Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 58 минути, Hristo52 написа:

Хубаво би било, хора, дето живеят в чужбина, по каквито и да е поводи, отишли и си устроили живота- добре,  с осигурени пенсии или заплати, да спрат да дават акъл на другите, как, къде колко и т.н. Ако искате да давате акъл, елате и живейте тука, а не некъде си и да ми се правите на велики, че вие разбирате нещата, и какво ли не! Елате и живейте тука, с заплата 700 лв, на месец, със семеиство с едно дете, и да не знаеш как да стигнеш края на месеца, или да си платиш сметките, или ако трябва да си купиш лекарства, как да ги купиш! или сам човек, пенсионер, с 300лв пенсия! Тогава ми приказвайте всички велики работи дето чета, и ми идва да ви тегла по една. Лесно е да се гледа от там какво става тука, но е друго да живееш тука! Нищо лично към никой, ама ми писна, сещате се на какво и от какво! Или тия дето са тук, обаче на хранилка, и не им пука! И за тях се отнася! "Патриоти"

Ми то тогава самичък трябва да си пишеш тука

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

Е прочети цифрите в линка който ме цитираш де.

Или чукча не читатель, чукча писатель... :) 

Ти за цифри не говори! Забранено е да говориш за цифри.

Хех, а пироговеца призовава Мангъров да си трае и да помагал в борбата! Ще си помисли човек че имат 10 000 на легло. Баси помиярщината!

преди 6 минути, Радул написа:

Ти за цифри не говори! Забранено е да говориш за цифри.

Питаш пък не четеш. Демек плямпаме си ей така... :) 

И все пак да ти цитирам това което не четеш

Цитат

През това време смъртността в Швеция достигна 21 на 100 хил. души според данните на университета Джон Хопкинс. Само за сравнение - Дания регистрира седем смъртни случая на 100 хил, а Норвегия и Финландия по-малко от 4. За тези няколко месеца болните в Швеция вече са 18640 души, а починалите 2194 души. Населението на страната е 10,3 милиона. В Дания случаите са 8773, починалите - 422, а населението е 5,8 милиона. Норвегия регистрира 7449 заразени и 202 смъртни случая за население от 5,4 милиона. Финландия има 4576 болни, 190 починали и население от 5,5 милиона.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2020/04/28/shveciia-tvyrdi-che-se-spravia-s-covid-19-no-taka-li-e-naistina.447708

преди 11 часа, M.Николов написа:

...

Но имам големи съмнения към тези цифри, реално един български лекар преди време каза такава цифра за починали у нас от свински грип в интервю в БНТ, но поне няколко лекари след това интервю го опровергаха.

Ми то и аз имам големи съмнения към статистиките, които ни пробутват за КОВИД-а, ама...

преди 3 минути, miro20 написа:

Питаш пък не четеш. Демек плямпаме си ей така... :) 

И все пак да ти цитирам това което не четеш

Цитираш ми някой шапшал като теб, защо да му чета глупостите.

п.п. Ей го, само почнах да чета и ми стана ясен:

"Лидерите в страната не забраняват"... Лидери в страната Швеция няма Мунчо! Това са хора, на които народа е работодател и те се опитват да си вършат работата, по най- добрия начин! Лидери има в Лидерстан и затова разликата между Швеция и Лидерстан е от земята до небето!!!

Добре де, извади си сам статистиките за Швеция и др страни :) 

Плямпаме си а ? :)  

Относно една приятелка казала.... за плащането за диагнозата

преди 10 часа, Мальчик Бананан написа:

И тея са в локдаун от по-скоро от нас.

Затвориха ги пак... Губернаторът затваря наново плажовете от петък...

преди 4 минути, miro20 написа:

Добре де, извади си сам статистиките за Швеция и др страни :) 

Плямпаме си а ? :)  

Относно една приятелка казала.... за плащането за диагнозата

И тука глупости на търкалета, и то след като се видяха случаи на смърт от други неща записани като корона. Последния писък беше жената дето умряла от ковид с 3... цели 3 отрицателни теста!!! Тая Калина Андролова и тя математичка като тебе. Питай я как ги изчисли тия десет хиляди, по 3,14 или...

преди 4 минути, darkterminal написа:

Затвориха ги пак... Губернаторът затваря наново плажовете от петък...

И в щатите куцо и сакато търси изява викаш.  :)

преди 4 минути, Kiddo69 написа:

чудя се, някой гледа ли Слави в момента?

Ама в Парламентарния канал ли го дават или още си има само негово предаване?

току-що, Радул написа:

И тука глупости на търкалета

Какви  търкалета бре... все да сте на контра, въпреки че хал хабер си нямате.

По назад бях споделил преки впечателние при починал близък но от 300 страници радулеви спамове едва ли някой би обърнал внимание.

та... При нормални обстоятелства и по голяма възраст на човека, никой не се занимава с такива подробности.

Търси се личния лекар, който ако не бъде намерен /почивни дни примерно и т.н. / занимава се единствено и само погребалната агенция. Няма полиция няма лекари няма нищо.

Та.. този дежурен лекар който те си имат / заплаща се допълнително  / дава становище и смъртния акт. Като причина може да впише каквото си иска, никой няма нито аутопсия да прави, дори мисля не  ходи да види човека. Обикновенно се пише сърдечен пристъп, удар ... и подобни...

