като причина за неточни прогнози може да се посочи липсата на достатъчно точни начални данни за този вирус, от там и разминаванията в резултатите за заразени и починали.Но можеше и другия вариант да се беше сбъднал някой от песимистичните сценарии, така, че за мен мерките са по-скоро правилни, дори и на моменти малко пресилени.Убеден съм, че починалите по света щяха да са в пъти повече без мерки за ограничаване на пандемията.

преди 31 минути, barbuncela написа:

Ами гледай го и после се съмнявай!

Надявам се, няма да имаш нищо против докато не ги видя тези данни черно на бяло да се съмнявам.

А да, и още нещо, една проста сметка в момента САЩ вече минават бройката починали при най-тежкия си сезон 2017-2018 от грип и то при прилагане на мерки, а ако се бяха забавили още две седмици най-вероятно починалите щяха да са поне 4 пъти повече,  тоест ако сега успеят да спрат под 100 000, без мерки щяха да са около 400 000 само в САЩ.

Ето Германия е отличен пример, в сравнение с Италия, Испания и Великобритания въведоха навреме мерки и жертвите в Германия са около 4 пъти по- малко(около 6000 в сравнение с около 24 000 в другите държави, които се забавиха с мерките).

преди 17 минути, M.Николов написа:

Надявам се, няма да имаш нищо против докато не ги видя тези данни черно на бяло да се съмнявам.

Ама твой си проблем!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

После да не се сърдят журналистите, че някой ги нарича , свини, блъскат ги, че даже ги бия

Хем излекувана с отрицателни тестове, хем с сърдечни заболявания, хем жертва на вируса! Дето вика някой "Да хванеш и да го пребиеш този журналист!"

https://www.24chasa.bg/region/article/8522965

Captureеее.jpg

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 3 минути, ncl написа:

ТРАГЕДИЯ: Коронавирусът взе нова жертва - жена почина в Смолян след...

Последно, от коронавируса ли е починала или не...

Забавно заглавие:,,Трагедия.Корона вируса взе нова жергва ..."А в статията пише: ,,излекувана от корона вируса,с три отрицателни теста потвърдено..."

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

На демократите им скроиха шапката мисля аз. Накараха ги да си оголяд зъбите и ся ще ги покажат в цялата им прелест на разярените тълпи. Не знам дали усещаш, как тънко ги лъзгат да тръгнат да проповядват пълна тирания. В америка му викат комунизъм. Тука е фашизъм. То е едно и също. На американците като им кажеш комунизъм и се страхуват. И туй е целта. Даже накараха някои идиоти демократи да твърдят публично, че Китай най добре се е справил, щото било команден модел и планова икономика. После смятай такъв като го подадат на разкъсване от тълпата. 

И виж, не само в Америка. И в България почнаха уж случайно да излизат в централен ефир в праймтайма специалисти, които казват истината. Аз вчера като видях Първанова и Мангъров къде са ги изтървали да говорят изпаднах в шаш беш и чуденка. Най вероятно и геералитета се е осъзнал. Да видим. Предстоят интересни развръзки

Ми, може би някои медии ще познаят - НОЩ са създадени на такива глинени крака и по такъв начин, че бат Бойко да си измие ръцете с "бъдещия президент" и онея другите плашници, и пак да излезе светия. За пандемия не знам, но конкретно у нас основи за обявяване на епидемия - нямаше. Самият НОЩ е незаконен, както и мъглявото юридически понятие "извънредно положение". Иначе, много се надявам (и тук споделих преди време мнението на един приятел, който още отначало ми каза почти същото) да е това, което бат' Киро поставя като теория. Засега изглежда точно това.

преди 9 минути, barbuncela написа:

Ама твой си проблем!