И което е по важното и което е акцента в случая  ... НИКОЙ НЕ ТЕ ПИТА какво да впише в смъртния акт. Камо ли да ти предлага пари за това . Пише си заключението и толкова.

преди 10 минути, darkterminal написа:

Ми то и аз имам големи съмнения към статистиките, които ни пробутват за КОВИД-а, ама...

А ти погледна ли това от един пост на Бананан за свинския грип в САЩ:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21342903

Прави ли ти впечатление каква голяма разлика има между долната граница и горната в цифрите?

Примерно от 43,3млн. до 89,3млн. та това са си над 100%!:speak:

Тук обясняват защо се получават тези разминавания:

"През март 2009 г. избухва грипна епидемия причинена от нов щам на грипния вирус H1N1. Първоначално огнища на заболяването са локализирани в 3 области на Мексико r много скоро след това в САЩ и Канада.

След откриването на новия щам в Съединените щати, неговото наличие бързо е потвърдено в множество страни на няколко континента като има над 1600 предполагаеми случая. Поради невъзможността да се потвърди щамът при всеки един от тези случаи, причинени от грипен вирус, Световната здравна организация (СЗО) се отнася към тях с колективното наименование „грипоподобно заболяване“ (на английски: influenza-like illnesses (ILI)). Оценено е, че 11–21% от населението на света е било заразено[1], а 151 700–575 400 човека са починали[2]."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Грипна_епидемия_2009,_щам_H1N1

Това е!

Грипоподобно заболяване!:speak:

преди 4 часа, acnekt написа:

Утре е 01.05. Обикновенно тук има сблъсъци на тази дата. ...

...

Това е интересно... Какви сблъсъци? Между кого и кого? Какво г поражда? Ако може да дадеш подробности...

преди 4 минути, miro20 написа:

И което е по важното и което е акцента в случая  ... НИКОЙ НЕ ТЕ ПИТА какво да впише в смъртния акт. Камо ли да ти предлага пари за това . Пише си заключението и толкова.

Ти погребвал ли си близки? Разбира се че питат. Щото ако не си съгласен с написаното, трябва да направят аутопсия. Хората затова се и съгласяват, за да не им кълцат мъртвите роднини. Ся... чак да предлагат пари и на мен не ми се вярва. Не и в България.

преди 5 минути, darkterminal написа:

Това е интересно... Какви сблъсъци? Между кого и кого? Какво г поражда? Ако може да дадеш подробности...

Объркал се е. Сблъсъците са на 09. 05

преди 13 минути, XEPO-1 написа:

Ама в Парламентарния канал ли го дават или още си има само негово предаване?

Има си телевизия, сигурно там го дават.

преди 3 минути, Радул написа:

Ти погребвал ли си близки? Разбира се че питат.

преди 12 минути, miro20 написа:

бях споделил преки впечателние при починал близък

Абе ти верно нищо не четеш.

Плямпаме си а ?

И все пак да уточня - не.. нищо не питат.

Кой съм аз или ти че да дава диагноза а смъртта ? ?  То дори е тъпо да си го помисли човек...

ама ти можеш

току-що, miro20 написа:

Абе ти верно нищо не четеш.

Плямпаме си а ?

И все пак да уточня - не.. нищо не питат.

Мен пък ме питаха и когато казах че имам някои съмнения, ми отговориха че в такъв случай ще трябва да се направи аутопсия!!!

преди 2 часа, M.Николов написа:

Не бих се доверил на правни съвети от фейсбук, но ти си знаеш де.:D

https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136914670

Обърни внимание на чл.3.

...

преди 1 час, M.Николов написа:

а)

...

Здравословните причини се доказват в съда с епикриза! Съдът отсъжда по факти, а не по възможност да бъдеш зара̀зен или заразѐн!

преди 3 минути, darkterminal написа:

Здравословните причини се доказват в съда с епикриза! Съдът отсъжда по факти, а не по възможност да бъдеш зара̀зен или заразѐн!

Няма да влизам в безсмислени спорове.

Няма случай на глобен по този закон до сега в България за носене на маска.

преди 9 минути, M.Николов написа:

В България властта потъпка една торба закони! Това нищо ли не ти говори?

преди 33 минути, Радул написа:

И в щатите куцо и сакато търси изява викаш.  :)

Ми хората изтрещяха и тук решиха да отворят плажовете и националните паркове. С уговорката, че е само за разходка/тичане, рибарстване или сърфиране, със спазване на соациалната дистанция, без право за спиране и застояване, седене и плажуване... И като ги отвориха, сички се юрнаха натам ... да плажуват... И ся хръц...

преди 4 минути, M.Николов написа:

Това е недомислието на разпоредбата за носене на маски! Тя е правно необоснована, в смисъл, че е издадена в противоречие със съществуващ закон! Ако възникне прецедент, и подсъдимият се оправдае с този закон,  съдът ще е принуден да го оправдае... Като мислиха промените на законите, поне да бяха променили и този... Или да бяха издали зако за носене на маски, а не заповед/разпоредба и сичко щеше да е жус от правна гледна точка...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.