Да, така е, но нека да поразсъждаваме логично, към 2017 г. населението на земята е било около 7,5 млрд. човека, ако от свински грип за били болни 1,5 млрд. според тази докторка, това означава всеки пети да е бил болен от свински грип!:rolleyes:

Само в САЩ до 2010 над 60 милиона случая: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21342903

Иначе, историята се повтаря:

3441/5000

През януари 2010 г. Волфганг Водарг, германски заместник, който се обучава като лекар и сега председателства комитета по здравеопазване в Съвета на Европа, заяви, че големите фирми са организирали "кампания на паника" за оказване на натиск върху Световната здравна организация (СЗО), за да обявява „фалшива пандемия“ за продажба на ваксини. Водарг каза, че кампанията на СЗО за "фалшива пандемия" на грип е "един от най-големите скандали с лекарства на века". Той каза, че кампанията за „фалшива пандемия“ започна през май 2009 г. в Мексико Сити, когато сто или повече „нормални“ съобщени случаи на грип бяха обявени за начало на заплашителна нова пандемия, въпреки че той заяви, че има малко научни доказателства за това. Въпреки това той заяви, че СЗО "в сътрудничество с някои големи фармацевтични компании и техните учени преопределят пандемиите", като премахва твърдението, че "огромно количество хора са заразили заболяването или са умрели" от съществуващото си определение и го заменя като заявява просто, че трябва да има вирус, разпространяващ се извън границите и към който хората нямат имунитет. [90]

СЗО отговори, като заяви, че те поемат задължението си да дават независим съвет сериозно и се предпазват от намеса от външни интереси. Обявявайки преглед на действията на СЗО, говорителят Фадела Чайб заяви: „Критиката е част от цикъла на огнище. Очакваме и наистина приветстваме критиката и възможността да я обсъдим“. [91] [92] През март 2010 г. Съветът на Европа започна разследване за „влиянието на фармацевтичните компании върху световната кампания за свински грип“ и се подготвя предварителен доклад. [93]

На 12 април 2010 г. Кейджи Фукуда, водещият експерт по грип на СЗО, заяви, че системата, водеща до обявяване на пандемия, води до объркване относно разпространението на H1N1 по целия свят, и той изрази опасения, че не е съобщено по отношение на несигурността за новия вирус, който се оказа не толкова смъртоносен, колкото се страхуваше. Генералният директор на СЗО Маргарет Чан назначи 29 грип експерти извън организацията, които да направят преглед на работата на СЗО с грипната пандемия на H1N1. Тя им каза: „Искаме откровен, критичен, прозрачен, достоверен и независим преглед на представянето ни“ [94].

През юни 2010 г. Фиона Годли, главен редактор на BMJ, публикува редакция, в която критикува СЗО, заявявайки, че разследване е разкрило, че някои от експертите, съветващи СЗО за пандемията, имат финансови връзки с лекарствени компании, които произвеждат антивирусни продукти и ваксини. [95] Маргарет Чан, генерален директор на СЗО, отговори, като заяви: „Без съмнение, функцията и редакцията на BMJ ще оставят много читатели с впечатлението, че решението на СЗО да обяви пандемия е поне частично повлияно от желанието за увеличаване на печалбите на Фармацевтичната индустрия. Основното обаче е, че решенията за повишаване на нивото на сигнала за пандемия се основават на ясно дефинирани вирусологични и епидемиологични критерии. Трудно е да се опровергаят тези критерии, независимо от мотива "[94]. През август 2010 г. Daily Mail отпечата статия, в която се казва, че „една трета от експертите, които съветват Световната здравна организация за пандемията от свински грип, имат връзки с лекарствените фирми“ и това на 20-те членове на Научно-консултативната група за извънредни ситуации, която съветва британското правителство за свински грип, 11 са свършили работа за фармацевтичната индустрия или са били свързани с него чрез своите университети

In January 2010,

Wolfgang Wodarg, a German deputy who trained as a physician and now chairs the health committee at the Council of Europe, claimed major firms had organised a "campaign of panic" to put pressure on the World Health Organisation (WHO) to declare a "false pandemic" to sell vaccines. Wodarg said the WHO's "false pandemic" flu campaign is "one of the greatest medicine scandals of the century". He said that the "false pandemic" campaign began in May of 2009 in Mexico City, when a hundred or so "normal" reported influenza cases were declared to be the beginning of a threatening new pandemic, although he said there was little scientific evidence for this. Nevertheless, he argued that the WHO, "in cooperation with some big pharmaceutical companies and their scientists, re-defined pandemics", removing the statement that "an enormous amount of people have contracted the illness or died" from its existing definition and replacing it by stating simply that there has to be a virus, spreading beyond borders and to which people have no immunity.[90]

The WHO responded by stating that they take their duty to provide independent advice seriously and guarded against interference from outside interests. Announcing a review of the WHO's actions, spokeswoman Fadela Chaib stated: "Criticism is part of an outbreak cycle. We expect and indeed welcome criticism and the chance to discuss it".[91][92] In March 2010, the Council of Europe launched an enquiry into "the influence of the pharmaceutical companies on the global swine flu campaign", and a preliminary report is in preparation.[93]

On 12 April 2010, Keiji Fukuda, the WHO's top influenza expert, stated that the system leading to the declaration of a pandemic led to confusion about H1N1 circulating around the world, and he expressed concern that there was a failure to communicate in regard to uncertainties about the new virus, which turned out to be not as deadly as feared. WHO Director-General Margaret Chan has appointed 29 flu experts from outside the organization to conduct a review of WHO's handling of the H1N1 flu pandemic. She has told them, "We want a frank, critical, transparent, credible and independent review of our performance".[94]

In June 2010, Fiona Godlee, editor-in-chief of the BMJ, published an editorial which criticised the WHO, saying that an investigation had disclosed that some of the experts advising WHO on the pandemic had financial ties with drug companies which were producing antivirals and vaccines.[95] Margaret Chan, Director-General of the WHO, replied stating, "Without question, the BMJ feature and editorial will leave many readers with the impression that WHO's decision to declare a pandemic was at least partially influenced by a desire to boost the profits of the pharmaceutical industry. The bottom line, however, is that decisions to raise the level of pandemic alert were based on clearly defined virological and epidemiological criteria. It is hard to bend these criteria, no matter what the motive".[94] In August 2010, the Daily Mail printed an article stating that "a third of the experts advising the World Health Organisation about the swine flu pandemic had ties to drugs firms" and that, of the 20 members of the Scientific Advisory Group for Emergencies, which advised the British Government on swine flu, 11 had done work for the pharmaceutical industry or were linked to it through their universities

преди 12 минути, Мальчик Бананан написа:

Иначе, историята се повтаря:

Ох .... нещата просто са били решавани на "закрити врата" някъде '48 ма на миналия век ... именно затова и вече всичко е вид конспирация ... но тя е от по-рано ... тя е някъде добре забравена в предишния по-век ... т.е. хиляда осемстотин и прочие година от друго - официалното сегашно лето броене или луно броене ... до де стигнеш приблизително 14 хиляди години от днес ..

Срива е голям ... "идиот кратизмът" в действие, само където някои "умни" се пишат по-умни от миналото ...

Няма нова идея и ред други неща .... на де да тръгне света ... Та, ако някои си мисли, че ще е по старо му, то жестоко се лъже ... Технократите и най-вече не интелектуалците, а новите "интект имащи" са "предизвикани" на вид дуел в който или/или ... няма среден път ... Всеки трябва да вземе собствено решение.

преди 18 часа, Kiddo69 написа:

Браво, а утре онези в парламента, на закрити врати приемат един закон, който ти отнема Основни Човешки Права какво правим? Във всички държави в ОН в момента приемат такива закони. Почти идентични...  Птичи грип, свински грип, закон за домашните стопанства и един ред други знаци... Агенда 2030 ще се изпълни предсрочно.

Не Бой се ...

Spoiler

В 3-то Измерение освен да си изгубиш "скафандърът " / ФН , друго не могат да ти причинят.  "Скафандри" да искаш. Само седим и им наблюдаваме наглите и брутални напъни. Настъпи ли "Повратната Точка" ги връщаме в "детската градина". Първородната Енергия е Непобедима !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.